Πόρος "Ο Πόρος μας ενώνει" : Δ.Τ. για τα εγκαίνια

"Ο Πόρος μας ενώνει" : Δ.Τ. για τα εγκαίνια

Posted by porosplus.gr on 2019-05-10 15:28:33


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πόρος 2 Μάϊου 2019

ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Παρουσία εκατοντάδων Ποριωτών όλων των ηλικιών και μέσα σε ένα πανηγυρικό και ενωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 30 Απριλίου, τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Ο Πόρος μας Ενώνει!» του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Στρατηγού.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και τις ευχές της εκκλησίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Στρατηγός, καλωσόρισε τους συμπατριώτες του για τη μεγάλη τιμή και τη δυναμική τους παρουσία, που αποτελεί μήνυμα νίκης και ταυτόχρονα εντολή για έναν Πόρο καλύτερο, έναν Πόρο ΕΝΩΜΕΝΟ.

Κατόπιν απευθύνθηκε στους παρισταμένους ξεκινώντας από ένα θέμα που όπως είπε έχει λήξει, αλλά και απαντηθεί από καιρό και για το οποίο εξακολουθούν συστηματικά να διακινούνται φήμες και υπόνοιες.

Ο Δημήτρης Στρατηγός είπε συγκεκριμένα:

«Πριν από όλα τα ερωτήματα του απερχόμενου δημάρχου, επιτρέψτε μου να δώσω μια απάντηση σε μία συκοφαντική φήμη, που συστηματικά διασπείρεται από τους υποψηφίους του συνδυασμού του και αφορά στο γνωστό και τελειωμένο – εδώ και καιρό – θέμα της υπεξαίρεσης που είχε γίνει στο δήμο επί των ημερών της δημοτικής μας αρχής.
Εμείς ήμασταν αυτοί που ανακαλύψαμε και στείλαμε το θέμα στη δικαιοσύνη!
Ουδεμία κατηγορία δεν στάθηκε εναντίον μας!
Κανείς μας δεν τιμωρήθηκε, καθώς δεν υπήρξε το παραμικρό στοιχείο που να μας ενοχοποιεί!
Εμείς ήμασταν αυτοί που προβήκαμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του δήμου μας! Με αγωγές, μπλοκαρίσματα των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων!
Θυμίζουμε στον κο Δημητριάδη που κάνει πως δεν γνωρίζει…
Ενέργειες ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ στα Ταμεία του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, έχει ΜΟΝΟ ο Ειδικός Ταμίας του Δήμου. (Βασ. Διάταγμα 1959)
Η Δικαιοσύνη και ΟΛΟΙ οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί του κράτους, απεφάνθησαν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ και αυτό ο κος δήμαρχος, το γνωρίζει πολύ καλά!
Και από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα, δεν έχει προβεί δημόσια ή στο έντυπο της δημοτικής αρχής, σε σχετική ενημέρωση των πολιτών του δήμου μας για το τι έχει απογίνει.
Κανείς μας δεν γνωρίζει τί τελικά έχει απογίνει...
Αναρωτιέμαι γιατί άραγε;
Αν κάποιοι δεν εννοούν να σέβονται την ελληνική δικαιοσύνη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.
Από εδώ όμως, ξαναλέω.
Πως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΩ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΛΑΣΠΗ!
ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΕΡΒΕΙ!

Ο κος Στρατηγός στη συνέχεια παρουσίασε την παρούσα κατάσταση στο νησί, κάνοντας ταυτόχρονα μία αναδρομή των όσων συνέβησαν ή δεν συνέβησαν, κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας Δημητριάδη, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο κλίμα που επικρατεί στο νησί εξαιτίας της συμπεριφοράς και διοίκησής του λέγοντας:

«Καταγγέλουμε δημόσια τον απερχόμενο δήμαρχο γιατί κατάφερε και πλήγωσε τους Ποριώτες και τις Ποριώτισσες με τη στάση και τη διοίκησή του.
Γιατί κατάφερε και απογοήτευσε όλους όσους τον πίστεψαν και του εμπιστεύθηκαν την τύχη του Δήμου και του νησιού μας για πέντε ολόκληρα χρόνια.
Πέντε χρόνια χαμένα, στα οποία θα μπορούσαν να γίνουν έργα ουσίας, να δρομολογηθούν – αν όχι να ολοκληρωθούν – σοβαρά έργα υποδομών.
Πέντε χρόνια χαμένα, στα οποία ο δήμος Πόρου θα μπορούσε να έχει γίνει υπόδειγμα αυτοδιοικητικού οργανισμού. Οργανωτικά, θεσμικά, λειτουργικά, από πλευράς παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Πέντε χρόνια χαμένα, στα οποία ο Πόρος θα μπορούσε να έχει γίνει πρότυπο τουριστικού προορισμού, προώθησης του πρωτογενούς του τομέα.
Αντί όλων αυτών, σήμερα πέντε χρόνια μετά την λαϊκή εντολή των πολιτών του τόπου μας το 2014, καλούμαστε εκ νέου να απαντήσουμε σε ρητορικού τύπου ερωτήματα του απερχόμενου δημάρχου.
Ερωτήματα που μάλλον έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν, παρά να πουν αλήθειες.
Υποχρέωσή μας είναι να απαντήσουμε και να θυμίσουμε στον κο Δήμαρχο – που μάλλον έχει ασθενή μνήμη – τι έγινε πριν από αυτόν, τα έργα που υλοποιήθηκαν από εμάς , αλλά και άλλες διοικήσεις πριν από αυτόν και τα οποία συστηματικά ξεχνάει στις δημόσιες τοποθετήσεις του ή στους απολογισμούς του.
Είναι αναγκαίο να πάρει απαντήσεις και ταυτόχρονα να θυμηθούν και οι συμπολίτες μας, όλα όσα δεν έγιναν αυτά τα πέντε χαμένα χρόνια, όλα όσα έγιναν λανθασμένα ή με λάθος σχεδιασμό, να αντιληφθούν τις ευκαιρίες που πέρασαν από δίπλα μας χωρίς να τις αρπάξουμε, με αποτέλεσμα το νησί μας να είναι απλός θεατής των εξελίξεων. Η Δημοτική Αρχή του κου Δημητριάδη αποδείχθηκε ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολύ λίγη για τον Πόρο.
Και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας.

Μετά την αναλυτική του τοποθέτηση στα όσα ερωτήματα έχουν τεθεί, ο υποψήφιος δήμαρχος Πόρου παρουσίασε τους βασικούς άξονες του οράματος, του προγράμματος του συνδυασμού του για έναν Πόρο καλύτερο, για έναν Πόρο που αξίζει σε όλους του πολίτες του.

Για έναν Πόρο που θέλουμε και που μπορούμε να έχουμε!

Παραθέτουμε επιγραμματικά τα όσα ανέφερε ο κος Στρατηγός.

«Σκοπός, όνειρο και επιδίωξή μας είναι να εργαστούμε σκληρά, συστηματικά, με πρόγραμμα και διεκδικήσεις, για έναν Πόρο:

 • Πρωτοπόρο σε δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα. Πρωτεργάτη κοινών δράσεων και συνεργειών στον Αργοσαρωνικό, στην Αττική, στην Ελλάδα.
 • Αυτοδιοικητικό πρότυπο, διοικητικής λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη και τον επισκέπτη.
 • Εξωστρεφή. Παρόντα και πρωταγωνιστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης.
 • Τουριστικό προορισμό ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
 • Επενδυτικό σημείο ελλήνων και ξένων επενδυτών.
 • Πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή.
 • Σημείο συνάντησης του ναυτικού τουρισμού
 • Αφετηρία σπουδαίων αθλητικών και εθελοντικών γεγονότων.
 • Υπόδειγμα κοινωνικής δομής. Με πρόνοια και προστασία όλων όσων έχουν την ανάγκη και τη στήριξή μας. Με ισχυρό κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο. Με προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους για παιδιά και πολίτες όλων των ηλικιών.
 • Εκπαιδευτικό φάρο για τους νέους μας. Με εξασφάλιση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για εκπαίδευση σε σύγχρονα επαγγέλματα και εφαρμογή προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης.
 • Φιλόξενο, στους νέους που έρχονται να υπηρετήσουν την πατρίδα και στους συγγενείς τους.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον. Προστασία των ακτών, των δασών, του πελάγους.
 • Πράσινο δήμο. Με εκμετάλλευση και χρήση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας (αιολική, ηλιακή, θαλάσσια ενέργεια). Με εφαρμογή της ηλεκτρικής ενέργειας στα μοτοποδήλατα, στα σκάφη κλπ – με πιθανή πριμοδότηση όσων το εφαρμόσουν από τρέχοντα ή μελλοντικά διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα.»
 • Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Στρατηγός, υποσχέθηκε πως εφόσον οι συμπολίτες του τον εμπιστευτούν, από 1η Σεπτεμβρίου, η πόρτα του δημάρχου Πόρου θα είναι και πάλι ανοικτή όπως ήταν και στο παρελθόν για όλους του δημότες, χωρίς ραντεβού, χωρίς πρωτόκολλα, χωρίς αποκλεισμούς.

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίσημη παρουσίαση του νικηφόρου ψηφοδελτίου του συνδυασμού, συμπληρωμένου από τους δύο υποψηφίους που δεν είχαν ακόμη ανακοινωθεί.

  Πρόκειται για την κυρία Γρίβα Ιωάννα και τον κύριο Δρούγκα Χρήστο, οι οποίοι συμπληρώνουν την 25η και 26η θέση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Ο ΠΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ!».

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό Νέα Αρχή του Γιώργου Πατούλη, Μιχάλης Κουλιζάκος.


Comment Form is loading comments...