Τουρισμός «Μαύρη λίστα» για αγενείς Κινέζους τουρίστες από την Εθνική Διοίκηση Τουρισμού Κίνας

«Μαύρη λίστα» για αγενείς Κινέζους τουρίστες από την Εθνική Διοίκηση Τουρισμού Κίνας

Posted by porosplus.gr on 2015-04-14 12:41:21


Oι κινεζικές αρχές θα καταρτίσουν μια «μαύρη λίστα» των τουριστών που συμπεριφέρονται με αγένεια στο εξωτερικό, έπειτα από πολυάριθμα περιστατικά απολίτιστης συμπεριφοράς Κινέζων τουριστών.

Η εθνική διοίκηση τουρισμού (ANT) θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων των τουριστών που είναι επιρρεπείς στο να προκαλούν προβλήματα, τα ονόματα των οποίων θα διαβιβαστούν στην αστυνομία, στα τελωνεία και ακόμα και στις τράπεζες.

Οι παραβάτες θα παραμένουν εγγεγραμμένοι σε αυτήν τη «μαύρη λίστα» για ένα διάστημα δύο χρόνων.

Oι κινεζικές αρχές βρέθηκαν σε δυσμενή θέση εξαιτίας των κρουσμάτων αγενούς συμπεριφοράς ορισμένων Κινέζων τουριστών. Για παράδειγμα, Κινέζοι προκάλεσαν σκάνδαλο πρόσφατα στην Ταϊλάνδη καθώς στέγνωναν τα ρούχα τους εντός του αεροδρομίου ή αφόδευαν δημοσίως.

Καταγράφηκαν επίσης περιστατικά όπου προκάλεσαν φασαρίες κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, περιλαμβανομένων εκείνων όπου επιβάτες είχαν ανοίξει τις εξόδους κινδύνου ή είχαν πετάξει βρασμένα νουντλ εναντίον του πληρώματος. Το 2013, ένας Κινέζος υπήκοος είχαν προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο, καθώς είχε γράψει το όνομά του σε ένα αρχαίο αιγυπτιακό άγαλμα.

Το 2013 η εθνική διοίκηση τουρισμού είχε εκδώσει έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς για τους Κινέζους τουρίστες, ζητώντας τους (μεταξύ άλλων) να αποφεύγουν να «ξύνουν» τη μύτη τους δημόσια, να ουρούν μέσα στις πισίνες και να κλέβουν τα ατομικά σωσίβια από τα αεροπλάνα.

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.tanea.gr


Comment Form is loading comments...