Πόρος Δελτίου Παραπληροφόρησης

Δελτίου Παραπληροφόρησης

Posted by porosplus.gr on 2018-04-11 18:02:34


Πριν το Πάσχα λάβαμε ένα δελτίο Τύπου από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Πόρου, το οποίο δεν δημοσιεύσαμε αμέσως, καθότι ακόμα και χωρίς ιδιαίτερη μελέτη, αυτά που ανέφερε δεν ήταν σωστά.

Λάβαμε όμως και απαντητική επιστολή των συμβούλων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου Γρίβα και Μάνδηλα που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα κατά πολύ.

Εμείς να σημειώσουμε μόνο, ότι στο Ασκέλι το μόνο που άλλαξε ουσιαστικά είναι η επαναλειτουργία του πέτρινης καντίνας στην Αίγλη, με την οποία ελπίζουμε να μην ξαναδούμε τις κιτς εικόνες της τροχήλατης καντίνας του ξενοδοχείου, με της διαφημιστικές led πινακίδες, που μόνο νησί δεν θύμιζαν. Στην δε πλαζ του Μοναστηριού, πολλά είχαν συμβεί που δεν αναφέρονται, όπως η προσπάθεια να δοθεί δεύτερη άδεια στην ίδια παραλία, αλλά και η ευθύνη-ανικανότητα της διοίκησης Δημητριάδη, να περνάει τα θέματα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, αφού τα περισσότερα θέματα λόγο προβλημάτων, είτε κολλάνε στα γρανάζια της, είτε ναυαγούν οριστικά...

Ακολουθούν τα δύο δελτία τύπου :

Δελτίο Τύπου Πόρος, 30.3.2017
Λειτουργούν και πάλι από φέτος οι παραλίες Ασκελίου και Μοναστηρίου


Μετά από πέντε χρόνια κατά τα οποία οι εγκαταστάσεις της πλαζ Ασκελίου παρέμεναν ανενεργές, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει ο νέος Νόμος 4504/2017, προχώρησε στην παραχώρησή τους, ώστε να λειτουργήσουν και πάλι από φέτος το καλοκαίρι. Η παραχώρηση έγινε με απευθείας ανάθεση στο ξενοδοχείο Αίγλη για ένα χρόνο έναντι 20.000€, καθώς προς το παρόν είναι νομικά αδύνατη η διενέργεια 5ετούς διαγωνισμού. Με βάση τις διατάξεις του ίδιου Νόμου, παραχωρήθηκαν επίσης και οι χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εστιατορίων στην περιοχή της Πέρλιας. Οι εν λόγω παραχωρήσεις εγκρίθηκαν ήδη από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής, όπως είχαν εγκριθεί, μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Πόρου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, και για το 2017. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι, παρά τις ξεκάθαρες προβλέψεις του νέου Νόμου, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας και του τοπικού Λιμεναρχείου καταψήφισαν χωρίς κανένα νομικό έρεισμα όλες τις παραπάνω παραχωρήσεις, επιβεβαιώνοντας, χωρίς να έχουν πλέον καμία δικαιολογία, την αρνητική τους στάση έναντι του Πόρου και της τουριστικής του ανάπτυξης.

Τέλος, μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη για τον Πόρο είναι η έναρξη λειτουργίας από φέτος και της πλαζ Μοναστηρίου, καθώς, μετά τη χαμένη χρονιά του 2017 (εξαιτίας της καθυστέρησης που προκάλεσαν οι ενέργειες της αντιπολίτευσης και του Λιμεναρχείου που επίσης είχαν καταψηφίσει την πενταετή παραχώρησή της), η παραχωρησιούχος εταιρία Fiftyseven προετοιμάζει ήδη τη λειτουργία της από φέτος και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΡΟΣ 4-4-2018

Για μια ακόμη φορά ο κ. Δημητριάδης παραπληροφορεί τους Ποριώτες, με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια. Αλλά δεν περιμέναμε και κάτι άλλο από τον κ. Δημητριάδη όταν γράφει ότι δεν έχει κάνει «μηνύσεις» αλλά μόνο «μηνυτήριες αναφορές».
Δεν μας λέει όμως ποια είναι η διαφορά της «μήνυσης» από την «μηνυτήρια αναφορά» όταν η μηνυτήρια αναφορά συνοδεύεται από αίτημα παράσταση πολιτικής αγωγής. Δεν είναι δηλαδή Γιάννης αλλά Γιαννάκης. Ο κ. Δημητριάδης αποφεύγει να σας ενημερώσει ότι στις 23/4/18 δικαζόμαστε ( και τα μέλη της μειοψηφίας Γρίβας - Μάνδηλας- Μούγιος) στο Β´ τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, επειδή συμφωνήσαμε να χορηγηθούν άδειες λειτουργίας σε καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή της Πέρλιας.
Αποκρύπτει επίσης ότι όλες οι αποφάσεις για την πλαζ του Μοναστηριού ψηφίστηκαν θετικά από τα μέλη της μειοψηφίας. (280/2016, 3/2017, 199/2017 και 39/2018 αποφάσεις του ΔΛΤ).

Ο κ. Γρίβας συμμετείχε στη διαδικασία δημοπράτησης μαζί με τον κ. Αλιφέρη και τον κ. Αλέξη Δημητριάδη, κατακυρώνοντας την πλαζ στην εταιρεία FIFTY SEVEN.
Στη συνέχεια με την ομόφωνη απόφαση 3/2017, του ΔΛΤΠ που συμμετείχαμε, ( Γ. Μάνδηλας, Δ. Γρίβας, καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη κ. Μακρή και κ. Μούγιος) και αναρτήθηκε με ΑΔΑ : 7ΧΜΜΟΡΤ6-Β60 παραχωρήθηκε στην εταιρεία «FIFTY SEVEN I.K.E.» χώρος 500 τ.μ για πέντε έτη.

Τώρα εάν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση άργησε να εγκρίνει την απόφαση , γιατί δεν έπραξαν ότι συνήθιζαν να κάνουν σε άλλες περιπτώσεις δηλαδή να προβούν στη χορήγηση της αδείας.
Και ενώ η εταιρεία ενώ τους πληροφόρησε στις 14/7/17 ότι δεν προλαβαίνει, λόγω της καθυστέρησης της έγκρισης , να εγκατασταθεί στην πλαζ για την σαιζόν του 2017, δεν την έδωσαν για μια σαιζόν, στην επί σειρά ετών ενοικιάστρια κα Κυριακοπούλου η οποία την είχε ζητήσει;
Εξ άλλου το τμήμα που είχε δημοπρατηθεί αποτελούσε μόνο το 1/3 της συνολικής έκτασης της παραλίας Μοναστηρίου.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό έγινε σκόπιμα για να ρίξετε τα βάρη αλλού χωρίς να σας ενδιαφέρει η ουσία που ήταν η εικόνα και η λειτουργία της πλαζ.
Φυσικά δεν περιμέναμε διαφορετική συμπεριφορά από μία παράταξη που ασχολείται μόνο τα επικοινωνιακά και άφησε το λιμάνι του Πόρου χωρίς νερό στην καρδιά του καλοκαιριού δημιουργώντας δυσμενέστατα σχόλια για το νησί μας και που με που με την συμπεριφορά της ουσιαστικά έδιωξε το φεστιβάλ σκαφών στερώντας μία διαφήμιση του Πόρου σε παγκόσμιο επίπεδο, που εγκατέλειψε έτοιμο έργο ανάπλασης στην περιοχή της Πούντας, και τόσα άλλα.

Εν όψει των Αγίων ημερών
Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Τα μέλη του Δ.Σ του ΔΛΤΠ : Γ. ΜΑΝΔΗΛΑΣ, Δ. ΓΡΙΒΑΣ


Comment Form is loading comments...