Πόρος Δελτίο Τύπου - Δύναμη Ενότητας αναφορικά με την ακαταλληλότητα του νερού του δικτύου Πόρου

Δελτίο Τύπου - Δύναμη Ενότητας αναφορικά με την ακαταλληλότητα του νερού του δικτύου Πόρου

Posted by porosplus.gr on 2017-08-17 18:11:46


Την Παρασκευή 11/8 ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Χατζηπέρος με δελτίο τύπου ανακοινώνει ότι το νερό του δικτύου του Δήμου Πόρου θεωρείται ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ανθρώπινη χρήση καθ ότι περιέχει πάνω από 79mg/l νιτρικά άλατα, όταν το όριο είναι 50mg/l. Την απαγόρευση επέβαλε η Διεύθυνση Υγείας μετά από τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης από το Χημείο του Κράτους.

-Την ίδια μέρα αποστέλλει έγγραφο στον Δήμο Πόρου προκειμένου να προβεί σε απαραίτητες απαγορευτικές ανακοινώσεις για να διασφαλιστεί η υγεία των δημοτών και των επισκεπτών του νησιού μας.

-Παράλληλα όμως ο Δήμαρχος Πόρου ανακοινώνει μέσω Facebook τις δικές του μετρήσεις από ιδιωτικό εργαστήριο , σύμφωνα με τις οποίες τα νιτρικά άλατα ανέρχονται σε 45,6mg/l.

-Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημιουργία σύγχυσης και ανασφάλειας στους πολίτες για το σοβαρότατο αυτό θέμα που αφορά την υγεία τους.

-Η παράταξή μας μετά από αυτά και την ίδια μέρα ζητά άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να πληροφορηθούν υπεύθυνα οι πολίτες. Η απάντηση του κ. Δημητριάδη την επόμενη μέρα (12/8) είναι ότι ...δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να γίνει κάτι τέτοιο!!! Συνιστά μάλιστα να ζητήσουμε την σύγκληση ΔΣ με διαδικασία που ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτούνται ....10 έως 11 ημέρες!!!

-Την Δευτέρα 14/8 σε προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο για άλλα θέματα, ο κ. Σπυρίδων ζητά πάλι να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το σοβαρότατο θέμα της ποιότητας του νερού.

Ο κ. Δημητριάδης για δεύτερη φορά αρνείται, και προτρέπει τους Δημοτικούς του Συμβούλους να αποφασίσουν ...ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να γίνει τέτοια συζήτηση!!!

Δυστυχώς, με εξαίρεση τον κ. Δόσκαρη, πέρα από κάθε λογική οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η ανεξάρτητη κ. Ροίδη αρνήθηκαν να συζητηθεί το σοβαρότατο αυτό θέμα αποποιούμενοι των ευθυνών τους.

Αγαπητοί Συμπολίτες

Όλα αυτά που συμβαίνουν μόνο ως παράλογα και απολύτως ανεύθυνα μπορούν να χαρακτηριστούν. Το θέμα της καταλληλότητας του νερού ανθρώπινης χρήσης δεν είναι οποιοδήποτε θέμα ούτε προσφέρεται για πολιτικές σκοπιμότητες.

Αφορά την υγεία των πολιτών και ο κ. Δημητριάδης πρέπει να συνειδητοποιήσει την σοβαρότητά του καθώς και την μεγάλη και ακέραια ευθύνη που φέρει.

Δυστυχώς δεν άκουσε τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας στα Δημοτικά Συμβούλια ή μέσω δελτίων τύπου που του επισημαίναμε το πρόβλημα, τόσο της ποιότητας όσο και της επάρκειας του νερού που θα αντιμετωπίσει ο Δήμος μας.

Επί τρία χρόνια δεν έκανε τίποτα απολύτως. Μόνο επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως για ...ιστορική στροφή στην ...ανύπαρκτη αφαλάτωση!

Τέλος θεωρώντας ότι είναι ανεύθυνο, και κυρίως επικίνδυνο για τους πολίτες, να μην πάρουμε θέση για το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα προτρέπουμε:

Να μη χρησιμοποιείται το νερό του δικτύου για ανθρώπινη χρήση, σύμφωνα και με το 2934 11/8/17 έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας.

Αυτό μπορεί να αναιρεθεί μόνο μετά από νέες μετρήσεις και το ανάλογο έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας.Comment Form is loading comments...