POROSplus.gr - Αρχική


Πόρος

ΔΤ Σπύρου Σπυρίδωνα Νέα Νομοθεσία για τα Απόβλητα στα λιμάνια

Δελτίο Τύπου

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ: ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ-ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ 700 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών του Οκτωβρίου η εισήγηση του Σπύρου Σπυρίδων για τη νέα Οδηγία της ΕΕ που αφορά την παραλαβή κάθε μορφής αποβλήτων πλοίων από τα Ευρωπαϊκά λιμάνια

Η τελικά διαμορφωμένη πρόταση του κ. Σπυρίδων, αποτελεί πλέον την επίσημη θέση της Αυτοδιοίκησης της ΕΕ για τη σημαντική αυτή δραστηριότητα των 700 περίπου λιμένων των Κρατών-Μελών και αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαϊκών λιμένων.

Η νέα Οδηγία εκτός της εναρμόνισης τς Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας με την διεθνή σύμβαση MARPOL για απορρίμματα που παράγονται ή συλλέγονται από τα πλοία, αναμένεται να δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την διαφάνεια των σχετικών συναλλαγών και την δραστική με μείωση -εξάλειψη των μονοπωλίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εισήγηση του κ. Σπυρίδωνα και κατά συνέπεια η θέση της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης, συμπλέει με τις θέσεις των Ενώσεων της Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ακτοπλοΐας της χώρας μας, με τις οποίες προηγήθηκε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

Εικόνες από το μέλλον

Μιλώντας χθες με έναν συμπατριώτη μας, είχαμε πιάσει τον ΒΙΟΚΑ.

«Γιατί θα σκάψουν αφού δεν χαλάει πλέον εκτός από μπροστά στο σινεμα» αναρωτήθηκε ο συμπατριώτης μας. «Μα χαλάει, απλά δεν κάνει κανένας φασαρία για το θέμα» του αποκρίθηκα, και θυμήθηκα τις παλιές εποχές που κάθε φορά που υπήρχε βλάβη, η συνήθεις σειρά των γεγονότων ήταν απλή, καταγγελία στο ΑΤ Πόρου και στο Λιμεναρχείο, αυτόφωρο τον Αντιδήμαρχο Ζεντέλη, μεγάλοι τίτλοι για την καταστροφή στο Porosnews.

Γκρίνιαζαν κάποιοι Ποριώτες για την ζημιά στην εικόνα του νησιού, και η απόκριση του Μπάμπη Κανατσίδη ήταν «δεν θα κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί». Γκρίνιαζαν άλλοι για τις συνεχές καταγγελίες του Δημητριάδη ως αντιπολίτευση τότε, και η απόκριση του ήταν «κάπως πρέπει να καταγράφονται τα περιστατικά»….

Άλλαξε η διοίκηση στον Δήμο, και έγινε ακριβώς ότι συμβαίνει στον κωλοτούμπα Σύριζα. Οι μεγάλοι τίτλοι εξαφανίστηκαν, οι διοικούντες έκαναν αλλαγή πορείας 180 μοίρες. Πρώτη φορά αριστερή κωλοτούμπα και στο νησί.

Η τελευταία (μεγάλη μάλιστα) διαρροή, έγινε την προηγούμενη βδομάδα στο Νεώριο. Η Αντιπολίτευση δεν έβγαλε ανακοίνωση (μπορεί να έφεραν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν το παρακολουθούν πλέον ούτε οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι), ούτε φυσικά και η δημοτική αρχή. Εμείς στο porosplus λόγο έλλειψης χρόνου δεν γράφουμε σχεδόν τίποτα πλέον, το porosnews το έθαψε κάτω από το χαλί, και μόνο ο Λαζαρίδης έγραψε για το θέμα στο www.mellon.gr.

Ευτυχώς η βλάβη έγινε Παρασκευή Οκτώβρη μήνα που το νησί είναι άδειο, και δεν γίναμε ρεζίλι στους επισκέπτες.

«Ε, θα λυθούν όλα τα θέματα με την επισκευή που θα γίνει τώρα, είτε είναι αχρείαστη σε κάποια σημεία είτε όχι» μου είπε ο συμπατριώτης που είχαμε πιάσει την κουβέντα.

Αμ δε… Η επισκευή δεν περιλαμβάνει τα αντλιοστάσια στην Καλαυρία, παραμόνο την Σφαιρία. Δηλαδή οι συχνές βλάβες σε Νεώριο και Ρώσικο, θα συνεχίσουν, και μάλιστα αν σταματήσουν να φεύγουν τα λύματα στην Σφαιρία (πχ μπροστά από τα σχολεία και το σινεμά που δεν αντεχόταν η βρώμα όλο το καλοκαίρι), θα μεγαλώσει η ποσότητα που καταλήγει στο εργοστάσιο, θα επιβαρυνθούν τα αντλιοστάσια, και μπορεί να πυκνώσουν οι βλάβες.

«Τι θα ξαναβλέπουμε τα λύματα να χύνονται στην θάλασσα ?» αναρωτήθηκε ο συμπατριώτης μας, «τι έγινε με την ολική αντιμετώπιση που έλεγε ο δήμαρχος ?» συνέχισε.

Ξέχνα τα αυτά, υποσχέσεις Σύριζα ήταν κι αυτές και έγιναν κωλοτούμπα.

Εδώ το εργοστάσιο του ΒΙΟΚΑ το έχουν παρατήσει και προσπαθούν να το βγάλουν ετοιμόρροπο για να το γκρεμίσουν, τα λύματα πάνε στην θάλασσα όλα, λυματολάσπη (το παράγωγο του ΒΙΟΚΑ) έχουν να μαζέψουν από τον καιρό του Ζεντέλη, και αν συνεχίσουν έτσι (και ξαναβγεί ο Δημητριάδης), μέχρι το τέλος της επόμενης θητείας θα έχει καταρρεύσει σίγουρα το εργοστάσιο δίχως την παραμικρή συντήρηση.

«Και γιατί τον ψηφίσαμε τότε ?» αναρωτήθηκε ο συμπατριώτης, «Αλέξης κι αυτός ?»

Έλα ντε ….. photo 43411615_108065206780855_904680748609437696_n_zpse1oamklr.jpg

 photo 43378254_322400498540003_7892371975450918912_n_zpsf8n1hbdd.jpg

 photo 43243416_699993907051516_7602750330543013888_n_zpssenhytbm.jpg

Σημείωση : οι φωτογραφίες και το video είναι άγνωστης προέλευσης, ταξίδευαν από viber σε facebook messenger, κοινώς από κινητό σε κινητό...
H φωτογραφία του εξωφύλλου είναι από το www.mellon.gr

"Πορίωτισσα" Εκλογές την Κυριακή 9/9/18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
«ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 03/09/2018 με μοναδικό αντικείμενο την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής και την διεξαγωγή εκλογών, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εκλογές την Κυριακή 09/09/2018 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Ποριώτισσα».

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο κτίριο της κας Χριστιάνας Βασιλείου (πρώην Λιμενικό Ταμείο) που βρίσκεται στην πλατεία Βιρβίλη από τις 11:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ.

Όσες κυρίες επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 07/09/2018 και ώρα 19:00μ.μ. στις κυρίες της εφορευτικής επιτροπής:

  • Μάνδηλα Μαργαρίτα (τηλ.6976408372)
  • Μωροπούλου Κατερίνα (τηλ. 6944431138)
  • Ταλιούρα-Συξέρη Έφη (τηλ. 6979771954)

Η προθεσμία τίθεται προς διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας.

Μεγάλη επιτυχία η Γ.Σ της "Ποριώτισσας", εκλογές στις 9/9/18

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γυναικών Πόρου "Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ", που διεξήχθη εχθές σε επιχείρηση του Πόρου (επειδή δεν της παραχωρήθηκε Δημοτικός Χώρος από τον Γιάννη Δημητριάδη). Σχεδόν 100 μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν στην Γ.Σ, στην οποία αποφασίστηκε να διεξαχθούν Εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο την ερχόμενη Κυριακή 9/9 με τριμελή Εφορευτική Επιτροπή που θα αποτελείται από τα μέλη του Συλλόγου: Ρίτα Μάνδηλα, Κατερίνα Μωροπούλου και Έφη Ταλιούρα-Συξέρη. Παρών στη Γ.Σ ήταν οι δικηγόροι Τσολάκος και Παπουτσής. Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη, προβλεπεται όξυνση της αντιδικίας που έχει προκληθεί από 2 μέλη του Συλλόγου (Χρύσα Τζανετοπούλου και Ζωή Κεφαλληνού) με την μεγάλη πλειοψηφίά των μελών του μέχρι τώρα πολύ δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου.

Οι δύο κυρίες (που πρόσκεινται στην πλευρά Δημητριάδη) προσπαθούν εδώ και 2 μήνες περίπου, με νομικά τερτίπια να ακυρώσουν τις προηγούμενες εκλογές, οι οποίες είχαν αναδείξει στο Διοικητικό Συμβούλιο της "Ποριώτισσας" 7 μέλη, από τα οποία κανένα δεν ήταν της "επιρροής Δημητριάδη", αλλά όλες δρουν ανεξάρτητα από πολιτικές επιλογές χωρίς να εμπλέκουν τον σύλλογο σε παραταξιακά παιχνίδια με καμία πλευρά. Άλλωστε χαρακτηριστικό ήταν ότι τα μέλη της προσωρινής διοίκησης που πρότειναν ήταν σχεδόν όλα μέλη της παράταξης Δημητριάδη (αυτούς εμπιστεύονταν όπως είχαν γράψει στο διαδίκτυο), ακόμα και τους άντρες της παράταξης !

Η διάχυτη πεποίθηση στην Κοινωνία του Πόρου είναι πως όλες οι ενέργειες των 2 κυριών έχουν σαν πραγματική αιτία αυτό ακριβώς το λόγο, την πλήρη αδυναμία Δημητριάδη να ελέγξει και τον δεύτερο μεγάλο Σύλλογο του νησιού, μετά την παταγώδη αποτυχία των εκλεκτών του στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου πριν από 2 χρόνια. Αυτό που συζητείται έντονα στο νησί είναι πως οι εξελίξεις στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πόρου, που έχει αποδείξει την μεγάλη και πολυετή προσφορά στην Κοινωνία, θα είναι ενδεχομένως και η καταστροφή του Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος συστηματικά επενδύει στον Διχασμό και την πόλωση της κοινωνίας του Πόρου.

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ

Έληξε σήμερα το μεσημέρι η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η οποία είχε ξεκινήσει εχθές τα ξημερώματα με οικονομικά κυρίως αιτήματα. Συγκεκριμένα οι Ναυτικοί διεκδικούσαν αυξήσεις 5%, ενώ οι πλοιοκτήτες αντιπρότειναν 2%. Η απεργία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα εν μέσω τουριστικής περιόδου σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, ενώ το θέμα απασχόλησε και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ενώ οι ανακοινώσεις μελών της Διοίκησης της ΠΝΟ μέχρι σήμερα το πρωί ήταν πολύ σκληρές και δεν άφηναν σημεία αισιοδοξίας για γρήγορη αποκατάσταση των δρομολογίων, τελικά το μεσημέρι με πλειοψηφία 10-4 αποφασίστηκε η άμεση διακοπή της απεργίας και η έπανέναρξη όλων των δρομολογίων της Ακτοπλοίας.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Εμπορικού Κόσμου της Χώρας προς την Διοίκηση της ΠΝΟ, ζητώντας την επανεξέταση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την διακοπή των δρομολγίων στον τουρισμό. Συγκεκριμένα εχθές δευτέρα 3/9 με κατεπείγουσα επιστολή του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου στο Γενικό Γραμματέα της Π.Ν.Ο, ζητήθηκε να μην συνεχιστεί η απεργία, αναφέροντας τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον τουρισμό ειδικά των μικρών νησιών. Σήμερα τρίτη 4/9 τη σκυτάλη πήρε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, η οπία με επιστολή της στην Π.Ν.Ο. ζητούσε επίσης την αναστολή των κινητοποιήσεων, λόγω των σοβαρών δυσχερειών που παρατηρούνται στον τουρισμό και το εμπόριο των νησιών.

Τελικά η Διοίκηση της Π.Ν.Ο, δέχτηκε όπως αναφέραμε την πρόταση των πλοιοκτητών, αλλάζοντας την σκληρή της στάση και έτσι αποφεύχθηκε μεγαλύτερη ταλαιπωρία τουριστών και κατοίκων των νησιών.

Διαβάστε τις επιστολές του Ε.Ε.Σ.Π. και της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α.:

EESP APERGIA PNO photo porosplus PNO-1_zpsmdnbqfma.jpg DT PNO photo porosplus DT-1_zpszcqemvj6.jpg

Πολύωρη διακοπή νερού στις 3/9/18

Τη δευτέρα 3/9 ο Πόρος είχε μια ακόμα διακοπή νερού που οφειλόταν σε βλάβη του κεντρικού αγωγού από το Γαλατά. Για πολλές ώρες σχεδόν ολόκληρο το νησί δεν είχε νερό και αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα σε κατοίκους και επισκέπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σημαντικό πρόβλημα είχαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού (ταβέρνες, καφετέριες κλπ), οι οποίες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν σωστά τους πελάτες τους. Το ιδιαίτερο όμως σε αυτή τη μεγάλη διακοπή νερού, ήταν η πλήρης απουσία ενημέρωσης από τον Δήμο Πόρου. Είναι χαρακτηριστικό πως στο διαδίκτυο υπήρχαν πολλά αρνητικά και ειρωνικά σχόλια για την διακοπή και την απουσία ενημέρωσης. Η βλάβη στον αγωγό ήταν στον Γαλατά και μάλιστα προέκυψε και δεύτερη βλάβη, η οποία επιδείνωσε το πρόβλημα και καθυστέρησε πολύ την αποκατάσταση της υδροδότησης.

Τελικά επειδή δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Πόρου για την πορεία της βλάβης, ανέλαβε άτυπο ρόλο ενημέρωσης των επιχειρήσεων και των πολιτών, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτριος Συξέρης, ο οποίος όπως έγραψε στην σελίδα του στο Facebook αλλά και σε σελίδες τοπικών ΜΜΕ, επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Πόρου κ. Γιώργο Κουτουζή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως μέχρι τις 9μμ θα είχε επανέλθει πλήρως το νερό. Τελικά όπως πληροφορηθήκαμε από τον κ. Συξέρη και πολλούς Ποριώτες, η παροχή νερού αποκαταστάθηκε πλήρως μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Συξέρη

syxeris nero photo syxeris_zpsrplmqck0.png

Ανακοίνωση για την Γ.Σ. της 3/9/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ κ. Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

Με τεράστια πραγματικά έκπληξη διαβάσαμε σήμερα, 02/09/2018, στην ιστοσελίδα «POROS NEWS» την από 01/09/2018 επιστολή του Δικηγόρου κ. Αντωνίου ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, την οποία φέρεται να προσυπογράφει «ως Δικηγόρος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου μας «Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» και με την οποία υποστηρίζει ότι η αυριανή νομίμως συγκληθείσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, με αντικείμενο και σκοπό να ληφθεί απόφαση για την διεξαγωγή νέων αρχαιρεσιών κατά το Καταστατικό μας, είναι τάχα ανυπόστατη, παράνομη και καταχρηστική.

Την άνω επιστολή του, μάλιστα, την «διανθίζει» και με άμεσες απειλές για δήθεν ποινικές και αστικές ευθύνες.

Είναι προφανής ο σκοπός «να προκληθεί θόρυβος», αλλά και να εκφοβισθούν τα μέλη του Συλλόγου μας, ούτως ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα απαρτίας κατά την άνω νομίμως συγκληθείσα Έκτακτη Γενική μας Συνέλευση.

Έρχεται δε η άνω επιστολή να αποτελέσει την συνέχεια της απέλπιδας προσπάθειας δύο (2) και μόνον μελών μας να καταστήσουν ανενεργό τον Σύλλογό μας, προφανώς γιατί θεωρούν ότι ο Σύλλογός μας «δεν εκφράζει» τις όποιες επιδιώξεις τους, καθ’ όσον αυτός συνεχίζει την μακρά πολιτιστική και μόνον προσφορά του στο νησί μας και τον τόπο μας, μακρυά από πολιτικές και άλλες επιδιώξεις και σκοπιμότητες.

Θέλουμε, λοιπόν, με αίσθημα ευθύνης να ενημερώσουμε ότι ο άνω Δικηγόρος δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα εκπροσωπήσεως του Συλλόγου μας και κανένα απολύτως δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν εκπρόσωπος οποιασδήποτε προσωρινής διοικούσης επιτροπής.

Και τούτο διότι, όπως και ο ίδιος άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, που ορίσθηκε στις 20/07/2018 με προσωρινή διαταγή της Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Πειραιώς, είχε δύο (2) και μόνον ειδικές και απολύτως συγκεκριμένες αρμοδιότητες, δηλαδή:

  1. Να διοργανωθεί η γιορτή της λεμονιάς, που εν τέλει δεν διοργανώθηκε
  2. και να εκπροσωπηθεί ο Σύλλογός μας κατά την δικάσιμο της 07/08/2018, οπότε και θα συζητούνταν η αίτηση αναστολής που είχαν υποβάλει τα προαναφερόμενα δύο (2) μέλη μας.

Αυτές και μόνον τις αρμοδιότητες είχε και καμία άλλη.

Η διάρκεια, λοιπόν, της άνω προσωρινής διαταγής ήταν μέχρι 07/08/2018 και μόνον, αυτή δε ούτε παρατάθηκε, ούτε και ανανεώθηκε ποτέ, ούτε και εξεδόθη ποτέ άλλη προσωρινή διαταγή ή απόφαση περί ορισμού άλλης προσωρινής διοικούσης επιτροπής

Κατά την άνω δε δικάσιμο της 07/08/2018, ο ίδιος ο άνω Δικηγόρος κ. Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ παρέστη και ζήτησε αναβολή για τους δικούς του λόγους.

Επιπλέον και όπως είναι γνωστό σε όλα τα μέλη μας, από 07/08/2018 και μέχρι και σήμερα, ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί με την οποία να ανατίθεται η εκπροσώπηση του Συλλόγου μας στον άνω Δικηγόρο, ούτε και εξουσιοδοτήθηκε ποτέ αυτός να εκδώσει την άνω ή και οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση για λογαριασμό του Συλλόγου μας.

Ούτε, βεβαίως, του ανατέθηκε ποτέ η εξουσία «να κάνει τον Δικαστή» και να εκδίδει αποφάσεις ή γνωματεύσεις περί του τί είναι νόμιμο και τί όχι, τί είναι έγκυρο και τί όχι.

Τέτοιο δικαίωμα έχουν, κατά το Σύνταγμά μας, μόνον οι Δικαστές.

Εν πάση περιπτώσει, τέτοια εξουσία θεσμικά δεν την έχουν οι Δικηγόροι.

Κλείνοντας, θέλουμε και πάλι με απόλυτη αίσθηση ευθύνης να ενημερώσουμε και να διαβεβαιώσουμε όλα τα μέλη μας ότι από την πλευρά μας έχει τηρηθεί κατά γράμμα το Καταστατικό του Συλλόγου μας, ότι οι μέχρι σήμερα ενέργειές μας είναι απολύτως νόμιμες και καθ’ όλα έγκυρες και ισχυρές και, ως εκ τούτου, ότι η αυριανή μας Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι απολύτως νόμιμη και θα πραγματοποιηθεί κανονικά και όπως έχει προγραμματισθεί.

Πόρος 02/09/2018

Τα εκλεγέντα μέλη του Δ.Σ.

Έκτακτη ΓΣ την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΡΟΥ»
ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ»

Με την υπό ημερομηνίαν 30.07.2018 αίτησή μας, η οποία και απεστάλη νομοτύπως στον Σύλλογό μας στις 06.08.2018, εμείς οι προσκαλούσες, που αποτελούμε εκατόν δεκαεπτά (117) ενεργά μέλη του Συλλόγου μας, υποβάλαμε, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καταστατικού του Συλλόγου μας, εγγράφως το αίτημα να συγκληθεί άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, με μοναδικό θέμα την όσο το δυνατόν ταχύτερη προκήρυξη νέων εκλογών, την εκκίνηση της διαδικασίας τους σύμφωνα με το καταστατικό μας και την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής που θα διεξαγάγει τις εκλογές αυτές, ούτως ώστε να τελειώσει εδώ η εσχάτως και χωρίς λόγο δημιουργηθείσα στο Σύλλογό μας ανωμαλία και, έτσι, να συνεχίσει αυτός να λειτουργεί ομαλά και σύμφωνα με τους σκοπούς του και το καταστατικό του, το οποίο άλλωστε αποτελεί το πρωταρχικό και κύριο μέλημά μας πέρα και πάνω από τις όποιες αντιδικίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άνω άρθρο του Καταστατικού μας, η σύγκληση της κατά τα ανωτέρω αιτηθείσης έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως είναι υποχρεωτική και, μάλιστα, εντός είκοσι (20) ημερών από την υποβολή τού προς τούτο σχετικού αιτήματος.

Με νεώτερη δε πρόσκληση μας προς την Πρόεδρο του Συλλόγου μας, η οποία και αυτή απεστάλη νομοτύπως στον Σύλλογό μας στις 24.08.2018, ζητήσαμε να ορισθεί, όπως ορίζει το Καταστατικό μας, ημερομηνία συγκλήσεως της άνω νομίμως ζητηθείσης έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως.

Η από εμάς, όμως, κατά τα άνω αιτηθείσα έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν συνεκλήθη εντός της προθεσμίας που προβλέπει το άνω άρθρο του Καταστατικού μας.

Κατόπιν τούτου και όπως δικαιούμεθα από το άρθρο 8 του Καταστατικού του Συλλόγου μας:

ΣΥΓΚΑΛΟΥΜΕ

εμείς την από εμάς αιτηθείσα άνω έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και, ειδικότερα, ορίζουμε ως ημερομηνία συγκλήσεως αυτής την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 18:30 και τόπο συγκλήσεως αυτής το κατάστημα της κ. Λίλιαν ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (κατάστημα Captain), στην θέση «ΚΑΝΑΛΙ» Πόρου και

ΚΑΛΟΥΜΕ

όλα τα μέλη του Συλλόγου μας να παρευρεθούν σε αυτήν, ούτως ώστε να ληφθεί απόφαση για το θέμα για το οποίο ζητήσαμε την έκτακτη σύγκληση της Γενικής μας Συνελεύσεως, ήτοι για:

Την προκήρυξη νέων εκλογών, την εκκίνηση της διαδικασίας τους σύμφωνα με το καταστατικό μας και την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής που θα διεξαγάγει τις εκλογές αυτές.

Πόρος 30.08.2018
Οι προσκαλούσες

Διόρθωση για το όχημα πυροπροστασίας

Στο porosplus.gr δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Δεν πληρωνόμαστε απο πουθενά, ούτε έχουμε διαφημίσεις.

Το porosplus.gr αποτελεί μια εθελοντική σελίδα, και οι ειδήσεις προέρχονται κυρίως από πολίτες, που στέλνουν μόνοι τους διάφορα θέματα.

Στο porosplus.gr όμως δεν φοβόμαστε να ζητήσουμε συγγνώμη για όταν κάνουμε λάθος.

Έτσι όταν πολίτες είδαν αυτοκίνητο που εκτελεί χρέη δασοπροστασίας/δασοπυρόσβεσης με την εθελοντική ομάδα να κάνει ρυμούλκηση σκάφους αντί για περιπολίες στην δασική περιοχή του Πόρου, μοιραία αντίδρασαν αρνητικά στο θέαμα του Αλέξανδρου Δημητριάδη να οδηγεί το όχημα στο λιμάνι.

Ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Δημητριάδης, με αρκετή διάθεση ειρωνιας βέβαια, μας διόρθωσε ότι το όχημα αποτελεί ιδιοκτησια του ιδίου και του αδερφού του Αλέξανδρου, και το έχουν διαθέσει (προφανώς ότι το επιθυμούν οι ίδιοι) στους εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Dimitriadis-oxima photo dimitriadis-oxima_zpsqsl9a3je.jpg

Επομένως ασχέτως του γεγονότος ότι το όχημα δεν εκτελούσε τον ρόλο που αναφέρει ο κ. Δήμαρχος, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε συγγνώμη για την λάθος πληροφόρηση, και βεβαίως να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους αδελφούς Ιωάννη και Αλέξανδρο Δημητριάδη για την προσφορά τους. Ενημερωτικά και άλλα οχήματα είναι δωρεές με κυριότερη αυτή του οχήματος 8 τόνων του αειμνήστου Πέτρου (τ. Μάνθου) Βέττα

Βέβαια οι απορίες των πολιτών για το αν κάνει (και πότε) περιπολίες το συγκεκριμένο όχημα παραμένουν.

Μεταφορές σκαφών "ο Δήμος Πόρου"

Μας έστειλαν φωτογραφία από το λιμάνι σήμερα, όπου το αυτοκίνητο πυροπροστασίας του Δήμου Πόρου αντί να κάνει κάπου βάρδια, ρυμουλκούσε σκάφος άλλου Ποριώτη.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, στον ρόλο οδηγού-ρυμουλκαδώρου, ήταν ο Αλέξανδρος Δημητριάδης (ο οποίος φυσικά δεν έχει δικαίωμα ούτε να ρυμουλκεί σκάφη, ούτε να οδηγάει αυτοκίνητα του δήμου)....

Απεβίωσε ο πρώην Υφυπουργός Γιώργος Καλός

Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών, αργά το βράδυ της Παρασκευής 24 Αυγουστο ο συντοπίτης μας πρώην Υφυπουργός Γιώργος Καλός.

O Γιώργος Kαλός γεννήθηκε το 1949 και μεγάλωσε εδώ στον Πόρο μας. Σπούδασε μαθηματικά και ηλεκτρονική στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην συνέχεια σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ειδικεύτηκε στην Κυβερνητική και Επικοινωνία στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εκπόνησε και την διδακτορική του διατριβή. Δίδαξε ως Ειδικός Επιστήμων στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων - Μηχανικών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου και στο Μεταπτυχιακό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθηγητής Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Ελέγχου στην Ανώτατη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (1975-1989). Εργάστηκε ως ερευνητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή σε θέματα κυβερνητικής. Δίδαξε ως μέλος ΔEΠ στο EMΠ και στη Σχολή Nαυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Παντρεύτηκε την Κική Λάτση, δημοσιολόγο και απέκτησε δύο παιδιά, τον Βασίλη, Πτυχιούχο Μηχανολόγο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και την Βαγγελίνα, Πτυχιούχο της Σχολής Χημικών- Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Τροιζηνίων και είχε κυρηχθεί επίτιμος πρόεδρος

Tο 1989 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, στην A΄ Πειραιά και νησιών. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας (1989-2007) συμμετέχει σε πολλές επιτροπές και αντιπροσωπίες σε διεθνείς οργανισμούς και εργάζεται συστηματικά στην Kοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Eυρώπης, στα θέματα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των νέων. Tομεάρχης Παιδείας της NΔ από το 1996 ως το 2004, τοποθετείται Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις κυβερνήσεις Kαραμανλή 2004-2007.

Παράλληλα με τη συγγραφή πλήθους επιστημονικών εργασιών και πολιτικών δοκιμίων έχει ασχοληθεί και με τη λογοτεχνία. Έχει γράψει πεζά και ποιήματα που έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά, αλλά και έχει εκδόσει σειρά βιβλίων.

Ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός στο νησί μας, τόσο για την πολιτική του δράση, όσο και για την λογοτεχνική του πορεία

Γιατί κατηγορείστε κύριοι Αλιφέρη, Δημητριάδη και Γρίβα ;

Γιατί κατηγορείστε κύριοι Αλιφέρη, Α. Δημητριάδη και Δ. Γρίβα ;

Διαβάσαμε στην Διαύγεια την απόφαση της 17ης Αυγούστου 2018, ότι το (μεγάλο) ποσό των 2,000€ θα δοθεί σε δικηγόρο για την σύνταξη απολογητικού υπομνήματος , προς τον Επιθεωρητή Δημόσια Διοίκησης.

Σύμφωνα με την απόφαση ελέγχονται πειθαρχικά αλλά και ποινικά (!) ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου κ. Αλιφέρης, αλλά και τα μέλη Αλέξανδρος Δημητριάδης και Δημήτρης Γρίβας.

Παρότι η κλήση από τον Επιθεωρητή κ. Σουλιωτη έχει φτάσει από 26 Ιουλίου και είχε δώσει 2 μήνες περιθώριο να απολογηθούν, όχι μόνο η διάθεση της πίστωσης έγινε 10 μέρες πριν την λήξη της διορίας, αλλά και η ενημέρωση του κ Δημήτρη Γρίβα, ο οποίος μπόρεσε και έλαβε όλα τα σχετικά έγγραφα ύστερα από έντονες πιέσεις.

Αυτό που δεν έχουμε μάθει όμως είναι γιατί ελέγχονται, και πόσο σημαντικές είναι η κατηγορίες, αφού το ποσό των 2,000€ θεωρείτε πολύ μεγάλο για σύνταξη απολογητικού υπομνήματος …

Την σχετικη απόφαση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Επιστολή Γ. Αθανασίου για Πολιούχο και Συνοριακά

Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου

Κύριε Δήμαρχε κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Με πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου πληροφορηθήκαμε ότι στις 18 Ιουλίου τρέχοντος έτους, σε ένα απλό Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ θα έπρεπε να ήτανε ειδική συνεδρίαση, στο οποίο δεν μπόρεσα να παραστώ για προσωπικούς λόγους, με απόφαση σας, ολοκληρώσατε την προειλημμένη κατ’ εμένα θέση σας από το Δεκέμβριο του 2017, για να γίνει η Μονή της Ζωοδόχου Πηγής Πολιούχος της πόλεως του Πόρου.

Επί της σχετικής απόφασης, η οποία ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, θα μου επιτρέψετε να κάνω ορισμένες ερωτήσεις και τοποθετήσεις:

Ο πληθυσμός του Πόρου είναι περίπου 3.500 μόνιμοι κάτοικοι, θα ήθελα παρακαλώ να μας ενημερώσετε δημοσίως πόσοι είναι αυτοί οι οποίοι έλαβαν μέρος με ηλεκτρονική ή γραπτή πρότασή τους ; Ήταν 150, 200 άτομα ή υπήρξαν 12 μόνο απόψεις απ ότι πληροφορήθηκα ;

Οι σύλλογοι οι οποίοι έλαβαν μέρος και σας έστειλαν τις προτάσεις τους, σας έστειλαν μαζί και το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης που συγκάλεσαν για να πάρουν μια τόσο σοβαρή απόφαση ; ‘Η μήπως 5, 6 άτομα του Συμβουλίου πήρανε την απόφαση;

Σας ενημέρωσε κάποιος αρμόδιος τι σημαίνει Πολιούχος σε μία πόλη ;

Οι εγκυκλοπαίδειες αναφέρουν ως Πολιούχο έναν Άγιο της πόλης που έχει και ναό μέσα στην πόλη. Η Μονή είναι ένα αυτόνομο μοναστήρι με δικούς του κανόνες, ασχέτως εάν συμφωνούμε σε όλα ή όχι.

Ακόμα αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι η στάση της εκκλησίας γενικότερα, αν και γνωρίζω ότι η Μονή είναι εναντίον αυτής της απόφασης.

Και αυτό διότι μία σεμνή τελετή, που τόσα χρόνια τιμάμε την Ζωοδόχο Πηγή, θα γίνει ένα λαϊκό πανηγύρι όπως έχει γίνει της Ελεούσας, η ακόμα και της Αγίας Τριάδος, να θυμίσω το «Καταντήσατε τον οίκο του Πατρός μου οίκο εμπορείου».

Ως προς το άλλο θέμα της ανακηρύξεως της Παρασκευής και κάθε Παρασκευής από τις 27 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου ως τοπικής εορτής. Εδώ θα μου επιτρέψετε κύριοι να αναφέρω ότι εδώ γίνεται το αλαλούμ.

Πραγματικά θα ήθελα να ενημερωθώ για να μάθω και εγώ ο αδαής τι εορτάζουμε την 27-28-29 και πάει λέγοντας. Πράγματι τι συνέβη αυτό το διάστημα στον Πόρο ώστε να ανακηρύξετε τοπική εορτή τα Συνοριακά ; Τι σχέση έχουνε αυτές οι ημερομηνίες με τις συζητήσεις του Ιωάννη Καποδίστρια με τους πρέσβεις των 3 μεγάλων δυνάμεων ;

Κύριοι καλά είναι τα πανηγύρια αλλά όχι όταν θέλουμε να εορτάζουμε σημαντικές εορτές και μάλιστα Εθνικές.

Οι πρέσβεις ήλθανε στον Πόρο μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου και οι συζητήσεις έφθασαν μέχρι το Δεκέμβριο, και τότε υπεγράφη το προσχέδιο για το οποίο ο Καποδίστριας έδωσε όλες του τις δυνάμεις ώστε να μπορέσει να επεκτείνει τα σύνορα του νέο-ιδρυόμενου Ελληνικού κράτους.

Άρα τι νόημα έχει το πανυγηράκι που στήνεται αυτή την εποχή;

Οι επέτειοι δεν είναι για πανηγύρια, είναι για να ενημερώνεται ο κόσμος (και ιδίως ο ντόπιος πληθυσμός) για τα σημαντικά γεγονότα που έχουνε γίνει στον τόπο του, και όχι για τουριστική ατραξιόν.

Η τουριστική ατραξιόν μπορεί κάλλιστα να γίνει οποιαδήποτε ημερομηνία, όχι όμως και οι ιστορικοί επέτειοι.

Ποια γνώση θα αποκτήσουν οι Ποριώτες, οι οποίοι όπως απέδειξαν και στις προηγούμενες τελετές, παραβρέθηκαν για την υπέροχη μπάντα του Ναυτικού και τους υπέροχους τραγουδιστές με κορυφαία την Αγγελική Μαρινάκη.

Και το κυριότερο, τα σχολεία είναι κλειστά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να ενημερωθούν οι μαθητές με λίγα αλλά σωστά λόγια την ιστορία του τόπου τους και κυρίως για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Πριν 2 χρόνια είχε την τιμή να με καλέσει η Διευθύντρια του Γυμνασίου η φίλη κ. Κογιόνη, για να μιλήσω για τον Καποδίστρια στην Γ΄ Γυμνασίου. Σε ερώτησή μου εάν γνωρίζουνε την ύπαρξη προτομής του Καποδίστρια στο νησί, μόνο 3 παιδιά ήξεραν.

Άρα αυτές οι τελετές πρέπει να εορτάζονται όταν τα σχολεία είναι ανοικτά, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν και οι μαθητές, και όχι να κάνουμε τέτοιου είδους τελετές μόνον για τους τουρίστες ή τα 10 άτομα των στρατιωτικών αρχών, όπως έχει αποδειχτεί κατά τις προηγούμενες καταθέσεις στεφάνων, και για τις οποίες δεν ενδιαφέρεται κανένας.

Ως ιστορικό γεγονός θα ήθελα να αναφέρω ότι την 16η Νοεμβρίου 1828, ενώ στον Πόρο συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ Καποδίστρια και πρέσβεων, στο Λονδίνο είχε υπογραφεί δυσμενές δια την εξέλιξη του Ελληνικού ζητήματος πρωτόκολλο, καθόσον οι συνεδριάζοντες στην Συνδιάσκεψη του Λονδίνου διπλωμάτες είχαν αποφασίσει ότι μόνον η Πελοπόννησος ,οι παρακείμενοι νήσοι ( ευτυχώς ο Πόρος ήτανε στους παρακείμενους νήσους ), και οι Κυκλάδες θα ετίθεντο υπό την προσωρινή εγγύηση των συμμάχων Αυλών «έως ότου να αποφασισθεί οριστικώς η τύχη της Ελλάδος με την συγκατάθεση της Πύλης».

Η υποβληθείσα όμως προς την Συνδιάσκεψη έκθεσης των τριών πρέσβεων εκ Πόρου, η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο υποδείκνυε ως οριοθετική γραμμή την γραμμή Άρτα-Βόλου κατόπιν των πιέσεων και των χειρισμών του Καποδίστρια.

Γιώργος Αθανασίου

Κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το "χαλί"

Η διοίκηση Αλιφέρη-Δημητριάδη, έχει εγκαταλείψει κάθε ιδέα έργου υποδομής, και ασχολείται με μικροσυντηρήσεις (όπως το ξύλινο πάσο που έβαλαν στην πασαλωτή για το οποίο θα γράψουμε σε άλλο άρθρο μας), και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα ουσιαστικά προβλήματα που υπάρχουν, όπως το πεσμένο λιμάνι, το διπλανό κομμάτι που θα πέσει εντός των ημερών, την σωστή συντήρηση της ξύλινης προβλήτας.

Προτιμούν να κυνηγάνε τους ερασιτέχνες αλιείς για τα φουντάγια τους στο κανάλι, και να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Έτσι σήμερα εμφανίστηκαν δάπεδα από καουτσούκ (σαν τα δάπεδα ασφαλείας που βάζουν στις παιδικές χαρές), με τα οποία θα σκεπάσουν όλα τα κακοσυντηρημένα ξύλα της προβλήτας.

Απορίες δημιουργούνται για την επιλογή αυτή, αφού θα πραγματοποιηθεί επάνω από τα παλιά ξύλα, πολλά από τα οποία μπορούν να έχουν προβλήματα, ενώ το ξύλο θα πάψει να αναπνέει και να στεγνώνει με τον ήλιο, ενώ έτσι δεν πρόκειται να συντηρηθεί ποτέ με τα κατάλληλα βερνίκια λαδιού (όπως γίνεται σε ξύλινα καταστρώματα σκαφών, όπου ζουν για δεκαετίες αν συντηρούνται σωστά).

Στην κυριολεξία κρύβουν τα προβλήματα από την έλλειψη συντήρησης των ξύλων, κάτω από το χαλί των δαπέδων καουτσούκ !

Από την άλλη μιλήσαμε με τον κ. Γρίβα, όπου μας ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για την αγορά και τοποθέτηση των δαπέδων καουτσούκ. Άλλωστε και για την τοποθέτηση του ξύλινου πάσου, η απόφαση πάρθηκε αφού είχε ήδη τοποθετηθεί...

Να τονίσουμε. ότι η μόνη ουσιαστική συντήρηση της ξύλινης προβλήτας ήταν η αλλαγή των ανοδίων πριν από 2 χρόνια, που έγινε ύστερα από πιέσεις του κ. Δημήτρη Γρίβα. Η αλλαγή ανοδίων είναι απαραίτητη κάθε τουλάχιστον 2 έτη, ώστε να μην τρώει η θάλασσα τα μεταλλικά μέρη της κατασκευής.

Κάθε μέρα θυμίζουν όλο και περισσότερο Σύριζα, κατηγορούν για τα πάντα τους άλλους, δεν κάνουν κανένα ουσιαστικό έργο, δεν καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν ούτε την καθημερινότητα, και θα αφήσουν πίσω τους συντρίμια !

DapedaPasalotis3 photo Dapeda-pasalotis-03_zpslmkpvwjf.jpg
DapedaPasalotis1 photo Dapeda-pasalotis-02_zpsnxvpforc.jpg
DapedaPasalotis2 photo Dapeda-pasalotis-01_zpsviwqmspj.jpg

Κάνε το όπως ο Σύριζα

Ο δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης θυμίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο Σύριζα.

Αφού σαν την Δούρου και εκείνος υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, τώρα επιτίθεται σε όποιον τολμάει να του κάνει κριτική, κατηγορώντας μάλιστα πάντα τους άλλους για λαϊκισμό και παραπληροφόρηση.

Απουσία κάλυψης εκτάκτων ιατρικών αναγκών του καταλογίζει η αντιπολίτευση, και εκείνος με την σειρά του χωρίς να απαντά στην ουσία, κατηγορεί την αντιπολίτευση για οκνηρία, λαϊκισμό και ξύλινο λόγο.

Ποια όμως είναι η πραγματικότητα ?

Ο Δημητριάδης υποσχέθηκε Ελικόπτερο, κάτι που δεν είδαμε ποτέ. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα το κάνει ότι κι αν γίνει, ακόμα και αν χρειαστεί να το πληρώσει ο ίδιος. Τελικά ελικόπτερα βλέπουμε μόνο στις ταινίες

Ο Δημητριάδης πέρσι έβγαλε βαρύγδουπες ανακοινώσεις για τους δύο γιατρούς (από τους 30 που έστειλε σύνολο στα νησιά) που έστειλε η 2η ΔΥΠΕ (Δοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου). Φέτος ενώ υπάρχουν και πάλι θερινές αποσπάσεις, δεν έγινε καμία στον Πόρο.

Ο Δημητριάδης κατάφερε και του έκαναν πολιτικό πεσκέσι από την Κυβέρνηση του Σύριζα, και απλά ψήφισαν την ... τοποθέτηση "ταμπέλας" στο γηροκομείο !

Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου, αλλά χωρίς γιατρούς. Να θυμίσουμε πόσα χρόνια έκανε η Σαντορίνη να δει το νοσοκομείο της να λειτουργήσει ? Ολόκληρη Σαντορίνη με 100,000 κόσμο... Μήπως το περίφημο νοσοκομείο Κυθήρων ? Ειλικρινά τώρα, με τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με προσλήψεις με το σταγονόμετρο, περιμένει κανείς να δει στο άμεσο μέλλον 24 ώρες βάρδιες γιατρών στο Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου ?

Τι να την κάνεις την "ταμπέλα" "ιδρύθηκε το 2017", όταν δεν έχει γιατρούς ?

Πριν στεγνώσει καν το μελάνι από τις ανακοινώσεις και την απάντηση του δημάρχου, "οι δύο γιατροί του Πολυδύναμου Ιατρείου Πόρου να κάνουν εφημερία μόνο στον Πόρο και όχι στο Κ.Υ.Γαλατά" είχαν ανεβάσει ανακοίνωση στην πόρτα τους, ότι την βδομάδα του 15αύγουστου θα δουλέψουν μόνο Δευτέρα και Τρίτη. Καθότι οι γιατροί δεν ασχολούνται με επείγοντα περιστατικά, κάνουν κυρίως συνταγογράφηση και ραντεβού, και αυτά πρωινές ώρες, και μόνο καθημερινές.

Το περιστατικό του Σαββάτου, όπου λόγο του τραυματισμού στο κεφάλι, έπρεπε να έρθει γιατρός πριν μετακινηθεί ο τραυματίας, δείχνει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, δείχνει ότι η ταμπέλα δεν βοηθάει σε τίποτα, και πράγματι το νησί μας είναι ανοχύρωτο σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά.

Εμείς το μόνο που θέλουμε να προσθέσουμε είναι ότι ο Δήμος έχει δικαίωμα να προσλάβει γιατρό για περιορισμένη περίοδο, για να καλύψει τον αυξημένο πληθυσμό των 2 καλοκαιρινών μηνών. Όμως είναι προφανές ότι προτεραιότητες είναι άλλες....

Όταν τα λεφτά δεν είναι δικά σου

Ο Δήμαρχος κ Δημητριάδης, ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο faceboοk (όπως το συνηθίζει), την μετασκευή ενός ακόμα αυτοκινήτου του δήμου.

Η παλιά σκουπιδιάρα (ηλικίας άνω των 15 ετών) μετατράπηκε στο φορτηγό με μικρο γερανό ("παπαγαλάκι"), με το αστρονομικό κόστος των 18,600€, πιθανότατα περισσότερο δηλαδή από όσο αξίζει το όχημα ακόμα και μετά την μετασκευή.

Είναι το δεύτερο όχημα που μετασκευάζεται με υψηλό κόστος. Το προηγούμενο ήταν ακόμα παλαιότερο και είχε κοστίσει 17,000€!!.

Βέβαια όταν τα λεφτά δεν είναι δικά σου, δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα.....

Η σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου :

Γιάννης Δημητριάδης
August 9 at 2:37 PM •
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
Παραλήφθηκε από το Δήμο μας ένα ακόμα όχημα, το οποίο το 2014 είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο και είχε σταλεί για μετασκευή. Πρόκειται για το δεύτερο απορριμματοφόρο όχημα MERCEDES, που το 2014 βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, λεηλατημένο, στο χώρο του Αγ. Στεφάνου, το οποίο, κατόπιν Μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών, αποφασίστηκε να επισκευαστεί και να μετατραπεί σε φορτηγό με ανατρεπόμενη καρότσα και ανυψωτικό μηχάνημα (το πρώτο τέτοιο όχημα έχει παραληφθεί μετασκευασμένο ήδη από πέρυσι). Το κόστος των εργασιών για την αποκατάσταση του οχήματος ανήλθε σε 18.600€ και εξασφαλίστηκε από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, επέστρεψε στον Πόρο και το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου, το οποίο είχε σταλθεί για ολική αναβάθμιση σε εξειδικευμένο συνεργείο.

 photo truck2_zpsdliawpxm.jpg

 photo truck1_zpspc9cjttz.jpg

Ανοχύρωτος ο Πόρος σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά

Λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου από την παράταξη της "Δύναμης Ενότητας" :

Το τροχαίο ατύχημα που συνέβη σε Αστυνομικό υπάλληλο στις 6:30πμ, στην στροφή πλησίον του κινηματογράφου Πόρου ανέδειξε δυστυχώς την ανύπαρκτη ετοιμότητα και ιατρική φροντίδα για την κάλυψη εκτάκτων περιστατικών στο νησί μας και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν, όπου ο πληθυσμός του έχει υπερτριπλασιαστεί.

Πάνω από μιάμιση ώρα χρειάστηκε για να φθάσει ο τραυματισμένος στο κεφάλι αστυνομικός στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, αφού περίμεναν να επιληφθεί του ατυχήματος, ευτυχώς, ευσυνείδητος ιδιώτης ιατρός, που διαμένει όμως στον Γαλατά.

Καλό θα ήταν η Δημοτική αρχή αντί για πομπώδεις εξαγγελίες από το 2017 περί υπουργικών αποφάσεων για ίδρυση και άμεση λειτουργία πολυδύναμων, αλλά δυστυχώς ανύπαρκτων ιατρείων, ή παλιότερα, δεσμεύσεων ...για ελικόπτερα μεταφοράς ασθενών, να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον Τόπο και να διασφαλίσει στοιχειώδη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τουλάχιστον τέτοιων εκτάκτων περιστατικών.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά για τον Αστυνομικό του Α.Τ. Πόρου που όπως πληροφορηθήκαμε παραπέμφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Η «ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΠΟΡΙΩΤΕΣ (ΚΑΙ ΜΗ) !

Η «ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΠΟΡΙΩΤΕΣ (ΚΑΙ ΜΗ) !

Μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορεί να αξιολογηθεί η γελοία κατάσταση που επικρατεί στον Σύλλογο Γυναικών Πόρου «Η Ποριώτισσα», έπειτα από τη σειρά δικαστικών ενεργειών δύο μελών του Συλλόγου που απέτυχαν να εκλεγούν στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου.

Η Χρύσα Τζανετοπούλου (γράφτηκε την ημέρα της ΓΣ) και η Ζωή Κεφαλληνού, αμφότερες της «πλευράς Δημητριάδη», 3 σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές της «Ποριώτισσας» κατέθεσαν Ασφαλιστικά Μέτρα και Αγωγές εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με μοναδικό σκοπό την ακύρωση του εκλεγμένου Δ.Σ. Τέτοιες ενέργεις είναι πραγματικά πρωτόγνωρες στο ιστορικό σωματείο του Πόρου και όπως συζητιέται έντονα στο νησί, η πραγματική αιτία ήταν πως στο 7μελές Δ.Σ δεν εκλέχθηκε κανένα άτομο της επιρροής του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη.

Μάλιστα εκτός από τα ασφαλιστικά μέτρα και την αγωγή, οι δύο κυρίες, ζήτησαν με άλλη δικαστική ενέργεια να ορισθεί από το Δικαστήριο, προσωρινή Διοίκηση της «Ποριώτισσας» με άτομα της δικής τους «εμπιστοσύνης». Όταν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών, έλαβαν την πληροφόρηση για τα άτομα που πρότειναν οι Τζανετοπούλου και Κεφαλληνού, στην κυριολεξία «έσκασαν στα γέλια». Βέβαια η όλη κατάσταση ήταν και για γέλια και για κλάματα γιατί οι δύο κυρίες είχαν προτείνει μεταξύ άλλων σαν προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου των Γυναικών πολλούς άνδρες!!!

Συγκεκριμένα έγινε γνωστό πως πρότειναν μεταξύ άλλων τον Δήμαρχο Γιάννη Δημητριάδη (!!!!), τον υπεύθυνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάννη Μανιάτη και την Ειρηνοδίκη του Πόρου (που δεν είναι μέλος και είναι προϊσταμένη της Κας Ελένης Κανατσίδου) ως Πρόεδρο του Συλλόγου. Οι υπόλοιποι προτεινόμενοι ήταν οι κυρίες Ελένη Στρουχέλη, Σοφία Μανέττα, Ανδρέου Βούλα, Αναστασία Σακκά, Γιάννα Λάτση, Ροή Χριστίνα, Ειρήνη Κουρμουλάκη και την πραγματική Πρόεδρο στη συνείδηση του κόσμου κα. Νάγια Μακρή.

Όμως 6 από τα άτομα που πρότειναν οι δύο κυρίες, αρνήθηκαν προς τιμή τους να μετέχουν σε ένα διορισμένο συμβούλιο, που δεν έχει την νομιμοποίηση των μελών του και παρέδωσαν εγγράφως αυτή τους την παραίτηση στο Δικαστήριο. Ήταν ο κ. Μανιάτης και οι κυρίες Στρουχέλη, Μανέττα, Λάτση, Σακκά, Ανδρέου, Κουρμουλάκη και φυσικά η κα. Μακρή.

Μπροστά στη διαφαινόμενη πανωλεθρία, οι δύο κυρίες (Τζανετοπούλου και Κεφαλληνού), πρότειναν νέα μέλη τα οποία αποτελούν ενεργά μέλη της Δημοτικής Παράταξης του Γιάνννη Δημητριάδη και συγγενικών του προσώπων. Έτσι σήμερα πρότειναν και άλλους άνδρες για το Σύλλογο Γυναικών! Οι προτεινόμενοι ήταν οι κ.κ Κώστας Γκιών και Γιώργος Αλιφέρης και οι κυρίες Ελένη Κανατσίδου, Δέδε Μαρία(νέο μέλος), Κοντογιάννη Δήμητρα, καθώς και τις κυρίες που γράφτηκαν την ημέρα της ΓΣ, Άννα Μουρτζούκου, Νικολοπούλου Ευγγαλία, Γεωργία Σουλιώτη. Σημειωτέον πως η κα. Άννα Κανατσίδου παρουσιάστηκε ως μάρτυρας (χωρίς να καταθέσει όμως) στην πρώτη συζήτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων, ήταν μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής που διεξήγαγε τις επίμαχες εκλογές και σύμφωνα με τις Τζανετοπούλου και Κεφαλληνού, έκανε πολλές παρατυπίες ! Δηλαδή πραγματική Τρικυμία εν Κρανίω !

Από την άλλη πλευρά 76 μέλη της «Ποριώτισσας» , με επίσημο έγγραφο τους, αντιπρότειναν μόνο γυναίκες και ενεργά μέλη του Συλλόγου για να λάβουν μέρος στη προσωρινή διοίκηση, η οποία θα έχει το ρόλο να οδηγήσει τη «Ποριώτισσα» σε νέες εκλογές (μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο μέχρι να τελεσιδικήσει η κύρια αγωγή, εκτός και η απόφαση των ασφαλιστικών του Αυγούστου που θα βγει μετά από λίγους μήνες δικαιώσει την ψηφισμένη διοίκηση), οι οποίες είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως θα οδηγήσουν στην απόλυτη απαξίωση το «πραξικόπημα» της «πλευράς Δημητριάδη».

Αναμένουμε την δικαστική απόφαση για ορισμό προσωρινής διοίκησης. Το ψηφισμένο ΔΣ έχει ήδη ανακοινώσει την ακύρωση των εκδηλώσεων που ξεκίναγαν σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου, λόγο της έλλειψης διοικήσεως από την προηγούμενη βδομάδα, οπότε σταμάτησαν όλες οι προετοιμασιες…

Διόρθωση :Να ζητήσουμε συγγνώμη στην Κα Άννα Κανατσίδου όπου είχαμε αρχικά γράψει το όνομα της ως μέλος της προσωρινής διοίκησης εκ λάθους.

Ιστορικά χαμηλά στο νησί ...

Ιστορικά χαμηλά χτυπάει το πολιτικό επίπεδο στον Πόρο.
Από την μία συνεχίζετε η επίθεση στον Σύλλογο γυναικών, όπου σήμερα προτάθηκε από τις δύο κυρίες που τους περισσεύουν λίγες χιλιάδες ευρώ για δικαστήρια, ο Δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης για μέλος της προσωρινή διοίκησης....
Ναι, δεν έχει σημασία που δεν είναι μέλος στον σύλλογο, δεν έχει σημασία που ο σύλλογος είναι γυναικείος, ο Δήμαρχος θεωρήθηκε ικανός για να συμμετάσχει στην προσωρινή διοίκηση...
Οι υπόλοιποι εξακολουθούμε να τρώμε ποπ κορν από τον καναπέ και να αναρωτιόμαστε που βρήκαν λεφτά οι δύο κυρίες για Ασφαλιστικά Μέτρα, Προσωρινή Διοίκηση, Κύρια Αγωγή, και πάει λέγοντας. Περισσεύουν τα λεφτά στο νησί !

Από την άλλη σε άλλους δεν θα περισσεύουν, αφού φαίνεται ότι οι κινήσεις του Μάνδηλα εναντίων των παρανόμων/εσφαλμένων αποφάσεων της Δημοτική Αρχής, ειδικά στο θέμα του λεωφορείου, αλλά και στην αλλοπρόσαλλη πολιτική των κοινοχρήστων χώρων, έπρεπε να τιμωρηθεί.
Μετά την απόφαση για το κατάστημα εφημερίδων του κ. Μαστροπέτρου που θα δημιουργήσει προβλήματα σε όλο το νησί, μιας και ζητήθηκε από την Δημοτική Αρχή να πάρει έγκριση από την Αρχαιολογία (ειδικότερα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων) για τα σταντ των βιβλίων (ενώ για την κατασκευή της γνωστής πέργκολας σε κατάστημα μη υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είχε ζητηθεί).
Έρχεται τώρα και τιμωρία Αναγνωστόπουλου - Μάνδηλα, όπου μετά από 20 και πλέον χρόνια, δεν του δίνεται άδεια για τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία. Διαβάστε το σχετικό μήνυμα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρη Συξέρη :

Απόφαση-Ντροπή η χθεσινή του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου με την οποία δεν παραχωρείται στην Ταβέρνα Ποσειδών κοινόχρηστος χώρος στη Πλατεία Βιρβίλη για πρώτη φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια, προφανώς ως "αντίποινα" για (νόμιμες) ενέργειες του ιδιοκτήτη του ακινήτου και δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης!

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος 60τ.μ ψηφίστηκε ως παραχωρούμενος και στις δύο προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ για το 2018, αλλά όπως κυνικά "ενημερώθηκε" ο ενοικιαστής κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος, αυτή τη φορά έπρεπε να "τιμωρηθεί" με την απώλεια του σημαντικού για την επιχείρηση χώρου και με τεράστια πρόστιμα, επειδή ο Γιώργος Μάνδηλας (ιδιοκτήτης του ακινήτου) "δημιουργεί προβλήματα στη Δημοτική Αρχή".

Οδηγείται λοιπόν μια επιχείρηση με 16 εργαζόμενους σε οικονομική ασφυξία και κλείσιμο για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Νέα Ήθη στον Πόρο !!!

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, ήταν ο μόνος που έλαβε μέρος σε όλες τις διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης για τους παραχωρούμενους κοινόχρηστους χώρους και είχε ζητήσει επισήμως να παραχωρηθούν ΟΛΟΙ οι χώροι που παραχωρούνται διαχρονικά στις επιχειρήσεις ΚΑΙ από τη παρούσα Δημοτική Αρχή.

Απάντηση Εξώδικο της Ρίτας Μάνδηλα στο Δ.Τ. του Δημάρχου

Κύριε Δήμαρχε,

Αναγκάζομαι να προβώ στην παρούσα ανάρτησή μου για να γνωστοποιήσω με τον ίδιο τρόπο,δηλαδή διαδικτυακά,την θέση μου και την απάντησή μου στις άδικες κατηγορίες που μου προσάψατε με το δελτίο τύπου που αναρτήσατε και στον προσωπικό σας διαδικτυακό λογαριασμό σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στις 18-6-2018,αλλά και στην διαδικτυακή ενημερωτική ιστοσελίδα «Porosnews»στις 20-6-2018.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν,ως απάντηση δηλαδή,γνωστοποιώ την εξώδικη δήλωσή μου-πρόσκληση που σας απέστειλα και σας επεδόθη στις 28-6-2018 με την οποία επιπλέον,σας καλώ να αποκαταστήσετε το όνομά μου από τις ανυπόστατες κατηγορίες που αδίκως μου προσάψατε,προκημένου να μην αναγκαστώ να στραφώ δικαστικά εναντίον σας.

Πιό συγκεκριμένα η άνω εξώδικη δήλωσή μου έχει επί λέξει ως κάτωθι:


Απάντηση Γρίβα στον Δημητριάδη για το Poros Sea

Πόρος 20/06/2018

Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής από 15-6-2018 του Δημάρχου Πόρου, έχω να παρατηρήσω και να διευκρινίσω τα εξής, πρωτίστως ως δημότης
Πόρου:
Στις 4 το απόγευμα περίπου της 9-6-2018 ημέρα Σάββατο πηγαίνοντας προς το σπίτι μου παρατήρησα ένα φορτηγό-ψυγείο αυτοκίνητο παρκαρισμένο μπροστά από το κτήριο που φιλοξενεί την Φιλαρμονική του Δήμου να ρευματοδοτείται από Δημοτικό στύλο φωτισμού. Δεν είχε κανένα χαρακτηριστικό, ώστε να είναι αναγνωρίσιμο σε ποιόν ανήκει, όπως θα έπρεπε. Προχωρώντας προς το σπίτι μου συνάντησα δύο αστυνομικούς και τους εξέθεσα το γεγονός. Αφού διαπίστωσαν την λειτουργία του φορτηγού-ψυγείου κάλεσαν τηλεφωνικά (οι αστυνομικοί) το Αστυνομικό Τμήμα και έδωσαν τον αριθμό κυκλοφορίας του για να βρεθεί ο ιδιοκτήτης και αποχωρήσαμε. Στις 5.20 περίπου με κάλεσαν τηλεφωνικώς από το Α.Τ. Πόρου όπου μου ζήτησαν να καταθέσω αυτά που γνώριζα, πράγμα που έκανα, χωρίς βέβαια να αναφέρω κανένα όνομα, αφού δεν γνώριζα ποιός ειναι ο ιδιοκτήτης, πολύ δε περισσότερο το περιεχόμενο του ψυγείου. ΄Εμαθα τον ιδιοκτήτη πολύ αργότερα και αφού είχε ήδη καταθέσει. 
Αν πράγματι ήταν στην υπηρεσία του Porosea , όπως διατείνεται ο κ. Δήμαρχος στο δελτίο τύπου, θα έπρεπε να έχουν βάλει κάποιo χαρακτηριστικό στο πλάι του ψυγείου ώστε το αυτοκίνητο να δηλώνει ποιόν σκοπό εξυπηρετεί. Να επισημάνω εδώ ότι ο κ. Δήμαρχος που εθελοντικά έχει διαθέσει σε σύλλογο ένα φορτηγό αυτοκίνητο έχει στις πλαϊνές του εξωτερικές όψεις το λογότυπο του συλλόγου. Και όσοι κατά το παρελθόν διαθέταμε τα οχήματά μας για εθελοντισμό φροντίζαμε τόσο ο Δήμος όσο και εμείς να έχουν την απαραίτητη σήμανση, ώστε να είναι αναγνωρίσιμα.
Εκτός των παραπάνω όμως, εδώ υπήρχε και ένα σοβαρό θέμα ασφάλειας. Το προστατευτικό καπάκι του στύλου ήταν ορθάνοιχτο και θα μπορούσε σε οποιονδήποτε να προκληθεί ατύχημα είτε από ηλεκτροπληξία είτε από άλλο τραυματισμό (γρέζια, σκουριές), πολύ δε περισσότερο σε παιδί, αφού ακριβώς δίπλα είναι η παιδική χαρά.
Γιατί έγινε όλο αυτό το σκηνικό με το στύλο του φωτισμού και δεν ρευματοδοτήθηκε το αυτοκίνητο απο το κτήριο της Φιλαρμονικής αφού ήταν δίπλα;
Το δελτίο τύπου του κ. Δημάρχου λοιπόν είναι αποπροσανατολιστικό και προσβλητικό, υπερβαίνει τα εσκαμμένα και ο ίδιος συνεχίζει να λειτουργεί διχαστικά όπως συνηθίζει.
Ο υπογράφων έχει δείγματα γραφής και δεν χρήζει αποδείξεων για το ενδιαφέρον του για την πρόοδο και ευημερία αυτού του τόπου και το παρελθόν, κ. Δήμαρχε δεν διαγράφεται, όσα δελτία τύπου και αν εκδοθούν γιατί υπάρχει και η συλλογική μνήμη των συνδημοτών μας. Όσο δε αφορά στο επιχείρημα ότι « μερικοί πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους ότι ορισμένοι αντιδήμαρχοι ή
ένας δήμαρχος προσφέρουν αφιλοκερδώς» έχω να απαντήσω ότι όχι μόνο ο υπογράφων αλλά και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι δήμαρχοι του Πόρου όπως και πολλοί αιρετοί προσέφεραν αφιλοκερδώς πολλά, χωρίς να το διαλαλούν και μάλιστα πολλές φορές από το υστέρημά τους.


Δημήτρης Ι. Γρίβας

Απάντηση της από 15/6 ανοιχτής επιστολής του Δημάρχου Πόρου

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Σπύρου Σπυρίδωνα αναφορικά με την ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Πόρου κ. Δημητριάδη σχετικά με καταγγελία κατά τη διοργάνωση POROSEA.


Απάντηση κ. Σπυρίδωνα

Εις απάντηση της από 15/6 ανοιχτής επιστολής του Δημάρχου Πόρου, ο οποίος θα πρέπει να ντρέπεται γιατί απευθυνόμενος στο δημοκρατικό θεσμό της αντιπολίτευσης γράφει ότι «εκφράζει την αηδία του για την στάση που τηρούν τα τέσσερα χρόνια», έκφραση που για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει την ποιότητα του χαρακτήρα του, δηλώνουμε:
Η αντιπολίτευση εκφράζεται επίσημα είτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε με δελτία τύπου και έγγραφα που φέρουν το λογότυπο του συνδυασμού ή την υπογραφή του επικεφαλής της παράταξης.

Κάθε άλλη ενέργεια ή δήλωση αφορά και φέρει την πολιτική ευθύνη αυτού που την πράττει ή την υπογράφει.

Όσο δε αφορά το συγκεκριμένο θέμα της καταγγελίας για κλοπή ρεύματος σας γνωρίζουμε ότι ζητήθηκε από τον κ. Γρίβα να απαντήσει δημόσια μετά την παραπάνω ανοιχτή επιστολή.

Τέλος υπενθυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτό που εμείς ενδιαφερόμαστε είναι μόνο τα προβλήματα των συμπολιτών μας και το μέλλον του Τόπου μας. Ιδιαίτερα στις κρίσιμες συγκυρίες που περνά η Χώρα μας.

Σπύρος ΣπυρίδωνΕπιστολή δημάρχου για καταγγελία


Πόρος, 15.6.2018

Ανοικτή επιστολή Δημάρχου Πόρου σχετικά με καταγγελία κατά τη διοργάνωση POROSEA

Αγαπητοί δημότες και κάτοικοι του Πόρου,
Αφού ολοκληρώθηκαν οι αγώνες POROSEA 2018, για τους οποίους όλοι νιώσατε υπερήφανοι, και αφού ο Δήμος εξέδωσε τις ανακοινώσεις που αφορούσαν την επιτυχία της διοργάνωσης και την ευγνωμοσύνη του προς τους εθελοντές και τους χορηγούς, πρέπει να ενημερώσω για μια ακόμα μαύρη σελίδα που έγραψε η τοπική αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη που μεταδίδω τη μιζέρια που εκπέμπουν όσα θα περιγράψω ακολούθως, αλλά δεν μπορώ να κάνω τη χάρη σε εκείνους που έχουν την πολιτική ευθύνη για αυτά, να τα κρύψω.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9.6 το απόγευμα, λίγο πριν την εκκίνηση των αγώνων τρεξίματος, δηλαδή όταν όλος ο μηχανισμός του Δήμου, εγώ, οι Αντιδήμαρχοι, το προσωπικό και οι εθελοντές, τα στελέχη της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου και όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης ήμασταν στην πλατεία Ηρώων, φροντίζοντας όλα να λειτουργήσουν άψογα, ακριβώς την ώρα εκείνη το στέλεχος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Γρίβας υπέβαλε καταγγελία στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ο Αντιδήμαρχος Πόρου Τάσος Παπαχρήστου δήθεν έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα από το δημοτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος να συλληφθεί. Φυσικά, ο Αντιδήμαρχος δεν έκλεβε ρεύμα, αλλά όπως όλος (σχεδόν) ο Πόρος για τρείς ημέρες προσέφερε και την ψυχή του στη διοργάνωση, διαθέτοντας -μεταξύ άλλων- το επαγγελματικό του όχημα/ψυγείο, το οποίο βρισκόταν εντός του οριοθετημένου χώρου των αγώνων στο Νέο Δυτικό Λιμάνι συνδεδεμένο με το δημοτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης για την ψύξη των νερών της διοργάνωσης και των παγοκολώνων που είχε ο ίδιος παραγγείλει και πληρώσει από την Αθήνα. Η καταγγελία είχε σαν αποτέλεσμα την πλέον κρίσιμη ώρα των αγώνων ο Αντιδήμαρχος, ο Διοικητής και αρκετά στελέχη του Α.Τ. να δεσμευτούν στο Τμήμα για περίπου δύο ώρες, ώσπου η Εισαγγελέας Υπηρεσίας να δώσει την αυτονόητη άδεια «απελευθέρωσης» του Αντιδημάρχου. Επίσης, αποτέλεσμα ήταν ότι προκλήθηκε προσωρινό πρόβλημα στον εφοδιασμό των νερών του αγώνα, το οποίο αντιμετωπίστηκε με εναλλακτικές λύσεις.
Απευθύνομαι δημοσίως με την παρούσα επιστολή στον επικεφαλής και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου (με την εξαίρεση της κ. Ε. Κουτουζή) και τούς εκφράζω την αηδία μου για τη συγκεκριμένη στάση που τηρούν εδώ και τέσσερα χρόνια. Και δεν αναφέρομαι στην καθολική απουσία τους από κάθε μεγάλη γιορτή που γίνεται στον Πόρο, αλλά αναφέρομαι στις ακραίες τέτοιες ενέργειες που κάνουν ορισμένοι από αυτούς και στην πλήρη πολιτική κάλυψη που τούς παρέχουν οι υπόλοιποι. Τούς καλώ δημοσίως, λοιπόν, να αλλάξουν τη στάση τους αυτή, να καταδικάσουν απερίφραστα τις ενέργειες του κ. Γρίβα και να τον διαγράψουν αμέσως από την παράταξή τους, αντικαθιστώντας τον από τις θέσεις που τον έχουν τοποθετήσει στο Λιμενικό Ταμείο και στην Επιτροπή Κ/Χ Χώρων. Αν δεν το πράξουν, επιβεβαιώνουν ότι φέρουν όλοι από κοινού όλη την πολιτική ευθύνη για τις ενέργειες αυτές και η αγανάκτησή μου έχει ως αποδέκτες όλους τους! Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους λίγους πολίτες που ενθαρρύνουν και επιβραβεύουν τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες πρέπει επιτέλους να τεθούν στο περιθώριο της κοινωνίας.
Εδώ και τέσσερα χρόνια που οι συμπεριφορές αυτές στρέφονται προσωπικά εναντίον μου και των συνεργατών μου δεν έχω απευθύνει ξανά τέτοιο κάλεσμα, αλλά, όταν στρέφονται εναντίον όλης της κοινωνίας του Πόρου την ώρα που δίνει τον καλύτερό της εαυτό, ο κόμπος φτάνει στο χτένι! Η κοινωνία μας είναι η κοινωνία του POROSEA, της προσφοράς, της αλληλοβοήθειας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σαμποτάρει και να αμαυρώνει τα επιτεύγματά της.

Τέλος, ο κ. Γρίβας, και όσοι σκέφτονται σαν αυτόν, θα πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους ότι υπάρχει και η περίπτωση ένας Αντιδήμαρχος ή ένας Δήμαρχος να ασχολείται με τα κοινά για να προσφέρει αφιλοκερδώς και όχι για να κλέψει!

Γιάννης Δημητριάδης
Δήμαρχος Πόρου

Δελτία Τύπου αναφορικά με τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων δημοτικών χώρων

Ακολουθούν χρονολογικά τα Δελτία Τύπου του Δήμου και την παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αναφορικά με τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πόρου


18-5-2018

Δελτίο Τύπου ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: Απάντηση από την αντιπολίτευση στο από 17.05.18 δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής

Σχετικά με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απάντηση της πλειοψηφίας (www.poros.gr) στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε προκειμένου να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας για τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής που αφορούν τους προς παραχώρηση Κοινόχρηστους Χώρους (Κ/Χ) του Δήμου μας, δηλώνουμε:

Ο τρόπος που εκφράζεται και μάλιστα δημόσια ένας Θεσμικός εκπρόσωπος, φανερώνει την ποιότητά του και φυσικά κρίνεται από τους πολίτες.

Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε κανέναν στον κατήφορο που επέλεξε να πάρει, ευτελίζοντας δυστυχώς και θεσμούς που αποτελούν θεμέλια της κοινωνίας μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ:

Ουδέποτε η Αποκεντρωμένη διοίκηση υπέδειξε να κατακερματιστεί σε 13 αποφάσεις η διαδικασία σύμφωνα με την οποία ορίζονται οι Κ/Χ.

Ως απόδειξη παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου, το σχετικό με το παραπάνω τμήμα της απορριπτικής απάντησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από όπου φαίνεται ότι πρέπει να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Αποτελεί επίσης προσβολή για τους Ποριώτες η έκφραση του ΔΤ της πλειοψηφίας, ότι οι Δήμαρχοι που προηγήθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του Στέλιου Σολομωνίδη, καθώς και οι δεκάδες Ποριώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι, παραβίαζαν τη νομοθεσία και έκαναν εξυπηρετήσεις σε συγγενείς, επειδή φρόντιζαν χωρίς ιδιαίτερες τριβές και με ισονομία να παραχωρούν τους Κ/Χ στα καταστήματα.

Να τους υπενθυμίσουμε δε, ότι αυτή η πολιτικά διαστροφική άποψη προσβάλλει ευθέως και τους σημερινούς Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης που είχαν υπηρετήσει τα κοινά στο παρελθόν.

Το αποκορύφωμα βέβαια είναι ότι όλα αυτά λέγονται από μια Δημοτική Αρχή που ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ εξασφάλισε πρώτα ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ τα καταστήματα που τέσσερις Δ. Σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν σχέση έως δεύτερου βαθμού συγγενείας και ήλθε ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ να ασχοληθεί με τους υπόλοιπους Ποριώτες επαγγελματίες και πολύ φοβόμαστε με τον χειρότερο τρόπο.

Αγαπητοί συμπολίτες λυπόμαστε πραγματικά που αναγκαζόμαστε να κάνουμε τέτοιου είδους δελτία τύπου, αλλά αν πραγματικά πιστεύουμε στην Δημοκρατία και θέλουμε το καλό του Τόπου μας, της Πατρίδας και της Κοινωνίας, πρέπει να παρέχουμε στον πολίτη τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να έχει τη δυνατότητα να κρίνει και να διακρίνει τα ψεύδη και την αλήθεια όσων ακούει και διαβάζει.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ

Τα σημεία στα οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει πού πάσχει η Κανονιστική Απόφαση του δήμου Πόρου για τους Κ/Χ του


«Επειδή, σύμφωνα με τις αρχές του διοικητικού δικαίου οι κανονιστικές πράξεις αποτελούν πράξεις της διοίκησης με τις οποίες τίθενται αφηρημένοι και απρόσωποι κανόνες. Κατά τη νομολογία, η άσκηση κανονιστικής αρμοδιότητας συνίσταται στη θέσπιση απρόσωπου και γενικού κανόνα δικαίου, που μπορεί να τύχει εφαρμογής σε μη εκ των προτέρων προσδιορίσιμο και ως εκ τούτου άδηλο και αόριστο αριθμό προσώπων και περιπτώσεων, δηλαδή δεν εξαντλείται σε μία και μόνη εφαρμογή, ενώ η θεσπιζόμενη με την ατομική πράξη ρύθμιση αφορά μία ατομική περίπτωση ή συγκεκριμένες ατομικές περιπτώσεις είτε με τη σώρευση ατομικών ρυθμίσεων είτε με την έκδοση των «διοικητικών πράξεων γενικής εφαρμογής» ή «γενικών ατομικών πράξεων» .

- Επειδή, δυνάμει της με αριθμ. 234/2017 απόφασης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πόρου καθόρισε τους προς παραχώρηση κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πόρου για το έτος 2018, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αφορούν κοινόχρηστους χώρους στην προβολή καταστημάτων

- Επειδή, από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι η επίμαχη απόφαση δεν φέρει τα χαρακτηριστικά αμιγούς κανονιστικής πράξης. Εν προκειμένω, η εν λόγω απόφαση στηρίζεται στην έκδοση αποφάσεων της Επιτροπής παρακολούθησης κοινόχρηστων χώρων του δήμου Πόρου περί παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων συγκεκριμένης έκτασης έμπροσθεν καταστημάτων κατόπιν αίτησης των ιδιοκτητών ή εκμεταλλευτών καταστημάτων. Ως εκ τούτου με την υπ αριθμ. 234/2017 απόφαση θεσπίζεται μεν γενικός κανόνας, ο οποίος όμως τυγχάνει εφαρμογής σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και περιπτώσεων.»


ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 18/05/2018
--------------------------------------------------------------------17-5-2018

Ακολουθεί το δελτίο τύπου – απάντηση του Δήμου Πόρου στην παράταξη μειοψηφίας και τον Εμπορικό-Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου για το θέμα των κοινόχρηστων χώρων

Δελτίο Τύπου Πόρος, 17.5.2018

Ντροπή στην παράταξη μειοψηφίας και στον Εμπορικό Σύλλογο για τα ψέματά τους για τους κοινόχρηστους χώρους

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της μειοψηφίας και του ΕΕΣΠ για το ζήτημα των κ/χ χώρων, δείχνουν ότι το βαρέλι του ψέματος και της έλλειψης αυτοσεβασμού τους δεν έχει πάτο. Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους για την αλλοπρόσαλλη στάση τους, έχουν το θράσος να εκδίδουν ανακοινώσεις με τις οποίες χωρίς καμία τεκμηρίωση κατηγορούν το Δήμο για «διαστρέβλωση της αλήθειας, έλλειψη ισονομίας, πολιτικό μίσος κτλ». Οι δημότες όμως γνωρίζουν ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί -καθώς πλέον και εκείνοι της βλακείας και της θρασύτητας- χαρακτηρίζουν τη στάση εκείνων που τις εκτοξεύουν.

Όπως έχει εξηγήσει υπεύθυνα ο Δήμος, οι νέες Αποφάσεις που αναγκάστηκε να ψηφίσει τον Μάιο το ΔΣ, μετά την προσφυγή που άσκησε η μειοψηφία κατά της Απόφασης του Δεκεμβρίου, έπρεπε να είναι κατακερματισμένες, επειδή έτσι επέβαλε το σκεπτικό της ακυρωτικής Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κατά την ψήφιση των νέων Αποφάσεων, η μειοψηφία φυσικά και είχε κάθε δικαίωμα να θέσει όποια διαφορετική πρόταση ήθελε, αλλά δεν το έκανε. Αντίθετα, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο ΕΕΣΠ, υπέβαλαν διαφορετικές προτάσεις, ενώ ούτε σήμερα εξηγούν πού διαφωνούν με τις Αποφάσεις και τελικά πού στηρίζουν τις ανεπίτρεπτες κατηγορίες τους. Σε ένα μόνο σημείο έχουν δίκιο: ότι μέχρι το 2014 το θέμα των κ/χ χώρων «δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα» τον Δήμο. Πράγματι, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, χωρίς ποτέ η αντιπολίτευση να ασκεί προσφυγές εναντίον τους, διαχειρίζονταν τους κ/χ χώρους με αδιαφάνεια, παραβιάζοντας τη νομοθεσία και κάνοντας εξυπηρετήσεις στους συγγενείς τους.

Συνεχίζοντας την υπεύθυνη στάση του και επειδή η αλήθεια έχει μία μόνο όψη, ο Δήμος Πόρου, δημοσιοποιεί όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση:
Απόφαση ΔΣ για καθορισμό παραχωρούμενων Κ/Χ 2018 και εφ' εξής
Προσφυγή παράταξης μειοψηφίας
Προσφυγή ΕΕΣΠ
Προσφυγή καταστηματαρχών οδού Μητροπόλεως
Ακύρωση Απόφασης ΔΣ από Αποκ. Διοίκηση
Πρακτικό ΕΠΧΚΧ


--------------------------------------------------------------------16-5-2018

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της παράταξης 'ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ' σε απάντηση του Δελτίου Τύπου του Δήμου

Μετά από το απαράδεκτο, εμπαθές και όπως πάντα διχαστικό για τον Τόπο μας δελτίο τύπου του Δήμου που διαστρεβλώνει την αλήθεια, οφείλουμε με υπευθυνότητα να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα θέματα που αφορούν την παραχώρηση κοινόχρηστων χωρών στα καταστήματα για το 2018 και μετά.

Στις 13-12-17 η παράταξη της πλειοψηφίας έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για το θέμα αυτό η οποία δεν τηρούσε το γράμμα αλλά ούτε και το πνεύμα του νόμου.
Ένας από τους στόχος τους, όπως αποδείχθηκε, ήταν μέσα απ αυτήν να εκπληρώσουν προεκλογικές τους υποσχέσεις απέναντι σε πολιτικούς φίλους, ευτελίζοντας το θεσμό της Δημοτικής Αρχής που πάνω απ όλα πρέπει να τον χαρακτηρίζει η ισονομία και η αντικειμενικότητα.

Η απόφαση αυτή, 234/2017, μετά από τον έλεγχο νομιμότητας που ζήτησαν να γίνει 9 πολίτες, ο Επαγγελματικός Σύλλογος και Δημοτικοί Σύμβουλοι , κρίθηκε παράνομη για αρκετούς και ουσιαστικούς λόγους, από την αρμόδια για τον έλεγχο νομιμότητος υπηρεσία και επεστράφη στον Δήμο προκειμένου να εκδοθεί καινούργια.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ;

Κάτι που δεν έχει γίνει στο ποτέ στο Πανελλήνιο!!!

Στις 3-4-2018 ΜεγάληΤρίτη, έφεραν ξεχωριστά!!! να ψηφιστούν οι παραχωρήσεις για τα καταστήματα που έχουν σχέση (μέχρι δευτέρου βαθμού συγγενείας) με τέσσερους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής τους!!! Δηλώνοντας παράλληλα ότι για όλα τα άλλα καταστήματα θα προσέφευγαν στην δευτεροβάθμια επιτροπή με την βεβαιότητα ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Στην πορεία όμως άλλαξαν ΠΟΡΕΙΑ!
Και αντί να προσφύγουν στην δευτεροβάθμια επιτροπή όπως μας είπαν, στις 2-5-2018, ένα μήνα μετά (τυχαίο;) έφεραν προς ψήφιση κατακερματισμένα σε 12 θέματα τους Κ/Χ που αφορούσαν τα υπόλοιπα καταστήματα, όπου βέβαια η μεροληψία και το πολιτικό μίσος περίσσευαν.
Γεγονός που ακόμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης τους κ. Δόσκαρης αναγνώρισε και διαφοροποιήθηκε.

ΕΔΩ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

Η παράταξη μας, επειδή η ρύθμιση αυτή χαρακτηρίστηκε ως «κανονιστική πράξη» δηλαδή τοπικός νόμος, στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε σύμφωνα με τον νόμο δυο μόνο επιλογές: Ή να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει συνολικά.
Δηλαδή δεν μπορούσε να κάνει σύμφωνα με τον νόμο δική της πρόταση.

Σε περίπτωση δε που διαφωνούσε και αυτό υπερψηφίζονταν, τα καταστήματα για αυτό το καλοκαίρι πρακτικά δεν επρόκειτο λόγω του χρόνου που απαιτείται να έπαιρναν άδεια, με ότι αυτό μπορούσε να σημάνει για τους επαγγελματίες.

Έτσι λοιπόν με γνώμονα τις ανάγκες του τόπου και των επαγγελματιών που αγωνίζονται να διατηρήσουν τα καταστήματα τους ανοιχτά, ψηφίσαμε την πρόταση της πλειοψηφίας, εξηγώντας εγγράφως την θέση και τις επιφυλάξεις μας και καθιστώντας τον Δήμαρχο αποκλειστικά υπεύθυνο, κάτι που απεδέχθει, για την ορθότητα των απαράδεκτων χειρισμών ενός θέματος που από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα καμία Δημοτική Αρχή και ακόμη περισσότερο τους πολίτες.

Το δελτίο τύπου του Δήμου όμως, που εκδόθηκε 12 μέρες μετά την απόφαση!, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει:

Ή πανικό μπροστά στην κατακραυγή των επαγγελματιών, οι οποίοι γνωρίζουν τα όσα έγιναν και γιατί έγιναν, αφού γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον μικρό μας Τόπο,

Ή να φοβούνται ότι με τον απαράδεκτο, ανεύθυνο και με σκοπό χειρισμό τους, θα υπάρξει πρόβλημα στις αδειοδοτήσεις και κατ επέκταση στους επαγγελματίες του Νησιού μας.

Ευχόμαστε να είναι μόνο το πρώτο γιατί αλλιώς οι ευθύνες που θα έχουν είναι βαριές και το πρόβλημα που θα δημιουργήσουν, πολύ μεγάλο.--------------------------------------------------------------------14-5-2018

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου Δήμου Πόρου σχετικά με την διαδικασία παραχώρησης κοινόχρηστων δημοτικών χώρων για το 2018 και εφ’ εξής.

Ανακοίνωση Πόρος, 14.5.2018
Ενημέρωση για τις παραχωρήσεις κ/χ δημοτικών χώρων
Ο Δήμος Πόρου καλεί τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να κάνουν χρήση κοινόχρηστων δημοτικών χώρων για το 2018, να προσέλθουν στο Δημαρχείο προκειμένου να υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία φέτος καθυστέρησε ιδιαίτερα, επειδή η κανονιστική Απόφαση του ΔΣ Πόρου, με την οποία καθορίστηκαν έγκαιρα -στις 13.12.2017- οι προς παραχώρηση κ/χ χώροι για το 2018 και εφεξής, ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά από προσφυγή που άσκησε η μειοψηφία (πλην της κ. Ε. Κουτουζή). Την ακύρωση της Απόφασης είχαν ζητήσει επίσης με προσφυγές τους ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και -από κοινού- 9 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Μητροπόλεως (μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ), με επιχείρημα ότι στον εν λόγω πεζόδρομο πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες διελεύσεις για την κίνηση των πεζών και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και για τη βελτίωση της αισθητικής. Η ακύρωση της Απόφασης γνωστοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου και αμέσως ο Δήμος ξεκίνησε τη λήψη νέων Αποφάσεων για το νομότυπο καθορισμό των παραχωρούμενων κ/χ χώρων.
Έτσι, μετά από την απαιτούμενη διαδικασία διάρκειας 1,5 μήνα, στις 2.5.2018 ψηφίστηκαν τελικά οι Αποφάσεις με τις οποίες καθορίστηκαν ξανά οι παραχωρούμενοι κ/χ χώροι του Δήμου μας (οι οποίοι είναι όλοι όσοι είχαν παραχωρηθεί ή είχε γίνει αίτηση για την παραχώρησή τους το 2017). Μάλιστα, με τις νέες Αποφάσεις, οι παραχωρούμενοι χώροι στον πεζόδρομο της Μητροπόλεως και στον μόλις έναν ακόμη πεζόδρομο του Δήμου στον οποίο γίνονται παραχωρήσεις, περιορίστηκαν, όπως ακριβώς ζητούσαν οι προσφεύγοντες και όπως διαπιστώθηκε ότι προβλέπει η νομοθεσία (Υ.Α. 52907/2009, ά. 2), ώστε να διατηρούνται ακάλυπτοι διάδρομοι πλάτους 3,5μ. στον άξονά τους (αντί 2,58μ. που ήταν προηγουμένως στην οδό Μητροπόλεως). Ωστόσο, με την πρόβλεψη αυτή διαφώνησε και πάλι η μειοψηφία, οι εκπρόσωποι της οποίας στην Οικονομική Επιτροπή (Στ. Μητσοπούλου, Β. Ζεντέλης) καταψήφισαν τη σχετική εισήγηση προς το ΔΣ, ενώ λευκό ψήφισε και το μέλος της πλειοψηφίας, Κ. Δόσκαρης. Ακολούθως, στο ΔΣ η μειοψηφία υπερψήφισε τελικά τις Αποφάσεις, σημειώνοντας όμως ότι διαφωνεί με αυτές… ενώ λευκό ψήφισε και πάλι ο κ. Δόσκαρης.
Από την μεριά του, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο οποίος λίγο πριν το Πάσχα είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία εγκάλεσε το Δήμο επειδή αργεί να ολοκληρώσει τις παραχωρήσεις (!), εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία συνεχάρη τον κ. Δόσκαρη, «επειδή πήρε θαρραλέα το μέρος των επαγγελματιών και των θέσεων του ΕΕΣΠ». Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι οι Αποφάσεις που ψηφίστηκαν ενσωμάτωσαν ακριβώς τις θέσεις του ΕΕΣΠ και ότι όταν έγινε αυτό αποκαλύφθηκε ότι οι πραγματικοί σκοποί του Συλλόγου ήταν διαφορετικοί. Για μια ακόμα φορά, τόσο ο ΕΕΣΠ, όσο και η εντός ΔΣ αντιπολίτευση, λειτούργησαν αλλοπρόσαλλα με μοναδικό κριτήριο να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες καταστάσεις και να κάνουν ζημιά στον Δήμο, αδιαφορώντας πλήρως για το συμφέρον της πλειοψηφίας των επιχειρηματιών και των πολιτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟ 24.4.2018 Δ.Τ. ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 24/04/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟ 23.4.2018 Δ.Τ. ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΡΟΥ


Στο από 23-4-2018 Δελτίο Τύπου του Δήμου Πόρου, καταλογίζεται άδικα και άστοχα ευθύνη στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο για το ότι δε μεσολάβησε μεταξύ του Δήμου Πόρου και του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα σχετικά με τη συνεισφορά του Δ. Τροιζηνίας-Μεθάνων στα λειτουργικά έξοδα του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου-Γαλατά.

Προκειμένου να αρθούν οι λανθασμένες εντυπώσεις, που επιχειρείται να δημιουργηθούν στους Ποριώτες με το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, αναγκαζόμαστε να επικαλεστούμε το Ν. 3852/2010 και συγκεκριμένα τα άρθρα 1.1, 3.1, 3.2 και 4, σύμφωνα με τα οποία δεν υφίσταται υποχρέωση παρέμβασης της Περιφέρειας σε διαφορές μεταξύ δήμων της χωρικής της αρμοδιότητας. Αντιθέτως, ορίζεται νομοθετικά ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων δεν υφίστανται σχέσεις ελέγχου και ιεραρχίας, δηλαδή με άλλα λόγια, η Περιφέρεια δεν ελέγχει ως ιεραρχικά ανώτερος βαθμός αυτοδιοίκησης τους δήμους και δεν παρεμβαίνει στις αρμοδιότητές του ελεγκτικά ή παρεμβατικά.

Επίσης, αναγκαζόμαστε να υπενθυμίσουμε στον Δήμαρχο Πόρου το δικό του υπ’ αρ. 2823/16-5-2017 έγγραφο, με το οποίο απευθυνόμενος στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, καταλήγει στο εξής: «[…] παρακαλώ και αξιώνω να μην έχω καμία συνεργασία με τον κ. Χατζηπέρο και όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις του Δήμου μου με την Περιφέρεια να αντιμετωπίζονται με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους συμβούλους, και τα κρισιμότερα από αυτά, απευθείας μαζί σας.».

Επίσης, προς ολοκλήρωση της εικόνας αναφέρουμε ότι όπως προκύπτει από όλα τα Δελτία Τύπου του Δήμου Πόρου ουδεμία αναφορά γίνεται στον Αντιπεριφερειάρχη, παρόλο που με περισσή ευαισθησία λόγω της ποριώτικης καταγωγής του έχει προγραμματίσει και δρομολογήσει, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, ενέργειες και δράσεις του ίδιου προσωπικά, πολλά έργα στο νησί με χρηματοδότηση από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής και την τεχνική υποστήριξη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων. Ακόμη δε και κατά τη διάρκεια των συγχρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής πολιτιστικών εκδηλώσεων -παρουσία του κ. Χατζηπέρου- ο Δήμαρχος δεν κάνει καμία δημόσια αναφορά στον «συμπατριώτη» του, κ. Χατζηπέρο.

Επί του προκειμένου, η προσφιλής τακτική του Δημάρχου Πόρου περί της απόδοσης σε τρίτους και δη στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, ευθυνών που δεν τους αναλογούν, μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, δυστυχώς συνεχίζεται.

Ενημερώνουμε τον Δήμαρχο Πόρου ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ήταν και είναι πάντοτε στη διάθεση όλων των αιρετών και των πολιτών όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού, προκειμένου να συμβάλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην υπέρβαση προβλημάτων. Το να απευθύνεται ο Δήμαρχος Πόρου στα δύσκολα στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, έστω και για θέματα εκτός των αρμοδιοτήτων του δεύτερου, συνιστά έμμεση δικαίωση για τον κο Χατζηπέρο και την συνεπή και έντιμη πολιτική του πορεία. Αναμένεται τώρα και η δημόσια συγγνώμη του κου Δημητριάδη προς τον κο Χατζηπέρο καθώς και επανορθωτική επιστολή του προς την Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου, όπως επιβάλει ο πολιτικός πολιτισμός, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΞΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου σχετικά με συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ.Π. και μέλους του Δ.Σ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών ΕΟΑΕΝ, με την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΞΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Πόρος, 23/4/2018

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης συναντήθηκε μαζί με το Δ.Σ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) με την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κοντουρά και Ανώτερα στελέχη του Υπουργείου.

Στη συνάντηση που διήρκησε περισσότερες από 2.5 ώρες συμμετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, ενώ από τη πλευρά του ΕΟΑΕΝ ήταν ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης (Επιμελητήριο Λευκάδας), ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Ρεϊζάκης (Επιμελητήριο Ρεθύμνου), ο Οικονομικός Επόπτης κ. Δημήτριος Συξέρης (Επ. Επιμελ. Πειραιά) και το μέλος κ. Εμμανουήλ Ζερβάκης (Επιμελητήριο Ηρακλείου). Η Υπουργός συνεχάρη το νέο Δ.Σ. για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή θητεία.

Η Υπουργός και τα μέλη του Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ συζήτησαν επί μακρόν για τις προοπτικές ανάληψης κοινών δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά, που είναι και η αρμοδιότητα του ΕΟΑΕΝ, ενώ έγιναν αμέσως δεκτά από την Υπουργό, επιμέρους ζητήματα που έθεσε ο ΕΟΑΕΝ και αφορούν πρακτικά θέματα των νησιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. και Οικονομικός Επόπτης του ΕΟΑΕΝ κ. Συξέρης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναγκαιότητας διαρκούς επιμόρφωσης των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον Τουρισμό και ενημέρωσε την Υπουργό για τον προγραμματισμό του ΕΟΑΕΝ στο συγκεκριμένο ζήτημα. Επιπρόσθετα παρουσίασε μια σειρά από επιμέρους θέματα που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες κλπ) σε μικρά νησιά που έχουν χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς. Η συνάντηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα αποφασίστηκε να συνεχιστεί σε μορφή ομάδας εργασίας του ΕΟΑΕΝ με ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού για την επεξεργασία και υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων με σκοπό τη Νομοθετική Υλοποίηση τους.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού ΕΔΩ

Δελτίου Παραπληροφόρησης

Πριν το Πάσχα λάβαμε ένα δελτίο Τύπου από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Πόρου, το οποίο δεν δημοσιεύσαμε αμέσως, καθότι ακόμα και χωρίς ιδιαίτερη μελέτη, αυτά που ανέφερε δεν ήταν σωστά.

Λάβαμε όμως και απαντητική επιστολή των συμβούλων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου Γρίβα και Μάνδηλα που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα κατά πολύ.

Εμείς να σημειώσουμε μόνο, ότι στο Ασκέλι το μόνο που άλλαξε ουσιαστικά είναι η επαναλειτουργία του πέτρινης καντίνας στην Αίγλη, με την οποία ελπίζουμε να μην ξαναδούμε τις κιτς εικόνες της τροχήλατης καντίνας του ξενοδοχείου, με της διαφημιστικές led πινακίδες, που μόνο νησί δεν θύμιζαν. Στην δε πλαζ του Μοναστηριού, πολλά είχαν συμβεί που δεν αναφέρονται, όπως η προσπάθεια να δοθεί δεύτερη άδεια στην ίδια παραλία, αλλά και η ευθύνη-ανικανότητα της διοίκησης Δημητριάδη, να περνάει τα θέματα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, αφού τα περισσότερα θέματα λόγο προβλημάτων, είτε κολλάνε στα γρανάζια της, είτε ναυαγούν οριστικά...

Ακολουθούν τα δύο δελτία τύπου :

Δελτίο Τύπου Πόρος, 30.3.2017
Λειτουργούν και πάλι από φέτος οι παραλίες Ασκελίου και Μοναστηρίου


Μετά από πέντε χρόνια κατά τα οποία οι εγκαταστάσεις της πλαζ Ασκελίου παρέμεναν ανενεργές, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει ο νέος Νόμος 4504/2017, προχώρησε στην παραχώρησή τους, ώστε να λειτουργήσουν και πάλι από φέτος το καλοκαίρι. Η παραχώρηση έγινε με απευθείας ανάθεση στο ξενοδοχείο Αίγλη για ένα χρόνο έναντι 20.000€, καθώς προς το παρόν είναι νομικά αδύνατη η διενέργεια 5ετούς διαγωνισμού. Με βάση τις διατάξεις του ίδιου Νόμου, παραχωρήθηκαν επίσης και οι χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εστιατορίων στην περιοχή της Πέρλιας. Οι εν λόγω παραχωρήσεις εγκρίθηκαν ήδη από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής, όπως είχαν εγκριθεί, μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Πόρου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, και για το 2017. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι, παρά τις ξεκάθαρες προβλέψεις του νέου Νόμου, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας και του τοπικού Λιμεναρχείου καταψήφισαν χωρίς κανένα νομικό έρεισμα όλες τις παραπάνω παραχωρήσεις, επιβεβαιώνοντας, χωρίς να έχουν πλέον καμία δικαιολογία, την αρνητική τους στάση έναντι του Πόρου και της τουριστικής του ανάπτυξης.

Τέλος, μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη για τον Πόρο είναι η έναρξη λειτουργίας από φέτος και της πλαζ Μοναστηρίου, καθώς, μετά τη χαμένη χρονιά του 2017 (εξαιτίας της καθυστέρησης που προκάλεσαν οι ενέργειες της αντιπολίτευσης και του Λιμεναρχείου που επίσης είχαν καταψηφίσει την πενταετή παραχώρησή της), η παραχωρησιούχος εταιρία Fiftyseven προετοιμάζει ήδη τη λειτουργία της από φέτος και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΡΟΣ 4-4-2018

Για μια ακόμη φορά ο κ. Δημητριάδης παραπληροφορεί τους Ποριώτες, με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια. Αλλά δεν περιμέναμε και κάτι άλλο από τον κ. Δημητριάδη όταν γράφει ότι δεν έχει κάνει «μηνύσεις» αλλά μόνο «μηνυτήριες αναφορές».
Δεν μας λέει όμως ποια είναι η διαφορά της «μήνυσης» από την «μηνυτήρια αναφορά» όταν η μηνυτήρια αναφορά συνοδεύεται από αίτημα παράσταση πολιτικής αγωγής. Δεν είναι δηλαδή Γιάννης αλλά Γιαννάκης. Ο κ. Δημητριάδης αποφεύγει να σας ενημερώσει ότι στις 23/4/18 δικαζόμαστε ( και τα μέλη της μειοψηφίας Γρίβας - Μάνδηλας- Μούγιος) στο Β´ τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, επειδή συμφωνήσαμε να χορηγηθούν άδειες λειτουργίας σε καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή της Πέρλιας.
Αποκρύπτει επίσης ότι όλες οι αποφάσεις για την πλαζ του Μοναστηριού ψηφίστηκαν θετικά από τα μέλη της μειοψηφίας. (280/2016, 3/2017, 199/2017 και 39/2018 αποφάσεις του ΔΛΤ).

Ο κ. Γρίβας συμμετείχε στη διαδικασία δημοπράτησης μαζί με τον κ. Αλιφέρη και τον κ. Αλέξη Δημητριάδη, κατακυρώνοντας την πλαζ στην εταιρεία FIFTY SEVEN.
Στη συνέχεια με την ομόφωνη απόφαση 3/2017, του ΔΛΤΠ που συμμετείχαμε, ( Γ. Μάνδηλας, Δ. Γρίβας, καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη κ. Μακρή και κ. Μούγιος) και αναρτήθηκε με ΑΔΑ : 7ΧΜΜΟΡΤ6-Β60 παραχωρήθηκε στην εταιρεία «FIFTY SEVEN I.K.E.» χώρος 500 τ.μ για πέντε έτη.

Τώρα εάν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση άργησε να εγκρίνει την απόφαση , γιατί δεν έπραξαν ότι συνήθιζαν να κάνουν σε άλλες περιπτώσεις δηλαδή να προβούν στη χορήγηση της αδείας.
Και ενώ η εταιρεία ενώ τους πληροφόρησε στις 14/7/17 ότι δεν προλαβαίνει, λόγω της καθυστέρησης της έγκρισης , να εγκατασταθεί στην πλαζ για την σαιζόν του 2017, δεν την έδωσαν για μια σαιζόν, στην επί σειρά ετών ενοικιάστρια κα Κυριακοπούλου η οποία την είχε ζητήσει;
Εξ άλλου το τμήμα που είχε δημοπρατηθεί αποτελούσε μόνο το 1/3 της συνολικής έκτασης της παραλίας Μοναστηρίου.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό έγινε σκόπιμα για να ρίξετε τα βάρη αλλού χωρίς να σας ενδιαφέρει η ουσία που ήταν η εικόνα και η λειτουργία της πλαζ.
Φυσικά δεν περιμέναμε διαφορετική συμπεριφορά από μία παράταξη που ασχολείται μόνο τα επικοινωνιακά και άφησε το λιμάνι του Πόρου χωρίς νερό στην καρδιά του καλοκαιριού δημιουργώντας δυσμενέστατα σχόλια για το νησί μας και που με που με την συμπεριφορά της ουσιαστικά έδιωξε το φεστιβάλ σκαφών στερώντας μία διαφήμιση του Πόρου σε παγκόσμιο επίπεδο, που εγκατέλειψε έτοιμο έργο ανάπλασης στην περιοχή της Πούντας, και τόσα άλλα.

Εν όψει των Αγίων ημερών
Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Τα μέλη του Δ.Σ του ΔΛΤΠ : Γ. ΜΑΝΔΗΛΑΣ, Δ. ΓΡΙΒΑΣ

Περιβαντολογικός Εμπλουτισμός και μηνυτήριες αναφορές

Με αφορμή την διαρροή λυμάτων που σημειώθηκε την Δευτέρα του Πάσχα ξημερώματα, αλιεύσαμε 2 καυστικά σχόλια στο facebook από δυο δημοτικούς συμβούλους της προηγουμενης διοικησης :


Βαγγέλης Ζεντέλης:

Αν κ δεν έχω συνηθίσει να γράφω για τα κακώς κείμενα ,εντούτοις δεν μπορώ να μην αφήσω ασχολίαστο το χτεσινό γεγονός , μιας κ στην ζωή είναι όλα δανεικά τελικά ...
Την Δευτέρα του Πάσχα το 2013 έπειτα από ζημιά στο δίκτυο του βιολογικού , έγινε ο "κακός χαμός" με μηνύσεις κ μηνυτήριες αναφορές προς τον τότε αντιδήμαρχο που έτυχε κ ήμουν εγώ με κατάληξη να βρίσκομαι στο αυτόφωρο , με όλες τις διαδικασίες πχ δακτυλικά αποτυπώματα κτλ (νομίζοντας ότι έχουν κάποιον εγκληματία μπροστά τους), κ ήταν η αρχή ενός ανηλεούς πολέμου εναντίον μου με συνολικά 21 μηνύσεις ή μηνυτήριες αναφορές, που ελάχιστες (ευτυχώς) ακόμη κ σήμερα με ταλαιπωρούν .
Θυμάμαι την δυσφήμηση που προκάλεσε το "καλεσμα" του σταθμού ΣΚΑΙ κ οι διάφορες αναρτήσεις σε τοπικά site ,που βρυχουσαν , όλα αυτά βέβαια μόνο τότε ...
Σήμερα βέβαια υπάρχει η "απόλυτη σιωπή για άναλογη ζημιά την αντίστοιχη με τότε ημέρα ..." είτε αυτά είναι site , είτε διάφοροι περίβαντολογικοι σύλλογοι του νησιού που ως δια μαγείας έχουν παύσει την δράση τους εδώ κ μερικά χρόνια.

Μιας κ η ζημιά είναι εξίσου ανάλογη με το 2013 αλλά η διαφορετική αντίληψη δεν μου επιτρέπουν είτε να προβώ σε κάποια μηνυτήρια αναφορά (άλλωστε θα μπορούσα μιας κ ήδη είμαι αρκετά ταλαιπωρημένος με αυτό το θέμα) βάζοντας το κοινό καλό σε προτεραιότητα , ούτε να αναρτήσω βίντεο από το σημείο που έχω στην διάθεση μου !

Τέλος πάντων , δεν συνεχίζω άλλο γιατί είναι μεγάλη αυτή η κουβέντα
Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία , κατανόηση κ ηρεμία στο ταλαιπωρημένο νησάκι μας
Κ καλή τουριστική σεζόν στους επαγγελματίες του νησιού ..!!!


Δημήτρης Συξερης:

Είσαι πολύ άδικος φίλε. Τότε το 2013, υπήρξε περιβαλλοντική καταστροφή από την διαρροή βοθρολυμάτων, τώρα υπήρξε περιβαλλοντικός εμπλουτισμός από την απελευθέρωση ειδικών μικροοργανισμών εντός των υδάτων...(για να μην μπερδευτεί κάποιος, είναι χιουμοριστικό το σχόλιο!)


Ας θυμηθουμε και τι εγραφε τοτε το porosnews:

Screenshot_20180410_140139

Πρώτα οι "δικοί μας" και οι άλλοι ας ...

Ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή Πόρου του κ. Δημητριάδη, προστατεύει μόνο τα συμφέροντα των "δικών της ανθρώπων" και μάλιστα των δημοτικών της συμβούλων και των οικογενειών τους.

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που καθόριζαν τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις του Πόρου επειδή ήταν παράνομη λόγω του ότι την ψήφισαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που είχαν κώλυμα λόγω προσωπικών συμφερόντων σε ορισμένους παραχωρούμενες χώρους. Τι έκανε ο Δήμαρχος μετά από αυτή την ακύρωση; έβαλε κατεπειγόντως για συζήτηση σε Οικονομική Επιτροπή, Διαβούλευση, ξανά Οικονομική Επιτροπή και ξανά Δημοτικό Συμβούλιο (όλα αυτά σε μια εβδομάδα!) ΜΟΝΟ τις παραχωρήσεις των 4 κοινόχρηστων χώρων που αφορούν τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής και άφησε όλους τους άλλους να είναι εκτεθειμένοι σε πιθανά πρόστιμα. Μάλιστα αύριο τρίτη στις 2μμ και στις 3μμ έβαλε έκτακτες συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα για να πάρουν άδεια οι δικοί της άνθρωποι πριν το Πάσχα ενώ οι άλλοι μετά το Πάσχα και βλέπουμε.
Απίστευτα πράγματα!

"Αστειότητες της τελευταίας στιγμής"

Ο κ. Γιώργος Αθανασίου, έστειλε ανοιχτή επιστολή στα μέσα ενημέρωσης για δύο θέματα. Την απίστευτα παραμελημένη και παρατημένη "Γοργόνα" που ουδείς μπορεί να καταλάβει γιατί εγκαταλείφθηκε σε τέτοιο βαθμό από την διοίκηση Δημητριάδη-Αλιφέρη (η Γοργόνα ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο), αλλά και για την τοποθέτηση δυο παλαιών προτομών γνωστού γλύπτη.

Ο κ. Αθανασίου έστειλε την επιστολή για την επισκευή της Γοργόνας την Τετάρτη 28 Μαρτίου, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Λίγα λεπτά αργότερα, στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εκτός ημερησίας διατάξεως, ο κ. Αλιφέρης έφερε εκτάκτως θέμα την .... επισκευή της Γοργόνας !

Το συντριβάνι με το γλυπτό της Γοργόνας είναι έργο του γνωστού Ποριώτη γλύπτη Γιώργου Ξενούλη, που έχει φτιάξει και άλλα παρόμοια γλυπτά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. το έργο φτιάχτηκε επί Δημαρχίας Σπυρίδωνα, και οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτή είναι και η αιτία εγκατάλειψης του από την Διοίκηση Δημητριάδη. Στο Λιμενικό Ταμείο είχε έρθει και παλαιότερα το θέμα, ύστερα από επίμονες προσπάθειες της αντιπολίτευσης (Δημήτρη Γρίβα), είχε παρθεί και παλαιότερα απόφαση για την επισκευή της, αλλά χωρίς να έχει γίνει πράξη.

Βέβαια αναρωτιέται κανείς, πως μπορεί και λειτουργεί το Λιμενικό Ταμείο μπορεί και λειτουργεί τόσο γρήγορα όταν "θέλει" αφού την ημέρα που έστειλε την επιστολή ο κ. Γιώργος Αθανασίου, το Λιμενικό Ταμείο πήρε απόφαση, αλλά και την επομένη ο Δήμαρχος είχε ήδη αναθέσει τις εργασίες ....

Τόσα χρόνια άραγε γιατί δεν προχωρούσαν σε επισκευή της ? Έπρεπε να στείλει σε όλα τα Μεσα Ενημέρωσης επιστολή ο κ. Γιώργος Αθανασίου για να επισκευαστεί ? Και θα επισκευαστεί, και μάλιστα μέσα στην επόμενη βδοαμάδα, ή είναι απλά μια ανακοίνωση για να καλυφθεί το θέμα ?

Και ερχόμαστε στο δεύτερο θέμα των προτομών.

Εκεί ο Δήμαρχος αρνήθηκε να γίνει η όποια προσπάθεια, με απίστευτες δικαιολογίες που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.

"μέτωπο" και "αντιπαράθεση" αναφέρει ο Δήμαρχος. Δεν συμφέρει να ανοίξει και άλλο θέμα, γράφει.

Αν είναι δυνατόν, να πρέπει να τελειώσει ένα έργο (διαμόρφωση χώρου Ρολογιού) για να γίνουν οι μελέτες και μετά να υποβληθούν για άλλα έργα !!!

Η διαδικασία είναι όντως δύσκολη, αποτέλεσμα της απόφασης του ίδιου του Δημάρχου που αντί να αποχαρακτηρίσει όλη την Σφαιρία, προτίμησε την αλλαγή από τον παλαιό λανθασμένο χαρακτηρισμό ως "Ιστορικό Μνημείο", στον αυστηρό χαρακτηρισμό "Ιστορικός Τόπος", με αποτέλεσμα τα πάντα να μπλέκονται στα γρανάζια των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δυστυχώς μόνο κατάντια μπορεί να χαρακτηριστεί η απαντητική επιστολή του Δημάρχου. Χαρακτηριστική για το πως αντιμετωπίζει τα θέματα, βλέποντας συγκρούσεις με τις υπηρεσίες χωρίς λόγο, για το πως δεν μπορεί να τρέξει πολλά θέματα μαζί, αλλά και για την αντιμετώπιση των τρεχόντων θεμάτων που λιμνάζουν αναίτια.

H απαντητική επιστολή του Δημάρχου την επόμενη μέρα (29/3/2018) :
Αγαπητέ κ. Αθανασίου καλημέρα σας,

Αναφορικά με την Γοργόνα, θέλω να σάς ενημερώσω ότι έχουν ανατεθεί εργασίες που ελπίζουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Το θέμα της τοποθέτησης των προτομών (δεν είναι μόνο οι δύο στις οποίες αναφέρεστε, αλλά και η προτομή του Συγγρού) είναι πιο περίπλοκο. Το πού θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και πώς είναι κάτι το οποίο οπωσδήποτε απαιτεί αρχιτεκτονική Μελέτη και έγκριση από το Υπ. Πολιτισμού. Δεδομένου ότι από τις αρχές του 2015 παλεύουμε να λάβουμε έγκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου για να βάψουμε το Ρολόι και να κάνουμε εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του, αυτή την στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να ανοίξουμε και άλλο ένα «μέτωπο» πίεσης και «αντιπαράθεσης» με το Υπουργείο. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με δύο συναρμόδιες Υπηρεσίες του για το θέμα του Ρολογιού και παρ’ όλα αυτά η καθυστέρηση είναι τεράστια και απαράδεκτη και ακόμα δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Δεν θα είναι προς το συμφέρον της υπόθεσης του Ρολογιού αν είχαμε να πιέζουμε και για ένα ακόμα θέμα, το οποίο αντικειμενικά είναι μικρότερης προτεραιότητας. Επίσης, στο Υπουργείο θα έπρεπε να υποβάλουμε κάποια μικρή αρχιτεκτονική Μελέτη που θα έδειχνε πού και πώς θα τοποθετηθούν οι προτομές. Και ως προς αυτό, προς το παρόν υπάρχουν άλλες προτεραιότητες (Δημοτική Αγορά, κτήρια Δημαρχείου και Άλσους, Πούντα, πλ. Χριστού, Πέρλια), με τις οποίες ασχολούνται η Τ. Υπηρεσία και οι αρχιτέκτονες που μάς βοηθούν εθελοντικά. Από την άλλη, το να προχωρούσαμε στην τοποθέτηση των προτομών χωρίς εγκρίσεις του Υπουργείου είναι κάτι που δεν συζητείται καν για λόγους μπορείτε να φανταστείτε (εδώ υπάρχει και πολιτική προέκταση, αλλά δεν θα την αναπτύξω).

Επί της ουσίας συμφωνώ απόλυτα ότι οι προτομές πρέπει να αναδειχθούν, αλλά για τους παραπάνω λόγους αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμα.

Με εκτίμηση

Γιάννης Δημητριάδης

Δελτίο Τύπου ΕΕΣΠ Workshop

Workshop: Γευστική Αρμονία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου και φαγητού! Γκρεμίζοντας τους μύθους!

Στις 21 & 22 Απριλίου θα διοργανωθεί στόν Πόρο (Κτήριο Συγγρού) το Σχολείο Τουρισμού OnTour. Στα πλαίσια του ΣΤΟΤ θα διεξαχθεί ένα εξειδικευμένο workshop για το Ελαιόλαδο στην Εστίαση με εκπαιδευτή τον κ. Γιάννη Καρβέλα*. Το workshop απευθύνεται αποκλειστικά σε:

• Επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας (σεφ-μάγειρες)
• Επαγγελματίες του επισιτισμού (ιδιοκτήτες & προϊστάμενοι εστιατορίων)
• Επαγγελματίες του χώρου παραγωγής & τυποποίησης ελαιολάδου
• Event Οrganisers/Ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορίων

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα μάθουν τα βασικά στοιχεία της οργανοληπτικής αξιολόγησης των παρθένων ελαιόλαδών. Επιπέον θα δοκιμάσουν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα απ' όλη τη χώρα και θα συνδυάσουν παρθένα ελαιόλαδα με διαφορετικές συνταγές, ταιριάζοντας με αυτό τον τρόπο κάθε φαγητό με το σωστό ελαιόλαδο. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν πως το σωστό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως άρτυμα, μπορεί να απογειώσει την γεύση κάθε πιάτου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Κυριακή 22 Απριλίου 2018, 15:00-17:00
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Κτήριο Συγγρού

*Σημείωση: Το τμήμα θα είναι 25 ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις του workshop είναι ανοιχτές:

• Συμμετέχοντες (πατήστε εδώ): Όλους όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σχολείο.

Για να μάθετε περισσότερα για το Σχολείο Τουρισμού On Tour πατήστε εδώ

*Ο Ιωάννης Καρβέλας είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας PARATUS Europe Ltd.Είναι πιστοποιημένος ως Pro Olive Oil Expert, βασικός εισηγητής των πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της PARATUS Europe και ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων για την εφαρμογή των ορθών πρακτικών στην ελαιοκαλλιέργεια, ελαιοποίηση, αποθήκευση και πώληση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Υποστηρίζει εταιρείες του χώρου τόσο στην εφαρμογή των ορθών πρακτικών του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας και απαιτήσεων διεθνών προτύπων σε όλα τα στάδια, όσο και σε θέματα επικοινωνίας, εκθέσεων και εξαγωγών.Έχει διοργανώσει με επιτυχία γευσιγνωσίες Ελαιολάδου για περιοδικά και εταιρείες. Ταυτόχρονα, είναι έμπειρος Σύμβουλος στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης ISO 9001, ISO 22000 (HACCP), ISO 14001, ΕΛΟΤ 1801 και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία ως εισηγητής πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ανωτέρω πρότυπα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 -->