Τροιζηνία Έντονη δυσαρέσκεια για οδοσήμανση, μαρασμό, ανεργία, ανταποδοτικά τέλη, προβλήματα ...

Έντονη δυσαρέσκεια για οδοσήμανση, μαρασμό, ανεργία, ανταποδοτικά τέλη, προβλήματα ...

Posted by porosplus.gr on 2017-03-13 16:32:25


Η κριτική των πολιτών κατά τη διάρκεια του απολογισμού του έργου της δημοτικής αρχής που έγινε την Κυριακή το πρωί στο αμφιφέατρο του Γυμνασίου Γαλατά ήταν έντονη και επικεντρώθηκε κυρίως στα προβλήματα που δημιούργησε η νέα οδική σήμανση κυρίως σε Γαλατά, αλλά υπήρξαν φωνές - κραυγές για τον μαρασμό της περιοχής, για την ανεργία, την έλλειψη δημόσιων τουαλετών. Η προσέλευση του κόσμου, δεν ήταν ικανοποιητική, παρά το γεγονός ότι έγινε μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά του Δήμου. Ωστόσο, αρκετοί πήραν το λόγο από τους 100 πολίτες που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση.

Τον λόγο αρχικά πήραν οι εκπρόσωποι των βαρκάρηδων και των αλιέων οι οποίοι ζήτησαν τροποποιήσεις στη σήμανση και απαίτησαν να γίνουν αλλαγές ώσε να διευκολυνθεί η επιβίβαση των πολιτών στις βάρκες και η πώληση των αλιευμάτων κοντά στην πιάτσα των ταξί. Για τον ίδιο λόγο μίλησαν και άλλοι πολίτες που ζήτησαν να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και διορθώσεις. Ο δήμαρχος Κ. Καραγιάννης αντέδρασε λέγοντας ότι ο Γαλατάς είναι πόλη και δεν είναι χωριό και υπεραμύνθηκε της νέας σήμανσης αγνοώντας τις αντιδράσεις Βέβαια, είπε, ότι θα επανεξετάσει κάποια πράγματα, αλλά με έντονο ύφος κατηγορηματικά υπερασπίστηκε των αλλαγών.

Η Τ. Σόμπα αναφέρθηκε στον μαρασμό του Γαλατά και τόνισε ότι στεναχωριέται που βλέπει αυτή την κατάσταση.
Ο Κ. Δανόπουλος έθιξε το θέμα της ανεργίας στην περιοχή.

Ο Χρήστος Λάκκος αναφέρθηκε στην έλλειψη δημόσιων τουαλετών και επεσήμανε ότι η εισήγηση δεν αναφέρθηκε καθόλου στην ακτοπλοϊκή σύνδευση της περιοχής με τον Πειραιά και για την χερσαία συγκοινωνία εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου.

Ο Δημήτρης Καυκής τόνισε ότι δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση των συλλόγων της περιοχής και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ζήτησαν λάμπες για τον Άγιο Νικόλαο Κουνουπίτσας και δεν τους δόθηκαν, ενώ υποχρεώθηκαν να τις αγοράσουν οι ίδιοι και να της τοποθετήσουν.

Ο Σάββας Αθανασίου ζήτησε να μάθει αν υπάρχουν τα χρήματα από τα έσοδα των ανεμογεννητριών και καυτηρίασε το γεγονός ότι ο Δήμος έχει απαιτήσεις από τους δημότες ύψους 1.200.000 ευρώ, την στιγμή που έχουν εξοφληθεί όλες οι δαπάνες για την ύδρευση, την αποχέτευση, τα σκουπίδια. Τόνισε δε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση των δημοτών και στα ανταποδοτικά τέλη και αυτό φαίνεται ότι ενώ έγινε εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, έχουν πληρωθεί τα πάντα, ο Δήμος ζητεί επιπλέον 80.000 απο τους δημότες.

Ο δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έκανε στα 2 1/2 χρόνια της θητείας του και τόνισε ότι αξιοποίησε όλα τα προγράμματα που υπάρχουν και αναφέρθηκε κυρίως στα έργα που γίνονται ή προγραμματίζονται που είναι χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα ευχαρίστησε δημόσια την Ρένα Δούρου και τον Τάκη Χατζηπέρο.

Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι τα δάνεια του Δήμου προς τις Τράπεζες είναι 2.500.000 και στο ταμείο υπάρχουν 850.000 ευρώ, ενώ μόνο για το Κλειστό Γήπεδο Μεθάνων οφείλονται στον εργολάβο 800.000 ευρώ.

Πηγή: mymethana.gr


Comment Form is loading comments...