Πόρος Απεβίωσε ο πρώην Υφυπουργός Γιώργος Καλός

Απεβίωσε ο πρώην Υφυπουργός Γιώργος Καλός

Posted by porosplus.gr on 2018-08-25 11:22:23


Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών, αργά το βράδυ της Παρασκευής 24 Αυγουστο ο συντοπίτης μας πρώην Υφυπουργός Γιώργος Καλός.

O Γιώργος Kαλός γεννήθηκε το 1949 και μεγάλωσε εδώ στον Πόρο μας. Σπούδασε μαθηματικά και ηλεκτρονική στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην συνέχεια σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ειδικεύτηκε στην Κυβερνητική και Επικοινωνία στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εκπόνησε και την διδακτορική του διατριβή. Δίδαξε ως Ειδικός Επιστήμων στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων - Μηχανικών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου και στο Μεταπτυχιακό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθηγητής Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Ελέγχου στην Ανώτατη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (1975-1989). Εργάστηκε ως ερευνητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή σε θέματα κυβερνητικής. Δίδαξε ως μέλος ΔEΠ στο EMΠ και στη Σχολή Nαυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Παντρεύτηκε την Κική Λάτση, δημοσιολόγο και απέκτησε δύο παιδιά, τον Βασίλη, Πτυχιούχο Μηχανολόγο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και την Βαγγελίνα, Πτυχιούχο της Σχολής Χημικών- Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Τροιζηνίων και είχε κυρηχθεί επίτιμος πρόεδρος

Tο 1989 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, στην A΄ Πειραιά και νησιών. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας (1989-2007) συμμετέχει σε πολλές επιτροπές και αντιπροσωπίες σε διεθνείς οργανισμούς και εργάζεται συστηματικά στην Kοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Eυρώπης, στα θέματα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των νέων. Tομεάρχης Παιδείας της NΔ από το 1996 ως το 2004, τοποθετείται Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις κυβερνήσεις Kαραμανλή 2004-2007.

Παράλληλα με τη συγγραφή πλήθους επιστημονικών εργασιών και πολιτικών δοκιμίων έχει ασχοληθεί και με τη λογοτεχνία. Έχει γράψει πεζά και ποιήματα που έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά, αλλά και έχει εκδόσει σειρά βιβλίων.

Ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός στο νησί μας, τόσο για την πολιτική του δράση, όσο και για την λογοτεχνική του πορεία


Comment Form is loading comments...