POROSplus.gr - Αρχική


Πόρος

Ολοκληρώθηκε το 5o Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου το 5ο Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφων που πραγματοποιήθηκε για 2η φορά στον Πόρο

Τα πανέμορφα σκαριά τράβηξαν το μάτι ντόπιων και (δυστυχώς λίγων) επισκεπτών, ομόρφυναν το λιμάνι μας για λίγες μέρες, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο.

Τα σκάφη άρχισαν να έρχονται κυρίως την Παρασκευή (παρότι η έκθεση ξεκίναγε τυπικά την Πέμπτη), και συνολικά περίπου 10 καΐκια επισκέφθηκαν το νησί μας (8 αναφέρονται ονομαστικά στο Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών σκαφών). Μαζί με αυτά εκτέθηκαν και αρκετές μικρές βάρκες ντόπιων ερασιτεχνών ψαράδων.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε νωρίς την Κυριακή το μεσημέρι, όπου τα σκάφη κυριολεκτικά παρέλασαν στον δίαυλο.

Δυστυχώς όμως η ομορφιά των σκαφών δεν έφτασε για να κρύψει την γύμνια της διοργάνωσης που ήταν σαφώς πιο υποβαθμισμένη σε σχέση με πέρσι.

-Υπήρξαν Λιγότερα σκαφη
-Παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα και διαμάχες μεταξύ διοργανωτών, επαγγελματιών, Λιμενικού Ταμείου και Λιμεναρχείου.
-Φέτος δεν τιμήθηκε κάποιος Ποριώτης Καραβομαραγκός, αλλά ούτε μοιράστηκε κάποιο έντυπο όπως πέρσι.
-Υπήρξε μηδενική προβολή και διαφήμιση εκτός Πόρου
-Δυστυχώς υπήρξε και ελάχιστη προσέλευση κόσμου

Αυτό που είναι πλέον ξεκάθαρο ακόμα και στον πιο μεγάλο λάτρη των παραδοσιακών σκαριών, είναι το ότι αυτή το Σαλόνι, ειδικά με τον τρόπο που γίνεται, δεν μπορεί να αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση το άδοξα χαμένο Ναυτικό Σαλόνι που γινόταν για πολλά χρόνια στον Πόρο.

Το Ναυτικό Σαλόνι ήταν μια ιδιαίτερα εξωστρεφής διοργάνωση, που έφερνε πολύ κόσμο στο νησί, και αν και δεν απευθυνόταν στους κατοίκους του, προέβαλε το νησί και έφερνε έσοδα στις επιχειρήσεις. Τα πρώτα χρόνια μάλιστα γεμίζαμε τηλεοπτικά κανάλια και υπήρχε μια έντονη αίσθηση λαμπρότητας.

Αντίθετα το σαλόνι Παραδοσιακών σκαφών είναι μια συμπαθητική αλλά ιδιαίτερα εσωστρεφής διοργάνωση. Απευθύνεται στους μόνιμους κατοίκους, εξού και η ελάχιστη προβολή εκτός Πόρου, αλλά και η μηδενική προσέλευση κοινού καθότι δεν υπήρχαν Οκτώβρη μήνα πολλοί επισκέπτες στο νησί.

Ο Δήμος Πόρου έβγαλε ανακοίνωση για την έκθεση μόλις μια βδομάδα πριν την διοργάνωση της, και πέραν από κάποια εξειδικευμένα site δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά. Είτε πρόκειται περί αδυναμίας του Δήμου να χειριστεί την προβολή ενός γεγονότος, είτε απλά δεν τον ενδιαφέρει καθότι είναι γεγονός για εσωτερική κατανάλωση. Αυτό έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με τον Δήμο Σπετσών, που σε συνεργασία με ιδιώτες και επαγγελματικούς φορείς, έχει πετύχει τη διοργάνωση των πιο επιτυχημένων και πολυπληθών διοργανώσεν στο νησί (Spetses Mini Marathon, Classic Regatta, Spetsathlon, Αρμάτα κλπ)

Ακόμα και η αναφορά στην Καθημερινή της Κυριακής, έρχεται μετά την διοργάνωση, και δεν προσελκύει κόσμο.

Εκεί που όμως η αδυναμία χειρισμού και σχεδιασμού είναι έκδηλη, είναι στο Λιμενικό Ταμείο. Συνεδρίασε ΑΦΟΥ είχε ξεκινήσει η έκθεση, για να αποφασίσει δωρεάν ελλιμενισμό των σκαφών και παροχή νερου/ρεύματος. ΑΦΟΥ δημιουργήθηκε επεισόδιο με τραυματισμό ενός εκ των διοργανωτών την επόμενη μέρα, ήρθε και πάλι σε ρήξη με το Λιμεναρχείο (το porosnews που εκφράζει τον Δήμο επιτέθηκε εναντίον του ως συνήθως. Έπειτα από όλα αυτά το Δ.Σ απαίτησε να εφαρμοστούν αυστηρά οι κανονισμοί, αλλά στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε για την εφαρμογή των Κανονισμών (!!!), με αποτέλεσμα να ξανασυνεδριάσει παίρνοντας μια απόφαση που έτσι κι αλλιώς ήταν στον αέρα. Συγκεκριμένα στο γκρεμισμένο τμήμα του λιμανιού, έχει απαγορευτεί η πρόσδεση σκαφών κάθε είδους, λόγω επικίνδυνότητας. Η απαγόρευση δεν έχει αστερίσκους ούτε μπορεί να γίνεται επιλεκτικά. Μπορεί πέρσι το Λιμεναρχείο να είχε κάνει τα "στραβά μάτια", αλλά όταν κουνάς το δάχτυλο σε μια Ελεγκτική Αρχή (και με δημοσιεύματα), είναι επόμενο αυτή να εφαρμόζει τους νόμους προς όλους χωρίς εξαιρέσεις. Αυτό είναι ένα χιλιοπαιγμένο επεισόδιο, ο Δήμαρχος ή/και το Λιμενικό Ταμείο να ζητούν αυστηρή εφαρμογή των νόμων, αλλά μετά δεν τους αρέσει που οι νόμοι εφαρμόζονται και για αυτούς...

Ραντεβού δόθηκε για του χρόνου, Ελπίζουμε να τηρηθεί, αλλά και ο Δήμος να αντιμετωπίσει το γεγονός με εξωστρέφεια, ώστε να διαφημίσει την εκδήλωση, και να αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα το θέμα, και όχι να τσακώνεται με το Λιμεναρχείο για τις δικές του παραλήψεις...

Τέλος αρνητική εντύπωση προκαλεί και φέτος η οικογενειοκρατία που παρατηρείτε, όπως και πέρσι στο φυλλάδιο που μοιράστηκε, έτσι και φέτος στο Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών που ακολουθεί, δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου, αλλά αντίθετα υπάρχει το όνομα του Αντιπροέδρου, δηλαδή του Αλέξανδρου Δημητριάδη, αδερφού του Δημάρχου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟ2

Με μοναδικά και πανέμορφα καΐκια ολοκληρώθηκε το 5° Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Παραδοσιακών Σκαφών σε συνεργασία με τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Πόρου. Στο Σαλόνι πήραν μέρος παραδοσιακά σκάφη από 6 έως 45 μέτρα που έφτασαν στον Πόρο από νησιά του Σαρωνικού και των Κυκλάδων. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία σκαφών από την Μύκονο και την Πάρο. Η τελευταία έδωσε δυναμικό παρόν με τα σκάφη και τους Παριανούς φίλους και καλλιτέχνες που μας έστειλε. Όσοι επισκέφτηκαν τον Πόρο το Σαββατοκύριακο είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, πολύ όμορφα συντηρημένα και διατηρημένα παραδοσιακά σκάφη, διαφόρων τύπων όπως, Τρεχαντήρια, Καραβόσκαρα, Λίμπερτυ και Περάματα. Ξεχώρισαν τα παλαιότερα: το Φανερωμένη, κατασκευασμένο το 1945 στην Σκιάθο από τον Μυτιληναίο, το Παναγιά Τήνου του 1953, το Αγία Σοφία του 1967, το Ελευθερία κατασκευασμένο το 1971 στην Σύρο από τον Μαυρίκο, καθώς και το Αφροδίτη κατασκευασμένο το 1970 από τον Ψαρρό στο Πέραμα. Φυσικά όσοι πέρασαν από το 5ο Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών είχαν την χαρά να δουν και μεγαλύτερα και νεότερα σκαριά όπως το Άρκτος, το Ηρακλής και το Λιάνα χτισμένα τα τελευταία 15 χρόνια στην Κοιλάδα Αττικής, αλλά και πολύ μικρότερα κακία όπως οι πανέμορφοι βαρκαλάδες του Πόρου, μικρά σκαριά φτιαγμένα από το 1940 ως σήμερα.

Τις δύο ημέρες του Σαλονιού έγιναν ταυτόχρονες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και φυσικά δεν μπορούσε να μην υπάρχει νησιώτική παραδοσιακή μουσική . Το γεύμα των εγκαίνιών (που ήταν μια προσφορά του Δήμου Πόρου) πλαισιώθηκε μουσικά από τους Νίκο Οικονομίδη και Κυριακή Σπανού, ενώ το επόμενο βράδυ τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική από την Μεσόγειο ο Σπύρος Μπάλιος και το συγκρότημά του, που είχαν έρθει από την Πάρο. Στις εκδηλώσεις για το 5ο Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο Αλέξανδρος Δημητριάδης Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πόρου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών Νίκος Καβαλλιέρος καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και μέλη του Συνδέσμου. Τέλος ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών Γιώργος Ανωμερίτης, ο Νίκος Βερνίκος, ο Γιώργος Βερνίκος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.traditionalboats.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210 4282148
Email:info@traditionalboats.gr

Ευχαριστούμε θερμά για την προσοχη σας
Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου για την Μηνυτήρια Αναφορά που υπέβαλε ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου στην Εισαγγελεία Πειραιά σχετικά με το ζήτημα της καταλληλοτητας ή μη του πόσιμου νερού του Πόρου.


ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο Ε.Ε.Σ.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα του ζητήματος της καταλληλότητας ή μη του πόσιμου νερού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π. υπέβαλε πολυσέλιδη Μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά (Αρ. Πρωτ. 8717/13-10-2017), για το ζήτημα που ανέκυψε τον περασμένο Αύγουστο.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα το στοιχείο της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού του Πόρου, έπειτα από σχετικό Δελτίο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής, κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. παρακολούθησε με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή το θέμα.

Αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στην οικονομική δραστηριότητα του νησιού εν μέσω Τουριστικής Περιόδου από το ζήτημα, αλλά και την απόλυτη ανάγκη για προστασία της Δημόσιας Υγείας κατοίκων και επισκεπτών, ο Ε.Ε.Σ.Π. επέλεξε να μην λάβει μέρος στην δημόσια αντιπαράθεση που ξέσπασε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο με αναρτήσεις στα Social Media, Δημοσιεύματα και Δελτία Τύπου, η οποία μάλλον ζημία και σύγχυση προκάλεσε, παρά αντιμετώπισε το πρόβλημα.

Ο Ε.Ε.Σ.Π. οφείλει βάση του Καταστατικού του να προασπίσει τα συμφέροντα των σχεδόν 200 επιχειρήσεων μελών του και κατ’επέκταση τα συμφέροντα του Πόρου, με κάθε νόμιμο τρόπο. Επειδή το ζήτημα της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού μπορεί να «τινάξει στον αέρα» το εύθραυστο οικονομικό κλίμα και γενικότερα τον Τουρισμό του νησιού και επειδή δεν πρέπει να συμβεί στο μέλλον τέτοια κατάσταση ανασφάλειας και σύγχυσης του κόσμου, το Δ.Σ του Συλλόγου συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία από την υπόθεση, τα οποία απέστειλε στον Αρμόδιο Εισαγγελέα για να εξετάσει αν και ποιός ευθύνεται, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και τον Τουρισμό του Πόρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

Ο Ε.Ε.Σ.Π. ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Σας παραθέτουμε Δελτίο Τύπου σχετικά με τις Τουριστικές Εκθέσεις στις οποίες θα λάβει μέρος ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ Δήμου Πόρου.


Ο Ε.Ε.Σ.Π. ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Με σταθερά βήματα ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, συνεχίζει τις εξωστρεφείς δράσεις για την βελτίωση και προώθηση του Τουριστικού Προιόντος του Πόρου, με συμμετοχή σε δύο Τουριστικές Εκθέσεις στην Ελλάδα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Η πρώτη είναι η Έκθεση - Forum NOSTOS 2017, για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα διοργανωθεί 13-16/10/2017 στην Ναύπακτο και στην οποία ο Δήμος Πόρου θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο.

Στην Έκθεση, τον Πόρο θα εκπροσωπήσουν η κα. Κατερίνα Σακελλίου (μέλος της ΕΤΑΠ και του ΕΕΣΠ) και ο κ. Τάσος Φιάκας (μέλος της ΕΤΑΠ και διαχειριστής του τουριστικού ηλεκτρονικού οδηγού Poros Island My Guide App, ο οποίος λειτουργεί με την υποστήριξη του ΕΕΣΠ και του Δήμου). Ο ΕΕΣΠ θα προσφέρει υπέροχα γλυκά κεράσματα από τα ζαχαροπλαστεία-μέλη του, ΓΛΥΚΙΣΜΑ & ΔΑΓΚΛΗΣ, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα μοναδικά κρασιά της εταιρείας ΠΟΡΟΥ ΑΜΠΕΛΟΣ. Ο ΕΕΣΠ έχει επίσης αναλάβει να καλύψει και τα έξοδα διαμονής του κ. Φιάκα.

Στις 10-12/11/2017 ο ΕΕΣΠ μαζί με την ΕΤΑΠ, θα συμμετάσχουν στην μεγάλη Έκθεση FILOXENIA THESSALONIKI 2017, συμμετέχοντας στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής. Στην δεύτερη αυτή Έκθεση ο ΕΕΣΠ θα παρέχει στο καταναλωτικό κοινό ενημερωτικό υλικό και ειδικά πακέτα διαμονής για την τουριστική περίοδο του 2018 σε συνεργασία με επιχειρήσεις του νησιού, ενώ για μια ακόμα φορά θα αναδειχθεί η πλούσια Γαστρονομική Δυναμική του Πόρου με μοναδικές γευστικές δημιουργίες των επιχειρήσεων-μελών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.


FILOXENIA NOSTOS_2017

Προχωράνε τα αντιπλημμυρικά στον Πόρο

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 10/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου και αντιπλημμυρικών κατασκευών Νήσου Πόρου


Η αντιπλημμυρική προστασία βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και της ΠΕ Νήσων. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε χτες το έργο της διεύρυνσης της γέφυρας του Νεκροταφείου στο Συνοικισμό του Δήμου Πόρου Τροιζηνίας.

Το έργο αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησης, απομάκρυνσης φρεατίου, κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης παλαιών οδών επιστρωμένων με ασφαλτοτάπητα, οι οποίοι έχουν υποστεί φθορές, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Ακολουθεί το έργο των λοιπών αποκαταστάσεων ύψους 415.000€. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Είναι ένα έργο που ταλανίζει τους Ποριώτες και τους επισκέπτες του νησιού και απαιτείται η άμεση υλοποίηση του, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια πλημμυρικά προβλήματα στο μέλλον.

Η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει στον προϋπολογισμό του 2017 ποσό ύψους 300.00€ για την αποκατάσταση και διεύρυνση των τριών γεφυριών και την αντιστήριξη πρανών. Με τα έργα αυτά, το νησί του Πόρου θωρακίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα καιρικά φαινόμενα.

H Εγκατάλειψη της Πούντας

Τώρα που τελείωσε η έκθεση σκαφών τόσο αθόρυβα, όσο αθόρυβα και άρχισε, κατάλιασε και ο θόρυβος της συναυλίας, δημότες ανεβάζουν φωτογραφίες στο Facebook, εκφραζοντας την αγανάκτηση τους για την εγκατάληψη της περιοχής τους...

thumbnail

Γιώργος Κ. : <<Γιατί αυτή η εγκατάλειψη στην πουντα .Είπαμε η πουντα η ασυδοτη αλλά όχι και αναρχία. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την καθαριότητα τη κάνει? ??? >>

Εμείς να θυμίσουμε ότι με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Δημητριάδη, απορρίφθηκε η μελέτη ανάπλασης της Πούντας, χάθηκαν τα λεφτά για την ανάπλαση, και ακόμα και αν ξαναπάρει απόφαση η Δημοτική Αρχή να γίνει η ανάπλαση, για να ξανατρέξουν οι διαδικασίες από την αρχή, να βρεθούν τα σχετικά κονδύλια και να γίνει διαγωνισμός, θα χρειαστούν χρόνια ...

Ενδεικτικά για το στέγαστρο επιβατών στο νέο Λιμάνι, όπου βρήκαν την μελέτη έτοιμη, και λεφτά είχαν στο ταμείο, ακόμα διαγωνισμός ανάθεσης δεν έχει γίνει καν .....

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΦΕΤ

Σας παραθέτουμε ενημέρωση σχετικά με τη λίστα των επαγγελματιών και εργαζομένων που έχουν δηλωθεί για να παρακολουθήσουν Σεμινάρια Ασφάλειας Τροφίμων ΕΦΕΤ και τα οποία θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις: 10-14/10/2017 (5 Σεμινάρια των 133 ατόμων συνολικά) και αρχές Νοεμβρίου (2 Σεμινάρια των 60 ατόμων συνολικά). Εντός του 2018 θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις του ΕΦΕΤ για την χορήγηση του Σχετικού Πιστοποιητικού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΦΕΤ 10-10-2017 (ΤΕΛΙΚΗ)

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΦΕΤ 11-10-2017 (ΤΕΛΙΚΗ)

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΦΕΤ 12-10-2017 (ΤΕΛΙΚΗ)

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΦΕΤ 13-10-2017 (ΤΕΛΙΚΗ)

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΦΕΤ 14-10-2017 (ΤΕΛΙΚΗ)

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ε.Σ.Π.

Σας επισυνάπτουμε ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση της επισκευής του Ακτινολογικού Μηχανήματος του Κ.Ε ΠΟΡΟΣ από τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ε.Σ.Π.

Μια σημαντική δράση του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου με έντονο Κοινωνικό Πρόσημο που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες, ολοκληρώθηκε με την πλήρη εξώφληση του κόστους επισκευής του Ακτινολογικού Μηχανήματος που διαθέτει το Κ.Ε ΠΟΡΟΣ, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π. Την επιταγή για την εξώφληση παρέδωσε στην εταιρεία που έκανε την επισκευή, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Δημήτρης Συξέρης.

Το Ακτινολογικό Μηχάνημα ήταν εκτός λειτουργίας για σημαντικό χρονικό διάστημα λόγω βλάβης, ενώ στη μονάδα υπήρχε ειδικός χειριστής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π. ανταποκρίθηκε άμεσα στη σχετική εισήγηση της εντετελμένης συμβούλου υγείας του Δήμου Πόρου και μέλος του Συλλόγου, κας Μαρία Βαρβάρου, και σε συννενόηση με τον Διοικητή του Κ.Ε ΠΟΡΟΣ Πλοίαρχο (Π.Ν) Γ. Κοτσάνη και την εταιρεία CARESTREAM HEALTH, ανέλαβε ολόκληρο το κόστος επισκευής του μηχανήματος που ανήλθε σε 1.220,00 ευρώ. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του μέλους του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Θωμά Λάλου, ο οποίος προσέφερε ως δωρεά το ποσό των 600,00 στον Σύλλογο για το συγκεκριμένο έργο. Το Ακτινολογικό Μηχάνημα του Κ.Ε ΠΟΡΟΣ είναι ήδη πλήρως λειτουργικό και αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για την προάσπιση της υγείας των ανδρών και γυναικών του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ σε έκτακτες περιπτώσεις έχει χρησιμοποιηθεί και για πολίτες του Πόρου.

Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. με την κίνηση αυτή δηλώνει εμπράκτως την στήριξη του στη λειτουργία του Κ.Ε ΠΟΡΟΣ και τη διαχρονική συμβολή του στην Κοινωνία και την Οικονομική Ζωή του Πόρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

5° Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5° Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

ΠΟΡΟΣ | 5-8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών και ο Δήμος Πόρου διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Σαλόνι Ελληνικών Παραδοσιακών Σκαφών, 5-8 Οκτωβρίου 2017, στο λιμάνι του Πόρου. Το Σαλονι στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το διαρκές έγκλημα που συντελείται, από την Ευρωπαϊκή Ένωση που με σειρά οδηγιών της αποζημιώνει τους αλιείς ώστε να σπάνε τα καΐκια τους αφού τα αποσύρουν από την αλιεία και καταθέσουν τις σχετικές άδειες. Αυτή η τακτική έχει σαν αποτέλεσμα να μετράμε σήμερα περισσότερα από 12.000 σπασμένα σκάφη. Η Ελληνική Παραδοσιακή Ναυπηγική αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτή την κληρονομιά προσπαθούμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε με το ναυτικό σαλόνι μας

Στο λιμάνι του Πόρου αναμένεται να συγκεντρωθούν σκαριά κάθε τύπου (Τρεχαντήρια, Περάματα, Λίμπερτυ και Καραβόσκαρα) καθώς και πλήθος μικρών βαρκαλάδων που ελλιμενίζονται μόνιμα στον Πόρο. Όλα είναι δημιουργίες παραδοσιακών ναυπηγείων που απειλούνται με εξαφάνιση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν προγραμματιστεί μουσικές βραδιές & καλλιτεχνικά δρώμενα. Την Παρασκευή 6/10 ανοικτή συναυλία του Νίκου Οικονομίδη και της Κυριακής Σπανού ενώ το Σάββατο 7/10 η ομάδα του Σπύρου Μπάλιου θα παρουσιάσει παραδοσιακή μουσική από την Μεσόγειο.

Έκθεση ζωγραφικής της Aλεξάνδρας Αθανασιάδη «Θραύσματα» στην γκαλερί CITRONNE ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο η έκθεση «Γλαύκες» της Αφροδίτης Λίτη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η έκθεση φωτογραφίας «Αναζητώντας τον Πόρο» στο ισόγειο του Δημαρχείου αλλά και οι ζωγραφιές των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Πόρου με θέμα «Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια» που πρόκειται να εκτεθούν στο κρηπίδωμα που θα πραγματοποιηθεί το Σαλόνι.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.traditionalboats.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210 4282148
Email:info@traditionalboats.gr

Ευχαριστούμε θερμά για την προσοχη σας
Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών

Αθώοι Κατσικάρης-Χατζηπέρος, Εκθετος ο Δημητριάδης

Ο πρώην και νυν Αντιπεριφερειάρχες Νήσων, κ.κ. Δημήτρης Κατσικάρης και Παναγιώτης Χατζηπέρος, βρέθηκαν κατηγορούμενοι στο Α΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2017, ύστερα από καταγγελίες του Δημάρχου κ. Γιάννη Δημητριάδη στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος.

Η υπόθεση αφορούσε καταγγελία που είχε κάνει ο ίδιος ο Δημητριάδης για την λειτουργία του bypass στο δίκτυο του ΒΙΟΚΑ, στο λιμάνι τον Σεπτέμβριο του 2014. Με την καταγγελία του είχε κατονομάσει ως υπεύθυνη την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, τους πρώην και νυν Αντιπεριφερειάρχες, βασιζόμενος ότι είχε αργήσει η μελέτη συνολικής αντιμετώπισης που είχε εκπονήσει η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν στοιχεία ότι υπήρχε και η μελέτη έτοιμη από τότε που παρέδωσε η διοίκηση Κατσικάρη στην διοίκηση Χατζηπέρου, αλλά και βέβαια ότι η λειτουργία του ΒΙΟΚΑ είναι ευθύνη του Δήμου (ΚΑΘΟΤΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ, ο Δήμος εισπράττει και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ η λειτουργία και συντήρηση του), ασχέτως αν η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων φτιάχνει μελέτες, χρηματοδοτεί ή επισκευάζει τον ΒΙΟΚΑ.

Η παραδοχή της ευθύνης του Δήμου για την λειτουργία και την συντήρηση του ΒΙΟΚΑ ήταν διάχυτη από όλες τις πλευρές, τόσο από τους κατηγορούμενους, όσο και από την έδρα του δικαστηρίου και την Εισαγγελέα. Ακόμα παρουσιάστηκαν στοιχεία όπως η απόρριψη της προαναφερθήσας μελέτης από τον Δήμο.

Αντί ο Δημητριάδης να κατηγορεί τον εαυτό του ως αποκλειστικό υπεύθυνο, μεταβιβάζει τις ευθύνες του στους άλλους (όπως π.χ. νερό με νιτρικά, αδέσποτα ζώα, μπάζα στον Άγιο Στέφανο κλπ). Είναι κάτι που το συνηθίζει σε κάθε περίπτωση. Ίσως έχει το αλάθητο του Πάπα.

Η δίκη διήρκησε 6 ώρες, παρουσιάστηκε πληθώρα στοιχείων που φαίνεται και η αποκλειστική ευθύνη του Δήμου, η ανικανότητα του Δήμου, αλλά και η πλήρης εγκατάλειψη της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ.

Η συγκεκριμένη δίκη, μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις, όσον αφορά και άλλες περιπτώσεις καταγγελιών για το θέμα, ενώ ερώτημα είναι αν θα γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη κατά του Δήμου Πόρου για την συγκεκριμένη καταγγελία.

Ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης δεν προσήλθε να υποστηρίξει τις κατηγορίες του στο δικαστήριο.

Νέο ναυάγιο απόφασης του Δημητριάδη

Ακόμα μία απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη και των συμβούλων του απορίφθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Τόσο η απόφαση κατ' ουσία όσο και το τυπικό μέρος αυτής, είναι σκανδαλώδες.

Προσπαθώντας να ευνοήσει μία από της υποστηρίκτριες του προεκλογικά (ενάντια σε άλλον επιχειρηματία), εκτός από την παραχώρηση χώρου 4πλάσιου χώρου από το κατάστημα, προσπάθησε να του επιτρέψει να βάλει και στέγαστρο, σε δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο.

Διαμαρτυρήθηκαν όλα τα διπλανά καταστήματα (ακόμα και ο ΕΕΣΠ), αφού το στέγαστρο θα έκρυβε τα πάντα, ενώ πουθενά αλλού δεν έχει δοθεί τέτοια άδεια για στέγαστρο, κάτι που επισήμανε και η αποκεντρωμένη διοίκηση.

Και ενώ δεν υπάρχει σχέδιο για όλα τα μαγαζιά αλλά μόνο για την εκλεκτή του Δημάρχου, τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα :

1) οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν γνωμοδότησαν ποτέ θετικά
2) οι όμορες ιδιοκτησίες δεν ερωτήθηκαν (κάτι που ο ίδιος ο Δημητριάδης έβαλε ως απαίτηση στον κανονισμό παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων)
3) το συμβούλιο αρχιτεκτονικής γνωμοδότησε αρνητικά
4) το κατάστημα της εκλεκτής του δημάρχου ψευδώς αναγράφτηκε στην απόφαση του δήμου ως "υγειονομικού ενδιαφέροντος" ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά εμπορικό.

Νέα ήθη από τον κ. Δημητριάδη και τον υπεύθυνο για τα πρακτικά των αποφάσεων, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκιών

Από καρδιάς για τον Αναστάση, συνεχίζουμε ...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ.

Κάνε τον πόνο μου χαρά, με την δική σου πράξη,
να δεις ότι την μοίρα μου μπορεί να την αλλάξει!


Αλληλεγγύη στον 19 χρονο νεαρό Ποριώτη Αναστάση που εδώ και αρκετό καιρό πάσχει από Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία και αγωνίζεται για την ζωή του !
Ο μόνος τρόπος για να θεραπευτεί είναι να μεταβεί άμεσα στο Ινστιτούτο Vadelayman στην Αυστρία! Η προσπάθεια για την κάλυψη των έξτρα εσόδων ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, γινόμαστε ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ,
ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αλλάζουμε τον κόσμο!

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε καταθέτοντας στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, στον λογαριασμό των γονέων του νεαρού

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN : GR 5201101780000017836898324
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΑΛΑΤΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Aνακοίνωση για τα χειμερινά δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Πόρος – Ασκέλι – Μοναστήρι

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου για τα χειμερινά δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Πόρος – Ασκέλι – Μοναστήρι.


Ανακοίνωση Πόρος, 7.9.2017
Ενημέρωση για χειμερινά δρομολόγια λεωφορείου Ασκελίου – Μοναστηρίου

Ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκαν από την Π.Ε. Νήσων τα χειμερινά δρομολόγια για τη λεωφορειακή γραμμή Πόρος – Ασκέλι – Μοναστήρι ως εξής:

• Από 11-09-2017 έως 20-09-2017:

07:30: Πόρος – Ασκέλι
10:00: Πόρος – Μοναστήρι
12:00: Πόρος – Ασκέλι
14:00: Πόρος – Μοναστήρι
18:00: Πόρος – Μοναστήρι
20:00: Πόρος – Ασκέλι• Από 21-09-2017 έως 31-05-2018 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής):

07:30: Πόρος – Μοναστήρι
13:15: Πόρος – Ασκέλι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΟΡΟΥ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 05-09-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΡΟΥ

Δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση, επέκταση και αναβάθμιση των δικτύων και των αντλιοστασίων αποχέτευσης στην περιοχή της Σφαιρίας του Δ. Πόρου-Γαλατά»

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 29 Αυγούστου στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Νήσων το έργο «Συντήρηση, επέκταση και αναβάθμιση των δικτύων και των αντλιοστασίων αποχέτευσης στην περιοχή της Σφαιρίας του Δ. Πόρου-Γαλατά». Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 2.300.000€ με ΦΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ως προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΤΕΒΕ με συνολική έκπτωση 57, 00%. Αναμένεται η έγκριση που πρακτικού από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πόρου και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή της σύμβασης κι προγραμματίζεται η έναρξη των εργασιών εντός του έτους. Οι εργασίες θα εκτελούνται κατά τους χειμερινούς μήνες έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση των κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών.
Το έργο αυτό αποτελεί ένα βήμα προς την επίλυση του προβλήματος του «πολύπαθου» βιολογικού του Πόρου. Η οριστική επίλυση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των μελετών για το διαχωρισμό των δικτύων ομβρίων και λυμάτων (κοινό παντορροϊκό). Για τις ανωτέρω μελέτες η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει το ποσό των 250.000€ περίπου, στο οποίο περιλαμβάνεται η βελτίωση και αναβάθμιση του ΚΕΛ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2017

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου σχετικά με τις επιτυχίες των μαθητών της Γ’ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Πόρου σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Δελτίο Τύπου Πόρος 4.9.2017

Σημαντικές επιτυχίες από τους μαθητές του Λυκείου Πόρου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017


Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Πόρου στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υψηλές βαθμολογίες και πετυχαίνοντας την εισαγωγή τους σε σημαντικές Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πόρου συγχαίρουν όλους τους μαθητές για την αξιέπαινη προσπάθειά τους, καθώς και τους καθηγητές και γονείς τους για την καθοδήγηση και την υποστήριξη που τους παρείχαν, και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία. Ακολουθούν οι Σχολές στις οποίες εισάγονται οι μαθητές του Λυκείου Πόρου, οι οποίοι θα βραβευτούν από τον Δήμο στην καθιερωμένη δεξίωση μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου:

• ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Οικονομικών Επιστημών (Αθήνα)
• ΒΑΪΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης (Αθήνα)
• ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Πολιτικών Μηχανικών (Αθήνα)
• ΓΚΥΛΙ ΈΛΕΝΑ – Φυσικής (Πάτρα)
• ΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών (Αθήνα)
• ΔΕΚΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ – Ιστορίας (Κέρκυρα)
• ΔΡΟΣΙΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑ – Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών (Πάτρα)
• ΖΕΝΤΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Διοίκησης Επιχειρήσεων (Χίος)
• ΖΩΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – Ψηφιακών Συστημάτων (Πειραιάς)
• ΚΟΥΓΙΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ – Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής (Καλαμάτα)
• ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Πάτρα)
• ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ – Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Φλώρινα)
• ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΥ ΜΑΡΙΑ – Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών (Φλώρινα)
• ΛΙΩΣΗ ΠΕΛΑΓΙΑ – Ιστορίας & Αρχαιολογίας (Αθήνα)
• ΜΠΙΣΤΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Νομικής (Αθήνα)
• ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ – Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας (Αθήνα)
• ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΙΟΛΗ – Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αγ. Νικόλαος)
• ΠΑΠΑΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ – Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (Αθήνα)
• ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Χημικών Μηχανικών (Αθήνα)
• ΠΟΥΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ – Νομικής (Αθήνα)
• ΡΑΝΤΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ – Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης (Αθήνα)
• ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ – Χημείας (Αθήνα)
• ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΠΑΥΛΟΣ – Ιστορίας & Αρχαιολογίας (Αθήνα)
• ΤΣΑΤΣΑΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – Μαθηματικών (Αθήνα)
• ΦΩΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – Χημικών Μηχανικών (Αθήνα)

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΑΡΤΙΜΟΥ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΥΣ

Σήμερα 17/8/2017 γιορτάζει το εκκλησάκι της Παναγίτσας της Αρτίμου Λεμονοδάσους στο κτήμα Κυριακάκη. Ο Σύλλογος Φίλων Λεμονοδάσους Πόρου και ο Τ.Ο.Ε.Β. προσκαλούν τα μέλη τους στη γιορτή. Μετά τη θεία Λειτουργία θα γίνει στον περιβάλλοντα χώρο ενημέρωση από τους 2 φορείς για τις δραστηριότητες τους.

Οι οικοδεσπότες Γιάννης και Μαρίνα Κυριακάκη μας περιμένουν.

Δελτίο Τύπου - Δύναμη Ενότητας αναφορικά με την ακαταλληλότητα του νερού του δικτύου Πόρου

Την Παρασκευή 11/8 ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Χατζηπέρος με δελτίο τύπου ανακοινώνει ότι το νερό του δικτύου του Δήμου Πόρου θεωρείται ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ανθρώπινη χρήση καθ ότι περιέχει πάνω από 79mg/l νιτρικά άλατα, όταν το όριο είναι 50mg/l. Την απαγόρευση επέβαλε η Διεύθυνση Υγείας μετά από τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης από το Χημείο του Κράτους.

-Την ίδια μέρα αποστέλλει έγγραφο στον Δήμο Πόρου προκειμένου να προβεί σε απαραίτητες απαγορευτικές ανακοινώσεις για να διασφαλιστεί η υγεία των δημοτών και των επισκεπτών του νησιού μας.

-Παράλληλα όμως ο Δήμαρχος Πόρου ανακοινώνει μέσω Facebook τις δικές του μετρήσεις από ιδιωτικό εργαστήριο , σύμφωνα με τις οποίες τα νιτρικά άλατα ανέρχονται σε 45,6mg/l.

-Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημιουργία σύγχυσης και ανασφάλειας στους πολίτες για το σοβαρότατο αυτό θέμα που αφορά την υγεία τους.

-Η παράταξή μας μετά από αυτά και την ίδια μέρα ζητά άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να πληροφορηθούν υπεύθυνα οι πολίτες. Η απάντηση του κ. Δημητριάδη την επόμενη μέρα (12/8) είναι ότι ...δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να γίνει κάτι τέτοιο!!! Συνιστά μάλιστα να ζητήσουμε την σύγκληση ΔΣ με διαδικασία που ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτούνται ....10 έως 11 ημέρες!!!

-Την Δευτέρα 14/8 σε προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο για άλλα θέματα, ο κ. Σπυρίδων ζητά πάλι να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το σοβαρότατο θέμα της ποιότητας του νερού.

Ο κ. Δημητριάδης για δεύτερη φορά αρνείται, και προτρέπει τους Δημοτικούς του Συμβούλους να αποφασίσουν ...ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να γίνει τέτοια συζήτηση!!!

Δυστυχώς, με εξαίρεση τον κ. Δόσκαρη, πέρα από κάθε λογική οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η ανεξάρτητη κ. Ροίδη αρνήθηκαν να συζητηθεί το σοβαρότατο αυτό θέμα αποποιούμενοι των ευθυνών τους.

Αγαπητοί Συμπολίτες

Όλα αυτά που συμβαίνουν μόνο ως παράλογα και απολύτως ανεύθυνα μπορούν να χαρακτηριστούν. Το θέμα της καταλληλότητας του νερού ανθρώπινης χρήσης δεν είναι οποιοδήποτε θέμα ούτε προσφέρεται για πολιτικές σκοπιμότητες.

Αφορά την υγεία των πολιτών και ο κ. Δημητριάδης πρέπει να συνειδητοποιήσει την σοβαρότητά του καθώς και την μεγάλη και ακέραια ευθύνη που φέρει.

Δυστυχώς δεν άκουσε τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας στα Δημοτικά Συμβούλια ή μέσω δελτίων τύπου που του επισημαίναμε το πρόβλημα, τόσο της ποιότητας όσο και της επάρκειας του νερού που θα αντιμετωπίσει ο Δήμος μας.

Επί τρία χρόνια δεν έκανε τίποτα απολύτως. Μόνο επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως για ...ιστορική στροφή στην ...ανύπαρκτη αφαλάτωση!

Τέλος θεωρώντας ότι είναι ανεύθυνο, και κυρίως επικίνδυνο για τους πολίτες, να μην πάρουμε θέση για το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα προτρέπουμε:

Να μη χρησιμοποιείται το νερό του δικτύου για ανθρώπινη χρήση, σύμφωνα και με το 2934 11/8/17 έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας.

Αυτό μπορεί να αναιρεθεί μόνο μετά από νέες μετρήσεις και το ανάλογο έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας.


Θέατρο παραλόγου και ανταλλαγή Δ.Τ. για το νερό

Μόνο ο πολιτικός εγωισμός του Δημάρχου κ. Δημητριάδη μπορεί να ερμηνεύσει το θέατρο παραλόγου που διαδραματίζεται αυτές τις ημέρες με το ευαίσθητο θέμα του δικτύου νερού.

Ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του Πόρου το νερό κόβεται διαρκώς και για πολλές ώρες, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για πρώτη φορά δεν δίνει νερό στα σκάφη, οι πολίτες πίνουν μόνο εμφιαλωμένο, ο Δήμαρχος Πόρου όπου αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις (κυρίως από την αντιπολίτευση) και τις ενδείξεις για το πρόβλημα που ερχόταν όλο τον χειμώνα, παίζει με την υγεία των συμπολιτών μας, αρνούμενος να εκδώσει ανακοίνωση για την ακαταλληλότητα του νερού, και αφήνοντας υπονοούμενα για την Αντιπεριφέρεια, που έκανε απλά την δουλειά της.

Να τονίσουμε ότι όσο ο Δήμος Πόρου και ο Δήμαρχος, ευθέως δεν αμφισβητούν τις μετρήσεις της αντιπεριφέρειας, είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν προειδοποιήσεις για το κοινό, κάτι που αρνείται να κάνει ο κ. Δημητριάδης. Το θέμα είχε ζητήσει η αντιπολίτευση να συζητηθεί σήμερα Δευτέρα 14 Αυγούστου, στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά το αρνήθηκε ο κ. Δημητριάδης και οι δημοτικοί του Σύμβουλοι (πλην του κ. Δόσκαρη). Κατά της συζήτησης ψήφισε και η πρώην σύμβουλος, νυν «ανεξάρτητη» σύμβουλος της Δύναμης Ενότητας. Τελικά η αντιπολίτευση αποχώρησε από την συνεδρίαση.

Παραθέτουμε τα δύο Δελτία Τύπου που εκδόθηκαν, χθες του Δήμου Πόρου, και σήμερα της Αντιπεριφέρειας.

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

14-08-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΖΗΤΗΜΑ ΥΠΕΡΑΝΩ «ΜΙΚΡΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων ενεργώντας θεσμικά και χωρίς να υπεισέρχεται σε άσκοπες διενέξεις, «τοπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις» που θα αποτελούσαν απύθμενη υποκρισία και ανευθυνότητα, ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες για τα εξής:
Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και εκτάκτως από τη Δ/νση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου, στο Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για την καταλληλότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στο νησί του Πόρου Τροιζηνίας. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της χημικής εξέτασης των δειγμάτων του νερού που ελήφθησαν από το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Πόρου στις 03-08-2017, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας ως προς την υποχρεωτική παράμετρο των «ΝΙΤΡΙΚΩΝ» υπερβαίνοντας κατά μεγάλη απόκλιση το όριο (79mg/l με όριο το 50 για τους ενήλικες και το 20 για τα παιδιά). Το πρόβλημα των αυξημένων νιτρικών στο νερό του Πόρου είχε άλλωστε αναδείξει ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Χατζηπέρος, για 1η φορά, το 1994, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα κάποια ουσιαστική μέριμνα για την επίλυσή του.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Υπηρεσία ως όφειλε και σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ενημέρωσε αρμοδίως το Δήμο Πόρου προτρέποντάς τον να προβεί άμεσα σε ορισμένες ενέργειες ενώ κοινοποίησε το σχετικό έγγραφο στο Υπ. Υγείας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και σε λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς.
Δεδομένων των άνωθι αποτελεσμάτων και εφόσον «κάθε δημόσια αρχή είναι υποχρεωμένη για επείγοντες και εξαιρετικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος να ενημερώνει σχετικά τους πολίτες», η Π.Ε. Νήσων εξέδωσε το από 11/08/2017 Δελτίο Τύπου, ως είχε καθήκον και υποχρέωση.

Πόρος, 13.8.2017

Ανακοίνωση

Ενημέρωση σχετικά με την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για το νερό του Πόρου

Το μεσημέρι της Παρασκευής 11.8.2017 και ώρα 13:46 ο Δήμος Πόρου έλαβε έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Τ. Χατζηπέρου, με το οποίο ενημερώθηκε ότι, σύμφωνα με δύο μετρήσεις που διενήργησε η αρμόδια Υπηρεσία της Π.Ε. Νήσων, στις 3.8.2017 στο νερό δικτύου στον Πόρο, διαπιστώθηκε υπέρβαση της τιμής των νιτρικών (79mg/l με όριο τα 50). Με βάση τη μεμονωμένη αυτή διαπίστωση, ο κ. Χατζηπέρος υποδεικνύει στον Δήμο Πόρου να προβεί σε «ενημέρωση των κατοίκων περί απαγόρευσης χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση» (κατά κάθε τρόπο που έρχεται σε άμεση ή έμμεση επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό, δηλαδή όχι μόνο για πόση, αλλά ακόμα και για μπάνιο, για πλύσιμο κ.τ.λ.), ενώ με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχεδόν ταυτόχρονα με ακατανόητη σπουδή, «αποφασίζει» (και ανακοινώνει) την απαγόρευση αυτή, χωρίς να έχει από την νομοθεσία καμία τέτοια αρμοδιότητα.
Ο Δήμος Πόρου, από το 2015 διενεργεί, σύμφωνα με τη νομοθεσία, κάθε μήνα δειγματοληψίες από τουλάχιστον 3 διαφορετικά σημεία υδροληψίας και προβαίνει σε αναλύσεις ποιότητας νερού στα πλέον έγκυρα διαπιστευμένα εργαστήρια, με βάση τις οποίες δεν έχει προκύψει ΠΟΤΕ καμία υπέρβαση των επιτρεπόμενων ορίων σε ΚΑΜΙΑ από τις 14 παραμέτρους που μετρώνται. Τελευταία τέτοια ανάλυση είχε διενεργηθεί την 1.8.2017 και ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, την είχε δημοσιοποιήσει στις 11.8.2017 (μέγιστη τιμή νιτρικών 48 mg/l, δηλαδή εντός ορίων). Επίσης, παρά τις αυξημένες ανάγκες υδροδότησης και την πρωτοφανή κατανάλωση του φετινού καλοκαιριού, ο Δήμος διατηρεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό την λειτουργία του απονιτροποιητή (παρότι προκαλεί απώλεια ύδατος της τάξης του 40%), διασφαλίζοντας ότι η πρόσμιξη των διαφορετικής ποιότητας υδάτων, δεν προκαλεί υπέρβαση των επιτρεπομένων ορίων στα νιτρικά. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, το νερό του Πόρου προέρχεται από τις ίδιες πηγές εδώ και δεκαετίες και η επεξεργασία του γίνεται με το ίδιο τρόπο, χωρίς ποτέ έως σήμερα οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας να είχαν διαπιστώσει αντίστοιχες υπερβάσεις.
Μετά την γνωστοποίηση των επίμαχων δύο αναλύσεων της Π.Ε. Νήσων, ο Δήμος, ενεργώντας με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο, θα προβεί σε άμεσο επανέλεγχο δειγμάτων νερού και θα ενημερώσει τους καταναλωτές για τα αποτελέσματά του. Μέχρι τότε, παραπέμπει εκ νέου στην ισχύουσα οδηγία που έχει δημοσιευθεί από τις 14 Ιουλίου 2017 για την αποφυγή άσκοπης χρήσης νερού και για κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού προς πόση, λόγω της πρωτοφανούς υπερκατανάλωσης. Τονίζεται, τέλος, ότι ο Δήμος Πόρου είναι η μοναδική εκ της νομοθεσίας αρμόδια αρχή που θα νομιμοποιείτο να επιβάλει απαγόρευση χρήσης νερού στον Πόρο. Καλό θα ήταν, επομένως, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, ο καθένας να περιορίζεται στις αρμοδιότητές του και να μην σπέρνει με Δελτία Τύπου αμφιλεγόμενης σκοπιμότητας τον πανικό στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου

ΔΤ ΕΕΣΠ Έκκληση σε κατοίκους και παραθεριστές

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣΠ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ & ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι παραθεριστές, η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος πλησιάζει στη λήξη της σε λίγες ημέρες. Οι εκατοντάδες επαγγελματίες και εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του νησιού μας προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες μας.

Το έργο τους είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό, μιας και εκτός της κουραστικής εργασίας σε υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει με τουριστική περίοδο περίπου 40 ημερών να ανταπεξέλθουν σε οικονομικές υποχρεώσεις 365 ημερών (εφορία, ενοίκια, μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές, προμηθευτές, πάγια έξοδα κλπ).

Στην αγωνιώδη αυτή προσπάθεια τους μπορεί να κάνουν και κάποια λάθη που ενδεχομένως να προκαλέσουν αναστάτωση στην καθημερινότητα των μονίμων κατοίκων ή των παραθεριστών στις εξοχικές τους κατοικίες (ωράρια λειτουργίας, ένταση μουσικής, οσμές εστιατορίων κλπ).

Παρακαλούμε θερμά για την κατανόηση και υπομονή σας για λίγες ακόμα ημέρες.
Αντίστοιχα συστήνουμε προς τους συναδέλφους επαγγελματίες να σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας και να δέχονται με θετική διάθεση τυχόν παρατηρήσεις των περιοίκων.

Για οποιαδήποτε ενημέρωση ή παράπονο μπορείτε να απευθύνεστε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου:

Πρόεδρος: 6970801255
Α' Αντιπρόεδρος: 6973600425
Β' Αντιπρόεδρος: 6977719997

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

Δ.Τ. του δήμου για τον εορτασμό των Συνοριακών-2017

Πόρος, 14.8.2017

Δελτίο Τύπου

Διοργάνωση δεύτερων επετειακών εκδηλώσεων
«Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας»

Ο Δήμος Πόρου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνει τις εκδηλώσεις «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας», με τις οποίες εορτάζεται η επέτειος των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πόρου το Φθινόπωρο του 1828, μεταξύ του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των διπλωματικών αποστολών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, οι οποίες οδήγησαν στον καθορισμό των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως τις 27 Αυγούστου 2017 και περιλαμβάνουν το ακόλουθο πρόγραμμα:
• Πέμπτη 24 Αυγούστου
20:00, πλ. Αγ. Γιώργη: Θεματική βραδιά «Η θρησκευτικότητα στην ποίηση» –Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Καλού «Ένας άγγελος την Κυριακή»*
- Ομιλήτρια: Σίλα Αλεξίου, δημοσιογράφος
- Ομιλητής: Γεώργιος Μπήτρος, συγγραφέας, θεολόγος, Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Αίγινας
- Συντονίστρια: Βασιλική Κογιώνη, φιλόλογος, Διευθύντρια Γυμνασίου Πόρου
- Απαγγελία: Κατερίνα Οικονόμου, σοπράνο
*Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας
• Παρασκευή 25 Αυγούστου
19:45, πλ. Καραμάνου: Υποδοχή επισήμων στο Δημαρχείο
20:30, πλ. Ηρώων: Επίσημη έναρξη εκδηλώσεων – Χαιρετισμός Δημάρχου Πόρου Ιωάννη Δημητριάδη,
Ομιλία: «Οι αφετηρίες του νεοελληνικού κράτους και ο Καποδίστριας»
- Ομιλητής: Παναγιώτης Ήφαιστος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς
21:00, πλ. Ηρώων: Φιλανθρωπική συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού*
- Διευθύνει ο Αρχιμουσικός, Πλωτάρχης Γεώργιος Τσιλιμπάρης
- Συμμετέχει η λυρική καλλιτέχνης Αγγελική Μαρινάκη
*Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ενισχυθεί η καμπάνια οικονομικής στήριξης της οικογένειας του Αναστάσιου Κυριακόπουλου
• Σάββατο 26 Αυγούστου
20:30, Ρώσικος Ναύσταθμος: Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου
• Κυριακή 27 Αυγούστου
10:30, Κ.Ν. Αγ. Γεωργίου: Δοξολογία
11:00, Δυτική Παραλία (Γυμνάσιο): Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια

Απαγορευση Κατανάλωσης Νερού στον Πόρο.

Επείγον !

Μην καταναλώνετε νερό από το δίκτυο ύδρευσης του Πόρου !!!


Το νερό είναι ακατάλληλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας νήσων :

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11-08- 2017
«ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ»

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της χημικής εξέτασης των 2 δειγμάτων νερού ανθρώπινης κατανάλωσης που ελήφθησαν από το Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων σε 2 σημεία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πόρου στις 03-08-2017, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας ως προς την υποχρεωτική παράμετρο των «ΝΙΤΡΙΚΩΝ» , όπως αυτή ορίζεται στο παράρτημα Ι, μέρος Β της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 Υγειονομικής Διάταξης (ΦΕΚ 892/τ.β./11-07- 2001), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ. 38295/21-07- 2007 (ΦΕΚ 630/τ.β./2007).
Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ήτοι πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής, παραγωγή πάγου ή άλλες οικιακές χρήσεις, το νερό που χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων για την παρασκευή, επεξεργασία, συντήρηση ή εμπορία προϊόντων ή ουσιών που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση και λοιπές χρήσεις νερού κατά τρόπο που να έρχεται σε άμεση ή έμμεση επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τραγική ειρωνεία (το λιγότερο), ότι μία ώρα πριν την ανακοίνωση της απαγόρευσης κατανάλωσης νερού από την Αντιπεριφέρεια, ο Δήμαρχος Πόρου στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, είχε αναρτήσει μόνο τις μικροβιολογικές αναλύσεις νερού (ενώ όλοι ξέρουν ότι το πρόβλημα είναι στις χημικές (νιτρικα), σε αντίθεση με πέρσι που είχε ανακοινώσει και τις δύο, και έγραφε «Όλοι οι δείκτες βρίσκονται, όπως και τις προηγούμενες φορές, εντός των επιτρεπόμενων ορίων.» βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την δημόσια υγεία !

Αίτημα για σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το Νερό

Λάβαμε Δελτίο τύπου από την Δύναμη Ενότητας σχετικά με τις εξελίξεις για την απαγόρευση κατανάλωσης νερού :

Δελτίο Τύπου
Πόρος 11 Αυγούστου 2017


Θέμα : «ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ»

Μετά την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από το δίκτυο του Δήμου Πόρου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η χρήση του για ανθρώπινη κατανάλωση και την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας από την παράλληλη ανάρτηση άλλων αποτελεσμάτων από τον Δήμαρχο Πόρου, ζητώ άμεσα την σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα αφορά την υγεία όλων όσων κάνουν χρήση ανθρώπινης κατανάλωσης από το Δημοτικό δίκτυο και το Δημοτικό συμβούλιο έχει την ευθύνη να ανακοινώσει άμεσα μέτρα που θα διαφυλάξουν την υγεία του.

Ο επικεφαλής της Μειοψηφίας

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΊΔΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ;

Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που μας εστάλη από την παράταξη "Δύναμη Ενότητας"

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ;

Είναι πραγματικότητα ότι ο Τόπος μας επί Δημαρχίας του κ. Δημητριάδη ζει πρωτόγνωρες στιγμές!
Ο κος Δημητριάδης δηλώνει ενοχλημένος από τον έλεγχο που του ασκείται από την Αντιπολίτευση!
Εκείνος, που ως αντιπολίτευση έκανε αριθμό προσφυγών - ρεκόρ όλων των εποχών , προσφεύγοντας για το παραμικρό, άπειρες φορές, όχι απλά σε κάποιον υπάλληλο που έχει την ευθύνη του ελέγχου, αλλά με καταγγελίες στα γραφεία των εισαγγελέων και των δικαστών, ποινικοποιώντας την καθημερινότητα στον μικρό μας Τόπο και χωρίζοντας τον κόσμο στους δικούς του και στους άλλους;
Για παράδειγμα, μόνο ο τότε Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ζεντέλης δέχθηκε 20 ( είκοσι ) μηνύσεις και ένα αυτόφωρο.
Είναι ξεκάθαρο τι κρύβεται πίσω από την απεγνωσμένη προσπάθεια του ευρισκόμενου σε πανικό κ. Δημητριάδη. Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΟΥ. Για αυτό προσπαθεί απεγνωσμένα να ρίξει τις ευθύνες στην παράταξή μας.


ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Αφού λοιπόν ως Δήμαρχος κατόρθωσε επί τρία χρόνια να μη παράξει ουσιαστικό έργο αλλά μόνο:
-Να διχάσει και να διαχωρίσει τους συμπολίτες μας,
- Να κάνει κάποιους να γελούν με τον Δήμαρχο του Πόρου λέγοντας στο CNN ότι οι Ελληνικές τράπεζες σίγουρα θα καταρρεύσουν, αλλά εμείς στον Πόρο δεν έχουμε πρόβλημα γιατί θα ανταλλάσουμε τα αυγά και κότες μας με άλλα αγαθά,
-Να δηλώνει το φετινό καλοκαίρι σε κανάλια, ότι με τον τρόπο που η ΣΔΟΕ ελέγχει τους επαγγελματίες του Πόρου "δουλειά δεν γίνεται", στοχοποιώντας με την στάση του τον εμπορικό κόσμο του νησιού στις ελεγκτικές υπηρεσίες, που προσπαθούν να αποδείξουν το αντίθετο,
-Να διαβεβαιώνει τον Υφυπουργό Άμυνας, όπως ο ίδιος δήλωσε σε κανάλι, ότι δεν πειράζει που σταμάτησε η προπαίδευση στον Πόρο γιατί έχει άλλα σχέδια και παράλληλα να αρνείται να συσταθεί επιτροπή για να επισκεφτεί τον Υπουργό Άμυνας,

(Σημ. Τα επισκεπτήρια δημιουργούσαν τις δύσκολες αυτές εποχές, εκτός τουριστικής περιόδου τζίρο 2 περίπου εκατομμυρίων ευρώ ετησίως).

-Να παρακολουθεί ανήμπορος την φυγή του διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Σκαφών που αποτελούσε παγκοσμίου εμβέλειας διαφήμιση για το νησί μας,
-Να ακυρώνει ουσιαστικά την ανάπλαση της Πούντας, έργο που βρήκε με έτοιμη χρηματοδότηση και μελέτες,
-Να έχει βρει από την ημέρα που ανέλαβε, έτοιμη μελέτη και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την επισκευή της πεσμένης προβλήτας στον ΟΤΕ και να μην έχει γίνει ακόμη το έργο,
-Να "ξεχνά" προεκλογικές εξαγγελίες όπως τα …ελικόπτερα μεταφοράς ασθενών και το ποσό που αντιστοιχούσε για τον σκοπό αυτό στον προϋπολογισμό να το διαθέτει για ψυγείο-νεκροθάλαμο (χωρίς ποτέ να έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο ως θέμα)
-Να αποφασίζει ότι πρέπει ο Δήμος να δώσει σε εργολάβο, που δεν διαθέτει ούτε ένα όχημα, για τρία χρόνια την καθαριότητα βάζοντας τους πολίτες του Πόρου να πληρώσουν επιπλέον φόρους για ΦΠΑ, εργολαβικό όφελος κλπ, 400.000 ευρώ πάνω από το κόστος καθαριότητας,
-Να αφήσει για πρώτη φορά χωρίς νερό τα σκάφη αναψυχής μέσα στο Αύγουστο, προκαλώντας σοβαρή δυσφήμηση στον θαλάσσιο τουρισμό του νησιού,
-Να παραπλανά τους συμπολίτες μας γράφοντας για… ιστορική στροφή στην αφαλάτωση, ενώ δεν κατέθεσε έγκαιρα καμία πρόταση στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ που ήταν για τον σκοπό αυτό,
-Και μια σειρά ΝΑ... που θλίβεται κανείς και να αναφέρει.


ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Αντί λοιπόν να κάνει την αυτοκριτική του και κυρίως να προσπαθήσει πηγαίνοντας, έστω για λίγο πριν τις 11πμ, στο Δημαρχείο να εργαστεί,
Έρχεται μέσα από το Facebook!!! διαστρεβλώνοντας, με τον τρόπο που παρουσιάζει την πραγματικότητα, να πει στους πολίτες με ύφος ενοχλημένου πολιτικού αλαζόνα και όχι εκλεγμένου να υπηρετήσει τον Τόπο με ισονομία και χρηστή διοίκηση, ότι δεν έχει δικαίωμα κανείς να ρωτά την εποπτεύουσα αρχή, αν ότι κάνει είναι σύμφωνο με την νομοθεσία και δεν πρόκειται τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά κυρίως ο Δήμος να μπει σε περιπέτειες.
Γιατί πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι προσφυγή κατά μίας απόφασης είναι ουσιαστικά ερώτημα στον υπάλληλο που ελέγχει ούτως ή άλλως τις αποφάσεις του Δήμου, αν είναι νόμιμη η απόφαση!!! Κάτι μάλιστα που έχει γίνει ελάχιστες φορές, αν και είναι καθήκον μας, τα τρία τελευταία χρόνια.
Υπενθυμίζουμε επ´ ευκαιρία στον κ. Δημητριάδη, ότι στην Δημοκρατία ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι, το καθήκον της πλειοψηφίας είναι να κυβερνά και της μειοψηφίας να ελέγχει.
Τέλος με τον τρόπο που παρουσίασε την ...πολιτική του αγανάκτηση ο κ. Δημητριάδης κατάλαβε κανείς ότι οι περιβόητες προσφυγές δεν είναι τίποτα άλλο παρά ερώτηση προς την διοίκηση αν:

-Είναι νόμιμη η κανονιστική πράξη για το κυκλοφοριακό, για την οποία ξεσηκώθηκε όλος ο Πόρος, σύμφωνα με την οποία απαγορεύει την κίνηση από την προβλήτα των ferry έως την Πούντα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ , από τη 1μμ έως τις 4μμ και από τις 7μμ έως στις 6πμ το άλλο πρωί, με αποτέλεσμα να νεκρώνει τα πάντα χωρίς λόγο, σε άσχετο χρόνο το μεσημέρι στο κέντρο και να στέλνει όλη την νύχτα τα νέα παιδιά με τα μηχανάκια στον " τουρκόδρομο" βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους;
--'Η ξέρει κανείς ότι ήδη η Αποκεντρωμένη διοίκηση του απέρριψε όπως ήταν φυσικό τις 4!!! μπάρες στον παραλιακό δρόμο αφού δεν μπορεί να αποκλειστεί ο μοναδικός δρόμος με μηχανικά μέσα διότι υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί επειγόντως να περάσει κάποιος;
--Αλήθεια είναι γνωστό ότι ο κ. Δημητριάδης αφήνοντας μόνο τον κ.Βασιλακόπουλο στην πολεοδομία ουσιαστικά την καταργούσε και ότι μόνο μετά απο την δική μας προσφυγή υποχρεώθηκε να αναθέσει καθήκοντα και σε άλλο μηχανικό και έτσι υπάρχει πολεοδομία στον Πόρο;
--Ξέρουν οι συμπολίτες μας ότι το λεωφορείο Πόρου-Μοναστηρίου θα σταματά στον Διόνυσο και θα γυρίζει πίσω χωρίς καν να προσεγγίζει την παραλία; Ότι αγοράστηκε 12 θέσεων λεωφορείο από την Τουρκία, αντί 74.000 ευρώ και θα δρομολογηθεί γύρω από την Σφαιρία, όχι μόνο τις ώρες απαγόρευσης που φυσικά συμφωνούμε, αλλά όλη την μέρα, προκαλώντας ετήσιο επιπλέον χαράτσι στους Δημότες μας 40.000 περίπου ευρώ;
--Ξέρουν ότι " έθαψε" και κινδυνεύει να την χάσει ο Δήμος ,την τόσο εξυπηρετική ιδιαίτερα το καλοκαίρι γραμμή Νεωρείου-Πόρου, ενώ θα μπορούσε να βάλει εκεί το λεωφορείο την ημέρα;
Και τελικά δεν πρέπει ούτε να ρωτήσουμε κατά τον κ. Δημητριάδη, αν αυτό είναι τουλάχιστον νόμιμο ή όχι; --Ή δεν πρέπει να ρωτήσουμε αν μπορεί ένα κατάστημα που πωλεί κοσμήματα να δικαιούται 70τμ εξωτερικού χώρου και να κλείνει τον δρόμο προς τον Άγιο Γεώργιο ετοιμάζοντας παράλληλα ανάλογο στέγαστρο, ώστε να πληρωθούν τα προεκλογικά του γραμμάτια και κυρίως να τιμωρηθούν όσοι δεν τον ψήφισαν; Για το θέμα αυτό έχουν προσφύγει ερωτώντες, και το αποκρύπτει, αρκετοί καταστηματάρχες της περιοχής.
--Ή επιθυμεί να απαγορεύσουμε σε όποιον αποφασίσει με την ιδιότητα του πολίτη ή του συμβούλου του ΛΤ να αμφισβητήσει οποιαδήποτε διαδικασία, λες και είναι υπάλληλός μας και όχι υπεύθυνος για τις πράξεις του πολίτης. Του συνιστούμε λοιπόν να μην ακούει τους επικοινωνιολόγους του που τον ωθούν να κατασκευάζει εχθρούς γιατί ο Τόπος είναι πολύ μικρός, όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε και η αλήθεια μαθαίνεται πολύ γρήγορα.

Η δε έλλειψη πραγματικού έργου , μέχρι πότε θα μπορεί να στηρίζεται σε παιδικά επιχειρήματα;

Καλό θα είναι , να σκύψει έστω και τώρα, πάνω από τα πραγματικά προβλήματα του Τόπου μας και να είναι σίγουρος ότι εμείς θα βοηθήσουμε με ειλικρίνεια και με πρόθεση να αποκατασταθεί η απαραίτητη για την μικρή μας κοινωνία και τους καιρούς σύμπνοια.

Μέλη νέου ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής Συλλόγου Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου-Τροιζηνίας-Μεθάνων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, η τακτική Γενική Συνέλευση και η ειδική Γενική Συνέλευση για την τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου, με την νέα συντετμημένη επωνυμία «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου-Τροιζηνίας-Μεθάνων».

Από τις αρχαιρεσίες , προέκυψαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία κατ αλφαβητική σειρά, είναι:

Βλαχάκης Γεώργιος
Γκρουμούτη Ζωή
Δαρσινού Ρίτσα
Διδώνη Βούλα
Μαλλιαρός Θάνος
Ντούσκος Ιωάννης
Παπαθυμιόπουλος ΒαγγέληςΤα μέλη της νέας εξελεγκτικής επιτροπής είναι:

Αθανασίου Γεώργιος
Βλαχάκη Αντωνία
Γκίνη Σταματίνα
Μακρή Δεκούλου Αγγελική
Αλιφέρης Γεώργιος


Το νέο ΔΣ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα 31/07/2017 στις 7μμ, στην Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη, για την συγκρότηση σε σώμα, την εκλογή θέσεων και την παραλαβή των στοιχείων από το προηγούμενο ΔΣ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΟΧ 1/2017 ΤΟΥ ΔΛΤ ΠΟΡΟΥ

Μας εστάλη από το ΔΛΤ και σας επισυνάπτουμε την περίληψη της ανακοίνωσης που αφορά πρόσληψη δύο (2) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ΠόρουΜουσικοχορευτική βραδιά από το Σύλλογο Βέργας Καλαμάτας

ΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΒΕΡΓΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ.

ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, ώρα 9 μ.μ.
"ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΜΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"Λαϊκή Συναυλία και χοροί από τη χορωδία, την ορχήστρα και το χορευτικό του Πολιτιστικού & Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας Καλαμάτας.
Μία εκδήλωση που διοργανώνουν μαζί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου και ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας Καλαμάτας.
Ένα πλούσιο ρεπερτόριο ελληνικού ελαφρολαϊκού τραγουδιού και λαϊκών χορών.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΡΤΩΝ - POS

Μας εστάλη και σας παραθέτουμε το παρακάτω ΔΤ από τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου αναφορικά με την λήξη της προθεσμίας για την εγκατάσταση των POS


ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΡΤΩΝ - POS

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως λίγες μέρες απομένουν για να λήξει η προθεσμία εγκατάστασης συσκευών ηλεκτρονικών πληρωμών και χρεώσεων από εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που συναλλάσσονται απευθείας με τους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 ευρώ κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι δεν θα εγκαταστήσουν μηχανήματα αποδοχής καρτών (POS) εντός της προθεσμίας, η οποία εκπνέει στις 27 Ιουλίου.

Οι ελεγκτικές Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε ένα μπαράζ εξονυχιστικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν προμηθευτεί POS οι επαγγελματίες που υποχρεούνται να το κάνουν. Στις επόμενες ημέρες, 85 επαγγελματικές κατηγορίες, όπως υδραυλικοί, καταστήματα λιανικής πώλησης αγαθών και ενοικίασης οχημάτων, ιδιοκτήτες συνεργείων, ηλεκτρολόγοι, φαρμακεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία, κάβες, κομμωτήρια, καταστήματα με καπνικά προϊόντα, φροντιστήρια, κλινικές, ιατρεία θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει POS.

Ποιοι είναι υποχρεωμένοι;
Η λίστα των επαγγελματιών που πρέπει να εγκαταστήσουν συσκευή POS είναι όσοι έχουν ως κύρια δραστηριότητα τους παρακάτω κωδικούς δραστηριότητας και συναλλάσσονται με τους καταναλωτές:

33.12 Επισκευή μηχανημάτων,
33.13 Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού,
33.14 Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού,
35.11 Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος,
35.12 Μετάδοση ηλεκτρικού ρεύματος,
35.13 Διανομή ηλεκτρικού ρεύματος,
35.14 Εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος,
35.21 Παραγωγή φυσικού αερίου,
35.22 Διανομή αέριων καυσίμων μέσω αγωγών,
35.23 Εμπόριο αέριων καυσίμων μέσω αγωγών,
36.00 Συλλογή, επεξεργασία και παροχή νερού,
43.21 Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις,
43.22 Υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης,
45.11 Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων,
45.19 Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων,
45.20 Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων,
45.32 Λιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα,
45.40 Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους,
47.21 Λιανικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών σε εξειδικευμένα καταστήματα, 47.22 Λιανικό εμπόριο κρέατος και προϊόντων κρέατος σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.23 Λιανικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.24 Λιανικό εμπόριο ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και λοιπών ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.25 Λιανικό εμπόριο ποτών σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.26 Λιανικό εμπόριο προϊόντων καπνού σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.30 Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.43 Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα, 47.52 Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.54 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.59 Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.65 Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.71 Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.72 Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.73 Λιανικό εμπόριο φαρμακευτικών ειδών (φαρμακεία),
47.74 Λιανικό εμπόριο ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.75 Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα,
47.77 Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα,
55.10 Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα,
55.20 Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής,
55.30 Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα,
55.90 Άλλα καταλύματα,
56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης,
56.30 Δραστηριότητες παροχής ποτών,
59.14 Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών,
61.10 Ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες,
61.20 Ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες,
61.30 Δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες,
69.20 Δραστηριότητες λογιστικής, τήρησης βιβλίων και λογιστικού ελέγχου• παροχή φορολογικών συμβουλών,
71.11 Δραστηριότητες αρχιτεκτόνων,
71.12 Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών,
75.00 Κτηνιατρικές δραστηριότητες,
77.11 Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων,
77.12 Ενοικίαση και εκμίσθωση φορτηγών,
77.21 Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών,
77.22 Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων,
77.29 Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης,
79.11 Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων
79.12 Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών,
85.20 Πρωτοβάθμια εκπαίδευση,
85.31 Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση,
85.32 Τεχνική και επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση,
85.41 Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαίδευση,
85.51 Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση,
85.53 Δραστηριότητες σχολών οδηγών,
85.59 Άλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α.,
86.10 Νοσοκομειακές δραστηριότητες,
86.21 Δραστηριότητες άσκησης γενικών ιατρικών επαγγελμάτων,
86.22 Δραστηριότητες άσκησης ειδικών ιατρικών επαγγελμάτων,
86.23 Δραστηριότητες άσκησης οδοντιατρικών επαγγελμάτων,
86.90 Άλλες δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας,
87.10 Δραστηριότητες νοσοκομειακής φροντίδας με παροχή καταλύματος,
87.20 Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές και χρήση ουσιών,
87.30 Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία,
87.90 Άλλες δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος,
88.91 Δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών,
92.00 Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα,
93.13 Εγκαταστάσεις γυμναστικής,
93.21 Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων,
93.29 Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας,
95.11 Επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού,
96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικήςΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

Διόρθωση ημερομηνίας σχετικά με την πρόσκληση για τις επαναληπτικές ΓΣ του συλλόγου

Αγαπητά μέλη,

Θα ήθελα σαν απερχόμενος πρόεδρος να σας ζητήσω να ενισχύσουμε όσο μπορούμε το Σωματείο μας και να συμπαρασταθούμε στο νέο Δ.Σ. για να επιτύχει τους σκοπούς μας.

Θα σας περιμένουμε τo Σάββατο 29 Ιουλίου στις 10.30 ώρα στο Κτίριο της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για την πραγματοποίηση των επαναληπτικών Γενικών Συνελεύσεων και για να γιορτάσουμε όλοι μαζί μία καινούργια περίοδο.

Με εκτίμηση

Γιώργος Αθανασίου
Πρόεδρος

Έλεγχοι ΣΔΟΕ

Σε σύντομη παρουσία του στο κανάλι Star ο Δήμαρχος του Πόρου Γιάννης Δημητριάδης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τον αναποτελεσματικό τρόπο που γίνονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

Μένει να διευκρινίσει ποια είναι τα μικρά και ποια τα μεγάλα ψάρια στον Πόρο και τι πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ για να ...γίνει η δουλειά !


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 -->