Τουρισμός H Τουριστική επιτροπή και ο Δ. Συξέρης

H Τουριστική επιτροπή και ο Δ. Συξέρης

Posted by porosplus.gr on 2017-04-07 11:31:55


Στο Porosnews γράφτηκε εχθές πως ο Δήμαρχος κατηγόρησε την Αντιπολίτευση πως δεν πρότεινε τον Πρόεδρο του ΕΕΣΠ κ. Δημήτρη Συξέρη για εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης στην Τουριστική Επιτροπή (ΕΤΑΠ). Εμείς τηλεφωνήσαμε στον κ. Συξέρη για το θέμα και για το αν αρνήθηκε την συμμετοχή του στην Επιτροπή στην οποία υπήρξε πρόεδρος επί Στρατηγού και μας είπε τα εξής:

«Πριν από λίγες ημέρες μου τηλεφώνησε η κυρία Ματούλα Μητσοπούλου της Αντιπολίτευσης και με ρώτησε αν έχω αντίρρηση να με προτείνουν για μέλος της Επιτροπής Τουρισμού. Η πρόταση ήταν ιδιαίτερα τιμητική μιας και είχα την χαρά να ήμουν Πρόεδρος της ΕΤΑΠ την προηγούμενη τετραετία. Όμως της απάντησα πως για τον Τουρισμό υπάρχουν πιο ειδικοί από εμένα στον Πόρο και μάλιστα υπάρχουν πολλοί που μπορούν να εκπροσωπήσουν φορείς ή επαγγελματικούς κλάδους του τουρισμού (Ξενοδόχους, Τουριστικούς Πράκτορες ΚΛΠ). Αν η πρόσκληση είχε γίνει στον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου, θα είχαμε προτείνει τον Ξενοδόχο κ. Τάκη Αλεξόπουλο».

Θυμίζουμε πως ο κ. Συξέρης όταν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και είχε ψηφιστεί ως Πρόεδρος της ΕΤΑΠ, είχε προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου να συμμετάσχουν στην επιτροπή ανεξαρτήτως παρατάξεων, μόνο εκπρόσωποι Συλλόγων και κλάδων του τουρισμού. Κατά την δεύτερη διετή θητεία όμως ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Δημητριάδης, ζήτησε να συμμετάσχουν στην επιτροπή και δικοί του σύμβουλοι όπως προβλέπεται και μάλιστα συμμετείχε ο ίδιος και ο κ. Αλιφέρης. Ο κ. Συξέρης συνέχισε πως ο ίδιος είναι περισσότερο «διοικητικός» με σχετική εμπειρία περισσότερων από δύο δεκαετιών σε μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού και γι αυτό είχε αναλάβει την τότε ΕΤΑΠ ως Πρόεδρος για να συντονίσει το έργο των πιο ειδικών από αυτόν. Επίσης ο κ. Συξέρης μας θύμισε πως ο Δήμος Πόρου πάντα ελάμβανε έγκριση του Υπουργείου Τουρισμού στα προγράμματα προβολής της ΕΤΑΠ ακόμα και για επιμέρους διαφημιστικές δράσεις. Σημειώνουμε πως ο κ. Δημητριάδης για μια ακόμα φορά είπε ψευδώς πως για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου επι των ημερών του εγκρίθηκαν από τον ΕΟΤ και υλοποιήθηκαν τα προγράμματα τουριστικής προβολής.

Όπως μας ανέφερε σχετικά ο κ. Συξέρης, από το 2012 υπήρξαν δεκάδες δράσεις της ΕΤΑΠ και του Δήμου πόρου για την διαφημιστική προβολή οι οποίες είχαν εγκριθεί από το Υπουργείο Τουρισμού. Βέβαια μας θύμισε πως και ο ίδιος είχε έρθει κάποια στιγμή σε ρήξη με τον πρώην Δήμαρχο κ. Στρατηγό γιατί δεν υπήρξε διαθέσιμος μεγάλος προϋπολογισμός για την τουριστική προβολή, αλλά έγιναν πολλά πράγματα από τον ενθουσιασμό και την αγάπη των μελών της ΕΤΑΠ και των επαγγελματιών του νησιού.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι στην προηγούμενη επιτροπή του κ. Γ. Καϊκα, έγιναν ελάχιστες συνεδριάσεις, οι κυρίες Ανούκ Κουβαρά και Natascha Konieczny παραιτήθηκαν, ενώ έκπληξη αποτελεί το όνομα του Τάσου Φιάκα, που ούτε Ποριώτης είναι, ούτε επιχείρηση έχει στο νησί, αλλά είναι ο ιδιοκτήτης της εφαρμογής Poros Island my Guide, που είναι η επίσημη εφαρμογή του Δήμου (αλλά και του ΕΕΣΠ), όπου όσες επιχειρήσεις θέλουν να προβληθούν, πρέπει να πληρώσουν σε αυτόν. Ερώτημα είναι αν υπάρχει ηθικό τουλάχιστον κόλλημα πως θα συμμετάσχει σε αποφάσεις από τις οποίες θα έχει έμμεσα ή άμεσα οικονομικό όφελος ?

Τέλος να ενημερώσουμε ότι πράγματι πρώτη φορά ενέκρινε ο ΕΟΤ το 2015-2016 δράσεις, καθότι πριν υπεύθυνο ήταν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και όχι ο ΕΟΤ. Αυτό άλλαξε με τον νόμο 4276/2014 της 30/7/2014. Η τοποθέτηση του κ. Δημητριάδη είναι μια κουτοπόνηρη ντρίμπλα, που προσπαθεί ως συνήθως να δείξει ότι πριν από αυτόν υπήρχε μόνο χάος. Γι αυτό επισυνάπτουμε τις αποφάσεις εγκρίσεως του προγράμματος τουριστικής προβολής του 2012 και 2013 …Comment Form is loading comments...