Πόρος ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΙΖΗΝΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Posted by porosplus.gr on 2017-12-06 18:42:28


ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
10 & 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Γιάννης Βουτσινάς: “Καμία ευκαιρία χαμένη για τους επαγγελματίες!”

Υποψήφιοι από τον Πόρο και την Τροιζήνα στο ψηφοδέλτιο
της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών.

Στην απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αλλά και στην ανάγκη εκπροσώπησης όλων των περιοχών της διοικητικής περιφέρειας του Επιμελητηρίου στις επερχόμενες εκλογές της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Γιάννης Βουτσινάς στην πρόσφατη παρουσίαση του συνδυασμού Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Βουτσινάς δήλωσε:

«Αυτό που με ώθησε είναι η φωνή απόγνωσης του επαγγελματία, η οποία ψάχνει ικανή και δυναμική εκπροσώπηση σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες για το επιχειρείν και την ελεύθερη αγορά.
Προσωπικά το θεωρώ ένα μεγάλο στοίχημα. Προερχόμενος από την ελεύθερη αγορά βιώνω τα προβλήματα του ελεύθερου επαγγελματία καθημερινά, καθώς βρίσκομαι σε διαρκή επαφή μαζί του. Πρόθεση δική μου αλλά και της ιδιαίτερα αξιόλογης ομάδα που συγκροτεί το συνδυασμό μας ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ είναι να οδηγήσουμε αυτή την αμφίδρομη σχέση παραπέρα και μέσω της διοίκησης του ΕΕΠ, να μπορέσουμε να προωθήσουμε και να προασπίσουμε τη φωνή της αγοράς, των συναδέλφων επαγγελματιών, επ’ ωφελεία όλων. Βασική μας αρχή και οδηγός είναι το ΙΣΧΥΡΗ ΑΓΟΡΑ,ΙΣΧΥΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Από αυτήν προερχόμαστε και σε αυτήν απευθυνόμαστε. Με ειλικρίνεια και πραγματική διάθεση προσφοράς.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο όραμα και το στόχο του συνδυασμού του για την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας ότι:

«Καταρχάς θέλω να τονίσω ότι αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά με βαθιά συνείδηση και ευθύνη για την επόμενη μέρα. Επομένως, δε μιλάμε για μια απλή «κούρσα διαδοχής» η οποία κοιτάζει μόνο την ανάληψη του αξιώματος του Προέδρου. Όραμά μας είναι να δοθεί υπεραξία στα μέλη του. Θέλουμε επίσης η επόμενη μέρα να στηριχτεί σε γερά θεμέλια, σε συγκεκριμένες και καλά μελετημένες προτάσεις ανά κλάδο, που να προσφέρουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών. Πρόθεσή μας η δημιουργία ενός θετικού, ευέλικτου και δημιουργικού περιβάλλοντος, με συνεργασίες ενδυνάμωσης των ελεύθερων επαγγελματιών και ενέργειες που θα ισχυροποιούν όλους, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς. Το ΕΕΠ πρέπει να είναι -και αυτό είναι δέσμευσή μας- ο άμεσος υποστηρικτής και αρωγός της επιχειρηματικότητας. Η ποιοτική και θεσμική αναβάθμιση του ρόλου του, θα το καταστήσει βασικό και ουσιαστικό συνομιλητή του εκάστοτε κυβερνητικού φορέα, αλλά και ρυθμιστή των εξελίξεων σε θέματα που αφορούν στην ελεύθερη αγορά.
Θέλουμε δηλαδή ένα Επιμελητήριο ανοικτό, βιώσιμο, παρεμβατικό, ισχυρό, ανταποδοτικό. Κάθε ευρώ που δίνει ως συνδρομή το μέλος, να του επιστρέφεται στο πολλαπλάσιο.»

Κλείνοντας την παρουσίαση του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, αναφέρθηκε στον τρόπο συγκρότησής του και την ανταπόκριση που είχε η πρόσκλησή του από τους επαγγελματίες, που έσπευσαν να συστρατευθούν μαζί του, σημειώνοντας:

«Καταρχήν πιστεύω πολύ στη συλλογική δουλειά και για αυτό ως βασικό μου μέλημα είχα να καταρτίσω ένα ευρύ αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο, τόσο γεωγραφικά ώστε να μην αποκλείεται κανείς, όσο και κλαδικά, ώστε να έχουν συμμετοχή όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και οι 194 υποψηφιότητες ήταν αυτό που μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και δυναμική. Θέλουμε όλες σχεδόν οι περιοχές που περιλαμβάνονται στη γεωγραφική έκταση του ΕΕΠ να εκφραστούν δυναμικά και να δώσουν ενεργά το παρόν μέσω των υποψηφίων τους .

Έτσι έγινε με τον Πόρο και τη γειτονική Τροιζήνα. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έχουν εκπροσώπηση στο συνδυασμό μας. Προηγουμένως όμως, είχε προηγηθεί μια συνεργασία για την καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες των περιοχών. Προβλήματα σοβαρά, που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα και για τα οποία δεσμευόμαστε να εργασθούμε από τις 12 Δεκεμβρίου, όπως:

• Η ιδιότυπη επιχειρηματική απομόνωση των νησιών που δημιουργεί προβλήματα στην προσπάθεια των επαγγελματιών να λειτουργήσουν τη μικρή ή μεγαλύτερη επιχείρησή τους. Η έδρα της οικείας ΔΟΥ είναι πλέον στον Πειραιά, όπως και οι λοιποί θεσμικοί φορείς (ΕΦΚΑ, Επιμελητήριο κλπ) με όποια προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

• Η περιορισμένη αναπτυξιακή διέξοδος των επαγγελματιών. Μέχρι πρόσφατα η διοικητική υπαγωγή των νησιών του Αργοσαρωνικού στην Αττική, είχε σαν συνέπεια την απώλεια σημαντικών αναπτυξιακών εργαλείων (Προγράμματα Leader κλπ) ενώ και η επιδοτούμενες δράσεις (ΕΣΠΑ κλπ) είχαν τη μικρότερη δυνατή κλίμακα λόγω της Αττικής. Επιπρόσθετα ο χαρακτηρισμός των περισότερων νησιών ως παραδοσικών οικισμών (Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες κλπ) έχει δημιουργήσει μια σειρά από αντιαναπτυξιακούς περιορισμούς και κανόνες, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις νέες τάσεις και δεδομένα της αγοράς.

• Η έλλειψη υποστήριξης νέων επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Οι νέοι επαγγελματίες δεν έχουν την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση από τους θεσμικούς φορείς (π.χ το Επιμελητήριο) στα πρώτα δύσκολα επιχειρηματικά βήματα τους. Η έλλειψη ικανής πληροφόρησης για μια σειρά από ζητήματα και η περιορισμένη εκπαιδευτική προσαρμογή στην πραγματική επιχειρηματικότητα περιορίζει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός νέου επαγγελματία. Στα πλαίσια αυτά, είναι πρόθεσή μας η άμεση δημιουργία ειδικών δομών υποστήριξης των νέων επαγγελματιών και η καθοδήγησή τους, από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. Η συστηματική επιμόρφωση και καθοδήγηση των νέων επαγγελματιών αποτελεί για εμάς δέσμευση και υποχρεώση.

• Η ανάγκη έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης των επαγγελματιών. Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ακόμα και οι πεπειραμένοι επαγγελματίες. Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία της επιχείρησης τους αποτελεί στις μέρες μας ζητούμενο. Θέματα όπως η φορολογική και ασφαλιστική ενημέρωση του επιχειρηματία, οι πληροφορίες για τις επιμέρους υποχρεώσεις και διαδικασίες κάθε επιχερηματικού τομέα (π.χ τι ισχύει για τη χρήση μουσικής από τα καταστήματα, ποιά είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά για τους ιδιοκτήτες και εργαζομένους των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ) αποτελούν αναγκαία πληροφόρηση για τη σωστή και νόμιμη λειτουργία τους. Το ΕΕΠ θα φροντίσουμε να έχει ένα διαρκές ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με τα μέλη του, προκειμένου να είναι διαρκώς ενημερωμένα. Η σύγχρονες μορφές επικοινωνίας (διαδίκτυο) μας επιτρέπουν να είμαστε και άμεσοι και έγκαιροι και αυτό θα πράξουμε.
Εκτός όμως από την ηλεκτρονική μας επικοινωνία και στα πλαίσια της άμεσης επαφής με τα μέλη μας, θα φροντίσουμε να έχουμε τακτικές συναντήσεις με τους επαγγελματικούς Φορείς κάθε πειροχής και τα δευτεροβάθμια όργανα. Σκοπός μας η αναβάθμιση του ρόλου του ΕΕΠ, αλλά και της εικόνας που είχαν τα μέλη του για αυτό. Οι επαγγελματίες και οι εκπρόσωποί τους θα είναι ευπρόσδεκτοι στο ΕΕΠ πάντα. Πρόθεσή μας, εκτός από την άρση όλων των εμποδίων που δημιουργούν αναχώματα στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι, η ενίσχυση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την εστίαση και δια αυτής και με τον τουρισμό. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί ειδική επιτροπή Εστίασης και Τουρισμού προκειμένου να εργασθούμε συστηματικά προς αυτήν την κατευθυνση.

Το προσωπικό μου στοίχημα. Καμία ευκαιρία χαμένη για τους επαγγελματίες!

Για όλους τους παραπάνω λόγους και τη σπουδαιότητα που έχουν τόσο για το ΕΕΠ όσο και το νησί του Πόρου, την επαρχία της Τροιζηνίας και πολύ περισσότερο για τους επαγγελματίες των περιοχών αυτών, τέσσερις εκλεκτοί συνάδελφοι, μετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας.

Πρόκειται για τους:
• Συξέρη Δημήτριο, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου, κοσμητολόγο, σύμβουλο επιχειρήσεων υγείας
• Αλεξόπουλο Κωνσταντίνο, Λογιστή – Φοροτεχνικό
• Κουνέλη Παντελεήμονα, ιδιοκτήτη εστιατορίου «Panorama Resto”

από τον Πόρο, και από την περιοχή της Τροιζηνίας ο Λάμπρου Ανάργυρος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, οι οποίοι θα αποτελέσουν τον ανοικτό σύνδεσμο των επαγγελματιών του νησιού και της Τροιζήνας με το Επιμελητήριο, τους διαύλους επικοινωνίας, μέσω των οποίων θα αναδειχθούν τα προβλήματα και θα αναζητηθούν οι λύσεις. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι υπάρχει ήδη στην περιοχή ένας ενεργός και δυναμικός Εμπορικός Σύλλογος, με τον οποίο επιθυμούμε να έχουμε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία από σήμερα κιόλας.

Πρόθεση και υποχρέωσή μας ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη στους επαγγελματικούς κλάδους, έτσι ώστε ο επαγγελματίας να αποκτήσει μια ισχυρή φωνή η οποία θα διεκδικεί και θα απαιτεί ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στα προβλήματά του, που σήμερα τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον μονόδρομο της συρρίκνωσης και του αφανισμού.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα το καταφέρουμε με την υποστήριξη, την εμπιστοσύνη και την ψήφο και των συναδέλφων επαγγελματιών του Πόρου στις επερχόμενες εκλογές στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017. Γνωρίζω τις όποιες δυσκολίες της μετάβασης στον Πειραιά.
Δυστυχώς η τοποθέτηση κάλπης στο νησί – ως όφειλε να πράξει η απερχόμενη διοίκηση – δεν κατέστη δυνατή παρά τις παρεμβάσεις μας.
Είναι όμως ανάγκη και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, να εκφραστούν.
Όσο και αν αυτό επιχείρησαν κάποιοι να το εμποδίσουν.
Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοι του Πόρου και της Τροιζήνας, θα κάνουν ό,τι πρέπει και θα πραγματοποιήσουν αυτήν την «αναγκαία» ημερήσια εκδρομή, στον Πειραιά, δίνοντας τη δική τους απάντηση.
Και ανεξάρτητα από τα εμπόδια – φυσικά ή τεχνητά - όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τους φιμώσουν, αυτοί θα εκφραστούν μαζικά, δίνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα!

Πρόθεσή μας είναι, στις εκλογές του 2022 να παρέχεται στα μέλη μας η δυνατότητα να ψηφίσουν είτε με κάλπη παντού, είτε ηλεκτρονικά.

Για να αποκτήσει ο επαγγελματίας μια ισχυρή φωνή η οποία θα διεκδικεί και θα απαιτεί ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στα προβλήματά του, που σήμερα τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον μονόδρομο της συρρίκνωσης και του αφανισμού.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα το καταφέρουμε με την υποστήριξη, την εμπιστοσύνη και την ψήφο και των συναδέλφων επαγγελματιών του Πόρου και της Τριζήνας στις επερχόμενες εκλογές στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017.»

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις του συνδυασμού και τους υποψηφίους που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών μπορείτε να βρείτε στο www.dikiep.gr
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Αγίου Κωνσταντίνου 3 Πειραιάς και στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου στην Ελευσίνα, Εθνικής Αντιστάσεως 98, από τις 08.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα.Λίγα λόγια για τον Γιάννη Βουτσινά

Γεννήθηκε το 1977 και ζει στον Πειραιά. Είναι Οικονομολόγος ΜΒΑ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων- Λογιστής-Φοροτεχνικός. Καταξιωμένος επαγγελματίας, διατηρεί επι 15 χρόνια οργανωμένο Λογιστικό γραφείο στον Πειραιά, συνεχιστής του γραφείου που ίδρυσε η οικογένειά του πριν 40 χρόνια.
Απόφοιτος του Α. Τ.Ε.Ι. Πειραιά, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων:

MBA «TOURISM MANAGEMENT» Πανεπιστήμιο Πειραιά (2009)
Μ.Α «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (2015)
MBA “ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Διαπανεπιστημιακό (2016)

Το 2002 σε ηλικία 25 ετών εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά και το 2006 επανεξελέγη. Από τη θέση αυτή στήριζε πάντα τα συμφέροντα του επαγγελματία.
Τον Ιούλιο του 2013 ανέλαβε Διευθύνων σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού).
Κατά τη διετή θητεία του στη συγκεκριμένη θέση λειτούργησε αποτελεσματικά και:

• Προώθησε και επέλυσε χρονίζοντα προβλήματα του Οργανισμού
• Υλοποίησε με αποφασιστικά βήματα, την οργανική διασύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας, αίροντας πολλές εκκρεμότητες που ως τότε δημιουργούσαν εμπόδια στη διαδικασία πιστοποίησης προσόντων
• Θεμελίωσε το Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης μέσω της ουσιαστικής αντιστοίχησης του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF).


Comment Form is loading comments...