Τροιζηνία ξεκινάει η επέκταση σχεδίου πόλης του Γαλατά

ξεκινάει η επέκταση σχεδίου πόλης του Γαλατά

Posted by porosplus.gr on 2017-09-15 16:07:25


Λάβαμε Δελτίο Τύπου από τον Αντιπεριφεριάρχη Νήσων, όπου ύστερα από αρκετά χρόνια ξεκινάει η μελέτη για την επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης του Γαλατά.

Όπως γίνεται κατά κανόνα στην Ελλάδα, πόλεις και χωριά επεκτείνονται γρηγορότερα από ότι προβλέπει το κράτος, με αποτέλεσμα την άναρχη δόμηση, και άλλα προβλήματα. Ελπίζουμε η επέκταση του σχεδίου πόλης, όχι μόνο να καλύψει την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά να είναι σε θέση να προλάβει και την μελλοντική επέκταση της πόλης.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου.

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 15/09/2017
«Μελέτη επέκτασης – αναθεώρησης εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Γαλατά Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων»

Ομόφωνα εγκρίθηκε χτες, κατά τη 28η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η «Μελέτη επέκτασης – αναθεώρησης εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Γαλατά Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων».
Στην εισήγηση του θέματος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος δήλωσε πως ένα χρόνιο αίτημα 10τιων των κατοίκων της πόλης του Γαλατά, γίνεται πραγματικότητα.
Ο Γαλατάς είναι παραλιακός οικισμός και έδρα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Διαθέτει εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της τάξης των 25 εκταρίων από το 1952. Σύμφωνα με το Εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των πόλεων του Πόρου, Γαλατά και Μεθάνων του 1991 προβλέπεται επέκταση του οικισμού σε έκταση 40 εκταρίων.
Αντικείμενο της μελέτης είναι η εκπόνηση των σχετικών εργασιών κτηματογράφησης και πολεοδόμησης για την αναθεώρηση του σχεδίου πόλης και την επέκταση αυτού κατά 400 στρέμματα σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου των οικισμών Πόρου, Γαλατά και Μεθάνων της Επαρχίας Τροιζηνίας (ΦΕΚ 720/Δ΄/ 21.10.1991).
Η σύνταξη της εν λόγω μελέτης αναμένεται να συμβάλλει στην ορθολογική πολεοδόμηση και οργάνωση των χρήσεων γης και γενικότερα στην αναβάθμιση και βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Γαλατά, που αποτελεί στόχο και εξαγγελία της Περιφέρειας Αττικής για όλες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Η μελέτη θα ανατεθεί από το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 449.977,48 € και θα ολοκληρωθεί σε δεκαέξι (16) μήνες από τον ορισμό της ομάδας επίβλεψης και τη χορήγηση στον ανάδοχο όλων των στοιχείων και μελετών.


Comment Form is loading comments...