POROSplus.gr - Αρχική


Πόρος

Nέα σειρά προπαίδευσης στο ΚΕ ΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Αντιπεριφεριάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου, τον επόμενο μήνα θα ξαναλειτουργήσει η σχολή Λιμενοφυλάκων στο ΚΕ ΠΟΡΟΣ :ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 17-01-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΝ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με κυριότερο την προπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος η οποία θα πραγματοποιηθεί στο νησί του Πόρου τον επόμενο μήνα. Ο κ. Χατζηπέρος ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό για το γεγονός αυτό και ευχήθηκε να καθιερωθεί το ΚΕ Πόρος σαν κέντρο προπαιδεύσεως και όχι μόνο. Με αυτό τον τρόπο θα εξακολουθήσει να σηματοδοτεί τον πρώτο Ναύσταθμο του Ελληνικού Κράτους.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα του Μουσείου Αντιδικτατορικού Αγώνα ΒΕΛΟΣ, το οποίο βρίσκεται σε επισκευή στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Ο Αντιπεριφερειάρχης τον ευχαρίστησε επίσης για το ενδιαφέρον του, καθότι έχει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με αυτό γιατί υπήρξε Αξιωματικός κατά την περίοδο της Ανταρσίας του Α/Τ ΒΕΛΟΣ. Τέλος, αναφέρθηκαν στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης καθώς και στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την επισκευή-ανακαίνιση του γηπέδου/σταδίου του Πόρου, το οποίο η Π.Ε. Νήσων το έχει σε εκκρεμότητα.

Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗ HO.RE.CA. 2018

Σας ενημερώνουμε σχετικά με την παρουσίαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ στα πλαίσια της HO.RE.CA 2018 από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου.


Επισυνάπτουμε φωτογραφίες από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2017 καθώς και τα είδη του ΠΡΟΤΥΤΠΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ όπως έχουν καθοριστεί από το Ξ.Ε.Ε. και τον Ε.Ε.Σ.Π. με την καθοδήγηση του κ. Γιώργου Πίττα.


Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗ HO.RE.C.A ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, με μεγάλη χαρά προσκαλεί Παραγωγούς, Σεφ, Επαγγελματίες Εστίασης, Τοπικούς Φορείς ΠΟΡΟΥ-ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ-ΜΕΘΑΝΩΝ-ΤΡΑΧΕΙΑΣ, να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη της Γαστρονομίας του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής, με αφορμή την παρουσίαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ του ΠΟΡΟΥ, στα πλαίσια της μεγαλύτερης Ελληνικής Έκθεσης HO.RE.CA 2018 (9-12 Φεβρουαρίου ).

Στην 13η έκθεση HO.RE.CA, στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Ελληνικού Πρωινού στο HALL 4 του METROPOLITAN EXPO (περιοχή Αεροδρόμιο), στα περίπτερα Α17-Β17, θα συμμετάσχουν και θα προβληθούν έξι περιοχές της χώρας. Την τιμητική τους φέτος έχουν ο Πόρος, η Κάλυμνος, η Πρέβεζα, η Μήλος, η Πάρος και η Ίος. Στο περίπτερο του Πόρου, θα παρουσιάσουμε τα προϊόντα της περιοχής μας σύμφωνα με το «Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό» που έχει συνθέσει το ΞΕ.Ε., δηλαδή αρτοσκευάσματα, λάδια, ελιές, μέλια, αλλαντικά, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, πίτες, μαρμελάδες, τοπικά γλυκά και φρούτα.

To «Ελληνικό Πρωινό» είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική μας παράδοση, με στόχο κατά πρώτο λόγο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και κατά δεύτερο λόγο, να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ’ επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού. Η διαμόρφωση και πρώτη παρουσίαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ του ΠΟΡΟΥ, έγινε από τον Ε.Ε.Σ.Π. και το Ξ.Ε.Ε. υπό την καθοδήγηση του κ. Γιώργου Πίττα το 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. στα τηλέφωνα 6970801255 (Δ.Συξέρης) & 6973600425 (Π.Κουνέλης-Συντονιστής)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΡΟΥ

ΡΟΦΗΜΑΤΑ
Παραδοσιακή λεμονάδα Λεμονοδάσους Πόρου
Χαμομήλι Τροιζηνίας
Φασκόμηλο ΤροιζηνίαςΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Ψωμί χωριάτικο Καλλονής
Παξιμάδια (κριθαρένια και σταρένια) Καλλονής
Παξιμάδια με ελαιόλαδο Τροιζηνίας και ρίγανη ή θυμάρι Μεθάνων
Κριτσίνια με αρωματικά
Γλυκά βουτήματα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι Τροιζηνίας
Μουστοκούλουρα με σταφίδες ΚαλλονήςΛΑΔΙ – ΕΛΙΕΣ
Ελαιόλαδο ΠΟΠ Τροιζηνίας
Ελιές τροιζηνίας σε άλμηΣΑΛΑΤΕΣ
Σαλάτα Εσπεριδοειδών Πόρου & Τροιζηνίας


ΦΡΟΥΤΑ
Λεμόνια Λεμονοδάσους
Πορτοκάλια Τροιζηνίας
Κομπόστες με τοπικά φρούταΜΕΛΙ – ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
Μέλι Τροιζηνίας
Μαρμελάδα λεμόνι
Τραταμέντο
Ξερά Σύκα Μεθάνων
Αμύγδαλα ΜεθάνωνΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
Τοπικά λουκάνικα Πόρου


ΤΥΡΙΑ
Παραδοσιακά τυριά Τραχειάς
Παραδοσιακό Γιαούρτι Τροιζηνίας από ντόπιο γάλα
Ποριώτικη λεμονομυζήθρα από κατσικίσιο ντόπιο γάλα


ΑΥΓΑ –ΟΜΕΛΕΤΕΣ
Ομελέτα με τυρί Τραχειάς
Ομελέτα με άγρια σπαράγγια Πόρου
Ομελέτα σαγανάκι με τυρί Τραχειάς, μάραθο και μυρωδικά


ΠΙΤΕΣ
Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα Πόρου
Μανιταρόπιτα με χόρτα του βουνού
Παραδοσιακή Στριφτή Σπανακοχορτόπιτα Πόρου


ΓΛΥΚΑ
Παραδοσιακό ρυζόγαλο με τρίμματα λεμονιού Πόρου
Παραδοσιακά αμυγδαλωτά Πόρου
Ποριώτικες τηγανίτες με μέλι Τροιζηνίας (κιούρλες)
Χειροποίητες σοκολάτες με διάφορα αρωματικά
Χειροποίητα παστελάκια Πόρου
Κέικ με λεμόνι Λεμονοδάσους
Γαλατόπιτα
Πορτοκαλόπιτα
Πάστα φλώρα με μαρμελάδα σύκου
Παραδοσιακές δίπλες
Γλυκά κουταλιού από φρούτα τροιζηνίας: Λεμόνι, Πορτοκάλι, Περγαμόντο, Νεράντζι, Ανάμεικτο περγαμόντο/ νεράντζι, Νεραντζάκι πράσινο


ΑΛΛΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ
Λικέρ νέκταρ με αμπαρόριζα και κόκκινο κρασί Παραδοσιακό λικέρ λεμονιού
Άλλειμα πρωινού με άρωμα Πόρου (βούτυρο, μέλι, λεμόνι)2365 GENIKH

ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ & ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Σας παραθέτουμε το Κοινό Δελτίο Τύπου των Εμπορικών Συλλόγων Πόρου και Σπετσών για τις δράσεις των δύο Συλλόγων για το Υπαίθριο Εμπόριο και τις Λαϊκές Αγορές.ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ Αργοσαρωνικός 4/1/2018

ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ & ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ


Συνάντηση με τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής είχαν οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Σπετσών και Πόρου κ.κ Ιάσων Ορλάνδος και Δημήτρης Συξέρης. Η συνάντηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, είχε σαν αντικείμενο την διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες των νησιών,σχετικά με το υπαίθριο εμπόριο και τις Λαϊκές Αγορές.

Όπως δήλωσαν οι δύο Πρόεδροι στους Προισταμένους των Τμημάτων Οργάνωσης-Λειτουργίας και Εποπτείας Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής, τόσο τα Διοικητικά Συμβούλια όσο και το σύνολο των μελών των 2 Συλλόγων, επιθυμούν σαφώς την ύπαρξη των Λαϊκών Αγορών, μιας και προσφέρουν τη δυνατότητα σε παραγωγούς να διαθέτουν στους καταναλωτές τα προϊόντα που αυτοί παράγουν ευνοώντας τον υγιή ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το Νόμο και με τήρηση των σχετικών διατάξεων, όπως αυτές περιγράφονται με σαφήνεια στη κείμενη Νομοθεσία.

Τόσο ο κ. Ορλάνδος, όσο και ο κ. Συξέρης, ανέφεραν στους αρμόδιους, πως για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και την τήρηση των αρχών του υγιούς ανταγωνισμού,είναι απαραίτητοι οι τακτικοί έλεγχοι στις υπαίθριες Λαϊκές Αγορές, όπως συμβαίνει σε όλες τις Λαϊκές Αγορές της Περιφέρειας και στις αντίστοιχες επιχειρήσεις, ειδικά για τα πωλούμενα τρόφιμα. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, έμποροι με αμφίβολης ποιοτικής αξίας προϊόντα, εμφανίζονται σαν παραγωγοί, παραπλανώντας τους καταναλωτές ή παραγωγοί πουλάνε προιόντα που δεν παράγουν.

Για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών των εποπτικών Αρχών, στάλθηκε Κοινή Επιστολή των δύο Συλλόγων στην Περιφέρεια, στους Δήμους και τις Αστυνομικές Αρχές Σπετσών και Πόρου, με την επισήμανση πως δεν πρέπει να είναι στόχος η επιβολή προστίμων αλλά η συμμόρφωση στο Νόμο, Παραγωγών και Εμπόρων για την προστασία των καταναλωτών.

Ο Δ.Συξέρης στην Δ.Ε. του Επαγγ. Επιμελ.Πειραιά

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης, εκλέχθηκε στην 7μελή Διοικούσα Επιτροπή του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ έπειτα από σχετική πρόταση του Προέδρου του ΕΕΠ κ. Γιάννη Βουτσινά, την οποία υπερψήφισαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Ποριώτης επαγγελματίας στο ανώτατο Διοικητικό Όργανο του Επιμελητηρίου. Το ΕΕΠ έχει περίπου 25.000 μέλη από Μέγαρα έως Λαύριο και από Νίκαια έως Κύθηρα !


Ειδικός σύμβουλος του επιτρόπου Αβραμόπουλου ο Σπύρος Σπυρίδων

Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών, απεσπάσθη στο γραφείο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου ως ειδικός σύμβουλος για το προσφυγικό και τη μετανάστευση. Ο κ. Σπυρίδων τα τελευταία χρόνια έχει ιδιαίτερα δραστηριοποιηθεί στην Επιτροπή Περιφερειών και έχει αποκτήσει εμπειρία, γνώσεις και κατάρτιση για τα ζητήματα αυτά, σε συνέχεια προγενέστερης εμπειρίας του ως γενικός γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.


Με το υπ’ αριθμόν ΥΟΔΔ 680/14.12.17 ΦΕΚ ανακοινώθηκε και επίσημα η απόσπασή του στο γραφείο του Ευρωπαίου Επιτρόπου στην Αθηνα.

ΤΑ ''ΠΟΡΙΩΤΙΚΑ'' ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ 2017

Συνεχίζοντας τη συγγραφική άνθηση των τελευταίων ετών ο Πόρος ευτύχησε τη χρονιά που φεύγει να εμπλουτίσει τη βιβλιογραφία του με μία σειρά νέων και με πολύ ενδιαφέρον βιβλίων που κυκλοφόρησαν για λογαριασμό του. Και είναι τα παρακάτω:


1. Του Γιώργου Καλού: ''Ένας Άγγελος την Κυριακή''. Ποιήματα εμπνευσμένα από τα Ευαγγέλια, ως νεοελληνική προσέγγιση. Κυκλοφόρησε στο πλαίσιο των φετινής τοπικής γιορτής ''Συνοριακά'' τον περασμένο Αύγουστο.

2. Της Λιάνας Σακελλίου: ''Όπου φυσά γλυκά η αύρα''. Ποιητική συλλογή με πλούσιο θεματικό από τις φυσικές καλλονές και την κοινωνική ζωή του νησιού, καθώς και τις νοσταλγικές αναμνήσεις της ποιήτριας από τον τόπο της.

3. Της Θάλειας Καραμητσοπούλου με την έκδοση των 2 πρώτων τόμων από την ποιητική τριλογία της "Ερωτική Ενδελέχεια". Μουσικοί στίχοι που αναδύουν σφοδρά συναισθήματα έρωτα και πάθους.

4. Του Άρι Αντάνη: ‘’Νάνσυ Χόρτον - Εναλλάξ από τη Σμύρνη ως τον Πόρο’’. Αφιέρωμα στην αείμνηστη φιλελληνίδα με 10 ποιήματα που έχουν αποδοθεί λογοτεχνικά στα ελληνικά από τον Άρη.

5. Του Σωτήρη Μπουλντούμη: ‘’Οι Τελευταίοι Ραγιάδες’’. Ιστορικό μυθιστόρημα – ρομαντικό ταξίδι στα ηρωικά χρόνια λίγο πριν το 21, όταν οι σκλαβωμένοι Ρωμιοί προετοιμάζονταν να ζήσουν τις μαγικές στιγμές της εξέγερσής τους.

6. Της Σουηδής αρχαιολόγου Ίγκριντ Μπεργκ: ‘’Kalaureia 1894’’. Διδακτορική διατριβή με θέμα μία ιστορία πολιτισμού. Την πρώτη Σουηδική αρχαιολογική ανασκαφή στην Ελλάδα στο Ιερό Ποσειδώνα της Καλαυρίας Πόρου.

7. Της Παρήνας Δουζίνα: ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ Σκιαγράφηση της πληθωρικής φυσιογνωμίας του Έλληνα μεγαλοεφοπλιστή μέσα από τα μάτια του πατέρα της Νίκου Βασ. Δουζίνα, στενού συνεργάτη και αρχιμηχανικού των εταιριών του Νιάρχου.

8. Της Αγγελικής Δαρλάση: ‘’Το Πετροκάραβο του Πόρου’’. Γλαφυρή αφήγηση/ανάδειξη του τοπικού θρύλου του Πετροκάραβου του Πόρου, όπως διασώζεται στις ''Παραδόσεις'' του Ν. Πολίτη, γραμμένη από την ταλαντούχα συγγραφέα θεάτρου και παιδικής λογοτεχνίας.

9. Ο κύκλος της Ποριώτικης συγγραφικής δραστηριότητας το 2017 δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς την παρουσία του, όπως πάντα, πολυγραφότατου Γιάννη Σουλιώτη, που μέσα στη χρονιά έγραψε μόνο τα 6 παρακάτω βιβλία:

- ’’Άννα Αχμάτοβα – Η πασών των Ρωσιών’’ Ποιήματα της διάσημης Ρωσίδας ποιήτριας του 20ου αιώνα.
- ‘’Αμπού Νουβάς – Ο Ασυμβίβαστος’’ με μεταφρασμένα ποιήματα του διάσημου Άραβα ποιητή του 9ου αιώνα μ.Χ.
- ‘’Ο Πόρος του Γιώργου Σεφέρη’’. Η συγγραφική αναφορά του μεγάλου Νομπελίστα για τον Πόρο.
- ‘’Τα Ποριώτικα ποιήματα του Γ. Σεφέρη’’ Τα ποιήματα που έγραψε ο ποιητής κατά την παραμονή του στο νησί μας.
- ‘’Κοίτα !...- Πετάω !’’ Μία παγκόσμια ανθολογία αυτοκτόνων ποιητών από τον 6ο π.Χ. αιώνα μέχρι και το 2014.
- ‘’Οδοιπορικό στον Πόρο’’. Αναφορά στις αφιερωματικές πλάκες που τοποθετήθηκαν σε ιστορικά κτήρια, ή άλλα σημαίνοντα σημεία του νησιού.
Δείτε στα συνημμένα αρχεία τα αντίστοιχα εξώφυλλα των βιβλίων και με τη σειρά που αναφέρονται στο κείμενο.

1 image image image image 1 2 17 image image image image image image image

Χριστουγεννιάτικες προσφορές από τον Δήμο Πόρου

Επισυνάπτεται δελτίο τύπου σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες προσφορές από τον Δήμο ΠόρουΔελτίο Τύπου Πόρος, 29.12.2017

Χριστουγεννιάτικες προσφορές από τον Δήμο Πόρου

Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πόρου με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων προσέφερε τρόφιμα σε οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες. Στις οικογένειες αυτές, οι οποίες, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που καθορίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, ήταν για φέτος 116, διατέθηκαν, με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντριών που βοήθησαν στην διανομή τους, τρόφιμα συνολικής αξίας 2.519€ από τον Δήμο, γλυκά που προσφέρθηκαν από τον φούρνο Αγγελόπουλου, τα ζαχαροπλαστεία Βεσσαλά και Γλύκισμα και τον Δήμαρχο Γιάννη Δημητριάδη, πορτοκάλια που προσέφερε ο επιχειρηματίας Κώστας Αυγερινός, λάδι που προσέφερε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κουτουζής και ευχετήριες κάρτες που δημιούργησαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου.

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τάσος Παπαχρήστου προσέφερε τρόφιμα αξίας 800€ σε 27 επιπλέον οικογένειες που οριακά δεν κάλυπταν τα εισοδηματικά κριτήρια που καθορίστηκαν από τον Δήμο και ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης προσέφερε δώρα συνολικής αξίας 1.800€, τα οποία μοιράστηκαν σε περισσότερα από 300 παιδιά από τον Άγιο Βασίλη.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΕΛ. ΠΥΡ/ΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔ. ΧΑΡΩΝ

Σας παραθέτουμε τα Δελτία Τύπου σχετικά με την ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Δήμου Πόρου και την πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών.Δελτίο Τύπου Πόρος, 28.12.2017

Ανακαινίστηκαν και πιστοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι Παιδικές Χαρές του Πόρου


Με την ολοκλήρωση των εργασιών του εξειδικευμένου συνεργείου συντήρησης Παιδικών Χαρών που ήρθε στον Πόρο και εργάστηκε επί πέντε συνεχείς μέρες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανακαίνισης των δύο Παιδικών Χαρών του Δήμου μας. Οι Παιδικές Χαρές, μεταμορφωμένες πλέον, άνοιξαν τις πόρτες τους στους μικρούς επισκέπτες τους λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, έχοντας πλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, την ειδική πιστοποίηση που προβλέπεται από τη νομοθεσία για τη νόμιμη λειτουργία τους. Το συνολικό κόστος όλων των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στις Παιδικές Χαρές από τις αρχές του 2017 ανήλθε σε 23.000€, ενώ στον προγραμματισμό του Δήμου για το 2018 είναι η εκπόνηση Μελέτης για την ριζική αναβάθμιση της Παιδικής Χαράς του Άλσους Παπαντωνίου.

Δελτίο Τύπου Πόρος, 28.12.2017

Ιδρύθηκε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Δήμου Πόρου


Μια ακόμα σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο μας είναι η ίδρυση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2017, του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Δήμου Πόρου.
Η έκδοση της Απόφασης βασίστηκε σε σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος μας, συνοδευόμενο από βεβαίωση για την εγγραφή στους ετήσιους Προϋπολογισμούς του Δήμου των απαιτούμενων πιστώσεων για τη λειτουργία του (12.000€ το 2017 και 9.600€ το εξής σε ετήσια βάση), καθώς και από Απόφαση διάθεσης χώρου στέγασης στο πρ. «κτήριο ΚΑΠΗ».
Η ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου αποτελεί άλλη μια δέσμευση της δημοτικής αρχής που υλοποιείται, συμβάλλοντας στην αύξηση της αυτονομίας του νησιού σε ζητήματα πολιτικής προστασίας και ασφάλειας/υγείας.

Ενημέρωση ΕΕΣΠ για την χρήση ελαιολάδου στην εστιάση

Ακολουθεί η ενημέρωση από τον ΕΕΣΠ για την υποχρέωση χρήσης ελαιολάδου μιας χρήσεως από την 1/1/2018 στην εστίαση και σε κάθε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος που σερβίρει γεύματα (π.χ σαλάτες κλπ σε καφετέριες).
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΠΟ 1/1/2018 ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, ενημερώνει τα μέλη του που διατηρούν επιχειρήσεις εστίασης για τη υποχρέωση χρήσης συσκευασιών ελαιολάδου μιας χρήσης. Συγκεκριμένα από την 1-1-2018, το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στην κουζίνα των καταστημάτων Μαζικής εστίασης & αναψυχής, πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών που θα διατίθενται από το κατάστημα και θα φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά παράβαση.

Με την απόφαση αυτή που ισχύει ήδη σε όλες τις ελαιοπαραγωγές χώρες της Ε.Ε, επιτυγχάνεται η βελτίωση της προστασίας και της ανάδειξης της ποιότητας του ελαιολάδου, η διασφάλιση μεγαλύτερης διαφάνειας και νομιμότητας στον τρόπο λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς και η προστασίας της υγείας και των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού.

Διευκρινήσεις:

1. Tα μπουκαλάκια με ελαιόλαδο ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να βρίσκονται από πριν πάνω στο τραπέζι. Όταν όμως θα ζητηθεί πρόσθετο ελαιόλαδο π.χ. για μιά σαλάτα (η οποία έρχεται σερβιρισμένη με ελαιόλαδο από την κουζίνα), τότε ο καταστηματάρχης υποχρεώνεται να φέρει σφραγισμένο και μη επαναγεμιζόμενο, μπουκαλάκι στο τραπέζι μας ή να πάρει το πιάτο μας και να προσθέσει ελαιόλαδο στην κουζίνα.

2. Ο νομοθέτης το επιβάλει για την προστασία του καταναλωτή. Το γνωστό ανοιχτό λαδόξιδο είναι επικίνδυνο για τον πελάτη μιας και είναι προσβάσιμο σε κάθε κακόβουλο που ενδεχόμενα να ρίξει κάτι μέσα.

3. Το μέτρο προς το παρόν δεν αφορά τα ξενοδοχεία με τις μέχρι τώρα διευκρινήσεις γιατί αυτά υπάγονται στον ΕΟΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δ.Σ στα τηλέφωνα
6970801255 (Δ.Συξέρης) & 6973600425 (Π.Κουνέλης)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Σας ενημερώνουμε για τη πρωτοβουλία 4 Προέδρων Φορέων του Αργοσαρωνικού σχετικά με την εξεύρεση ουσιαστικής και μόνιμης λύσης για το συνεχώς επιδεινούμενο πρόβλημα με την Ακτοπλοική Σύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας-Μεθάνων τόσο με τον Πειραιά όσο και μεταξύ τους. Με την πρωτοβουλία μας αυτή και με την δημιουργία σχετικής Ομάδας Εργασίας, θα διερευνηθούν ΟΛΕΣ οι δυνατότητες για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού θέματος για τις τοπικές Κοινωνίες. (συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ).


Σας αποστέλλουμε την Κοινή επιστολή 4 εκπροσώπων Φορέων προς τις Αρχές και Φορείς του Αργοσαρωνικού.


Αξιότιμοι Κύριοι,

Το τελευταίο περιστατικό με τη διαδοχική βλάβη 2 Ιπτάμενων Δελφινιών στο δρομολόγιο Πειραιάς - Πόρος - Σπέτσες, αποτέλεσε και τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε μια σειρά από βλάβες, καθυστερήσεις και διαρκώς μειωμένα δρομολόγια για τα περισσότερα νησιά του Αργοσαρωνικού (πλήν Αίγινας). Οι πολλές ειλικρινείς προσπάθειες και οι έγγραφες εκκλήσεις των Αρχών (Δήμων και Αντιπεριφέρειας), λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν έχουν καταφέρει δυστυχώς να σταματήσουν τη διαρκή υποβάθμιση της άλλοτε κραταιής ακτοπλοϊκής γραμμής του Αργοσαρωνικού.

Είναι η ώρα των πράξεων και για το λόγο αυτό οι Επαγγελματικοί Φορείς του Αργοσαρωνικού σε συνεργασία με τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές οφείλουν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην διερεύνηση των δυνατοτήτων για τη δημιουργία μιας ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Η εταιρεία αυτή θα έχει σαν σκοπό τη διεξαγωγή μέρους του Ακτοπλοϊκού έργου της περιοχής μας με Κοινωνικά και Τοπικά κριτήρια. Υπάρχουν σίγουρα περιπτώσεις σε άλλες περιοχές που ένα τέτοιο εγχείρημα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να μάθουμε από τα λάθη των άλλων και να δώσουμε μια σύγχρονη διάσταση στη λειτουργία ενός τέτοιου Ναυτιλιακού Φορέα (τ. Λαϊκής Βάσης) για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Σήμερα κιόλας σας απευθύνουμε πρόσκληση για τη δημιουργία μιας Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο τη διερεύνηση ΟΛΩΝ των διαθέσιμων επιλογών για την αντιστροφή της παρούσας θνησιγενούς κατάστασης. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο Ελληνικό και Ευρωπαικό Πλαίσιο που μπορούν να αξιοποιηθούν και να δώσουν με σοβαρότητα και ρεαλισμό το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα υπάρχουν σε ισχύ Νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για τη δυνατότητα δημιουργίας Ναυτιλιακών Εταιρειών με πυρήνα τις τοπικές Κοινωνίες. Από την πλευρά μας, ως εκπρόσωποι Φορέων αναλαμβάνουμε τον συντονισμό αυτής της δράσης.


Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π            Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Σ.Σ
Δημήτριος Συξέρης            Ιάσονας Ορλάνδος


Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Σ.Γ.            Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπετσών

Δημήτριος Βλάχος            Σπυρίδων ΦαρδέλλοςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΝΔΡΑΣ

Επισυνάπτεται δελτίο τύπου σχετικά με την παράδοση της βοήθειας των δημοτών του Πόρου στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.
Δελτίο Τύπου Πόρος, 21.12.2017

Παραδόθηκε η βοήθεια των πολιτών του Πόρου στον Δήμο Μάνδρας

Μεταφέρθηκαν χθες και παραδόθηκαν στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας τα είδη που συνέλλεξε ο Δήμος μας από τους κατοίκους του Πόρου που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα. Τα προσφερόμενα είδη οριακά χώρεσαν στο νέο μεγάλο φορτηγό του Δήμου μας, με το οποίο και μεταφέρθηκαν στον Δήμο Μάνδρας.

Το ανέκδοτο του μήνα με το Δελφινάκι

Διαβάζουμε στο mymethana.gr του Σάββα Αθανασίου, ένα κείμενο για το Δελφίνι Εξπρές, που περισσότερο μοιάζει με ανέκδοτο παρά με σοβαρή είδηση.

Το αγαπημένο των Ποριωτών αλλά εγκαταλειμμένο εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες στον Άγιο Νικόλαο πλοίο, που έχει περάσει τα 40 έτη ζωής, βγήκε σε πλειστηριασμό και το αγόρασε η κα Αθανασία – Αναστασία Πάντου.

Το πλοίο χρώσταγε πάνω από 15,000 στο Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου, και άγνωστο ποσό στον ΝΑΤ. Δυστυχώς όπως αναφέρει και στο άρθρο του ο κ. Σάββας Αθανασίου, οι πλειστηριασμοί πλοίων στην Ελλάδα, αντίθετα με ότι συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο (αλλά και στην Ελλάδα για οποιοδήποτε άλλο κινητό ή ακίνητο), δεν μεταβιβάζουν το πλοίο "ελεύθερο βαρών" αλλά με τα χρέη προς ΝΑΤ & πλήρωμα, καθιστώντας άχρηστα μικρά πλοία που έχουν συσσωρεύσει χρέη.

Το πλοίο με εκτιμώμενη αξία κάπου στα 4,000€ (τιμή scrap πιθανότατα), βγήκε σε πλειστηριασμό από το Λιμενικό Ταμείο που ήθελε κυρίως να αδειάσει τον χώρο ώστε να τον εκμεταλλεύεται με σκάφη που πληρώνουν (είχαν γίνει συζητήσεις πέρσι με την πλοιοκτήτρια (Παναγιωτόπουλος - Golden Ferries) μήπως το απομακρύνει χωρίς να εξοφλήσει το χρέος).

Το πλοίο ύστερα από παροπλισμό δεκαετιών, είναι αμφίβολο αν ακόμα και οι κύριες μηχανές του μπορεί να ξαναλειτουργήσουν, ενώ ο υπόλοιπος εξοπλισμός του και να υπήρχε, θα χρειαζόταν αντικατάσταση.

Αναρωτιέται κανείς, αν πριν την αγορά ρώτησαν ένα δικηγόρο και έναν ναυπηγό για την "επένδυση" που πήγαν να κάνουν, ή είδαν την τιμή βάρκας και πήγαν να το πάρουν, για να φορτωθούν και τα χρέη στο ΝΑΤ και τώρα να κλαίνε !!!

Ακολουθεί το δημοσίευμα του κ. Σάββα ΑθανασίουΕπανέρχεται το "Δελφίνι Εξπρές" στον Αργοσαρωνικό, όμως...

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ Ν.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Η νομοθεσία που διέπει τους πλειστηριασμούς των πλοίων με ελληνική σημαία άλλαξε πριν από μερικά χρόνια για να προστατεύσει και τα δικαιώματα των ναυτικών, αλλά και του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου. Έτσι, όταν ένα πλοίο εκπληστηριάζεται, τα χρέη του προηγούμενου πλοιοκτήτη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ακολουθούν το πλοίο. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που το ΝΑΤ, το υπουργείο Ναυτιλίας, η Πολιτεία θα πρέπει να δείχνουν ευελιξία ώστε να εισπράττει χρήματα από παρόμοιες περιπτώσεις, να προσθέτει θέσεις εργασίας στη θάλασσα, να ενισχύει τον ακτοπλοϊκό στόλο και τις συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς τα νησιά. Έχω υπόψιν μου μια περίπτωση που θα δώσει λύσεις στο συγκοινωνιακό πρόβλημα του Αργοσαρωνικού και κυρίως της Αίγινας, των Μεθάνων και του Πόρου. Ας πάμε αμέσως στο θέμα και στο πρόβλημα:

Η κυρία Αθανασία – Αναστασία Πάντου εξασφάλισε δυνάμει της με αριθμό 1.625/13.11.2017 περίληψης κατακυρωτικής έκθεσης πλοίου του συμβολαιογράφου της περιφέρειας του Ειρηνοδικείου Λασιθίου Ιωάννη Παπαδομιχελάκη του Μιχαήλ, το υπό ελληνική σημαία επιβατηγό πλοίο με το όνομα “ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ” με αριθμό νηολογίου ΝΠ 5051, Β΄ κλάσεως, με το διακριτικό διεθνές σήμα SV 2743, κόρων ολικής χωρητικότητας 195,88, κ.κ.χ. 142,9, μήκους ολικού 33,50 μ., μήκους νηολόγησης 31,13 μ., πλάτους ολικού 5,68 μ., βάθους 1,80 μ. με δύο πετρελαιοκίνητες μηχανές κατασκευής ΗΠΑ και μάρκας Caterpillar, 12 κυλίνδρων έκαστη και ιπποδύναμης 1250 NHP καθώς και δύο ηλεκτρομηχανές 60 KVA έκαστη, ταχύτητας 24 μιλίων/ώρα.

Το ανωτέρω πλοίο κατασχέθηκε και επλειστηριάσθηκε για οφειλές προς τρίτους και ευρισκόταν κατά τα τελευταία 17 περίπου έτη (από το έτος 2000) εγκαταλελειμένο σε καρνάγιο της περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Λόγω της παραμονής του στην ξηρά εκλάπη από αυτό το σύνολο σχεδόν του εξοπλισμού του (ναυτιλιακού, ηλεκτρονικού κλπ) ενώ έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές με συνέπεια να απαξιωθεί.

Η κυρία Αναστασία Πάντου με επιστολή της προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο επισημαίνει ότι επιδίωξή της είναι, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες, επισκευές και βελτιώσεις να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία το πλοίο αυτό και να δρομολογηθεί στο ίδιο δρομολόγιο, εξυπηρετώντας και πάλι το νησί του Πόρου και ενδεχομένως και άλλους προορισμούς του Αργοσαρωνικού.

Το εν λόγω είναι το ιστορικό πλοίο το οποίο πραγματοποιούσε στον Αργοσαρωνικό καθημερινά δρομολόγια από Πόρο προς Πειραιά και αντίστροφα (προσεγγίζοντας και τα λιμάνια της Αίγινας και των Μεθάνων) επί περίπου 25 χρόνια με συνέπεια να συνδεθεί άρρηκτα με την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού αυτού και να αποτυπωθεί έντονα και με αγάπη στη μνήμη τους όπως και στη δική μου αφού έλκω την καταγωγή μου από το νησί του Πόρου και θα επιθυμούσα την επαναδραστηριοποίησή του. Για να ευοδοθεί το όλο εγχείρημα απαιτεί την επένδυση εκ μέρους μου σημαντικού χρηματικού ποσού και παράλληλα την απομείωση της υφιστάμενης οφειλής προς το Ταμείο σας διότι αφ’ ενός τα οικονομικά μου δεδομένα δεν μου επιτρέπουν να αντιμετωπίσω και τα δύο κόστη, αφ’ ετέρου κάτι τέτοιο θα ήταν ασύμφορο ακόμα και για επενδυτή που θα είχε την σχετική οικονομική δυνατότητα και εξηγεί:

Σύμφωνα με το εδάφιο δ’ της παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ 913/1978 περί αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Α.Τ. “Το Δ.Σ. Αποφασίζει εφ’ όλων των γενικών ζητημάτων της διοικήσεως και διαχειρίσεως του Ν.Α.Τ. έχον ειδικώτερον τας επομένας αρμοδιότητας.

Α. Αποφασίζει . . . . . . . δ) Περί συμβιβασμού ή παραιτήσεως από δικαστικού αγώνος, συμβιβασμού επί απαιτήσεων του Ν.Α.Τ. ή απαιτήσεων τρίτων κατ’ αυτού, κατόπιν γνωμοδοτήσεως του Δικαστικού Τμήματος και εγκρίσει του Υπουργού”

Για τον λόγο αυτό παρακαλώ όπως λάβετε απόφαση για την απομείωση της ανωτέρω συνολικής οφειλής προς το Ταμείο σας δια συμβιβασμού. Συγκεκριμένα δύναμαι να καταβάλω το ποσόν της κύριας οφειλής, αδυνατώ όμως να καταβάλω οποιοδήποτε άλλο ποσό γεγονός που προκύπτει και από τα συνημμένα Ε1& Ε9 των τριών τελευταίων ετών

Ο προτεινόμενος συμβιβασμός φρονώ ότι θα είναι επωφελής για αμφότερες τις πλευρές (αλλά και για τρίτους) για τους εξής λόγους :

α) Διότι σε περίπτωση που δεν απομειωθεί η οφειλή προς το Ταμείο σας δεν θα είναι δυνατή, άλλως θα είναι ασύμφορη η επισκευή, ο εξοπλισμός και η επαναδραστηριοποίηση του πλοίου οπότε η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει και το πλοίο θα οδεύσει προς διάλυση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα είσπραξης από το Ταμείο σας κάποιου επιπλέον ποσού πέραν των 4.100 (τεσσάρων χιλιάδων εκατό) ευρώ περίπου που είναι η εκτιμώμενη αξία του πλοίου σήμερα για τους λόγους που αναφέρονται στην από 23.7.2017 εκτίμηση και έκθεση επιθεώρησης αυτού της πραγματογνώμονος διπλωματούχου Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού Μαρίας Ατσαλή το κείμενο της οποίας ενσωματώνεται στην προαναφερθείσα περίληψη κατακυρωτικής έκθεσης. Αυτό δε το ποσό θα είναι δραματικά μειωμένο ή εκμηδενισμένο από τα έξοδα αναγκαστικής εκτέλεσης στα οποία το Ταμείο σας θα υποβληθεί.

β) Διότι σε περίπτωση συμβιβασμού και απομείωσης της οφειλής το Ταμείο σας θα εισπράξει το σαφώς μεγαλύτερο ποσό των ………………………. ευρώ το οποίο προσφέρομαι να σας καταβάλλω και δη άμεσα και χωρίς δαπάνες ενώ θα δοθεί παράλληλα σε εμένα η δυνατότητα να προβώ στις απαραίτητες για την επαναδραστηριοποίηση του πλοίου δαπάνες.

γ) Διότι σε περίπτωση συμβιβασμού και απομείωσης της οφειλής το Ταμείο σας θα αποκομίζει στο μέλλον επιπλέον έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές του εκτιμώμενου οκταμελούς πληρώματος του πλοίου για όσο χρόνο αυτό δραστηριοποιείται.

δ) Διότι σε περίπτωση συμβιβασμού και απομείωσης της οφειλής θα δημιουργηθούν περί τις οκτώ νέες θέσεις εργασίας για το πλήρωμα του πλοίου, θα δημιουργούνται έσοδα υπέρ του ελληνικού δημοσίου από τη φορολογία των κερδών της επιχείρησης και των αποδοχών των ναυτικών για όσο χρόνο το πλοίο δραστηριοποιείται, και ταυτόχρονα, ως είναι αυτονόητο, θα ωφεληθούν και ιδιωτικές επιχειρήσεις τόσο από τη διαδικασία επισκευής και εξοπλισμού του όσο και από τη μετέπειτα λειτουργία του για όσο χρόνο αυτή διαρκεί και βεβαίως θα δημιουργηθούν και επιπρόσθετα αντίστοιχα έσοδα του ελληνικού δημοσίου εκ της σχετικής φορολογίας.

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαι την αποδοχή του ανωτέρω αιτήματός μου και την κλήση μου προκειμένου να παρευρεθώ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου σας στην οποία το αίτημά μου θα συζητηθεί έτσι ώστε να το υποστηρίξω και να παράσχω την όποια διευκρίνηση μου ζητηθεί.

Αν καταλάβατε καλά, αν θα γίνει δεκτό το αίτημα της κυρίας Πάντου, το ΝΑΤ θα εισπράξει χρήματα, το πλοίο θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς, Αίγινα, Μέθανα, Πόρο, θα βρουν εργασία 8 ναυτικοί, ναυτικοί πράκτορες, καβοδέτες και το κυριότερο οι κάτοικοι των νησιών του Σαρωνικού θα αποκτήσουν καθημερινή πρόσβαση με τον Πειραιά με συμβατικό πλοίο και προσιτό εισιτήριο. Ας ελπίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα επιδείξουν την ανάλογη ευαισθησία και κυρίως ευελιξία…


Πηγή: http://www.mymethana.gr/?q=node%2F2658

Ο ΕΕΣΠ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD 2014-2020 (LEADER)

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου στο Πρόγραμμα CLLD 2014-2020 (LEADER).


Ο Ε.Ε.Σ.Π. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD 2014-2020 (LEADER)

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα CLLD 2014-2020, το οποίο είναι η μετεξέλιξη του LEADER. Η Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD), είναι μια μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις.

Υπάρχουν 2 κατηγορίες επενδυτικών προτάσεων του Προγράμματος CLLD 2014-2020. Ιδιωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις (ιδιώτες): Οι παρεμβάσεις αυτές συμβάλουν στην ανάπτυξη του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας, π.χ:

• Ενίσχυση επενδύσεων στην μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό και μη γεωργικό προϊόν για την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής.
• Ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής.

Δημόσιου χαρακτήρα παρεμβάσεις (Φορείς, Δήμοι): Οι παρεμβάσεις αυτές συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής, π.χ:

• Έργα υποδομών ή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.
• Έργα δημιουργίας, ανάπτυξης ή βελτίωσης υποδομών και υπηρεσιών αναψυχής, πολιτισμού, καθώς και ενέργειες ανάδειξης και προβολής για την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής κ.α

Ο Ε.Ε.Σ.Π θα υποβάλει δημόσιου χαρακτήρα ολοκληρωμένες επενδυτικές προτάσεις για την ανάδειξη και προβολή του Γαστρονομικού Πλούτου του Πόρου καθώς και άλλων καινοτόμων δράσεων που θα συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα του Πόρου στο νέο Τουριστικό Περιβάλλον. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής (8 Δήμοι) και ιδιαίτερα με τον Δήμο Πόρου που είναι ιδρυτικό μέλος του, θα ενημερώσει αναλυτικά τα ενδιαφερόμενα μέλη του για την υποβολή προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα σε μια μεγάλη παρουσίαση εντός του προσεχούς Ιανουαρίου.

Σε αυτά τα πλαίσια διεξήχθη σύσκεψη στα γραφεία του Δικτύου στην οποία ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Δημήτρης Συξέρης, ο Διαχειριστής του Προγράμματος κ. Μαρίνης Μπερέτσος και τα στελέχη του Δικτύου: Άννα Κορδονούρη, Νάγια Αντωνίου και Σταύρος Πλατής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΙΖΗΝΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
10 & 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Γιάννης Βουτσινάς: “Καμία ευκαιρία χαμένη για τους επαγγελματίες!”

Υποψήφιοι από τον Πόρο και την Τροιζήνα στο ψηφοδέλτιο
της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών.

Στην απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αλλά και στην ανάγκη εκπροσώπησης όλων των περιοχών της διοικητικής περιφέρειας του Επιμελητηρίου στις επερχόμενες εκλογές της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Γιάννης Βουτσινάς στην πρόσφατη παρουσίαση του συνδυασμού Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Βουτσινάς δήλωσε:

«Αυτό που με ώθησε είναι η φωνή απόγνωσης του επαγγελματία, η οποία ψάχνει ικανή και δυναμική εκπροσώπηση σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες για το επιχειρείν και την ελεύθερη αγορά.
Προσωπικά το θεωρώ ένα μεγάλο στοίχημα. Προερχόμενος από την ελεύθερη αγορά βιώνω τα προβλήματα του ελεύθερου επαγγελματία καθημερινά, καθώς βρίσκομαι σε διαρκή επαφή μαζί του. Πρόθεση δική μου αλλά και της ιδιαίτερα αξιόλογης ομάδα που συγκροτεί το συνδυασμό μας ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ είναι να οδηγήσουμε αυτή την αμφίδρομη σχέση παραπέρα και μέσω της διοίκησης του ΕΕΠ, να μπορέσουμε να προωθήσουμε και να προασπίσουμε τη φωνή της αγοράς, των συναδέλφων επαγγελματιών, επ’ ωφελεία όλων. Βασική μας αρχή και οδηγός είναι το ΙΣΧΥΡΗ ΑΓΟΡΑ,ΙΣΧΥΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Από αυτήν προερχόμαστε και σε αυτήν απευθυνόμαστε. Με ειλικρίνεια και πραγματική διάθεση προσφοράς.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο όραμα και το στόχο του συνδυασμού του για την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας ότι:

«Καταρχάς θέλω να τονίσω ότι αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά με βαθιά συνείδηση και ευθύνη για την επόμενη μέρα. Επομένως, δε μιλάμε για μια απλή «κούρσα διαδοχής» η οποία κοιτάζει μόνο την ανάληψη του αξιώματος του Προέδρου. Όραμά μας είναι να δοθεί υπεραξία στα μέλη του. Θέλουμε επίσης η επόμενη μέρα να στηριχτεί σε γερά θεμέλια, σε συγκεκριμένες και καλά μελετημένες προτάσεις ανά κλάδο, που να προσφέρουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών. Πρόθεσή μας η δημιουργία ενός θετικού, ευέλικτου και δημιουργικού περιβάλλοντος, με συνεργασίες ενδυνάμωσης των ελεύθερων επαγγελματιών και ενέργειες που θα ισχυροποιούν όλους, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς. Το ΕΕΠ πρέπει να είναι -και αυτό είναι δέσμευσή μας- ο άμεσος υποστηρικτής και αρωγός της επιχειρηματικότητας. Η ποιοτική και θεσμική αναβάθμιση του ρόλου του, θα το καταστήσει βασικό και ουσιαστικό συνομιλητή του εκάστοτε κυβερνητικού φορέα, αλλά και ρυθμιστή των εξελίξεων σε θέματα που αφορούν στην ελεύθερη αγορά.
Θέλουμε δηλαδή ένα Επιμελητήριο ανοικτό, βιώσιμο, παρεμβατικό, ισχυρό, ανταποδοτικό. Κάθε ευρώ που δίνει ως συνδρομή το μέλος, να του επιστρέφεται στο πολλαπλάσιο.»

Κλείνοντας την παρουσίαση του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, αναφέρθηκε στον τρόπο συγκρότησής του και την ανταπόκριση που είχε η πρόσκλησή του από τους επαγγελματίες, που έσπευσαν να συστρατευθούν μαζί του, σημειώνοντας:

«Καταρχήν πιστεύω πολύ στη συλλογική δουλειά και για αυτό ως βασικό μου μέλημα είχα να καταρτίσω ένα ευρύ αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο, τόσο γεωγραφικά ώστε να μην αποκλείεται κανείς, όσο και κλαδικά, ώστε να έχουν συμμετοχή όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και οι 194 υποψηφιότητες ήταν αυτό που μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και δυναμική. Θέλουμε όλες σχεδόν οι περιοχές που περιλαμβάνονται στη γεωγραφική έκταση του ΕΕΠ να εκφραστούν δυναμικά και να δώσουν ενεργά το παρόν μέσω των υποψηφίων τους .

Έτσι έγινε με τον Πόρο και τη γειτονική Τροιζήνα. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έχουν εκπροσώπηση στο συνδυασμό μας. Προηγουμένως όμως, είχε προηγηθεί μια συνεργασία για την καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες των περιοχών. Προβλήματα σοβαρά, που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα και για τα οποία δεσμευόμαστε να εργασθούμε από τις 12 Δεκεμβρίου, όπως:

• Η ιδιότυπη επιχειρηματική απομόνωση των νησιών που δημιουργεί προβλήματα στην προσπάθεια των επαγγελματιών να λειτουργήσουν τη μικρή ή μεγαλύτερη επιχείρησή τους. Η έδρα της οικείας ΔΟΥ είναι πλέον στον Πειραιά, όπως και οι λοιποί θεσμικοί φορείς (ΕΦΚΑ, Επιμελητήριο κλπ) με όποια προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

• Η περιορισμένη αναπτυξιακή διέξοδος των επαγγελματιών. Μέχρι πρόσφατα η διοικητική υπαγωγή των νησιών του Αργοσαρωνικού στην Αττική, είχε σαν συνέπεια την απώλεια σημαντικών αναπτυξιακών εργαλείων (Προγράμματα Leader κλπ) ενώ και η επιδοτούμενες δράσεις (ΕΣΠΑ κλπ) είχαν τη μικρότερη δυνατή κλίμακα λόγω της Αττικής. Επιπρόσθετα ο χαρακτηρισμός των περισότερων νησιών ως παραδοσικών οικισμών (Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες κλπ) έχει δημιουργήσει μια σειρά από αντιαναπτυξιακούς περιορισμούς και κανόνες, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις νέες τάσεις και δεδομένα της αγοράς.

• Η έλλειψη υποστήριξης νέων επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Οι νέοι επαγγελματίες δεν έχουν την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση από τους θεσμικούς φορείς (π.χ το Επιμελητήριο) στα πρώτα δύσκολα επιχειρηματικά βήματα τους. Η έλλειψη ικανής πληροφόρησης για μια σειρά από ζητήματα και η περιορισμένη εκπαιδευτική προσαρμογή στην πραγματική επιχειρηματικότητα περιορίζει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός νέου επαγγελματία. Στα πλαίσια αυτά, είναι πρόθεσή μας η άμεση δημιουργία ειδικών δομών υποστήριξης των νέων επαγγελματιών και η καθοδήγησή τους, από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. Η συστηματική επιμόρφωση και καθοδήγηση των νέων επαγγελματιών αποτελεί για εμάς δέσμευση και υποχρεώση.

• Η ανάγκη έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης των επαγγελματιών. Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ακόμα και οι πεπειραμένοι επαγγελματίες. Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία της επιχείρησης τους αποτελεί στις μέρες μας ζητούμενο. Θέματα όπως η φορολογική και ασφαλιστική ενημέρωση του επιχειρηματία, οι πληροφορίες για τις επιμέρους υποχρεώσεις και διαδικασίες κάθε επιχερηματικού τομέα (π.χ τι ισχύει για τη χρήση μουσικής από τα καταστήματα, ποιά είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά για τους ιδιοκτήτες και εργαζομένους των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ) αποτελούν αναγκαία πληροφόρηση για τη σωστή και νόμιμη λειτουργία τους. Το ΕΕΠ θα φροντίσουμε να έχει ένα διαρκές ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με τα μέλη του, προκειμένου να είναι διαρκώς ενημερωμένα. Η σύγχρονες μορφές επικοινωνίας (διαδίκτυο) μας επιτρέπουν να είμαστε και άμεσοι και έγκαιροι και αυτό θα πράξουμε.
Εκτός όμως από την ηλεκτρονική μας επικοινωνία και στα πλαίσια της άμεσης επαφής με τα μέλη μας, θα φροντίσουμε να έχουμε τακτικές συναντήσεις με τους επαγγελματικούς Φορείς κάθε πειροχής και τα δευτεροβάθμια όργανα. Σκοπός μας η αναβάθμιση του ρόλου του ΕΕΠ, αλλά και της εικόνας που είχαν τα μέλη του για αυτό. Οι επαγγελματίες και οι εκπρόσωποί τους θα είναι ευπρόσδεκτοι στο ΕΕΠ πάντα. Πρόθεσή μας, εκτός από την άρση όλων των εμποδίων που δημιουργούν αναχώματα στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι, η ενίσχυση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την εστίαση και δια αυτής και με τον τουρισμό. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί ειδική επιτροπή Εστίασης και Τουρισμού προκειμένου να εργασθούμε συστηματικά προς αυτήν την κατευθυνση.

Το προσωπικό μου στοίχημα. Καμία ευκαιρία χαμένη για τους επαγγελματίες!

Για όλους τους παραπάνω λόγους και τη σπουδαιότητα που έχουν τόσο για το ΕΕΠ όσο και το νησί του Πόρου, την επαρχία της Τροιζηνίας και πολύ περισσότερο για τους επαγγελματίες των περιοχών αυτών, τέσσερις εκλεκτοί συνάδελφοι, μετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας.

Πρόκειται για τους:
• Συξέρη Δημήτριο, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου, κοσμητολόγο, σύμβουλο επιχειρήσεων υγείας
• Αλεξόπουλο Κωνσταντίνο, Λογιστή – Φοροτεχνικό
• Κουνέλη Παντελεήμονα, ιδιοκτήτη εστιατορίου «Panorama Resto”

από τον Πόρο, και από την περιοχή της Τροιζηνίας ο Λάμπρου Ανάργυρος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, οι οποίοι θα αποτελέσουν τον ανοικτό σύνδεσμο των επαγγελματιών του νησιού και της Τροιζήνας με το Επιμελητήριο, τους διαύλους επικοινωνίας, μέσω των οποίων θα αναδειχθούν τα προβλήματα και θα αναζητηθούν οι λύσεις. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι υπάρχει ήδη στην περιοχή ένας ενεργός και δυναμικός Εμπορικός Σύλλογος, με τον οποίο επιθυμούμε να έχουμε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία από σήμερα κιόλας.

Πρόθεση και υποχρέωσή μας ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη στους επαγγελματικούς κλάδους, έτσι ώστε ο επαγγελματίας να αποκτήσει μια ισχυρή φωνή η οποία θα διεκδικεί και θα απαιτεί ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στα προβλήματά του, που σήμερα τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον μονόδρομο της συρρίκνωσης και του αφανισμού.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα το καταφέρουμε με την υποστήριξη, την εμπιστοσύνη και την ψήφο και των συναδέλφων επαγγελματιών του Πόρου στις επερχόμενες εκλογές στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017. Γνωρίζω τις όποιες δυσκολίες της μετάβασης στον Πειραιά.
Δυστυχώς η τοποθέτηση κάλπης στο νησί – ως όφειλε να πράξει η απερχόμενη διοίκηση – δεν κατέστη δυνατή παρά τις παρεμβάσεις μας.
Είναι όμως ανάγκη και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, να εκφραστούν.
Όσο και αν αυτό επιχείρησαν κάποιοι να το εμποδίσουν.
Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοι του Πόρου και της Τροιζήνας, θα κάνουν ό,τι πρέπει και θα πραγματοποιήσουν αυτήν την «αναγκαία» ημερήσια εκδρομή, στον Πειραιά, δίνοντας τη δική τους απάντηση.
Και ανεξάρτητα από τα εμπόδια – φυσικά ή τεχνητά - όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τους φιμώσουν, αυτοί θα εκφραστούν μαζικά, δίνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα!

Πρόθεσή μας είναι, στις εκλογές του 2022 να παρέχεται στα μέλη μας η δυνατότητα να ψηφίσουν είτε με κάλπη παντού, είτε ηλεκτρονικά.

Για να αποκτήσει ο επαγγελματίας μια ισχυρή φωνή η οποία θα διεκδικεί και θα απαιτεί ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στα προβλήματά του, που σήμερα τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον μονόδρομο της συρρίκνωσης και του αφανισμού.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα το καταφέρουμε με την υποστήριξη, την εμπιστοσύνη και την ψήφο και των συναδέλφων επαγγελματιών του Πόρου και της Τριζήνας στις επερχόμενες εκλογές στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017.»

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις του συνδυασμού και τους υποψηφίους που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών μπορείτε να βρείτε στο www.dikiep.gr
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Αγίου Κωνσταντίνου 3 Πειραιάς και στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου στην Ελευσίνα, Εθνικής Αντιστάσεως 98, από τις 08.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα.Λίγα λόγια για τον Γιάννη Βουτσινά

Γεννήθηκε το 1977 και ζει στον Πειραιά. Είναι Οικονομολόγος ΜΒΑ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων- Λογιστής-Φοροτεχνικός. Καταξιωμένος επαγγελματίας, διατηρεί επι 15 χρόνια οργανωμένο Λογιστικό γραφείο στον Πειραιά, συνεχιστής του γραφείου που ίδρυσε η οικογένειά του πριν 40 χρόνια.
Απόφοιτος του Α. Τ.Ε.Ι. Πειραιά, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων:

MBA «TOURISM MANAGEMENT» Πανεπιστήμιο Πειραιά (2009)
Μ.Α «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (2015)
MBA “ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Διαπανεπιστημιακό (2016)

Το 2002 σε ηλικία 25 ετών εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά και το 2006 επανεξελέγη. Από τη θέση αυτή στήριζε πάντα τα συμφέροντα του επαγγελματία.
Τον Ιούλιο του 2013 ανέλαβε Διευθύνων σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού).
Κατά τη διετή θητεία του στη συγκεκριμένη θέση λειτούργησε αποτελεσματικά και:

• Προώθησε και επέλυσε χρονίζοντα προβλήματα του Οργανισμού
• Υλοποίησε με αποφασιστικά βήματα, την οργανική διασύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας, αίροντας πολλές εκκρεμότητες που ως τότε δημιουργούσαν εμπόδια στη διαδικασία πιστοποίησης προσόντων
• Θεμελίωσε το Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης μέσω της ουσιαστικής αντιστοίχησης του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF).

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Π.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ;

Αυτό το ερώτημα μου κάνουν αρκετοί φίλοι από τον Πόρο και την Τροιζηνία. Γιατί δηλαδή εγώ σαν Δημήτρης να μπω στη ταλαιπωρία της υποψηφιότητας και γιατί αυτοί σαν μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά να χάσουν το πολύτιμο χρόνο τους για να πάνε στον Πειραιά τη Κυριακή 10 ή τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου για να ψηφίσουν εμένα και τους Ποριώτες συνυποψηφίους μου Παντελή Κουνέλη & Κώστα Αλεξόπουλο. Η απάντηση μου είναι απλή: αν δεν ασχοληθούμε εμείς, θα ασχοληθούν άλλοι και θα συνεχίζουν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα περίπου 25.000 μέλη του Ε.Ε.Π., ψηφίζουν λίγο περισσότερα από 2.000 άτομα μόνο !

Είναι γεγονός πως στη σημερινή εποχή των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών, κάθε επαγγελματίας ανεβαίνει το δικό του καθημερινό γολγοθά: Μειωμένη αγοραστική δύναμη, μηδενική χρηματοδότηση, δυσβάσταχτη φορολογία, είναι λίγες μόνο από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Ιδιαίτερα αυτή την χρονική στιγμή, είναι απαραίτητη η συλλογική δουλειά, οι σοβαρές και στοχευμένες δράσεις, οι δυναμικές διεκδικήσεις και πάνω από όλα η επαγγελματική Ηθική.

Το Επιμελητήριο μπορεί και πρέπει να βοηθά στην επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και ιδιαίτερα της περιοχής μας. Σαν θεσμικός φορέας έχει εκ του νόμου ως αντικείμενα:

• Την διευθέτηση ζητημάτων και εμπορικών διαφορών που έχουν σχέση με την επαγγελματική δραστηριότητα των μελών του,
• Την ενημέρωση των μελών του για νέες εξελίξεις στον τομέα τους,
• Την επιμόρφωση των μελών του με σεμινάρια και ειδικές εκδηλώσεις,
• Την στήριξη των μελών του, μέσω των διαφόρων Επιτροπών του Κράτους που συμμετέχει (Ασφαλιστικών, Εργασιακών κλπ) κ.α

Αντί να κατηγορώ απροσδιόριστα κάποιους «αρμόδιους» για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζω, επέλεξα να αγωνιστώ μαζί με μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ του Γιάννη Βουτσινά. Για να πετύχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα όμως χρειαζόμαστε την βοήθεια ΟΛΩΝ.
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά το Επιμελητήριο δεν έβαλε κάλπη στην περιοχή μας, προφανώς θεωρώντας μας αμελητέα ποσότητα. Ας κάνουμε λοιπόν μια ημερήσια εκδρομή στον Πειραιά από τον Πόρο, τον Γαλατά και τα Μέθανα στις 10 & 11/12 και ας τους αποδείξουμε πως έστω και ένας μόνο επαγγελματίας είναι σημαντικός γιατί αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.
Σας περιμένω στις εκλογές της 10ης & 11ης Δεκεμβρίου 2017 στο κτήριο του Ε.Ε.Π. από τις 8πμ έως τις 7μμ για να αλλάξουμε τη σελίδα αυτή μαζί.


Δημήτρης Συξέρης
Κοσμητολόγος – Αισθητικός , Σύμβουλος Επιχειρήσεων Υγείας
Πρόεδρος Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου
Υποψήφιος για το Δ.Σ του Ε.Ε.Π. (Τμήμα Υπηρεσιών)

Απάντηση στον Λαϊκισμό

Είναι λυπηρό το φαινόμενο να χαρακτηρίζει η Δημοτική αρχή του κ.Δημητριάδη με πρόσφατο δελτίο τύπου, την υπεύθυνη ενημέρωση που κάναμε προς τους συμπολίτες μας, ως «παραπληροφόρηση». Απαντάμε ότι:


Παραπληροφόρηση είναι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αποκρύψει από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι έγινε χάραξη αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή της Πέρλιας, κάτι που το μάθαμε τυχαία από τοπικά site.

Παραπληροφόρηση είναι να συνεχίζει να λέει ότι δεν έχουν πρόβλημα ιδιοκτησίες, ενώ γνωρίζει καλά ότι αν ξεκινήσει διαδικασία απαλλοτρίωσης, αφαιρείται από κάθε ιδιοκτησία ότι είναι εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

Παραπληροφόρηση είναι ότι αποσιωπάται ότι και ο Δήμος αποκτά πρόβλημα αφού ένα μέρος των υποδομών του μετά την χάραξη βρίσκεται πλέον μέσα στον αιγιαλό.

Παραπληροφόρηση είναι η προσπάθεια ταύτισης της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης που έγινε το 1994 και αφορά την δόμηση , με την γραμμή της παραλίας που αφορά την ιδιοκτησία.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι έως και το 2006 που Δήμαρχος ήταν ο κ. Σπυρίδων δεν υπήρχε καμία μήνυση προς τους επαγγελματίες της περιοχής Πέρλια απο Δημόσιο φορέα ούτε είχε ανακύψει κανένα πρόβλημα από την μη χάραξη αιγιαλού και παραλίας ή από τα άλλα αστεία που αναγράφονται στο ΔΤ του Δήμου περί μη αποτυπώσεων των δρόμων ( ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί επαρχιακός από το 1955) ή από έλλειψη αδειοδοτήσεων που …δεν απαιτούσε ο νόμος.

Οι πράξεις αυθαιρέτων, για να φρεσκάρουμε μνήμες , ξεκίνησαν από την Δημοτική περίοδο 2011-2014 και το γνωρίζει αυτό ο κ. Δημητριάδης αφού τότε ξεκινά και η συμμετοχή του στα κοινά του Πόρου ως αντιπολίτευση και συνεχίζονται με πρόστιμα και μηνύσεις μέχρι σήμερα.

Καλό θα ήταν λοιπόν αντί όλων αυτών των ανούσιων αντιπαραθέσεων να ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Δήμου στον κατάλληλο χρόνο ο επανακαθορισμός και η βελτίωση της χάραξης αιγιαλού-παραλίας στη Πέρλια.

Είμαστε σίγουροι μάλιστα ότι αυτό μπορεί να το πετύχει αν ασχοληθεί ο κ. Δημητριάδης.
Αρκεί να κάνει την ίδια προσπάθεια με εκείνη που έκανε όταν ιδιωτικά (είχε το δικαίωμα) χάραξε μπροστά απο την οικία του στο Νεώρειο αιγιαλό και παραλία.
Εκεί η γραμμή της παραλίας φθάνει περίπου μέχρι το πάνω μέρος του δρόμου χωρίς να θίγει την ιδιοκτησία του.

Τέλος στην αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Δημητριάδη να εγερθούν αντιπαλότητες και να επιδοθούμε σε κοκορομαχίες με στόχο να διαιρεθεί η μικρή μας κοινωνία, απαντάμε ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε.
Δεν πρόκειται όμως να πετύχει, όσο και με όποιο τρόπο και αν το επιδιώκει, να φιμώσει την φωνή της Τοπικής Κοινωνίας ούτε να καταργήσει την Δημοκρατία στον Τόπο μας.

Ο Ε.Ε.Σ.Π. 56ο ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου για την ομόφωνη αποδοχή από το Δ.Σ της ΟΕΣΑΟΝΝΑ ως τακτικό μέλος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου. Η σχετική αίτηση υποβλήθηκε έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 20ης Μαρτίου 2017.


Ο Ε.Ε.Σ.Π. 56ο ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, έγινε με την ομόφωνη αποδοχή του αιτήματος ένταξης στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ του μεγαλύτερου Δευτεροβάθμιου Συνδικαλιστικού Οργάνου που περιλαμβάνει περισσότερους από 55 Εμπορικούς Συλλόγους από την Αθήνα μέχρι τη Χίο και από τη Θήβα μέχρι τα Μέγαρα, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. κ. Παύλος Πολιτάκης καλοσώρισε με θερμά λόγια τον Ε.Ε.Σ.Π.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Δημήτρης Συξέρης, εξέφρασε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την ικανοποίηση του ιδίου και των 200 μελών του Συλλόγου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στις σημερινές, εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η ενότητα και η συνεργασία των επαγγελματιών είναι επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ. Η «ομπρέλα» της Ομοσπονδίας θα συμβάλλει και στην ενίσχυση της πληροφόρησης και υποστήριξης των επαγγελματιών του Πόρου για κάθε πρόβλημα στην επιχειρηματική τους λειτουργία (εργασιακά ζητήματα, πολυπλοκότητα νομοθεσίας, αυθαιρεσίες Αρχών, κλπ)

Μέσω της Ομοσπονδίας ο Ε.Ε.Σ.Π. ανήκει πλέον στο δυναμικό της ισχυρότερης Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Εμπορικής Οργάνωσης: της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ε.Σ.Ε.Ε της οποίας Πρόεδρος είναι ο κ. Βασίλης Κορκίδης (Πρόεδρος και του Ε.Β.Ε.Π.). Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι και αντιπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Αθήνας, Πειραιά, Νίκαιας, Γλυφάδας, Κερατσινίου, Πάρου-Αντιπάρου, Τήνου, Σύρου, Μυτιλήνης, Θήβας, Λειβαδιάς κ.α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΠΟΡΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΜΕ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου σχετικά με την προβολή του Πόρου σε μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.Δελτίο Τύπου Πόρος, 29.11.2017

Ο Πόρος σε μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ

Με την προβολή του Πόρου στην ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση της γνωστής αγγλόφωνης εφημερίδας Daily Mail, απέδωσε καρπούς μια ακόμα δράση της Τουριστικής Επιτροπής (ΕΤΑΠ) του Δήμου Πόρου. Κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας, η Πρόεδρος της ΕΤΑΠ, Ελένη Κανατσίδη, τον περασμένο Ιούλιο υποδέχθηκε τους απεσταλμένους της εφημερίδας, οι οποίοι επισκέφτηκαν τον Πόρο προκειμένου να γράψουν ένα άρθρο σχετικά με τα οικογενειακά ταξίδια, τον αθλητισμό και την ιστορία και να προβάλουν το νησί ως ιδανικό προορισμό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η Dailymail Online διαβάζεται από 3,4 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες ημερησίως, ενώ η σελίδα της στο Facebook αρέσει και ακολουθείται από 13 εκ. χρήστες. Οι φιλοξενούμενοι, με την χορηγία των αντίστοιχων επιχειρηματιών, διέμειναν στο ξενοδοχείο Σάρων, απόλαυσαν την τοπική κουζίνα στις ψαροταβέρνες Primasera και Άσπρος Γάτος και ψυχαγωγήθηκαν στις σχολές σκι Passage και Σωτηράκη.


Το άρθρο για τον Πόρο δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
http://www.dailymail.co.uk/travel/article-5095349/TV-s-Bettany-Hughes-visits-Peloponnese.html

Επίσης, ο Πόρος προβλήθηκε πριν λίγες μέρες στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Εσθονίας Eesti Televisioon (ETV), σε ταξιδιωτική εκπομπή που παρουσίασε ο Εσθονός ιστορικός τέχνης και ποιητής Linnar Priimägi. Η εκπομπή ταξίδεψε στον Πόρο και τις Σπέτσες και μετέφερε στο τηλεοπτικό κοινό ενδιαφέροντα στοιχεία από τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και το περιβάλλον των δύο νησιών. Καθοριστική για το συγκεκριμένο αφιέρωμα ήταν η συμβολή της εντεταλμένης συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής κ. Ελένης Δημοπούλου και η συνεργασία της με τον Δήμο Πόρου.

Δείτε το αφιέρωμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Reisisari Reisile minuga 12: Pórose ja Spetsese saared Kreekas

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΛΙΑ

Ακολουθεί δελτίο τύπου-απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης μειοψηφίας του Δήμου Πόρου για τη χάραξη Αιγιαλού-Παραλίας στην περιοχή της Πέρλιας


Δελτίο Τύπου Πόρος, 28.11.2017

Απάντηση στην παραπληροφόρηση της Αντιπολίτευσης για τη χάραξη Αιγιαλού-Παραλίας στην Πέρλια

Τις τελευταίες μέρες, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Σπ. Σπυρίδων αποφάσισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά (στα χρονικά) με το ζήτημα του καθορισμού αιγιαλού-παραλίας στην Πέρλια, ισχυριζόμενος ότι η χάραξη που έγινε πρόσφατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, πλήττει δήθεν τους ιδιοκτήτες της περιοχής. Όπως είναι γνωστό ωστόσο, η όποια «βλάβη» των παραλιακών ιδιοκτησιών στην Πέρλια συντελέσθηκε το 1993 και 1994, με τις τροποποιήσεις του Ρυμοτομικού Σχεδίου της περιοχής, το οποίο και καθόρισε τη ρυμοτομική γραμμή προς την θάλασσα. Επομένως, η γραμμή αιγιαλού που χαράχθηκε σήμερα, η οποία σε κανένα σημείο της δεν περνάει πιο ψηλά από τη ρυμοτομική γραμμή, δεν προκαλεί καμία δυσμενή επίπτωση και ο καθορισμός της αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη για την περιοχή.

Επισημαίνεται ότι επί δεκαετίες υπήρχαν τα ακόλουθα εμπόδια στην ανάπτυξη και τακτοποίηση της παραλιακής ζώνης της Πέρλιας:

i. Έλλειψη γραμμών αιγιαλού-παραλίας.
ii. Μη-αποτύπωση των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (από το 1938).
iii. Μη-αποτύπωση των ορίων της Επαρχιακής Οδού (από το 1956).
iv. Μη-αδειοδότηση ή νομιμοποίηση όλων των υφιστάμενων κ/χ υποδομών (αγωγός Βιολογικού, δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού, μπαζώματα οδού, προβλήτες κ.τ.λ.).
v. Το γεγονός ότι η οδός και τα δημοτικά δίκτυα θεωρούνται λιμενικές υποδομές.
vi. Τα λάθη του Ρυμοτομικού.


Από το 2014 έχουν καταγραφεί για πρώτη φορά και υλοποιούνται οι ακόλουθες ενέργειες για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων:

i. Χάραξη/καθορισμός αιγιαλού-παραλίας (συντελέσθηκε).
ii. Θεσμοθέτηση Μάστερπλαν και νομιμοποίηση κατασκευών και υποδομών (δημοπρατήθηκε στις 28.11.2017 έναντι 74.287€).
iii. Μετατόπιση ορίων ΧΖΛ ώστε να μην περιλαμβάνει την οδό και τις δημοτικές υποδομές (έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες για τις ζώνες στις οποίες υπήρχε χάραξη αιγιαλού-παραλίας).
iv. Ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων από ταβέρνα «Ματίνα» προς κτ. ΚΑΠΗ έως Αγ. Τριάδα (συντάσσεται Μελέτη).

v. Επανακαθορισμός αιγιαλού-παραλίας (θα υποβληθεί νέο αίτημα μετά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων).


Συνιστά επομένως ιδιαίτερο πολιτικό θράσος για κάποιον που πέρασε τα 16 χρόνια δημαρχίας του χωρίς να αγγίξει τα ανωτέρω ζητήματα, να παραπληροφορεί σήμερα τους ιδιοκτήτες της περιοχής, αποδίδοντας στο ΦΕΚ χάραξης αιγιαλού-παραλίας τις επιπτώσεις ακριβώς εκείνες που επέφερε στις ιδιοκτησίες τους το Ρυμοτομικό που τροποποιήθηκε επί των ημερών του. Η μικροπολιτική σκοπιμότητα των ισχυρισμών αυτών αποδεικνύεται άλλωστε και από το ότι ο συναγερμός για το «πρωτοφανές ΦΕΚ» σημάνθηκε στην εκπνοή της 60μερης προθεσμίας για την προσβολή του. Είναι προφανές ότι με κάτι τέτοια τεχνάσματα ο κ. Σπυρίδων, στις σπάνιες επισκέψεις του στον Πόρο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθεί να καλύψει την επί 3,5 χρόνια απόλυτη ανυπαρξία του ίδιου και της παράταξής του σε επίπεδο υποβολής πολιτικών θέσεων και προτάσεων.

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού προσάραξε σε βραχονησίδα κοντά στον Πόρο

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την προσάραξη της φρεγάτας «ΚΑΝΑΡΗΣ» έξω από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ένα ακόμη πλοίο από το Πολεμικό Ναυτικό προσάραξε αυτή τη φορά κοντά στον Πόρο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το militaire.gr, το βοηθητικό Πλοίο Αλιείας Τορπιλών «ΑΡΑΧΘΟΣ» προσάραξε στη νησίδα Τσεβελίνια, κοντά στον Πόρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο δεν έχει υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά και θα ξεκινήσει ρυμούλκηση και μεταφορά του στα ναυπηγεία, όπου θα εκτιμηθεί η κατάστασή του. Να σημειωθεί ότι το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει τέσσερα Πλοία Αλιείας Τορπιλών (ΠΑΤ).


Πηγή αναδημοσίευσης:
https://nautilia.gr/eidiseis/ploio-polemikou-naftikou-prsarakse-vraxonisida-poros/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΡΑΞΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΛΙΑ


Το θέμα της πρωτοφανούς για το νησί του Πόρου, χάραξης του αιγιαλού και παραλίας ( ΦΕΚ 283/27-9-2017) στην περιοχή Πέρλια, έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Νοεμβρίου ο κ. Σπυρίδων.

Σύμφωνα με την εισήγησή του, το αίτημα για την χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας στην περιοχή αυτή, έγινε από το ΛΤ Πόρου το 2012 και ένα χρόνο μετά, το 2013, η κατά τον νόμο επιτροπή παρέδωσε χάραξη που δεν δημιουργούσε ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, η οποία όμως για άγνωστο λόγο ουδέποτε ετέθη σε ισχύ.

Ακολούθως το 2016 συστήνεται ΝΕΑ επιτροπή (με το αστείο πρόσχημα ότι πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από το 2013, δηλαδή άλλαξε η μορφολογία της ακτής στην περιοχή!) και χάραξε για δεύτερη φορά τον αιγιαλό και την παραλία , βάζοντας αυτή τη φορά αρκετό τμήμα από τον δρόμο μέσα στη ζώνη αιγιαλού (κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στον Πόρο), καθώς επίσης τμήματα των περισσότερων ιδιοκτησιών κατά μήκος του δρόμου, εντός της ζώνης της παραλίας, προκαλώντας τους σοβαρά προβλήματα.

Στην συνέχεια ο κ. Σπυρίδων ζήτησε να γίνει σύσκεψη με τους μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και τους ενδιαφερόμενους και να ανατεθεί, αν χρειαστεί, σε εξειδικευμένο τεχνικό γραφείο, ο επανακαθορισμός της συγκεκριμένης χάραξης, προκειμένου να αποφευχθούν, τα χωρίς πραγματικό λόγο, μελλοντικά προβλήματα.

Ο Ε.Ε.Σ.Π. ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΡΑΛΛΥ ΤΗΣ ΦΙΛΠΑ

Σας παραθέτουμε Δελτίο Τύπου για την συμβολή του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, ως Χορηγός στη διεξαγωγή του "Χειμερινού Ράλλυ - Γιώργος Ραπτόπουλος" της ΦΙΛΠΑ.Ο Ε.Ε.Σ.Π. ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΡΑΛΛΥ ΤΗΣ ΦΙΛΠΑ ΠΟΡΟΣ 2017 26/11/2017

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία σε μια ακόμα δράση που προσέλκυσε δεκάδες επισκέπτες και προέβαλε το νησί μας σε ένα ιδιαίτερα ποιοτικό κοινό, των φίλων και συλλεκτών αυτοκινήτων-αντίκα. Συγκεκριμένα το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, διεξήχθη το «Χειμερινό Ράλλυ – Γιώργος Ραπτόπουλος 2017» το οποίο έπειτα από ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, είχε ως σημείο αναφοράς τον Πόρο.

Δεκάδες υπέροχα κλασσικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ ήρθαν στον Πόρο το Σάββατο, έπειτα από μια διαδρομή που ξεκίνησε από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και την Κυριακή διαγωνίστηκαν σε ειδικές δοκιμασίες ακριβείας στους δρόμους του Πόρου. Το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή τα πληρώματα και οι συνοδοί, απόλαυσαν τον χειμερινό Πόρο, που τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όπως δήλωσαν οι ίδιοι. Κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στους νικητές, οι διοργανωτές παρέδωσαν τιμητική πλακέτα στον Ε.Ε.Σ.Π. για τη συμβολή του ως Χορηγός στην επιτυχή διεξαγωγή του Αγώνα, την οποία παρέλαβαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Συξέρης και ο Αντιπρόεδρος κ. Παντελής Κουνέλης εκ μέρους του Δ.Σ.

Όπως δήλωσαν στη Διοίκηση του Ε.Ε.Σ.Π. οι διοργανωτές, έμειναν ενθουσιασμένοι από το νησί και τη φιλοξενία Φορέων και κατοίκων και θα εντάξουν το νησί μας σε επόμενες διοργανώσεις της ΦΙΛΠΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.


image image image image image image

Το ημερολόγιο 2018 του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ

Από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έρχεται στο φως το Ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πόρου ‘’ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ’’ για το έτος 2008 με σειρά από υπέροχες φωτογραφίες του ελληνικού βυθού που εκτίθενται στο Μουσείο Κοχυλίων της Βιβλιοθήκης. Οι φωτογραφίες είναι έργο του αυτοδύτη γιατρού και μέλους της ομάδας εργασίας για τη σύσταση του Μουσείου Καρόλου Βράτιτς, που ευγενώς παραχώρησε τη χρήση τους για το σκοπό αυτό. Με την επιλογή των θεμάτων αυτών από τη ‘’ζωοδότο θάλασσα’’, την ‘’πρώτη του ανθρώπου πατρίδα’’, το ‘’λίκνο της ζωής’’, όπως επισημαίνεται στην εισαγωγή του Ημερολογίου, ο Σύλλογος ‘’ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ’’, προσβλέπει στην αφύπνιση όλων μας για τη διάσωση του θαλασσίου περιβάλλοντος, από όπου εξαρτάται ‘’και η ίδια μας η ύπαρξη’’. Η καλαίσθητη έκδοση αυτού του Ημερολογίου ήλθε να επισφραγίσει την ποιοτική δουλειά του Συλλόγου στο χώρο του πολιτισμού στον τόπο μας από την ίδρυσή του το 2004 μέχρι σήμερα.


image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ

Ακολουθεί η ανακοίνωση σχετικά με την πρωτοβουλία του Δήμου Πόρου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας.


Ανακοίνωση Πόρος, 22.11.2017

Ο Δήμος Πόρου στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Μάνδρας

Ο Δήμος Πόρου, μετά από συνεννόηση με την δημοτική αρχή του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, καλεί τους κατοίκους και φορείς της ευρύτερης περιοχής να στηρίξουν έμπρακτα τους πληγέντες από τη θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου στην Μάνδρα Αττικής. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς (τρόφιμα, ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα), μπορούν να προσέρχονται και να τα παραδίδουν στο Δημαρχείο Πόρου, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες έως την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 (παράδοση στο ισόγειο μετά από ενημέρωση του Γραφείου Δημάρχου). Μετά τη συγκέντρωσή τους, τα είδη θα μεταφερθούν και θα παραδοθούν στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας με όχημα του Δήμου Πόρου.

Έκπτωση 50% στο δρομολόγιο της Τετάρτης μέχρι τα Χριστούγεννα

Μας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος. Αναμφίβολα η κίνηση αυτή θα βοηθήσει οικονομικά τους συμπολίτες μας, αλλά είναι ένα μέτρο προσωρινό που δεν λύνει τα ακτοπλοϊκά προβλήματα της περιοχής.

Η κίνηση αυτή είναι περισσότερο κίνηση πολιτικής της Helenic Seaways, ενόψει των πιέσεων της Sea Jets που έχει ζητήσει δρομολόγηση ταχύπλοων για το 2018.

Η ανακοίνωση του κ. Χατζηπέρου :

ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΑΠΟ ΤΗ HELLENIC SEAWAYS ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΑ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Πόρου και της Τροιζηνίας για μειωμένο ακτοπλοϊκό εισιτήριο υλοποιείται! Η εταιρεία Hellenic Seaways αποδέχτηκε το εκ μακρού χρόνου αίτημα για μείωση κομίστρου. Κάθε Τετάρτη, από 21/11/2017 έως 31/12/2017 και για όσο διάστημα δεν υπάρχει συμβατικό πλοίο, στα δρομολόγια Πόρο (07.40) - Πειραιά και Πειραιά (17.00) - Πόρο, η εταιρία χορηγεί έκπτωση 50% στους μόνιμους κατοίκους Πόρου και Γαλατά Τροιζηνίας. Υ.Γ. Οι δικαιούχοι των εν λόγω εκπτώσεων θα πρέπει τόσο κατά την έκδοση των εισιτηρίων τους όσο και κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο να επιδεικνύουν τα νόμιμα δικαιολογητικά έγγραφα, όπως Αστυνομική ταυτότητα και βεβαίωση του Δήμου Πόρου ή Γαλατά Τροιζηνίας περί της μονίμου διαμονής στο νησί του Πόρου ή του Γαλατά Τροιζηνίας.

Παναγιώτης Χατζηπέρος
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ερχονται οι ΜΚΟ στον Πόρο ...

Με την διαδικασία του επείγοντος ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο την παραχώρηση χώρων του ΚΑΠΗ στην ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών) και να της αναθέσει τις κοινωνικές δομές του Δήμου (Κοινωνικό Φαρμακείο και Παντοπωλείο).

Επείγον το θέμα προφανώς δεν ήταν, θα μπορούσε να έρθει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά έτσι θα προλάβαιναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ψάξουν να δουν ποια είναι η ΕΠΕΚΑ, καθότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο έχει "κακή φήμη".

Υπάρχουν αναφορές για κακή διαχείρηση 1,300,000€ με τους Δήμους Καισαριανής και Ζωγράφου, απλήρωτους εργαζόμενους κλπ.

http://3vita.gr/mia-mko-me-parelthon-vari-voula-vouliagmeni-33021

http://www.zo2.gr/dhmoi/2197-i-alithia-gia-tin-epeka.html

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/46373/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BA%CE%BF

Βέβαια οι καταγγελίες προέρχονται από την "Λαϊκή Συσπείρωση", και μπορεί να έχουν κομματικό χαρακτήρα, αλλά είναι προφανές ότι πρόκειται για "επαγγελματίες", αφού συνεργάζονται και με άλλους δήμους με σκοπό την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

Μένει να δούμε αν η πρώτη ΜΚΟ στον Πόρο, θα αφήσει πίσω της οσμές σκανδάλων, ή θα "προσφέρει" (με το αζημίωτο) πραγματικές υπηρεσίες.

Έρχεται νέο ταχύπλοο στον Πόρο ?

Πριν βγει ο κ. Δημητριαδης δήμαρχος, κατηγορούσε τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Στρατηγό, ότι δεν πήγαινε στις συνεδριάσεις του ΣΑΣ (συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών). Από τότε που βγήκε ο ίδιος όμως, έχει πάει μόνο σε μία συνεδρίαση, είπε άσχετα πράγματα και ευχολόγια, και μάλλον δεν ξανασχολήθηκε με το ΣΑΣ.

Γιατί αν είχε ασχοληθεί, θα ήξερε ότι υπάρχει εταιρεία (Sea Jets του Ηλιόπουλου) που έχει ζητήσει από πέρσι δρομολόγια για τον Πόρο, με ταχύπλοο καταμαράν.

Η εταιρεία Sea Jets έχει αγοράσει το πρώην "Betico", κατασκευής 1999 στην Austal στην Αυστραλία, 52 μέτρα μήκος (αρκετά μεγαλύτερο από το Flying Cat και νεώτερο από τα υπάρχοντα flying cats), 34 κόμβοι υπηρεσιακή ταχύτητα, και χωρητικότητας 366 επιβατών. Έχει μετονομάσει "Sifnos Jet" και είχε ζητήσει από πέρσι τον Δεκέμβρη δρομολόγια. Στην πρώτη συνεδρίαση δεν πέρασε λόγο "ελλείψεων" στο φάκελο της αίτησης, στην δεύτερη απέσυρε το αίτημα (λόγο πιέσεων από ότι ακούστηκε). Για το 2018 έχει υποβάλει πρόταση για την δρομολόγηση 2 ταχυπλόων στον Σαρωνικό.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος Πόρου (και οι υπόλοιποι) δήμαρχοι, μαζί με τον Αντιπεριφεριάρχη Νήσων, θα πρέπει να καταλάβουν ότι με το να παρακαλάνε κάθε χρόνο την hellenic seaways για τα ταχύπλοα και τις "νέες" εταιρείες της κοινοπραξίας με τα συμβατικά, δεν βγάζει κάπου.

Θα ήταν προτιμότερο να ασκήσουν τον θεσμικό τους ρόλο και να πιέσουν να "ανοίξει" η γραμμή, Τόσο για τα ταχύπλοα σε νέες εταιρίες (η Sea Jet είναι μια από τις αναπτυσσόμενες εταιρίες του χώρου, σε αντίθεση με την Hellenic Seaways που συρρικνώνεται), όσο και για τα συμβατικά, που η μόνη λύση για να υπάρχει πραγματική καθημερινή εξυπηρέτηση τον χειμώνα, είναι να δρομολογηθούν κατά πολύ μικρότερα συμβατικά πλοία (για να είναι οικονομικότερα τόσο από πλευράς πληρώματος, όσο και από κατανάλωση),

Από την άλλη βέβαια να πούμε ότι η κίνηση ειδικά για Πόρο Υδρα Σπέτσες έχει μειωθεί πάρα πολύ, τόσο λόγο της ευκολότερης οδικής πρόσβασης, όσο και των μειωμένων δρομολογίων. Και φυσικά τα "ιπτάμενα" που τόσο τα κατηγορούμε όλοι, είναι αρκετά πιο οικονομικά για να αντέχει η εταιρεία την λειτουργία όλο τον χρόνο και να μην σταματάει τον Οκτώβρη όπως γίνεται με τα ταχύπλοα σε όλο το υπόλοιπο Αιγαίο.

thumbnail_3 thumbnail_4 thumbnail_5 thumbnail_6

Πισίνα και πάλι το γήπεδο του Πόρου

Όπως κάθε χρόνο, όπως σε κάθε μεγάλη νεροποντή, το γήπεδο του Πόρου μετατρέπεται σε πισίνα.

Οι κάτοικοι το αντιμετωπίζουν με στωικότητα, λες και έτσι έπρεπε να συμβαίνει, ελάχιστοι διαμαρτύρονται, και όταν διαμαρτύρονται άλλοι απαντούν "μα έτσι γίνεται κάθε χρόνο....."

Το γήπεδο είναι ιδιοκτησίας του Πολεμικού Ναυτικού, και την διαχείρηση την έχει ο Δήμος.

Πλην όμως σοβαρή διαχείριση δεν σημαίνει ότι απλά το μοιράζεις στις τοπικές ομάδες, αλλά φροντίζεις και για την συντήρηση του, αλλά και την αναβάθμιση του.

Ελπίζουμε ότι επιτέλους ο Δήμος θα κάνει κάτι παραπάνω από το να το κοιτάει απλά...

thumbnail_1 thumbnail

Οι φωτογραφίες είναι από την προσωπική σελίδα στο Facebook του Χρήστου Παπαδόπουλου.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 -->