POROSplus.gr - Αρχική


Αργοσαρωνικός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕ ΝΗΣΩΝ 2018

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 09-03-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΩΝΕγκρίθηκαν ομόφωνα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Δήμων της Π.Ε. Νήσων Αττικής που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κος Παναγιώτης Χατζηπέρος στην Επιτροπή Πολιτισμού της Περιφέρεια Αττικής.
Από την αρχαιότητα σε κάθε κοινωνία, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική περιοχή το πολιτισμικό επίπεδο ή την ιστορική περίοδο, είχαν θεσπιστεί ημερομηνίες και χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες πραγματοποιούνταν λαμπρές εκδηλώσεις οι οποίες πέραν τις απόδοσης τιμής σε κάποιο εξαιρετικό γεγονός ή πρόσωπο, εξυπηρετούσαν στόχους όπως η προβολή του τόπου, η δημιουργία σχέσεων με τους γεωγραφικούς γείτονες και η σύσφιξη των σχέσεων των μελών της ίδιας της τοπικής κοινωνίας, μέσω της ψυχαγωγίας και της ευφρόσυνης διάθεσης .
Στις μέρες μας παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας και της δυνατότητας προβολής μέσω αυτής τα φεστιβάλ και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις παραμένουν βασικό μέρος της ζωής των τοπικών κοινωνιών καθώς εξυπηρετούν την αναβάθμιση του πολιτισμικού τους status, την ψυχαγωγία με τρόπο ποιοτικό, τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των μελών τους και την προβολή τους πέραν των στενών γεωγραφικών ορίων τους με αύξηση της επισκεψιμότητας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων προτίθεται να συνδιοργανώσει, με τους Δήμους της χωρικής της αρμοδιότητας, πολιτιστικές εκδηλώσεις για το καλοκαίρι 2018, χωρίς να παραβλέπει το γεγονός της οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει τον τόπο και πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο πολιτισμός αποτελεί το αντίδοτο στην κρίση αξιών και στη ζοφερότητα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε δε την ανάγκη για διοργάνωση ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους Δήμους και κατά τους χειμερινούς μήνες στα νησιά μας και την Τροιζηνία, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών. Επιπλέον, μέσα από εμβληματικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η Περιφέρεια Αττικής θα εντατικοποιήσει τις στοχευμένες προσπάθειες της για ανάσχεση της ερήμωσης των νησιών.

Αναλυτικά:

Α. Δήμος Αίγινας:
1. Γιορτή Ψαρά στη Σουβάλα: 2.500,00€.
2. Γιορτή Αφαίας στην Αγ. Μαρίνα: 2.000,00€.
3. Γιορτή Φιστικιού: 20.000,00€.Β. Δήμος Αγκιστρίου
1. Παιδική Θεατρική παράσταση: 5.000,00€.
2. Μουσική συναυλία: 8.000,00€.Γ. Δήμος Πόρου
1. Poros Art Festival: 10.000,00€.
2. «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας»: 10.000,00€.


Δ. Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων
1. «Σαρώνεια»: 6.000 €.
2. Συναυλία στο Λιμάνι των Μεθάνων: 8.000,00€.


ΣΤ. Δήμος Κυθήρων
1. «Κυθήριοι στους αντίποδες» – “2st Australian Week in Kythera”: 8.000 €.
2. 4ο Δημοτικού Φεστιβάλ Κυθήρων « Ταξίδι στα Κύθηρα »: 5.000€.
3. Σε συμπληρωματική συνεδρίαση, εκδηλώσεις τιμής για τη βύθιση του Βρετανικού Καταδρομικού HMS GLOUCESTER νότια των Κυθήρων: 4.000€.


Ζ. Δήμος Σαλαμίνας
1. Αιάντεια: 5.000,00€.
2. Σαλαμίνια: 10.000,00€.


Η. Δήμος Σπετσών
1. «Αρμάτα 2018»: 15.000,00€


Ε. Δήμος Ύδρας
1. Μιαούλεια: 20.000,00 €.
2. Κουντουριώτεια: 10.000,00€.

763 ΚΑΙΚΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΑΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ

46 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ


Ο «Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών» με λύπη σας γνωρίζει ότι η καταστροφή των ξύλινων παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών συνεχίζεται, λόγω επιδότησης της απόσυρσης της αλιευτικής αδείας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζει νέα καταστροφή. Όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η απόσυρση η πολιτιστική μας κληρονομιά θα θρηνεί 13.785 αλιευτικά ξύλινα κυρίως παραδοσιακά σκάφη προς τις χωματερές.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωθέντα στοιχεία ήδη εγκρίθηκαν καταστροφές 763 αλιευτικών σκαφών και άλλες 522 αιτήσεις δεν προχώρησαν προσωρινά λόγω έλλειψης του διαθέσιμου ποσού για τις υπόλοιπες καταστροφές.

Όμως δεν έγινε κανένας έλεγχος για να διαπιστωθεί η πολιτιστική αξία των σκαφών που θα καταστραφούν από το κράτος, που κόπτεται για την πολιτιστική του ευαισθησία.

Οι προφορικές διαβεβαιώσεις σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος ότι «κάτι καλό» θα γίνει για την μη συνέχιση της καταστροφής των ξύλινων αλιευτικών σκαφών ήταν απλά μια εξαγγελία για την συσκότιση της υποθέσεως.

Η αναλγησία που επιδεικνύει το Υπουργείο Αγροτικής (δήθεν) Ανάπτυξης είναι εξοργιστική.

Όσοι αγαπούν την παράδοση της ελληνικής ναυπηγικής χειροποίητης τέχνης, των Ελλήνων καραβομαραγκών, πρέπει να συστρατευθούν για την αποτροπή αυτής της επαίσχυντης καταστροφής.

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρακαλείται για τις δικές του κατ’ αρμοδιότητα ενέργειες, ώστε η διάσωση αξιόλογων παραδοσιακών ξύλινων αλιευτικών σκαφών, να μην μείνει γράμμα άνευ λόγου και ουσίας.

Ο Σύνδεσμος μας από πολλών ετών έχει προτείνει αντί της καταστροφής τους, την αλλαγή χρήσης των αλιευτικών σκαφών σε ιδιωτικά ή επαγγελματικά σκάφη αναψυχής με αγορά τους μέσω της διαδικασίας εκποίηση τους μέσω του ΟΔΔΥ προς κάθε Έλληνα η αλλοδαπό φίλο της ελληνικής παραδοσιακής χειροποίητης ναυπηγικής τέχνης.

Απαιτούμε την έμπρακτη πολιτιστικη ευαισθησία της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αν θέλουν μπορούν, έστω και τώρα, να δοθεί η δίκαια και σωστή λύση.

Περιμένουμε έργα και όχι λόγια.

Για το Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών

Ο Πρόεδρος      Ο Αντιπρόεδρος      Η Γενική Γραμματέας

Νίκος Καβαλλιέρος      Μάνος Βερνίκος      Αννίκα Μπαρμπαρήγου
image001 image002 image003

Επιμνημοσυνη δέηση για τον ήρωα Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 29-01-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο


Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στον ανδριάντα του Πειραιώτη ήρωα Αντιναύαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου στην Πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην Τερψιθέας) στον Πειραιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κατέθεσε στεφάνι, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέρφων του και ηρωικώς πεσόντων στα Ίμια. Δήλωσε δε ότι 22 χρόνια μετά, η σημερινή εκδήλωση, είναι εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους τρεις αυτούς Ηρωικούς Αξιωματικούς οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό της πατρίδας. Η θυσία τους αποτελεί πράξη ηρωισμού και αυταπάρνησης για την Πατρίδα και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Στέλνει πολλαπλά μηνύματα σ΄ όλους αυτούς οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν τελείως αποθρασυνθεί εκφράζοντας παντελώς ανιστόρητες διεκδικήσεις. Τα γεγονότα εκείνων των ημερών και η απώλεια των Ηρωικών Αξιωματικών συγκλόνισαν και εξακολουθούν να συγκλονίζουν το Πανελλήνιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 25-01-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων


Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στον Πολυχώρο «Απόλλων» οι Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων, Περιφερειακών Συμβούλων και Γενικών Διευθυντών της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Μ. Λαμπρίδη, κ. Π. Τουτουντζή, κ. Ειρήνη Μεταξά, κ. Γ. Αλεβιζόπουλος, κ. Ι. Μοίρας και οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας κ. Α. Ρόδη, κ. Μ. Λαμπρογεώργου και κ. Η. Δόλγυρας. Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια».
Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ανέφερε ότι το 2017 ήταν μία δύσκολη χρονιά, με ακραία καιρικά φαινόμενα, πυρκαγιές και την εκτεταμένη θαλάσσια ρύπανση από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ. Ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής για τη συνεργασία τους και την βοήθεια τους. Αναφέρθηκε δε στο Ν. 4412/2016 ο οποίος δημιουργεί νέα δεδομένα στην ωρίμανση και την εκτέλεση των έργων και των προμηθειών. Ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να είναι καλή, δημιουργική, παραγωγική με υγεία για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» κ. Θ. Τσόντο για την συμμετοχή του στην εκδήλωση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κατέληξε λέγοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας και συγκεντρώνει το μισό πληθυσμό της χώρας με αυξημένες υποχρεώσεις και σύνθετα προβλήματα για επίλυση. Οι δύο Περιφερειακές Ενότητες, του Πειραιά και των Νησιών, αποτελούν δύο από τα βασικά γρανάζια στην παραγωγική διαδικασία της Περιφέρειας που είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Τέλος, δήλωσε ότι είμαστε κωπηλάτες στην ίδια λέμβο και πρέπει να κωπηλατούμε όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση για να πετύχουμε το στόχο μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Τ.Π CLLD/LEADER Π.Ε. ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνει το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής για τη δημοσιοποίηση του ΤΠ CLLD/ LEADER 2014 - 2020 των Νήσων Αττικής που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στη συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου «Δανάη» στην Αίγινα, σας επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου και το Πρόγραμμα της εκδήλωσης.

image image

Δικάζονται 13 σύμβουλοι του Δήμου Σαρωνικού, τη Δευτέρα 13/11/2017. Στελέχη του «καθεστώτος» Φιλίππου

Αφορά την παράνομη διαγραφή 71.000 € από λογαριασμούς υδροληπτών

Δεκατρείς δημοτικοί σύμβουλοι του καθεστώτος Φιλίππου, οδηγούνται την Δευτέρα 13/11/2017, στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με ιδιαίτερα επιβαρυντικές κατηγορίες.

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται ο σημερινός δήμαρχος και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ο άνθρωπος που εισηγήθηκε και επέβαλε την ψήφιση της κατάπτυστης απόφασης, για την οποία διώκονται, δεν είναι βέβαια κατηγορούμενος, γιατί όπως είναι γνωστό ο δήμαρχος δεν έχει ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο και απαλλάσσεται. Τα κορόιδα την πληρώνουν.

Η απόφαση για την οποία διώκονται λήφθηκε στις 21/11/2011 και αφορούσε την διαγραφή 71.000 € από λογαριασμούς υδροληπτών του Δήμου (Δείτε εδώ).

Η Εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα, μετά την κοινοποίηση ένστασης που είχε κατατεθεί κατά της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, από τον εκδότη του Αττικού Παρατηρητή Άγγελου Φραγκόπουλου, η οποία όμως είχε απορριφθεί. Σύμφωνα με το καθόλα γελοίο σκεπτικό της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έπρεπε ο ενιστάμενος να έχει ίδιο συμφέρον, δηλαδή να έχει ζητήσει την μείωση του ποσού που καλείτο να πληρώσει ο ίδιος για την ύδρευση και η αίτησή του να είχε απορριφθεί(!). Με λίγα λόγια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δεν αναγνώριζε σε έναν πολίτη το δικαίωμα να εναντιωθεί στην διαγραφή δεκάδων χιλιάδων ευρώ(!!), κάποια από τα οποία ήταν χαριστικά, σε προσκείμενους στο δημοτικό καθεστώς, αλλά έπρεπε να έχει ζητήσει και αυτός να του μειώσουν τα ποσά που όφειλε στον Δήμο(!!!).

Ο Άγγελος Φραγκόπουλος είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας.

Διέγραψαν τις οφειλές Ιππικού Ομίλου συμφερόντων δημοτικού συμβούλου

Τις οφειλές Ιππικού Ομίλου, συμφερόντων δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ήταν και μέλος της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών, ύψους 5.344,22 € διέγραψε με την ίδια απόφαση το δημοτικό συμβούλιο. Ο Ιππικός Όμιλος δεν είχε καταβάλει τις οφειλές για την ύδρευση από το 2006, μέχρι το 2012 και η συνολική κατανάλωση ανερχόταν στα 5.722 m3. Γι΄ αυτή την κατανάλωση έπρεπε να καταβάλει 10.688 , 68 €, αλλά το ποσό που τελικά κλήθηκε να πληρώσει είναι το 50% δηλαδή 5.333,46 €. Να σημειώσουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος που έτυχε της χαριστικής και σκανδαλώδους ρύθμισης για την οποία διώκονται, δεν είναι κατηγορούμενος, γιατί παρ΄ ότι ήταν παρών στη συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών διαφορών που συζήτησε το θέμα αποχώρησε. Έτσι κατηγορήθηκαν οι υπόλοιποι. Να σημειώσουμε ακόμα, ότι εντελώς συμπτωματικά ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, εκείνη περίπου την εποχή είχε αποχωρήσει από τον συνδυασμό της κας Χριστίνας Χριστοφάκη και ψήφιζε όλες τις εισηγήσεις του τότε δημάρχου Πέτρου Φιλίππου και είχε συνταχθεί με την πλειοψηφία. Η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου είχε καταψηφίσει την ρύθμιση. (Δείτε έντυπη έκδοση Αττικού Παρατηρητή – Τεύχος 106 – σελίδα 8).

Στις διαγραφές οφειλών που είχαν αποφασίσει οι κατηγορούμενοι, περιλαμβάνεται και η οφειλή ξενοδοχειακής μονάδας της Αναβύσσου.

Οφειλές 10.700.000 €

Να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ο Δήμος Σαρωνικού όφειλε στην ΕΥΔΑΠ περί τα 10.700.000 €, τα οποία τελικά καλύφθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τα πλήρωσαν οι φορολογούμενοι (Δείτε εδώ).

Ελπίζουμε ότι το δικαστήριο θα εκτιμήσει ιδιαίτερα, ότι μεταξύ αυτών που πλήρωσαν τις οφειλές του Δήμου Σαρωνικού, είναι όλοι οι πολίτες και μεταξύ αυτών και οι ίδιοι οι δικαστές και να αποφασίσει αναλόγως.

Πηγή αναδημοσίευσης: http://www.attikos.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΟ ΣΑΝ ΤΖΩΡΤΖΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 03/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΣΑΝ ΤΖΩΡΤΖΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Μετά από έρευνα περίπου 10 μηνών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δικαίωσε το νησί της Ύδρας και με γνωμοδότηση 43 σελίδων γνωμοδότησε οριστικά ότι το νησί του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζι) ανήκει στον Δήμο Ύδρας. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει και όσους συστρατευτήκαμε με τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη στην δίκαιη προσπάθεια του και μεταξύ άλλων τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, ο οποίος, με όπλο σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Π.Ε. Νήσων, με επανειλημμένες επιστολές και παραστάσεις του στην Εθνική Στατιστική Αρχή και στο Υπουργείο Εσωτερικών έθετε και αυτός το πρόβλημα και ζητούσε την δίκαιη για την Ύδρα διευθέτηση του.
Θυμίζουμε ότι το Σαν Τζώρτζι ανήκε από το έτος 1834 στα χωρικά όρια της Επαρχίας Ύδρας αρχικά και του Δήμου Ύδρας από το έτος 1912 και εντεύθεν. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή με την υπ’αρ.11247/28.12.2012 απόφαση του Προέδρου της, η οποία συνδεόταν με την….. απογραφή του έτους 2011, καταχώρησε εσφαλμένα (;;;;) και αναρμοδίως –όπως ομόφωνα γνωμοδότησε το ΝΣΚ- τη νήσο του Αγίου Γεωργίου στο Δήμο Λαυρεωτικής, αντί του Δήμου Ύδρας στον οποίο υπάγεται διοικητικά. Κατά το ΝΣΚ η εν λόγω απόφαση υπόκειται σε τροποποίηση λόγω του ότι απεικονίζει εσφαλμένα την διοικητική διάρθρωση της χώρας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποδοχή της υπ’αρ.171/2017 γνωμοδότησης του ΝΣΚ από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη και μετά η Ελληνική Πολιτεία να μεριμνήσει για την ανάκληση όλων των διοικητικών πράξεων της αναφορικά με την υπαγωγή του Σαν Τζώρτζι στο Δήμο Ύδρας.
Ο κ. Χατζηπέρος, μετά από αυτήν την εξέλιξη, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι οι προσπάθειες όλων όσων στοιχηθήκαμε δίπλα στον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη, επιτέλους ευόδωσαν. Έχω εμπιστοσύνη ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Π. Σκουρλέτης, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα προσηλωμένος στη νομιμότητα και στη διαφάνεια, θα αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη για τους Υδραίους, με το να αποδεχτεί την υπ’αρ.171/2017 γνωμοδότηση του ΝΣΚ και με το να μεριμνήσει για την ανάκληση εκείνων των διοικητικών πράξεων αρμοδιότητάς του που λανθασμένα υπήγαγαν το νησί στο Δήμο Λαυρεωτικής. Πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει και στην οικονομική τόνωση του νησιού καθώς τα έσοδα από το μεγαλύτερο νησιωτικό αιολικό πάρκο της Μεσογείου που βρίσκεται πάνω στο Σαν Τζώρτζι, θα κατευθυνθούν επιτέλους στο Δήμο της Ύδρας, που είναι και ο νόμιμος δικαιούχος τους».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΑΤΑ 2017

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 11/09/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Αρμάτα 2017

Στις Σπέτσες παραβρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, όπου και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αρμάτας 2017, οι οποίες πραγματοποιηθήκαν με μεγάλη επιτυχία.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων παραβρέθηκε στις δοξολογίες που τελέστησαν στην Παναγία την Αρμάτα την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείου του ηρωικού μπουρλιοτιέρη Κοσμά Μπαρμπάτση.

Ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη και τους συντελεστές για την μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων και για την ανακήρυξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως Επίτιμου Δημότη Σπετσών καθώς και του διεθνούς κύρους Έλληνα Επιστήμονα και Ακαδημαϊκού κ. Δημήτρη Νανόπουλου. Δήλωσε δε ότι οι Αγωνιστές σαν τον Κοσμά Μπαρμπάτση αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ο Κοσμάς Μπαρμπάτσης με την απαράμιλλη τόλμη και πρωτοβουλία του κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα της Ναυμαχίας στο Στενό των Σπετσών και να τρέψει σε φυγή και άτακτη υποχώρηση των Τουρκοαιγυπτιακό στόλο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 31/07/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προγραμματισμός ψεκασμών κουνουποκτονίας

Στο πλαίσιο έγκαιρης υλοποίησης του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρειας Αττικής για τα έτη 2016-17», σας γνωστοποιούμε κατωτέρω πίνακα ημερομηνιών διεξαγωγής ψεκασμών κουνουπιών στις αναφερόμενες περιοχές ως ακολούθως :Η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφεύγεται η καθυστέρηση έναρξης των ψεκασμών και οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων αλλά και για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, προκήρυξε διετή διαγωνισμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 11/07/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προγραμματισμός ψεκασμών κουνουποκτονίας


Στο πλαίσιο έγκαιρης υλοποίησης του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρειας Αττικής για τα έτη 2016-17», σας γνωστοποιούμε κατωτέρω πίνακα ημερομηνιών διεξαγωγής ψεκασμών κουνουπιών στις αναφερόμενες περιοχές ως ακολούθως :Η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφεύγεται η καθυστέρηση έναρξης των ψεκασμών και οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων αλλά και για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, προκήρυξε διετή διαγωνισμό.
Έτσι με την έγκαιρη έναρξη (Μάρτιος) αποφεύγονται οι πολλές εφαρμογές, με ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών αλλά και την μείωση του κόστους.

Σαρώνεια 2017

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 10/07/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Σαρώνεια 2017»


Στα εγκαίνια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Σαρώνεια 2017» στο Γαλατά του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, παραβρέθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη.

Στο χαιρετισμό του αρχικά, μετέφερε το χαιρετισμό της Περιφερειάρχη κας Ρένας Δούρου, συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» , αλλά και τους εθελοντές, για την άρτια οργάνωση και για την καθιέρωση των εκδηλώσεων ως θεσμό.

Δήλωσε ότι ο Πολιτισμός, η Τέχνη, η Παράδοση, αλλά και η Ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Περιφέρειας. Η Τροιζηνία και τα Μέθανα διαθέτουν όλα τα παραπάνω σε μεγάλο βαθμό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων συνεχάρη ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και Αντιδήμαρχο Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Σπύρο Καρνέζη, τα μέλη του Συλλόγου για την σπουδαία δουλειά που κάνουν, καθώς και τα παιδιά τα οποία αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας.

Καλωσόρισε τους παριστάμενους εκπροσώπους του κατεχόμενου Κυπριακού χωριού Φιλιά και τους ευχήθηκε γρήγορα Λευτεριά. Επίσης, καλωσόρισε και το Διοικητή στο νεοσύστατο Αστυνομικό Τμήμα Γαλατά Τροιζηνίας.

Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα και συνομίλησε με τους παραγωγούς και δημιουργούς, που φέτος ήταν πολύ περισσότεροι από τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 4-07-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοπρατείται το έργο
“ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΩΛΟΥ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΝΗΣΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ»


Μετά από συντονισμένες πολύχρονες προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, του Δημάρχου κου Ιωαν. Αθανασίου και του Δήμου Αγκιστρίου, καταφέραμε να ωριμάσουμε και να δημοπρατήσουμε σήμερα το έργο –εξασφαλίζοντας πρώτα τις απαιτούμενες εγκρίσεις.
Το έργο είναι πολύ μεγάλης σημασίας για το πανέμορφο νησί του Αγκιστρίου, καθ’ ότι το υφιστάμενο είναι πολύ μικρό για τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και επικίνδυνο. Η Περιφέρεια και η Π.Ε Νήσων έχει προγραμματίσει στοχευμένες Δράσεις και Παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών για όλα τα νησιά ευθύνης της. Μέχρι το τέλος της θητείας μας πιστεύουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα λιμενικά έργα που έχουμε μεθοδικά προγραμματίσει.
Στο διαγωνισμό δημοπράτησης του έργου που πραγματοποιήθηκε εμφανίστηκαν δεκατέσσερις (14) υποψήφιες ανάδοχες εταιρείες.
Στόχος μας είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό ακόμη και μέσα στο έτος. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας οι οποίοι έχουν ήδη δεσμευθεί (ποσό: 2.215.000,00 € (με Φ.Π.Α. 24%)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΠΡΟΝΥΜΟΚΤΟΝΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 21/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προγραμματισμός ψεκασμών προνυμφοκτονίας


Στο πλαίσιο έγκαιρης υλοποίησης του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρειας Αττικής για τα έτη 2016-17», σας γνωστοποιούμε κατωτέρω πίνακα ημερομηνιών διεξαγωγής ψεκασμών προνυμφοκτονίας κουνουπιών στις αναφερόμενες περιοχές ως ακολούθως :Η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφεύγεται η καθυστέρηση έναρξης των ψεκασμών και οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων αλλά και για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, προκήρυξε διετή διαγωνισμό. Έτσι με την έγκαιρη έναρξη (Μάρτιος) αποφεύγονται οι πολλές εφαρμογές, με ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών αλλά και την μείωση του κόστους.

Καθημερινά δρομολόγια με πολυτέλεια και υψηλή ταχύτητα από Πειραιά προς Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες!

Η Hellas Speed Cat με το ταχύπλοο καταμαράν Speed Cat 1, ζητεί από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να εκτελεί καθημερινά δρομολόγια με άνεση, πολυτέλεια και υψηλή ταχύτητα από το λιμάνι του Πειραιά προς Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες.

Το Speed Cat 1 διαθέτει 2 κλειστά καταστρώματα επιβατών πλήρως κλιματιζόμενα και με μεγάλο μπαρ.


ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΟΡΟΣ
20 €

ΠΟΡΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
20 €

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΥΔΡΑ
23 €

ΥΔΡΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
23 €

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΠΕΤΣΕΣ
33 €

ΣΠΕΤΣΕΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
33 €


Εάν προμηθευτείτε και το εισιτήριο επιστροφής (ale retour) έχετε έκπτωση 20% στο εισιτήριο επιστροφής (δεν ακυρώνεται λόγο της έκπτωσης).
Οι Φοιτητές ημεδαπών ΑΕΙ και ΤΕΙ ταξιδεύουν με έκπτωση 25%.
Βρέφη και νήπια έως πέντε (5) ετών ταξιδεύουν δωρεάν.
Παιδιά από πέντε (5) έως δέκα (10) ετών δικαιούνται εκπτώσεως 50%.
Οι πολύτεκνες οικογένειες ταξιδεύουν με έκπτωση 50%.
Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ και οι σύζυγοί τους ταξιδεύουν με έκπτωση 50%.


Oι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές, εφόσον συντρέχουν περισσότερες περιπτώσεις τότε εφαρμόζεται η μεγαλύτερη έκπτωση.

Πηγή: mymethana.gr

Με 11 δρομολόγια η Αίγινα, 3 το Αγκίστρι και από 1 Μέθανα και Πόρος τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου

Η Κοινοπραξία πλοίων Αργοσαρωνικού ανακοίνωσε τα δρομολόγια της για τον μήνα Ιούνιο. Από τον Πειραιά θα υπάρχουν από την Πέμπτη 1 Ιουνίου δύο καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά προς Αίγινα Μέθανα Πόρο. Αναλυτικότερα, από από Δευτέρα έως Πέμπτη τα πλοία θα αναχωρούν στις 10.00 π. μ. και 14. 30 μ. μ. από Πειραιά και με επιστροφή από Πόρο στις 13.30 μ.μ. και 17.30 μ.μ.και μισή ώρα αργότερα από τα Μέθανα. Την Παρασκευή θα υπάρχουν δύο δρομολόγια για Μέθανα το πρωί και το απόγευμα, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή μόνο ένα. Πρωϊνή επιστροφή από τα Μέθανα θα γίνεται μόνο κάθε Σάββατο. Αξίζει να επισημανθεί ότι τις ημέρες των αποδράσεων, δηλαδή Σαββατοκύριακο, η Αίγινα θα εξυπηρετείται με 11 δρομολόγια, το Αγκίστρι με 3 και τα Μέθανα και ο Πόρος με 1. Σύνδεση με το Αγκίστρι δεν υπάρχει για τα Μέθανα και τον Πόρο. Βέβαια, δεν υπολογίζονται σε αυτά τα δρομολόγια των άλλων εταιριών και των συμβατικών και των υδροπτερύγων για την Αίγινα, το Αγκίστρι και τον Πόρο.


Πηγή: www.mymethana.gr

6 «Κέντρα Κοινότητας» στα Νησιά της Αττικής

Ενισχύονται οι κοινωνικές δομές των Δήμων Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας – Μεθάνων και Ύδρας, με τη χρηματοδότηση της δημιουργίας και λειτουργίας έξι συνολικά «Κέντρων Κοινότητας» (ένα ανά δήμο), για τρία έτη. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, ο θεσμός των Κέντρων Κοινότητας επεκτείνεται σε όλα τα νησιά της Αττικής και στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, που δεν περιλαμβάνονται στον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η ανάγκη για άρση των φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού και διάχυση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου σε όλη την Περιφέρεια Αττικής, οδήγησε σε ανασχεδιασμό της δράσης και επέκτασής της σε όλους τους Δήμους.

Ειδικότερα, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπέγραψε την Πρόσκληση με τίτλο «Κέντρα Κοινότητας» (ΑΤΤ051), προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, η οποία αφορά στην υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014 – 2020, του άξονα προτεραιότητας 09 που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και απευθύνεται στους Δήμους Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας – Μεθάνων και Ύδρας ή/και Φορείς που συστήνονται και εποπτεύονται από αυτούς (Δημοτικά ΝΠΔΔ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και λοιποί δημοτικοί φορείς). Με τον τρόπο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής διευρύνει ακόμα περισσότερο το δίκτυο των «Κέντρων Κοινότητας», των καινοτόμων κοινωνικών δομών που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους Δήμους στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης κάθε «Κέντρου Κοινότητας».

Να σημειωθεί ότι η δράση είναι συμβατή με την Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης (ΕΣΚΕ) που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία θέτει τις προτεραιότητες της Ελληνικής Πολιτείας για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και με την Περιφερειακή Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης (ΠΕΣΚΕ) της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: limani24.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΠΡΟΝΥΜΦΟΚΤΟΝΙΑΣ 2017

Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπο από το γραφείο Αντ/χη Νήσων αναφορικά με τον προγραμματισμό για τους ψεκασμούς προνυμφοκτινίας για το 2017

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 13/04/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προγραμματισμός ψεκασμών προνυμφοκτονίας

Στο πλαίσιο έγκαιρης υλοποίησης του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρειας Αττικής για τα έτη-2017», σας γνωστοποιούμε πίνακα ημερομηνιών διεξαγωγής ψεκασμών προνυμφοκτονίας κουνουπιών στις αναφερόμενες περιοχές ως ακολούθως :Η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφεύγεται η καθυστέρηση έναρξης των ψεκασμών και οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων αλλά και για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, προκήρυξε διετή διαγωνισμό.
Έτσι με την έγκαιρη έναρξη (Μάρτιος) αποφεύγονται οι πολλές εφαρμογές, με ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών αλλά και την μείωση του κόστους.
Ανάλογη αντιμετώπιση θα έχουμε και για την καταπολέμηση του δάκου, που πρέπει να αρχίζουν οι εφαρμογές περί τον μήνα Ιούνιο.

Σύσκεψη Αντ/χη Νήσων με Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη σύσκεψη μεταξύ του Αντ/χη Νήσων κ. Χατζηπέρου και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 06/02/2017

Ευρεία σύσκεψη για τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών

Στην ευρεία σύσκεψη για τη διασύνδεση όλων των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο ΓΓ Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Καματερός καθώς και εκπρόσωποι των Νησιωτικών Περιφερειών και αεροπορικών εταιρειών και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στόχος της σύσκεψης ήταν η βέλτιστη οργάνωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων προς τα νησιά και ο εξορθολογισμός των επιδοτούμενων γραμμών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου και επισήμανε ότι η σύσκεψη είναι πολύ χρήσιμη επιπλέον και λόγω της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Νησιωτική χώρα της Μάλτας.

Τόνισε δε ιδιαίτερα τα προβλήματα των νησιών της Π.Ε. Νήσων Αττικής, τα οποία συνόψισε ως εξής :

• Τα νησιά δεν συνδέονται μεταξύ τους ακτοπλοϊκώς. Για τα Μέθανα δε είναι σχεδόν ανύπαρκτη η ακτοπλοϊκή σύνδεση κατά τους χειμερινούς μήνες. Ανέφερε με έμφαση ότι τα νησιά της Ύδρας και των Σπετσών δεν εξυπηρετούνται με συμβατικό πλοίο παρά μόνον με ταχύπλοα όπου το κόστος είναι δυσβάστακτο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
• Η αεροπορική σύνδεση των Κυθήρων πρέπει να εξορθολογιστεί. Συγκεκριμένα, αντί για ένα δρομολόγιο το Σάββατο να γίνουν δύο, ήτοι ένα την Παρασκευή και ένα την Κυριακή για την βελτίωση και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Και επιπρόσθετα πρότεινε να υπάρξει αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Κύθηρα.
• Τέλος πρότεινε οι συμβάσεις επιδοτούμενων γραμμών να είναι μακροχρόνιες έτσι ώστε να μπορούν να προγραμματιστούν ορθολογικά οι ανταποκρίσεις με τις αεροπορικές εταιρείες και τους τουριστικούς πράκτορες.
• Συμφώνησε δε απόλυτα με τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη για τη δημιουργία υδατοδρομίων και τη χρησιμοποίηση ελικοπτέρων που θα βοηθήσουν πολλαπλά τα νησιά και κατά τους χειμερινούς μήνες, που είναι και θέση της Περιφέρειας Αττικής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ κ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ

Σας επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη συνάντηση του Αντ/χη Νήσων κ. Χατζηπέρου με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό.ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ         24/01/2017

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν. Σαντορινιό


Συνάντηση εργασίας, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 24/01/2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν. Σαντορινιό στο Υπουργείο Ναυτιλίας ενόψει της επικείμενης συμμετοχής του Υφυπουργού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα γίνει υπό την προεδρία της Μάλτας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για θέματα της Π.Ε. Νήσων και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιών και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στα θέματα όπως:

α)Να υπαχθούν τα νησιά των χερσαίων περιφερειών στο ίδιο θεσμικό πλαίσιο με τα υπόλοιπα νησιά της χώρας
β) Στον εξορθολογισμό των θαλάσσιων και αεροπορικών συγκοινωνιών, ιδιαίτερα των άγονων γραμμών.
γ) Στη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων με την εφαρμογή του Ν. 170766/12-01-16 για την προστασία των επιφανειακών υδάτων.
δ) Στην ποιοτική και ποσοτική επάρκεια της υδροδότησης των Νησιών, ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να ενημερώσει εγγράφως και λεπτομερώς τον Υφυπουργό για την υπάρχουσα κατάσταση και για τα προβλήματα των νησιών.
ε) Στην υπαγωγή των Περιφερειών Υγείας όλων των νησιών της Π.Ε. στην 2η ΔΥΠΕ με έδρα τον Πειραιά.
στ) Στο κόστος μεταφοράς των μαθητών, όπου πρότεινε να δοθεί στους μεταφορείς ένα ποσοστό 5% πάνω από τον υπάρχοντα μαθηματικό τύπο προκειμένου να καλύπτονται οι επιπλέον δαπάνες που προκύπτουν από την αυξημένη τιμή των καυσίμων, ανταλλακτικών κλπ στα νησιά.
ζ) Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε το θέμα Κυνόσουρα – COSCO. Η πρόταση του είναι, προκειμένου να προστατευθεί η αδόμητη ζώνη Α’ της Κυνόσουρας, να αξιοποιηθούν τα υπόλοιπα ναυπηγεία που υπάρχουν στην περιοχή, π.χ. η μόνιμη δεξαμενή των 500.000 τόνων του ναυπηγείου Σκαραμαγκά.

Συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως η έγκαιρη παραχώρηση των αιγιαλών (πλαζ), αλιεία κ.τ.λ. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα με αμοιβαία κατανόηση.

T. Χατζηπέρος: Να γίνουν τα νησιά μας duty free

Τη μετατροπή των νησιών σε «ελεύθερες ζώνες» με πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ προτείνει ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος στο πλαίσιο ενός «πακέτου» μέτρων για τη νησιωτικότητα. «Τα νησιά μας πρέπει να γίνουν duty free», είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Χατζηπέρος απαντώντας σε ερώτηση του Pireas2day.gr, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά & Νήσων.

Όπως αποκάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης τις προτάσεις του τις κατέθεσε στο πλαίσιο σύσκεψης, που έγινε, προ 15 ημερών, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και τη συμμετοχή εκπροσώπων απ’ όλες τις Περιφέρειες με νησιά.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ανέκαθεν τάσσεται υπέρ της πλήρους κατάργησης του ΦΠΑ στα νησιά λέγοντας ότι «όλα τα νησιά πρέπει να γίνουν duty free, όπως και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και όλα τα μεγάλα ναυπηγεία».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Χατζηπέρος θεωρεί ότι για τη νησιωτικότητα χρειάζεται να δίνονται επιδοτήσεις σε αεροπλάνα και πλοία για την εξασφάλιση τακτικής συγκοινωνίας και την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για να μειωθεί το μεταφορικό κόστος στα νησιά, που επιβαρύνει το κόστος ζωής

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε την Προεδρία της Μάλτας στην ΕΕ, μια νησιωτική χώρα και να θέσουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με άλλα κράτη, που έχουν νησιά τα θέματα της νησιωτικότητας και των απομακρυσμένων τόπων σε ορεινούς όγκους», υπογράμμισε ο κ. Χατζηπέρος.

Πηγή: www.mymethana.gr

Ανταλλαγή ευχών και συνοπτική παρουσίαση πεπραγμένων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων των Π.Ε. Πειραιά και Νήσων, έγινε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πειραιά και των Νησιών, με θέμα την παρουσίαση του μέχρι σήμερα απολογισμού δράσεων της Π.Ε. Νήσων καθώς και τον προγραμματισμό των έργων και στόχων της νέας χρονιάς.

Μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μετέφερε τις ευχές της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και έκανε μία σύντομη αναφορά στις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που παρουσιάζει η Π.Ε. Νήσων.

Ο κ. Χατζηπέρος αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή σε κάθε νησί ξεχωριστά και στο σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας ως ατμομηχανής ανάπτυξης και χρηματοδότησης των έργων αυτών. Τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες των νησιών της Αττικής από τον Τουρισμό και την αξιοποίηση του φυσικού κάλλους και της πολιτιστικής κληρονομιάς τους και αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία του με τους Δήμους καθώς και την ανάγκη χάραξης ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπτυξης για την περιοχή με στοχευμένες δράσεις.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτικότητα με συγκεκριμένες προτάσεις, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που δίνονται μετά την ανάληψη (από 1 Ιανουαρίου 2017) της Προεδρίας της Ε.Ε. από την νησιωτική χώρα της Μάλτας.

Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι στο επίκεντρο της Περιφέρειας είναι πάντα ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Κεντρικό όραμα της Π.Ε. Νήσων είναι η ποσοτική και ποιοτική επάρκεια νερού με συγκεκριμένο προγραμματισμό, η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και η ανάσχεση του φαινομένου της ερημοποίησης των νησιών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Για την υλοποίηση όλων αυτών, ο Αντιπεριφερειάρχης σκοπεύει να προωθήσει την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Leader, Life – Green Kythera κλπ) επικουρικά με τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: limani24.gr

Αυτοψία στα έργα της Ύδρας

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ        28/11/2016

Αυτοψία στα έργα της Ύδρας

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος μετέβη στην Ύδρα, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κουκουδάκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Μπελεγρή, επιθεώρησε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και συζήτησε διεξοδικά όσα έχουν προγραμματιστεί για το Ιστορικό νησί της Ύδρας.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του υπό κατασκευή μονοπατιού που συνδέει τους οικισμούς Καμίνι – Βλυχό, μήκους 1χλμ περίπου. Οι εργασίες για το εν λόγω έργο, που είχαν σταματήσει για πάρα πολλά χρόνια για διαδικαστικούς και γραφειοκρατικούς λόγους, πλέον προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ευελπιστούμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα του 2017. Ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών της περιοχής γίνεται πραγματικότητα. Το εν λόγω έργο διευκολύνει την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και κάνει την μετακίνηση πολύ πιο ασφαλή, λαμβανομένου υπόψη ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν θανατηφόρα ατυχήματα στο καμίνι.

Εν συνεχεία ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στο υπό κατασκευή ανοιχτό θέατρο, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Δήμο Ύδρας και επιβλέπεται από την ΤΥΔΚ ΠΕ Νήσων. Ένα άλλο έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών είναι η εργολαβία για το γήπεδο του νησιού, που έχει προσωρινή άδεια. Προκειμένου να καταστεί πλήρως ασφαλές απαιτείται άμεσα η δημοπράτηση συμπληρωματικών έργων, για τα οποία η Περιφέρεια έχει προβλέψει το ποσό των 145.000 € στον προϋπολογισμό του 2016.

Έργο άμεσης προτεραιότητας είναι επίσης η επισκευή του επιβατικού λιμένα, για τον οποίο έχει προβλεφθεί ποσό 280.000€ στον προϋπολογισμό του 2016 και πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τους χειμερινούς μήνες όπου η επιβατική κίνηση είναι περιορισμένη.

Επίσης συζητήθηκαν και τα προβλήματα των καταπτώσεων βράχων, για τα οποία έχει μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του ΙΓΜΕ και αναμένεται η υποβολή της σχετικής μελέτης.

Όσον αφορά στην επισκευή του υπόλοιπου λιμανιού, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες έναρξης του έργου, προκειμένου να μην χαθούν οι υπάρχουσες πιστώσεις.

Σχετικά με το λιμανάκι του Καμινίου αναμένεται η παραλαβή της μελέτης για τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης, ενώ για το λιμανάκι του Μετοχίου στην Αργολίδα αναμένεται η εκδίκαση της υποθέσεως στο ΣτΕ, η οποία ανεβλήθη για το Μάιο του 2017, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες των υφιστάμενων μελετών.

Για τα δύο ανωτέρω έργα και για το έργο της αίθουσας Μελίνας Μερκούρη, καθώς και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας έχουν προβλεφθεί πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 2016.

Εγκαίνια Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού στις Σπέτσες

Ενώ στον Πόρο η εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας αποτελεί μακρινό παρελθόν, στις Σπέτσες προχωρούν ακόμα ένα βήμα μπροστά, διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου του Αντιπεριφεριάρχη :


ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ         25/11/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπετσών

Στα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπετσών παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος εκπροσώπησε στην εκδήλωση την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου και το Ίδρυμα της Αναργυρείου Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, στο οποίο είναι και Αντιπρόεδρος.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εθελοντές πυροσβέστες για το σπουδαίο έργο τους, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για το νησί τον Σπετσών (Πιτυούσα) και το Ίδρυμα το οποίο διαθέτει πευκοδάσος περίπου 9.000 στρεμμάτων. Επίσης, συμβούλευσε τους εθελοντές πυροσβέστες να πάρουν και το πτυχίο του διασώστη. Για την ΑΚΣΣ η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική διότι η προστασία του περιβάλλοντος ήταν στις προτεραιότητες του ευεργέτη Σωτήριου Αναργύρου.

SARONIC TRIATHLON CLUB

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του αθλητικού συλλόγου SARONIC TRIATHLON CLUB για το φιλανθρωπικό παζάρι που θα οργανωθεί στις 24-26 Νοεμβρίου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο αθλητικός Σύλλογος τριάθλου και κολύμβησης ανοιχτής θαλασσής SARONIC TRIATHLON CLUB διοργανώνει φιλανθρωπικό παζάρι στην Πλατεία Δημαρχείου στις 24, 25 και 26 Νοεμβρίου από τις 10πμ εως στις 8μμ. Σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι η κοινωνική και η οικονομική στήριξη του Συλλόγου Πίστη για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Η διοργάνωση του εν λόγω Παζαριού πραγματοποιείται με την ενεργή υποστήριξη του Δήμου Πόρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών ‘’ η Ποριώτισσα’’και του Επαγγελματικού Συλλόγου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας καλεί να ανταποκριθείτε θερμά στη παρούσα πρωτοβουλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου με τις ευχές του Αντ/χη Νήσων για την νέα σχολική χρονιά.

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ             12-09-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για τη νέα σχολική χρονιάΕύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των μαθητών, μια καλή και δημιουργική σχολική χρόνια, γεμάτη χαμόγελα, προσπάθειες και επιτυχίες. Όπως κάθε αρχή, έτσι και η πρώτη μέρα σχολείου μάς γεμίζει με αισιοδοξία και αγωνιστικότητα για όλα όσα επιθυμούμε προσωπικά και συλλογικά να πετύχουμε. Ευχόμαστε να μην υπάρξει φέτος ούτε ένα παιδί χωρίς δάσκαλο ή δυνατότητα μεταφοράς και πρόσβασης, ούτε ένα δίκαιο εκπαιδευτικό αίτημα ακάλυπτο και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε εδώ μαζί σας σε κάθε πρόβλημα ή δυσκολία, αλλά και σε κάθε όμορφη στιγμή, όπως ακριβώς κάναμε πάντα. Έχουμε δρομολογήσει την εξάλειψη κάθε δυσλειτουργίας που ταλαιπωρούσε τους μαθητές και τους γονείς κατά το παρελθόν, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της μεταφοράς.

Όσον αφορά στον σχολικό εκφοβισμό, ή στην ενδοσχολική βία ή θυματοποίηση ή το bullying, πρέπει οι εκπαιδευτικοί να είναι περισσότερο ανοιχτοί στον διάλογο και με αυτούς που θεωρούν θύτες γιατί και αυτά είναι πληγωμένα παιδιά, να ψάξουν πίσω από την οικογένεια, από τον τρόπο που μεγάλωσαν. Θέλει πολύ ανοιχτές κεραίες για να ενταχθούν κι αυτά στη σχολική κοινότητα. Οφείλουν σε κάθε περίπτωση, να χτίσουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού, να το βοηθήσουν ώστε να νιώθει σιγουριά ανάμεσα σε φίλους και να δώσει τις δικές του μάχες, παρακολουθώντας την κατάσταση διακριτικά. Αλλά και οι μαθητές, αν δουν οποιονδήποτε συμμαθητή τους να δυσκολεύεται να κάνει φίλους ή να είναι ντροπαλός ή να έχει γίνει στόχος από άλλα παιδιά, ας τον χαιρετήσουν και ας του χαρίσουν ένα χαμόγελο…μία απλή χειρονομία ευγένειας μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλα τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον.

Εντυπωσιακή υποδοχή της πανέμορφης Φρεγάτας LIBERTAD στην Ύδρα

Μετά από 48 χρόνια, όταν για πρώτη φορά το επισκέφθηκε σαν Ναυτικός Δόκιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, -συνοδεύοντας την Πρέσβειρα της Αργεντινής κ. Carolina Perez Colman και την Πρόξενο Carolina Petrysyz- ταξίδεψε από τον Πειραιά στην Ύδρα με το ιστιοφόρο εκπαιδευτικό πλοίο της Αργεντινής LIBERTAD, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους δύο Υδραίους ήρωες της Αργεντίνικης επανάστασης , Νικόλαο Χόρχε Κολμανιάτη και Σαμουήλ Σπύρου.

Η υποδοχή στην Ύδρα ήταν εντυπωσιακή με κανονιοβολισμούς και πυροτεχνήματα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Νικόλαου Κολμανιάτη μπροστά από την Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι η Ελλάδα, πέραν της απλόχερης προσφοράς της στην παγκόσμια κοινότητα της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας, συμμετείχε ενεργά αλληλέγγυα στις Επαναστάσεις για την Ανεξαρτησία, την Δικαιοσύνη και την Ελευθερία. Τρανή απόδειξη και αυτού του είδους της προσφοράς, αποτελούν και οι δύο λαμπροί Υδραίοι τους οποίους η Αργεντίνικη Δημοκρατία τιμά σαν ήρωες.

Πηγή: limani24.gr

6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Οκτώ συναυλίες μουσικής δωματίου υψηλής ποιότητας, θα παρουσιάσουν οι δέκα διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί που θα επισκεφθούν και φέτος την Ελλάδα, από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2016, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό, αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών, σπουδαίες ερμηνείες των Brahms, Beethoven, Kodály, Mozart, Janáček, Mendelssohn και Martinu.

1 2 3 4 5 6 7 -->