Απόψεις Γ.Π.Κονταξής : Ερωτάται ο κ. Δημητρίαδης

Γ.Π.Κονταξής : Ερωτάται ο κ. Δημητρίαδης

Posted by porosplus.gr on 2019-05-21 10:40:33


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Γράφει ο Γιώργος Π.Κονταξής
Αρχιτέκτων
kontaxisg@hotmail.com

Προσπαθώντας να συντάξω ένα κείμενο συμπυκνωμένο, επιλέγω τρία θέματα στα οποία ο Δημότης του Πόρου περιμένει απάντηση από τον κ. Δημητριάδη, μιας και στη πλειοψηφία έχει απαγορευτεί να αρθρώνει λόγο. Κανείς πλέον δεν είναι αφελής για να συγκρίνει λόγια. Οι πράξεις της «Καθαρής Πορείας» δεν είναι καθόλου καθαρές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ:

1. Γιατί χρησιμοποιεί την περιουσία του Δήμου παράνομα (η εφημερίδα «τα Νέα του Πόρου» αποτελεί έντυπο του Δήμου) για την διακίνηση του προεκλογικού υλικού της «καθαρής πορείας»; Μήπως έχει παραχωρήσει χώρο και στην μειοψηφία και δεν το καταλάβαμε; ή μήπως θεωρεί ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος κατέλαβε με resalto τα του Δήμου συνεπώς μπορεί να ταπετσάρει με αφίσες της πλειοψηφίας τα λεωφορεία ή να φέρει και τα κρεβάτια των υποψηφίων του ώστε να κοιμούνται όλοι στο Δημαρχείο ; Πού ακούστηκε στην Ελλάδα, τα έξοδα έκδοσης και διανομής ενός προεκλογικού εντύπου να θεωρείται δωρεά προς την κοινωνία;;; Επ’ ευκαιρία μπορεί να μας πει σε τι όνομα κόπηκαν τα τιμολόγια; Για να καταλάβουμε αν υβρίζει με δικά του λεφτά ή αν οι Δημότες χρηματοδοτούν εν αγνοία τους τις ύβρεις και τον προεκλογικό του αγώνα. Πόσο μυαλό κουβαλάει όποιος νομίζει πως δεν θα αντιληφθούν όλοι, όσο φίλοι του και αν είναι, πως προσβάλλει την νοημοσύνη τους;;; (Τα Νέα του Πόρου τεύχος 23 ΜΑΙΟΣ 2019 σελ.3).

2. Τι σκέπτεται να κάνει ο κ. Δημητριάδης, σχετικά με την προσβολή τεθνεώτος που διέπραξε;. Είναι μια υποχρέωση που εκκρεμεί. Ο αείμνηστος Β. Λαζαρίδης, ναι, έλεγχε, γιατί είχε ως δημοσιογράφος την υποχρέωση και την γενναιότητα να ελέγχει, αφήνοντάς όμως στον όποιο θιγόμενο το δικαίωμα της απάντησης. Ο κ. Δήμαρχος και εσείς κκ υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι τον προσβάλατε νεκρό, δείχνοντας απίστευτη μικρότητα και εχθρότητα αντιπάλου, παραμονές των εκλογών. Τι θα πείτε στα παιδιά σας;. Άλλα θα μαθαίνουν στο σχολείο και άλλα στα σπίτια σας;. Έχετε ακεραία την ευθύνη του υβριστή (βλέπετε και προηγούμενο άρθρο μου). Τους τεθνεώτας δε ουδέ των εχθρών ουδείς ατιμήσει. (Δημοσθένους εν τω υπέρ του στεφάνου. 330,2).

3. Συμφωνείτε ότι θα πρέπει να αναπροσδιοριστούν οι σχέσεις επιχειρηματιών και Δήμου;. Οι επαγγελματίες στο νησί, τα τελευταία δύσκολα χρόνια εκτός από το ρίσκο που ενέχει το επιχειρείν και τα capital control’s και τη συγκράτηση της ανάπτυξης, είχαν να αντιμετωπίσουν τα υπέρογκα πρόστιμα των ελεγκτικών υπηρεσιών . Τώρα όλοι οι επαγγελματίες έχουν από πάνω να ανησυχούν για το πότε θα έλθει η σειρά να τους περιλάβει ο «Ιαβέρης» Δήμαρχος. Μεταξύ των επαγγελματιών επικρατεί αναστάτωση, ανησυχία και οργή που καταλήγει σε μίσος.

Τι σχέση έχει ο όποιος Δήμαρχος με τους άσχετους με το Δήμο ελέγχους; Οι έλεγχοι είναι περισσότεροι στον Πόρο ή λιγότεροι από ότι στα υπόλοιπα νησιά της χώρας; Επειδή είναι περισσότεροι μήπως κάποιοι κερδίζουν σε βάρος του Πόρου; και τι κάνει ο Δήμος γι αυτό; Τι κάνουν οι άλλοι Δήμαρχοι; Στον τύπο ο κ. Δημητριάδης απάντησε: «…ώσπου να πάνε σε έναν άτυχο, να του κάνουν τον πρώτο έλεγχο, ο οποίος μπορεί να μην είναι καθόλου μεγάλο ψάρι, και ένα Σάββατο βράδυ να έχει αργήσει λίγο να κόψει κάποιες αποδείξεις, λόγω του φόρτου, έχει μαθευτεί παντού ότι είναι εδώ ο ελεγκτικός μηχανισμός και έτσι δουλειά δεν γίνεται». Προφανώς ο κ. Δήμαρχος θέλει «να γίνει η δουλειά». Γι αυτό έρχονται και ξαναέρχονται οι ελεγκτές Γιατί εδώ τους προσκαλεί ο Δήμαρχος να έρχονται και να πιάνουν ένα μεγάλο ψάρι τη φορά (κατόπιν υπόδειξης;).

Εξ’ άλλου ο κ. Δημητριάδης, είναι γνώστης ότι το χρήμα είναι συγκριτικό μέγεθος αξίας και για να έχεις θα πρέπει να μην αφήνεις τους άλλους να έχουν. Γιατί ο ίδιος φοβάται ότι κάποιοι αποκτώντας χρήματα και ακολουθώντας τη δική του πορεία, ακόμα κι αν είναι από τους δικούς του, θα τον υποκαταστήσουν. Πρόκειται για αδυσώπητο πόλεμο πολύ μεγαλύτερης αξίας από τη χρηματοδότηση εφημερίδων και γραμματέων που εργάζονται μάταια να διασώσουν τον πρίγκιπα από τον λαό που είναι πολυάριθμος. Ιδίως τώρα που αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαθέσεις των γόνων της ελίτ που ευαγγελίζονται αριστερή ιδεολογία για να εισχωρούν στις τάξεις του λαού. (Από τη θαλαμηγό της Παναγοπούλου σε ομιλία για τον Άρη Βελουχιώτη)!!.

Μιλάμε για νέες μεθόδους κυνηγητού εναντίον των πολλών, δηλαδή όλων όσων μπορούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη, γιατί αυτοί οι τελευταίοι, περιφρονούν τα επιδόματα και τις δωρεές που δεν αρμόζουν σε ευπρεπείς πολίτες.

Κε Δημητριάδη σταθερά σας επισημαίνω ότι ακολουθείτε λάθος δρόμο.

Το πρώτο δείχνει έλλειμμα Δημοκρατίας.

Το δεύτερο έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού.

Το τρίτο δυστυχώς φέρνει την διχόνοια στο νησί.

Αυτά τα τρία (και πλήθος άλλων), είναι αποτελέσματα της πενταετούς θητείας σας. Γι’ αυτό πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά τόσο τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους όσο και τα στελέχη του συνδυασμού «Καθαρή Πορεία» τα οποία ευθύνονται για όλα και για καθένα ξεχωριστά, εφ’ όσον δεν διαφοροποιούνται, για ηθική συναυτουργία.


Comment Form is loading comments...