Περιβάλλον Συστάσεις σε ευπαθείς ομάδες λόγω όζοντος

Συστάσεις σε ευπαθείς ομάδες λόγω όζοντος

Posted by porosplus.gr on 2015-06-16 12:47:40


Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον

Συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες για αποφυγή μετακινήσεων δίνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω υπέρβασης του όζοντος.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον. Συγκεκριμένα μέχρι τις 16:00 σημειώθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή όζοντος 216 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων κατά τις δύο τελευταίες ωριαίες μετρήσεις.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Πηγή: protothema.gr


Comment Form is loading comments...