Τροιζηνία Διήμερο αποκριάτικο γλέντι στα Μέθανα

Διήμερο αποκριάτικο γλέντι στα Μέθανα

Posted by porosplus.gr on 2016-03-17 18:54:42


Με την παιδική αποκριάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε στην πλατεία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ξεκίνησαν οι εφετινές δράσεις. Παρασκευάστηκαν από γονείς λουκουμάδες που δόθηκαν στα παιδιά. Ήταν εκτός προγράμματος, αλλά είχε επιτυχία. Αποκριάτικο χορό διοργάνωσε και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος στο κέντρο "Όστρια" με τον Νίκο Παυλή στο τραγούδι και τον Βασίλη Παυλή στο βιολί και στα πλήκτρα τον Δημήτρη Φλαμπούρη.

Το διήμερο Καρναβάλι Μεθάνων ξεκίνησε από την Παρασκευή, στα πλατό του Mega Channel και της πρωινής εκπομπής του καναλιού, με τους καρναβαλιστές να ξεφαντώνουν μπροστά στις κάμερες. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, την έλλειψη δρομολογίων που να εξυπηρετούν εκδρομείς, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο εφετινός διήμερος εορτασμός του καρναβαλιού στη Λουτρόπολη. Παρουσιαστής στην Κυριακάτικη παρέλαση ήταν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, που για τρίτη φορά έδωσε το προσωπικό του στίγμα από την εμπειρία που έχει στα κανάλια.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Μεθανίτικος γάμος, με συμμετοχή σημαντικού αριθμού καρναβαλιστών. Αφηγήτρια του Μεθενίτικου γάμου ήταν η Δέσποινα Ελευθερίου, που με τον δικό της τρόπο ακούσαμε την παρλάτα του γάμου. Την Κυριακή έγινε η παρέλαση στην οποία συμμετείχαν άρματα από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, Το Γυμνάσιο – Λύκειο, τον Επαγγελματικό Σύλλογο Μεθάνων, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Αγίου Νικολάου, τον Σύλλογο του Αγίου Νικολάου, τους Μεθανέους και αυτοσχέδια σχήματα από πολίτες.

Η συμμετοχή ήταν σαφώς κατώτερη των άλλων χρόνων και σε αυτό συνέβαλαν πολλοί λόγοι, μεταξύ αυτών η διοργάνωση εκδηλώσεων στον Πόρο με προγραμματισμένες συναυλίες, ενώ ανταγωνιστικό ρόλο έπαιξε και το καρναβάλι του Ναυπλίου.

Παρά τα προβλήματα θεωρείται επιτυχημένη η εφετινή χρονιά, αφού στηρίχθηκαν οικονομικά και από τον Δήμο με 12.000 ευρώ. Πάντως, η γιορταστική ατμόσφαιρα ικανοποίησε τους πολίτες που ήταν στα Μέθανα, δεδομένου είχε καινούργια άρματα και θέματα. Τις εντυπώσεις κέρδισαν τα πιτσιρίκια με τις πρωτότυπες χάρτινες φορεσιές τους.

Η φώτο είναι από το saronicmagazine.com


Comment Form is loading comments...