Πόρος ΔΤ Ε.Ε.Σ.Π. για το πεσμένο λιμάνι

ΔΤ Ε.Ε.Σ.Π. για το πεσμένο λιμάνι

Posted by porosplus.gr on 2018-11-04 08:36:48


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ

Πόρος, 2/11/2018

ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π. & ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ !

Έξι (6) χρόνια είναι γκρεμισμένο μεγάλο τμήμα του λιμανιού του Πόρου και ελάχιστα πράγματα έγιναν σε αυτό το διάστημα λόγω της αθάνατης Ελληνικής Γραφειοκρατίας και των υπόγειων αντιπαραθέσεων μεταξύ των Αρχών. Πριν 1,5 μήνα ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, αποφάσισε την υποβολή Μυνητήριας Αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την 6ετή εγκληματική αδράνεια, έχοντας ξεπεραστεί πλέον κάθε όριο υπομονής των επαγγελματιών του νησιού.

Αμέσως μετά την σχετική ανακοίνωση άρχισαν να "ανακαλύπτονται" από τους αρμοδίους πιθανές λύσεις για την έναρξη των εργασιών, ενώ μέχρι τότε σχεδόν ούτε μια ανακοίνωση δεν είχε βγεί. Μάλιστα σε σχετική δημοσίευση, στις 25 Οκτωβρίου 2018, το Δ.Σ του Συλλόγου μας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τώρα που ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατέθεσε αναφορά με 75 σελίδες συμπληρωματικά έγγραφα για το θέμα στην Εισαγγελία Πειραιά, έχουμε την αίσθηση πως σύντομα θα αρχίσουν τα έργα...». Σε αυτά τα πλασία διεξήχθη και συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Δημήτρη Συξέρη με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο.

Τελικά σήμερα Παρασκευή 2/11, επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα είχαμε προαναγγείλει καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος ανακοίνωσε την άμεση έναρξη των εργασιών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες αποκατάστασης του δυτικού κρηπιδώματος του λιμανιού του Πόρου, υπεγράφη χθες από τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων κ. Αθανάσιο Μοσχολέα η απόφαση υποκατάστασης της αναδόχου εταιρείας. Το έργο έχει ταλαιπωρήσει και ταλαιπωρεί, τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες και έχει δυσφημίσει το νησί του Πόρου.Στόχος της Π.Ε. Νήσων είναι η ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου να γίνει λειτουργικό, πριν από το Πάσχα του 2019.»

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π. αποδίδουν τα συγχαρητήρια στον κ. Χατζηπέρο για τις προσπάθειες του και δηλώνουν πως θα παρακολουθούν από κοντά την πορεία των εργασιών και θα συνεχίσουν να ασκούν έντονες πιέσεις με κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του συλλόγου και των κατοίκων του Πόρου γενικότερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.


Comment Form is loading comments...