Τροιζηνία Αλέξης Τσίπρας: "Τα Μέθανα έχουν μεγάλη δυναμική"...

Αλέξης Τσίπρας: "Τα Μέθανα έχουν μεγάλη δυναμική"...

Posted by porosplus.gr on 2017-11-03 14:47:32


Εντυπωσιακή είναι η παρουσία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ στην 1η έκθεση για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία που οργανώθηκε από το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τις δομές ΚΑΛΟ και γίνεται στους στεγασμένους χώρους στο Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 11 το βράδυ. Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο αμφιθέατρο σε επιλεγμένους εκπροσώπους της ΚΑΛΟ από όλη την Ελλάδα, φορέων επαγγελματικών επιμελητηρίων και άλλων οργανώσεων, επισκέφθηκε το χώρο όπου γίνονται οι παρουσιάσεις των δομών της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας. Ειδικότερα, επισκεπτόμενος στο περίπτερο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ τον καλωσόρισε ο Σάββας Αθανασίου και τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ συζήτησαν θέματα για την περιοχή και την αξιοποίηση κυρίως των κρατικών ακινήτων της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Φανερά ικανοποιημένος από τη συζήτηση ο πρωθυπουργός φεύγοντας είπε: Βλέπω, ότι τα Μέθανα έχουν μεγάλη δυναμική".

Αργότερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου στάθηκε στο περίπτερο και αναπτύχθηκε μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τις προοπτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τη ρίγανη Μεθάνων και σχολίασε θετικά την σπιρτάδα της και την ποιότητα της. Άλλος επισκέπτης ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με την παρέα του που αποτελούνταν από βουλευτές και συνεργάτες του. Ενημερώσαμε τον Περιφερειάρχη γύρω από το θεσμό της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και ανταλλάξαμε απόψεις γύρω απο τη γραφειοκρατία και το ρόλο και των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πεδίο της ΚΑΛΟ.

Ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος ήρθε στο περίπτερο μαζί με εκπροσώπους κοινοτήτων από την Αφρική και η συζήτηση περιεστράφη στη στενότερη συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ. Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Πόρου Σπύρος Σπυρίδων επισκέφθηκε το περίπτερο όπου είχε μια γόνιμη συζήτηση με μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ. Το περίπτερο επισκέφθηκαν αρκετοί βουλευτές, παράγοντες της οικονομίας και εκπρόσωποι ΚΟΙΝΣΕΠ από όλη την Ελλάδα. Πολλοί φωτογραφήθηκαν από τους επισκέπτες με την Μεθανίτισα "Μπήλιω" που αποτελεί την εμβληματική αναγνώριση πλέον στις εκθέσεις που συμμετέχει η ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ. Οι χιλιάδες επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο δοκίμασαν με χαρά τις βρώσιμες ελιές μανάκι, το γαλετάκι με φύκια και το ηδύποτον από ρόδι. Μήνυμα έστειλε και για τη δράση της ΚΟΙΝΣΕΠ ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, που έχει συμμετάσχει στο πρόσφατο παρελθόν σε διάφορες δράσεις στην περιοχή μας.

Σήμερα, τελευταία ημέρα της έκθεσης σναμένεται να επισκεφθούν και άλλοι θεσμικοί παράγοντες που θα δώσει την ευκαιρία στα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ να μεταφέρουν τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Επισημαίνεται ότι μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ συμμετέχουν σχεδόν σε όλες τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις που γίνονται στο πλαίσιο της έκθεσης και ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες.

Πηγή: http://mymethana.gr


Comment Form is loading comments...