Κόσμος Ο απίστευτος λόγος που οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν την Google

Ο απίστευτος λόγος που οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν την Google

Posted by porosplus.gr on 2015-06-18 16:44:23


Πίσω στο 2000, η Google αντιμετώπισε ένα παράξενο πρόβλημα. Οι χρήστες του διαδικτύου που επισκέπτονταν την μηχανή αναζήτησης, δεν έκαναν καμία... αναζήτηση.

Η εταιρεία δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ έφτασε στο σημείο να αναγκαστεί να προχωρήσει σε πανεπιστημιακή έρευνα, για να βρει τα αίτια της αποτυχίας της, όπως αποκαλύπτει ο Laszlo Bock της Google.

Τα ευρήματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά αλλά και αστεία.

Οι χρήστες του διαδικτύου δεν ήξεραν ότι το σάιτ της Google είχε "φορτώσει" ολοκληρωτικά, αφού το μινιμαλιστικό στύλ του, μπέρδευε τους επισκέπτες οι οποίοι περίμεναν να τελειώσει το "φόρτωμα" της σελίδας για να πραγματοποιήσουν την αναζήτησή τους, μία αποκάλυψη που έκανε η τότε υπάλληλος της Google, Marissa Mayer.

Αυτός ήταν ο λόγος που οι χρήστες του διαδικτύου δεν έκαναν καμία αναζήτηση.

Για να καταλάβετε τον χρήστη του διαδικτύου εκείνης της εποχής και το πως ένιωθε με την Google, δείτε πως ήταν οι άλλες μηχανές αναζήτησης, σε σχέση με την Google.

Tελικά η Google έδωσε λύση στο πρόβλημα, βάζοντας στην σελίδα της την ένδειξή ότι τα πνευματικά δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα, πράγμα που έδειχνε στους χρήστες ότι έχει τελειώσει το "φόρτωμα" της σελίδας.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/


Comment Form is loading comments...