Αργοσαρωνικός T. Χατζηπέρος: Να γίνουν τα νησιά μας duty free

T. Χατζηπέρος: Να γίνουν τα νησιά μας duty free

Posted by porosplus.gr on 2017-01-10 20:38:41


Τη μετατροπή των νησιών σε «ελεύθερες ζώνες» με πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ προτείνει ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος στο πλαίσιο ενός «πακέτου» μέτρων για τη νησιωτικότητα. «Τα νησιά μας πρέπει να γίνουν duty free», είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Χατζηπέρος απαντώντας σε ερώτηση του Pireas2day.gr, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά & Νήσων.

Όπως αποκάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης τις προτάσεις του τις κατέθεσε στο πλαίσιο σύσκεψης, που έγινε, προ 15 ημερών, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και τη συμμετοχή εκπροσώπων απ’ όλες τις Περιφέρειες με νησιά.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ανέκαθεν τάσσεται υπέρ της πλήρους κατάργησης του ΦΠΑ στα νησιά λέγοντας ότι «όλα τα νησιά πρέπει να γίνουν duty free, όπως και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και όλα τα μεγάλα ναυπηγεία».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Χατζηπέρος θεωρεί ότι για τη νησιωτικότητα χρειάζεται να δίνονται επιδοτήσεις σε αεροπλάνα και πλοία για την εξασφάλιση τακτικής συγκοινωνίας και την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για να μειωθεί το μεταφορικό κόστος στα νησιά, που επιβαρύνει το κόστος ζωής

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε την Προεδρία της Μάλτας στην ΕΕ, μια νησιωτική χώρα και να θέσουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με άλλα κράτη, που έχουν νησιά τα θέματα της νησιωτικότητας και των απομακρυσμένων τόπων σε ορεινούς όγκους», υπογράμμισε ο κ. Χατζηπέρος.

Πηγή: www.mymethana.gr


Comment Form is loading comments...