Πόρος Αθώοι Κατσικάρης-Χατζηπέρος, Εκθετος ο Δημητριάδης

Αθώοι Κατσικάρης-Χατζηπέρος, Εκθετος ο Δημητριάδης

Posted by porosplus.gr on 2017-09-15 16:48:14


Ο πρώην και νυν Αντιπεριφερειάρχες Νήσων, κ.κ. Δημήτρης Κατσικάρης και Παναγιώτης Χατζηπέρος, βρέθηκαν κατηγορούμενοι στο Α΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2017, ύστερα από καταγγελίες του Δημάρχου κ. Γιάννη Δημητριάδη στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος.

Η υπόθεση αφορούσε καταγγελία που είχε κάνει ο ίδιος ο Δημητριάδης για την λειτουργία του bypass στο δίκτυο του ΒΙΟΚΑ, στο λιμάνι τον Σεπτέμβριο του 2014. Με την καταγγελία του είχε κατονομάσει ως υπεύθυνη την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, τους πρώην και νυν Αντιπεριφερειάρχες, βασιζόμενος ότι είχε αργήσει η μελέτη συνολικής αντιμετώπισης που είχε εκπονήσει η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν στοιχεία ότι υπήρχε και η μελέτη έτοιμη από τότε που παρέδωσε η διοίκηση Κατσικάρη στην διοίκηση Χατζηπέρου, αλλά και βέβαια ότι η λειτουργία του ΒΙΟΚΑ είναι ευθύνη του Δήμου (ΚΑΘΟΤΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ, ο Δήμος εισπράττει και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ η λειτουργία και συντήρηση του), ασχέτως αν η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων φτιάχνει μελέτες, χρηματοδοτεί ή επισκευάζει τον ΒΙΟΚΑ.

Η παραδοχή της ευθύνης του Δήμου για την λειτουργία και την συντήρηση του ΒΙΟΚΑ ήταν διάχυτη από όλες τις πλευρές, τόσο από τους κατηγορούμενους, όσο και από την έδρα του δικαστηρίου και την Εισαγγελέα. Ακόμα παρουσιάστηκαν στοιχεία όπως η απόρριψη της προαναφερθήσας μελέτης από τον Δήμο.

Αντί ο Δημητριάδης να κατηγορεί τον εαυτό του ως αποκλειστικό υπεύθυνο, μεταβιβάζει τις ευθύνες του στους άλλους (όπως π.χ. νερό με νιτρικά, αδέσποτα ζώα, μπάζα στον Άγιο Στέφανο κλπ). Είναι κάτι που το συνηθίζει σε κάθε περίπτωση. Ίσως έχει το αλάθητο του Πάπα.

Η δίκη διήρκησε 6 ώρες, παρουσιάστηκε πληθώρα στοιχείων που φαίνεται και η αποκλειστική ευθύνη του Δήμου, η ανικανότητα του Δήμου, αλλά και η πλήρης εγκατάλειψη της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ.

Η συγκεκριμένη δίκη, μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις, όσον αφορά και άλλες περιπτώσεις καταγγελιών για το θέμα, ενώ ερώτημα είναι αν θα γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη κατά του Δήμου Πόρου για την συγκεκριμένη καταγγελία.

Ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης δεν προσήλθε να υποστηρίξει τις κατηγορίες του στο δικαστήριο.


Comment Form is loading comments...