Πόρος Πρόγραμμα "Ο Πόρος μας ενώνει" : Συγκοινωνίες & Κυκλοφοριακό

Πρόγραμμα "Ο Πόρος μας ενώνει" : Συγκοινωνίες & Κυκλοφοριακό

Posted by porosplus.gr on 2019-05-18 18:54:47


Παρουσίαση του Έκτου Άξονα του Προγράμματος συνδυασμού

«Ο ΠΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ!»


6ος ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των συγκοινωνιών και του κυκλοφοριακού με την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, τις οποίες θέτουμε στην υπηρεσία των πολιτών.

Γιατί ο Δήμος δεν πρέπει απλά να διαχειρίζεται τα προβλήματα, αλλά να βρίσκει λύσεις!

 • Δημιουργία πλήρους δικτύου συγκοινωνιακού έργου με νέα μελέτη για την καλύτερη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών. Άμεση ανάκληση της μη λειτουργικής απόφασης του Δ.Σ για το Κυκλοφοριακό (η οποία επί τρία χρόνια δεν εφαρμόζεται λόγω μη έγκρισης της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής). Ο νέος σχεδιασμός θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και ανοιχτή διαβούλευση φορέων και κατοίκων
 • Προμήθεια και δρομολόγηση μικρού ηλεκτρικού λεωφορείου για την εξυπηρέτηση της γραμμής Σφαιρία -Νεώριο - Ρώσικος η οποία έχει διακοπεί τα τελευταία χρόνια. Εντατικοποίηση της υπάρχουσας γραμμής Πόρος- Ασκέλι -Μοναστήρι.
 • Για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών θα τοποθετηθεί σύστημα έξυπνης στάθμευσης με ειδικούς αισθητήρες για την απεικόνιση των κενών θέσεων στάθμευσης.
 • Θα ολοκληρωθεί η δημιουργία του Υδατοδρομίου του Πόρου, το οποίο αποφασίστηκε να κατασκευαστεί στην αρχή του 2014, αλλά επί 5 ολόκληρα χρόνια δεν ολοκληρώθηκε !
 • Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην οικολογική μετακίνηση θα γίνει με στοχευμένες δράσεις για την μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και της ρύπανσης:
  • o Δημιουργία δύο τουλάχιστον σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
  • Δημιουργία ειδικών σημείων απόθεσης και φόρτισης για τη διευκόλυνση χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων και ηλεκτρικών πατινιών σε ολόκληρο τον αστικό ιστό του Πόρου.
  • Προώθηση και διευκόλυνση χρήσης συμβατικών ποδηλάτων με σχεδιασμό και δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.


Comment Form is loading comments...