Πόρος Δ.Τ. Αντιπεριφεριάρχη : Αλλαγή Εργολάβου για το πεσμένο λιμάνι

Δ.Τ. Αντιπεριφεριάρχη : Αλλαγή Εργολάβου για το πεσμένο λιμάνι

Posted by porosplus.gr on 2018-11-02 15:01:07


Ο Αντιπεριφεριάρχης Νήσων κάτω από την πίεση χρόνου (έρχονται εκλογές σε 7 μήνες) και τις απανωτές δημοσιεύσεις, επεμβάσεις αλλά και την μήνυση του Δημήτρη Συξέρη εκ μέρους του ΕΕΣΠ, αποφάσισε την αλλαγή του ανάδοχου για το λιμάνι.

Η κίνηση βέβαια δημιουργεί τεράστια ερωτήματα, αφού μέχρι χθες το πρόβλημα ήταν η μελέτη και το έργο είχε σταματήσει μέχρι να γίνει καινούργια, ενώ υπήρχαν (ως φήμες) οι φόβοι ότι επειδή το έργο χτυπήθηκε με πολύ μεγάλη έκπτωση, δεν έβγαινε ο εργολάβος.

Αυτό που όμως δεν είχε πληροφορηθεί ο κόσμος, είναι ότι ο εν λόγο εργολάβος είχε κηρυχθεί έκπτωτος για άλλο έργο στον Δήμο Πόρου από τον Δήμαρχο Πόρου κ. Ιωάννη Δημητριάδη, οπότε δεν μπορούσε να κάνει πλέον το έργο (εάν κηρυχθείς έκπτωτος για ένα έργο αποκλείεσαι αυτόματα από όλα τα δημόσια έργα).

Αυτό δημιουργεί και ενδεχόμενο κίνδυνο ο δεύτερος επιλαχών εργολάβος για το έργο να προσβάλει την αντικατάσταση του έκπτωτου εργολάβου, αφού ως έκπτωτος δεν έχει το δικαίωμα να υποκατασταθεί, αλλά θα έπρεπε να αναλάβει το έργο ο επόμενος.

Ακόμα ερωτήματα δημιουργεί και η ανάμιξη του Δημάρχου Πόρου, που είχε προαναγγείλει το γεγονός μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook όταν ακόμα ήταν το θέμα υπό διερεύνηση από την Αντιπεριφέρεια, ενώ ο ίδιος είχε κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο.

Ελπίζουμε να δούμε τα έργα να ολοκληρώνονται και να μην κολλήσουμε λόγο και πάλι λανθασμένων επιλογών.

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

02-11-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΚΡΙΒΩΣ 6 ΧΡΟΝΙΑ Η
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες αποκατάστασης του δυτικού κρηπιδώματος του λιμανιού του Πόρου, υπεγράφη χθες από τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων κ. Αθανάσιο Μοσχολέα η απόφαση υποκατάστασης της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει ταλαιπωρήσει και ταλαιπωρεί, τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες και έχει δυσφημίσει το νησί του Πόρου.

Στόχος της Π.Ε. Νήσων είναι η ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου να γίνει λειτουργικό, πριν από το Πάσχα του 2019.


Comment Form is loading comments...