Πόρος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΛΙΑ

Posted by porosplus.gr on 2017-11-29 18:05:51


Ακολουθεί δελτίο τύπου-απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης μειοψηφίας του Δήμου Πόρου για τη χάραξη Αιγιαλού-Παραλίας στην περιοχή της Πέρλιας


Δελτίο Τύπου Πόρος, 28.11.2017

Απάντηση στην παραπληροφόρηση της Αντιπολίτευσης για τη χάραξη Αιγιαλού-Παραλίας στην Πέρλια

Τις τελευταίες μέρες, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Σπ. Σπυρίδων αποφάσισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά (στα χρονικά) με το ζήτημα του καθορισμού αιγιαλού-παραλίας στην Πέρλια, ισχυριζόμενος ότι η χάραξη που έγινε πρόσφατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, πλήττει δήθεν τους ιδιοκτήτες της περιοχής. Όπως είναι γνωστό ωστόσο, η όποια «βλάβη» των παραλιακών ιδιοκτησιών στην Πέρλια συντελέσθηκε το 1993 και 1994, με τις τροποποιήσεις του Ρυμοτομικού Σχεδίου της περιοχής, το οποίο και καθόρισε τη ρυμοτομική γραμμή προς την θάλασσα. Επομένως, η γραμμή αιγιαλού που χαράχθηκε σήμερα, η οποία σε κανένα σημείο της δεν περνάει πιο ψηλά από τη ρυμοτομική γραμμή, δεν προκαλεί καμία δυσμενή επίπτωση και ο καθορισμός της αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη για την περιοχή.

Επισημαίνεται ότι επί δεκαετίες υπήρχαν τα ακόλουθα εμπόδια στην ανάπτυξη και τακτοποίηση της παραλιακής ζώνης της Πέρλιας:

i. Έλλειψη γραμμών αιγιαλού-παραλίας.
ii. Μη-αποτύπωση των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (από το 1938).
iii. Μη-αποτύπωση των ορίων της Επαρχιακής Οδού (από το 1956).
iv. Μη-αδειοδότηση ή νομιμοποίηση όλων των υφιστάμενων κ/χ υποδομών (αγωγός Βιολογικού, δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού, μπαζώματα οδού, προβλήτες κ.τ.λ.).
v. Το γεγονός ότι η οδός και τα δημοτικά δίκτυα θεωρούνται λιμενικές υποδομές.
vi. Τα λάθη του Ρυμοτομικού.


Από το 2014 έχουν καταγραφεί για πρώτη φορά και υλοποιούνται οι ακόλουθες ενέργειες για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων:

i. Χάραξη/καθορισμός αιγιαλού-παραλίας (συντελέσθηκε).
ii. Θεσμοθέτηση Μάστερπλαν και νομιμοποίηση κατασκευών και υποδομών (δημοπρατήθηκε στις 28.11.2017 έναντι 74.287€).
iii. Μετατόπιση ορίων ΧΖΛ ώστε να μην περιλαμβάνει την οδό και τις δημοτικές υποδομές (έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες για τις ζώνες στις οποίες υπήρχε χάραξη αιγιαλού-παραλίας).
iv. Ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων από ταβέρνα «Ματίνα» προς κτ. ΚΑΠΗ έως Αγ. Τριάδα (συντάσσεται Μελέτη).

v. Επανακαθορισμός αιγιαλού-παραλίας (θα υποβληθεί νέο αίτημα μετά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων).


Συνιστά επομένως ιδιαίτερο πολιτικό θράσος για κάποιον που πέρασε τα 16 χρόνια δημαρχίας του χωρίς να αγγίξει τα ανωτέρω ζητήματα, να παραπληροφορεί σήμερα τους ιδιοκτήτες της περιοχής, αποδίδοντας στο ΦΕΚ χάραξης αιγιαλού-παραλίας τις επιπτώσεις ακριβώς εκείνες που επέφερε στις ιδιοκτησίες τους το Ρυμοτομικό που τροποποιήθηκε επί των ημερών του. Η μικροπολιτική σκοπιμότητα των ισχυρισμών αυτών αποδεικνύεται άλλωστε και από το ότι ο συναγερμός για το «πρωτοφανές ΦΕΚ» σημάνθηκε στην εκπνοή της 60μερης προθεσμίας για την προσβολή του. Είναι προφανές ότι με κάτι τέτοια τεχνάσματα ο κ. Σπυρίδων, στις σπάνιες επισκέψεις του στον Πόρο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθεί να καλύψει την επί 3,5 χρόνια απόλυτη ανυπαρξία του ίδιου και της παράταξής του σε επίπεδο υποβολής πολιτικών θέσεων και προτάσεων.


Comment Form is loading comments...