Πόρος Απάντηση στον Λαϊκισμό

Απάντηση στον Λαϊκισμό

Posted by porosplus.gr on 2017-11-30 19:32:40


Είναι λυπηρό το φαινόμενο να χαρακτηρίζει η Δημοτική αρχή του κ.Δημητριάδη με πρόσφατο δελτίο τύπου, την υπεύθυνη ενημέρωση που κάναμε προς τους συμπολίτες μας, ως «παραπληροφόρηση». Απαντάμε ότι:


Παραπληροφόρηση είναι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αποκρύψει από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι έγινε χάραξη αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή της Πέρλιας, κάτι που το μάθαμε τυχαία από τοπικά site.

Παραπληροφόρηση είναι να συνεχίζει να λέει ότι δεν έχουν πρόβλημα ιδιοκτησίες, ενώ γνωρίζει καλά ότι αν ξεκινήσει διαδικασία απαλλοτρίωσης, αφαιρείται από κάθε ιδιοκτησία ότι είναι εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

Παραπληροφόρηση είναι ότι αποσιωπάται ότι και ο Δήμος αποκτά πρόβλημα αφού ένα μέρος των υποδομών του μετά την χάραξη βρίσκεται πλέον μέσα στον αιγιαλό.

Παραπληροφόρηση είναι η προσπάθεια ταύτισης της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης που έγινε το 1994 και αφορά την δόμηση , με την γραμμή της παραλίας που αφορά την ιδιοκτησία.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι έως και το 2006 που Δήμαρχος ήταν ο κ. Σπυρίδων δεν υπήρχε καμία μήνυση προς τους επαγγελματίες της περιοχής Πέρλια απο Δημόσιο φορέα ούτε είχε ανακύψει κανένα πρόβλημα από την μη χάραξη αιγιαλού και παραλίας ή από τα άλλα αστεία που αναγράφονται στο ΔΤ του Δήμου περί μη αποτυπώσεων των δρόμων ( ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί επαρχιακός από το 1955) ή από έλλειψη αδειοδοτήσεων που …δεν απαιτούσε ο νόμος.

Οι πράξεις αυθαιρέτων, για να φρεσκάρουμε μνήμες , ξεκίνησαν από την Δημοτική περίοδο 2011-2014 και το γνωρίζει αυτό ο κ. Δημητριάδης αφού τότε ξεκινά και η συμμετοχή του στα κοινά του Πόρου ως αντιπολίτευση και συνεχίζονται με πρόστιμα και μηνύσεις μέχρι σήμερα.

Καλό θα ήταν λοιπόν αντί όλων αυτών των ανούσιων αντιπαραθέσεων να ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Δήμου στον κατάλληλο χρόνο ο επανακαθορισμός και η βελτίωση της χάραξης αιγιαλού-παραλίας στη Πέρλια.

Είμαστε σίγουροι μάλιστα ότι αυτό μπορεί να το πετύχει αν ασχοληθεί ο κ. Δημητριάδης.
Αρκεί να κάνει την ίδια προσπάθεια με εκείνη που έκανε όταν ιδιωτικά (είχε το δικαίωμα) χάραξε μπροστά απο την οικία του στο Νεώρειο αιγιαλό και παραλία.
Εκεί η γραμμή της παραλίας φθάνει περίπου μέχρι το πάνω μέρος του δρόμου χωρίς να θίγει την ιδιοκτησία του.

Τέλος στην αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Δημητριάδη να εγερθούν αντιπαλότητες και να επιδοθούμε σε κοκορομαχίες με στόχο να διαιρεθεί η μικρή μας κοινωνία, απαντάμε ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε.
Δεν πρόκειται όμως να πετύχει, όσο και με όποιο τρόπο και αν το επιδιώκει, να φιμώσει την φωνή της Τοπικής Κοινωνίας ούτε να καταργήσει την Δημοκρατία στον Τόπο μας.


Comment Form is loading comments...