Πόρος Άρχισαν τα όργανα ...

Άρχισαν τα όργανα ...

Posted by porosplus.gr on 2019-03-08 17:23:27


«Άρχισαν τα όργανα» στον προεκλογικό αγώνα του Πόρου. Σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου, στην οποία ένα -φαινομενικά- απλό θέμα εξελίχθηκε από ότι φαίνεται σε πολιτικό «εργαλείο» της Δημοτικής Αρχής ενάντια στους αντιπάλους της.

Ο νεαρός επαγγελματίας Παναγιώτης Ρούσσος που πρόσφατα άνοιξε το εστιατόριο «Steak with me» στο χώρο που λειτουργούσε για χρόνια το κρεοπωλείο του πατέρα του Γιάννη, είχε κάνει αίτηση παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου έναντι της επιχείρησής του, όπως περισσότερες από 100 επιχειρήσεις του νησιού κάνουν κάθε χρόνο.

Όλως «τυχαίως» το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου που κλήθηκε να αποφασίσει για το θέμα, είχε σήμερα διαφορετική από τη συνηθισμένη σύνθεση εκ μέρους της Παράταξης Δημητριάδη. Αντί των «μετριοπαθών» τακτικών μελών Κλείσα και Πολυσόπουλου, σήμερα εμφανίστηκαν οι «σκληροπυρηνικοί» Αντιδήμαρχοι Παπαχρήστου και Κουτουζής (αναπληρωματικά μέλη).

Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσουν για την -θεωρητικά τυπική- έγκριση της παραχώρησης στον Ρούσσο και οι τρείς εκπρόσωποι του Δημητριάδη (Παπαχρήστου, Κουτουζής και Αλιφέρης) αρνήθηκαν την παραχώρηση, ενώ αντίθετα ο καινούργιος Λιμενάρχης και οι δύο εκπρόσωποι της Παράταξης Σπυρίδωνα, ψήφισαν θετικά. Παρόντες ήταν και μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου οι οποίοι δήλωσαν πως πάγια θέση του Συλλόγου είναι να εγκρίνονται όλες οι σχετικές αιτήσεις επαγγελματιών με γνώμονα την ισονομία και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού, καθώς ο τουρισμός είναι η βασική πηγή εισοδήματος του τόπου.

Τελικά η παραχώρηση χώρου δεν εγκρίθηκε γιατί αν και υπήρξε ισοψηφία, υπερίσχυσε η ψήφος του Προέδρου Αλιφέρη.

Σημαντική λεπτομέρεια: τις τελευταίες ημέρες έχει ακουστεί έντονα η πληροφορία πως ο Παναγιώτης Ρούσσος θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον άλλο υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Στρατηγό. Ο πατέρας του νεαρού επαγγελματία, Γιάννης Ρούσσος, μάλιστα κατηγόρησε δημοσίως τους εκπροσώπους της παράταξης Δημητριάδη, πως εκτελούν «άνωθεν εντολές» και πως είναι ντροπή σε ένα τόσο μικρό τόπο να μπλέκουν οι πολιτικές επιλογές των νέων ανθρώπων με τακτικές «επαγγελματικής εξόντωσης» από τις Αρχές που υποτίθεται πως οφείλουν αντιμετωπίζουν όλους το ίδιο...


Comment Form is loading comments...