Πόρος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΛΙΑ

Posted by porosplus.gr on 2017-11-28 17:56:42


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΡΑΞΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΛΙΑ


Το θέμα της πρωτοφανούς για το νησί του Πόρου, χάραξης του αιγιαλού και παραλίας ( ΦΕΚ 283/27-9-2017) στην περιοχή Πέρλια, έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Νοεμβρίου ο κ. Σπυρίδων.

Σύμφωνα με την εισήγησή του, το αίτημα για την χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας στην περιοχή αυτή, έγινε από το ΛΤ Πόρου το 2012 και ένα χρόνο μετά, το 2013, η κατά τον νόμο επιτροπή παρέδωσε χάραξη που δεν δημιουργούσε ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, η οποία όμως για άγνωστο λόγο ουδέποτε ετέθη σε ισχύ.

Ακολούθως το 2016 συστήνεται ΝΕΑ επιτροπή (με το αστείο πρόσχημα ότι πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από το 2013, δηλαδή άλλαξε η μορφολογία της ακτής στην περιοχή!) και χάραξε για δεύτερη φορά τον αιγιαλό και την παραλία , βάζοντας αυτή τη φορά αρκετό τμήμα από τον δρόμο μέσα στη ζώνη αιγιαλού (κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στον Πόρο), καθώς επίσης τμήματα των περισσότερων ιδιοκτησιών κατά μήκος του δρόμου, εντός της ζώνης της παραλίας, προκαλώντας τους σοβαρά προβλήματα.

Στην συνέχεια ο κ. Σπυρίδων ζήτησε να γίνει σύσκεψη με τους μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και τους ενδιαφερόμενους και να ανατεθεί, αν χρειαστεί, σε εξειδικευμένο τεχνικό γραφείο, ο επανακαθορισμός της συγκεκριμένης χάραξης, προκειμένου να αποφευχθούν, τα χωρίς πραγματικό λόγο, μελλοντικά προβλήματα.


Comment Form is loading comments...