Πόρος Ανοιχτή Επιστολή του Δημήτρη Στρατηγού για τo θέμα του Βιοκα

Ανοιχτή Επιστολή του Δημήτρη Στρατηγού για τo θέμα του Βιοκα

Posted by porosplus.gr on 2019-04-03 22:47:58


Δημήτρης Στρατηγός

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ


Πόρος, 3 Απριλίου 2019Συμπατριώτες μας Ποριώτες και Ποριώτισσες, φίλες και φίλοι.

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή μου θέλω να σας ενημερώσω υπεύθυνα και με στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτησης, για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού του νησιού μας, θέμα που πραγματικά μας απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια και το οποίο επανήλθε στο προσκήνιο από την παρούσα Δημοτική Αρχή διότι, προφανώς, θεωρεί ότι την «βολεύει» στην προεκλογική της τακτική, η οποία και πάλι στηρίζεται στο γνωστό και χιλιοπαιγμένο έργο «δεν φταίμε εμείς, αλλά η προηγούμενη Δημοτική Αρχή».

Όμως -και δυστυχώς για την παρούσα Δημοτική Αρχή- η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και οφείλουμε να την γνωρίζουμε όλοι. Ιδιαιτέρως οι πολίτες του Πόρου, των οποίων την ψήφο και πολύ περισσότερο την εμπιστοσύνη, διεκδικούμε τον προσεχή Μάϊο.

Γιατί όλοι εμείς, «οι πρώην», είμαστε που όλα αυτά τα χρόνια εργασθήκαμε για να φθάσει ο Πόρος εδώ που έχει φθάσει, για να είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, αλλά και κυρίως, για να είναι ενωμένοι οι δημότες μας και να δημιουργούν.

Ειδικότερα για τις παραχωρήσεις των Κοινόχρηστων Χώρων μέχρι το 2014, πρέπει να θυμίσουμε πως ουδέποτε ακυρώθηκαν οι σχετικές Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες μάλιστα ψηφίζονταν στο σύνολό τους και από την Αντιπολίτευση του κ. Δημητριάδη. Σε αντίθεση με τη δική μας περίοδο, πολλές Αποφάσεις παραχωρήσεων κ/χ χώρων που ελήφθησαν από την Δημοτική Αρχή Δημητριάδη, ακυρώθηκαν ως παράτυπες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα:

α) Η Μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων, καθώς και το αποχετευτικό σύστημα μεταφοράς των λυμάτων στην μονάδα αυτή, μελετήθηκαν, σχεδιάσθηκαν και κατασκευάσθηκαν από την πρώην Νομαρχία Πειραιά και όχι από τον Δήμο μας.
Τα όποια δε, προβλήματα προκλήθηκαν από την λειτουργία του συστήματος βιολογικού καθαρισμού, δεν οφείλονταν σε έλλειψη επίβλεψης ή σε έλλειψη συντήρησης του συστήματος από τον Δήμο μας, αλλά οφείλονταν, ακριβώς, στον ελαττωματικό τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής του όλου συστήματος από την πρώην Νομαρχία Πειραιά.
Το γεγονός αυτό έχει πλέον βεβαιωθεί και με σωρεία δικαστικών αποφάσεων, αλλά και με το υπ’ αριθμόν 255/2016 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς, στο οποίο -και ειδικότερα στην σελίδα 40- αναφέρεται επί λέξει:
«Ως εκ τούτου τα προβλήματα που εμφανίζονταν προφανώς δεν οφείλονταν σε έλλειψη επίβλεψης και συντήρησης αλλά στην ολική κατάρρευσή του λόγω μελετητικών σφαλμάτων και κακοτεχνιών και ως εκ τούτου δεν επρόκειτο να αντιμετωπισθούν μεμονωμένα και περιστασιακά αλλά απαιτούνταν εκ βάθρων ανακατασκευή του συστήματος».
Ιδού, λοιπόν, ποια είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα για το ποιος είναι εκείνος που δεν έκανε καλά την δουλειά του.
Σημειώνω στο σημείο αυτό ότι το άνω βούλευμα εξεδόθη κατόπιν προσφυγής του σημερινού Δημάρχου κατά του κλητηρίου θεσπίσματος με το οποίο παραπέμπονταν ο ίδιος ως κατηγορούμενος για ρύπανση του περιβάλλοντος.

β) Επειδή, ακριβώς, κρίθηκε παντοιοτρόπως ότι οι όποιες βλάβες και οι όποιες δυσλειτουργίες του συστήματος του βιολογικού καθαρισμού δεν οφείλονται σε ενέργειες ή παραλείψεις του Δήμου μας, για τον λόγο αυτό ΑΘΩΩΘΗΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ σε όλες τις περιπτώσεις που βρέθηκα κατηγορούμενος για ρύπανση του περιβάλλοντος.
Δεν καταδικάσθηκα ούτε μία φορά.

γ) Κατά την διάρκεια της θητείας μου, ο Δήμος μας έκανε τα πάντα, ό,τι ήταν δυνατόν δηλαδή, για να λειτουργεί όσον το δυνατόν καλύτερα το σύστημα του βιολογικού καθαρισμού και, έτσι, το περιβάλλον να μην επιβαρύνεται από την ανεξέλεγκτη απόθεση των λυμάτων στην θάλασσα.
Και το είχαμε κατορθώσει αυτό στον μέγιστο βαθμό.
Σε αντίθεση με την παρούσα Δημοτική Αρχή που από την αρχή της θητείας της σταμάτησε την λειτουργία του συστήματος του βιολογικού καθαρισμού, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την σοβαρή επιβάρυνση του περιβάλλοντος και την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεών του.

δ) Επί της θητείας μου δε και αφού με τις ενέργειές μας πείσθηκε η Περιφέρεια Αττικής ότι είναι αποκλειστικά δική της η ευθύνη για τον εσφαλμένο σχεδιασμό και την εσφαλμένη κατασκευή του συστήματος του βιολογικού καθαρισμού του νησιού μας, ανέλαβε αυτή, η Περιφέρεια δηλαδή, να καλύψει όλη την δαπάνη ανακατασκευής του συστήματος και των εγκαταστάσεών του, δεχθείσα να χρηματοδοτήσει το έργο με το συνολικό ποσόν των 900.000 ευρώ, προς τούτο δε, ετοιμάστηκαν δύο συμβάσεις ποσού 290.000€ και 610.000€ αντιστοίχως, από τις οποίες η πρώτη υπεγράφη και εκτελέσθηκε.
Δυστυχώς, η θητεία μας έληξε και η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν συνέχισε την δική μας προσπάθεια και, έτσι, φθάσαμε να περάσουν πέντε (5) ολόκληρα χρόνια χωρίς να γίνει το παραμικρό και μόλις τώρα, προεκλογικά δηλαδή, για να ξεκινήσουν κάποια έργα, που πλέον γίνονται με πολλαπλάσιο κόστος και τα οποία είναι άγνωστο εάν και πότε θα τελειώσουν.

Αυτή, λοιπόν, είναι η αλήθεια!

Και η αλήθεια αυτή είναι γνωστή σε όλους, έστω και εάν τώρα κάποιοι κάνουν ότι δεν την γνωρίζουν για προφανείς πολιτικούς λόγους.

Εάν το έργο μας και η προσπάθειά μας είχαν συνεχισθεί, εάν η απερχόμενη δημοτική αρχή του κυρίου Δημητριάδη ήθελε πραγματικά το καλό του Πόρου και τη λύση του προβλήματος, εάν πίστευε στη συνέχεια της Δημόσιας Διοίκησης και όχι στη μικροπολιτική – και επικίνδυνη για τον τόπο μας- λογική του «διαγράφουμε ότι έχουν φτιάξει οι πρώην…» το πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού θα είχε λυθεί εδώ και χρόνια και σήμερα δεν θα το συζητούσαμε καν.

Δυστυχώς όμως, κάποιοι –και έχουν ονοματεπώνυμο- επέλεξαν να το κάνουν «με τον δικό τους τρόπο», για να δείξουν ότι μόνον αυτοί ξέρουν και μπορούν.

Μόνο που πέρασαν πέντε (5) ολόκληρα χρόνια για να μάθουν και να ξεκινήσουν να πράττουν, αλλά την ζημιά την έπαθε το νησί μας και όχι αυτοί.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Η απόφαση για το μέλλον του νησιού μας, στα χέρια σας!

Δημήτρης - Ανδρέας Στρατηγός
Υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου

Επικεφαλής Συνδυασμού «Ο ΠΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»
E-mail συνδυασμού: o.poros.mas.enonei@gmail.com photo o_poros_mas_enonei_logo_zpsoqmeug7w.jpg


Comment Form is loading comments...