Περιβάλλον Το Σάββατο σβήνουμε τα φώτα στις 8.30 «Ώρα Γης»

Το Σάββατο σβήνουμε τα φώτα στις 8.30 «Ώρα Γης»

Posted by porosplus.gr on 2015-03-28 14:05:22


Από τις 8.30 μ.μ έως τις 9.30 μμ σβήνουμε τα φώτα αύριο Σάββατο για να δώσουμε μια ώρα ενεργειακής «ανάσας» στον πλανήτη. Για έβδομη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην «Ώρα της Γης», την παγκόσμια πρωτοβουλία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του οργανισμού WWF που φέτος καλεί τον κόσμο να βελτιώσει την καθημερινότητά του, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, Καλύτερη Ζωή. Έξι στους δέκα πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φέρνει κοντά και προτρέπει τους ανθρώπους σε μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές τόσο για τους ίδιους όσο και για τον πλανήτη. Πολλοί είναι οι δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία. Για ακόμη μια χρονιά θα σβήσουν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών στηρίζουν την παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, «Ώρα της Γης», συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και κλιματικής αλλαγής. Ειδικότερα, από σήμερα Παρασκευή, 27 Μαρτίου, έως και το Σάββατο, 28 Μαρτίου, μέσω ενός σύντομου ηχητικού μηνύματος που θα ακούγεται σε όλες τις αποβάθρες του μετρό και του τραμ, οι Συγκοινωνίες Αθηνών, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, θα ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για την «Ώρα της Γης», προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον και να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα.


Comment Form is loading comments...