Χρονομηχανή Οργισμένη επιστολή του δημάρχου Ε. Μαντόπουλου προς το Υπ.Δημ. Έργων το 1947

Οργισμένη επιστολή του δημάρχου Ε. Μαντόπουλου προς το Υπ.Δημ. Έργων το 1947

Posted by porosplus.gr on 2014-09-27 13:50:00


Από μια οργισμένη επιστολή του δημάρχου Ε. Μαντόπουλου προς το Υπ. Δημοσίων έργων το 1947, η οποία αναφέρεται στην παράνομη επέκταση της ζώνης λιμένος Πόρου εις βάρος των αρμοδιοτήτων του Δήμου, μαθαίνουμε ότι ,

α) Στην Πλατεία Κορυζή, που νοικιαζόταν από το Δήμο ως λαϊκή αγορά, η λιμενική επιτροπή επέτρεψε τη δημιουργία πίστας χορού από ιδιώτη, η οποία και θόρυβο προκαλούσε και ερχόταν σε αντίθεση με τους κανόνες ηθικής της εποχής. Ακόμα στη δικαιοδοσία της Επιτροπής λιμένος πέρασαν με την αναθεώρηση της ζώνης λιμένος το 1947 β) Η πλατεία Καραμάνου, στην οποία από το 1886 ο Δήμος είχε κατασκευάσει μαρμάρινη κρήνη, από όπου οι περίοικοι έπαιρνα νερό και απέναντί της βρισκόταν ιδιόκτητο δημοτικό κατάστημα γ) Η πλατεία Καποδιστρίου, όπου υπήρχε προτομή του Κυβερνήτη με σιδερόφρακτο κιγκλίδωμα και περίπτερο ενοικιαζόμενο από το Δήμο και δ) Το αλσύλλιο του Προγυμναστηρίου, που είχε δενδροφυτευτεί από το Δήμο το 1934 και ο χώρος είχε εξωραϊστεί με βρύσες και κιγκλίδωμα συνεχώς δε φρόντιζε το χώρο αυτό, για να πυκνώσει το πράσινο και να το κάνει πάρκο προς όφελος των πολιτών.

Αυτά από την εποχή που ο Δήμος αγωνιζόταν για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των πολιτών και δεν είχαν περιέλθει τα πάντα στην ιδιωτική αδηφαγία, όπως σήμερα.


Comment Form is loading comments...