POROSplus.gr - Αρχική


Πόρος

Κάνε το όπως ο Σύριζα

Ο δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης θυμίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο Σύριζα.

Αφού σαν την Δούρου και εκείνος υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, τώρα επιτίθεται σε όποιον τολμάει να του κάνει κριτική, κατηγορώντας μάλιστα πάντα τους άλλους για λαϊκισμό και παραπληροφόρηση.

Απουσία κάλυψης εκτάκτων ιατρικών αναγκών του καταλογίζει η αντιπολίτευση, και εκείνος με την σειρά του χωρίς να απαντά στην ουσία, κατηγορεί την αντιπολίτευση για οκνηρία, λαϊκισμό και ξύλινο λόγο.

Ποια όμως είναι η πραγματικότητα ?

Ο Δημητριάδης υποσχέθηκε Ελικόπτερο, κάτι που δεν είδαμε ποτέ. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα το κάνει ότι κι αν γίνει, ακόμα και αν χρειαστεί να το πληρώσει ο ίδιος. Τελικά ελικόπτερα βλέπουμε μόνο στις ταινίες

Ο Δημητριάδης πέρσι έβγαλε βαρύγδουπες ανακοινώσεις για τους δύο γιατρούς (από τους 30 που έστειλε σύνολο στα νησιά) που έστειλε η 2η ΔΥΠΕ (Δοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου). Φέτος ενώ υπάρχουν και πάλι θερινές αποσπάσεις, δεν έγινε καμία στον Πόρο.

Ο Δημητριάδης κατάφερε και του έκαναν πολιτικό πεσκέσι από την Κυβέρνηση του Σύριζα, και απλά ψήφισαν την ... τοποθέτηση "ταμπέλας" στο γηροκομείο !

Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου, αλλά χωρίς γιατρούς. Να θυμίσουμε πόσα χρόνια έκανε η Σαντορίνη να δει το νοσοκομείο της να λειτουργήσει ? Ολόκληρη Σαντορίνη με 100,000 κόσμο... Μήπως το περίφημο νοσοκομείο Κυθήρων ? Ειλικρινά τώρα, με τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με προσλήψεις με το σταγονόμετρο, περιμένει κανείς να δει στο άμεσο μέλλον 24 ώρες βάρδιες γιατρών στο Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου ?

Τι να την κάνεις την "ταμπέλα" "ιδρύθηκε το 2017", όταν δεν έχει γιατρούς ?

Πριν στεγνώσει καν το μελάνι από τις ανακοινώσεις και την απάντηση του δημάρχου, "οι δύο γιατροί του Πολυδύναμου Ιατρείου Πόρου να κάνουν εφημερία μόνο στον Πόρο και όχι στο Κ.Υ.Γαλατά" είχαν ανεβάσει ανακοίνωση στην πόρτα τους, ότι την βδομάδα του 15αύγουστου θα δουλέψουν μόνο Δευτέρα και Τρίτη. Καθότι οι γιατροί δεν ασχολούνται με επείγοντα περιστατικά, κάνουν κυρίως συνταγογράφηση και ραντεβού, και αυτά πρωινές ώρες, και μόνο καθημερινές.

Το περιστατικό του Σαββάτου, όπου λόγο του τραυματισμού στο κεφάλι, έπρεπε να έρθει γιατρός πριν μετακινηθεί ο τραυματίας, δείχνει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, δείχνει ότι η ταμπέλα δεν βοηθάει σε τίποτα, και πράγματι το νησί μας είναι ανοχύρωτο σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά.

Εμείς το μόνο που θέλουμε να προσθέσουμε είναι ότι ο Δήμος έχει δικαίωμα να προσλάβει γιατρό για περιορισμένη περίοδο, για να καλύψει τον αυξημένο πληθυσμό των 2 καλοκαιρινών μηνών. Όμως είναι προφανές ότι προτεραιότητες είναι άλλες....

Όταν τα λεφτά δεν είναι δικά σου

Ο Δήμαρχος κ Δημητριάδης, ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο faceboοk (όπως το συνηθίζει), την μετασκευή ενός ακόμα αυτοκινήτου του δήμου.

Η παλιά σκουπιδιάρα (ηλικίας άνω των 15 ετών) μετατράπηκε στο φορτηγό με μικρο γερανό ("παπαγαλάκι"), με το αστρονομικό κόστος των 18,600€, πιθανότατα περισσότερο δηλαδή από όσο αξίζει το όχημα ακόμα και μετά την μετασκευή.

Είναι το δεύτερο όχημα που μετασκευάζεται με υψηλό κόστος. Το προηγούμενο ήταν ακόμα παλαιότερο και είχε κοστίσει 17,000€!!.

Βέβαια όταν τα λεφτά δεν είναι δικά σου, δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα.....

Η σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου :

Γιάννης Δημητριάδης
August 9 at 2:37 PM •
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
Παραλήφθηκε από το Δήμο μας ένα ακόμα όχημα, το οποίο το 2014 είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο και είχε σταλεί για μετασκευή. Πρόκειται για το δεύτερο απορριμματοφόρο όχημα MERCEDES, που το 2014 βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, λεηλατημένο, στο χώρο του Αγ. Στεφάνου, το οποίο, κατόπιν Μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών, αποφασίστηκε να επισκευαστεί και να μετατραπεί σε φορτηγό με ανατρεπόμενη καρότσα και ανυψωτικό μηχάνημα (το πρώτο τέτοιο όχημα έχει παραληφθεί μετασκευασμένο ήδη από πέρυσι). Το κόστος των εργασιών για την αποκατάσταση του οχήματος ανήλθε σε 18.600€ και εξασφαλίστηκε από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, επέστρεψε στον Πόρο και το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου, το οποίο είχε σταλθεί για ολική αναβάθμιση σε εξειδικευμένο συνεργείο.

 photo truck2_zpsdliawpxm.jpg

 photo truck1_zpspc9cjttz.jpg

Ανοχύρωτος ο Πόρος σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά

Λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου από την παράταξη της "Δύναμης Ενότητας" :

Το τροχαίο ατύχημα που συνέβη σε Αστυνομικό υπάλληλο στις 6:30πμ, στην στροφή πλησίον του κινηματογράφου Πόρου ανέδειξε δυστυχώς την ανύπαρκτη ετοιμότητα και ιατρική φροντίδα για την κάλυψη εκτάκτων περιστατικών στο νησί μας και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν, όπου ο πληθυσμός του έχει υπερτριπλασιαστεί.

Πάνω από μιάμιση ώρα χρειάστηκε για να φθάσει ο τραυματισμένος στο κεφάλι αστυνομικός στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, αφού περίμεναν να επιληφθεί του ατυχήματος, ευτυχώς, ευσυνείδητος ιδιώτης ιατρός, που διαμένει όμως στον Γαλατά.

Καλό θα ήταν η Δημοτική αρχή αντί για πομπώδεις εξαγγελίες από το 2017 περί υπουργικών αποφάσεων για ίδρυση και άμεση λειτουργία πολυδύναμων, αλλά δυστυχώς ανύπαρκτων ιατρείων, ή παλιότερα, δεσμεύσεων ...για ελικόπτερα μεταφοράς ασθενών, να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον Τόπο και να διασφαλίσει στοιχειώδη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τουλάχιστον τέτοιων εκτάκτων περιστατικών.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά για τον Αστυνομικό του Α.Τ. Πόρου που όπως πληροφορηθήκαμε παραπέμφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Η «ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΠΟΡΙΩΤΕΣ (ΚΑΙ ΜΗ) !

Η «ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΠΟΡΙΩΤΕΣ (ΚΑΙ ΜΗ) !

Μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορεί να αξιολογηθεί η γελοία κατάσταση που επικρατεί στον Σύλλογο Γυναικών Πόρου «Η Ποριώτισσα», έπειτα από τη σειρά δικαστικών ενεργειών δύο μελών του Συλλόγου που απέτυχαν να εκλεγούν στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου.

Η Χρύσα Τζανετοπούλου (γράφτηκε την ημέρα της ΓΣ) και η Ζωή Κεφαλληνού, αμφότερες της «πλευράς Δημητριάδη», 3 σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές της «Ποριώτισσας» κατέθεσαν Ασφαλιστικά Μέτρα και Αγωγές εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με μοναδικό σκοπό την ακύρωση του εκλεγμένου Δ.Σ. Τέτοιες ενέργεις είναι πραγματικά πρωτόγνωρες στο ιστορικό σωματείο του Πόρου και όπως συζητιέται έντονα στο νησί, η πραγματική αιτία ήταν πως στο 7μελές Δ.Σ δεν εκλέχθηκε κανένα άτομο της επιρροής του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη.

Μάλιστα εκτός από τα ασφαλιστικά μέτρα και την αγωγή, οι δύο κυρίες, ζήτησαν με άλλη δικαστική ενέργεια να ορισθεί από το Δικαστήριο, προσωρινή Διοίκηση της «Ποριώτισσας» με άτομα της δικής τους «εμπιστοσύνης». Όταν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών, έλαβαν την πληροφόρηση για τα άτομα που πρότειναν οι Τζανετοπούλου και Κεφαλληνού, στην κυριολεξία «έσκασαν στα γέλια». Βέβαια η όλη κατάσταση ήταν και για γέλια και για κλάματα γιατί οι δύο κυρίες είχαν προτείνει μεταξύ άλλων σαν προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου των Γυναικών πολλούς άνδρες!!!

Συγκεκριμένα έγινε γνωστό πως πρότειναν μεταξύ άλλων τον Δήμαρχο Γιάννη Δημητριάδη (!!!!), τον υπεύθυνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάννη Μανιάτη και την Ειρηνοδίκη του Πόρου (που δεν είναι μέλος και είναι προϊσταμένη της Κας Ελένης Κανατσίδου) ως Πρόεδρο του Συλλόγου. Οι υπόλοιποι προτεινόμενοι ήταν οι κυρίες Ελένη Στρουχέλη, Σοφία Μανέττα, Ανδρέου Βούλα, Αναστασία Σακκά, Γιάννα Λάτση, Ροή Χριστίνα, Ειρήνη Κουρμουλάκη και την πραγματική Πρόεδρο στη συνείδηση του κόσμου κα. Νάγια Μακρή.

Όμως 6 από τα άτομα που πρότειναν οι δύο κυρίες, αρνήθηκαν προς τιμή τους να μετέχουν σε ένα διορισμένο συμβούλιο, που δεν έχει την νομιμοποίηση των μελών του και παρέδωσαν εγγράφως αυτή τους την παραίτηση στο Δικαστήριο. Ήταν ο κ. Μανιάτης και οι κυρίες Στρουχέλη, Μανέττα, Λάτση, Σακκά, Ανδρέου, Κουρμουλάκη και φυσικά η κα. Μακρή.

Μπροστά στη διαφαινόμενη πανωλεθρία, οι δύο κυρίες (Τζανετοπούλου και Κεφαλληνού), πρότειναν νέα μέλη τα οποία αποτελούν ενεργά μέλη της Δημοτικής Παράταξης του Γιάνννη Δημητριάδη και συγγενικών του προσώπων. Έτσι σήμερα πρότειναν και άλλους άνδρες για το Σύλλογο Γυναικών! Οι προτεινόμενοι ήταν οι κ.κ Κώστας Γκιών και Γιώργος Αλιφέρης και οι κυρίες Ελένη Κανατσίδου, Δέδε Μαρία(νέο μέλος), Κοντογιάννη Δήμητρα, καθώς και τις κυρίες που γράφτηκαν την ημέρα της ΓΣ, Άννα Μουρτζούκου, Νικολοπούλου Ευγγαλία, Γεωργία Σουλιώτη. Σημειωτέον πως η κα. Άννα Κανατσίδου παρουσιάστηκε ως μάρτυρας (χωρίς να καταθέσει όμως) στην πρώτη συζήτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων, ήταν μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής που διεξήγαγε τις επίμαχες εκλογές και σύμφωνα με τις Τζανετοπούλου και Κεφαλληνού, έκανε πολλές παρατυπίες ! Δηλαδή πραγματική Τρικυμία εν Κρανίω !

Από την άλλη πλευρά 76 μέλη της «Ποριώτισσας» , με επίσημο έγγραφο τους, αντιπρότειναν μόνο γυναίκες και ενεργά μέλη του Συλλόγου για να λάβουν μέρος στη προσωρινή διοίκηση, η οποία θα έχει το ρόλο να οδηγήσει τη «Ποριώτισσα» σε νέες εκλογές (μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο μέχρι να τελεσιδικήσει η κύρια αγωγή, εκτός και η απόφαση των ασφαλιστικών του Αυγούστου που θα βγει μετά από λίγους μήνες δικαιώσει την ψηφισμένη διοίκηση), οι οποίες είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως θα οδηγήσουν στην απόλυτη απαξίωση το «πραξικόπημα» της «πλευράς Δημητριάδη».

Αναμένουμε την δικαστική απόφαση για ορισμό προσωρινής διοίκησης. Το ψηφισμένο ΔΣ έχει ήδη ανακοινώσει την ακύρωση των εκδηλώσεων που ξεκίναγαν σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου, λόγο της έλλειψης διοικήσεως από την προηγούμενη βδομάδα, οπότε σταμάτησαν όλες οι προετοιμασιες…

Διόρθωση :Να ζητήσουμε συγγνώμη στην Κα Άννα Κανατσίδου όπου είχαμε αρχικά γράψει το όνομα της ως μέλος της προσωρινής διοίκησης εκ λάθους.

Ιστορικά χαμηλά στο νησί ...

Ιστορικά χαμηλά χτυπάει το πολιτικό επίπεδο στον Πόρο.
Από την μία συνεχίζετε η επίθεση στον Σύλλογο γυναικών, όπου σήμερα προτάθηκε από τις δύο κυρίες που τους περισσεύουν λίγες χιλιάδες ευρώ για δικαστήρια, ο Δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης για μέλος της προσωρινή διοίκησης....
Ναι, δεν έχει σημασία που δεν είναι μέλος στον σύλλογο, δεν έχει σημασία που ο σύλλογος είναι γυναικείος, ο Δήμαρχος θεωρήθηκε ικανός για να συμμετάσχει στην προσωρινή διοίκηση...
Οι υπόλοιποι εξακολουθούμε να τρώμε ποπ κορν από τον καναπέ και να αναρωτιόμαστε που βρήκαν λεφτά οι δύο κυρίες για Ασφαλιστικά Μέτρα, Προσωρινή Διοίκηση, Κύρια Αγωγή, και πάει λέγοντας. Περισσεύουν τα λεφτά στο νησί !

Από την άλλη σε άλλους δεν θα περισσεύουν, αφού φαίνεται ότι οι κινήσεις του Μάνδηλα εναντίων των παρανόμων/εσφαλμένων αποφάσεων της Δημοτική Αρχής, ειδικά στο θέμα του λεωφορείου, αλλά και στην αλλοπρόσαλλη πολιτική των κοινοχρήστων χώρων, έπρεπε να τιμωρηθεί.
Μετά την απόφαση για το κατάστημα εφημερίδων του κ. Μαστροπέτρου που θα δημιουργήσει προβλήματα σε όλο το νησί, μιας και ζητήθηκε από την Δημοτική Αρχή να πάρει έγκριση από την Αρχαιολογία (ειδικότερα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων) για τα σταντ των βιβλίων (ενώ για την κατασκευή της γνωστής πέργκολας σε κατάστημα μη υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είχε ζητηθεί).
Έρχεται τώρα και τιμωρία Αναγνωστόπουλου - Μάνδηλα, όπου μετά από 20 και πλέον χρόνια, δεν του δίνεται άδεια για τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία. Διαβάστε το σχετικό μήνυμα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρη Συξέρη :

Απόφαση-Ντροπή η χθεσινή του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου με την οποία δεν παραχωρείται στην Ταβέρνα Ποσειδών κοινόχρηστος χώρος στη Πλατεία Βιρβίλη για πρώτη φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια, προφανώς ως "αντίποινα" για (νόμιμες) ενέργειες του ιδιοκτήτη του ακινήτου και δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης!

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος 60τ.μ ψηφίστηκε ως παραχωρούμενος και στις δύο προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ για το 2018, αλλά όπως κυνικά "ενημερώθηκε" ο ενοικιαστής κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος, αυτή τη φορά έπρεπε να "τιμωρηθεί" με την απώλεια του σημαντικού για την επιχείρηση χώρου και με τεράστια πρόστιμα, επειδή ο Γιώργος Μάνδηλας (ιδιοκτήτης του ακινήτου) "δημιουργεί προβλήματα στη Δημοτική Αρχή".

Οδηγείται λοιπόν μια επιχείρηση με 16 εργαζόμενους σε οικονομική ασφυξία και κλείσιμο για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Νέα Ήθη στον Πόρο !!!

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, ήταν ο μόνος που έλαβε μέρος σε όλες τις διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης για τους παραχωρούμενους κοινόχρηστους χώρους και είχε ζητήσει επισήμως να παραχωρηθούν ΟΛΟΙ οι χώροι που παραχωρούνται διαχρονικά στις επιχειρήσεις ΚΑΙ από τη παρούσα Δημοτική Αρχή.

Απάντηση Εξώδικο της Ρίτας Μάνδηλα στο Δ.Τ. του Δημάρχου

Κύριε Δήμαρχε,

Αναγκάζομαι να προβώ στην παρούσα ανάρτησή μου για να γνωστοποιήσω με τον ίδιο τρόπο,δηλαδή διαδικτυακά,την θέση μου και την απάντησή μου στις άδικες κατηγορίες που μου προσάψατε με το δελτίο τύπου που αναρτήσατε και στον προσωπικό σας διαδικτυακό λογαριασμό σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στις 18-6-2018,αλλά και στην διαδικτυακή ενημερωτική ιστοσελίδα «Porosnews»στις 20-6-2018.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν,ως απάντηση δηλαδή,γνωστοποιώ την εξώδικη δήλωσή μου-πρόσκληση που σας απέστειλα και σας επεδόθη στις 28-6-2018 με την οποία επιπλέον,σας καλώ να αποκαταστήσετε το όνομά μου από τις ανυπόστατες κατηγορίες που αδίκως μου προσάψατε,προκημένου να μην αναγκαστώ να στραφώ δικαστικά εναντίον σας.

Πιό συγκεκριμένα η άνω εξώδικη δήλωσή μου έχει επί λέξει ως κάτωθι:


Απάντηση Γρίβα στον Δημητριάδη για το Poros Sea

Πόρος 20/06/2018

Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής από 15-6-2018 του Δημάρχου Πόρου, έχω να παρατηρήσω και να διευκρινίσω τα εξής, πρωτίστως ως δημότης
Πόρου:
Στις 4 το απόγευμα περίπου της 9-6-2018 ημέρα Σάββατο πηγαίνοντας προς το σπίτι μου παρατήρησα ένα φορτηγό-ψυγείο αυτοκίνητο παρκαρισμένο μπροστά από το κτήριο που φιλοξενεί την Φιλαρμονική του Δήμου να ρευματοδοτείται από Δημοτικό στύλο φωτισμού. Δεν είχε κανένα χαρακτηριστικό, ώστε να είναι αναγνωρίσιμο σε ποιόν ανήκει, όπως θα έπρεπε. Προχωρώντας προς το σπίτι μου συνάντησα δύο αστυνομικούς και τους εξέθεσα το γεγονός. Αφού διαπίστωσαν την λειτουργία του φορτηγού-ψυγείου κάλεσαν τηλεφωνικά (οι αστυνομικοί) το Αστυνομικό Τμήμα και έδωσαν τον αριθμό κυκλοφορίας του για να βρεθεί ο ιδιοκτήτης και αποχωρήσαμε. Στις 5.20 περίπου με κάλεσαν τηλεφωνικώς από το Α.Τ. Πόρου όπου μου ζήτησαν να καταθέσω αυτά που γνώριζα, πράγμα που έκανα, χωρίς βέβαια να αναφέρω κανένα όνομα, αφού δεν γνώριζα ποιός ειναι ο ιδιοκτήτης, πολύ δε περισσότερο το περιεχόμενο του ψυγείου. ΄Εμαθα τον ιδιοκτήτη πολύ αργότερα και αφού είχε ήδη καταθέσει. 
Αν πράγματι ήταν στην υπηρεσία του Porosea , όπως διατείνεται ο κ. Δήμαρχος στο δελτίο τύπου, θα έπρεπε να έχουν βάλει κάποιo χαρακτηριστικό στο πλάι του ψυγείου ώστε το αυτοκίνητο να δηλώνει ποιόν σκοπό εξυπηρετεί. Να επισημάνω εδώ ότι ο κ. Δήμαρχος που εθελοντικά έχει διαθέσει σε σύλλογο ένα φορτηγό αυτοκίνητο έχει στις πλαϊνές του εξωτερικές όψεις το λογότυπο του συλλόγου. Και όσοι κατά το παρελθόν διαθέταμε τα οχήματά μας για εθελοντισμό φροντίζαμε τόσο ο Δήμος όσο και εμείς να έχουν την απαραίτητη σήμανση, ώστε να είναι αναγνωρίσιμα.
Εκτός των παραπάνω όμως, εδώ υπήρχε και ένα σοβαρό θέμα ασφάλειας. Το προστατευτικό καπάκι του στύλου ήταν ορθάνοιχτο και θα μπορούσε σε οποιονδήποτε να προκληθεί ατύχημα είτε από ηλεκτροπληξία είτε από άλλο τραυματισμό (γρέζια, σκουριές), πολύ δε περισσότερο σε παιδί, αφού ακριβώς δίπλα είναι η παιδική χαρά.
Γιατί έγινε όλο αυτό το σκηνικό με το στύλο του φωτισμού και δεν ρευματοδοτήθηκε το αυτοκίνητο απο το κτήριο της Φιλαρμονικής αφού ήταν δίπλα;
Το δελτίο τύπου του κ. Δημάρχου λοιπόν είναι αποπροσανατολιστικό και προσβλητικό, υπερβαίνει τα εσκαμμένα και ο ίδιος συνεχίζει να λειτουργεί διχαστικά όπως συνηθίζει.
Ο υπογράφων έχει δείγματα γραφής και δεν χρήζει αποδείξεων για το ενδιαφέρον του για την πρόοδο και ευημερία αυτού του τόπου και το παρελθόν, κ. Δήμαρχε δεν διαγράφεται, όσα δελτία τύπου και αν εκδοθούν γιατί υπάρχει και η συλλογική μνήμη των συνδημοτών μας. Όσο δε αφορά στο επιχείρημα ότι « μερικοί πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους ότι ορισμένοι αντιδήμαρχοι ή
ένας δήμαρχος προσφέρουν αφιλοκερδώς» έχω να απαντήσω ότι όχι μόνο ο υπογράφων αλλά και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι δήμαρχοι του Πόρου όπως και πολλοί αιρετοί προσέφεραν αφιλοκερδώς πολλά, χωρίς να το διαλαλούν και μάλιστα πολλές φορές από το υστέρημά τους.


Δημήτρης Ι. Γρίβας

Απάντηση της από 15/6 ανοιχτής επιστολής του Δημάρχου Πόρου

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Σπύρου Σπυρίδωνα αναφορικά με την ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Πόρου κ. Δημητριάδη σχετικά με καταγγελία κατά τη διοργάνωση POROSEA.


Απάντηση κ. Σπυρίδωνα

Εις απάντηση της από 15/6 ανοιχτής επιστολής του Δημάρχου Πόρου, ο οποίος θα πρέπει να ντρέπεται γιατί απευθυνόμενος στο δημοκρατικό θεσμό της αντιπολίτευσης γράφει ότι «εκφράζει την αηδία του για την στάση που τηρούν τα τέσσερα χρόνια», έκφραση που για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει την ποιότητα του χαρακτήρα του, δηλώνουμε:
Η αντιπολίτευση εκφράζεται επίσημα είτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε με δελτία τύπου και έγγραφα που φέρουν το λογότυπο του συνδυασμού ή την υπογραφή του επικεφαλής της παράταξης.

Κάθε άλλη ενέργεια ή δήλωση αφορά και φέρει την πολιτική ευθύνη αυτού που την πράττει ή την υπογράφει.

Όσο δε αφορά το συγκεκριμένο θέμα της καταγγελίας για κλοπή ρεύματος σας γνωρίζουμε ότι ζητήθηκε από τον κ. Γρίβα να απαντήσει δημόσια μετά την παραπάνω ανοιχτή επιστολή.

Τέλος υπενθυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτό που εμείς ενδιαφερόμαστε είναι μόνο τα προβλήματα των συμπολιτών μας και το μέλλον του Τόπου μας. Ιδιαίτερα στις κρίσιμες συγκυρίες που περνά η Χώρα μας.

Σπύρος ΣπυρίδωνΕπιστολή δημάρχου για καταγγελία


Πόρος, 15.6.2018

Ανοικτή επιστολή Δημάρχου Πόρου σχετικά με καταγγελία κατά τη διοργάνωση POROSEA

Αγαπητοί δημότες και κάτοικοι του Πόρου,
Αφού ολοκληρώθηκαν οι αγώνες POROSEA 2018, για τους οποίους όλοι νιώσατε υπερήφανοι, και αφού ο Δήμος εξέδωσε τις ανακοινώσεις που αφορούσαν την επιτυχία της διοργάνωσης και την ευγνωμοσύνη του προς τους εθελοντές και τους χορηγούς, πρέπει να ενημερώσω για μια ακόμα μαύρη σελίδα που έγραψε η τοπική αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη που μεταδίδω τη μιζέρια που εκπέμπουν όσα θα περιγράψω ακολούθως, αλλά δεν μπορώ να κάνω τη χάρη σε εκείνους που έχουν την πολιτική ευθύνη για αυτά, να τα κρύψω.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9.6 το απόγευμα, λίγο πριν την εκκίνηση των αγώνων τρεξίματος, δηλαδή όταν όλος ο μηχανισμός του Δήμου, εγώ, οι Αντιδήμαρχοι, το προσωπικό και οι εθελοντές, τα στελέχη της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου και όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης ήμασταν στην πλατεία Ηρώων, φροντίζοντας όλα να λειτουργήσουν άψογα, ακριβώς την ώρα εκείνη το στέλεχος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Γρίβας υπέβαλε καταγγελία στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ο Αντιδήμαρχος Πόρου Τάσος Παπαχρήστου δήθεν έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα από το δημοτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος να συλληφθεί. Φυσικά, ο Αντιδήμαρχος δεν έκλεβε ρεύμα, αλλά όπως όλος (σχεδόν) ο Πόρος για τρείς ημέρες προσέφερε και την ψυχή του στη διοργάνωση, διαθέτοντας -μεταξύ άλλων- το επαγγελματικό του όχημα/ψυγείο, το οποίο βρισκόταν εντός του οριοθετημένου χώρου των αγώνων στο Νέο Δυτικό Λιμάνι συνδεδεμένο με το δημοτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης για την ψύξη των νερών της διοργάνωσης και των παγοκολώνων που είχε ο ίδιος παραγγείλει και πληρώσει από την Αθήνα. Η καταγγελία είχε σαν αποτέλεσμα την πλέον κρίσιμη ώρα των αγώνων ο Αντιδήμαρχος, ο Διοικητής και αρκετά στελέχη του Α.Τ. να δεσμευτούν στο Τμήμα για περίπου δύο ώρες, ώσπου η Εισαγγελέας Υπηρεσίας να δώσει την αυτονόητη άδεια «απελευθέρωσης» του Αντιδημάρχου. Επίσης, αποτέλεσμα ήταν ότι προκλήθηκε προσωρινό πρόβλημα στον εφοδιασμό των νερών του αγώνα, το οποίο αντιμετωπίστηκε με εναλλακτικές λύσεις.
Απευθύνομαι δημοσίως με την παρούσα επιστολή στον επικεφαλής και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου (με την εξαίρεση της κ. Ε. Κουτουζή) και τούς εκφράζω την αηδία μου για τη συγκεκριμένη στάση που τηρούν εδώ και τέσσερα χρόνια. Και δεν αναφέρομαι στην καθολική απουσία τους από κάθε μεγάλη γιορτή που γίνεται στον Πόρο, αλλά αναφέρομαι στις ακραίες τέτοιες ενέργειες που κάνουν ορισμένοι από αυτούς και στην πλήρη πολιτική κάλυψη που τούς παρέχουν οι υπόλοιποι. Τούς καλώ δημοσίως, λοιπόν, να αλλάξουν τη στάση τους αυτή, να καταδικάσουν απερίφραστα τις ενέργειες του κ. Γρίβα και να τον διαγράψουν αμέσως από την παράταξή τους, αντικαθιστώντας τον από τις θέσεις που τον έχουν τοποθετήσει στο Λιμενικό Ταμείο και στην Επιτροπή Κ/Χ Χώρων. Αν δεν το πράξουν, επιβεβαιώνουν ότι φέρουν όλοι από κοινού όλη την πολιτική ευθύνη για τις ενέργειες αυτές και η αγανάκτησή μου έχει ως αποδέκτες όλους τους! Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους λίγους πολίτες που ενθαρρύνουν και επιβραβεύουν τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες πρέπει επιτέλους να τεθούν στο περιθώριο της κοινωνίας.
Εδώ και τέσσερα χρόνια που οι συμπεριφορές αυτές στρέφονται προσωπικά εναντίον μου και των συνεργατών μου δεν έχω απευθύνει ξανά τέτοιο κάλεσμα, αλλά, όταν στρέφονται εναντίον όλης της κοινωνίας του Πόρου την ώρα που δίνει τον καλύτερό της εαυτό, ο κόμπος φτάνει στο χτένι! Η κοινωνία μας είναι η κοινωνία του POROSEA, της προσφοράς, της αλληλοβοήθειας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σαμποτάρει και να αμαυρώνει τα επιτεύγματά της.

Τέλος, ο κ. Γρίβας, και όσοι σκέφτονται σαν αυτόν, θα πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους ότι υπάρχει και η περίπτωση ένας Αντιδήμαρχος ή ένας Δήμαρχος να ασχολείται με τα κοινά για να προσφέρει αφιλοκερδώς και όχι για να κλέψει!

Γιάννης Δημητριάδης
Δήμαρχος Πόρου

Δελτία Τύπου αναφορικά με τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων δημοτικών χώρων

Ακολουθούν χρονολογικά τα Δελτία Τύπου του Δήμου και την παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αναφορικά με τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πόρου


18-5-2018

Δελτίο Τύπου ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: Απάντηση από την αντιπολίτευση στο από 17.05.18 δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής

Σχετικά με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απάντηση της πλειοψηφίας (www.poros.gr) στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε προκειμένου να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας για τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής που αφορούν τους προς παραχώρηση Κοινόχρηστους Χώρους (Κ/Χ) του Δήμου μας, δηλώνουμε:

Ο τρόπος που εκφράζεται και μάλιστα δημόσια ένας Θεσμικός εκπρόσωπος, φανερώνει την ποιότητά του και φυσικά κρίνεται από τους πολίτες.

Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε κανέναν στον κατήφορο που επέλεξε να πάρει, ευτελίζοντας δυστυχώς και θεσμούς που αποτελούν θεμέλια της κοινωνίας μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ:

Ουδέποτε η Αποκεντρωμένη διοίκηση υπέδειξε να κατακερματιστεί σε 13 αποφάσεις η διαδικασία σύμφωνα με την οποία ορίζονται οι Κ/Χ.

Ως απόδειξη παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου, το σχετικό με το παραπάνω τμήμα της απορριπτικής απάντησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από όπου φαίνεται ότι πρέπει να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Αποτελεί επίσης προσβολή για τους Ποριώτες η έκφραση του ΔΤ της πλειοψηφίας, ότι οι Δήμαρχοι που προηγήθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του Στέλιου Σολομωνίδη, καθώς και οι δεκάδες Ποριώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι, παραβίαζαν τη νομοθεσία και έκαναν εξυπηρετήσεις σε συγγενείς, επειδή φρόντιζαν χωρίς ιδιαίτερες τριβές και με ισονομία να παραχωρούν τους Κ/Χ στα καταστήματα.

Να τους υπενθυμίσουμε δε, ότι αυτή η πολιτικά διαστροφική άποψη προσβάλλει ευθέως και τους σημερινούς Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης που είχαν υπηρετήσει τα κοινά στο παρελθόν.

Το αποκορύφωμα βέβαια είναι ότι όλα αυτά λέγονται από μια Δημοτική Αρχή που ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ εξασφάλισε πρώτα ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ τα καταστήματα που τέσσερις Δ. Σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν σχέση έως δεύτερου βαθμού συγγενείας και ήλθε ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ να ασχοληθεί με τους υπόλοιπους Ποριώτες επαγγελματίες και πολύ φοβόμαστε με τον χειρότερο τρόπο.

Αγαπητοί συμπολίτες λυπόμαστε πραγματικά που αναγκαζόμαστε να κάνουμε τέτοιου είδους δελτία τύπου, αλλά αν πραγματικά πιστεύουμε στην Δημοκρατία και θέλουμε το καλό του Τόπου μας, της Πατρίδας και της Κοινωνίας, πρέπει να παρέχουμε στον πολίτη τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να έχει τη δυνατότητα να κρίνει και να διακρίνει τα ψεύδη και την αλήθεια όσων ακούει και διαβάζει.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ

Τα σημεία στα οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει πού πάσχει η Κανονιστική Απόφαση του δήμου Πόρου για τους Κ/Χ του


«Επειδή, σύμφωνα με τις αρχές του διοικητικού δικαίου οι κανονιστικές πράξεις αποτελούν πράξεις της διοίκησης με τις οποίες τίθενται αφηρημένοι και απρόσωποι κανόνες. Κατά τη νομολογία, η άσκηση κανονιστικής αρμοδιότητας συνίσταται στη θέσπιση απρόσωπου και γενικού κανόνα δικαίου, που μπορεί να τύχει εφαρμογής σε μη εκ των προτέρων προσδιορίσιμο και ως εκ τούτου άδηλο και αόριστο αριθμό προσώπων και περιπτώσεων, δηλαδή δεν εξαντλείται σε μία και μόνη εφαρμογή, ενώ η θεσπιζόμενη με την ατομική πράξη ρύθμιση αφορά μία ατομική περίπτωση ή συγκεκριμένες ατομικές περιπτώσεις είτε με τη σώρευση ατομικών ρυθμίσεων είτε με την έκδοση των «διοικητικών πράξεων γενικής εφαρμογής» ή «γενικών ατομικών πράξεων» .

- Επειδή, δυνάμει της με αριθμ. 234/2017 απόφασης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πόρου καθόρισε τους προς παραχώρηση κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πόρου για το έτος 2018, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αφορούν κοινόχρηστους χώρους στην προβολή καταστημάτων

- Επειδή, από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι η επίμαχη απόφαση δεν φέρει τα χαρακτηριστικά αμιγούς κανονιστικής πράξης. Εν προκειμένω, η εν λόγω απόφαση στηρίζεται στην έκδοση αποφάσεων της Επιτροπής παρακολούθησης κοινόχρηστων χώρων του δήμου Πόρου περί παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων συγκεκριμένης έκτασης έμπροσθεν καταστημάτων κατόπιν αίτησης των ιδιοκτητών ή εκμεταλλευτών καταστημάτων. Ως εκ τούτου με την υπ αριθμ. 234/2017 απόφαση θεσπίζεται μεν γενικός κανόνας, ο οποίος όμως τυγχάνει εφαρμογής σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και περιπτώσεων.»


ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 18/05/2018
--------------------------------------------------------------------17-5-2018

Ακολουθεί το δελτίο τύπου – απάντηση του Δήμου Πόρου στην παράταξη μειοψηφίας και τον Εμπορικό-Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου για το θέμα των κοινόχρηστων χώρων

Δελτίο Τύπου Πόρος, 17.5.2018

Ντροπή στην παράταξη μειοψηφίας και στον Εμπορικό Σύλλογο για τα ψέματά τους για τους κοινόχρηστους χώρους

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της μειοψηφίας και του ΕΕΣΠ για το ζήτημα των κ/χ χώρων, δείχνουν ότι το βαρέλι του ψέματος και της έλλειψης αυτοσεβασμού τους δεν έχει πάτο. Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους για την αλλοπρόσαλλη στάση τους, έχουν το θράσος να εκδίδουν ανακοινώσεις με τις οποίες χωρίς καμία τεκμηρίωση κατηγορούν το Δήμο για «διαστρέβλωση της αλήθειας, έλλειψη ισονομίας, πολιτικό μίσος κτλ». Οι δημότες όμως γνωρίζουν ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί -καθώς πλέον και εκείνοι της βλακείας και της θρασύτητας- χαρακτηρίζουν τη στάση εκείνων που τις εκτοξεύουν.

Όπως έχει εξηγήσει υπεύθυνα ο Δήμος, οι νέες Αποφάσεις που αναγκάστηκε να ψηφίσει τον Μάιο το ΔΣ, μετά την προσφυγή που άσκησε η μειοψηφία κατά της Απόφασης του Δεκεμβρίου, έπρεπε να είναι κατακερματισμένες, επειδή έτσι επέβαλε το σκεπτικό της ακυρωτικής Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κατά την ψήφιση των νέων Αποφάσεων, η μειοψηφία φυσικά και είχε κάθε δικαίωμα να θέσει όποια διαφορετική πρόταση ήθελε, αλλά δεν το έκανε. Αντίθετα, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο ΕΕΣΠ, υπέβαλαν διαφορετικές προτάσεις, ενώ ούτε σήμερα εξηγούν πού διαφωνούν με τις Αποφάσεις και τελικά πού στηρίζουν τις ανεπίτρεπτες κατηγορίες τους. Σε ένα μόνο σημείο έχουν δίκιο: ότι μέχρι το 2014 το θέμα των κ/χ χώρων «δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα» τον Δήμο. Πράγματι, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, χωρίς ποτέ η αντιπολίτευση να ασκεί προσφυγές εναντίον τους, διαχειρίζονταν τους κ/χ χώρους με αδιαφάνεια, παραβιάζοντας τη νομοθεσία και κάνοντας εξυπηρετήσεις στους συγγενείς τους.

Συνεχίζοντας την υπεύθυνη στάση του και επειδή η αλήθεια έχει μία μόνο όψη, ο Δήμος Πόρου, δημοσιοποιεί όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση:
Απόφαση ΔΣ για καθορισμό παραχωρούμενων Κ/Χ 2018 και εφ' εξής
Προσφυγή παράταξης μειοψηφίας
Προσφυγή ΕΕΣΠ
Προσφυγή καταστηματαρχών οδού Μητροπόλεως
Ακύρωση Απόφασης ΔΣ από Αποκ. Διοίκηση
Πρακτικό ΕΠΧΚΧ


--------------------------------------------------------------------16-5-2018

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της παράταξης 'ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ' σε απάντηση του Δελτίου Τύπου του Δήμου

Μετά από το απαράδεκτο, εμπαθές και όπως πάντα διχαστικό για τον Τόπο μας δελτίο τύπου του Δήμου που διαστρεβλώνει την αλήθεια, οφείλουμε με υπευθυνότητα να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα θέματα που αφορούν την παραχώρηση κοινόχρηστων χωρών στα καταστήματα για το 2018 και μετά.

Στις 13-12-17 η παράταξη της πλειοψηφίας έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για το θέμα αυτό η οποία δεν τηρούσε το γράμμα αλλά ούτε και το πνεύμα του νόμου.
Ένας από τους στόχος τους, όπως αποδείχθηκε, ήταν μέσα απ αυτήν να εκπληρώσουν προεκλογικές τους υποσχέσεις απέναντι σε πολιτικούς φίλους, ευτελίζοντας το θεσμό της Δημοτικής Αρχής που πάνω απ όλα πρέπει να τον χαρακτηρίζει η ισονομία και η αντικειμενικότητα.

Η απόφαση αυτή, 234/2017, μετά από τον έλεγχο νομιμότητας που ζήτησαν να γίνει 9 πολίτες, ο Επαγγελματικός Σύλλογος και Δημοτικοί Σύμβουλοι , κρίθηκε παράνομη για αρκετούς και ουσιαστικούς λόγους, από την αρμόδια για τον έλεγχο νομιμότητος υπηρεσία και επεστράφη στον Δήμο προκειμένου να εκδοθεί καινούργια.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ;

Κάτι που δεν έχει γίνει στο ποτέ στο Πανελλήνιο!!!

Στις 3-4-2018 ΜεγάληΤρίτη, έφεραν ξεχωριστά!!! να ψηφιστούν οι παραχωρήσεις για τα καταστήματα που έχουν σχέση (μέχρι δευτέρου βαθμού συγγενείας) με τέσσερους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής τους!!! Δηλώνοντας παράλληλα ότι για όλα τα άλλα καταστήματα θα προσέφευγαν στην δευτεροβάθμια επιτροπή με την βεβαιότητα ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Στην πορεία όμως άλλαξαν ΠΟΡΕΙΑ!
Και αντί να προσφύγουν στην δευτεροβάθμια επιτροπή όπως μας είπαν, στις 2-5-2018, ένα μήνα μετά (τυχαίο;) έφεραν προς ψήφιση κατακερματισμένα σε 12 θέματα τους Κ/Χ που αφορούσαν τα υπόλοιπα καταστήματα, όπου βέβαια η μεροληψία και το πολιτικό μίσος περίσσευαν.
Γεγονός που ακόμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης τους κ. Δόσκαρης αναγνώρισε και διαφοροποιήθηκε.

ΕΔΩ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

Η παράταξη μας, επειδή η ρύθμιση αυτή χαρακτηρίστηκε ως «κανονιστική πράξη» δηλαδή τοπικός νόμος, στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε σύμφωνα με τον νόμο δυο μόνο επιλογές: Ή να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει συνολικά.
Δηλαδή δεν μπορούσε να κάνει σύμφωνα με τον νόμο δική της πρόταση.

Σε περίπτωση δε που διαφωνούσε και αυτό υπερψηφίζονταν, τα καταστήματα για αυτό το καλοκαίρι πρακτικά δεν επρόκειτο λόγω του χρόνου που απαιτείται να έπαιρναν άδεια, με ότι αυτό μπορούσε να σημάνει για τους επαγγελματίες.

Έτσι λοιπόν με γνώμονα τις ανάγκες του τόπου και των επαγγελματιών που αγωνίζονται να διατηρήσουν τα καταστήματα τους ανοιχτά, ψηφίσαμε την πρόταση της πλειοψηφίας, εξηγώντας εγγράφως την θέση και τις επιφυλάξεις μας και καθιστώντας τον Δήμαρχο αποκλειστικά υπεύθυνο, κάτι που απεδέχθει, για την ορθότητα των απαράδεκτων χειρισμών ενός θέματος που από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα καμία Δημοτική Αρχή και ακόμη περισσότερο τους πολίτες.

Το δελτίο τύπου του Δήμου όμως, που εκδόθηκε 12 μέρες μετά την απόφαση!, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει:

Ή πανικό μπροστά στην κατακραυγή των επαγγελματιών, οι οποίοι γνωρίζουν τα όσα έγιναν και γιατί έγιναν, αφού γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον μικρό μας Τόπο,

Ή να φοβούνται ότι με τον απαράδεκτο, ανεύθυνο και με σκοπό χειρισμό τους, θα υπάρξει πρόβλημα στις αδειοδοτήσεις και κατ επέκταση στους επαγγελματίες του Νησιού μας.

Ευχόμαστε να είναι μόνο το πρώτο γιατί αλλιώς οι ευθύνες που θα έχουν είναι βαριές και το πρόβλημα που θα δημιουργήσουν, πολύ μεγάλο.--------------------------------------------------------------------14-5-2018

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου Δήμου Πόρου σχετικά με την διαδικασία παραχώρησης κοινόχρηστων δημοτικών χώρων για το 2018 και εφ’ εξής.

Ανακοίνωση Πόρος, 14.5.2018
Ενημέρωση για τις παραχωρήσεις κ/χ δημοτικών χώρων
Ο Δήμος Πόρου καλεί τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να κάνουν χρήση κοινόχρηστων δημοτικών χώρων για το 2018, να προσέλθουν στο Δημαρχείο προκειμένου να υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία φέτος καθυστέρησε ιδιαίτερα, επειδή η κανονιστική Απόφαση του ΔΣ Πόρου, με την οποία καθορίστηκαν έγκαιρα -στις 13.12.2017- οι προς παραχώρηση κ/χ χώροι για το 2018 και εφεξής, ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά από προσφυγή που άσκησε η μειοψηφία (πλην της κ. Ε. Κουτουζή). Την ακύρωση της Απόφασης είχαν ζητήσει επίσης με προσφυγές τους ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και -από κοινού- 9 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Μητροπόλεως (μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ), με επιχείρημα ότι στον εν λόγω πεζόδρομο πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες διελεύσεις για την κίνηση των πεζών και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και για τη βελτίωση της αισθητικής. Η ακύρωση της Απόφασης γνωστοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου και αμέσως ο Δήμος ξεκίνησε τη λήψη νέων Αποφάσεων για το νομότυπο καθορισμό των παραχωρούμενων κ/χ χώρων.
Έτσι, μετά από την απαιτούμενη διαδικασία διάρκειας 1,5 μήνα, στις 2.5.2018 ψηφίστηκαν τελικά οι Αποφάσεις με τις οποίες καθορίστηκαν ξανά οι παραχωρούμενοι κ/χ χώροι του Δήμου μας (οι οποίοι είναι όλοι όσοι είχαν παραχωρηθεί ή είχε γίνει αίτηση για την παραχώρησή τους το 2017). Μάλιστα, με τις νέες Αποφάσεις, οι παραχωρούμενοι χώροι στον πεζόδρομο της Μητροπόλεως και στον μόλις έναν ακόμη πεζόδρομο του Δήμου στον οποίο γίνονται παραχωρήσεις, περιορίστηκαν, όπως ακριβώς ζητούσαν οι προσφεύγοντες και όπως διαπιστώθηκε ότι προβλέπει η νομοθεσία (Υ.Α. 52907/2009, ά. 2), ώστε να διατηρούνται ακάλυπτοι διάδρομοι πλάτους 3,5μ. στον άξονά τους (αντί 2,58μ. που ήταν προηγουμένως στην οδό Μητροπόλεως). Ωστόσο, με την πρόβλεψη αυτή διαφώνησε και πάλι η μειοψηφία, οι εκπρόσωποι της οποίας στην Οικονομική Επιτροπή (Στ. Μητσοπούλου, Β. Ζεντέλης) καταψήφισαν τη σχετική εισήγηση προς το ΔΣ, ενώ λευκό ψήφισε και το μέλος της πλειοψηφίας, Κ. Δόσκαρης. Ακολούθως, στο ΔΣ η μειοψηφία υπερψήφισε τελικά τις Αποφάσεις, σημειώνοντας όμως ότι διαφωνεί με αυτές… ενώ λευκό ψήφισε και πάλι ο κ. Δόσκαρης.
Από την μεριά του, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο οποίος λίγο πριν το Πάσχα είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία εγκάλεσε το Δήμο επειδή αργεί να ολοκληρώσει τις παραχωρήσεις (!), εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία συνεχάρη τον κ. Δόσκαρη, «επειδή πήρε θαρραλέα το μέρος των επαγγελματιών και των θέσεων του ΕΕΣΠ». Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι οι Αποφάσεις που ψηφίστηκαν ενσωμάτωσαν ακριβώς τις θέσεις του ΕΕΣΠ και ότι όταν έγινε αυτό αποκαλύφθηκε ότι οι πραγματικοί σκοποί του Συλλόγου ήταν διαφορετικοί. Για μια ακόμα φορά, τόσο ο ΕΕΣΠ, όσο και η εντός ΔΣ αντιπολίτευση, λειτούργησαν αλλοπρόσαλλα με μοναδικό κριτήριο να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες καταστάσεις και να κάνουν ζημιά στον Δήμο, αδιαφορώντας πλήρως για το συμφέρον της πλειοψηφίας των επιχειρηματιών και των πολιτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟ 24.4.2018 Δ.Τ. ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 24/04/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟ 23.4.2018 Δ.Τ. ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΡΟΥ


Στο από 23-4-2018 Δελτίο Τύπου του Δήμου Πόρου, καταλογίζεται άδικα και άστοχα ευθύνη στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο για το ότι δε μεσολάβησε μεταξύ του Δήμου Πόρου και του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα σχετικά με τη συνεισφορά του Δ. Τροιζηνίας-Μεθάνων στα λειτουργικά έξοδα του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου-Γαλατά.

Προκειμένου να αρθούν οι λανθασμένες εντυπώσεις, που επιχειρείται να δημιουργηθούν στους Ποριώτες με το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, αναγκαζόμαστε να επικαλεστούμε το Ν. 3852/2010 και συγκεκριμένα τα άρθρα 1.1, 3.1, 3.2 και 4, σύμφωνα με τα οποία δεν υφίσταται υποχρέωση παρέμβασης της Περιφέρειας σε διαφορές μεταξύ δήμων της χωρικής της αρμοδιότητας. Αντιθέτως, ορίζεται νομοθετικά ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων δεν υφίστανται σχέσεις ελέγχου και ιεραρχίας, δηλαδή με άλλα λόγια, η Περιφέρεια δεν ελέγχει ως ιεραρχικά ανώτερος βαθμός αυτοδιοίκησης τους δήμους και δεν παρεμβαίνει στις αρμοδιότητές του ελεγκτικά ή παρεμβατικά.

Επίσης, αναγκαζόμαστε να υπενθυμίσουμε στον Δήμαρχο Πόρου το δικό του υπ’ αρ. 2823/16-5-2017 έγγραφο, με το οποίο απευθυνόμενος στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, καταλήγει στο εξής: «[…] παρακαλώ και αξιώνω να μην έχω καμία συνεργασία με τον κ. Χατζηπέρο και όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις του Δήμου μου με την Περιφέρεια να αντιμετωπίζονται με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους συμβούλους, και τα κρισιμότερα από αυτά, απευθείας μαζί σας.».

Επίσης, προς ολοκλήρωση της εικόνας αναφέρουμε ότι όπως προκύπτει από όλα τα Δελτία Τύπου του Δήμου Πόρου ουδεμία αναφορά γίνεται στον Αντιπεριφερειάρχη, παρόλο που με περισσή ευαισθησία λόγω της ποριώτικης καταγωγής του έχει προγραμματίσει και δρομολογήσει, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, ενέργειες και δράσεις του ίδιου προσωπικά, πολλά έργα στο νησί με χρηματοδότηση από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής και την τεχνική υποστήριξη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων. Ακόμη δε και κατά τη διάρκεια των συγχρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής πολιτιστικών εκδηλώσεων -παρουσία του κ. Χατζηπέρου- ο Δήμαρχος δεν κάνει καμία δημόσια αναφορά στον «συμπατριώτη» του, κ. Χατζηπέρο.

Επί του προκειμένου, η προσφιλής τακτική του Δημάρχου Πόρου περί της απόδοσης σε τρίτους και δη στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, ευθυνών που δεν τους αναλογούν, μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, δυστυχώς συνεχίζεται.

Ενημερώνουμε τον Δήμαρχο Πόρου ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ήταν και είναι πάντοτε στη διάθεση όλων των αιρετών και των πολιτών όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού, προκειμένου να συμβάλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην υπέρβαση προβλημάτων. Το να απευθύνεται ο Δήμαρχος Πόρου στα δύσκολα στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, έστω και για θέματα εκτός των αρμοδιοτήτων του δεύτερου, συνιστά έμμεση δικαίωση για τον κο Χατζηπέρο και την συνεπή και έντιμη πολιτική του πορεία. Αναμένεται τώρα και η δημόσια συγγνώμη του κου Δημητριάδη προς τον κο Χατζηπέρο καθώς και επανορθωτική επιστολή του προς την Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου, όπως επιβάλει ο πολιτικός πολιτισμός, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΞΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου σχετικά με συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ.Π. και μέλους του Δ.Σ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών ΕΟΑΕΝ, με την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΞΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Πόρος, 23/4/2018

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης συναντήθηκε μαζί με το Δ.Σ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) με την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κοντουρά και Ανώτερα στελέχη του Υπουργείου.

Στη συνάντηση που διήρκησε περισσότερες από 2.5 ώρες συμμετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, ενώ από τη πλευρά του ΕΟΑΕΝ ήταν ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης (Επιμελητήριο Λευκάδας), ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Ρεϊζάκης (Επιμελητήριο Ρεθύμνου), ο Οικονομικός Επόπτης κ. Δημήτριος Συξέρης (Επ. Επιμελ. Πειραιά) και το μέλος κ. Εμμανουήλ Ζερβάκης (Επιμελητήριο Ηρακλείου). Η Υπουργός συνεχάρη το νέο Δ.Σ. για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή θητεία.

Η Υπουργός και τα μέλη του Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ συζήτησαν επί μακρόν για τις προοπτικές ανάληψης κοινών δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά, που είναι και η αρμοδιότητα του ΕΟΑΕΝ, ενώ έγιναν αμέσως δεκτά από την Υπουργό, επιμέρους ζητήματα που έθεσε ο ΕΟΑΕΝ και αφορούν πρακτικά θέματα των νησιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. και Οικονομικός Επόπτης του ΕΟΑΕΝ κ. Συξέρης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναγκαιότητας διαρκούς επιμόρφωσης των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον Τουρισμό και ενημέρωσε την Υπουργό για τον προγραμματισμό του ΕΟΑΕΝ στο συγκεκριμένο ζήτημα. Επιπρόσθετα παρουσίασε μια σειρά από επιμέρους θέματα που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες κλπ) σε μικρά νησιά που έχουν χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς. Η συνάντηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα αποφασίστηκε να συνεχιστεί σε μορφή ομάδας εργασίας του ΕΟΑΕΝ με ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού για την επεξεργασία και υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων με σκοπό τη Νομοθετική Υλοποίηση τους.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού ΕΔΩ

Δελτίου Παραπληροφόρησης

Πριν το Πάσχα λάβαμε ένα δελτίο Τύπου από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Πόρου, το οποίο δεν δημοσιεύσαμε αμέσως, καθότι ακόμα και χωρίς ιδιαίτερη μελέτη, αυτά που ανέφερε δεν ήταν σωστά.

Λάβαμε όμως και απαντητική επιστολή των συμβούλων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου Γρίβα και Μάνδηλα που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα κατά πολύ.

Εμείς να σημειώσουμε μόνο, ότι στο Ασκέλι το μόνο που άλλαξε ουσιαστικά είναι η επαναλειτουργία του πέτρινης καντίνας στην Αίγλη, με την οποία ελπίζουμε να μην ξαναδούμε τις κιτς εικόνες της τροχήλατης καντίνας του ξενοδοχείου, με της διαφημιστικές led πινακίδες, που μόνο νησί δεν θύμιζαν. Στην δε πλαζ του Μοναστηριού, πολλά είχαν συμβεί που δεν αναφέρονται, όπως η προσπάθεια να δοθεί δεύτερη άδεια στην ίδια παραλία, αλλά και η ευθύνη-ανικανότητα της διοίκησης Δημητριάδη, να περνάει τα θέματα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, αφού τα περισσότερα θέματα λόγο προβλημάτων, είτε κολλάνε στα γρανάζια της, είτε ναυαγούν οριστικά...

Ακολουθούν τα δύο δελτία τύπου :

Δελτίο Τύπου Πόρος, 30.3.2017
Λειτουργούν και πάλι από φέτος οι παραλίες Ασκελίου και Μοναστηρίου


Μετά από πέντε χρόνια κατά τα οποία οι εγκαταστάσεις της πλαζ Ασκελίου παρέμεναν ανενεργές, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει ο νέος Νόμος 4504/2017, προχώρησε στην παραχώρησή τους, ώστε να λειτουργήσουν και πάλι από φέτος το καλοκαίρι. Η παραχώρηση έγινε με απευθείας ανάθεση στο ξενοδοχείο Αίγλη για ένα χρόνο έναντι 20.000€, καθώς προς το παρόν είναι νομικά αδύνατη η διενέργεια 5ετούς διαγωνισμού. Με βάση τις διατάξεις του ίδιου Νόμου, παραχωρήθηκαν επίσης και οι χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εστιατορίων στην περιοχή της Πέρλιας. Οι εν λόγω παραχωρήσεις εγκρίθηκαν ήδη από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής, όπως είχαν εγκριθεί, μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Πόρου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, και για το 2017. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι, παρά τις ξεκάθαρες προβλέψεις του νέου Νόμου, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας και του τοπικού Λιμεναρχείου καταψήφισαν χωρίς κανένα νομικό έρεισμα όλες τις παραπάνω παραχωρήσεις, επιβεβαιώνοντας, χωρίς να έχουν πλέον καμία δικαιολογία, την αρνητική τους στάση έναντι του Πόρου και της τουριστικής του ανάπτυξης.

Τέλος, μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη για τον Πόρο είναι η έναρξη λειτουργίας από φέτος και της πλαζ Μοναστηρίου, καθώς, μετά τη χαμένη χρονιά του 2017 (εξαιτίας της καθυστέρησης που προκάλεσαν οι ενέργειες της αντιπολίτευσης και του Λιμεναρχείου που επίσης είχαν καταψηφίσει την πενταετή παραχώρησή της), η παραχωρησιούχος εταιρία Fiftyseven προετοιμάζει ήδη τη λειτουργία της από φέτος και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΡΟΣ 4-4-2018

Για μια ακόμη φορά ο κ. Δημητριάδης παραπληροφορεί τους Ποριώτες, με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια. Αλλά δεν περιμέναμε και κάτι άλλο από τον κ. Δημητριάδη όταν γράφει ότι δεν έχει κάνει «μηνύσεις» αλλά μόνο «μηνυτήριες αναφορές».
Δεν μας λέει όμως ποια είναι η διαφορά της «μήνυσης» από την «μηνυτήρια αναφορά» όταν η μηνυτήρια αναφορά συνοδεύεται από αίτημα παράσταση πολιτικής αγωγής. Δεν είναι δηλαδή Γιάννης αλλά Γιαννάκης. Ο κ. Δημητριάδης αποφεύγει να σας ενημερώσει ότι στις 23/4/18 δικαζόμαστε ( και τα μέλη της μειοψηφίας Γρίβας - Μάνδηλας- Μούγιος) στο Β´ τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, επειδή συμφωνήσαμε να χορηγηθούν άδειες λειτουργίας σε καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή της Πέρλιας.
Αποκρύπτει επίσης ότι όλες οι αποφάσεις για την πλαζ του Μοναστηριού ψηφίστηκαν θετικά από τα μέλη της μειοψηφίας. (280/2016, 3/2017, 199/2017 και 39/2018 αποφάσεις του ΔΛΤ).

Ο κ. Γρίβας συμμετείχε στη διαδικασία δημοπράτησης μαζί με τον κ. Αλιφέρη και τον κ. Αλέξη Δημητριάδη, κατακυρώνοντας την πλαζ στην εταιρεία FIFTY SEVEN.
Στη συνέχεια με την ομόφωνη απόφαση 3/2017, του ΔΛΤΠ που συμμετείχαμε, ( Γ. Μάνδηλας, Δ. Γρίβας, καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη κ. Μακρή και κ. Μούγιος) και αναρτήθηκε με ΑΔΑ : 7ΧΜΜΟΡΤ6-Β60 παραχωρήθηκε στην εταιρεία «FIFTY SEVEN I.K.E.» χώρος 500 τ.μ για πέντε έτη.

Τώρα εάν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση άργησε να εγκρίνει την απόφαση , γιατί δεν έπραξαν ότι συνήθιζαν να κάνουν σε άλλες περιπτώσεις δηλαδή να προβούν στη χορήγηση της αδείας.
Και ενώ η εταιρεία ενώ τους πληροφόρησε στις 14/7/17 ότι δεν προλαβαίνει, λόγω της καθυστέρησης της έγκρισης , να εγκατασταθεί στην πλαζ για την σαιζόν του 2017, δεν την έδωσαν για μια σαιζόν, στην επί σειρά ετών ενοικιάστρια κα Κυριακοπούλου η οποία την είχε ζητήσει;
Εξ άλλου το τμήμα που είχε δημοπρατηθεί αποτελούσε μόνο το 1/3 της συνολικής έκτασης της παραλίας Μοναστηρίου.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό έγινε σκόπιμα για να ρίξετε τα βάρη αλλού χωρίς να σας ενδιαφέρει η ουσία που ήταν η εικόνα και η λειτουργία της πλαζ.
Φυσικά δεν περιμέναμε διαφορετική συμπεριφορά από μία παράταξη που ασχολείται μόνο τα επικοινωνιακά και άφησε το λιμάνι του Πόρου χωρίς νερό στην καρδιά του καλοκαιριού δημιουργώντας δυσμενέστατα σχόλια για το νησί μας και που με που με την συμπεριφορά της ουσιαστικά έδιωξε το φεστιβάλ σκαφών στερώντας μία διαφήμιση του Πόρου σε παγκόσμιο επίπεδο, που εγκατέλειψε έτοιμο έργο ανάπλασης στην περιοχή της Πούντας, και τόσα άλλα.

Εν όψει των Αγίων ημερών
Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Τα μέλη του Δ.Σ του ΔΛΤΠ : Γ. ΜΑΝΔΗΛΑΣ, Δ. ΓΡΙΒΑΣ

Περιβαντολογικός Εμπλουτισμός και μηνυτήριες αναφορές

Με αφορμή την διαρροή λυμάτων που σημειώθηκε την Δευτέρα του Πάσχα ξημερώματα, αλιεύσαμε 2 καυστικά σχόλια στο facebook από δυο δημοτικούς συμβούλους της προηγουμενης διοικησης :


Βαγγέλης Ζεντέλης:

Αν κ δεν έχω συνηθίσει να γράφω για τα κακώς κείμενα ,εντούτοις δεν μπορώ να μην αφήσω ασχολίαστο το χτεσινό γεγονός , μιας κ στην ζωή είναι όλα δανεικά τελικά ...
Την Δευτέρα του Πάσχα το 2013 έπειτα από ζημιά στο δίκτυο του βιολογικού , έγινε ο "κακός χαμός" με μηνύσεις κ μηνυτήριες αναφορές προς τον τότε αντιδήμαρχο που έτυχε κ ήμουν εγώ με κατάληξη να βρίσκομαι στο αυτόφωρο , με όλες τις διαδικασίες πχ δακτυλικά αποτυπώματα κτλ (νομίζοντας ότι έχουν κάποιον εγκληματία μπροστά τους), κ ήταν η αρχή ενός ανηλεούς πολέμου εναντίον μου με συνολικά 21 μηνύσεις ή μηνυτήριες αναφορές, που ελάχιστες (ευτυχώς) ακόμη κ σήμερα με ταλαιπωρούν .
Θυμάμαι την δυσφήμηση που προκάλεσε το "καλεσμα" του σταθμού ΣΚΑΙ κ οι διάφορες αναρτήσεις σε τοπικά site ,που βρυχουσαν , όλα αυτά βέβαια μόνο τότε ...
Σήμερα βέβαια υπάρχει η "απόλυτη σιωπή για άναλογη ζημιά την αντίστοιχη με τότε ημέρα ..." είτε αυτά είναι site , είτε διάφοροι περίβαντολογικοι σύλλογοι του νησιού που ως δια μαγείας έχουν παύσει την δράση τους εδώ κ μερικά χρόνια.

Μιας κ η ζημιά είναι εξίσου ανάλογη με το 2013 αλλά η διαφορετική αντίληψη δεν μου επιτρέπουν είτε να προβώ σε κάποια μηνυτήρια αναφορά (άλλωστε θα μπορούσα μιας κ ήδη είμαι αρκετά ταλαιπωρημένος με αυτό το θέμα) βάζοντας το κοινό καλό σε προτεραιότητα , ούτε να αναρτήσω βίντεο από το σημείο που έχω στην διάθεση μου !

Τέλος πάντων , δεν συνεχίζω άλλο γιατί είναι μεγάλη αυτή η κουβέντα
Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία , κατανόηση κ ηρεμία στο ταλαιπωρημένο νησάκι μας
Κ καλή τουριστική σεζόν στους επαγγελματίες του νησιού ..!!!


Δημήτρης Συξερης:

Είσαι πολύ άδικος φίλε. Τότε το 2013, υπήρξε περιβαλλοντική καταστροφή από την διαρροή βοθρολυμάτων, τώρα υπήρξε περιβαλλοντικός εμπλουτισμός από την απελευθέρωση ειδικών μικροοργανισμών εντός των υδάτων...(για να μην μπερδευτεί κάποιος, είναι χιουμοριστικό το σχόλιο!)


Ας θυμηθουμε και τι εγραφε τοτε το porosnews:

Screenshot_20180410_140139

Πρώτα οι "δικοί μας" και οι άλλοι ας ...

Ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή Πόρου του κ. Δημητριάδη, προστατεύει μόνο τα συμφέροντα των "δικών της ανθρώπων" και μάλιστα των δημοτικών της συμβούλων και των οικογενειών τους.

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που καθόριζαν τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις του Πόρου επειδή ήταν παράνομη λόγω του ότι την ψήφισαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που είχαν κώλυμα λόγω προσωπικών συμφερόντων σε ορισμένους παραχωρούμενες χώρους. Τι έκανε ο Δήμαρχος μετά από αυτή την ακύρωση; έβαλε κατεπειγόντως για συζήτηση σε Οικονομική Επιτροπή, Διαβούλευση, ξανά Οικονομική Επιτροπή και ξανά Δημοτικό Συμβούλιο (όλα αυτά σε μια εβδομάδα!) ΜΟΝΟ τις παραχωρήσεις των 4 κοινόχρηστων χώρων που αφορούν τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής και άφησε όλους τους άλλους να είναι εκτεθειμένοι σε πιθανά πρόστιμα. Μάλιστα αύριο τρίτη στις 2μμ και στις 3μμ έβαλε έκτακτες συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα για να πάρουν άδεια οι δικοί της άνθρωποι πριν το Πάσχα ενώ οι άλλοι μετά το Πάσχα και βλέπουμε.
Απίστευτα πράγματα!

"Αστειότητες της τελευταίας στιγμής"

Ο κ. Γιώργος Αθανασίου, έστειλε ανοιχτή επιστολή στα μέσα ενημέρωσης για δύο θέματα. Την απίστευτα παραμελημένη και παρατημένη "Γοργόνα" που ουδείς μπορεί να καταλάβει γιατί εγκαταλείφθηκε σε τέτοιο βαθμό από την διοίκηση Δημητριάδη-Αλιφέρη (η Γοργόνα ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο), αλλά και για την τοποθέτηση δυο παλαιών προτομών γνωστού γλύπτη.

Ο κ. Αθανασίου έστειλε την επιστολή για την επισκευή της Γοργόνας την Τετάρτη 28 Μαρτίου, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Λίγα λεπτά αργότερα, στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εκτός ημερησίας διατάξεως, ο κ. Αλιφέρης έφερε εκτάκτως θέμα την .... επισκευή της Γοργόνας !

Το συντριβάνι με το γλυπτό της Γοργόνας είναι έργο του γνωστού Ποριώτη γλύπτη Γιώργου Ξενούλη, που έχει φτιάξει και άλλα παρόμοια γλυπτά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. το έργο φτιάχτηκε επί Δημαρχίας Σπυρίδωνα, και οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτή είναι και η αιτία εγκατάλειψης του από την Διοίκηση Δημητριάδη. Στο Λιμενικό Ταμείο είχε έρθει και παλαιότερα το θέμα, ύστερα από επίμονες προσπάθειες της αντιπολίτευσης (Δημήτρη Γρίβα), είχε παρθεί και παλαιότερα απόφαση για την επισκευή της, αλλά χωρίς να έχει γίνει πράξη.

Βέβαια αναρωτιέται κανείς, πως μπορεί και λειτουργεί το Λιμενικό Ταμείο μπορεί και λειτουργεί τόσο γρήγορα όταν "θέλει" αφού την ημέρα που έστειλε την επιστολή ο κ. Γιώργος Αθανασίου, το Λιμενικό Ταμείο πήρε απόφαση, αλλά και την επομένη ο Δήμαρχος είχε ήδη αναθέσει τις εργασίες ....

Τόσα χρόνια άραγε γιατί δεν προχωρούσαν σε επισκευή της ? Έπρεπε να στείλει σε όλα τα Μεσα Ενημέρωσης επιστολή ο κ. Γιώργος Αθανασίου για να επισκευαστεί ? Και θα επισκευαστεί, και μάλιστα μέσα στην επόμενη βδοαμάδα, ή είναι απλά μια ανακοίνωση για να καλυφθεί το θέμα ?

Και ερχόμαστε στο δεύτερο θέμα των προτομών.

Εκεί ο Δήμαρχος αρνήθηκε να γίνει η όποια προσπάθεια, με απίστευτες δικαιολογίες που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.

"μέτωπο" και "αντιπαράθεση" αναφέρει ο Δήμαρχος. Δεν συμφέρει να ανοίξει και άλλο θέμα, γράφει.

Αν είναι δυνατόν, να πρέπει να τελειώσει ένα έργο (διαμόρφωση χώρου Ρολογιού) για να γίνουν οι μελέτες και μετά να υποβληθούν για άλλα έργα !!!

Η διαδικασία είναι όντως δύσκολη, αποτέλεσμα της απόφασης του ίδιου του Δημάρχου που αντί να αποχαρακτηρίσει όλη την Σφαιρία, προτίμησε την αλλαγή από τον παλαιό λανθασμένο χαρακτηρισμό ως "Ιστορικό Μνημείο", στον αυστηρό χαρακτηρισμό "Ιστορικός Τόπος", με αποτέλεσμα τα πάντα να μπλέκονται στα γρανάζια των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δυστυχώς μόνο κατάντια μπορεί να χαρακτηριστεί η απαντητική επιστολή του Δημάρχου. Χαρακτηριστική για το πως αντιμετωπίζει τα θέματα, βλέποντας συγκρούσεις με τις υπηρεσίες χωρίς λόγο, για το πως δεν μπορεί να τρέξει πολλά θέματα μαζί, αλλά και για την αντιμετώπιση των τρεχόντων θεμάτων που λιμνάζουν αναίτια.

H απαντητική επιστολή του Δημάρχου την επόμενη μέρα (29/3/2018) :
Αγαπητέ κ. Αθανασίου καλημέρα σας,

Αναφορικά με την Γοργόνα, θέλω να σάς ενημερώσω ότι έχουν ανατεθεί εργασίες που ελπίζουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Το θέμα της τοποθέτησης των προτομών (δεν είναι μόνο οι δύο στις οποίες αναφέρεστε, αλλά και η προτομή του Συγγρού) είναι πιο περίπλοκο. Το πού θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και πώς είναι κάτι το οποίο οπωσδήποτε απαιτεί αρχιτεκτονική Μελέτη και έγκριση από το Υπ. Πολιτισμού. Δεδομένου ότι από τις αρχές του 2015 παλεύουμε να λάβουμε έγκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου για να βάψουμε το Ρολόι και να κάνουμε εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του, αυτή την στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να ανοίξουμε και άλλο ένα «μέτωπο» πίεσης και «αντιπαράθεσης» με το Υπουργείο. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με δύο συναρμόδιες Υπηρεσίες του για το θέμα του Ρολογιού και παρ’ όλα αυτά η καθυστέρηση είναι τεράστια και απαράδεκτη και ακόμα δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Δεν θα είναι προς το συμφέρον της υπόθεσης του Ρολογιού αν είχαμε να πιέζουμε και για ένα ακόμα θέμα, το οποίο αντικειμενικά είναι μικρότερης προτεραιότητας. Επίσης, στο Υπουργείο θα έπρεπε να υποβάλουμε κάποια μικρή αρχιτεκτονική Μελέτη που θα έδειχνε πού και πώς θα τοποθετηθούν οι προτομές. Και ως προς αυτό, προς το παρόν υπάρχουν άλλες προτεραιότητες (Δημοτική Αγορά, κτήρια Δημαρχείου και Άλσους, Πούντα, πλ. Χριστού, Πέρλια), με τις οποίες ασχολούνται η Τ. Υπηρεσία και οι αρχιτέκτονες που μάς βοηθούν εθελοντικά. Από την άλλη, το να προχωρούσαμε στην τοποθέτηση των προτομών χωρίς εγκρίσεις του Υπουργείου είναι κάτι που δεν συζητείται καν για λόγους μπορείτε να φανταστείτε (εδώ υπάρχει και πολιτική προέκταση, αλλά δεν θα την αναπτύξω).

Επί της ουσίας συμφωνώ απόλυτα ότι οι προτομές πρέπει να αναδειχθούν, αλλά για τους παραπάνω λόγους αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμα.

Με εκτίμηση

Γιάννης Δημητριάδης

Δελτίο Τύπου ΕΕΣΠ Workshop

Workshop: Γευστική Αρμονία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου και φαγητού! Γκρεμίζοντας τους μύθους!

Στις 21 & 22 Απριλίου θα διοργανωθεί στόν Πόρο (Κτήριο Συγγρού) το Σχολείο Τουρισμού OnTour. Στα πλαίσια του ΣΤΟΤ θα διεξαχθεί ένα εξειδικευμένο workshop για το Ελαιόλαδο στην Εστίαση με εκπαιδευτή τον κ. Γιάννη Καρβέλα*. Το workshop απευθύνεται αποκλειστικά σε:

• Επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας (σεφ-μάγειρες)
• Επαγγελματίες του επισιτισμού (ιδιοκτήτες & προϊστάμενοι εστιατορίων)
• Επαγγελματίες του χώρου παραγωγής & τυποποίησης ελαιολάδου
• Event Οrganisers/Ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορίων

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα μάθουν τα βασικά στοιχεία της οργανοληπτικής αξιολόγησης των παρθένων ελαιόλαδών. Επιπέον θα δοκιμάσουν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα απ' όλη τη χώρα και θα συνδυάσουν παρθένα ελαιόλαδα με διαφορετικές συνταγές, ταιριάζοντας με αυτό τον τρόπο κάθε φαγητό με το σωστό ελαιόλαδο. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν πως το σωστό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως άρτυμα, μπορεί να απογειώσει την γεύση κάθε πιάτου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Κυριακή 22 Απριλίου 2018, 15:00-17:00
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Κτήριο Συγγρού

*Σημείωση: Το τμήμα θα είναι 25 ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις του workshop είναι ανοιχτές:

• Συμμετέχοντες (πατήστε εδώ): Όλους όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σχολείο.

Για να μάθετε περισσότερα για το Σχολείο Τουρισμού On Tour πατήστε εδώ

*Ο Ιωάννης Καρβέλας είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας PARATUS Europe Ltd.Είναι πιστοποιημένος ως Pro Olive Oil Expert, βασικός εισηγητής των πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της PARATUS Europe και ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων για την εφαρμογή των ορθών πρακτικών στην ελαιοκαλλιέργεια, ελαιοποίηση, αποθήκευση και πώληση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Υποστηρίζει εταιρείες του χώρου τόσο στην εφαρμογή των ορθών πρακτικών του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας και απαιτήσεων διεθνών προτύπων σε όλα τα στάδια, όσο και σε θέματα επικοινωνίας, εκθέσεων και εξαγωγών.Έχει διοργανώσει με επιτυχία γευσιγνωσίες Ελαιολάδου για περιοδικά και εταιρείες. Ταυτόχρονα, είναι έμπειρος Σύμβουλος στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης ISO 9001, ISO 22000 (HACCP), ISO 14001, ΕΛΟΤ 1801 και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία ως εισηγητής πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ανωτέρω πρότυπα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο από τον Γιώργο Αθανασίου

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Πόρος 28/3/2018

Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου.

Με την επιστολή αυτή θέλω να αναφερθώ δημόσια σε δύο θέματα τα οποία αφορούν στοιχεία πολιτισμού για τον Τόπο μας και δεν είναι της κατηγορίας άρτου και θεάματος.

Κύριε Δήμαρχε, το Πάσχα έρχεται σε λίγες μέρες και σε λίγο θα έλθει και το καλοκαίρι.

Το νησί θα γεμίσει όπως πάντα από τουρισμό, Ελληνικό και ξένο.

Θα είναι λυπηρό όμως, για μία ακόμη φορά, να αντικρύσουμε το θέαμα που δυστυχώς «συνηθίσαμε» τα τελευταία χρόνια, τα χάλια δηλαδή στα οποία έχει περιέλθει η «Γοργόνα» η οποία μάλιστα έχει κατασκευαστεί από τον Ποριώτη καλλιτέχνη Γιώργο Ξενούλη.

Επανειλημμένως σας έχουνε κάνει επισημάνσεις ότι πρέπει να συντηρηθεί το σύνολο του μνημείου που έχει καταντήσει σκουπιδότοπος και μάλιστα επικίνδυνος για μικρά παιδιά.

Δεν γνωρίζω τους λόγους που σας οδηγούν να μην το επισκευάζεται.

Δεν θα είναι πάντως αποδεκτή αιτιολογία ότι ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Γιατί όπως διαπιστώνεται ο Δήμος έχει αρκετά χρήματα να ξοδεύει σε άρτο και θεάματα, που είναι αποδεκτά και αυτά, αλλά όχι αφήνοντας στην εγκατάλειψη έργα τέχνης όπως είναι εκείνο της γοργόνας του Πόρου.

Κύριε Δήμαρχε, θέλω να πιστεύω ότι το έχετε βάλει στο πρόγραμμα και λίαν συντόμως θα αποκατασταθεί.

thumbnail

Φωτογρ. του χθες

thumbnail_1Φωτ. Του σήμερα
Το δεύτερο θέμα αφορά τις 2 ιστορικές και αξιόλογες προτομές.

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες κ´ κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Εδώ και 10 χρόνια προσπαθώ να πείσω τον Δήμο να ασχοληθεί ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση, επανατοποθέτηση, των προτομών των Βασιλέων Γεωργίου και Όλγας που βρίσκονται στην αποθήκη του Δήμου.

Οι προσπάθειές μου αυτές ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτική αρχή του κ.Στρατηγού με τελευταία φορά στις 25-8-2014, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επίσης και στην σημερινή δημοτική περίοδο απευθύνθηκα εκ νέου προς τον Δήμο,

ως πρόεδρος του σωματείου «Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου» ενώ σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, είχα θέσει πάλι τη πρότασή μου για την επανατοποθέτηση των δύο προτομών που ευρίσκονται στην αποθήκη του Δήμου και είχε γίνει ομόφωνα αποδεκτή.

Στις 16- 2-2007, στην Γεν Συνέλευση του Σωματείου μας επαναφέραμε εν νέου το θέμα και αποφασίστηκε ομόφωνα όπως ξαναζητηθεί από τον Δήμο επισήμως η επανατοποθέτησή τους.

Μάλιστα σε αυτή την Γεν. Συνέλευση άνθρωποι του άμεσου περιβάλλοντος του κ. Δημάρχου είχανε αποδεκτή την πρότασή μου και είχανε προτείνει να υποστηρίξουν το θέμα προς εσάς. Επίσης στις 29-5-2017 είχαμε αποστείλει έγγραφο στον κ. Δήμαρχο στο οποίο αναφερόμασταν στο ιστορικό των προτομών.

Ομοίως και στις 29-12-1917 απέστειλα προσωπική επιστολή ζητώντας την τοποθέτηση των προτομών, χωρίς να λάβουμε ποτέ καμία απάντηση..

Αξίζει να υπενθυμίσω ότι οι δύο προτομές είχανε δωριθεί από τον Δήμαρχο Πόρου, Σπυρίδωνα Καραμάνο το 1885 και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποδεχτεί την δωρεά στην συνεδρίαση της 6-9-1885.

Οι προτομές απεικονίζουν τους τότε Βασιλείς Γεώργιο και Όλγα και ήτανε τοποθετημένες στο Δημαρχείο το οποίο στεγαζότανε, την εποχή αυτή, στον χώρο του Γυμνασίου.

Στη συνέχεια με την απομάκρυνση του Δημαρχείου οι προτομές παρέμειναν να στολίζουν το Γυμνάσιο. Μετά την κατεδάφιση του παραδοσιακού Γυμνασίου το 1962 οι προτομές μεταφέρθηκαν στην αποθήκη του Δήμου.

Οι προτομές είναι έργα του επιφανούς γλύπτου του 19ου αιώνα Ιωάννου Κόσσου ο οποίος εργαζότανε στα νεανικά του χρόνια και κατασκεύαζε ακρόπρωρα στον αρσανά του πατέρα του (που κατήγετο από την Τρίπολη) στον Πόρο.

Ίδιο ζεύγος προτομών του ιδίου γλύπτου υπάρχει και στην Βουλή (π.Ανάκτορα), όπως και το άγαλμα του Ρήγα Φεραίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και πολλές άλλες προτομές. Για τον λόγο αυτό είχε χαρακτηρισθεί ως εθνικός γλύπτης.

Επειδή η νέα αρχιτεκτονική του Γυμνασίου Πόρου δεν ενδείκνυται για την επανατοποθέτησή τους στο ίδιο κτίριο, για τον λόγο αυτό, πρότεινα να τοποθετηθούν σε νέα θέση, στην είσοδο του Λαογραφικού Μουσείου.

κ. Δήμαρχε κ. Σύμβουλοι

Με την επιστολή μου αυτή θεωρώ ότι έχουν εκλείψει πλέον λόγοι άλλης αναβολής και ζητώ από το Δήμο να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την επανατοποθέτησή τους. Το κόστος της τοποθέτησης δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικό για τον Δήμο Πόρου.

Με εκτίμηση
Γιώργος Αθανασίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ On Tour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σας παραθέτουμε το πρώτο Δελτίο Τύπου του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ On Tour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - ΠΟΡΟΥ, το οποιο θα διεξαχθεί 21-22 Απριλίου 2018.To Σχολείο Τουρισμού On Tour ταξιδεύει στον ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ - Πόρο

Στις 21 & 22 Απριλίου θα διοργανωθεί στόν Πόρο (Κτήριο Συγγρού) το Σχολείο Τουρισμού OnTour. Το Σχολείο Τουρισμού OnTour, είναι μία νέα, εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), μέσω του εκπαιδευτικού του πυλώνα, SETE Training και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Στόχος του Σχολείου είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντας τους κίνητρα και έμπνευση μέσα από εξιδεικευμένους ομιλητές αλλά και σύγχρονες θεματικές ενότητες.

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - Πόρου, επιδιώκει μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την υλοποίηση συνεργιών, αναδεικνύοντας τις αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής του Αργοσαρωνικού και του Πειραιά.

Τις δύο ημέρες του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένους ομιλητές, οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα.

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ – Πόρου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν έως 100 συμμετέχοντες, οι οποίοι, θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Τη διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - Πόρου, έχει αναλάβει ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου. Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - Πόρου, τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, της Περιφέρειας Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Δήμου Πόρου ενώ Εθνικοί Υποστηρικτές είναι η Aegean, η Effect Communication, και η Ε-Survey. Τοπικοί Χορηγοί είναι η Hotel Brain, η Hellenic Seaways και η Coco-Mat.

Οι αιτήσεις του Σχολείου Τουρισμού ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - Πόρου είναι ανοιχτές για:

• Χορηγούς (πατήστε εδώ): Τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εκδήλωση
• Εθελοντές (πατήστε εδώ): Κατοίκους της περιοχής οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στην διοργάνωση και
• Συμμετέχοντες (πατήστε εδώ): Όλους όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σχολείο.

Για να μάθετε περισσότερα για το Σχολείο Τουρισμού On Tour πατήστε εδώΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

Δελτίο Τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Ποριώτισσα"

Σας παραθέτουμε δελτίο τύπου σχετικά με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πόρου "Ποριώτισσα" και σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγουΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πόρος 13-03-2018
“Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ”
Δ/νση: Πόρος-Αττικής
Τ.Κ. :18020
Πληροφορίες: κα Νάγια Μακρή
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974181071
Ε-mail: poriotissa@gmail.com


ΘΕΜΑ : Γενική Συνέλευση και συγκρότηση νέου Δ.Σ.

Την Δευτέρα 05/03/2018 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών <<Η Ποριώτισσα>>, ακολούθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αναδείχτηκαν κατά σειρά προτεραιότητας τα νέα μέλη ως εξής:

-Μακρή Νάγια
-Καρλαγκίνη Ελένη
-Παύλου Ελένη
-Τσαουσοπούλου Φανή
-Ζεντέλη Ευγενία
-Μωροπούλου Αγγελική
-Στρατίκη Μαργαρίτα


Εξελεγκτική Επιτροπή

-Ιερεμιάδου Παρασκευή -Λάτση Ιωάννα
-Ρόη Χριστίνα


Την Τρίτη 06/03/2018 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. ως εξής:

-Πρόεδρος: Μακρή Νάγια
-Αντιπρόεδρος: Παύλου Ελένη
-Γραμματέας: Μωροπούλου Αγγελική
-Ταμίας: Καρλαγκίνη Ελένη
-Έφορος: Τσαουσοπούλου Φανή
-Έφορος: Ζεντέλη Ευγενία
-Έφορος: Στρατίκη ΜαργαρίταΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΑΓΙΑ ΜΑΚΡΗ- ΤΖΙΤΖΑ       ΜΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πόρος 13-03-2018
“Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ”
Δ/νση: Πόρος-Αττικής
Τ.Κ. :18020
Πληροφορίες: κα Νάγια Μακρή
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974181071
Ε-mail: poriotissa@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Η Ποριώτισσα» ανακοινώνει τα εξής:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος από την εποχή της ιδρύσεώς του και επί 15 χρόνια που βρίσκεται εν ισχύ δεν υπήρξε ποτέ πολιτικοποιημένος και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Δεν ανήκει σε καμία παράταξη και σε κανένα κόμμα, ούτε είναι κάστρο κανενός. Τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και τα μέλη όλου του συλλόγου μπορούν να έχουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις εκτός Συλλόγου. Άλλωστε αυτές πολλάκις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί τον Σύλλογο μας πολιτικά και παρακαλούμε όλους να μας αφήσουν απερίσπαστες να συνεχίσουμε το πολιτιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που έχουμε αναλάβει και που είναι αποδεκτό από όλη την κοινωνία του νησιού μας.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΑΓΙΑ ΜΑΚΡΗ- ΤΖΙΤΖΑ       ΜΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Ε.Ε.Π.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης των μελών του αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας, σας προσκαλεί στην Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την «Αναδιάρθρωση Δανεισμού Επιχειρήσεων – Διαδικασίες Ρύθμισης & Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (Ν. 4469/2017)».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 & ώρα 18.00- 21.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Αγ. Κων/νου 3 2ος όροφος Τ.Κ. : 18531 Πειραιάς).


1 2

KΟΙΝΟ Δ.Τ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΡΟΥ & ΣΠΕΤΣΩΝ

Σας παραθέτουμε το Κοινό Δελτίο Τύπου των 2 Εμπορικών Συλλόγων Πόρου και ΣπετσώνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική εκπροσώπηση σε 2βάθμιο και 3βάθμιο Συνδικαλιστικό επίπεδο πέτυχαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Σπετσών και Πόρου στις Αρχιαιρεσίες της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου που διεξήχθησαν τη Κυριακή 18 Μαρτίου στον Πειραιά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. είχε θέσει υποψηφιότητα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών κ. Ιάσονας Ορλάνδος, ο οποίος και εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του Προέδρου κ. Παύλου Πολιτάκη.

Για τη θέση Αντιπροσώπων της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) εκλέχθηκαν τόσο ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλογου Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης όσο και και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Σ.Σ. κ. Ορλάνδος με τον συνδυασμό του Προέδρου κ. Βασίλη Κορκίδη.

Η εκπροσώπηση των δύο Συλλόγων του Αργοσαρωνικού από τους Προέδρους τους σε πολύ υψηλό συνδικαλιστικό επίπεδο, είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της συστηματικής δουλειάς των Διοικητικών Συμβουλίων τους για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών τους σε Πόρο και Σπέτσες.


     Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π      Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Σ.Σ

     Δημήτριος Συξέρης      Ιάσονας Ορλάνδος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ 'ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΡΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Μαρτίου 2018

Ώρα 6:00.μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, και θείου Κηρύγματος.
Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στην παραλιακή οδό με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου μας


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Μαρτίου 2018

Ώρα 7.π.μ Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Ώρα 6 μ.μ Μεθέορτος Εσπερινός με τη συμμετοχή όλου του κλήρου της νήσου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ POROSEA

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ POROSEA Πόρος, 18/3/2018

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και οι επιχειρήσεις μέλη του, στηρίζουν και φέτος τη 2η αθλητική διοργάνωση POROSEA που διοργανώνει ο Δήμος Πόρου, το Saronic Triathlon Clubκαι η εταιρεία whynot στις 9 & 10 Ιουνίου 2018.

Για την επιτυχία της διοργάνωσης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών που θα λάβουν μέρος, ο Ε.Ε.Σ.Π. έχει αναλάβει σε συνεννόηση με τους διοργανωτές να συγκεντρώσει τις προσφορές των επιχειρήσεων κάθε είδους προς τους αθλητές (διαμονή, εστίαση, διασκέδαση, εμπορικά καταστήματα).

Για το σκοπό αυτό ο Ε.Ε.Σ.Π. έχει ετοιμάσει ένα ειδικό έντυπο για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, στο οποίο πρέπει να καταγραφούν οι ειδικές προσφορές κάθε επιχείρησης. Το έντυπο αυτό πρέπει να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στον Έφορο Δημ. Σχέσεων του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Γρηγόρη Μαστροπέτρο ή να σταλεί στο Email: eesporou@gmail.com με την ένδειξη «PoroSea» μέχρι τη Πέμπτη 22/3/2018.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων του νησιού είναι απαραίτητη για την επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία θα συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Το ειδικό έντυπο (διαφορετικό για επιχειρήσεις διαμονής και διαφορετικό για τις λοιπές επιχειρήσεις) μπορείτε να το τυπώσετε ή να το προμηθευτείτε δωρεάν από το Πρακτορείο Τύπου του κ. Μαστροπέτρου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα: 6970801255 και 6974366525

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία Τετάρτη 21 & Πέμπτη 22/3/2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2017.

Συνολικά προσήλθαν 127 αιμοδότες και τελικά κατάφεραν να δώσουν αίμα οι 118. Ο μεγάλος αριθμός προσέλευσης αιμοδοτών, πέρα από το γεγονός ότι συμβάλλει στην αύξηση των αποθεμάτων αίματος της τράπεζάς μας, αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας πάνω στο θέμα της αιμοδοσίας που είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοηθήσατε στη διάδοση της αιμοδοσίας και όσους παρευρεθήκατε σε αυτή και σας περιμένουμε στην επόμενη αιμοδοσία που θα είναι και πάλι διήμερη.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 & ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 (08:30-14:30) ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ !

Την Τρίτη 13 Μαρτίου, το πρωί, ήταν προγραμματισμένη η 2η σύσκεψη συνάντηση για το Ακτοπλοϊκό Ζήτημα του Αργοσαρωνικού που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Χατζηπέρος
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση μόνον ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης. Παρευρεύρθει ο Δημήτρης Συξέρης εκπροσωπώντας τον ΕΕΣΠ και το ΕΕΠ, καθώς και ο κ. Δημήτρης Σπυριδάκης της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και ο κ. Παναγιώτης Μήτρου του Lloyd's Register.
Οι υπόλοιποι έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Παραθέτουμε και αυτούσιο το σχόλιο του Δημήτρη Συξέρη :
Υπομονή ως το 2019 που θα γίνουν οι Δημοτικές Εκλογές, τότε που όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα μας ξαναγεμίσουν με φανφάρες και "δεσμεύσεις" για λύση του προβλήματος διασύνδεσης των νησιών μας...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε.Ε.Σ.Π. - HELLENIC SEAWAYS

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου σχετικά με συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτρη Συξέρη με τον Σύμβουλο Διοίκησης της Hellenic Seaways κ. Πάρη ΤσάγκαρηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πόρος, 15/3/2018
---------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π. ΜΕ ΤH ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ HSW

Συνάντηση με τον Σύμβουλο Διοίκησης της HSW κ. Πάρη Τσάγκαρη, είχε τη Τετάρτη 14/3/2018 ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Δημήτρης Συξέρης, για θέματα της Ακτοπλοϊας του Αργοσαρωνικού και το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ On Tour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (ΣΤΟΤ).

Ο κ. Συξέρης έθεσε στον κ. Τσάγκαρη με κάθε ειλικρίνεια τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά στοιχεία της υφιστάμενης κατάστασης των Ακτοπλοϊκών Δρομολογίων του Αργοσαρωνικού που επηρεάζουν την Κοινωνική και Οικονομική δραστηριότητα των νησιών μας, αλλά και την περαιτέρω Τουριστική Ανάπτυξη τους, για τα οποία αποφασίστηκε να υπάρχει τακτική και ειλικρινής συνεργασία των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση τους στο μέτρο του εφικτού.

Σε αυτά τα πλαίσια η HSW ανταποκρίθηκε με αμεσότητα στο αίτημα του ΕΕΣΠ να δημοσιοποιούνται εγκαίρως τα δρομολόγια ολόκληρης της καλοκαιρινής περιόδου ώστε να διευκολύνονται οι κρατήσεις οργανωμένων group και μενομωμένων τουριστών από το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό πως η HSW ανάρτησε στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων δρομολόγια μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ σύντομα όπως ανέφερε ο κ. Τσάγκαρης, θα δημοσιοποιηθούν τα δρομολόγια του Οκτωβρίου 2018. Επίσης πολύ σημαντική θα είναι η επαναδρομολόγηση του ταχύτατου FC 3 από τη 1η Ιουνίου και για ολόκληρη τη καλοκαιρινή περίοδο.

Επιπρόσθετα η HSW ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του Ε.Ε.Σ.Π. και θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις δράσεις για την εκπαίδευση των επαγγελματιών του Τουρισμού της ευρύτερης περιοχής, ως Χορηγός Μετακίνησης για το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ On Tour ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ -Πόρου που θα διοργανωθεί 21-21 Απριλίου 2018.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

Συμμετοχή του Δήμου Πόρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin 2018

Ακολουθεί δελτίο τύπου σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου Πόρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin 2018Δελτίο Τύπου Πόρος, 7.3.2018

Ο Δήμος Πόρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin 2018

Με τη συμμετοχή του Δήμου Πόρου, για δεύτερη φορά, στη μεγαλύτερη διεθνή Έκθεση τουρισμού ITB Berlin, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου στο Βερολίνο, ξεκινούν οι φετινές δράσεις της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Στην Έκθεση θα πραγματοποιηθούν επαγγελματικές συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα ενημερωθούν για το νησί μας μέσω έντυπου και ψηφιακού υλικού (επίσημο video και Poros Island my Guide app – η επίσημη τουριστική εφαρμογή του Δήμου Πόρου). Ο Δήμος μας συμμετέχει στην Έκθεση ως συνεκθέτης της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσωπούμενος από το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Τάσο Φιακά.

Συνάντηση στο ΥΕΝ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τη Τρίτη 6/3/2018 διεξήχθη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό με αντικείμενο την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά της χώρας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των νησιωτικών επιμελητηρίων (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Έβρου, Μαγνησίας, Χίου, Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς- Ιθάκης) και επιμελητηριακών ενώσεων (ΕΟΑΕΝ, ΕΕΣΥΜ) των νησιών. Στη συνάντηση, παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιαννέλης Γιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Αυλωνίτης Δημήτρης και ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Καματερός Ηλίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν οι πρώτες σκέψεις των θεσμικών φορέων, πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος, ενώ όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν στη συνέχιση και την πύκνωση της διαβούλευσης για το θέμα. Ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και μέλος του Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ κ. Δημήτρης Συξέρης, τόνισε το πόσο σημαντική είναι η νομοθετική ρύθμιση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο για την εξισορρόπηση των δυσχερειών που προκαλεί στους κατοίκους των νησιών, το αυξημένο μεταφορικό κόστος για όλα τα προιόντα. Μάλιστα ζήτησε να προσεχθούν ιδιαίτερα οι τεχνικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου σε σχέση με τη καταγραφή των πραγματικών διαφορών τιμών, αλλά και την ουσιαστική ενίσχυση των επαγγελματιών και εμπόρων ώστε να μεταφερθεί στους καταναλωτές το θετικό αποτέλεσμα του μέτρου.

Ζητούμενο της συνάντησης ήταν να ενεργοποιηθούν τα νησιωτικά επιμελητήρια στη διαδικασία θεσμοθέτησης του μέτρου, να διαδραματίσουν έναν βαρύνοντα ρόλο στη εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και στο πλαίσιο, ακόμη και της πιλοτικής εφαρμογής του, να αποτελέσουν κύτταρα παρακολούθησης και προστασίας της σωστής εφαρμογής του μέτρου


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Αποτελέσματα πρώτης διαβούλευσης με νησιωτικά επιμελητήρια. Ν. Σαντορινιός: Το Μ.Ι είναι η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξισορροπήσει στις αρνητικές συνέπειες της ΝησιωτικότηταςΚατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη κλειστή διαβούλευση με αντικείμενο την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά της χώρας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των νησιωτικών επιμελητηρίων (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Έβρου, Μαγνησίας, Χίου, Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς- Ιθάκης) και επιμελητηριακών ενώσεων (ΕΟΑΕΝ, ΕΕΣΥΜ) των νησιών. Στη συνάντηση, παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιαννέλης Γιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Αυλωνίτης Δημήτρης και ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Καματερός Ηλίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν οι πρώτες σκέψεις των θεσμικών φορέων, πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος, ενώ όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν στη συνέχιση και την πύκνωση της διαβούλευσης για το θέμα.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, πρωτίστως, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων των νησιών για τη λογική του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου. «Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο μας σχεδιάζει την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, που θα εξισορροπήσει τις αρνητικές συνέπειες της Νησιωτικότητας, επιδοτώντας το κόστος μεταφοράς επιβατών και προϊόντων, από και προς τα νησιά. Η δική μας Κυβέρνηση θέλει να απαντήσει αποτελεσματικά, άμεσα και δίκαια στην επιβάρυνση που έχει ο νησιώτης από τη Νησιωτικότητα, προσπαθώντας να ζήσει, να προσεγγίσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να λάβει τα οφέλη του κοινωνικού κράτους. Ήδη, όπως έχει ανακοινωθεί, το παρόν μέτρο θα εφαρμοστεί από 1/7/2018 στα 32 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 1/1/2019, καθολικά, σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα. Το μέτρο αυτό θα επιδοτηθεί από εθνικούς πόρους, μέσω δηλαδή του ΠΔΕ».

Η συνάντηση του Υφυπουργού με τα νησιωτικά επιμελητήρια και τις επιμελητηριακές ενώσεις, κινήθηκε, πιο συγκεκριμένα, στο σκέλος της εναρμόνισης του κόστους θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος εκείνο της χερσαίας μεταφοράς. «Το ζητούμενο, είπε ο Υφυπουργός, είναι να βρούμε και να ενισχύσουμε το πραγματικό μέγεθος της επιβάρυνσης του νησιώτη εμπόρου, λόγω της θαλάσσιας μεταφοράς, κόστος που μετακυλύεται τελικά στο καλάθι του νησιωτικού νοικοκυριού. Η πρότασή μας είναι να αγγίξουμε την κύρια αιτία των τιμών- το υψηλότερο κόστος της θαλάσσιας μεταφοράς, σε σχέση με τη χερσαία- που καλείται ο νησιώτης και ο επισκέπτης να πληρώνει τα προϊόντα των νησιών, αλλά ταυτόχρονα και την κύρια αιτία που εμποδίζει τα τοπικά προϊόντα από το να είναι ανταγωνιστικά σε μεγαλύτερες αγορές».

Ζητούμενο της συνάντησης ήταν να ενεργοποιηθούν τα νησιωτικά επιμελητήρια στη διαδικασία θεσμοθέτησης του μέτρου, να διαδραματίσουν έναν βαρύνοντα ρόλο στη εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και στο πλαίσιο, ακόμη και της πιλοτικής εφαρμογής του, να αποτελέσουν κύτταρα παρακολούθησης και προστασίας της σωστής εφαρμογής του μέτρου. «Βασιζόμαστε σε σας, στον θεσμικό σας ρόλο και στην εμπειρία σας από την ουσιαστική και χρόνια γνώση σας της τοπικής αγοράς. Περιμένουμε τις προτάσεις σας και τις σκέψεις σας για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου».


28782734_1747509455315556_8735996549966630368_n mi2 mi3 mi5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ Α΄ΕΣΣΟ 2018 ΣΤΟ ΚΕ ΠΟΡΟΣ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 05/03/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ 2018 Α΄ΕΣΣΟ


Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην τελετή ορκωμοσίας της 2018 Α΄ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πόρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο και τον ευχαρίστησε για την επαναφορά της προπαίδευσης των ναυτών στο Κ.Ε. Πόρος και την επαναδραστηριοποίηση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως.

Το Κ.Ε. Πόρος και οι Ποριώτες έχουν άρρηκτους δεσμούς από την εποχή που ο Καποδίστριας δημιούργησε τον Πρώτο Ναύσταθμο του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους. Επομένως η επαναλειτουργία του Κ.Ε. Πόρος σαν Κέντρο Εκπαιδεύσεως σηματοδοτεί τον Πρώτο Ναύσταθμο ιστορικά και συναισθηματικά. Παράλληλα βοηθάει την τοπική οικονομία κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ενημέρωσε τον Υπουργό για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου, για την διάθεση 19.900.000 € για την «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων». Ο Υπουργός ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Αττικής και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την προσφορά αυτή στις Ένοπλες Δυνάμεις και βέβαια για την άψογη συνεργασία τους.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε τον Υπουργό για το θεραπευτήριο του Κ.Ε. Πόρος το οποίο στο παρελθόν εξυπηρετούσε τον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή. Επομένως τώρα είναι ευκαιρία για την αναβάθμιση του σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Ο Υπουργός συμφώνησε με την πρόταση αυτή και παράλληλα έδωσε εντολή για να εκτελεστούν έργα βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου από τη Νέα ΜΟΜΑ.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 -->