Τροιζηνία Όταν τα προβλήματα λύνονται με συννενόηση και όχι με σύγκρουση

Όταν τα προβλήματα λύνονται με συννενόηση και όχι με σύγκρουση

Posted by porosplus.gr on 2017-04-03 18:11:55


Με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ύστερα από τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος καταστημάτων εστίασης του Γαλατά για τα τραπέζια που έχουν στην παραλία (που προξένησε τον έλεγχο τους από το Λιμεναρχείο), και την καθυστέρηση εγκρίσεις των παραχωρήσεων χώρου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Τροιζήνας-Μεθάνων με τον Λιμενάρχη Πόρου, με σκοπό την εύρεση λύσης για το πρόβλημα.

Ο Δήμος Τροιζήνας Μεθάνων επέλεξε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση από τον Δήμο Πόρου στο Θέμα. Αντί να συγκρουστεί και να εκδίδει καταγγελτικά δελτία τύπου ενάντια στον Λιμενάρχη γιατί κάνει ελέγχους (την ίδια ώρα που ο ίδιος ο Δήμαρχος Πόρου ζήταγε περισσότερους ελέγχους), προτίμησε την οδό της συνεννόησης ...

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Πόρου μέσω του Δημάρχου του έχει "κουνήσει το δάχτυλο" επανειλημμένως στον Λιμενάρχη Πόρου απαιτώντας αυστηρή αστυνόμευση και εφαρμογή των νόμων, και έκτοτε διαμαρτύρεται έντονα για την αυστηρή εφαρμογή τον νόμων και στον ίδιο τον δήμο, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει σε δεκάδες καταγγελίες εναντίων του Λιμενάρχη (αλλά και τον υπολοίπων στελεχών του Λιμεναρχείου Πόρου) στην κεντρική διοίκηση, για τις οποίες κατόπιν πολλών ΕΔΕ έχει απαλλαχθεί από όλες ο Λιμενάρχη και το προσωπικού του Λιμεναρχείου.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου

«Σας ενημερώνουμε ότι την 28η/03/2017 (πριν την έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ. της 29ης/03/2017 με θέμα τη διενέργεια ελέγχων του Λιμενικού Σώματος επί της Χερσαίας ζώνης Λιμένα του Δήμου μας), πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και συγκεκριμένα στο γραφείο μου σύσκεψη σε θεσμικό επίπεδο, μεταξύ εμού και των Λιμενάρχη Πόρου κ. Αθηναίο Ιωάννη, Υπολιμενάρχη Πόρου κ. Δημητρίου Σταμάτιο και Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δημητρουλάκο Σπυρίδωνα, σχετικά με θέματα που αφορούν στη διαχείριση της Χερσαίας ζώνης Λιμένα του Δήμου μας. Συγκεκριμένα: Όσον αφορά τους πρόσφατους ελέγχους, οι οποίοι διενεργήθηκαν στη Χερσαία ζώνη Λιμένα του Δήμου μας, αναφορικά με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, αιτήθηκα την κατανόηση του κ. Λιμενάρχη κατά την διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των επαγγελματιών της περιοχής μας. Ο κ. Λιμενάρχης ανταποκρίθηκε στο αίτημα μου και θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτό.
Εν συνεχεία από κοινού απεφασίσθη η άμεση επικοινωνία και συνεργασία του Δήμου με το Λιμεναρχείο, στα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν μελλοντικά.
Τέλος, συμφωνήθηκε η δημιουργία Λιμενικού Φυλακίου στο Γαλατά.
Θεωρώ ότι έγινε ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος που σκοπό είχε την αποφυγή εντάσεων, ούτως ώστε να επωφεληθούν οι πολίτες και εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς όλους.
Η συνάντηση αυτή γνωστοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του εκτάκτου Δ.Σ. στις 29-03-2017, όπου ενημερώθηκε το Σώμα για το καλό κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση, καθώς δόθηκε έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής μας σχετικά με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στη Χερσαία ζώνη Λιμένα και εν κατακλείδι απεφασίσθη η εποικοδομητική συνέχιση της συνεργασίας και συνεννόησης σε όλα τα θέματα.


Γαλατάς 31/03/2017
Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων
Κωνσταντίνος Δ. Καραγιάννης


Comment Form is loading comments...