Πόρος Συζητώντας με τους επιχειρηματίες του νησιού. Τους δικούς μας ή τους δικούς σας….

Συζητώντας με τους επιχειρηματίες του νησιού. Τους δικούς μας ή τους δικούς σας….

Posted by porosplus.gr on 2019-03-21 19:30:35


Συζητώντας με τους επιχειρηματίες του νησιού.

Τους δικούς μας ή τους δικούς σας….

Σε βατερλώ εξελίχθηκε η χθεσινή «συνάντηση» του απερχόμενου Δημάρχου με τους επιχειρηματίες του νησιού.

Μια ανούσια προεκλογική «σούπα» αποδείχθηκε η ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης για τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες) στο κτήριο Συγγρού. Ο κ. Δημητριάδης που είχε κινητοποιήσει εδώ και ημέρες όλη του τη παράταξη προκειμένου να «εξασφαλίσει» έναν αξιοπρεπεή αριθμό παρόντων στην εκδήλωση, επιχείρησε με μια μάλλον ερασιτεχνική σκηνοθεσία που έβγαζε μάτι, και «έστησε» δύο-τρείς προσκείμενους σε αυτόν και την παράταξή του επαγγελματίες, να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε τελικά. Κάνοντας χρήση του γνωστού διχαστικού του λόγου και αναφορά σε «καλούς και κακούς επαγγελματίες», επιχείρησε να στοχοποιήσει ορισμένους υποψηφίους της παράταξης «Ο ΠΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ», δεχόμενος αρνητικά σχόλια – ακόμη και από δικούς του ανθρώπους – αλλά και την παρατήρηση πως αυτή η συζήτηση έγινε πολύ αργά και προφανώς για να εξυπηρετήσει τις προεκλογικές του σκοπιμότητες δύο μήνες πριν τις εκλογές.

Στο στόχαστρο του κ. Δημητριάδη -εκτός από τους «κακούς μαγαζάτορες», την Αντιπολίτευση και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές- επιχειρήθηκε να μπει και ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός του Δημήτρης Συξέρης, οι οποίοι είχαν αναφερθεί ως «Συνιστώσα της Αντιπολίτευσης» σε πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

Ακόμη όμως και αυτή του η απόπειρα έπεσε στο κενό, αφήνοντάς τον μάλιστα εκτεθειμένο, καθώς ο κ. Συξέρης παρουσίασε μια σειρά από ενέργειες του Συλλόγου για την στήριξη των δράσεων του Δήμου Πόρου, οι οποίες μάλλον άφησαν τον «λαλίστατο» κατά τα άλλα Δήμαρχο χωρίς δυνατότητα ανταπάντησης. Χαρακτηριστικό δε σημείο της χθεσινής συζήτησης ήταν η στιγμή που ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ θύμησε στον εμφανώς αμήχανο Δήμαρχο, το περιστατικό με την εκδήλωση της Περιβαλλοντικής οργάνωσης Mom στον Πόρο, κατά το οποίο ο Δήμαρχος είχε στείλει μια εξωφρενικά επιθετική επιστολή στον Σύλλογο, ζητώντας του ούτε λίγο, ούτε πολύ «να περιορίσει τις πρωτοβουλίες και δράσεις του», αλλά και να ζητά και να παίρνει την άδεια του ιδίου, πριν ασχοληθεί με όσα τα καταστατικό του Συλλόγου, προβλέπει.

Η χθεσινή προεκλογική – αμφιβόλου αποτελέσματος για τον διοργανωτή – βραδιά και η συζήτηση που ακολούθησε, ανέδειξε μέσα από τρία χαρακτηριστικά περιστατικά, τη συνεχιζόμενη προσπάθεια πόλωσης, αλλά και τη διχαστική συμπεριφορά του απερχόμενου δημάρχου σε σχέση με τους επιχειρηματίες:

Αρχικά η γεμάτη παράπονο επίθεση του πολύπειρου κ. Κώστα Τουρλακάκη, ο οποίος κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Αλιφέρη, για οργανωμένο σχέδιο «υφαρπαγής» της επί δεκαετίες παραχωρούμενης παραλίας μπροστά στο Ξενοδοχείο του, για να δοθεί σε συγκεκριμένη επιχειρηματία, φιλικά προσκείμενη στην Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος –χωρίς να μπορεί να κρύψει τον εμφανή του εκνευρισμό- απέρριψε τη πρόταση του κ. Τουρλακάκη για συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν δέχεται να συναντηθεί μαζί του.

Το δεύτερο ήταν η παρέμβαση του επιχειρηματία και υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό «Ο ΠΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» κ. Γιώργου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος προκάλεσε τον Δήμαρχο να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δέχεται συστηματικά την επίθεση της Δημοτικής Αρχής, ενώ διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες, την ίδια στιγμή που άλλος επαγγελματίας- υποψήφιος με την παράταξη της δημοτικής αρχής- δέχεται σκανδαλώδη εύνοια για το ίδιο θέμα. Η έντονη αντιπαράθεση Δημητριάδη-Αναγνωστόπουλου που ακολούθησε, προκάλεσε την παρέμβαση του Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννη Λιβανού.

Το τρίτο σημαντικό περιστατικό ήταν η αναφορά του κ. Συξέρη για την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου το 2017, να θέσει σε δημόσια συζήτηση το μέχρι τότε θέμα «ταμπού» της «Άγρας Πελατών» και οι τεκμηριωμένες προτάσεις του Συλλόγου για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου. Για τις υποβληθείσες προτάσεις του Συλλόγου - που ο Πρόεδρος επανέλαβε και εχθές- (Δημιουργία Info Kiosk για αντικειμενική ενημέρωση τουριστών, πινακίδες ανάδειξης των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο εσωτερικό του Οικισμού, πρόσληψη κάβοδετών από το Λιμενικό Ταμείο), δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τον Δήμο.

Στο σημείο αυτό ο κ. Συξέρης επανέλαβε την ρηξικέλευθη πρόταση να ζητήσει από όλους τους μαγαζάτορες που διαθέτουν -νόμιμη - άδεια καβοδεσίας, να τις παραδώσουν, εφόσον το Λιμενικό Ταμείο προσλάβει ανθρώπους για να εξυπηρετούν τα σκάφη. Ο κ. Δημητριάδης το μόνο μόνο που κατάφερε να απαντήσει ήταν πως δήθεν δεν προβλέπεται η πρόσληψη προσωπικού εξυπηρέτησης σκαφών από το Λιμενικό Ταμείο (!). Δηλαδή ισχυρίστηκε πως ο επίσημος φορέας που διαχειρίζεται το λιμάνι δεν επιτρέπεται να διαθέτει προσωπικό για να δένει ασφαλώς τα σκάφη στο λιμάνι!

Είναι μάλλον κοινή πεποίθηση –και των πλέων αντικειμενικών παριστάμενων- πως η χθεσινή ενημερωτική-προεκλογική εκδήλωση, εξελίχθηκε σε ένα τζούφιο πυροτέχνημα του απερχόμενου Δημάρχου, σε μια χωρίς ουσία και αποτέλεσμα λεκτική αντιπαράθεση, που δεν προσέφερε τίποτα στα προβλήματα των επαγγελματιών του Πόρου, οι οποίοι για μια ακόμη φορά είναι αντιμέτωποι με τα δικά τους καθημερινά προβλήματα επιβίωσης χωρίς χείρα βοηθείας και οι οποίοι τελικά εισέπραξαν για μια ακόμη φορά και μάλιστα χωρίς προσχήματα, τον διαχωρισμό σε «δικούς μας και δικούς σας». Αν κάτι κατέστη απόλυτα σαφές χθες βράδυ, είναι, το πώς αντιλαμβάνεται ο απερχόμενος δήμαρχος την υγιή, ισόνομη και αμερόληπτη σχέση της δημοτικής του αρχής με τους επιχειρηματίες του νησιού.

To βίντεο όπως και η φωτογραφία του εξώφυλλου είναι από την ιστοσελίδα του porosnews.gr


Comment Form is loading comments...