Πόρος Έληξε η απεργία της ΠΝΟ

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ

Posted by porosplus.gr on 2018-09-04 19:38:46


Έληξε σήμερα το μεσημέρι η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η οποία είχε ξεκινήσει εχθές τα ξημερώματα με οικονομικά κυρίως αιτήματα. Συγκεκριμένα οι Ναυτικοί διεκδικούσαν αυξήσεις 5%, ενώ οι πλοιοκτήτες αντιπρότειναν 2%. Η απεργία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα εν μέσω τουριστικής περιόδου σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, ενώ το θέμα απασχόλησε και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ενώ οι ανακοινώσεις μελών της Διοίκησης της ΠΝΟ μέχρι σήμερα το πρωί ήταν πολύ σκληρές και δεν άφηναν σημεία αισιοδοξίας για γρήγορη αποκατάσταση των δρομολογίων, τελικά το μεσημέρι με πλειοψηφία 10-4 αποφασίστηκε η άμεση διακοπή της απεργίας και η έπανέναρξη όλων των δρομολογίων της Ακτοπλοίας.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Εμπορικού Κόσμου της Χώρας προς την Διοίκηση της ΠΝΟ, ζητώντας την επανεξέταση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την διακοπή των δρομολγίων στον τουρισμό. Συγκεκριμένα εχθές δευτέρα 3/9 με κατεπείγουσα επιστολή του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου στο Γενικό Γραμματέα της Π.Ν.Ο, ζητήθηκε να μην συνεχιστεί η απεργία, αναφέροντας τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον τουρισμό ειδικά των μικρών νησιών. Σήμερα τρίτη 4/9 τη σκυτάλη πήρε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, η οπία με επιστολή της στην Π.Ν.Ο. ζητούσε επίσης την αναστολή των κινητοποιήσεων, λόγω των σοβαρών δυσχερειών που παρατηρούνται στον τουρισμό και το εμπόριο των νησιών.

Τελικά η Διοίκηση της Π.Ν.Ο, δέχτηκε όπως αναφέραμε την πρόταση των πλοιοκτητών, αλλάζοντας την σκληρή της στάση και έτσι αποφεύχθηκε μεγαλύτερη ταλαιπωρία τουριστών και κατοίκων των νησιών.

Διαβάστε τις επιστολές του Ε.Ε.Σ.Π. και της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α.:

EESP APERGIA PNO photo porosplus PNO-1_zpsmdnbqfma.jpg DT PNO photo porosplus DT-1_zpszcqemvj6.jpg


Comment Form is loading comments...