Τουρισμός Εκτη χρονιά για το Sympossio Greek gourmet touring

Εκτη χρονιά για το Sympossio Greek gourmet touring

Posted by porosplus.gr on 2015-02-24 16:49:54


Για έκτη συνεχή χρονιά ξεκινά το 2015 το Sympossio. Η Aldemar Resorts διοργανώνει και εφέτος το γαστρονομικό ταξίδι, με σύμμαχο τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και υπό την αιγίδα της Enterprise Greece και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, συμπράττοντας με έλληνες παραγωγούς, τουριστικούς επιχειρηματίες και θεσμικά όργανα. Η διαδραστική εκδήλωση μαγειρικής τέχνης, Sympossio 2015, ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη (Δυτική και Ανατολική) απευθυνόμενη σε ειδικό κοινό της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας, με στόχο να προάγει την γαστρονομική Ελλάδα μέσα από τα προϊόντα και την κουζίνα της.

Η ιδέα για τη μαγειρική και γευστική εμπειρία στο Sympossio 2015 διατρέχει τις τέσσερις εποχές του χρόνου (4 Seasons Greece), αναδεικνύοντας την εποχικότητα και την τοπικότητα της ελληνικής κουζίνας και τις διατροφικές συνήθειες που συναντώνται ανά εποχή και συνδέονται με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας. Το ταξίδι (www.sympossio.gr) εφέτος ξεκινά από την Ιταλία, στις 16 Φεβρουαρίου, 16/02 Μιλάνο, 17/02 Μπολόνια, 18/02 Πέζαρο, 24/02 Ρώμη, 25/02 Φλωρεντία, 26/02 Τορίνο, συνεχίζει στη Γερμανία 10-12/3, Γαλλία 17/03 Νανσύ, 18/03 Μπορντό, 19/02 Λυών, 24-26/3 Σλοβακία, Βρετανία, Λονδίνο, Ρωσία και 15/4 Ουκρανία.

Η φιλοσοφία: Μαζί μπορούμε καλύτερα Η φιλοσοφία, στην οποία βασίζεται η γαστρονομική διοργάνωση, συνίσταται στο ότι μέσα από μία τέτοιου είδους βιωματική εμπειρία και μέσα από συνέργειες, προωθώντας την Ελλάδα, τα προϊόντα της και τον γαστρονομικό πολιτισμό της, δημιουργείται θετική εικόνα για τη χώρα και βιώσιμες ευκαιρίες στον τουρισμό, αλλά και σε όλο το πλέγμα δραστηριοτήτων, το οποίο τον περιβάλλει (παραγωγή, υπηρεσίες, εξαγωγές).

Παράλληλα, καλλιεργείται η ιδέα στην εσωτερική αγορά και στην επιχειρηματική συμπεριφορά, ότι «μαζί μπορούμε καλύτερα» στην προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω. Ενώ, ταυτόχρονα δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη, με όχημα το φαγητό, το γαστρονομικό πολιτισμό, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.


Comment Form is loading comments...