POROSplus.gr - Αρχική


Πόρος

Δελτίου Παραπληροφόρησης

Πριν το Πάσχα λάβαμε ένα δελτίο Τύπου από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Πόρου, το οποίο δεν δημοσιεύσαμε αμέσως, καθότι ακόμα και χωρίς ιδιαίτερη μελέτη, αυτά που ανέφερε δεν ήταν σωστά.

Λάβαμε όμως και απαντητική επιστολή των συμβούλων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου Γρίβα και Μάνδηλα που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα κατά πολύ.

Εμείς να σημειώσουμε μόνο, ότι στο Ασκέλι το μόνο που άλλαξε ουσιαστικά είναι η επαναλειτουργία του πέτρινης καντίνας στην Αίγλη, με την οποία ελπίζουμε να μην ξαναδούμε τις κιτς εικόνες της τροχήλατης καντίνας του ξενοδοχείου, με της διαφημιστικές led πινακίδες, που μόνο νησί δεν θύμιζαν. Στην δε πλαζ του Μοναστηριού, πολλά είχαν συμβεί που δεν αναφέρονται, όπως η προσπάθεια να δοθεί δεύτερη άδεια στην ίδια παραλία, αλλά και η ευθύνη-ανικανότητα της διοίκησης Δημητριάδη, να περνάει τα θέματα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, αφού τα περισσότερα θέματα λόγο προβλημάτων, είτε κολλάνε στα γρανάζια της, είτε ναυαγούν οριστικά...

Ακολουθούν τα δύο δελτία τύπου :

Δελτίο Τύπου Πόρος, 30.3.2017
Λειτουργούν και πάλι από φέτος οι παραλίες Ασκελίου και Μοναστηρίου


Μετά από πέντε χρόνια κατά τα οποία οι εγκαταστάσεις της πλαζ Ασκελίου παρέμεναν ανενεργές, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει ο νέος Νόμος 4504/2017, προχώρησε στην παραχώρησή τους, ώστε να λειτουργήσουν και πάλι από φέτος το καλοκαίρι. Η παραχώρηση έγινε με απευθείας ανάθεση στο ξενοδοχείο Αίγλη για ένα χρόνο έναντι 20.000€, καθώς προς το παρόν είναι νομικά αδύνατη η διενέργεια 5ετούς διαγωνισμού. Με βάση τις διατάξεις του ίδιου Νόμου, παραχωρήθηκαν επίσης και οι χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εστιατορίων στην περιοχή της Πέρλιας. Οι εν λόγω παραχωρήσεις εγκρίθηκαν ήδη από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής, όπως είχαν εγκριθεί, μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Πόρου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, και για το 2017. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι, παρά τις ξεκάθαρες προβλέψεις του νέου Νόμου, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας και του τοπικού Λιμεναρχείου καταψήφισαν χωρίς κανένα νομικό έρεισμα όλες τις παραπάνω παραχωρήσεις, επιβεβαιώνοντας, χωρίς να έχουν πλέον καμία δικαιολογία, την αρνητική τους στάση έναντι του Πόρου και της τουριστικής του ανάπτυξης.

Τέλος, μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη για τον Πόρο είναι η έναρξη λειτουργίας από φέτος και της πλαζ Μοναστηρίου, καθώς, μετά τη χαμένη χρονιά του 2017 (εξαιτίας της καθυστέρησης που προκάλεσαν οι ενέργειες της αντιπολίτευσης και του Λιμεναρχείου που επίσης είχαν καταψηφίσει την πενταετή παραχώρησή της), η παραχωρησιούχος εταιρία Fiftyseven προετοιμάζει ήδη τη λειτουργία της από φέτος και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΡΟΣ 4-4-2018

Για μια ακόμη φορά ο κ. Δημητριάδης παραπληροφορεί τους Ποριώτες, με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια. Αλλά δεν περιμέναμε και κάτι άλλο από τον κ. Δημητριάδη όταν γράφει ότι δεν έχει κάνει «μηνύσεις» αλλά μόνο «μηνυτήριες αναφορές».
Δεν μας λέει όμως ποια είναι η διαφορά της «μήνυσης» από την «μηνυτήρια αναφορά» όταν η μηνυτήρια αναφορά συνοδεύεται από αίτημα παράσταση πολιτικής αγωγής. Δεν είναι δηλαδή Γιάννης αλλά Γιαννάκης. Ο κ. Δημητριάδης αποφεύγει να σας ενημερώσει ότι στις 23/4/18 δικαζόμαστε ( και τα μέλη της μειοψηφίας Γρίβας - Μάνδηλας- Μούγιος) στο Β´ τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, επειδή συμφωνήσαμε να χορηγηθούν άδειες λειτουργίας σε καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή της Πέρλιας.
Αποκρύπτει επίσης ότι όλες οι αποφάσεις για την πλαζ του Μοναστηριού ψηφίστηκαν θετικά από τα μέλη της μειοψηφίας. (280/2016, 3/2017, 199/2017 και 39/2018 αποφάσεις του ΔΛΤ).

Ο κ. Γρίβας συμμετείχε στη διαδικασία δημοπράτησης μαζί με τον κ. Αλιφέρη και τον κ. Αλέξη Δημητριάδη, κατακυρώνοντας την πλαζ στην εταιρεία FIFTY SEVEN.
Στη συνέχεια με την ομόφωνη απόφαση 3/2017, του ΔΛΤΠ που συμμετείχαμε, ( Γ. Μάνδηλας, Δ. Γρίβας, καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη κ. Μακρή και κ. Μούγιος) και αναρτήθηκε με ΑΔΑ : 7ΧΜΜΟΡΤ6-Β60 παραχωρήθηκε στην εταιρεία «FIFTY SEVEN I.K.E.» χώρος 500 τ.μ για πέντε έτη.

Τώρα εάν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση άργησε να εγκρίνει την απόφαση , γιατί δεν έπραξαν ότι συνήθιζαν να κάνουν σε άλλες περιπτώσεις δηλαδή να προβούν στη χορήγηση της αδείας.
Και ενώ η εταιρεία ενώ τους πληροφόρησε στις 14/7/17 ότι δεν προλαβαίνει, λόγω της καθυστέρησης της έγκρισης , να εγκατασταθεί στην πλαζ για την σαιζόν του 2017, δεν την έδωσαν για μια σαιζόν, στην επί σειρά ετών ενοικιάστρια κα Κυριακοπούλου η οποία την είχε ζητήσει;
Εξ άλλου το τμήμα που είχε δημοπρατηθεί αποτελούσε μόνο το 1/3 της συνολικής έκτασης της παραλίας Μοναστηρίου.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό έγινε σκόπιμα για να ρίξετε τα βάρη αλλού χωρίς να σας ενδιαφέρει η ουσία που ήταν η εικόνα και η λειτουργία της πλαζ.
Φυσικά δεν περιμέναμε διαφορετική συμπεριφορά από μία παράταξη που ασχολείται μόνο τα επικοινωνιακά και άφησε το λιμάνι του Πόρου χωρίς νερό στην καρδιά του καλοκαιριού δημιουργώντας δυσμενέστατα σχόλια για το νησί μας και που με που με την συμπεριφορά της ουσιαστικά έδιωξε το φεστιβάλ σκαφών στερώντας μία διαφήμιση του Πόρου σε παγκόσμιο επίπεδο, που εγκατέλειψε έτοιμο έργο ανάπλασης στην περιοχή της Πούντας, και τόσα άλλα.

Εν όψει των Αγίων ημερών
Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Τα μέλη του Δ.Σ του ΔΛΤΠ : Γ. ΜΑΝΔΗΛΑΣ, Δ. ΓΡΙΒΑΣ

Περιβαντολογικός Εμπλουτισμός και μηνυτήριες αναφορές

Με αφορμή την διαρροή λυμάτων που σημειώθηκε την Δευτέρα του Πάσχα ξημερώματα, αλιεύσαμε 2 καυστικά σχόλια στο facebook από δυο δημοτικούς συμβούλους της προηγουμενης διοικησης :


Βαγγέλης Ζεντέλης:

Αν κ δεν έχω συνηθίσει να γράφω για τα κακώς κείμενα ,εντούτοις δεν μπορώ να μην αφήσω ασχολίαστο το χτεσινό γεγονός , μιας κ στην ζωή είναι όλα δανεικά τελικά ...
Την Δευτέρα του Πάσχα το 2013 έπειτα από ζημιά στο δίκτυο του βιολογικού , έγινε ο "κακός χαμός" με μηνύσεις κ μηνυτήριες αναφορές προς τον τότε αντιδήμαρχο που έτυχε κ ήμουν εγώ με κατάληξη να βρίσκομαι στο αυτόφωρο , με όλες τις διαδικασίες πχ δακτυλικά αποτυπώματα κτλ (νομίζοντας ότι έχουν κάποιον εγκληματία μπροστά τους), κ ήταν η αρχή ενός ανηλεούς πολέμου εναντίον μου με συνολικά 21 μηνύσεις ή μηνυτήριες αναφορές, που ελάχιστες (ευτυχώς) ακόμη κ σήμερα με ταλαιπωρούν .
Θυμάμαι την δυσφήμηση που προκάλεσε το "καλεσμα" του σταθμού ΣΚΑΙ κ οι διάφορες αναρτήσεις σε τοπικά site ,που βρυχουσαν , όλα αυτά βέβαια μόνο τότε ...
Σήμερα βέβαια υπάρχει η "απόλυτη σιωπή για άναλογη ζημιά την αντίστοιχη με τότε ημέρα ..." είτε αυτά είναι site , είτε διάφοροι περίβαντολογικοι σύλλογοι του νησιού που ως δια μαγείας έχουν παύσει την δράση τους εδώ κ μερικά χρόνια.

Μιας κ η ζημιά είναι εξίσου ανάλογη με το 2013 αλλά η διαφορετική αντίληψη δεν μου επιτρέπουν είτε να προβώ σε κάποια μηνυτήρια αναφορά (άλλωστε θα μπορούσα μιας κ ήδη είμαι αρκετά ταλαιπωρημένος με αυτό το θέμα) βάζοντας το κοινό καλό σε προτεραιότητα , ούτε να αναρτήσω βίντεο από το σημείο που έχω στην διάθεση μου !

Τέλος πάντων , δεν συνεχίζω άλλο γιατί είναι μεγάλη αυτή η κουβέντα
Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία , κατανόηση κ ηρεμία στο ταλαιπωρημένο νησάκι μας
Κ καλή τουριστική σεζόν στους επαγγελματίες του νησιού ..!!!


Δημήτρης Συξερης:

Είσαι πολύ άδικος φίλε. Τότε το 2013, υπήρξε περιβαλλοντική καταστροφή από την διαρροή βοθρολυμάτων, τώρα υπήρξε περιβαλλοντικός εμπλουτισμός από την απελευθέρωση ειδικών μικροοργανισμών εντός των υδάτων...(για να μην μπερδευτεί κάποιος, είναι χιουμοριστικό το σχόλιο!)


Ας θυμηθουμε και τι εγραφε τοτε το porosnews:

Screenshot_20180410_140139

Πρώτα οι "δικοί μας" και οι άλλοι ας ...

Ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή Πόρου του κ. Δημητριάδη, προστατεύει μόνο τα συμφέροντα των "δικών της ανθρώπων" και μάλιστα των δημοτικών της συμβούλων και των οικογενειών τους.

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που καθόριζαν τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις του Πόρου επειδή ήταν παράνομη λόγω του ότι την ψήφισαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που είχαν κώλυμα λόγω προσωπικών συμφερόντων σε ορισμένους παραχωρούμενες χώρους. Τι έκανε ο Δήμαρχος μετά από αυτή την ακύρωση; έβαλε κατεπειγόντως για συζήτηση σε Οικονομική Επιτροπή, Διαβούλευση, ξανά Οικονομική Επιτροπή και ξανά Δημοτικό Συμβούλιο (όλα αυτά σε μια εβδομάδα!) ΜΟΝΟ τις παραχωρήσεις των 4 κοινόχρηστων χώρων που αφορούν τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής και άφησε όλους τους άλλους να είναι εκτεθειμένοι σε πιθανά πρόστιμα. Μάλιστα αύριο τρίτη στις 2μμ και στις 3μμ έβαλε έκτακτες συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα για να πάρουν άδεια οι δικοί της άνθρωποι πριν το Πάσχα ενώ οι άλλοι μετά το Πάσχα και βλέπουμε.
Απίστευτα πράγματα!

"Αστειότητες της τελευταίας στιγμής"

Ο κ. Γιώργος Αθανασίου, έστειλε ανοιχτή επιστολή στα μέσα ενημέρωσης για δύο θέματα. Την απίστευτα παραμελημένη και παρατημένη "Γοργόνα" που ουδείς μπορεί να καταλάβει γιατί εγκαταλείφθηκε σε τέτοιο βαθμό από την διοίκηση Δημητριάδη-Αλιφέρη (η Γοργόνα ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο), αλλά και για την τοποθέτηση δυο παλαιών προτομών γνωστού γλύπτη.

Ο κ. Αθανασίου έστειλε την επιστολή για την επισκευή της Γοργόνας την Τετάρτη 28 Μαρτίου, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Λίγα λεπτά αργότερα, στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εκτός ημερησίας διατάξεως, ο κ. Αλιφέρης έφερε εκτάκτως θέμα την .... επισκευή της Γοργόνας !

Το συντριβάνι με το γλυπτό της Γοργόνας είναι έργο του γνωστού Ποριώτη γλύπτη Γιώργου Ξενούλη, που έχει φτιάξει και άλλα παρόμοια γλυπτά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. το έργο φτιάχτηκε επί Δημαρχίας Σπυρίδωνα, και οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτή είναι και η αιτία εγκατάλειψης του από την Διοίκηση Δημητριάδη. Στο Λιμενικό Ταμείο είχε έρθει και παλαιότερα το θέμα, ύστερα από επίμονες προσπάθειες της αντιπολίτευσης (Δημήτρη Γρίβα), είχε παρθεί και παλαιότερα απόφαση για την επισκευή της, αλλά χωρίς να έχει γίνει πράξη.

Βέβαια αναρωτιέται κανείς, πως μπορεί και λειτουργεί το Λιμενικό Ταμείο μπορεί και λειτουργεί τόσο γρήγορα όταν "θέλει" αφού την ημέρα που έστειλε την επιστολή ο κ. Γιώργος Αθανασίου, το Λιμενικό Ταμείο πήρε απόφαση, αλλά και την επομένη ο Δήμαρχος είχε ήδη αναθέσει τις εργασίες ....

Τόσα χρόνια άραγε γιατί δεν προχωρούσαν σε επισκευή της ? Έπρεπε να στείλει σε όλα τα Μεσα Ενημέρωσης επιστολή ο κ. Γιώργος Αθανασίου για να επισκευαστεί ? Και θα επισκευαστεί, και μάλιστα μέσα στην επόμενη βδοαμάδα, ή είναι απλά μια ανακοίνωση για να καλυφθεί το θέμα ?

Και ερχόμαστε στο δεύτερο θέμα των προτομών.

Εκεί ο Δήμαρχος αρνήθηκε να γίνει η όποια προσπάθεια, με απίστευτες δικαιολογίες που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.

"μέτωπο" και "αντιπαράθεση" αναφέρει ο Δήμαρχος. Δεν συμφέρει να ανοίξει και άλλο θέμα, γράφει.

Αν είναι δυνατόν, να πρέπει να τελειώσει ένα έργο (διαμόρφωση χώρου Ρολογιού) για να γίνουν οι μελέτες και μετά να υποβληθούν για άλλα έργα !!!

Η διαδικασία είναι όντως δύσκολη, αποτέλεσμα της απόφασης του ίδιου του Δημάρχου που αντί να αποχαρακτηρίσει όλη την Σφαιρία, προτίμησε την αλλαγή από τον παλαιό λανθασμένο χαρακτηρισμό ως "Ιστορικό Μνημείο", στον αυστηρό χαρακτηρισμό "Ιστορικός Τόπος", με αποτέλεσμα τα πάντα να μπλέκονται στα γρανάζια των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δυστυχώς μόνο κατάντια μπορεί να χαρακτηριστεί η απαντητική επιστολή του Δημάρχου. Χαρακτηριστική για το πως αντιμετωπίζει τα θέματα, βλέποντας συγκρούσεις με τις υπηρεσίες χωρίς λόγο, για το πως δεν μπορεί να τρέξει πολλά θέματα μαζί, αλλά και για την αντιμετώπιση των τρεχόντων θεμάτων που λιμνάζουν αναίτια.

H απαντητική επιστολή του Δημάρχου την επόμενη μέρα (29/3/2018) :
Αγαπητέ κ. Αθανασίου καλημέρα σας,

Αναφορικά με την Γοργόνα, θέλω να σάς ενημερώσω ότι έχουν ανατεθεί εργασίες που ελπίζουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Το θέμα της τοποθέτησης των προτομών (δεν είναι μόνο οι δύο στις οποίες αναφέρεστε, αλλά και η προτομή του Συγγρού) είναι πιο περίπλοκο. Το πού θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και πώς είναι κάτι το οποίο οπωσδήποτε απαιτεί αρχιτεκτονική Μελέτη και έγκριση από το Υπ. Πολιτισμού. Δεδομένου ότι από τις αρχές του 2015 παλεύουμε να λάβουμε έγκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου για να βάψουμε το Ρολόι και να κάνουμε εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του, αυτή την στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να ανοίξουμε και άλλο ένα «μέτωπο» πίεσης και «αντιπαράθεσης» με το Υπουργείο. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με δύο συναρμόδιες Υπηρεσίες του για το θέμα του Ρολογιού και παρ’ όλα αυτά η καθυστέρηση είναι τεράστια και απαράδεκτη και ακόμα δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Δεν θα είναι προς το συμφέρον της υπόθεσης του Ρολογιού αν είχαμε να πιέζουμε και για ένα ακόμα θέμα, το οποίο αντικειμενικά είναι μικρότερης προτεραιότητας. Επίσης, στο Υπουργείο θα έπρεπε να υποβάλουμε κάποια μικρή αρχιτεκτονική Μελέτη που θα έδειχνε πού και πώς θα τοποθετηθούν οι προτομές. Και ως προς αυτό, προς το παρόν υπάρχουν άλλες προτεραιότητες (Δημοτική Αγορά, κτήρια Δημαρχείου και Άλσους, Πούντα, πλ. Χριστού, Πέρλια), με τις οποίες ασχολούνται η Τ. Υπηρεσία και οι αρχιτέκτονες που μάς βοηθούν εθελοντικά. Από την άλλη, το να προχωρούσαμε στην τοποθέτηση των προτομών χωρίς εγκρίσεις του Υπουργείου είναι κάτι που δεν συζητείται καν για λόγους μπορείτε να φανταστείτε (εδώ υπάρχει και πολιτική προέκταση, αλλά δεν θα την αναπτύξω).

Επί της ουσίας συμφωνώ απόλυτα ότι οι προτομές πρέπει να αναδειχθούν, αλλά για τους παραπάνω λόγους αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμα.

Με εκτίμηση

Γιάννης Δημητριάδης

Δελτίο Τύπου ΕΕΣΠ Workshop

Workshop: Γευστική Αρμονία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου και φαγητού! Γκρεμίζοντας τους μύθους!

Στις 21 & 22 Απριλίου θα διοργανωθεί στόν Πόρο (Κτήριο Συγγρού) το Σχολείο Τουρισμού OnTour. Στα πλαίσια του ΣΤΟΤ θα διεξαχθεί ένα εξειδικευμένο workshop για το Ελαιόλαδο στην Εστίαση με εκπαιδευτή τον κ. Γιάννη Καρβέλα*. Το workshop απευθύνεται αποκλειστικά σε:

• Επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας (σεφ-μάγειρες)
• Επαγγελματίες του επισιτισμού (ιδιοκτήτες & προϊστάμενοι εστιατορίων)
• Επαγγελματίες του χώρου παραγωγής & τυποποίησης ελαιολάδου
• Event Οrganisers/Ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορίων

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα μάθουν τα βασικά στοιχεία της οργανοληπτικής αξιολόγησης των παρθένων ελαιόλαδών. Επιπέον θα δοκιμάσουν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα απ' όλη τη χώρα και θα συνδυάσουν παρθένα ελαιόλαδα με διαφορετικές συνταγές, ταιριάζοντας με αυτό τον τρόπο κάθε φαγητό με το σωστό ελαιόλαδο. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν πως το σωστό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως άρτυμα, μπορεί να απογειώσει την γεύση κάθε πιάτου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Κυριακή 22 Απριλίου 2018, 15:00-17:00
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Κτήριο Συγγρού

*Σημείωση: Το τμήμα θα είναι 25 ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις του workshop είναι ανοιχτές:

• Συμμετέχοντες (πατήστε εδώ): Όλους όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σχολείο.

Για να μάθετε περισσότερα για το Σχολείο Τουρισμού On Tour πατήστε εδώ

*Ο Ιωάννης Καρβέλας είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας PARATUS Europe Ltd.Είναι πιστοποιημένος ως Pro Olive Oil Expert, βασικός εισηγητής των πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της PARATUS Europe και ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων για την εφαρμογή των ορθών πρακτικών στην ελαιοκαλλιέργεια, ελαιοποίηση, αποθήκευση και πώληση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Υποστηρίζει εταιρείες του χώρου τόσο στην εφαρμογή των ορθών πρακτικών του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας και απαιτήσεων διεθνών προτύπων σε όλα τα στάδια, όσο και σε θέματα επικοινωνίας, εκθέσεων και εξαγωγών.Έχει διοργανώσει με επιτυχία γευσιγνωσίες Ελαιολάδου για περιοδικά και εταιρείες. Ταυτόχρονα, είναι έμπειρος Σύμβουλος στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης ISO 9001, ISO 22000 (HACCP), ISO 14001, ΕΛΟΤ 1801 και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία ως εισηγητής πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ανωτέρω πρότυπα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο από τον Γιώργο Αθανασίου

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Πόρος 28/3/2018

Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου.

Με την επιστολή αυτή θέλω να αναφερθώ δημόσια σε δύο θέματα τα οποία αφορούν στοιχεία πολιτισμού για τον Τόπο μας και δεν είναι της κατηγορίας άρτου και θεάματος.

Κύριε Δήμαρχε, το Πάσχα έρχεται σε λίγες μέρες και σε λίγο θα έλθει και το καλοκαίρι.

Το νησί θα γεμίσει όπως πάντα από τουρισμό, Ελληνικό και ξένο.

Θα είναι λυπηρό όμως, για μία ακόμη φορά, να αντικρύσουμε το θέαμα που δυστυχώς «συνηθίσαμε» τα τελευταία χρόνια, τα χάλια δηλαδή στα οποία έχει περιέλθει η «Γοργόνα» η οποία μάλιστα έχει κατασκευαστεί από τον Ποριώτη καλλιτέχνη Γιώργο Ξενούλη.

Επανειλημμένως σας έχουνε κάνει επισημάνσεις ότι πρέπει να συντηρηθεί το σύνολο του μνημείου που έχει καταντήσει σκουπιδότοπος και μάλιστα επικίνδυνος για μικρά παιδιά.

Δεν γνωρίζω τους λόγους που σας οδηγούν να μην το επισκευάζεται.

Δεν θα είναι πάντως αποδεκτή αιτιολογία ότι ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Γιατί όπως διαπιστώνεται ο Δήμος έχει αρκετά χρήματα να ξοδεύει σε άρτο και θεάματα, που είναι αποδεκτά και αυτά, αλλά όχι αφήνοντας στην εγκατάλειψη έργα τέχνης όπως είναι εκείνο της γοργόνας του Πόρου.

Κύριε Δήμαρχε, θέλω να πιστεύω ότι το έχετε βάλει στο πρόγραμμα και λίαν συντόμως θα αποκατασταθεί.

thumbnail

Φωτογρ. του χθες

thumbnail_1Φωτ. Του σήμερα
Το δεύτερο θέμα αφορά τις 2 ιστορικές και αξιόλογες προτομές.

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες κ´ κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Εδώ και 10 χρόνια προσπαθώ να πείσω τον Δήμο να ασχοληθεί ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση, επανατοποθέτηση, των προτομών των Βασιλέων Γεωργίου και Όλγας που βρίσκονται στην αποθήκη του Δήμου.

Οι προσπάθειές μου αυτές ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτική αρχή του κ.Στρατηγού με τελευταία φορά στις 25-8-2014, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επίσης και στην σημερινή δημοτική περίοδο απευθύνθηκα εκ νέου προς τον Δήμο,

ως πρόεδρος του σωματείου «Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου» ενώ σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, είχα θέσει πάλι τη πρότασή μου για την επανατοποθέτηση των δύο προτομών που ευρίσκονται στην αποθήκη του Δήμου και είχε γίνει ομόφωνα αποδεκτή.

Στις 16- 2-2007, στην Γεν Συνέλευση του Σωματείου μας επαναφέραμε εν νέου το θέμα και αποφασίστηκε ομόφωνα όπως ξαναζητηθεί από τον Δήμο επισήμως η επανατοποθέτησή τους.

Μάλιστα σε αυτή την Γεν. Συνέλευση άνθρωποι του άμεσου περιβάλλοντος του κ. Δημάρχου είχανε αποδεκτή την πρότασή μου και είχανε προτείνει να υποστηρίξουν το θέμα προς εσάς. Επίσης στις 29-5-2017 είχαμε αποστείλει έγγραφο στον κ. Δήμαρχο στο οποίο αναφερόμασταν στο ιστορικό των προτομών.

Ομοίως και στις 29-12-1917 απέστειλα προσωπική επιστολή ζητώντας την τοποθέτηση των προτομών, χωρίς να λάβουμε ποτέ καμία απάντηση..

Αξίζει να υπενθυμίσω ότι οι δύο προτομές είχανε δωριθεί από τον Δήμαρχο Πόρου, Σπυρίδωνα Καραμάνο το 1885 και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποδεχτεί την δωρεά στην συνεδρίαση της 6-9-1885.

Οι προτομές απεικονίζουν τους τότε Βασιλείς Γεώργιο και Όλγα και ήτανε τοποθετημένες στο Δημαρχείο το οποίο στεγαζότανε, την εποχή αυτή, στον χώρο του Γυμνασίου.

Στη συνέχεια με την απομάκρυνση του Δημαρχείου οι προτομές παρέμειναν να στολίζουν το Γυμνάσιο. Μετά την κατεδάφιση του παραδοσιακού Γυμνασίου το 1962 οι προτομές μεταφέρθηκαν στην αποθήκη του Δήμου.

Οι προτομές είναι έργα του επιφανούς γλύπτου του 19ου αιώνα Ιωάννου Κόσσου ο οποίος εργαζότανε στα νεανικά του χρόνια και κατασκεύαζε ακρόπρωρα στον αρσανά του πατέρα του (που κατήγετο από την Τρίπολη) στον Πόρο.

Ίδιο ζεύγος προτομών του ιδίου γλύπτου υπάρχει και στην Βουλή (π.Ανάκτορα), όπως και το άγαλμα του Ρήγα Φεραίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και πολλές άλλες προτομές. Για τον λόγο αυτό είχε χαρακτηρισθεί ως εθνικός γλύπτης.

Επειδή η νέα αρχιτεκτονική του Γυμνασίου Πόρου δεν ενδείκνυται για την επανατοποθέτησή τους στο ίδιο κτίριο, για τον λόγο αυτό, πρότεινα να τοποθετηθούν σε νέα θέση, στην είσοδο του Λαογραφικού Μουσείου.

κ. Δήμαρχε κ. Σύμβουλοι

Με την επιστολή μου αυτή θεωρώ ότι έχουν εκλείψει πλέον λόγοι άλλης αναβολής και ζητώ από το Δήμο να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την επανατοποθέτησή τους. Το κόστος της τοποθέτησης δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικό για τον Δήμο Πόρου.

Με εκτίμηση
Γιώργος Αθανασίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ On Tour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σας παραθέτουμε το πρώτο Δελτίο Τύπου του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ On Tour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - ΠΟΡΟΥ, το οποιο θα διεξαχθεί 21-22 Απριλίου 2018.To Σχολείο Τουρισμού On Tour ταξιδεύει στον ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ - Πόρο

Στις 21 & 22 Απριλίου θα διοργανωθεί στόν Πόρο (Κτήριο Συγγρού) το Σχολείο Τουρισμού OnTour. Το Σχολείο Τουρισμού OnTour, είναι μία νέα, εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), μέσω του εκπαιδευτικού του πυλώνα, SETE Training και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Στόχος του Σχολείου είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντας τους κίνητρα και έμπνευση μέσα από εξιδεικευμένους ομιλητές αλλά και σύγχρονες θεματικές ενότητες.

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - Πόρου, επιδιώκει μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την υλοποίηση συνεργιών, αναδεικνύοντας τις αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής του Αργοσαρωνικού και του Πειραιά.

Τις δύο ημέρες του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένους ομιλητές, οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα.

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ – Πόρου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν έως 100 συμμετέχοντες, οι οποίοι, θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Τη διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - Πόρου, έχει αναλάβει ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου. Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - Πόρου, τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, της Περιφέρειας Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Δήμου Πόρου ενώ Εθνικοί Υποστηρικτές είναι η Aegean, η Effect Communication, και η Ε-Survey. Τοπικοί Χορηγοί είναι η Hotel Brain, η Hellenic Seaways και η Coco-Mat.

Οι αιτήσεις του Σχολείου Τουρισμού ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - Πόρου είναι ανοιχτές για:

• Χορηγούς (πατήστε εδώ): Τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εκδήλωση
• Εθελοντές (πατήστε εδώ): Κατοίκους της περιοχής οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στην διοργάνωση και
• Συμμετέχοντες (πατήστε εδώ): Όλους όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σχολείο.

Για να μάθετε περισσότερα για το Σχολείο Τουρισμού On Tour πατήστε εδώΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

Δελτίο Τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Ποριώτισσα"

Σας παραθέτουμε δελτίο τύπου σχετικά με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πόρου "Ποριώτισσα" και σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγουΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πόρος 13-03-2018
“Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ”
Δ/νση: Πόρος-Αττικής
Τ.Κ. :18020
Πληροφορίες: κα Νάγια Μακρή
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974181071
Ε-mail: poriotissa@gmail.com


ΘΕΜΑ : Γενική Συνέλευση και συγκρότηση νέου Δ.Σ.

Την Δευτέρα 05/03/2018 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών <<Η Ποριώτισσα>>, ακολούθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αναδείχτηκαν κατά σειρά προτεραιότητας τα νέα μέλη ως εξής:

-Μακρή Νάγια
-Καρλαγκίνη Ελένη
-Παύλου Ελένη
-Τσαουσοπούλου Φανή
-Ζεντέλη Ευγενία
-Μωροπούλου Αγγελική
-Στρατίκη Μαργαρίτα


Εξελεγκτική Επιτροπή

-Ιερεμιάδου Παρασκευή -Λάτση Ιωάννα
-Ρόη Χριστίνα


Την Τρίτη 06/03/2018 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. ως εξής:

-Πρόεδρος: Μακρή Νάγια
-Αντιπρόεδρος: Παύλου Ελένη
-Γραμματέας: Μωροπούλου Αγγελική
-Ταμίας: Καρλαγκίνη Ελένη
-Έφορος: Τσαουσοπούλου Φανή
-Έφορος: Ζεντέλη Ευγενία
-Έφορος: Στρατίκη ΜαργαρίταΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΑΓΙΑ ΜΑΚΡΗ- ΤΖΙΤΖΑ       ΜΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πόρος 13-03-2018
“Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ”
Δ/νση: Πόρος-Αττικής
Τ.Κ. :18020
Πληροφορίες: κα Νάγια Μακρή
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974181071
Ε-mail: poriotissa@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Η Ποριώτισσα» ανακοινώνει τα εξής:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος από την εποχή της ιδρύσεώς του και επί 15 χρόνια που βρίσκεται εν ισχύ δεν υπήρξε ποτέ πολιτικοποιημένος και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Δεν ανήκει σε καμία παράταξη και σε κανένα κόμμα, ούτε είναι κάστρο κανενός. Τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και τα μέλη όλου του συλλόγου μπορούν να έχουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις εκτός Συλλόγου. Άλλωστε αυτές πολλάκις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί τον Σύλλογο μας πολιτικά και παρακαλούμε όλους να μας αφήσουν απερίσπαστες να συνεχίσουμε το πολιτιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που έχουμε αναλάβει και που είναι αποδεκτό από όλη την κοινωνία του νησιού μας.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΑΓΙΑ ΜΑΚΡΗ- ΤΖΙΤΖΑ       ΜΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Ε.Ε.Π.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης των μελών του αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας, σας προσκαλεί στην Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την «Αναδιάρθρωση Δανεισμού Επιχειρήσεων – Διαδικασίες Ρύθμισης & Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (Ν. 4469/2017)».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 & ώρα 18.00- 21.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Αγ. Κων/νου 3 2ος όροφος Τ.Κ. : 18531 Πειραιάς).


1 2

KΟΙΝΟ Δ.Τ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΡΟΥ & ΣΠΕΤΣΩΝ

Σας παραθέτουμε το Κοινό Δελτίο Τύπου των 2 Εμπορικών Συλλόγων Πόρου και ΣπετσώνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική εκπροσώπηση σε 2βάθμιο και 3βάθμιο Συνδικαλιστικό επίπεδο πέτυχαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Σπετσών και Πόρου στις Αρχιαιρεσίες της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου που διεξήχθησαν τη Κυριακή 18 Μαρτίου στον Πειραιά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. είχε θέσει υποψηφιότητα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών κ. Ιάσονας Ορλάνδος, ο οποίος και εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του Προέδρου κ. Παύλου Πολιτάκη.

Για τη θέση Αντιπροσώπων της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) εκλέχθηκαν τόσο ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλογου Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης όσο και και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Σ.Σ. κ. Ορλάνδος με τον συνδυασμό του Προέδρου κ. Βασίλη Κορκίδη.

Η εκπροσώπηση των δύο Συλλόγων του Αργοσαρωνικού από τους Προέδρους τους σε πολύ υψηλό συνδικαλιστικό επίπεδο, είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της συστηματικής δουλειάς των Διοικητικών Συμβουλίων τους για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών τους σε Πόρο και Σπέτσες.


     Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π      Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Σ.Σ

     Δημήτριος Συξέρης      Ιάσονας Ορλάνδος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ 'ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΡΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Μαρτίου 2018

Ώρα 6:00.μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, και θείου Κηρύγματος.
Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στην παραλιακή οδό με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου μας


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Μαρτίου 2018

Ώρα 7.π.μ Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Ώρα 6 μ.μ Μεθέορτος Εσπερινός με τη συμμετοχή όλου του κλήρου της νήσου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ POROSEA

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ POROSEA Πόρος, 18/3/2018

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και οι επιχειρήσεις μέλη του, στηρίζουν και φέτος τη 2η αθλητική διοργάνωση POROSEA που διοργανώνει ο Δήμος Πόρου, το Saronic Triathlon Clubκαι η εταιρεία whynot στις 9 & 10 Ιουνίου 2018.

Για την επιτυχία της διοργάνωσης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών που θα λάβουν μέρος, ο Ε.Ε.Σ.Π. έχει αναλάβει σε συνεννόηση με τους διοργανωτές να συγκεντρώσει τις προσφορές των επιχειρήσεων κάθε είδους προς τους αθλητές (διαμονή, εστίαση, διασκέδαση, εμπορικά καταστήματα).

Για το σκοπό αυτό ο Ε.Ε.Σ.Π. έχει ετοιμάσει ένα ειδικό έντυπο για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, στο οποίο πρέπει να καταγραφούν οι ειδικές προσφορές κάθε επιχείρησης. Το έντυπο αυτό πρέπει να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στον Έφορο Δημ. Σχέσεων του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Γρηγόρη Μαστροπέτρο ή να σταλεί στο Email: eesporou@gmail.com με την ένδειξη «PoroSea» μέχρι τη Πέμπτη 22/3/2018.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων του νησιού είναι απαραίτητη για την επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία θα συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Το ειδικό έντυπο (διαφορετικό για επιχειρήσεις διαμονής και διαφορετικό για τις λοιπές επιχειρήσεις) μπορείτε να το τυπώσετε ή να το προμηθευτείτε δωρεάν από το Πρακτορείο Τύπου του κ. Μαστροπέτρου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα: 6970801255 και 6974366525

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία Τετάρτη 21 & Πέμπτη 22/3/2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2017.

Συνολικά προσήλθαν 127 αιμοδότες και τελικά κατάφεραν να δώσουν αίμα οι 118. Ο μεγάλος αριθμός προσέλευσης αιμοδοτών, πέρα από το γεγονός ότι συμβάλλει στην αύξηση των αποθεμάτων αίματος της τράπεζάς μας, αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας πάνω στο θέμα της αιμοδοσίας που είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοηθήσατε στη διάδοση της αιμοδοσίας και όσους παρευρεθήκατε σε αυτή και σας περιμένουμε στην επόμενη αιμοδοσία που θα είναι και πάλι διήμερη.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 & ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 (08:30-14:30) ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ !

Την Τρίτη 13 Μαρτίου, το πρωί, ήταν προγραμματισμένη η 2η σύσκεψη συνάντηση για το Ακτοπλοϊκό Ζήτημα του Αργοσαρωνικού που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Χατζηπέρος
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση μόνον ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης. Παρευρεύρθει ο Δημήτρης Συξέρης εκπροσωπώντας τον ΕΕΣΠ και το ΕΕΠ, καθώς και ο κ. Δημήτρης Σπυριδάκης της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και ο κ. Παναγιώτης Μήτρου του Lloyd's Register.
Οι υπόλοιποι έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Παραθέτουμε και αυτούσιο το σχόλιο του Δημήτρη Συξέρη :
Υπομονή ως το 2019 που θα γίνουν οι Δημοτικές Εκλογές, τότε που όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα μας ξαναγεμίσουν με φανφάρες και "δεσμεύσεις" για λύση του προβλήματος διασύνδεσης των νησιών μας...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε.Ε.Σ.Π. - HELLENIC SEAWAYS

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου σχετικά με συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτρη Συξέρη με τον Σύμβουλο Διοίκησης της Hellenic Seaways κ. Πάρη ΤσάγκαρηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πόρος, 15/3/2018
---------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π. ΜΕ ΤH ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ HSW

Συνάντηση με τον Σύμβουλο Διοίκησης της HSW κ. Πάρη Τσάγκαρη, είχε τη Τετάρτη 14/3/2018 ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Δημήτρης Συξέρης, για θέματα της Ακτοπλοϊας του Αργοσαρωνικού και το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ On Tour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (ΣΤΟΤ).

Ο κ. Συξέρης έθεσε στον κ. Τσάγκαρη με κάθε ειλικρίνεια τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά στοιχεία της υφιστάμενης κατάστασης των Ακτοπλοϊκών Δρομολογίων του Αργοσαρωνικού που επηρεάζουν την Κοινωνική και Οικονομική δραστηριότητα των νησιών μας, αλλά και την περαιτέρω Τουριστική Ανάπτυξη τους, για τα οποία αποφασίστηκε να υπάρχει τακτική και ειλικρινής συνεργασία των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση τους στο μέτρο του εφικτού.

Σε αυτά τα πλαίσια η HSW ανταποκρίθηκε με αμεσότητα στο αίτημα του ΕΕΣΠ να δημοσιοποιούνται εγκαίρως τα δρομολόγια ολόκληρης της καλοκαιρινής περιόδου ώστε να διευκολύνονται οι κρατήσεις οργανωμένων group και μενομωμένων τουριστών από το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό πως η HSW ανάρτησε στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων δρομολόγια μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ σύντομα όπως ανέφερε ο κ. Τσάγκαρης, θα δημοσιοποιηθούν τα δρομολόγια του Οκτωβρίου 2018. Επίσης πολύ σημαντική θα είναι η επαναδρομολόγηση του ταχύτατου FC 3 από τη 1η Ιουνίου και για ολόκληρη τη καλοκαιρινή περίοδο.

Επιπρόσθετα η HSW ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του Ε.Ε.Σ.Π. και θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις δράσεις για την εκπαίδευση των επαγγελματιών του Τουρισμού της ευρύτερης περιοχής, ως Χορηγός Μετακίνησης για το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ On Tour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ -Πόρου που θα διοργανωθεί 21-21 Απριλίου 2018.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

Συμμετοχή του Δήμου Πόρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin 2018

Ακολουθεί δελτίο τύπου σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου Πόρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin 2018Δελτίο Τύπου Πόρος, 7.3.2018

Ο Δήμος Πόρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin 2018

Με τη συμμετοχή του Δήμου Πόρου, για δεύτερη φορά, στη μεγαλύτερη διεθνή Έκθεση τουρισμού ITB Berlin, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου στο Βερολίνο, ξεκινούν οι φετινές δράσεις της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Στην Έκθεση θα πραγματοποιηθούν επαγγελματικές συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα ενημερωθούν για το νησί μας μέσω έντυπου και ψηφιακού υλικού (επίσημο video και Poros Island my Guide app – η επίσημη τουριστική εφαρμογή του Δήμου Πόρου). Ο Δήμος μας συμμετέχει στην Έκθεση ως συνεκθέτης της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσωπούμενος από το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Τάσο Φιακά.

Συνάντηση στο ΥΕΝ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τη Τρίτη 6/3/2018 διεξήχθη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό με αντικείμενο την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά της χώρας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των νησιωτικών επιμελητηρίων (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Έβρου, Μαγνησίας, Χίου, Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς- Ιθάκης) και επιμελητηριακών ενώσεων (ΕΟΑΕΝ, ΕΕΣΥΜ) των νησιών. Στη συνάντηση, παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιαννέλης Γιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Αυλωνίτης Δημήτρης και ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Καματερός Ηλίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν οι πρώτες σκέψεις των θεσμικών φορέων, πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος, ενώ όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν στη συνέχιση και την πύκνωση της διαβούλευσης για το θέμα. Ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και μέλος του Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ κ. Δημήτρης Συξέρης, τόνισε το πόσο σημαντική είναι η νομοθετική ρύθμιση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο για την εξισορρόπηση των δυσχερειών που προκαλεί στους κατοίκους των νησιών, το αυξημένο μεταφορικό κόστος για όλα τα προιόντα. Μάλιστα ζήτησε να προσεχθούν ιδιαίτερα οι τεχνικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου σε σχέση με τη καταγραφή των πραγματικών διαφορών τιμών, αλλά και την ουσιαστική ενίσχυση των επαγγελματιών και εμπόρων ώστε να μεταφερθεί στους καταναλωτές το θετικό αποτέλεσμα του μέτρου.

Ζητούμενο της συνάντησης ήταν να ενεργοποιηθούν τα νησιωτικά επιμελητήρια στη διαδικασία θεσμοθέτησης του μέτρου, να διαδραματίσουν έναν βαρύνοντα ρόλο στη εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και στο πλαίσιο, ακόμη και της πιλοτικής εφαρμογής του, να αποτελέσουν κύτταρα παρακολούθησης και προστασίας της σωστής εφαρμογής του μέτρου


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Αποτελέσματα πρώτης διαβούλευσης με νησιωτικά επιμελητήρια. Ν. Σαντορινιός: Το Μ.Ι είναι η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξισορροπήσει στις αρνητικές συνέπειες της ΝησιωτικότηταςΚατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη κλειστή διαβούλευση με αντικείμενο την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά της χώρας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των νησιωτικών επιμελητηρίων (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Έβρου, Μαγνησίας, Χίου, Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς- Ιθάκης) και επιμελητηριακών ενώσεων (ΕΟΑΕΝ, ΕΕΣΥΜ) των νησιών. Στη συνάντηση, παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιαννέλης Γιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Αυλωνίτης Δημήτρης και ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Καματερός Ηλίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν οι πρώτες σκέψεις των θεσμικών φορέων, πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος, ενώ όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν στη συνέχιση και την πύκνωση της διαβούλευσης για το θέμα.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, πρωτίστως, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων των νησιών για τη λογική του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου. «Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο μας σχεδιάζει την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, που θα εξισορροπήσει τις αρνητικές συνέπειες της Νησιωτικότητας, επιδοτώντας το κόστος μεταφοράς επιβατών και προϊόντων, από και προς τα νησιά. Η δική μας Κυβέρνηση θέλει να απαντήσει αποτελεσματικά, άμεσα και δίκαια στην επιβάρυνση που έχει ο νησιώτης από τη Νησιωτικότητα, προσπαθώντας να ζήσει, να προσεγγίσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να λάβει τα οφέλη του κοινωνικού κράτους. Ήδη, όπως έχει ανακοινωθεί, το παρόν μέτρο θα εφαρμοστεί από 1/7/2018 στα 32 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 1/1/2019, καθολικά, σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα. Το μέτρο αυτό θα επιδοτηθεί από εθνικούς πόρους, μέσω δηλαδή του ΠΔΕ».

Η συνάντηση του Υφυπουργού με τα νησιωτικά επιμελητήρια και τις επιμελητηριακές ενώσεις, κινήθηκε, πιο συγκεκριμένα, στο σκέλος της εναρμόνισης του κόστους θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος εκείνο της χερσαίας μεταφοράς. «Το ζητούμενο, είπε ο Υφυπουργός, είναι να βρούμε και να ενισχύσουμε το πραγματικό μέγεθος της επιβάρυνσης του νησιώτη εμπόρου, λόγω της θαλάσσιας μεταφοράς, κόστος που μετακυλύεται τελικά στο καλάθι του νησιωτικού νοικοκυριού. Η πρότασή μας είναι να αγγίξουμε την κύρια αιτία των τιμών- το υψηλότερο κόστος της θαλάσσιας μεταφοράς, σε σχέση με τη χερσαία- που καλείται ο νησιώτης και ο επισκέπτης να πληρώνει τα προϊόντα των νησιών, αλλά ταυτόχρονα και την κύρια αιτία που εμποδίζει τα τοπικά προϊόντα από το να είναι ανταγωνιστικά σε μεγαλύτερες αγορές».

Ζητούμενο της συνάντησης ήταν να ενεργοποιηθούν τα νησιωτικά επιμελητήρια στη διαδικασία θεσμοθέτησης του μέτρου, να διαδραματίσουν έναν βαρύνοντα ρόλο στη εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και στο πλαίσιο, ακόμη και της πιλοτικής εφαρμογής του, να αποτελέσουν κύτταρα παρακολούθησης και προστασίας της σωστής εφαρμογής του μέτρου. «Βασιζόμαστε σε σας, στον θεσμικό σας ρόλο και στην εμπειρία σας από την ουσιαστική και χρόνια γνώση σας της τοπικής αγοράς. Περιμένουμε τις προτάσεις σας και τις σκέψεις σας για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου».


28782734_1747509455315556_8735996549966630368_n mi2 mi3 mi5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ Α΄ΕΣΣΟ 2018 ΣΤΟ ΚΕ ΠΟΡΟΣ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 05/03/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ 2018 Α΄ΕΣΣΟ


Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην τελετή ορκωμοσίας της 2018 Α΄ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πόρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο και τον ευχαρίστησε για την επαναφορά της προπαίδευσης των ναυτών στο Κ.Ε. Πόρος και την επαναδραστηριοποίηση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως.

Το Κ.Ε. Πόρος και οι Ποριώτες έχουν άρρηκτους δεσμούς από την εποχή που ο Καποδίστριας δημιούργησε τον Πρώτο Ναύσταθμο του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους. Επομένως η επαναλειτουργία του Κ.Ε. Πόρος σαν Κέντρο Εκπαιδεύσεως σηματοδοτεί τον Πρώτο Ναύσταθμο ιστορικά και συναισθηματικά. Παράλληλα βοηθάει την τοπική οικονομία κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ενημέρωσε τον Υπουργό για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου, για την διάθεση 19.900.000 € για την «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων». Ο Υπουργός ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Αττικής και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την προσφορά αυτή στις Ένοπλες Δυνάμεις και βέβαια για την άψογη συνεργασία τους.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε τον Υπουργό για το θεραπευτήριο του Κ.Ε. Πόρος το οποίο στο παρελθόν εξυπηρετούσε τον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή. Επομένως τώρα είναι ευκαιρία για την αναβάθμιση του σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Ο Υπουργός συμφώνησε με την πρόταση αυτή και παράλληλα έδωσε εντολή για να εκτελεστούν έργα βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου από τη Νέα ΜΟΜΑ.

Δελτίο Τύπου - Ξεκίνησε η τριετής εργολαβία καθαριότητας του Δήμου Πόρου

Ακολουθεί το δελτίο τύπου σχετικά με την έναρξη της τριετούς εργολαβίας καθαριότητας του Δήμου Πόρου.Δελτίο Τύπου Πόρος, 5.3.2018

Ξεκίνησε η τριετής εργολαβία καθαριότητας του Δήμου ΠόρουΕγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2018 η νέα εργολαβία καθαριότητας του Δήμου Πόρου, διάρκειας 2+1 ετών. Η εργολαβία ανατέθηκε μέσω διεθνούς διαγωνισμού π/υ 1.116.000€, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος που έχει διενεργηθεί από τον Δήμο Πόρου για παροχή υπηρεσιών. Η έγκρισή της ανάθεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ειδικά μετά τη δημοσίευση της διάταξης του ά. 24 του Ν. 4479/2017 στις 30.6.2017, η οποία καθόρισε ειδική διαδικασία προσλήψεων μονίμου προσωπικού καθαριότητας στους Δήμους προκειμένου να αντιμετωπισθεί το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους, αποτελεί σημαντική πολιτική και νομική δικαίωση του Δήμου μας. Μάλιστα, η νέα διάταξη, η οποία από πολλούς ερμηνεύτηκε ως πλήρης απαγόρευση ανάθεσης υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες, δημοσιεύθηκε έναν μήνα μετά τη διακήρυξη του διαγωνισμού μας και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, με νέα κατά πλειοψηφία Απόφασή του στις 26.7.2017, επέμεινε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού, παραθέτοντας ειδική νομική και οικονομοτεχνική τεκμηρίωση. Έτσι, η έγκριση της εργολαβίας του Δήμου μας από το Ελεγκτικό Συνέδριο πριν λίγες μέρες αποτελεί νομολογία που επιτρέπει στους Ο.Τ.Α. τη συνέχιση ανάθεσης αντίστοιχων εργολαβιών.

Εκτός από την τριετή της διάρκεια, άλλες καινοτομίες της νέας εργολαβίας, σε σχέση με τις μονοετείς των προηγούμενων ετών, είναι ότι για πρώτη φορά περιλαμβάνει τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Φυλής, καθώς και αύξηση του προσωπικού, ώστε να εξασφαλίζεται ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων (δρόμοι, πλατείες, παιδικές χαρές, παραλίες και όλα -πλέον- τα δημοτικά κτήρια). Ο Δήμος μας θα διατηρήσει τις υπηρεσίες συλλογής και μεταφοράς Ανακύκλωσης και τις υπηρεσίες Πρασίνου, στις οποίες θα αξιοποιηθούν οι έξι εργάτες και πέντε οδηγοί του Τμήματος Καθαριότητας, ενώ τρεις από τους τελευταίους θα μετακινηθούν στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και στην υπό σύσταση δημοτική συγκοινωνία της Σφαιρίας.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω οφέλη, τόσο για τον τομέα καθαριότητας, όσο και για τους άλλους τομείς του Δήμου μας, επιτυγχάνονται χωρίς καμία αύξηση των δημοτικών τελών, ενώ η αποφυγή της επαναλαμβανόμενης διαδικασίας προκήρυξης διαγωνισμού κάθε χρόνο αναμένεται επιπλέον να προκαλέσει εξοικονόμηση σημαντικού διοικητικού κόστους για τον Δήμο. Τέλος, η ανάδειξη ως ανάδοχου του διαγωνισμού, με έκπτωση 6%, της εταιρίας ΑΠΑΝΑ Α.Ε., η οποία είχε αναλάβει την αποκομιδή και καθαριότητα κ/χ χώρων του Δήμου μας το 2017, αποτελεί μια ακόμα εγγύηση για την επίτευξη των προσδοκώμενων ωφελειών της νέας εργολαβίας.

Δελτίο Τύπου - Η Γ. Γεννιά στον Πόρο

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/3/2018


Γ. Γεννιά: «Ο Πόρος είναι ένας ευλογημένος τόπος που δικαίως διεκδικεί το δικαίωμα καλύτερης διαβίωσης για τους ανθρώπους του».

Τα αιτήματά τους και τις προτάσεις τους για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν, παρουσίασαν οι τοπικοί φορείς του Πόρου, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί, την 1η Μαρτίου 2018, η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά.

Η κ. Γεννιά συναντήθηκε με τον Σύλλογο «Άγιος Κήρυκος», τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων, τους εκπροσώπους του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και του Συλλόγου Φίλων Λεμονοδάσους, τον Σύλλογο Γυναικών, τον Κωπηλατικό Σύλλογο ΝΟΠΤ, τον Επαγγελματικό και Εμπορικό Σύλλογο Πόρου, τον ΑΟ Ποσειδώνα (Ποδόσφαιρο-Στίβος) και τον Σύλλογο Λεμβούχων.


1. Ο Σύλλογος «Άγιος Κήρυκος» ζήτησε την περαιτέρω αξιοποίηση των δεξιοτήτων που αναπτύσσουν τα Άτομα με Αναπηρία, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους στα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ). Αυτά τα εξατάξια εργαστήρια παρέχουν στα Άτομα με Αναπηρία πολλές δεξιότητες, που όμως δεν μπορούν να αξιοποιήσουν, γιατί δεν υπάρχουν οι «μεταγυμνασιακές» δομές. Ο Σύλλογος ζητά να παραμένουν τα Άτομα με Αναπηρία στα ΕΕΕΕΚ και μετά την ολοκλήρωση της εξαετούς φοίτησής τους, μέχρι να βρεθεί πως και που θα αξιοποιηθούν οι δεξιότητές τους.

2. Ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων επισήμανε στην κ. Γεννιά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος με τον ΦΠΑ και ζήτησε τη μείωσή του. Επίσης, ζήτησε την αλλαγή του καθεστώτος καταβολής του ΕΝΦΙΑ, ώστε να έχουν την ίδια έκπτωση με αυτή των ξενοδοχείων.

3. Ο ΤΟΕΒ και ο Σύλλογος Φίλων Λεμονοδάσους, ανέπτυξαν στη βουλευτή τα κοινά προβλήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι και αυτά που αφορούν στην εν γένει διαχείριση του νερού και στην απλοποίηση των διαδικασιών δήλωσης του σημείου υδροληψίας. Επίσης, ζήτησαν την αξιοποίηση του δενδροκομικού σταθμού.

4. Ο Σύλλογος Γυναικών έκανε αναφορά στη δράση και λειτουργία, κάθε καλοκαίρι, ενός μουσείου με τα προϊόντα του νησιού. Ζήτησε δε από την κ. Γεννιά τη στήριξή της για τη δημιουργία του λαογραφικού μουσείου Πόρου.

5. Ο Κωπηλατικός Σύλλογος ΝΟΠΤ ανάπτυξε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησής του, αλλά και της έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του Πόρου, με μακρά παράδοση στον ναυταθλητισμό, που αριθμεί 200 τακτικά μέλη και 80 αθλούμενους,. Παρόλα αυτά, η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης, αλλά και των απαραίτητων κτιριακών εγκαταστάσεων, τον οδηγούν στην ακύρωση πολλών εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται οι δράσεις του.

6. Ο Επαγγελματικός και Εμπορικός Σύλλογος Πόρου, αναφέρθηκε στους πιθανούς τρόπους βελτίωσης, τόνωσης και περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Συλλόγου ζήτησαν ενημέρωση για τα έργα στο λιμάνι και επισήμαναν την ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης των τουριστών στο νησί. Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος αριθμεί 190 μέλη, η ζωή των οποίων εξαρτάται κυρίως από τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, που σήμερα έχει συρρικνωθεί στις μόλις 40 με 50 ημέρες. Τέλος, αναφέρθηκαν στην αναθεώρηση των κριτηρίων για την εισαγωγή περισσοτέρων δικαιούχων στη ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των οφειλών με τις 120 δόσεις.

7. Ο ΑΟ Ποσειδώνας αναφέρθηκε στο σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ζήτησε τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του γηπέδου στο στρατόπεδο, το οποίο έχει υποστεί καταστροφές από την αλόγιστη χρήση του. Ο Σύλλογος ζήτησε τη δυνατότητα περαιτέρω χρήσης του και την ασφάλεια του χώρου.

8. Ο Σύλλογος Λεμβούχων αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλαγής της άδειάς τους από το ισχύον καθεστώς του συγκοινωνιακού έργου σε τουριστικό. Ζήτησαν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην αλλάξει ο χαρακτηρισμός τους .


Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο νησί, η κ. Γεννιά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη. Ο κ. Δημητριάδης παρουσίασε τα σοβαρά προβλήματα των κτιριακών υποδομών που αντιμετωπίζει ο δήμος, επισημαίνοντας το αίτημά του να του παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις, η αξιοποίηση των οποίων θα επιτρέψει τη στέγαση σημαντικών υπηρεσιών, όπως είναι ιατρεία, νηπιαγωγεία, δομές για τα ΑμΕΑ κλπ. Σημειώνεται ότι ο κ. Δημητριάδης, στις συζητήσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, προωθεί τη νόμιμη αποτύπωση των υφιστάμενων και πολυετών χρήσεων χώρων του στρατοπέδου από τον δήμο (αθλητικές εγκαταστάσεις, αμαξοστάσιο κ.ά.), αλλά και την επέκταση των σχέσεων αυτών με τη διάθεση της χρήσης νέων χώρων (αίθουσες και αύλειος χώρος πρώην γυμνασίου, έκταση για κατασκευή νηπιαγωγείου κ.ά.).
H κ. Γεννιά δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει ενδελεχώς και στο σύνολό τους τα προβλήματα τού Πόρου και τις προτάσεις των φορέων του και του δημάρχου και θα βοηθήσει, προς κάθε κατεύθυνση, για την επίλυσή τους. «Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα των Συλλόγων του Πόρου, με τους εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκα, με δική μου πρωτοβουλία και με γνώμονα την ανάπτυξη του νησιού και τη διασφάλιση καλύτερης και ποιοτικότερης ζωής για τους κατοίκους του», δήλωσε η κ. Γεννιά και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι ότι θα μελετήσω ενδελεχώς τα ζητήματα, όπως μου παρουσιάστηκαν και ότι, σε κάθε περίπτωση, θα συμβάλλω με τις δυνάμεις που μου επιτρέπει η ιδιότητά μου ως βουλευτής, ώστε να επιτευχθούν οι καλύτερες συνθήκες για να βρεθεί λύση στο κάθε πρόβλημα ξεχωριστά και να δοθεί στον Πόρο η δυνατότητα να αναπτυχθεί με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που έδωσε η φύση και Θεός στο νησί».
«Ο Πόρος είναι ένας ευλογημένος τόπος που δικαίως διεκδικεί το δικαίωμα καλύτερης διαβίωσης για τους ανθρώπους του», κατέληξε η κ. Γεννιά.1 2 3 4 5 6 7 image

Σημαντικό όφελος για την τοπική μας οικονομία η επαναφορά της προπαίδευσης στο Κ/Ε ΠΟΡΟΣ

Η παράταξη μας είχε επανειλημμένα θέσει το θέμα της κοινής προσπάθειας που απαιτείται για τον σκοπό αυτό. Τον Απρίλιο μάλιστα του 2016 προκάλεσε την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου σε ένα κλίμα συνεργασίας για τον Τόπο μας εξεδόθη η υπ αριθμ 64/2-4-2016 ομόφωνη απόφαση που στη συνέχεια απεστάλη στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Η αλήθεια όμως είναι ότι λόγοι που έχουν σχέση κυρίως με την επιχειρησιακή ικανότητα και γενικότερα τους σχεδιασμούς των Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσαν την ευεργετική για την Τοπική μας οικονομία απόφαση της πλήρους επαναλειτουργιας του Κ/Ε ΠΟΡΟΣ.

Η απόφαση αυτή θα ωφελήσει παράλληλα και τα στρατευμένα παιδιά μας που θα αποκτήσουν τις πρώτες εμπειρίες της θητείας τους σε ένα πανέμορφο περιβάλλον που αποπνέει έντονες ιστορικές μνήμες. Στον Πρώτο Ναύσταθμο της ελεύθερης Ελλάδος.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα βοηθήσουν σ αυτό.
Ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της περιοχής μας που θα τους δοθεί η ευκαιρία με την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών τους να διαφημίσουν τον Τόπο μας και να δημιουργήσουν ωραίες αναμνήσεις στα στρατευμένα παιδιά μας και καλές εντυπώσεις στους επισκέπτες μας.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Ανοιχτή επιστολή κ.κ. Μανδηλα και Γρίβα

Στον
Αντιπεριφερειάρχη Νήσων
κ. Π. Χατζηπέρο

Κύριε αντιπεριφερειάρχα,

΄Εχοντας δεδομένη και αναμφισβήτητη την αγάπη σας για τον Πόρο και την επαρχία Τροιζηνίας, σας παρακαλούμε να επισπεύσετε το έργο αποκατάστασης του κατεστραμένου τμήματος του λιμανιού μας, το οποίο έχει υποστεί ζημιά απο το 2012.

' Οπως καλά γνωρίζετε, ο κύριος όγκος του τουρισμού προέρχεται από σκάφη που φιλοξενούνται στο λιμάνι μας. Ο Πόρος είναι τουριστικός προορισμός και μάλιστα πολύ καλός θαλάσσιος τουριστικός προορισμός, αφού όλοι γνωρίζουν πλέον ότι ερχόμενοι στον Πόρο θα έχουν καλές και φτηνές παροχές.
Η μη αποκατάσταση του λιμανιού, μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, επειδή ένα μεγάλο τμήμα του δεν μπορεί να εξυπηρετήσει σκάφη με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομική ζημιά για όλο το νησί.

Επι πλέον θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε και για την επίσπευση των εργασιών του δρόμου από Δρυόπη μέχρι Γαλατά, διότι εν όψει των εορτών του Πάσχα, της λειτουργίας ξανά του Κ.Ε.ΠΟΡΟΣ και της επερχόμενης θερινής περιόδου η χρήση του δρόμου είναι σημαντική για τους επισκέπτες και παραθεριστές του νησιού μας, διότι είναι μια εύκολη και οικονομική πρόσβαση.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Γ. ΜΑΝΔΗΛΑΣ Δημ. Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
Δ. ΓΡΙΒΑΣ μέλος Δ .Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ

Δελτίο Τύπου Πόρος, 1.3.2018

Ευχάριστες εξελίξεις για το Κ.Ε. Πόρος

Τέσσερις προπαιδεύσεις τον χρόνο θα γίνονται στο εξής στο Κ.Ε. Πόρος (καμία από τις οποίες το καλοκαίρι), όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης σε επαφές που είχε πρόσφατα στο Υπουργείο Άμυνας. Με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία συμπίπτει με το νέο σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων για τη χρήση των στρατοπέδων του Βόλου, του Σκαραμαγκά και του Πόρου, ικανοποιείται το σχετικό αίτημα που έχει υποβάλει ο Δήμος μας στο Υπουργείο Άμυνας, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 64/12.4.2016 ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παράλληλα με την προώθηση του εν λόγω αιτήματος, ο Δήμαρχος Πόρου, στις συζητήσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, προωθεί επίσης τη νόμιμη αποτύπωση, για πρώτη φορά στην ιστορία των σχέσεων Δήμου – Πολεμικού Ναυτικού, των υφιστάμενων και πολυετών χρήσεων χώρων του Στρατοπέδου από τον Δήμο (αθλητικές εγκαταστάσεις, αμαξοστάσιο κ.ά.), αλλά και την επέκταση των σχέσεων αυτών με τη διάθεση της χρήσης νέων χώρων (αίθουσες και αύλειος χώρος πρώην Γυμνασίου, έκταση για κατασκευή Νηπιαγωγείου κ.ά.).
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Πόρου, αφενός έχει δηλώσει στους συνομιλητές του ότι επιθυμεί να συνυπογράψει με το Π.Ν. όποιο είδος νομικού εγγράφου μπορεί να αποτυπώσει τις υφιστάμενες χρήσεις και αφετέρου έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για την επέκταση των χρήσεων αυτών σε νέους χώρους που η διάθεσή τους δεν θα εμπόδιζε την ταυτόχρονη διενέργεια προπαιδεύσεων στο Στρατόπεδο.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. Δημήτρης Συξέρης στο Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ

Tο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 18 νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά η Γενική Συνέλευση και οι Εκλογές για νέα διοίκηση του ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών).

Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ.Γιάννης Βουτσινάς και ο Ποριώτης Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Π. κ. Δημήτρης Συξέρης

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο απερχόμενος πρόεδρος Θράσος Καλογρίδης και τα μέλη του Δ.Σ προέβησαν σε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων, στόχων αλλά και σταθμών για τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Κατά τη διαδικασία συγκρότησης της νέας Διοίκησης σε Σώμα, νέος πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ εκλέχθηκε ο κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ενώ κ Συξέρης (πρώτος σε σταυρούς μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου κ. Λεγάτο) έλαβε τη θέση του Οικονομικού Επόπτη.

Το μεγαλύτερο Νησιωτικό Επιμελητήριο της Χώρας, συνεχίζει έτσι τη δυναμική παρουσία του σε πολύ υψηλό επίπεδο, κάτι που είχε πετύχει με την πολυετή δράση του στον ΕΟΑΕΝ και το INSULER (Δίκτυο Ευρωπαικών Νησιωτικών Επιμελητηρίων) ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Ε.Π, κ. Γιώργος Μπενέτος. Η εκλογή του Δημήτρη Συξέρη με 25 στις 35 ψήφους Προέδρων και Εκπροσώπων Επιμελητηρίων, από τη πρώτη φορά της συμμετοχής του στον Επιμελητηριακό Θεσμό του προσδίδει ισχυρή παρουσία στη νέα Διοίκηση των Νησιωτικών Επιμελητηρίων, σε μία δύσκολη περίοδο, ιδιαίτερα για τη νησιωτική Ελλάδα.


28167689_10213636032768431_2355888877434291201_n 28168465_10213624896010019_8743825152520795777_n 28238051_10213625088934842_6213331953270306818_o 28238779_10213625083614709_7901788115970730792_o 28337768_10213625088414829_7888185563783015157_o

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του Ε.Ε.Σ.Π. με την πρόσκληση για έκτακτες εκλογές με σκοπό την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, στην οποία ο Σύλλογος εντάχθηκε πρόσφατα.


ΠΡΟΣΚΛΗΣH

Για Εκλογές Αντιπροσώπων σε Δευτεροβάθμια Οργάνωση του μη κερδοσκοπικού Σωματείου με την επωνυμία «Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου»

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου καλούνται τα τακτικά μέλη αυτού, στις Εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, στο δυναμικό της οποίας εντάχθηκε πρόσφατα ο Σύλλογος.
Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την 24η Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00’ έως 19:00’, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτηρίου Συγγρού. Για την ψηφοφορία απαιτείται ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο.
Υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν εγγράφως στον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Γιάννη Λιβανό (Τηλ.: 6974000773, Email: eesporou@gmail.com) μέχρι την Παρασκευή 23/2/2018. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τακτικά μέλη του Ε.Ε.Σ.Π. τουλάχιστον για 1 έτος πριν την ημερομηνία των Εκλογών και κατά προτίμηση να έχουν δυνατότητα τακτικής μετάβασης στην Αθήνα για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας.

(ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με βάση το Νόμο για κάθε 30 μέλη του Συλλόγου που ψηφίζουν, εκλέγεται 1 Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία. Γιαυτό Είναι σημαντικό να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή για να εκλεγούν περισσότεροι Αντιπρόσωποι)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

Δημήτρης Α. Συξέρης        Γιάννης Λιβανός
Πρόεδρος Ε.Ε.Σ.Π        Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Σ.Π.

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗ HO.RE.CA

Σας παραθέτουμε Δελτίο Τύπου και φωτογραφικό υλικό για την παρουσίση του Ελληνικού Πρωινού του Πόρου που πραγματοποιήθηκε από 9-12/2/2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗ HO.RE.CΑ Πόρος, 13/2/2018

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ του ΠΟΡΟΥ στα πλαίσια της μεγαλύτερης Ελληνικής Έκθεσης HORECA 2018 από τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας το τετραήμερο 9-12 Φεβρουαρίου. Πλήθος επαγγελματιών κατέκλυσαν το περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού», όπου παρουσιάστηκε τη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11πμ το πρότυπο πρωινό του Πόρου, από μια εξαιρετική ομάδα Σέφ, Μαγείρων, Παραγωγών και εθελοντών με μια πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων από τα προιόντα του τόπου μας.

Κατά την εισαγωγική ομιλία του στην εκδήλωση για τον Πόρο, ο εμπνευστής του Ελληνικού Πρωινού, κ. Γιώργος Πίττας, αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό μέσω της συγκεκριμένης δράσης του Ξ.Ε.Ε και τη δυναμική που ο ίδιος διαπίστωσε πως έχει η Γαστρονομία του Πόρου. Ο επικεφαλής της αποστολής του Πόρου και Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Δημήτρης Συξέρης τόνισε την Στρατηγική επιλογή του Συλλόγου για την ανάδειξη της Γαστρονομικής ταυτότητας του Πόρου, καθώς τα ποιοτικά προϊόντα και οι μοναδικές γεύσεις της περιοχής Πόρου-Τροιζηνίας-Μεθάνων θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του Γαστρονομικού & Βιωματικού Τουρισμού που είναι η κυρίαρχη τάση της Τουριστικής Βιομηχανίας. Την εκδήλωση κάλυψαν αρκετά τηλεοπτικά κανάλια μεταξύ των οποίων το STAR CHANNEL, η ΕΡΤ, το EXTRA κλπ, ενώ θα δημιουργηθεί προωθητικό υλικό για τα Social Media που ετοιμάζει η Domenica Productions για τον Ε.Ε.Σ.Π.

Τις εντυπώσεις των επισκεπτών έκλεψε η μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών και πρωτότυπων πιάτων και ποιοτικών προϊόντων, που προετοίμασαν και παρουσίασαν 5 Ποριώτες ειδικοί της Γαστρονομίας μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Παντελή Κουνέλη: Οι Μαγείρισσες Κατερίνα Σακελλίου και Χρύσα Τζανετοπούλου, ο Σεφ Άλεξ Παπαδόπουλος και οι Αρxιμάγειροι του Chef Club of Greece Νίκος Κουρούπης-Αγάλου και Αποστόλης Τσίκης,

Τα μοναδικά Αμυγδαλωτά Πόρου, η Λεμονάδα Λεμονοδάσους, το προζυμένιο ψωμί, τα διάφορα είδη από παξιμάδια και κριτσίνια Καλλονής, το μυρωδάτο κέικ λεμόνι, η ποριώτικη πορτοκαλόπιτα, τα «ποριώτικα καγιανά» με χωριάτικα λουκάνικα, τα μοναδικά τυριά τραχειάς, οι παραδοσιακές δίπλες πόρου και μεθάνων , αμέτρητα γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, παραδοσιακά λικέρ και μοντέρνες ρετσίνες,ρίγανη και γαλετάκι μεθάνων, βιολογικά φρούτα, λαχανικά τροιζηνίας και αλόη μεθάνων και πολλές πίτες ήταν μερικά από τα πολλά υπέροχα προιόντα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. παρέδωσε τοπικά προιόντα στον εκπρόσωπο του «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Ανδρέα Καλλιάνο για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζει ο Οργανισμός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως όλους όσους συνέβαλλαν αφιλοκερδώς στην εξαιρετικά επιτυχημένη αυτή δράση, προαναγγέλοντας ταυτόχρονα νέες δυναμικότερες δράσεις εξωστρέφειας:


ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

1. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΔΑΓΚΛΗ (Αμυγδαλωτά Πόρου, Λικέρ Λεμονιού, Γλυκά Κουταλιού)
2. ΦΟΥΡΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αρτοσκευάσματα Καλλονής, Παραδοσιακά Γλυκά Τροιζηνίας, Παστέλι Καλλονής, Δίπλες Πόρου)
3."ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ"/Δ.ΒΛΑΧΟΣ(Λεμονάδα από λεμόνια Λεμονοδάσους, Παραδοσιακό Γιαούρτι Τροιζηνίας, Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες)
4. ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΥΣΣΟΥ (Χειροποίητα Χωριάτικα Λουκάνικα Πόρου, Τυριά Τραχειάς)
5. ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΥΛΟΥ (Χειροποίητα Χωριάτικα Λουκάνικα Πόρου)
6. ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΥΛΗ (Χειροποίητα Χωριάτικα Λουκάνικα Πόρου)
7. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΜΠΑΚΑΣ (Μέλι Ανθέων, Μέλι Πορτοκάλι και Γύρη από τον Πόρο και την Τροιζηνία)
8. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ."ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ" (Ελιές Τροιζηνίας, Κιούρλιες Τροιζηνίας, Γαλετάκι Μεθάνων, Ρίγανη Μεθάνων, Λικέρ από Ρόδι και Περγαμόντο Μεθάνων)
9.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΡΟΥ "Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ" (Λεμοντσέλο Πόρου, Γλυκά Κουταλιού από το Λεμονοδάσος, Μαρμελάδες με φρούτα Πόρου και Τροιζηνίας)
10. ΠΟΡΟΥ ΑΜΠΕΛΟΣ (Κρασιά, Αλκοολούχα Ποτά, Χυμοί, Ελαιόλαδο με λεμόνι)
11. ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΡΩΝΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΒΕΣΣΑΛΑ (Χειροποίητα σολοκατάκια με φέτα και μυρωδικά, Χειροποίητες Σοκολάτες με μυρωδικά της περιοχής)
12. ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΓΗ/ Ι.ΜΕΛΛΟΣ (Βιολογικά Φρούτα και Λαχανικά Τροιζηνίας)
13. ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ (Ελαιόλαδο ΠΟΠ Τροιζηνίας)
14. ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΜΠΑΚΑΣ (Ελαιόλαδο ΠΟΠ Τροιζηνίας)
15. BEST OLIVE (Χυμοί Αλόης Μεθάνων)
16. ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΠΕΛΟΥ (Ψωμί Τροιζηνίας)
17. ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ - ΦΥΤΡΑΣ (Ψωμί Τροιζηνίας)
18. ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΤΡΑΧΕΙΑΣ (Διάφορα Παραδοσιακά Τυριά Τραχειάς)


ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ - ΣΕΦ

19. Χρύσα Τζανετοπούλου
20. Άλεξ Παπαδόπουλος
21. Κατερίνα Σακελλίου
22. Αποστόλης Τσίκης
23. Νίκος Κουρούπης- Αγάλου
24. Γιάννης Καπασάκης
25. Παντελής ΚουνέληςΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

26. Βιβή Βλαχοδήμου
27. Έφη Ταλιούρα
28. Τάσος Φιακάς (Εκπρόσωπος της ΕΤΑΠ Δήμου Πόρου και υπεύθυνος του Poros Island My Guide)
29. Ιάκωβος ΠαπαδόπουλοςΚατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του Δήμου Πόρου και του Κοινού Τουριστικού Οδηγού του Δήμου Πόρου και του Ε.Ε.Σ.Π. Poros Island My Guide.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.


image image image image image image image image image image image

Embracing Ancient Greek Traditions in Poros and the Peloponnese

Αναδημοσίευση από http://www.transitionsabroad.com
In the month of September, when most tourists have already returned home but the Greek sun is still generous enough to warm body and soul, I am invited by a friend to spend a couple of weeks on the tiny Greek island of Poros in the Saronic Gulf — about an hour per hydrofoil away from Piraeus, Athens’ port.


A typical street in Poros.

From the moment we meet Vangelis Papathimiopoulos, and hear him passionately talk about the various traditions of the region, we know we will be in for a treat by joining him in a whirlwind of workshops, hikes, boat tours, trips to old temples, monasteries, wineries, pastry shops, taverns, and encounters with most interesting locals, all knowledgeable about a particular Greek tradition.


Vangelis Papathimiopoulos.Traditional Weaving

Take Eleni, Vangelis’ wife, for instance, who was already weaving as a child, and convinced her parents to use her dowry towards a much-desired traditional loom, made by one of the only two people in Greece who reconcile the art of woodworking and weaving in one person.

Passionate about the tradition of spinning and weaving, and acutely aware that this art is in danger of disappearing, Eleni decided to set up shop in Poros and specialize in centuries-old weaving patterns she uses for rugs and fabrics. Behind her atelier window in one of the picturesque narrow streets running through Poros Town, you can often watch her working on two vertical looms, one with a width of 85 cm, the other one 1.20 cm wide.


Eleni Pavlou in her weaving workshop "Argani."


In Mycenaean culture, weaving was largely an occupation of upper-class women. The craft is already mentioned in the "Odyssey," Homer’s epic poem, written in the 8th century BC: Penelope, the wife of the King of Attica, Odysseus, announces she will not marry any of her suitors before a cloak she is weaving on her loom for her father-in-law is finished — secretly undoing at night what she has woven during the day, in the hope she can win time and live the day Odysseus will finally return from the Trojan War.

Not woven but braided, are the March bracelets (martis) Eleni makes. The bracelets are made of white and red twisted threads, and according to an old tradition dating back to ancient Greece, worn by young girls from the 1st until the 31st of March, to mark the beginning of spring. On the 1st of April, the girls hang their bracelets on a tree or plant, to keep them happy for the remainder of the season.Origin of the Olive Tree

Alternatively, take agronomist George Kostelenos, whom we visit at his "Kostelenos olive nurseries" on the Peloponnese peninsula, opposite Poros. Born in a farming family from Galatas, George has dedicated his life to the production of olive propagation material, and the collection of an impressive amount of local olive varieties since the mid-nineties.


George Kostelenos at his olive nursery.


Having done extensive research on olive trees — their origin, and their development from wild olive trees to domesticated and cultivated ones — George has become a strong supporter of the theory that Greece can be regarded, if not as the birthplace of the first olive tree, then at least as the primordial place of domestication and evolution of olive cultivation. It was from Greece that the domesticated olive tree expanded all around the Mediterranean, and from there to the rest of the world.

According to George, this theory is also supported by various archeological findings in Greece such as thousands of years old olive pits, and the discovery of a multi-trunk pre-Minoan olive tree in Naxos, possibly the oldest living olive tree in the world with a diameter of over 10 meters. That tree is also of the only known olive variety able to produce — in natural conditions — edible fruits without any processing. And edible fruits were precisely the purpose for which the wild olive tree was originally domesticated and cultivated.

With over 5,000 years of history in olive cultivation, it is not surprising that some information on olive trees has also been preserved in ancient Greek literature in the form of legends. For instance, when the Greek hero and half-god Hercules returns home from one of his labors, he brings with him a wild olive tree that he plants in Olympia. And it was supposedly from this first olive tree that the wreaths offered to the winners of Olympiads were created.


Traditional Food


Loukoumades, a traditional dessert fritter whose origin can be traced back to the first Olympic games in 776 BC!


Vangelis introduces us to a traditional dessert called loukoumades, which can be traced back to the first Olympic Games in 776 BC, when victors were awarded these sweet fritters. At a tavern in the harbor of the small fishing village of Vathi, we devour the delicious puff pastries, served warm, drenched in honey syrup and chocolate sauce, and sprinkled with sugar and cinnamon.


Scene from the small fishing village of Vathi, on the Methana peninsula.


Another centuries-old sweet pastry is baklava — layers of filo dough, filled with chopped nuts and held together with honey or syrup. The owners of patisserie Glykisma in Poros make them fresh each day, following a magic, secret, age-old family recipe, and display the baklava cut in the shape of squares, triangles, rectangles, or parallelograms on large trays in their store window. In Greece, baklava is often made with 33 dough layers, referring to the years of Christ’s life.

Greeks and Turks both claim the origin of baklava. Turks argue that the word originates from Turkish, and deduce from there that the recipe must come from Turkey as well. Greeks, however, maintain that that does not prove anything, since, during the 400 years of Ottoman rule in Greece, Turkish was the language of the government, and a second language regularly used by many Greeks.


Baklava.


The word yogurt also has a Turkish root (yog meaning "condense" and referring to "thick milk"), but yogurt was probably discovered accidentally thousands of years ago by various societies in which herdsmen began to milk their animals. The milk was then stored in containers, where it fermented naturally with “good” bacteria to create the consistency of a soft gel.

We are invited by Dimitris Vlachos, the owner of "Vlachos pastry shop" in Galatas, to an impromptu get-together set in an ancient lemon grove, called Lemonodasos. While enjoying their warm welcome, a glass of ouzo and accompanying Greek delicacies, Dimitris’ 84-year old mother gives a demonstration of how she makes yogurt from fresh milk, the traditional way: heating the milk, adding bacterial culture, stirring gently, then letting the liquid cool off until it thickens.


Mrs. Vlachos preparing yogurt from scratch.


When it comes to traditional Greek food, Poros native Katerina Sakelliou from Odyssey bistro in Askeli knows all about it. In her cozy restaurant kitchen, I attend one of her famous cooking classes, which she enlivens with historical anecdotes about food. Tzatziki, saganaki, psari plaki, and a "spoon sweet" of tomatoes and grapes are among the traditional dishes on her menu that day.


Katerina Sakelliou.Cooking class at Odyssey bistro.


Tzatziki is made from Greek yogurt, mixed with cucumber, garlic, lemon, and mint, already a familiar combination in ancient Greece according to documents. Saganaki is a pan-seared Greek cheese and named after the small, two-handled, heavy-bottomed frying pan in which it is prepared. Psari plaki is a surprisingly simple, but tasty traditional dish of (firm) fish fillets, tomatoes, onions, sprinkled with oregano, and baked in the oven.

Offering one’s guests generous homemade "spoon sweets" composed of fruits and nuts is another Greek custom dating back to Ancient Greece. There are ample references in early literature and cookbooks about fruits preserved in honey, whereas sugar was only added during the Ottoman Empire. Every Greek region or island has developed its particular variety of spoon sweets over the centuries.


Mixture for "spoon sweets."Wineries

Greece is one of the oldest wine-producing countries in the world, with evidence of processing crushed grapes and trading to other Mediterranean regions dating back to at least 5,000 years ago. In Greek mythology, Dionysus is the god of grape harvest, wine, pleasure, and madness. Wine is also frequently mentioned in Homer’s Odyssey (“wine can of their wits the wise beguile, make the sage frolic, and the serious smile”).

About a 2-hour drive from Poros is the ancient site of Nemea, where from the 6th to the 2nd century BC the Panhellenic Games used to be held in a big stadium at the site. Today, however, the region is better known as the most important winemaking area of the Peloponnese, producing mainly red wines from the native Agiorgitiko grape.

There are close to 50 wineries in the Nemea region, and most of them are open to visitors, although some only by appointment. With Vangelis as the designated driver, there is no barrier to include some wine tasting, and Nemea’s wines don’t disappoint. One morning, we tour the modern Domaine Skouras, one of the first wineries that brought French techniques to Greek wines, and have a most informative wine tasting afterward in their state-of-the-art facilities. In the afternoon, we head for famous Papaioannou, a family business established in the mid-19th century, with wines from their privately owned organic vineyards, spread over 57 hectares.


Nemea's vineyards.Wine tasting in Nemea.Hiking in Poros

Vangelis also has some spectacular hikes in store. Firstly, there is a lovely path through lush pine trees along the summit of Poros’ Sphairia Hill that leads to two little chapels built together where the Anorgyroi (penniless) saints and brothers Kosmas and Damian are venerated for their miracle healing practices. From there, the views of the harbors of Poros and Galatas are breathtaking.


Signpost at Sphairia Hill, Poros.


Twin chapels of the healing saints Kosmas and Damian.


View over Poros, Galatas, and the Saronic Gulf seen from the twin chapels.


A longer hike leading to one of the highest points of the island brings us to the ancient ruins of the temple of Poseidon, the god of the sea. The place served as a sanctuary for fugitives and wrecked sailors, and according to legend, the famous Athens-born statesman and orator Demosthenes died here by poisoning himself instead of surrendering to his enemies. Not much of the sanctuary has remained after its marble stones were hacked out in the 18th century, and transported to neighboring Hydra for the construction of a monastery.

The beautiful island of Hydra, popular with artists, is a mere half-hour ferry crossing away from Poros. Several famous movies were shot here ("Boy on a Dolphin" with Sophia Loren, among others), and motorized vehicles are prohibited to keep the island "un-spoilt."


Motorized vehicles are not allowed in Hydra.Vine-covered terrace of a restaurant in Hydra, frequented by the late Leonard Cohen.


Not many know that Hydra is also a largely undiscovered paradise for adventurous hikers. Beyond the narrow lanes and steep steps on the slopes surrounding the port, there are many ancient goat herders’ paths crisscrossing the island along churches and monasteries, through meadows and pine forests, into fishing villages, small beaches, and swimming coves. NB: Although some paths are tree-covered, most are not, so bringing along enough water is essential!

Last, but not least, there are great hiking opportunities on the volcanic peninsula of Methana, originally an island, but now connected to the Peloponnese by a narrow isthmus, created thousands of years ago during one of the many volcanic eruptions there.

Close to the tiny village of Kaimeni Chora is a hiking path with beautiful vistas, which leads along huge piles of boulders, lava stones, rocks, and pine trees, to one of the 32 craters in the area.Volcanic rock along the hiking trail in Methana.


View from the trail in Methana.

Just outside the village is a traditional tavern called Oinotherapeftirio, where owner Theodoros happily pours us a glass of his homemade wine on the terrace covered with flowers and grapevines. Close to the tavern is a small open-air theatre that Theodoros built himself for theatre and music performances during the summer.Traditional tavern in Kaimeni Chora, Methana.Grapes cover the trellis above the terrace.Greek Hospitality
Ilias, one of the local volunteers who regularly clear the hiking trails around the Methana volcano.

Everywhere, we are met with incredible generosity and hospitality. The ancient concept of Greek hospitality and courtesy offered up to those who come from afar is called xenia, and it is one of the major themes in the Odyssey. Good xenia is rewarded (the swineherd Eumaeus provides Odysseus, dressed as a wandering beggar upon his return from Troy, with food, drink, and shelter; his life is consequently spared when Odysseus slaughters his servants who had turned against him), but bad xenia can incur the wraths of the gods.

When I consult a doctor in Poros about a nagging flu, that xenia is echoed again. When I ask him for the bill in the end of a thorough examination, he is visibly embarrassed, and not knowing what to say, he turns to Vangelis — the epitome of xenia himself — with the question “do you really think I should charge her?”

Lies Ouwerkerk is originally from Amsterdam, The Netherlands, and currently lives in Montreal, Canada. Previously a columnist for The Sherbrooke Record, she is presently a freelance writer and photographer for various travel magazines.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ-ΜΕΘΑΝΩΝ

Ακολουθεί δελτίο τύπου σχετικά με τη συνέχιση του μειωμένου ακτοπλοϊκού εισιτηρίου για τους μόνιμους κατοίκους Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων.Δελτίο Τύπου Πόρος, 13.2.2018

Συνεχίζεται το μειωμένο ακτοπλοϊκό εισιτήριο για τους μόνιμους κατοίκους Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων


Συνεχίζεται μέχρι το τέλος Μαΐου το μειωμένο ακτοπλοϊκό εισιτήριο της Hellenic Seaways για τους μόνιμους κατοίκους των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων, μετά από αποδοχή του νέου σχετικού αιτήματος που απηύθυναν οι Δήμαρχοι των δύο Δήμων, Γιάννης Δημητριάδης και Κώστας Καραγιάννης, στις 26 Ιανουαρίου. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα, η εταιρεία αποφάσισε να συνεχίσει την έκπτωση που, επίσης κατόπιν αιτήματος των δύο Δημάρχων, καθιέρωσε τον περασμένο Νοέμβριο προς τους δικαιούχους. Η έκπτωση στον ναύλο είναι 50% και αφορά τα δρομολόγια Πόρος-Πειραιάς και Πειραιάς-Πόρος με υδροπτέρυγα κάθε Τετάρτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2018

Ακολουθεί το δελτίο τύπου σχετικά με το πρόγραμμα των φετινών Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πόρου.
Δελτίο Τύπου Πόρος, 12.2.2018

Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2018


Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πόρου παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμά για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας:

• Η αρχή γίνεται την Παρασκευή στις 18:00 στο κτ. Συγγρού, με την ενημέρωση των ομάδων του Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια του.

• Το Σάββατο στις 11:30 θα διεξαχθεί αγώνας με τηλεκατευθυνόμενα στο Λιμάνι (ferry boats), ενώ στις 17:00 στην πλατεία Δημαρχείου θα γίνουν οι διαγωνισμοί KARAOKE και ΜΑΣΚΕ του Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού. Αμέσως μετά, στις 19:30, ακολουθεί η συναυλία των GAZOZA, με ρεπερτόριο party που περιέχει ξένα και ελληνικά hits 80s-90s-00s, Pop – Dance – Rock – Rnb – Mainstream, από Sinatra μέχρι Καρβέλα και από Beyonce μέχρι AC/DC.

• Την Κυριακή το πρωί στις 10:00 το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού συνεχίζεται στην πλατεία Δημαρχείου και ολοκληρώνεται στις 15:00 με το καθιερωμένο party που συνοδεύει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

• Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος διοργανώνει παιδικό party μασκέ στην Πούντα στις 11:00 και στη συνέχεια στις 12:30 γιορτάζουμε τα κούλουμα με παραδοσιακό γλέντι με τον βιρτουόζο του κλαρίνου Θανάση Βασιλόπουλο και 8 ακόμη μουσικούς και τραγουδιστές που θα τον συνοδεύουν.


* Σε περίπτωση κακοκαιρίας:

- Ο αγώνας με τα τηλεκατευθυνόμενα και το γλέντι στην Πούντα θα ματαιωθούν.

- Οι διαγωνισμοί και η συναυλία του Σαββάτου, καθώς και το παιδικό party της Καθαράς Δευτέρας, θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Β’ Δημοτικού.

image image image image
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 -->