POROSplus.gr - Αρχική


Πόρος

Ντένη Μαρκορά: Χριστέ μου, τι ντεκαντάνς!

Ντένη Μαρκορά: Χριστέ μου, τι ντεκαντάνς!

Αυτός είναι ο τίτλος του www.mellon.gr για ψηφοδέλτιο Δημάρχου χωρίς να κατονομάζει το πρόσωπο.

Παράλληλα ο κ Δημητριάδης αφού είχε ανακοινώσει επίσημα εδώ και 2 χρόνια ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, ανακοίνωσε με μεγάλη καθυστέρηση το ψηφοδέλτιο του, που προκαλεί (αρνητική) έκπληξη, καθώς και την αλλαγή ονομασίας του συνδυασμού, από «αλλαγή πορείας» σε «καθαρή πορεία»

Με μία αντιπολίτευση εξαφανισμένη εδώ και καιρό, με αντίπαλο επίσημα (ίσως και πραγματικά) να μην υπάρχει, θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Δημητριάδης θα μάζευε εκτός από τους υπάρχοντες συμβούλους και νέους, προερχόμενους και εκτός παράταξης.

Δυστυχώς ο διχαστικός πολιτικός χαρακτήρας της παράταξης Δημητριάδη, δείχνει ότι θα συνεχιστεί και με τις υποψηφιότητες των επομένων δημοτικών εκλογών.

Νέα πρόσωπα μόνο η Ράνια Καπέτα, και η γνωστή σε όλους Χρύσα Τζανετοπούλου-Καϊκα από την αντιπαράθεση που έκαναν μαζί με την Ζωή Κεφαληνού εναντίων του συλλόγου «Ποριώτισσα» όπου μετέφεραν τις παραταξιακές διαφορές τους μέσα στον σύλλογο, για να τις γυρίσει την πλάτη η πλειοψηφία του συλλόγου. Χαρακτηριστικό ήταν ότι είχαν προτείνει για προσωρινή διοίκηση στον σύλλογο γυναικών όλη την δημοτική τους παράταξη, ακόμα και τους άντρες….

Από τους υποψηφίους απουσιάζουν ο Θεόδωρος Χαρακλάνης που από καιρό είχε απομακρυνθεί από τις πολωτικές τάσεις της παράταξης, ο Γιώργος Αλιφέρης, αλλά και ένας από τους σοβαρότερους δημοτικούς συμβούλους του Δημητριάδη, ο Κώστας Δόσκαρης που και αυτός είχε διαχωρίσει την θέση του σε σημαντικές αποφάσεις της δημοτικής παράταξης...

Μαζί με τους παραπάνω που θα λείπουν, φυσικά μην ξεχνάμε και τις γυναίκες που έχουν αποχωρήσει, Αγγελική Μακρή, Μαρία Βαρβάρου και Ανούκ Κουβαρά κατά την διάρκεια της θητείας Δημητριάδη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση Δημητριάδη για τους υποψηφίους Στο λίνκ εδώ μπορείτε να δείτε τι ψήφους είχε παρει ο καθένας του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Πόρος, 1.2.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζουμε την καθαρή μας πορεία για τον Πόρο που όλοι ονειρευόμαστε

Φίλες και φίλοι,
115 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, στις οποίες πριν 2 χρόνια ανακοίνωσα ότι θα είμαι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Πόρου, ανακοινώνω τους 19 από τους 22 υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού μου.
Οι υποψήφιοι αυτοί είναι 10 άνδρες και 9 γυναίκες, και από αυτούς οι 9 είναι δημοτικοί σύμβουλοι της τρέχουσας περιόδου, 8 είχαν θέσει υποψηφιότητα το 2014 χωρίς να εκλεγούν και 2 θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά:

 • Γκιών Κώστας
 • Δημητριάδης Γιώργος
 • Θεοχάρης Γιώργος
 • Καΐκας Γιώργος
 • Κανατσίδη Ελένη
 • Καπέτα Ράνια
 • Καραδήμα Φωτεινή
 • Κεφαλληνού Ζωή
 • Κλείσας Γιώργος
 • Κοράλλη Νάγια
 • Κουτουζής Γιώργος
 • Μοσχογιάννη-Καραμάνη Ντίνα
 • Παπαχρήστου Τάσος
 • Ροή Χριστίνα
 • Ροΐδη-Μπήτρου Καίτη
 • Ρούσος Λάκης
 • Τζανετοπούλου-Καΐκα Χρύσα
 • Τζάνος Βαγγέλης
 • Τσάμης Γιάννης

Οι τελευταίοι 3 υποψήφιοι του συνδυασμού μας θα ανακοινωθούν το ερχόμενο διάστημα, αφού αποφασισθεί ποια από τα υπόλοιπα στελέχη και υποστηρικτές της παράταξής μας θα συνδράμουν στις εκλογές ως υποψήφιοι και ποια από υποστηρικτικούς ρόλους.
Το 2014 οι δημότες του Πόρου αποφάσισαν αλλαγή πορείας για τον τόπο μας και είναι βέβαιο ότι το 2019 θα επιλέξουν τη συνέχιση της καθαρής πορείας που ακολουθήσαμε.
Θα επιλέξουν καθαρά λόγια, καθαρά χέρια και καθαρά έργα!
Στην ιστοσελίδα www.kathariporeia.gr έχει αναρτηθεί ολόκληρο το προεκλογικό μας πρόγραμμα και σάς καλώ όλες και όλους να το διαβάσετε!

Με εκτίμηση,

Γιάννης Δημητριάδης, υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου

Απάντηση Χατζηπέρου σε Δημητριάδη για την συνέντευξη στο liberal.gr

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Πόρου έδωσε μια "συνέντευξη" σε δημοσιογράφο του ειδησιογραφικού site liberal.gr

Η συνέντευξη προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο για το περιεχόμενο της, καθότι από την μια παρουσιάζει μια ειδυλιακή θητεία χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, όσο και για τον συνήθη συγκρουσιακό πολιτικό χαρακτήρα του Δημάρχου που επιτέθηκε προς όλους. 

Καμία κουβέντα για την τεράστια καθυστέρηση στην εκτέλεση σημαντικών έργων (Βιοκά και λιμάνι), για τα έργα που δεν έγιναν ποτέ, για τον εκτροχιασμό του κόστους (δεν ακούγεται τίποτα στον Πόρο για το πόσο θα φτάσει τελικά ο Βιοκά που η επισκευή θα στοιχήσει πολύ περισσότερο από την κατασκευή !).

Ανάμεσα σε αυτούς που δέχθηκαν επιθέσεις, ήταν και ο Αντιπεριφεριάχης Τάκης Χατζηπέρος, ο οποίος μας απέστειλε την παρακάτω απάντηση :

 

17/01/2019

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΡΟΥ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

 

Μετά την δημοσίευση της συνέντευξης του Δημάρχου Πόρου στο Liberal.gr και την αναδημοσίευσή της στο Porosnews, διαπίστωσα ότι ο Δήμαρχος τελικά είχε ένα «βάρος» μέσα του, που επιδέξια φρόντισε να του το εξωτερικεύσει ο δημοσιογράφος!

 

Επειδή η ανούσια και άνευ ουσιαστικού περιεχομένου προσπάθεια απαξίωσής μου εκ μέρους του Δημάρχου, που λόγω των επικείμενων εκλογών εκτιμώ ότι αναμένεται να πάρει ακόμα πιο «ενδιαφέρουσα» τροπή, ενημερώνω τους συμπατριώτες μου-πολίτες του Πόρου, για τα εξής πραγματικά γεγονότα:

 • Έχω κάνει Υπεύθυνη Δήλωση ότι είναι κάτοικος Πόρου, προκειμένου να είναι υποψήφιος στις εκλογές του ’14.
 • Τον στήριξα αποφασιστικά και εκτέθηκα ανοιχτά υπέρ του στις εκλογές του ‘14 παρά το προσωπικό, πολιτικό κόστος ενώ ο ίδιος έπραξε ακριβώς το αντίθετο.
 • Τον υπερασπίστηκα ανιδιοτελώς στη δικαστική διένεξή του με τον αείμνηστο Βασίλη Λαζαρίδη και τον Δημήτρη Γρίβα.
 • Ήμουν δίπλα του σε όλα τα θέματα, ακόμα και στην κόντρα του με τον τ. Λιμενάρχη λειτουργώντας αποσβεστικά και προστατευτικά για τον πρωτοεκλεγμένο νεαρό Δήμαρχο.
 • Ανταποκρίθηκα θετικά στο αίτημα του Δήμου για την διευκόλυνση του συγκοινωνιακού έργου υπογράφοντας σχετική απόφαση και βγάζοντας τον από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει.
 • Τον υποστήριξα στην υπόθεση των ιχθυοτροφείων ταυτιζόμενος απόλυτα με τις θέσεις του και καταθέτοντας στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής, υπέρ των θέσεών του, μαζί με τον δικηγόρο του Νίκο Αντωνιάδη.
 • Ήμουν δίπλα του από την 1η στιγμή στις πλημμύρες της 8ης Δεκεμβρίου 2014.
 • Φρόντισα να πιστωθούν στον Δήμο Πόρου 315.000€ για την αποκατάσταση και την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού! Τα 415.000€ πιστώθηκαν άμεσα στον προϋπολογισμό του 2015, με παρέμβαση μου διακόπτοντας την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Πρόγραμμα των Εκτελεστέων Έργων. Οι πρώτες 600.000€ αντί για αντιπλημμυρικά έργα και έργα προστασίας των πρανών, για τα οποία προορίζονταν, χρησιμοποιήθηκαν, κυρίως, για έργα ασφαλτόστρωσης από το Δασαρχείο μέχρι τον Άγιο Στάθη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην φτάνουν για την γέφυρα του Νεκροταφείου, το οποίο τελικά υλοποιήθηκε ύστερα από μεγάλη πίεση μου.
 • Για τον Βιολογικό, έχουν πιστωθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής 575.000€, σχεδόν από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Το έργο της Σφαιρίας, όμως –για το οποίο προσωπικά μερίμνησα για την επέκτασή του μέχρι το Σιρόκο– ξεκίνησε μετά από 4 χρόνια, καθυστερήσεων και παλινωδιών! Εν τω μεταξύ, εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης-«εμπόδιο» μαζί με τον προκάτοχό μου «κάθισα στο σκαμνί» 7 ώρες κατηγορούμενος γιατί δεν αποκατέστησα τον Βιολογικό από τον 1ο μήνα της θητείας μου, τον Σεπτέμβριο του ‘14.
 • Το έργο αποκατάστασης του «πληγωμένου» λιμανιού του Πόρου –μετά από πολλές καθυστερήσεις– εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.
 • Η Π.Ε. Νήσων έχει προγραμματίσει και εκτελεί έργα ανακατασκευής και βελτίωσης σε ΟΛΑ τα γήπεδα και τα κλειστά γυμναστήρια των νησιών και της Τροιζηνίας. Αδυνατεί όμως να φτιάξει το γήπεδο/στάδιο του τόπου καταγωγής μου, του Πόρου γιατί ο Δήμαρχος δεν έχει υπογράψει μέχρι τώρα Προγραμματική Σύμβαση με το Πολεμικό Ναυτικό για την παραχώρησή του.
 • Τον στήριξα σε όλη την διαδικασία για τον αποχαρακτηρισμό μέρους της περιοχής του Αγίου Στεφάνου προκειμένου να εξασφαλιστεί χώρος για την εγκατάσταση του αφαλατωτή. Εν τούτοις, το έργο δεν εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής για χρηματοδότηση διότι το ηλεκτρονικό αίτημα υπεβλήθη την ώρα που έκλεινε η σχετική πλατφόρμα. Γι’ αυτό, έφταιγε ο Αντιπεριφερειάρχης και η Περιφερειάρχης…που τήρησαν τις νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα!!! Τόση δε ήταν η επιμονή του για δήθεν ευθύνες της Περιφέρειας, ώστε η Περιφερειάρχης αναγκάστηκε να συγκαλέσει ειδική σύσκεψη γι’ αυτό.
 • Ως Αντιπεριφερειάρχης φρόντισα, επίσης, να δεσμευτούν χρήματα για την μελέτη υδροδότησης του Καραπολιτιού και την οδοποιία Μιστρέτσι – Περγάρι – Τσελεβίνια – Μαυρόρεμα - Καραπολίτι, συνολικού προϋπολογισμού 1.035.000€, όπως είχα δεσμευθεί από τις εκλογές του ’94.
 • Επιπροσθέτως, επισκευάστηκε, διαγραμμίστηκε και έγινε ασφαλέστερος ο δρόμος Γαλατά-Μετόχι μήκους 18km.
 • Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δικτύου υδροδότησης του Πόρου από τον Κάμπο της Τροιζήνας, μήκους 8 km. Εξαιτίας του δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στο νησί, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
 • Ετησίως χρηματοδοτούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί. Τα τελευταία χρόνια, τα ποσά έχουν αυξηθεί με την προσθήκη νέων. Ενδεικτικά, αναφέρω τα «Διασυνοριακά» και το «Poros Arts Festival».
 • Κατηγορήθηκα, επίσης, αδίκως για αρμοδιότητες που δεν μου αναλογούν (!) όπως η διαχείριση των αδέσποτων ζώων αλλά και των μπάζων. Η διαχείριση αυτών των θεμάτων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων.

 

Συμπερασματικά, το 90% όλων των αναπτυξιακών έργων και δράσεων στο νησί του Πόρου -και όχι μόνο- χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την Περιφέρεια, με μέριμνα του «ανύπαρκτου» Ποριώτη Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος προΐσταμαι των σχετικών υπηρεσιών! Ίσως τελικά, να είναι όλως «τυχαίο» ότι σε καμία εκδήλωση του Δήμου Πόρου δεν μνημονεύεται και συστηματικά δεν αναφέρεται από την 1η στιγμή από τον Δήμαρχο η συμβολή μου ως Αντιπεριφερειάρχης, ακόμα και παρουσία μου συνάγοντας ότι για τον Δήμαρχο είμαι persona non grata (!), για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει…

 

Και παρά το γεγονός ότι έχω άριστες σχέσεις με τους υπόλοιπους 7 Δημάρχους, Δήμους και όλο το πολιτικό προσωπικό της ΠΕ Νήσων όπου και εκτελούνται έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 150.000.000€ από την Περιφέρεια, για τον Δήμαρχο Πόρου ως Αντιπεριφερειάρχης, μεταξύ άλλων απαξιωτικών εκφράσεων, λέω και «μπούρδες», όπως πολύ προσβλητικά μου είπε ενώπιον πρώην Υπουργού, Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων και Περιφερειακών Συμβούλων στη σύσκεψη για το θέμα των ιχθυοτροφείων, με παντελή έλλειψη σεβασμού στην προσωπικότητα και την ιστορία μου, τον θεσμό που εκπροσωπώ, τον χώρο και τους παρευρισκόμενους.

 

Ή ότι είμαι «εκτός ορίων», όπως με κατηγόρησε δημοσίως, ενώ το νερό που έπιναν οι Ποριώτες και οι επισκέπτες στο νησί -τον Αύγουστο του ‘17- ήταν «εντός (???) ορίων(!!!)», αντίθετα με τα όσα έδειξαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Γενικού Χημείου του Κράτους. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει βέβαια τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Εν τούτοις, ο Δήμαρχος με κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη επειδή προσπάθησα να προστατεύσω την υγεία των πολιτών ενημερώνοντάς τους για τον κίνδυνο που διέτρεχαν από την κατανάλωση ακατάλληλου νερού, ως είχα καθήκον και υποχρέωση.

 

Μετά από όλα αυτά…τα ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ… σύμφωνα με τον ΚΩΔΙΚΑ & τις ΑΡΧΕΣ της Πολιτικής Επιστήμης και ως επιστέγασμα όλων των ανωτέρω, ο Δήμαρχος ζήτησε με επιστολή του προς την Περιφερειάρχη (Ιούνιος ’17) να μην συνεργάζεται πλέον μαζί μου για τα θέματα του νησιού, για τα οποία έχω θέση και άποψη, ως Ποριώτης.

 

Το αν αξίζει κανείς να γελάσει ή να κλάψει μετά από αυτά, το αφήνω στην κρίση των πολιτών…Είμαι βέβαιος ότι οι συμπατριώτες μου Ποριώτες έχουν άποψη, γνώση και ορθή κρίση ώστε να αξιολογήσουν αντικειμενικά τα έργα και την προσφορά μου! Άλλωστε, μου το έχουν αποδείξει και στην πράξη διαχρονικά.

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Σ.ΠΟΖΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ε.Σ.Π.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ

Πόρος, 1/11/2018

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Σ.ΠΟΖΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ε.Σ.Π.

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου στα πλαίσια των ετήσιων Βραβείων Επιχειρηματικότητας Πόρου, ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση ενός νέου Βραβείου, στη μνήμη της αείμνηστης Σοφιάνας Ποζιάδη, η οποία ήταν ενεργό και άξιο μέλος του Συλλόγου.

Η δυναμική και ιδιαίτερα αγαπητή επιχειρηματίας, αποτέλεσε παράδειγμα θάρρους και εργατικότητας για τους κατοίκους και επισκέπτες του Πόρου, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και προσφέροντας όμορφες αναμνήσεις σε χιλιάδες επισκέπτες του νησιού από την τουριστική επιχείρηση της.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. αποφάσισαν ομόφωνα την δημιουργία του Βραβείου «Ποριώτισσα της Χρονιάς», το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο στην Ποριώτισσα που θα διακρίνεται για την κοινωνική ή/και επαγγελματική της καταξίωση.

Τα «βραβεία Επιχειρηματικότητας Πόρου» θα απονέμονται έπειτα από εισηγήσεις μελών του Συλλόγου και ψηφοφορία από όλα τα ενεργά μέλη του. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί επίσημα η διαδικασία προτάσεων και ψηφοφορίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

ΔΤ Ε.Ε.Σ.Π. για το πεσμένο λιμάνι

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ

Πόρος, 2/11/2018

ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π. & ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ !

Έξι (6) χρόνια είναι γκρεμισμένο μεγάλο τμήμα του λιμανιού του Πόρου και ελάχιστα πράγματα έγιναν σε αυτό το διάστημα λόγω της αθάνατης Ελληνικής Γραφειοκρατίας και των υπόγειων αντιπαραθέσεων μεταξύ των Αρχών. Πριν 1,5 μήνα ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, αποφάσισε την υποβολή Μυνητήριας Αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την 6ετή εγκληματική αδράνεια, έχοντας ξεπεραστεί πλέον κάθε όριο υπομονής των επαγγελματιών του νησιού.

Αμέσως μετά την σχετική ανακοίνωση άρχισαν να "ανακαλύπτονται" από τους αρμοδίους πιθανές λύσεις για την έναρξη των εργασιών, ενώ μέχρι τότε σχεδόν ούτε μια ανακοίνωση δεν είχε βγεί. Μάλιστα σε σχετική δημοσίευση, στις 25 Οκτωβρίου 2018, το Δ.Σ του Συλλόγου μας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τώρα που ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατέθεσε αναφορά με 75 σελίδες συμπληρωματικά έγγραφα για το θέμα στην Εισαγγελία Πειραιά, έχουμε την αίσθηση πως σύντομα θα αρχίσουν τα έργα...». Σε αυτά τα πλασία διεξήχθη και συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Δημήτρη Συξέρη με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο.

Τελικά σήμερα Παρασκευή 2/11, επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα είχαμε προαναγγείλει καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος ανακοίνωσε την άμεση έναρξη των εργασιών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες αποκατάστασης του δυτικού κρηπιδώματος του λιμανιού του Πόρου, υπεγράφη χθες από τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων κ. Αθανάσιο Μοσχολέα η απόφαση υποκατάστασης της αναδόχου εταιρείας. Το έργο έχει ταλαιπωρήσει και ταλαιπωρεί, τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες και έχει δυσφημίσει το νησί του Πόρου.Στόχος της Π.Ε. Νήσων είναι η ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου να γίνει λειτουργικό, πριν από το Πάσχα του 2019.»

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π. αποδίδουν τα συγχαρητήρια στον κ. Χατζηπέρο για τις προσπάθειες του και δηλώνουν πως θα παρακολουθούν από κοντά την πορεία των εργασιών και θα συνεχίσουν να ασκούν έντονες πιέσεις με κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του συλλόγου και των κατοίκων του Πόρου γενικότερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

Δ.Τ. Αντιπεριφεριάρχη : Αλλαγή Εργολάβου για το πεσμένο λιμάνι

Ο Αντιπεριφεριάρχης Νήσων κάτω από την πίεση χρόνου (έρχονται εκλογές σε 7 μήνες) και τις απανωτές δημοσιεύσεις, επεμβάσεις αλλά και την μήνυση του Δημήτρη Συξέρη εκ μέρους του ΕΕΣΠ, αποφάσισε την αλλαγή του ανάδοχου για το λιμάνι.

Η κίνηση βέβαια δημιουργεί τεράστια ερωτήματα, αφού μέχρι χθες το πρόβλημα ήταν η μελέτη και το έργο είχε σταματήσει μέχρι να γίνει καινούργια, ενώ υπήρχαν (ως φήμες) οι φόβοι ότι επειδή το έργο χτυπήθηκε με πολύ μεγάλη έκπτωση, δεν έβγαινε ο εργολάβος.

Αυτό που όμως δεν είχε πληροφορηθεί ο κόσμος, είναι ότι ο εν λόγο εργολάβος είχε κηρυχθεί έκπτωτος για άλλο έργο στον Δήμο Πόρου από τον Δήμαρχο Πόρου κ. Ιωάννη Δημητριάδη, οπότε δεν μπορούσε να κάνει πλέον το έργο (εάν κηρυχθείς έκπτωτος για ένα έργο αποκλείεσαι αυτόματα από όλα τα δημόσια έργα).

Αυτό δημιουργεί και ενδεχόμενο κίνδυνο ο δεύτερος επιλαχών εργολάβος για το έργο να προσβάλει την αντικατάσταση του έκπτωτου εργολάβου, αφού ως έκπτωτος δεν έχει το δικαίωμα να υποκατασταθεί, αλλά θα έπρεπε να αναλάβει το έργο ο επόμενος.

Ακόμα ερωτήματα δημιουργεί και η ανάμιξη του Δημάρχου Πόρου, που είχε προαναγγείλει το γεγονός μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook όταν ακόμα ήταν το θέμα υπό διερεύνηση από την Αντιπεριφέρεια, ενώ ο ίδιος είχε κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο.

Ελπίζουμε να δούμε τα έργα να ολοκληρώνονται και να μην κολλήσουμε λόγο και πάλι λανθασμένων επιλογών.

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

02-11-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΚΡΙΒΩΣ 6 ΧΡΟΝΙΑ Η
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες αποκατάστασης του δυτικού κρηπιδώματος του λιμανιού του Πόρου, υπεγράφη χθες από τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων κ. Αθανάσιο Μοσχολέα η απόφαση υποκατάστασης της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει ταλαιπωρήσει και ταλαιπωρεί, τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες και έχει δυσφημίσει το νησί του Πόρου.

Στόχος της Π.Ε. Νήσων είναι η ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου να γίνει λειτουργικό, πριν από το Πάσχα του 2019.

Αλλαγή πορείας για την

Ο Γιάννης Δημητριάδης εκλέχθηκε στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές με τη άτυπη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ...της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε την αγανάκτηση του κόσμου προς τους "Συστημικούς" πολιτικούς και κόμματα. Επίσης με την πρόφαση του "προοδευτικού" και "αδιάφθορου", κέρδισε τη συμπάθεια των αριστερών δημοτών που περίμεναν να αλλάζει η ατζέντα της πολιτικής και σε τοπικό επίπεδο.

Ο Δημητριάδης φρόντισε να υποστηρίξει αυτή την εικόνα, κρατώντας ακόμα και ένα ενδυματολογικό κώδικα ανάλογο με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο στοιχείο την απουσία γραβάτας, ακόμα και σε επίσημες περιστάσεις (πχ παρελάσεις)

Τώρα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν με μεγάλη διαφορά πρώτο Κόμμα τη Νέα Δημοκρατία, έρχεται αλλαγή πορείας στην "Αλλαγή Πορείας", ο Δημητριάδης ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη "Kolotoumba" του αιώνα: Όχι μόνο φόρεσε γραβάτα για πρώτη φορά στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες μας, προσπαθεί να πείσει τη Νέα Δημοκρατία πως είναι "δικός τους πολιτικός" για να εκμεταλλευτεί τη παράσταση νίκης της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.

Βέβαια θα δυσκολευτεί να πείσει για κάτι τέτοιο, μιας και τόσο οι "αγάπες" του με Δούρου, Γεννιά και Σκουρλέτη, όσο και οι βασικότεροι του πολιτικοί αντίπαλοι οι οποίοι είναι στελέχη ή μέλη της Νέας Δημοκρατίας (Σπύρος Σπυρίδων, Δημήτρης Στρατηγός, Δημήτρης Συξέρης, Δημήτρης Μωρόπουλος), προφανώς θα φροντίσουν να ενημερωθεί σχετικά η "Πειραιώς" για την απέλπιδα προσπάθεια του Γιάννη Δημητριάδη.

Δ.Τ. ΕΕΣΠ : Ενημέρωση για την Food Expo 2019

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ

Πόρος, 1/11/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ FOOD EXPO 2019

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου ενημερώνει τους επαγγελματίες του νησιού που σχετίζονται με την παραγωγή και μεταποίηση αγροδιατροφικών προιόντων (Ελαιόλαδο, Κρασί, Μέλι, Λεμόνια κλπ) ότι στο site της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση (http://www.patt.gov.gr/site/index.php… ) έχει αναρτηθεί πρόσκληση, αίτηση, υπεύθυνη δήλωση καθώς και η κάτοψη με το φωτορεαλιστικό σχέδιο του περιπτέρου, που αφορούν στην συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «6η FOOD EXPO 2019» που θα πραγματοποιηθεί από 16-18 Μαρτίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Η Περιφέρεια Αττικής επιχορηγεί με 60% το κόστος συμμετοχής για την ενοικίαση περιπτέρων, ενώ το υπόλοιπο 40% θα το επιβαρυνθούν οι ίδιοι οι εκθέτες. Το μέγεθος του περιπτέρου που θα αναλογεί στον κάθε εκθέτη θα είναι 6, 7,5 ή 9 τ.μ. Υπάρχει δυνατότητα για κοινή συμμετοχή επιχειρήσεων με τον Ε.Ε.Σ.Π. για μείωση του κόστους και ενιαία προβολή των προιόντων της περιοχής μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο Δ.Σ του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου (τηλ: 6970801255, eesporou@gmail.com) ή στην Περιφέρεια Αττικής, Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της:

κα. Μπιτακλή Ελένη τηλ: 2132065772, eleni.mpitakli@patt.gov.gr
κα. Σταυρουλάκη Βασιλική τηλ: 2132065770, vstavroulaki@patt.gov.gr
κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος τηλ: 2132065771, thanos.antonopoulos@patt.gov.gr

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η 19/11/2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

 photo food expo 2019-1jpg_zpskbkdaa2b.jpg
 photo food expo 2019-2jpg_zpszfrosgsg.jpg
 photo food expo 2019-2jpg_zpszfrosgsg.jpg
 photo food expo 2019-2jpg_zpszfrosgsg.jpg
 photo food expo 2019-2jpg_zpszfrosgsg.jpg

Οι εορτασμοι της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα και με επίκεντρο τις Μαθητικές Παρελάσεις γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε Πόρο και Γαλατά, με συμμετοχή των τοπικών αρχών αλλά και του Αντιπεριφεριάρχη Νήσων κ.Χατζηπέρου.

Poros-3-28-10-18 photo 28 . - 3_zpsjpekeyhc.jpg
Poros-3-28-10-18 photo 28 . - 3_zpsjpekeyhc.jpg
Poros-1-28-10-18 photo 28 . - 1_zps5bhu4pmv.jpg

Στο Λύκειο Πόρου δόθηκαν δωροεπιταγές στα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον Δήμαρχο Πόρου.
Poros-3-28-10-18 photo 28 . - 3_zpsjpekeyhc.jpg

O Δήμαρχος που δεν αγαπούσε το πράσινο…

Είναι να απορεί κανείς με τις αποφάσεις που λαμβάνονται στον Δήμο και στο Λιμενικό Ταμείο Πόρου.

Πριν λίγους μήνες αποφασίζανε τον καλλωπισμό φυτών που βρίσκονται στην πλατεία Ηρώων στο κέντρο του λιμανιού, αγόρασαν φυτά, χώμα και βότσαλα, και καλλώπισαν έστω και λίγο τις αλτάνες που βρίσκονται στο κέντρο του λιμανιού, εκεί που δένουν τα ταχύπλοα (ιπτάμενα και καταμαράν).

Τώρα δίνουν σχεδόν 2,500€ για να τα ξηλώσουν !

Ο δήμαρχος (παρότι το σπίτι του είναι μέσα στα δέντρα) δεν τα πάει καλά με το «δημοτικό πράσινο», μια από τις πρώτες του πράξεις ήταν το ξήλωμα των ξύλινων αλτανών από το λιμάνι στην πλατεία Ηρώων. Δικαιολογία τότε ήταν ότι ήταν προεκλογική τους δέσμευση και ότι τα λουλούδια δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Βέβαια τότε αναρωτηθήκαμε γιατί δεν τα αντικαθιστούσαν, αλλά … Ο χώρος εκεί έγινε τον χειμώνα ένα τεράστιο πάρκινγκ και το καλοκαίρι χώρος για να κόβει κλήσεις η αστυνομία. Μάλιστα μαζί με τις αλτάνες ξηλώθηκαν και οι ράμπες για ΑΜΕΑ (και βαλίτσες).

Η συνέχεια της δημοτικής αρχής Δημητριάδη δεν ήταν και πολύ διαφορετική, ξήλωσε αλτάνες στην πλατεία Σωλομονίδη, έκοψε φυτά και δέντρα κοντά στην παιδική χαρά (το δέντρο μάλιστα που έκοψαν στο πεζοδρόμιο πάνω από την παιδική χαρά έχει μείνει ακόμα ως τρύπα στο πεζοδρόμιο. Τώρα σειρά είχαν τα λουλούδια στο λιμάνι. Σαν να θέλει να δείξει την τεράστια διαφορά του από την εποχή Σπυρίδωνα που υπήρχαν λουλούδια μέχρι και στα διακοσμητικά στους κάδους σκουπιδιών !

Ο Δημήτρης Γρίβας μάλιστα που είχε διαφωνήσει στην επίμαχη απόφαση στο Λιμενικό Ταμείο (τόσο για το θέμα νομιμότητας της απόφασης όσο και για την σκοπιμότητα της), είχε ζητήσει να μπουν ομπρέλες (ή κάποιο σκίαστρο).

Η απόφαση όμως μίλαγε μόνο για εκεί που πιάνουν τα ιπτάμενα, αλλά τα έργα έφτασαν μέχρι το περίπτερο, προφανώς για να ανοίξουν την θέα στην καφετέρια που ανήκει στην γνωστή από την υπόθεση «Αλλαγή Πορείας ενάντια συλλόγου Γυναικών», κα Κεφαλληνού, συν τα υπόλοιπα προβλήματα, ήταν αναμενόμενο το λιμεναρχείο να σταματήσει τα έργα.

DLΤP 221-2018 photo dltporou221-2018_zpslffwcfbo.png

Τραγική ειρωνεία η διαμαρτυρία Δημητριάδη για την ανάμιξη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων. Ένα πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε όταν άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου με τον χαρακτηρισμό του Πόρου ως «Ιστορικό Τόπο», παρόλες τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης ότι θα δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι η ίδια η δημοτική αρχή πριν από λίγους μήνες έστειλε κατάστημα στο Κ.Σ. Νεότερων Μνημείων, και μάλιστα επιλεκτικά, αφού είναι το μοναδικό που έστειλε, ενώ δεν ζήτησε την γνώμη του ΚΣΝΜ για άλλες ποιο τρανταχτές περιπτώσεις.

Ο κ. Δημητριάδης έχει πέσει θύμα των ίδιων του τον επιλογών με τον «Ιστορικό Τόπο», και μάλιστα έχει παρασύρει μαζί στο πρόβλημα ολόκληρη την κοινωνία και την τοπική οικονομία.

Όσον αφορά δε την σκοπιμότητα, η Δημοτική Αρχή που ύστερα από 4 ολόκληρα χρόνια δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ένα στέγαστρο στο νέο λιμάνι για να έχουν λίγη σκιά οι επιβάτες, παρότι βρήκε έτοιμη μελέτη από την προηγούμενη αρχή (θα θυμάται κανείς τις καταγγελίες της για το στέγαστρο πριν αναλάβει), επιλέγει να διαλύσει και τις λίγες πινελιές πρασίνου, επιβαρύνοντας το τοπικό μικροκλίμα.

Είναι γνωστό ότι το κέντρο της παραλίας του Πόρου είναι ιδιαίτερα ζεστό το καλοκαίρι, και τα λίγα φυτά βοηθούν πάρα πολύ στην καταπολέμηση της ζέστης. Είναι ακόμα γεγονός ότι δεν υπάρχει σκιά στο κέντρο του λιμανιού, ειδικά εκεί που οι επιβάτες περιμένουν τα ιπτάμενα, αναγκαζόμενοι είτε να περιμένουν στο παγκάκι στον ήλιο, είτε στις καφετέριες. Με τα χρόνια τα δέντρα δε μειώνονται.

Τώρα έχουμε τις απίστευτες δικαιολογίες του Δημάρχου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, από όπου επέλεξε να επιτεθεί στους Σπυρίδωνα και Γρίβα, κάτω από επιδοκιμασίες ανθρώπων που πολλοί δεν έχουν σχέση με το νησί, είτε είναι θερμοί υποστηρικτές του, προσπαθώντας να δημιουργήσει αρένα έναντι των πολιτικών του αντιπάλων.

dltp 221-2018 dim photo dltporou221-2018-2_zpsdqvetgob.png

Μετά από 4 χρόνια θυμήθηκε την υδροδότηση στο Καραπολίτι ο Δήμαρχος

Μετά από 4 χρόνια θυμήθηκε την υδροδότηση στο Καραπολίτι ο Δήμαρχος

Ύστερα από 4 χρόνια θυμήθηκε ότι υπάρχει το Καραπολίτι ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης.

Η απάντηση στα χρόνια αιτήματα των κατοίκων, έρχεται με την προκήρυξη μελέτης, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, με το έργο να υπάρχει μόνο θεωρητικά στις καλένδες …

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δημάρχου :

Πόρος, 12.10.2018

Δελτίο Τύπου

Διακήρυξη διαγωνισμού για την εκπόνηση της
Μελέτης υδροδότησης του οικισμού Καραπολίτι

Δημοσιεύθηκε από τον Δήμο Πόρου η διακήρυξη του διαγωνισμού για την εκπόνηση της Μελέτης υδροδότησης του οικισμού Καραπολίτι, προϋπολογισμού 24.139,08€ + ΦΠΑ. Το Καραπολίτι, το οποίο βρίσκεται στο ηπειρωτικό τμήμα του Δήμου Πόρου, αποτελεί τη μεγαλύτερη οικιστική περιοχή του Δήμου η οποία δεν υδροδοτείται από το δημοτικό δίκτυο και η Μελέτη θα περιγράψει και θα προϋπολογίσει το αναγκαίο έργο υδροδότησής της. Η δαπάνη της Μελέτης καλύπτεται από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει δεσμευθεί ότι θα χρηματοδοτήσει και το σχετικό έργο.

Φέρνει στον Πόρο ο ΕΕΣΠ τους Σύνεδρους του 16ου Ευρωπαϊκού Συνέδριου Γαστρονομίας & Οίνου

Με τη πολύτιμη συνδρομή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και έπειτα από συννενόηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννη Βουτσινά και τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου θα υποδεχτεί στον Πόρο τη Πέμπτη 18/10 τους 250 περίπου συνέδρους της μεγαλύτερης Γαστρονομικής Αδελφότητας της Ευρώπης CEUCO οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου. (Ζάππειο Μέγαρο 19-21/10/2018).

Οι διοργανωτές του Συνεδρίου προγραμμάτισαν ημερήσια εκδρομή σε Πόρο-Ύδρα-Αίγινα, μία ημέρα πριν την έναρξη των εργασιών, με σκοπό την γνωριμία των ξένων ειδικών με τις τοπικές γεύσεις του Αργοσαρωνικού κατά την υποδοχή τους στον Πόρο με μπουφέ από προϊόντα της περιοχής, προσφορά του Ε.Ε.Π.

gastro3 photo gastro2_zpsdvuapxzf.jpg

Αρμόδιος για την δράση από την πλευρά του Επιμελητηρίου είναι ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Π. κ. Δημήτρης Συξέρης. Συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. Παντελής Κουνέλης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Τάκης Αλεξόπουλος.

Η δράση γίνεται στα πλαίσια της Στρατηγικής επιλογής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την ανάδειξη και προώθηση της Γαστρονομικής Ταυτότητας των περιοχών αρμοδιότητας του (Πειραιάς, Αργοσαρωνικός, Λαύριο, Μέγαρα και Κύθηρα)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

gastro3 photo gastro2_zpsdvuapxzf.jpg

Εκθέτει τον Δημητριάδη ο Χατζηπέρος για το εργοστάσιο του ΒΙΟΚΑ.

Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα μας για την εγκατάλειψη του εργοστασίου Κατεργασίας Λυμάτων του ΒΙΟΚΑ Πόρου, ο Αντιπεριφεριάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκθέτει διπλά τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη.

Με την αναγγελία για την αναβάθμιση του εργοστασίου του ΒΙΟΚΑ για 3ο βάθμια επεξεργασία των Ε.Ε.Λ. (λύματα), ακόμα και σε πολύ αρχικό στάδιο, δηλαδή προέγκριση μια μελέτης που αφού εγκριθεί, δημοπρατηθεί, συνταχθεί, ψηφισθεί, περάσει από τις υπηρεσίες, τότε θα προκηρυχθεί το έργο (ορίζοντας 5ετίας τουλάχιστον), μπαίνει τέλος την γραμμή Δημητριάδη ότι το εργοστάσιο είναι ετοιμόρροπο και πρέπει να γκρεμιστεί και να ξαναφτιαχτεί.

Αποτελεί τουλάχιστον ανέκδοτο πως ο επικεφαλής οργάνωσης για την «προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος» δεν έχει ασχοληθεί καθόλου για το πως θα προστατέψει το περιβάλλον από την λειτουργία του δήμου που προΐσταται εδώ και 4 χρόνια.

Στην σχετικά σελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πατήστε εδώ για να δείτε την σχετική σελίδα) μπορεί να δει κανείς πως λειτουργούσε κανονικά το εργοστάσιο του ΒΙΟΚΑ με την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, και σταμάτησε το 2014 με τον ερχομό της Αλλαγής Πορείας στην διοίκηση του Δήμου.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Αντιπεριφεριάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

15-10-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ
ΒΙΟΚΑ…ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΟΡΟ

Είναι γεγονός ότι η ορθή διαχείριση των υγρών αποβλήτων αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για όλους τους Δήμους και ιδιαίτερα δε για τα νησιά μας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων είχε δεσμευτεί προεκλογικά για την επίλυση του προβλήματος σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Νομοθεσίας (ΚΥΑ 170766, ΦΕΚ Β΄/69/22-01-2016), με υποχρέωση εφαρμογής από 1/1/2020.
Προς την κατεύθυνση αυτή, σαν πρώτο βήμα εξασφαλίστηκε η προέγκριση της χρηματοδότησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία της τριτοβάθμιας επεξεργασίας της Ε.Ε.Λ. Πόρου-Γαλατά. Παρόμοιες δράσεις προγραμματίζονται να γίνουν και για τα υπόλοιπα νησιά.
Με τον τρόπο αυτό, ικανοποιείται η απαίτηση για την αντιμετώπιση των 78 ρύπων προτεραιότητας, ιδίως των υπολειμμάτων αντιβιοτικών, αντισυλληπτικών, αναλγητικών φαρμάκων, κλπ.
Η τεχνολογία τριτοβάθμιας επεξεργασίας επιτρέπει χρήση χωρίς περιορισμούς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενώ θα πρέπει να συνδυάζεται και με τις υπάρχουσες λειτουργικές δομές.
Πάγια πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου είναι η επαναχρησιμοποίηση του υδάτινου προϊόντος της τριτοβάθμιας επεξεργασίας για την κάλυψη οικιακών και αρδευτικών αναγκών ως ανταποδοτικού αγαθού στους κατοίκους και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

  Συμπερασματικά, η προτεινόμενη λύση:
  • - Έχει συγκριτικά μικρότερο κόστος εφόσον μειώνονται οι ανάγκες μεταφοράς νερού σε σχέση με τις υπάρχουσες.
  • - Εξασφαλίζεται εξοικονόμηση ενέργειας (λιγότερες kWh/m3 ).
  • - Μειώνεται η απόρριψη λυμάτων στον θαλάσσιο αποδέκτη (μηδενική απορροή).
  • - Διασφαλίζεται εξοικονόμηση υδατικών πόρων και συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, βάσει των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

  Το σημαντικότερο, όμως, όλων των πλεονεκτημάτων είναι ότι:
  • - Εξασφαλίζεται ένας υδάτινος πόρος σταθερός και ανεξάρτητος από τις κλιματικές συνθήκες, ο οποίος μέχρι τώρα χανόταν. Το θέμα είναι κορυφαίο, ιδιαίτερα για τα νησιά μας, την περίοδο της κλιματικής αλλαγής που διανύουμε.

ΔΤ Σπύρου Σπυρίδωνα Νέα Νομοθεσία για τα Απόβλητα στα λιμάνια

Δελτίο Τύπου

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ: ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ-ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ 700 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών του Οκτωβρίου η εισήγηση του Σπύρου Σπυρίδων για τη νέα Οδηγία της ΕΕ που αφορά την παραλαβή κάθε μορφής αποβλήτων πλοίων από τα Ευρωπαϊκά λιμάνια

Η τελικά διαμορφωμένη πρόταση του κ. Σπυρίδων, αποτελεί πλέον την επίσημη θέση της Αυτοδιοίκησης της ΕΕ για τη σημαντική αυτή δραστηριότητα των 700 περίπου λιμένων των Κρατών-Μελών και αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαϊκών λιμένων.

Η νέα Οδηγία εκτός της εναρμόνισης τς Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας με την διεθνή σύμβαση MARPOL για απορρίμματα που παράγονται ή συλλέγονται από τα πλοία, αναμένεται να δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την διαφάνεια των σχετικών συναλλαγών και την δραστική με μείωση -εξάλειψη των μονοπωλίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εισήγηση του κ. Σπυρίδωνα και κατά συνέπεια η θέση της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης, συμπλέει με τις θέσεις των Ενώσεων της Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ακτοπλοΐας της χώρας μας, με τις οποίες προηγήθηκε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

Εικόνες από το μέλλον

Μιλώντας χθες με έναν συμπατριώτη μας, είχαμε πιάσει τον ΒΙΟΚΑ.

«Γιατί θα σκάψουν αφού δεν χαλάει πλέον εκτός από μπροστά στο σινεμα» αναρωτήθηκε ο συμπατριώτης μας. «Μα χαλάει, απλά δεν κάνει κανένας φασαρία για το θέμα» του αποκρίθηκα, και θυμήθηκα τις παλιές εποχές που κάθε φορά που υπήρχε βλάβη, η συνήθεις σειρά των γεγονότων ήταν απλή, καταγγελία στο ΑΤ Πόρου και στο Λιμεναρχείο, αυτόφωρο τον Αντιδήμαρχο Ζεντέλη, μεγάλοι τίτλοι για την καταστροφή στο Porosnews.

Γκρίνιαζαν κάποιοι Ποριώτες για την ζημιά στην εικόνα του νησιού, και η απόκριση του Μπάμπη Κανατσίδη ήταν «δεν θα κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί». Γκρίνιαζαν άλλοι για τις συνεχές καταγγελίες του Δημητριάδη ως αντιπολίτευση τότε, και η απόκριση του ήταν «κάπως πρέπει να καταγράφονται τα περιστατικά»….

Άλλαξε η διοίκηση στον Δήμο, και έγινε ακριβώς ότι συμβαίνει στον κωλοτούμπα Σύριζα. Οι μεγάλοι τίτλοι εξαφανίστηκαν, οι διοικούντες έκαναν αλλαγή πορείας 180 μοίρες. Πρώτη φορά αριστερή κωλοτούμπα και στο νησί.

Η τελευταία (μεγάλη μάλιστα) διαρροή, έγινε την προηγούμενη βδομάδα στο Νεώριο. Η Αντιπολίτευση δεν έβγαλε ανακοίνωση (μπορεί να έφεραν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν το παρακολουθούν πλέον ούτε οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι), ούτε φυσικά και η δημοτική αρχή. Εμείς στο porosplus λόγο έλλειψης χρόνου δεν γράφουμε σχεδόν τίποτα πλέον, το porosnews το έθαψε κάτω από το χαλί, και μόνο ο Λαζαρίδης έγραψε για το θέμα στο www.mellon.gr.

Ευτυχώς η βλάβη έγινε Παρασκευή Οκτώβρη μήνα που το νησί είναι άδειο, και δεν γίναμε ρεζίλι στους επισκέπτες.

«Ε, θα λυθούν όλα τα θέματα με την επισκευή που θα γίνει τώρα, είτε είναι αχρείαστη σε κάποια σημεία είτε όχι» μου είπε ο συμπατριώτης που είχαμε πιάσει την κουβέντα.

Αμ δε… Η επισκευή δεν περιλαμβάνει τα αντλιοστάσια στην Καλαυρία, παραμόνο την Σφαιρία. Δηλαδή οι συχνές βλάβες σε Νεώριο και Ρώσικο, θα συνεχίσουν, και μάλιστα αν σταματήσουν να φεύγουν τα λύματα στην Σφαιρία (πχ μπροστά από τα σχολεία και το σινεμά που δεν αντεχόταν η βρώμα όλο το καλοκαίρι), θα μεγαλώσει η ποσότητα που καταλήγει στο εργοστάσιο, θα επιβαρυνθούν τα αντλιοστάσια, και μπορεί να πυκνώσουν οι βλάβες.

«Τι θα ξαναβλέπουμε τα λύματα να χύνονται στην θάλασσα ?» αναρωτήθηκε ο συμπατριώτης μας, «τι έγινε με την ολική αντιμετώπιση που έλεγε ο δήμαρχος ?» συνέχισε.

Ξέχνα τα αυτά, υποσχέσεις Σύριζα ήταν κι αυτές και έγιναν κωλοτούμπα.

Εδώ το εργοστάσιο του ΒΙΟΚΑ το έχουν παρατήσει και προσπαθούν να το βγάλουν ετοιμόρροπο για να το γκρεμίσουν, τα λύματα πάνε στην θάλασσα όλα, λυματολάσπη (το παράγωγο του ΒΙΟΚΑ) έχουν να μαζέψουν από τον καιρό του Ζεντέλη, και αν συνεχίσουν έτσι (και ξαναβγεί ο Δημητριάδης), μέχρι το τέλος της επόμενης θητείας θα έχει καταρρεύσει σίγουρα το εργοστάσιο δίχως την παραμικρή συντήρηση.

«Και γιατί τον ψηφίσαμε τότε ?» αναρωτήθηκε ο συμπατριώτης, «Αλέξης κι αυτός ?»

Έλα ντε ….. photo 43411615_108065206780855_904680748609437696_n_zpse1oamklr.jpg

 photo 43378254_322400498540003_7892371975450918912_n_zpsf8n1hbdd.jpg

 photo 43243416_699993907051516_7602750330543013888_n_zpssenhytbm.jpg

Σημείωση : οι φωτογραφίες και το video είναι άγνωστης προέλευσης, ταξίδευαν από viber σε facebook messenger, κοινώς από κινητό σε κινητό...
H φωτογραφία του εξωφύλλου είναι από το www.mellon.gr

"Πορίωτισσα" Εκλογές την Κυριακή 9/9/18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
«ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 03/09/2018 με μοναδικό αντικείμενο την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής και την διεξαγωγή εκλογών, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εκλογές την Κυριακή 09/09/2018 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Ποριώτισσα».

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο κτίριο της κας Χριστιάνας Βασιλείου (πρώην Λιμενικό Ταμείο) που βρίσκεται στην πλατεία Βιρβίλη από τις 11:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ.

Όσες κυρίες επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 07/09/2018 και ώρα 19:00μ.μ. στις κυρίες της εφορευτικής επιτροπής:

 • Μάνδηλα Μαργαρίτα (τηλ.6976408372)
 • Μωροπούλου Κατερίνα (τηλ. 6944431138)
 • Ταλιούρα-Συξέρη Έφη (τηλ. 6979771954)

Η προθεσμία τίθεται προς διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας.

Μεγάλη επιτυχία η Γ.Σ της "Ποριώτισσας", εκλογές στις 9/9/18

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γυναικών Πόρου "Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ", που διεξήχθη εχθές σε επιχείρηση του Πόρου (επειδή δεν της παραχωρήθηκε Δημοτικός Χώρος από τον Γιάννη Δημητριάδη). Σχεδόν 100 μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν στην Γ.Σ, στην οποία αποφασίστηκε να διεξαχθούν Εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο την ερχόμενη Κυριακή 9/9 με τριμελή Εφορευτική Επιτροπή που θα αποτελείται από τα μέλη του Συλλόγου: Ρίτα Μάνδηλα, Κατερίνα Μωροπούλου και Έφη Ταλιούρα-Συξέρη. Παρών στη Γ.Σ ήταν οι δικηγόροι Τσολάκος και Παπουτσής. Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη, προβλεπεται όξυνση της αντιδικίας που έχει προκληθεί από 2 μέλη του Συλλόγου (Χρύσα Τζανετοπούλου και Ζωή Κεφαλληνού) με την μεγάλη πλειοψηφίά των μελών του μέχρι τώρα πολύ δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου.

Οι δύο κυρίες (που πρόσκεινται στην πλευρά Δημητριάδη) προσπαθούν εδώ και 2 μήνες περίπου, με νομικά τερτίπια να ακυρώσουν τις προηγούμενες εκλογές, οι οποίες είχαν αναδείξει στο Διοικητικό Συμβούλιο της "Ποριώτισσας" 7 μέλη, από τα οποία κανένα δεν ήταν της "επιρροής Δημητριάδη", αλλά όλες δρουν ανεξάρτητα από πολιτικές επιλογές χωρίς να εμπλέκουν τον σύλλογο σε παραταξιακά παιχνίδια με καμία πλευρά. Άλλωστε χαρακτηριστικό ήταν ότι τα μέλη της προσωρινής διοίκησης που πρότειναν ήταν σχεδόν όλα μέλη της παράταξης Δημητριάδη (αυτούς εμπιστεύονταν όπως είχαν γράψει στο διαδίκτυο), ακόμα και τους άντρες της παράταξης !

Η διάχυτη πεποίθηση στην Κοινωνία του Πόρου είναι πως όλες οι ενέργειες των 2 κυριών έχουν σαν πραγματική αιτία αυτό ακριβώς το λόγο, την πλήρη αδυναμία Δημητριάδη να ελέγξει και τον δεύτερο μεγάλο Σύλλογο του νησιού, μετά την παταγώδη αποτυχία των εκλεκτών του στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου πριν από 2 χρόνια. Αυτό που συζητείται έντονα στο νησί είναι πως οι εξελίξεις στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πόρου, που έχει αποδείξει την μεγάλη και πολυετή προσφορά στην Κοινωνία, θα είναι ενδεχομένως και η καταστροφή του Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος συστηματικά επενδύει στον Διχασμό και την πόλωση της κοινωνίας του Πόρου.

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ

Έληξε σήμερα το μεσημέρι η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η οποία είχε ξεκινήσει εχθές τα ξημερώματα με οικονομικά κυρίως αιτήματα. Συγκεκριμένα οι Ναυτικοί διεκδικούσαν αυξήσεις 5%, ενώ οι πλοιοκτήτες αντιπρότειναν 2%. Η απεργία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα εν μέσω τουριστικής περιόδου σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, ενώ το θέμα απασχόλησε και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ενώ οι ανακοινώσεις μελών της Διοίκησης της ΠΝΟ μέχρι σήμερα το πρωί ήταν πολύ σκληρές και δεν άφηναν σημεία αισιοδοξίας για γρήγορη αποκατάσταση των δρομολογίων, τελικά το μεσημέρι με πλειοψηφία 10-4 αποφασίστηκε η άμεση διακοπή της απεργίας και η έπανέναρξη όλων των δρομολογίων της Ακτοπλοίας.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Εμπορικού Κόσμου της Χώρας προς την Διοίκηση της ΠΝΟ, ζητώντας την επανεξέταση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την διακοπή των δρομολγίων στον τουρισμό. Συγκεκριμένα εχθές δευτέρα 3/9 με κατεπείγουσα επιστολή του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου στο Γενικό Γραμματέα της Π.Ν.Ο, ζητήθηκε να μην συνεχιστεί η απεργία, αναφέροντας τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον τουρισμό ειδικά των μικρών νησιών. Σήμερα τρίτη 4/9 τη σκυτάλη πήρε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, η οπία με επιστολή της στην Π.Ν.Ο. ζητούσε επίσης την αναστολή των κινητοποιήσεων, λόγω των σοβαρών δυσχερειών που παρατηρούνται στον τουρισμό και το εμπόριο των νησιών.

Τελικά η Διοίκηση της Π.Ν.Ο, δέχτηκε όπως αναφέραμε την πρόταση των πλοιοκτητών, αλλάζοντας την σκληρή της στάση και έτσι αποφεύχθηκε μεγαλύτερη ταλαιπωρία τουριστών και κατοίκων των νησιών.

Διαβάστε τις επιστολές του Ε.Ε.Σ.Π. και της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α.:

EESP APERGIA PNO photo porosplus PNO-1_zpsmdnbqfma.jpg DT PNO photo porosplus DT-1_zpszcqemvj6.jpg

Πολύωρη διακοπή νερού στις 3/9/18

Τη δευτέρα 3/9 ο Πόρος είχε μια ακόμα διακοπή νερού που οφειλόταν σε βλάβη του κεντρικού αγωγού από το Γαλατά. Για πολλές ώρες σχεδόν ολόκληρο το νησί δεν είχε νερό και αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα σε κατοίκους και επισκέπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σημαντικό πρόβλημα είχαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού (ταβέρνες, καφετέριες κλπ), οι οποίες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν σωστά τους πελάτες τους. Το ιδιαίτερο όμως σε αυτή τη μεγάλη διακοπή νερού, ήταν η πλήρης απουσία ενημέρωσης από τον Δήμο Πόρου. Είναι χαρακτηριστικό πως στο διαδίκτυο υπήρχαν πολλά αρνητικά και ειρωνικά σχόλια για την διακοπή και την απουσία ενημέρωσης. Η βλάβη στον αγωγό ήταν στον Γαλατά και μάλιστα προέκυψε και δεύτερη βλάβη, η οποία επιδείνωσε το πρόβλημα και καθυστέρησε πολύ την αποκατάσταση της υδροδότησης.

Τελικά επειδή δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Πόρου για την πορεία της βλάβης, ανέλαβε άτυπο ρόλο ενημέρωσης των επιχειρήσεων και των πολιτών, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτριος Συξέρης, ο οποίος όπως έγραψε στην σελίδα του στο Facebook αλλά και σε σελίδες τοπικών ΜΜΕ, επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Πόρου κ. Γιώργο Κουτουζή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως μέχρι τις 9μμ θα είχε επανέλθει πλήρως το νερό. Τελικά όπως πληροφορηθήκαμε από τον κ. Συξέρη και πολλούς Ποριώτες, η παροχή νερού αποκαταστάθηκε πλήρως μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Συξέρη

syxeris nero photo syxeris_zpsrplmqck0.png

Ανακοίνωση για την Γ.Σ. της 3/9/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ κ. Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

Με τεράστια πραγματικά έκπληξη διαβάσαμε σήμερα, 02/09/2018, στην ιστοσελίδα «POROS NEWS» την από 01/09/2018 επιστολή του Δικηγόρου κ. Αντωνίου ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, την οποία φέρεται να προσυπογράφει «ως Δικηγόρος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου μας «Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» και με την οποία υποστηρίζει ότι η αυριανή νομίμως συγκληθείσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, με αντικείμενο και σκοπό να ληφθεί απόφαση για την διεξαγωγή νέων αρχαιρεσιών κατά το Καταστατικό μας, είναι τάχα ανυπόστατη, παράνομη και καταχρηστική.

Την άνω επιστολή του, μάλιστα, την «διανθίζει» και με άμεσες απειλές για δήθεν ποινικές και αστικές ευθύνες.

Είναι προφανής ο σκοπός «να προκληθεί θόρυβος», αλλά και να εκφοβισθούν τα μέλη του Συλλόγου μας, ούτως ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα απαρτίας κατά την άνω νομίμως συγκληθείσα Έκτακτη Γενική μας Συνέλευση.

Έρχεται δε η άνω επιστολή να αποτελέσει την συνέχεια της απέλπιδας προσπάθειας δύο (2) και μόνον μελών μας να καταστήσουν ανενεργό τον Σύλλογό μας, προφανώς γιατί θεωρούν ότι ο Σύλλογός μας «δεν εκφράζει» τις όποιες επιδιώξεις τους, καθ’ όσον αυτός συνεχίζει την μακρά πολιτιστική και μόνον προσφορά του στο νησί μας και τον τόπο μας, μακρυά από πολιτικές και άλλες επιδιώξεις και σκοπιμότητες.

Θέλουμε, λοιπόν, με αίσθημα ευθύνης να ενημερώσουμε ότι ο άνω Δικηγόρος δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα εκπροσωπήσεως του Συλλόγου μας και κανένα απολύτως δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν εκπρόσωπος οποιασδήποτε προσωρινής διοικούσης επιτροπής.

Και τούτο διότι, όπως και ο ίδιος άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, που ορίσθηκε στις 20/07/2018 με προσωρινή διαταγή της Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Πειραιώς, είχε δύο (2) και μόνον ειδικές και απολύτως συγκεκριμένες αρμοδιότητες, δηλαδή:

 1. Να διοργανωθεί η γιορτή της λεμονιάς, που εν τέλει δεν διοργανώθηκε
 2. και να εκπροσωπηθεί ο Σύλλογός μας κατά την δικάσιμο της 07/08/2018, οπότε και θα συζητούνταν η αίτηση αναστολής που είχαν υποβάλει τα προαναφερόμενα δύο (2) μέλη μας.

Αυτές και μόνον τις αρμοδιότητες είχε και καμία άλλη.

Η διάρκεια, λοιπόν, της άνω προσωρινής διαταγής ήταν μέχρι 07/08/2018 και μόνον, αυτή δε ούτε παρατάθηκε, ούτε και ανανεώθηκε ποτέ, ούτε και εξεδόθη ποτέ άλλη προσωρινή διαταγή ή απόφαση περί ορισμού άλλης προσωρινής διοικούσης επιτροπής

Κατά την άνω δε δικάσιμο της 07/08/2018, ο ίδιος ο άνω Δικηγόρος κ. Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ παρέστη και ζήτησε αναβολή για τους δικούς του λόγους.

Επιπλέον και όπως είναι γνωστό σε όλα τα μέλη μας, από 07/08/2018 και μέχρι και σήμερα, ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί με την οποία να ανατίθεται η εκπροσώπηση του Συλλόγου μας στον άνω Δικηγόρο, ούτε και εξουσιοδοτήθηκε ποτέ αυτός να εκδώσει την άνω ή και οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση για λογαριασμό του Συλλόγου μας.

Ούτε, βεβαίως, του ανατέθηκε ποτέ η εξουσία «να κάνει τον Δικαστή» και να εκδίδει αποφάσεις ή γνωματεύσεις περί του τί είναι νόμιμο και τί όχι, τί είναι έγκυρο και τί όχι.

Τέτοιο δικαίωμα έχουν, κατά το Σύνταγμά μας, μόνον οι Δικαστές.

Εν πάση περιπτώσει, τέτοια εξουσία θεσμικά δεν την έχουν οι Δικηγόροι.

Κλείνοντας, θέλουμε και πάλι με απόλυτη αίσθηση ευθύνης να ενημερώσουμε και να διαβεβαιώσουμε όλα τα μέλη μας ότι από την πλευρά μας έχει τηρηθεί κατά γράμμα το Καταστατικό του Συλλόγου μας, ότι οι μέχρι σήμερα ενέργειές μας είναι απολύτως νόμιμες και καθ’ όλα έγκυρες και ισχυρές και, ως εκ τούτου, ότι η αυριανή μας Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι απολύτως νόμιμη και θα πραγματοποιηθεί κανονικά και όπως έχει προγραμματισθεί.

Πόρος 02/09/2018

Τα εκλεγέντα μέλη του Δ.Σ.

Έκτακτη ΓΣ την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΡΟΥ»
ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ»

Με την υπό ημερομηνίαν 30.07.2018 αίτησή μας, η οποία και απεστάλη νομοτύπως στον Σύλλογό μας στις 06.08.2018, εμείς οι προσκαλούσες, που αποτελούμε εκατόν δεκαεπτά (117) ενεργά μέλη του Συλλόγου μας, υποβάλαμε, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καταστατικού του Συλλόγου μας, εγγράφως το αίτημα να συγκληθεί άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, με μοναδικό θέμα την όσο το δυνατόν ταχύτερη προκήρυξη νέων εκλογών, την εκκίνηση της διαδικασίας τους σύμφωνα με το καταστατικό μας και την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής που θα διεξαγάγει τις εκλογές αυτές, ούτως ώστε να τελειώσει εδώ η εσχάτως και χωρίς λόγο δημιουργηθείσα στο Σύλλογό μας ανωμαλία και, έτσι, να συνεχίσει αυτός να λειτουργεί ομαλά και σύμφωνα με τους σκοπούς του και το καταστατικό του, το οποίο άλλωστε αποτελεί το πρωταρχικό και κύριο μέλημά μας πέρα και πάνω από τις όποιες αντιδικίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άνω άρθρο του Καταστατικού μας, η σύγκληση της κατά τα ανωτέρω αιτηθείσης έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως είναι υποχρεωτική και, μάλιστα, εντός είκοσι (20) ημερών από την υποβολή τού προς τούτο σχετικού αιτήματος.

Με νεώτερη δε πρόσκληση μας προς την Πρόεδρο του Συλλόγου μας, η οποία και αυτή απεστάλη νομοτύπως στον Σύλλογό μας στις 24.08.2018, ζητήσαμε να ορισθεί, όπως ορίζει το Καταστατικό μας, ημερομηνία συγκλήσεως της άνω νομίμως ζητηθείσης έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως.

Η από εμάς, όμως, κατά τα άνω αιτηθείσα έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν συνεκλήθη εντός της προθεσμίας που προβλέπει το άνω άρθρο του Καταστατικού μας.

Κατόπιν τούτου και όπως δικαιούμεθα από το άρθρο 8 του Καταστατικού του Συλλόγου μας:

ΣΥΓΚΑΛΟΥΜΕ

εμείς την από εμάς αιτηθείσα άνω έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και, ειδικότερα, ορίζουμε ως ημερομηνία συγκλήσεως αυτής την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 18:30 και τόπο συγκλήσεως αυτής το κατάστημα της κ. Λίλιαν ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (κατάστημα Captain), στην θέση «ΚΑΝΑΛΙ» Πόρου και

ΚΑΛΟΥΜΕ

όλα τα μέλη του Συλλόγου μας να παρευρεθούν σε αυτήν, ούτως ώστε να ληφθεί απόφαση για το θέμα για το οποίο ζητήσαμε την έκτακτη σύγκληση της Γενικής μας Συνελεύσεως, ήτοι για:

Την προκήρυξη νέων εκλογών, την εκκίνηση της διαδικασίας τους σύμφωνα με το καταστατικό μας και την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής που θα διεξαγάγει τις εκλογές αυτές.

Πόρος 30.08.2018
Οι προσκαλούσες

Διόρθωση για το όχημα πυροπροστασίας

Στο porosplus.gr δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Δεν πληρωνόμαστε απο πουθενά, ούτε έχουμε διαφημίσεις.

Το porosplus.gr αποτελεί μια εθελοντική σελίδα, και οι ειδήσεις προέρχονται κυρίως από πολίτες, που στέλνουν μόνοι τους διάφορα θέματα.

Στο porosplus.gr όμως δεν φοβόμαστε να ζητήσουμε συγγνώμη για όταν κάνουμε λάθος.

Έτσι όταν πολίτες είδαν αυτοκίνητο που εκτελεί χρέη δασοπροστασίας/δασοπυρόσβεσης με την εθελοντική ομάδα να κάνει ρυμούλκηση σκάφους αντί για περιπολίες στην δασική περιοχή του Πόρου, μοιραία αντίδρασαν αρνητικά στο θέαμα του Αλέξανδρου Δημητριάδη να οδηγεί το όχημα στο λιμάνι.

Ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Δημητριάδης, με αρκετή διάθεση ειρωνιας βέβαια, μας διόρθωσε ότι το όχημα αποτελεί ιδιοκτησια του ιδίου και του αδερφού του Αλέξανδρου, και το έχουν διαθέσει (προφανώς ότι το επιθυμούν οι ίδιοι) στους εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Dimitriadis-oxima photo dimitriadis-oxima_zpsqsl9a3je.jpg

Επομένως ασχέτως του γεγονότος ότι το όχημα δεν εκτελούσε τον ρόλο που αναφέρει ο κ. Δήμαρχος, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε συγγνώμη για την λάθος πληροφόρηση, και βεβαίως να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους αδελφούς Ιωάννη και Αλέξανδρο Δημητριάδη για την προσφορά τους. Ενημερωτικά και άλλα οχήματα είναι δωρεές με κυριότερη αυτή του οχήματος 8 τόνων του αειμνήστου Πέτρου (τ. Μάνθου) Βέττα

Βέβαια οι απορίες των πολιτών για το αν κάνει (και πότε) περιπολίες το συγκεκριμένο όχημα παραμένουν.

Μεταφορές σκαφών "ο Δήμος Πόρου"

Μας έστειλαν φωτογραφία από το λιμάνι σήμερα, όπου το αυτοκίνητο πυροπροστασίας του Δήμου Πόρου αντί να κάνει κάπου βάρδια, ρυμουλκούσε σκάφος άλλου Ποριώτη.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, στον ρόλο οδηγού-ρυμουλκαδώρου, ήταν ο Αλέξανδρος Δημητριάδης (ο οποίος φυσικά δεν έχει δικαίωμα ούτε να ρυμουλκεί σκάφη, ούτε να οδηγάει αυτοκίνητα του δήμου)....

Απεβίωσε ο πρώην Υφυπουργός Γιώργος Καλός

Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών, αργά το βράδυ της Παρασκευής 24 Αυγουστο ο συντοπίτης μας πρώην Υφυπουργός Γιώργος Καλός.

O Γιώργος Kαλός γεννήθηκε το 1949 και μεγάλωσε εδώ στον Πόρο μας. Σπούδασε μαθηματικά και ηλεκτρονική στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην συνέχεια σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ειδικεύτηκε στην Κυβερνητική και Επικοινωνία στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εκπόνησε και την διδακτορική του διατριβή. Δίδαξε ως Ειδικός Επιστήμων στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων - Μηχανικών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου και στο Μεταπτυχιακό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθηγητής Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Ελέγχου στην Ανώτατη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (1975-1989). Εργάστηκε ως ερευνητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή σε θέματα κυβερνητικής. Δίδαξε ως μέλος ΔEΠ στο EMΠ και στη Σχολή Nαυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Παντρεύτηκε την Κική Λάτση, δημοσιολόγο και απέκτησε δύο παιδιά, τον Βασίλη, Πτυχιούχο Μηχανολόγο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και την Βαγγελίνα, Πτυχιούχο της Σχολής Χημικών- Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Τροιζηνίων και είχε κυρηχθεί επίτιμος πρόεδρος

Tο 1989 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, στην A΄ Πειραιά και νησιών. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας (1989-2007) συμμετέχει σε πολλές επιτροπές και αντιπροσωπίες σε διεθνείς οργανισμούς και εργάζεται συστηματικά στην Kοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Eυρώπης, στα θέματα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των νέων. Tομεάρχης Παιδείας της NΔ από το 1996 ως το 2004, τοποθετείται Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις κυβερνήσεις Kαραμανλή 2004-2007.

Παράλληλα με τη συγγραφή πλήθους επιστημονικών εργασιών και πολιτικών δοκιμίων έχει ασχοληθεί και με τη λογοτεχνία. Έχει γράψει πεζά και ποιήματα που έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά, αλλά και έχει εκδόσει σειρά βιβλίων.

Ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός στο νησί μας, τόσο για την πολιτική του δράση, όσο και για την λογοτεχνική του πορεία

Γιατί κατηγορείστε κύριοι Αλιφέρη, Δημητριάδη και Γρίβα ;

Γιατί κατηγορείστε κύριοι Αλιφέρη, Α. Δημητριάδη και Δ. Γρίβα ;

Διαβάσαμε στην Διαύγεια την απόφαση της 17ης Αυγούστου 2018, ότι το (μεγάλο) ποσό των 2,000€ θα δοθεί σε δικηγόρο για την σύνταξη απολογητικού υπομνήματος , προς τον Επιθεωρητή Δημόσια Διοίκησης.

Σύμφωνα με την απόφαση ελέγχονται πειθαρχικά αλλά και ποινικά (!) ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου κ. Αλιφέρης, αλλά και τα μέλη Αλέξανδρος Δημητριάδης και Δημήτρης Γρίβας.

Παρότι η κλήση από τον Επιθεωρητή κ. Σουλιωτη έχει φτάσει από 26 Ιουλίου και είχε δώσει 2 μήνες περιθώριο να απολογηθούν, όχι μόνο η διάθεση της πίστωσης έγινε 10 μέρες πριν την λήξη της διορίας, αλλά και η ενημέρωση του κ Δημήτρη Γρίβα, ο οποίος μπόρεσε και έλαβε όλα τα σχετικά έγγραφα ύστερα από έντονες πιέσεις.

Αυτό που δεν έχουμε μάθει όμως είναι γιατί ελέγχονται, και πόσο σημαντικές είναι η κατηγορίες, αφού το ποσό των 2,000€ θεωρείτε πολύ μεγάλο για σύνταξη απολογητικού υπομνήματος …

Την σχετικη απόφαση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Επιστολή Γ. Αθανασίου για Πολιούχο και Συνοριακά

Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου

Κύριε Δήμαρχε κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Με πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου πληροφορηθήκαμε ότι στις 18 Ιουλίου τρέχοντος έτους, σε ένα απλό Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ θα έπρεπε να ήτανε ειδική συνεδρίαση, στο οποίο δεν μπόρεσα να παραστώ για προσωπικούς λόγους, με απόφαση σας, ολοκληρώσατε την προειλημμένη κατ’ εμένα θέση σας από το Δεκέμβριο του 2017, για να γίνει η Μονή της Ζωοδόχου Πηγής Πολιούχος της πόλεως του Πόρου.

Επί της σχετικής απόφασης, η οποία ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, θα μου επιτρέψετε να κάνω ορισμένες ερωτήσεις και τοποθετήσεις:

Ο πληθυσμός του Πόρου είναι περίπου 3.500 μόνιμοι κάτοικοι, θα ήθελα παρακαλώ να μας ενημερώσετε δημοσίως πόσοι είναι αυτοί οι οποίοι έλαβαν μέρος με ηλεκτρονική ή γραπτή πρότασή τους ; Ήταν 150, 200 άτομα ή υπήρξαν 12 μόνο απόψεις απ ότι πληροφορήθηκα ;

Οι σύλλογοι οι οποίοι έλαβαν μέρος και σας έστειλαν τις προτάσεις τους, σας έστειλαν μαζί και το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης που συγκάλεσαν για να πάρουν μια τόσο σοβαρή απόφαση ; ‘Η μήπως 5, 6 άτομα του Συμβουλίου πήρανε την απόφαση;

Σας ενημέρωσε κάποιος αρμόδιος τι σημαίνει Πολιούχος σε μία πόλη ;

Οι εγκυκλοπαίδειες αναφέρουν ως Πολιούχο έναν Άγιο της πόλης που έχει και ναό μέσα στην πόλη. Η Μονή είναι ένα αυτόνομο μοναστήρι με δικούς του κανόνες, ασχέτως εάν συμφωνούμε σε όλα ή όχι.

Ακόμα αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι η στάση της εκκλησίας γενικότερα, αν και γνωρίζω ότι η Μονή είναι εναντίον αυτής της απόφασης.

Και αυτό διότι μία σεμνή τελετή, που τόσα χρόνια τιμάμε την Ζωοδόχο Πηγή, θα γίνει ένα λαϊκό πανηγύρι όπως έχει γίνει της Ελεούσας, η ακόμα και της Αγίας Τριάδος, να θυμίσω το «Καταντήσατε τον οίκο του Πατρός μου οίκο εμπορείου».

Ως προς το άλλο θέμα της ανακηρύξεως της Παρασκευής και κάθε Παρασκευής από τις 27 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου ως τοπικής εορτής. Εδώ θα μου επιτρέψετε κύριοι να αναφέρω ότι εδώ γίνεται το αλαλούμ.

Πραγματικά θα ήθελα να ενημερωθώ για να μάθω και εγώ ο αδαής τι εορτάζουμε την 27-28-29 και πάει λέγοντας. Πράγματι τι συνέβη αυτό το διάστημα στον Πόρο ώστε να ανακηρύξετε τοπική εορτή τα Συνοριακά ; Τι σχέση έχουνε αυτές οι ημερομηνίες με τις συζητήσεις του Ιωάννη Καποδίστρια με τους πρέσβεις των 3 μεγάλων δυνάμεων ;

Κύριοι καλά είναι τα πανηγύρια αλλά όχι όταν θέλουμε να εορτάζουμε σημαντικές εορτές και μάλιστα Εθνικές.

Οι πρέσβεις ήλθανε στον Πόρο μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου και οι συζητήσεις έφθασαν μέχρι το Δεκέμβριο, και τότε υπεγράφη το προσχέδιο για το οποίο ο Καποδίστριας έδωσε όλες του τις δυνάμεις ώστε να μπορέσει να επεκτείνει τα σύνορα του νέο-ιδρυόμενου Ελληνικού κράτους.

Άρα τι νόημα έχει το πανυγηράκι που στήνεται αυτή την εποχή;

Οι επέτειοι δεν είναι για πανηγύρια, είναι για να ενημερώνεται ο κόσμος (και ιδίως ο ντόπιος πληθυσμός) για τα σημαντικά γεγονότα που έχουνε γίνει στον τόπο του, και όχι για τουριστική ατραξιόν.

Η τουριστική ατραξιόν μπορεί κάλλιστα να γίνει οποιαδήποτε ημερομηνία, όχι όμως και οι ιστορικοί επέτειοι.

Ποια γνώση θα αποκτήσουν οι Ποριώτες, οι οποίοι όπως απέδειξαν και στις προηγούμενες τελετές, παραβρέθηκαν για την υπέροχη μπάντα του Ναυτικού και τους υπέροχους τραγουδιστές με κορυφαία την Αγγελική Μαρινάκη.

Και το κυριότερο, τα σχολεία είναι κλειστά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να ενημερωθούν οι μαθητές με λίγα αλλά σωστά λόγια την ιστορία του τόπου τους και κυρίως για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Πριν 2 χρόνια είχε την τιμή να με καλέσει η Διευθύντρια του Γυμνασίου η φίλη κ. Κογιόνη, για να μιλήσω για τον Καποδίστρια στην Γ΄ Γυμνασίου. Σε ερώτησή μου εάν γνωρίζουνε την ύπαρξη προτομής του Καποδίστρια στο νησί, μόνο 3 παιδιά ήξεραν.

Άρα αυτές οι τελετές πρέπει να εορτάζονται όταν τα σχολεία είναι ανοικτά, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν και οι μαθητές, και όχι να κάνουμε τέτοιου είδους τελετές μόνον για τους τουρίστες ή τα 10 άτομα των στρατιωτικών αρχών, όπως έχει αποδειχτεί κατά τις προηγούμενες καταθέσεις στεφάνων, και για τις οποίες δεν ενδιαφέρεται κανένας.

Ως ιστορικό γεγονός θα ήθελα να αναφέρω ότι την 16η Νοεμβρίου 1828, ενώ στον Πόρο συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ Καποδίστρια και πρέσβεων, στο Λονδίνο είχε υπογραφεί δυσμενές δια την εξέλιξη του Ελληνικού ζητήματος πρωτόκολλο, καθόσον οι συνεδριάζοντες στην Συνδιάσκεψη του Λονδίνου διπλωμάτες είχαν αποφασίσει ότι μόνον η Πελοπόννησος ,οι παρακείμενοι νήσοι ( ευτυχώς ο Πόρος ήτανε στους παρακείμενους νήσους ), και οι Κυκλάδες θα ετίθεντο υπό την προσωρινή εγγύηση των συμμάχων Αυλών «έως ότου να αποφασισθεί οριστικώς η τύχη της Ελλάδος με την συγκατάθεση της Πύλης».

Η υποβληθείσα όμως προς την Συνδιάσκεψη έκθεσης των τριών πρέσβεων εκ Πόρου, η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο υποδείκνυε ως οριοθετική γραμμή την γραμμή Άρτα-Βόλου κατόπιν των πιέσεων και των χειρισμών του Καποδίστρια.

Γιώργος Αθανασίου

Κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το "χαλί"

Η διοίκηση Αλιφέρη-Δημητριάδη, έχει εγκαταλείψει κάθε ιδέα έργου υποδομής, και ασχολείται με μικροσυντηρήσεις (όπως το ξύλινο πάσο που έβαλαν στην πασαλωτή για το οποίο θα γράψουμε σε άλλο άρθρο μας), και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα ουσιαστικά προβλήματα που υπάρχουν, όπως το πεσμένο λιμάνι, το διπλανό κομμάτι που θα πέσει εντός των ημερών, την σωστή συντήρηση της ξύλινης προβλήτας.

Προτιμούν να κυνηγάνε τους ερασιτέχνες αλιείς για τα φουντάγια τους στο κανάλι, και να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Έτσι σήμερα εμφανίστηκαν δάπεδα από καουτσούκ (σαν τα δάπεδα ασφαλείας που βάζουν στις παιδικές χαρές), με τα οποία θα σκεπάσουν όλα τα κακοσυντηρημένα ξύλα της προβλήτας.

Απορίες δημιουργούνται για την επιλογή αυτή, αφού θα πραγματοποιηθεί επάνω από τα παλιά ξύλα, πολλά από τα οποία μπορούν να έχουν προβλήματα, ενώ το ξύλο θα πάψει να αναπνέει και να στεγνώνει με τον ήλιο, ενώ έτσι δεν πρόκειται να συντηρηθεί ποτέ με τα κατάλληλα βερνίκια λαδιού (όπως γίνεται σε ξύλινα καταστρώματα σκαφών, όπου ζουν για δεκαετίες αν συντηρούνται σωστά).

Στην κυριολεξία κρύβουν τα προβλήματα από την έλλειψη συντήρησης των ξύλων, κάτω από το χαλί των δαπέδων καουτσούκ !

Από την άλλη μιλήσαμε με τον κ. Γρίβα, όπου μας ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για την αγορά και τοποθέτηση των δαπέδων καουτσούκ. Άλλωστε και για την τοποθέτηση του ξύλινου πάσου, η απόφαση πάρθηκε αφού είχε ήδη τοποθετηθεί...

Να τονίσουμε. ότι η μόνη ουσιαστική συντήρηση της ξύλινης προβλήτας ήταν η αλλαγή των ανοδίων πριν από 2 χρόνια, που έγινε ύστερα από πιέσεις του κ. Δημήτρη Γρίβα. Η αλλαγή ανοδίων είναι απαραίτητη κάθε τουλάχιστον 2 έτη, ώστε να μην τρώει η θάλασσα τα μεταλλικά μέρη της κατασκευής.

Κάθε μέρα θυμίζουν όλο και περισσότερο Σύριζα, κατηγορούν για τα πάντα τους άλλους, δεν κάνουν κανένα ουσιαστικό έργο, δεν καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν ούτε την καθημερινότητα, και θα αφήσουν πίσω τους συντρίμια !

DapedaPasalotis3 photo Dapeda-pasalotis-03_zpslmkpvwjf.jpg
DapedaPasalotis1 photo Dapeda-pasalotis-02_zpsnxvpforc.jpg
DapedaPasalotis2 photo Dapeda-pasalotis-01_zpsviwqmspj.jpg

Κάνε το όπως ο Σύριζα

Ο δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης θυμίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο Σύριζα.

Αφού σαν την Δούρου και εκείνος υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, τώρα επιτίθεται σε όποιον τολμάει να του κάνει κριτική, κατηγορώντας μάλιστα πάντα τους άλλους για λαϊκισμό και παραπληροφόρηση.

Απουσία κάλυψης εκτάκτων ιατρικών αναγκών του καταλογίζει η αντιπολίτευση, και εκείνος με την σειρά του χωρίς να απαντά στην ουσία, κατηγορεί την αντιπολίτευση για οκνηρία, λαϊκισμό και ξύλινο λόγο.

Ποια όμως είναι η πραγματικότητα ?

Ο Δημητριάδης υποσχέθηκε Ελικόπτερο, κάτι που δεν είδαμε ποτέ. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα το κάνει ότι κι αν γίνει, ακόμα και αν χρειαστεί να το πληρώσει ο ίδιος. Τελικά ελικόπτερα βλέπουμε μόνο στις ταινίες

Ο Δημητριάδης πέρσι έβγαλε βαρύγδουπες ανακοινώσεις για τους δύο γιατρούς (από τους 30 που έστειλε σύνολο στα νησιά) που έστειλε η 2η ΔΥΠΕ (Δοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου). Φέτος ενώ υπάρχουν και πάλι θερινές αποσπάσεις, δεν έγινε καμία στον Πόρο.

Ο Δημητριάδης κατάφερε και του έκαναν πολιτικό πεσκέσι από την Κυβέρνηση του Σύριζα, και απλά ψήφισαν την ... τοποθέτηση "ταμπέλας" στο γηροκομείο !

Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου, αλλά χωρίς γιατρούς. Να θυμίσουμε πόσα χρόνια έκανε η Σαντορίνη να δει το νοσοκομείο της να λειτουργήσει ? Ολόκληρη Σαντορίνη με 100,000 κόσμο... Μήπως το περίφημο νοσοκομείο Κυθήρων ? Ειλικρινά τώρα, με τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με προσλήψεις με το σταγονόμετρο, περιμένει κανείς να δει στο άμεσο μέλλον 24 ώρες βάρδιες γιατρών στο Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου ?

Τι να την κάνεις την "ταμπέλα" "ιδρύθηκε το 2017", όταν δεν έχει γιατρούς ?

Πριν στεγνώσει καν το μελάνι από τις ανακοινώσεις και την απάντηση του δημάρχου, "οι δύο γιατροί του Πολυδύναμου Ιατρείου Πόρου να κάνουν εφημερία μόνο στον Πόρο και όχι στο Κ.Υ.Γαλατά" είχαν ανεβάσει ανακοίνωση στην πόρτα τους, ότι την βδομάδα του 15αύγουστου θα δουλέψουν μόνο Δευτέρα και Τρίτη. Καθότι οι γιατροί δεν ασχολούνται με επείγοντα περιστατικά, κάνουν κυρίως συνταγογράφηση και ραντεβού, και αυτά πρωινές ώρες, και μόνο καθημερινές.

Το περιστατικό του Σαββάτου, όπου λόγο του τραυματισμού στο κεφάλι, έπρεπε να έρθει γιατρός πριν μετακινηθεί ο τραυματίας, δείχνει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, δείχνει ότι η ταμπέλα δεν βοηθάει σε τίποτα, και πράγματι το νησί μας είναι ανοχύρωτο σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά.

Εμείς το μόνο που θέλουμε να προσθέσουμε είναι ότι ο Δήμος έχει δικαίωμα να προσλάβει γιατρό για περιορισμένη περίοδο, για να καλύψει τον αυξημένο πληθυσμό των 2 καλοκαιρινών μηνών. Όμως είναι προφανές ότι προτεραιότητες είναι άλλες....

Όταν τα λεφτά δεν είναι δικά σου

Ο Δήμαρχος κ Δημητριάδης, ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο faceboοk (όπως το συνηθίζει), την μετασκευή ενός ακόμα αυτοκινήτου του δήμου.

Η παλιά σκουπιδιάρα (ηλικίας άνω των 15 ετών) μετατράπηκε στο φορτηγό με μικρο γερανό ("παπαγαλάκι"), με το αστρονομικό κόστος των 18,600€, πιθανότατα περισσότερο δηλαδή από όσο αξίζει το όχημα ακόμα και μετά την μετασκευή.

Είναι το δεύτερο όχημα που μετασκευάζεται με υψηλό κόστος. Το προηγούμενο ήταν ακόμα παλαιότερο και είχε κοστίσει 17,000€!!.

Βέβαια όταν τα λεφτά δεν είναι δικά σου, δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα.....

Η σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου :

Γιάννης Δημητριάδης
August 9 at 2:37 PM •
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
Παραλήφθηκε από το Δήμο μας ένα ακόμα όχημα, το οποίο το 2014 είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο και είχε σταλεί για μετασκευή. Πρόκειται για το δεύτερο απορριμματοφόρο όχημα MERCEDES, που το 2014 βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, λεηλατημένο, στο χώρο του Αγ. Στεφάνου, το οποίο, κατόπιν Μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών, αποφασίστηκε να επισκευαστεί και να μετατραπεί σε φορτηγό με ανατρεπόμενη καρότσα και ανυψωτικό μηχάνημα (το πρώτο τέτοιο όχημα έχει παραληφθεί μετασκευασμένο ήδη από πέρυσι). Το κόστος των εργασιών για την αποκατάσταση του οχήματος ανήλθε σε 18.600€ και εξασφαλίστηκε από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, επέστρεψε στον Πόρο και το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου, το οποίο είχε σταλθεί για ολική αναβάθμιση σε εξειδικευμένο συνεργείο.

 photo truck2_zpsdliawpxm.jpg

 photo truck1_zpspc9cjttz.jpg

Ανοχύρωτος ο Πόρος σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά

Λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου από την παράταξη της "Δύναμης Ενότητας" :

Το τροχαίο ατύχημα που συνέβη σε Αστυνομικό υπάλληλο στις 6:30πμ, στην στροφή πλησίον του κινηματογράφου Πόρου ανέδειξε δυστυχώς την ανύπαρκτη ετοιμότητα και ιατρική φροντίδα για την κάλυψη εκτάκτων περιστατικών στο νησί μας και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν, όπου ο πληθυσμός του έχει υπερτριπλασιαστεί.

Πάνω από μιάμιση ώρα χρειάστηκε για να φθάσει ο τραυματισμένος στο κεφάλι αστυνομικός στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, αφού περίμεναν να επιληφθεί του ατυχήματος, ευτυχώς, ευσυνείδητος ιδιώτης ιατρός, που διαμένει όμως στον Γαλατά.

Καλό θα ήταν η Δημοτική αρχή αντί για πομπώδεις εξαγγελίες από το 2017 περί υπουργικών αποφάσεων για ίδρυση και άμεση λειτουργία πολυδύναμων, αλλά δυστυχώς ανύπαρκτων ιατρείων, ή παλιότερα, δεσμεύσεων ...για ελικόπτερα μεταφοράς ασθενών, να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον Τόπο και να διασφαλίσει στοιχειώδη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τουλάχιστον τέτοιων εκτάκτων περιστατικών.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά για τον Αστυνομικό του Α.Τ. Πόρου που όπως πληροφορηθήκαμε παραπέμφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Η «ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΠΟΡΙΩΤΕΣ (ΚΑΙ ΜΗ) !

Η «ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΠΟΡΙΩΤΕΣ (ΚΑΙ ΜΗ) !

Μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορεί να αξιολογηθεί η γελοία κατάσταση που επικρατεί στον Σύλλογο Γυναικών Πόρου «Η Ποριώτισσα», έπειτα από τη σειρά δικαστικών ενεργειών δύο μελών του Συλλόγου που απέτυχαν να εκλεγούν στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου.

Η Χρύσα Τζανετοπούλου (γράφτηκε την ημέρα της ΓΣ) και η Ζωή Κεφαλληνού, αμφότερες της «πλευράς Δημητριάδη», 3 σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές της «Ποριώτισσας» κατέθεσαν Ασφαλιστικά Μέτρα και Αγωγές εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με μοναδικό σκοπό την ακύρωση του εκλεγμένου Δ.Σ. Τέτοιες ενέργεις είναι πραγματικά πρωτόγνωρες στο ιστορικό σωματείο του Πόρου και όπως συζητιέται έντονα στο νησί, η πραγματική αιτία ήταν πως στο 7μελές Δ.Σ δεν εκλέχθηκε κανένα άτομο της επιρροής του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη.

Μάλιστα εκτός από τα ασφαλιστικά μέτρα και την αγωγή, οι δύο κυρίες, ζήτησαν με άλλη δικαστική ενέργεια να ορισθεί από το Δικαστήριο, προσωρινή Διοίκηση της «Ποριώτισσας» με άτομα της δικής τους «εμπιστοσύνης». Όταν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών, έλαβαν την πληροφόρηση για τα άτομα που πρότειναν οι Τζανετοπούλου και Κεφαλληνού, στην κυριολεξία «έσκασαν στα γέλια». Βέβαια η όλη κατάσταση ήταν και για γέλια και για κλάματα γιατί οι δύο κυρίες είχαν προτείνει μεταξύ άλλων σαν προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου των Γυναικών πολλούς άνδρες!!!

Συγκεκριμένα έγινε γνωστό πως πρότειναν μεταξύ άλλων τον Δήμαρχο Γιάννη Δημητριάδη (!!!!), τον υπεύθυνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάννη Μανιάτη και την Ειρηνοδίκη του Πόρου (που δεν είναι μέλος και είναι προϊσταμένη της Κας Ελένης Κανατσίδου) ως Πρόεδρο του Συλλόγου. Οι υπόλοιποι προτεινόμενοι ήταν οι κυρίες Ελένη Στρουχέλη, Σοφία Μανέττα, Ανδρέου Βούλα, Αναστασία Σακκά, Γιάννα Λάτση, Ροή Χριστίνα, Ειρήνη Κουρμουλάκη και την πραγματική Πρόεδρο στη συνείδηση του κόσμου κα. Νάγια Μακρή.

Όμως 6 από τα άτομα που πρότειναν οι δύο κυρίες, αρνήθηκαν προς τιμή τους να μετέχουν σε ένα διορισμένο συμβούλιο, που δεν έχει την νομιμοποίηση των μελών του και παρέδωσαν εγγράφως αυτή τους την παραίτηση στο Δικαστήριο. Ήταν ο κ. Μανιάτης και οι κυρίες Στρουχέλη, Μανέττα, Λάτση, Σακκά, Ανδρέου, Κουρμουλάκη και φυσικά η κα. Μακρή.

Μπροστά στη διαφαινόμενη πανωλεθρία, οι δύο κυρίες (Τζανετοπούλου και Κεφαλληνού), πρότειναν νέα μέλη τα οποία αποτελούν ενεργά μέλη της Δημοτικής Παράταξης του Γιάνννη Δημητριάδη και συγγενικών του προσώπων. Έτσι σήμερα πρότειναν και άλλους άνδρες για το Σύλλογο Γυναικών! Οι προτεινόμενοι ήταν οι κ.κ Κώστας Γκιών και Γιώργος Αλιφέρης και οι κυρίες Ελένη Κανατσίδου, Δέδε Μαρία(νέο μέλος), Κοντογιάννη Δήμητρα, καθώς και τις κυρίες που γράφτηκαν την ημέρα της ΓΣ, Άννα Μουρτζούκου, Νικολοπούλου Ευγγαλία, Γεωργία Σουλιώτη. Σημειωτέον πως η κα. Άννα Κανατσίδου παρουσιάστηκε ως μάρτυρας (χωρίς να καταθέσει όμως) στην πρώτη συζήτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων, ήταν μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής που διεξήγαγε τις επίμαχες εκλογές και σύμφωνα με τις Τζανετοπούλου και Κεφαλληνού, έκανε πολλές παρατυπίες ! Δηλαδή πραγματική Τρικυμία εν Κρανίω !

Από την άλλη πλευρά 76 μέλη της «Ποριώτισσας» , με επίσημο έγγραφο τους, αντιπρότειναν μόνο γυναίκες και ενεργά μέλη του Συλλόγου για να λάβουν μέρος στη προσωρινή διοίκηση, η οποία θα έχει το ρόλο να οδηγήσει τη «Ποριώτισσα» σε νέες εκλογές (μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο μέχρι να τελεσιδικήσει η κύρια αγωγή, εκτός και η απόφαση των ασφαλιστικών του Αυγούστου που θα βγει μετά από λίγους μήνες δικαιώσει την ψηφισμένη διοίκηση), οι οποίες είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως θα οδηγήσουν στην απόλυτη απαξίωση το «πραξικόπημα» της «πλευράς Δημητριάδη».

Αναμένουμε την δικαστική απόφαση για ορισμό προσωρινής διοίκησης. Το ψηφισμένο ΔΣ έχει ήδη ανακοινώσει την ακύρωση των εκδηλώσεων που ξεκίναγαν σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου, λόγο της έλλειψης διοικήσεως από την προηγούμενη βδομάδα, οπότε σταμάτησαν όλες οι προετοιμασιες…

Διόρθωση :Να ζητήσουμε συγγνώμη στην Κα Άννα Κανατσίδου όπου είχαμε αρχικά γράψει το όνομα της ως μέλος της προσωρινής διοίκησης εκ λάθους.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 -->