Πόρος Δήλωση Ανεξαρτοποίησης Κ. Δόσκαρη

Δήλωση Ανεξαρτοποίησης Κ. Δόσκαρη

Posted by porosplus.gr on 2019-04-05 19:56:26


Προς: κ. Πρόεδρο Δ.Σ Δήμου Πόρου
Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Δήμου Πόρου
Μέλη Δημ. Συμβουλίου, Δημότες Πόρου
Κύριε Πρόεδρε,

Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, πολιτικοί λόγοι με αναγκάζουν να δηλώσω – καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «Αλλαγή Πορείας», με την οποία αναδείχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 στον Δήμο Πόρου

Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται εδώ και αρκετό καιρό με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων, όπως και επίλυσης προβλημάτων, που αφορούν στοιχεία της καθημερινότητας και του επιχειρηματικού γίγνεσθαι του τόπου μας, από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Όμως συνεπής στις αρχές μου, είχα αποφασίσει να μην δημιουργήσω πρόβλημα στην παράταξη που με εξέλεξε δύο θητείες, αν και από την αρχή σχεδόν της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, δεν τηρήσαμε τις βασικές κατευθύνσεις που ως Αντιπολίτευση είχαμε από κοινού καθορίσει. Συγκεκριμένα αν και είχαμε δεσμευτεί πως θα είμαστε Δημοτική Αρχή για όλους τους Ποριώτες, επιτρέψαμε να πέσουμε στην παγίδα του διαχωρισμού των πολιτών σε «δικούς μας και δικούς τους». Τη στιγμή που ακόμα και με στελέχη ή υποστηρικτές της αντίπαλης παράταξης, υπάρχουν φιλικές, προσωπικές ή και οικογενειακές σχέσεις, ο διαχωρισμός αυτός δημιουργεί σταθερά και συνεχώς μεγαλύτερα ρήγματα στον κοινωνικό ιστό του Πόρου.

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητας, η συνείδηση και το ήθος μου δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω πλέον στην Δημοτική Αρχή και στην παράταξη αυτή που συγκροτείται εκ νέου για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, τη στιγμή που συνεχίζουν να λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες έχουν μονομερή διαχειριστική αντίληψη, χωρίς ρεαλιστικό αναπτυξιακό όραμα, ενώ οι βασικές προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες. Ανάπτυξη δίχως συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές δεν μπορεί να υπάρξει, καθώς η πολιτική των διαφόρων μορφών επιδομάτων και λοιπών εφήμερων παροχών, δεν μπορεί να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσει βιώσιμες νέες θέσεις εργασίας.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αξιότιμοι συμπολίτες μου.

Σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν. Ποτέ στη ζωή μου μου, στην επαγγελματική μου πορεία, στην ενασχόληση μου με τα κοινά δεν υπήρξα μίζερος και μηδενιστής, και οι όποιες παρεμβάσεις μου στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν με γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των πολιτών και όχι οι όποιες προσωπικές μου συμπάθειες ή αντιπάθειες.

Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να συγχαρώ και εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στους ευσυνείδητους υπαλλήλους του Δήμου, που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων, που προσπαθούν και που μπορούν με τις γνώσεις τους, να βοηθήσουν το δήμο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και πολλά μπράβο επίσης στους υπαλλήλους όλων των δομών μας για την προσφορά τους.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό του νησιού και τα συμφέροντα των δημοτών μέχρι τη λήξη της παρούσας θητείας. Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας. Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια.

Έτσι, σήμερα, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Ο ΔΗΛΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΣΚΑΡΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Comment Form is loading comments...