Πολιτισμός "ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ" από τον Σωτήρη Μπουλντούμη

"ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ" από τον Σωτήρη Μπουλντούμη

Posted by porosplus.gr on 2019-05-22 14:40:01


ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ
Ιστορικό μυθιστόρημα του Σωτήρη Μπουλντούμη
από τις εκδόσεις «Σαββάλας».

Τα παρασκήνια της Ελληνικής Επανάστασης στην πιο περιπετειώδη μορφή τους. Οι κρίσιμες στιγμές της εθνικής παλιγγενεσίας και όλες οι «θολές» γραμμές της Ιστορίας μέσα από το βλέμμα δυο ετερόκλιτων πρωταγωνιστών: Της Ποριώτισσας καπετάνισσας Βασιλικής και του Άγγλου περιηγητή λόρδου Χόλμπουργκ.

Η πολεμική δράση της καπετάνισσας στα πελάγη και η σύγκρουση της με τους διστακτικούς που κιοτεύουν να τα βάλουν με τον Τούρκο, ορίζουν το χωροχρονικό πλαίσιο της ιστορίας των «ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ». Στα επαναστατικά της βήματα Μέντορας και πηγή του ηρωισμού της αναδεικνύεται ο ρηξικέλευθος ρασοφόρος Παπαφλέσσας μαζί με τον οποίο κάνουν ενέργειες που κινούνται στα όρια της προδοσίας, αλλά καταφέρνουν να γείρουν τελικά τη ζυγαριά προς την απόφαση του ξεσηκωμού.

Στο παράλληλο σκέλος της περιπέτειας, ένα ξένος, ο λόρδος Χόρμπουργκ. Φέρνει μαζί του τα αρνητικά στερεότυπα της Ευρώπης για τους Νεοέλληνες και είναι φανερά προκατειλημμένος απέναντί τους. Οι εμπειρίες του, όμως, γίνονται συγκλονιστικές όταν συγχρωτίζεται με τους εμπνευστές της επικείμενης επανάστασης και, στη δίνη των περιπετειών του, ερωτεύεται τη Βασιλική.

Στους «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ» ο αναγνώστης θα συναντήσει πρόσωπα υπαρκτά και γεγονότα ιστορικά από το άγνωστο παρασκήνιο μαζί με τους δυο φανταστικούς μας ήρωες, οι πόθοι και οι αντιλήψεις των οποίων απηχούν τον παλμό εκείνης της θυελλώδους εποχής.


Comment Form is loading comments...