Πόρος Δ.Τ. του ΕΕΣΠ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Δ.Τ. του ΕΕΣΠ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Posted by porosplus.gr on 2019-03-20 15:08:38


Λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου Από τον ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ. Να τονίσουμε ότι η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο νησί μας είναι αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών του Δημήτρη Συξέρη ως Πρόεδρου του ΕΕΣΠ αλλά και μέλος του ΕΟΑΕΝ. Πέραν από την συμμετοχή του κ. Συξέρη, η όλη προσπάθεια χαρακτηρίστηκε από την παντελή απουσία άλλων αξιωματούχων του τόπου μας...

Πόρος 14/3/2019

18,72 € Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ
ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) είναι ένα αναπτυξιακό μέτρο που ζητούσαν επιτακτικά εδώ και χρόνια τα Νησιωτικά Επιμελητήρια της χώρας μας και έπειτα από μια πιλοτική περίοδο 6 μηνών, μπήκε σε πλήρη λειτουργία τον Ιανουάριο του 2019. Στη διαβούλευση της σχετικής Νομοθεσίας που εισηγήθηκε και ολοκλήρωσε με επιτυχία ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, συμμετείχε με την ιδιότητα μέλους του Δ.Σ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών Ε.Ο.Α.Ε.Ν., ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Δημήτρης Συξέρης. 

Το μέτρο επιδοτεί κατοίκους και επιχειρήσεις των νησιών ολόκληρης της Ελλάδας (με ελάχιστες εξαιρέσεις), χρηματοδοτώντας ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος του εισιτηρίου επιβάτη ή της φορτωτικής για μεταφορά προϊόντων. Συγκεκριμένα επιδοτείται η διαφορά κόστους που αναγκάζεται να πληρώνει ο νησιώτης για μια (σαφώς ακριβότερη) θαλάσσια διαδρομή με πλοίο, από την ίδια χιλιομετρική διαδρομή στην Ηπειρωτική Χώρα που -υποθετικά- θα έκανε με ΚΤΕΛ. 

Είναι χαρακτηριστικό πως για την διαδρομή ΠΟΡΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ ή και αντίστροφα, με ταχύπλοο -της οποίας το κόστος είναι περίπου 24 ευρώ- το ποσό που επιστρέφεται στον λογαριασμό του ωφελούμενου είναι 18,72 ευρώ/εισιτήριο για ένα σημαντικό αριθμό εισιτηρίων ανά έτος! Ανάλογα σημαντικά είναι τα οφέλη για τους επαγγελματίες με την επιδότηση των φορτωτικών για προϊόντα που θα εμπορευθούν. 

Για να μπορέσει να επωφεληθεί ένας ιδιώτης ή ένας επαγγελματίας από το Μ.Ι. πρέπει να εγγραφεί στην ειδική σελίδα του Μεταφορικού Ισοδυνάμου metaforikoisodynamo.gr και με απλά βήματα να λάβει τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν.). Σε κάθε κράτηση ή έκδοση εισιτηρίου αρκεί να αναφέρεται ο Μ.Α.Ν. στο πρακτορείο και η διαδικασία ολοκληρώνεται αυτόματα. Το ποσό (Α.ΝΗ.ΚΟ) που αντιστοιχεί στα επιδοτούμενα εισιτήρια πιστώνεται τον επόμενο μήνα από τα ταξίδια, στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό που δηλώνεται κατά την αρχική εγγραφή. Αντίστοιχη διαδικασία ισχύει για τις επιχειρήσεις.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις, οι αιτήσεις χρηματοδότησης είναι διαθέσιμες από την Τρίτη 12/3/2019 στο Πληροφοριακό Σύστημα του «Μεταφορικού Ισοδυνάμου» και αφορούν όλες τις δαπάνες μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς το νησί μέσω μεταφορικής εταιρείας ή δαπάνης ναύλου επαγγελματικού οχήματος από 1/1/2019 έως και την ημερομηνία οριστικής υποβολής της αίτησης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Μ.Ι στο τηλέφωνο 215-215-7830 καθημερινά 9πμ-5μμ καθώς και στον Ε.Ε.Σ.Π. στο 6970801255 ή μέσω email στο eesporou@gmail.com

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

 photo IMG_1497_zps0uyftqpl.jpg

 photo IMG_1496_zpsn8tnl3ff.jpg


Comment Form is loading comments...