Τουρισμός Η Ευρώπη προσελκύει τουρίστες από Βραζιλία, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία και ΗΠΑ

Η Ευρώπη προσελκύει τουρίστες από Βραζιλία, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία και ΗΠΑ

Posted by porosplus.gr on 2015-02-24 16:44:30


Τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης σε μακρινές χώρες παρουσιάζουν τα πρώτα αποτελέσματα του «Long-Haul Travel Sentiment Survey», μιας νέας κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ETC), του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τουρισμού (ETOA) και του Eurail Group.

Η έρευνα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα έγκαιρες ενδείξεις για την εξέλιξη της ζήτησης για ταξίδια από βασικές μη ευρωπαϊκές αγορές (Βραζιλία, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία και ΗΠΑ). Κύρια ευρήματα της έρευνας για το 2015 είναι:

1. Δύο στους τρεις ερωτηθέντες από τη Βραζιλία και την Κίνα είναι θετικοί στο γεγονός ότι θα κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι εκτός Λατινικής Αμερικής και Ανατολικής Ασίας το 2015.
2. Ένας στους δύο ερωτηθέντες από τις ΗΠΑ σχεδιάζει να ταξιδέψει εκτός Βόρειας Αμερικής φέτος.
3. Οι οικονομικές δυσκολίες συνεχίζουν να επηρεάζουν την Ιαπωνία, καθώς μόνο τρεις ερωτηθέντες από δέκα σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εκτός της Ανατολικής Ασίας.
4. Η Ευρώπη έχει ισχυρή θέση στο μυαλό των ερωτηθέντων: Τέσσερις από τους πέντε ερωτηθέντες (Βραζιλιάνοι, Κινέζοι, Ιάπωνες και Αμερικανοί), οι οποίοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε έναν προορισμό μεγάλων αποστάσεων το 2015, πρόκειται να επισκεφθούν έναν προορισμό στην Ευρώπη. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία είναι κορυφαίοι προορισμοί σε όλες τις αγορές. Η Πορτογαλία ξεχωρίζει ως προορισμός για τους Βραζιλιάνους, ενώ η Βρετανία επιλέγεται από τους Αμερικανούς.
5. Ποσοστό 60% των ερωτηθέντων από τη Ρωσία σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2015, από τους οποίους τέσσερις από τους πέντε σχεδιάζουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη.
Πηγή: www.tovima.gr

Ολόκληρο το άρθρο της Χριστίνας Πουτέτση: ΕΔΩ


Comment Form is loading comments...