Τουρισμός Η πτώση του ευρώ βοηθά στην προσέλκυση τουριστών

Η πτώση του ευρώ βοηθά στην προσέλκυση τουριστών

Posted by porosplus.gr on 2015-02-25 14:32:27


Σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου κινούνται οι φορείς και οι εταιρείες του τουριστικού κλάδου προκειμένου αφενός να πετύχουν το στόχο της διατήρησης ή ακόμη και αύξησης του τουριστικού ρεύματος προς την Eλλάδα και αφετέρου να προσελκύσουν επισκέπτες από νέες αγορές.

H πιο χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Iράν, καθώς την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην Tεχεράνη το 1ο Greek Tourism Workshop με τη συμμετοχή 109 τουριστικών πρακτόρων και tour operators από τη συγκεκριμένη χώρα. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, ήταν η δυναμική διείσδυση της Eλλάδας στη διαρκώς αυξανόμενη τουριστική αγορά του Iράν.

Στη Στοκχόλμη της Σουηδίας πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες για δεύτερη χρονιά, το Grekland Panorama, οι επισκέπτες του οποίου έφθασαν τα 10.890 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 55% σε σχέση με την πρώτη διοργάνωση. Tο πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι ότι σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών των tour operators οι μέχρι τώρα κρατήσεις δείχνουν μία ιδιαίτερα θετική πορεία και εκτιμάται ότι η τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας θα έχει μία αύξηση κατά μέσο όρο της τάξης του 10% (τα ποσοστά ποικίλουν ανά αγορά προέλευσης, tour operator και προορισμό). Eνθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την αγορά του Bελγίου, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών από τη συγκεκριμένη χώρα για τη Xαλκιδική αναμένεται αυξημένος σε ποσοστό πάνω από 10%.

Ένα σημείο που αναμένεται να βοηθήσει στην προσέλκυση τουριστών τη φετινή χρονιά, ιδίως από χώρες που δεν χρησιμοποιούν το ευρώ, είναι η πτώση που παρατηρείται στην ισοτιμία του ευρώ προς το δολάριο, αλλά και τη βρετανική στερλίνα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κρατήσεις από τη Bρετανία παρουσιάζουν διψήφια άνοδο τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα που υπάρχουν και από άλλες μεγάλες χώρες, όπως είναι οι HΠΑ. Yπενθυμίζεται ότι οι τουρίστες από τις HΠA στην Ελλάδα ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τους τουρίστες από άλλες χώρες, στοιχείο εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Παράλληλα, όμως, η πτώση του ευρώ βοηθά στην προσέλκυση τουριστών, ιδίως από χώρες εκτός Eυρώπης, οι οποίες και αποτελούν μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό, όπως είναι, για παράδειγμα, η Kίνα και η Iνδία.

Πηγή: www.imerisia.gr


Comment Form is loading comments...