Πόρος O Δήμαρχος που δεν αγαπούσε το πράσινο…

O Δήμαρχος που δεν αγαπούσε το πράσινο…

Posted by porosplus.gr on 2018-10-21 22:33:51


Είναι να απορεί κανείς με τις αποφάσεις που λαμβάνονται στον Δήμο και στο Λιμενικό Ταμείο Πόρου.

Πριν λίγους μήνες αποφασίζανε τον καλλωπισμό φυτών που βρίσκονται στην πλατεία Ηρώων στο κέντρο του λιμανιού, αγόρασαν φυτά, χώμα και βότσαλα, και καλλώπισαν έστω και λίγο τις αλτάνες που βρίσκονται στο κέντρο του λιμανιού, εκεί που δένουν τα ταχύπλοα (ιπτάμενα και καταμαράν).

Τώρα δίνουν σχεδόν 2,500€ για να τα ξηλώσουν !

Ο δήμαρχος (παρότι το σπίτι του είναι μέσα στα δέντρα) δεν τα πάει καλά με το «δημοτικό πράσινο», μια από τις πρώτες του πράξεις ήταν το ξήλωμα των ξύλινων αλτανών από το λιμάνι στην πλατεία Ηρώων. Δικαιολογία τότε ήταν ότι ήταν προεκλογική τους δέσμευση και ότι τα λουλούδια δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Βέβαια τότε αναρωτηθήκαμε γιατί δεν τα αντικαθιστούσαν, αλλά … Ο χώρος εκεί έγινε τον χειμώνα ένα τεράστιο πάρκινγκ και το καλοκαίρι χώρος για να κόβει κλήσεις η αστυνομία. Μάλιστα μαζί με τις αλτάνες ξηλώθηκαν και οι ράμπες για ΑΜΕΑ (και βαλίτσες).

Η συνέχεια της δημοτικής αρχής Δημητριάδη δεν ήταν και πολύ διαφορετική, ξήλωσε αλτάνες στην πλατεία Σωλομονίδη, έκοψε φυτά και δέντρα κοντά στην παιδική χαρά (το δέντρο μάλιστα που έκοψαν στο πεζοδρόμιο πάνω από την παιδική χαρά έχει μείνει ακόμα ως τρύπα στο πεζοδρόμιο. Τώρα σειρά είχαν τα λουλούδια στο λιμάνι. Σαν να θέλει να δείξει την τεράστια διαφορά του από την εποχή Σπυρίδωνα που υπήρχαν λουλούδια μέχρι και στα διακοσμητικά στους κάδους σκουπιδιών !

Ο Δημήτρης Γρίβας μάλιστα που είχε διαφωνήσει στην επίμαχη απόφαση στο Λιμενικό Ταμείο (τόσο για το θέμα νομιμότητας της απόφασης όσο και για την σκοπιμότητα της), είχε ζητήσει να μπουν ομπρέλες (ή κάποιο σκίαστρο).

Η απόφαση όμως μίλαγε μόνο για εκεί που πιάνουν τα ιπτάμενα, αλλά τα έργα έφτασαν μέχρι το περίπτερο, προφανώς για να ανοίξουν την θέα στην καφετέρια που ανήκει στην γνωστή από την υπόθεση «Αλλαγή Πορείας ενάντια συλλόγου Γυναικών», κα Κεφαλληνού, συν τα υπόλοιπα προβλήματα, ήταν αναμενόμενο το λιμεναρχείο να σταματήσει τα έργα.

DLΤP 221-2018 photo dltporou221-2018_zpslffwcfbo.png

Τραγική ειρωνεία η διαμαρτυρία Δημητριάδη για την ανάμιξη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων. Ένα πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε όταν άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου με τον χαρακτηρισμό του Πόρου ως «Ιστορικό Τόπο», παρόλες τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης ότι θα δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι η ίδια η δημοτική αρχή πριν από λίγους μήνες έστειλε κατάστημα στο Κ.Σ. Νεότερων Μνημείων, και μάλιστα επιλεκτικά, αφού είναι το μοναδικό που έστειλε, ενώ δεν ζήτησε την γνώμη του ΚΣΝΜ για άλλες ποιο τρανταχτές περιπτώσεις.

Ο κ. Δημητριάδης έχει πέσει θύμα των ίδιων του τον επιλογών με τον «Ιστορικό Τόπο», και μάλιστα έχει παρασύρει μαζί στο πρόβλημα ολόκληρη την κοινωνία και την τοπική οικονομία.

Όσον αφορά δε την σκοπιμότητα, η Δημοτική Αρχή που ύστερα από 4 ολόκληρα χρόνια δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ένα στέγαστρο στο νέο λιμάνι για να έχουν λίγη σκιά οι επιβάτες, παρότι βρήκε έτοιμη μελέτη από την προηγούμενη αρχή (θα θυμάται κανείς τις καταγγελίες της για το στέγαστρο πριν αναλάβει), επιλέγει να διαλύσει και τις λίγες πινελιές πρασίνου, επιβαρύνοντας το τοπικό μικροκλίμα.

Είναι γνωστό ότι το κέντρο της παραλίας του Πόρου είναι ιδιαίτερα ζεστό το καλοκαίρι, και τα λίγα φυτά βοηθούν πάρα πολύ στην καταπολέμηση της ζέστης. Είναι ακόμα γεγονός ότι δεν υπάρχει σκιά στο κέντρο του λιμανιού, ειδικά εκεί που οι επιβάτες περιμένουν τα ιπτάμενα, αναγκαζόμενοι είτε να περιμένουν στο παγκάκι στον ήλιο, είτε στις καφετέριες. Με τα χρόνια τα δέντρα δε μειώνονται.

Τώρα έχουμε τις απίστευτες δικαιολογίες του Δημάρχου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, από όπου επέλεξε να επιτεθεί στους Σπυρίδωνα και Γρίβα, κάτω από επιδοκιμασίες ανθρώπων που πολλοί δεν έχουν σχέση με το νησί, είτε είναι θερμοί υποστηρικτές του, προσπαθώντας να δημιουργήσει αρένα έναντι των πολιτικών του αντιπάλων.

dltp 221-2018 dim photo dltporou221-2018-2_zpsdqvetgob.png


Comment Form is loading comments...