Κόσμος Γιατί στις παρουσιάσεις της Apple τα iPhone δείχνουν πάντα την ίδια ώρα;

Γιατί στις παρουσιάσεις της Apple τα iPhone δείχνουν πάντα την ίδια ώρα;

Posted by porosplus.gr on 2015-05-26 13:09:18


Μετά από οκτώ χρόνια, ισάριθμες εκδηλώσεις και μοντέλα, μόνο συμπτωματικό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτό

Κάποιοι, μάλλον πιο παρατηρητικοί, ίσως θα έχουν προσέξει ότι στις περισσότερες παρουσιάσεις κάθε νέου iPhone η ώρα που αναγράφεται στην οθόνη του τηλεφώνου είναι 9.41 –και σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις 10.41.

Προφανώς και μετά από οκτώ χρόνια, ισάριθμες εκδηλώσεις και μοντέλα, μόνο συμπτωματικό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτό, απασχολώντας εκείνους που παθιάζονται με τα προϊόντα της Apple.

Η απάντηση λοιπόν δόθηκε μέσω του quora.com: Στις 9 Ιανουαρίου του 2007, στις 9 το πρωί ο Στιβ Τζομπς ανέβαινε στην κεντρική σκηνή του συνεδρίου Macworld και 35 λεπτά αργότερα θα έλεγε τη φράση: «Αυτή είναι η μέρα την οποία περίμενα επί δυόμιση χρόνια...».

Στις 9.42 θα έβγαζε από την τσέπη του το πρώτο iPhone. Όπως αποκαλύπτει ένας πρώην εργαζόμενος της Apple, η παρουσίαση είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε η εμφάνιση του iPhone να γίνει στις 9.40. Ο πάντα λεπτολόγος Τζομπς είχε ζητήσει το iPhone στις φωτογραφίες που θα προβάλλονταν πίσω του να δείχνει 9.41, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση στο κοινό ότι έδειχνε τη σωστή ώρα.

Από τότε, σε όλες τις μεγάλες παρουσιάσεις της Apple, το βασικό προϊόν αποκαλύπτεται 40 λεπτά μετά από την έναρξη και έτσι τα iPhone δείχνουν 9.41 –εκτός από τις φορές που οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί, προκειμένου η ώρα να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην πραγματική.

Πηγή: protothema.gr


Comment Form is loading comments...