POROSplus.gr - Αρχική


Κόσμος

Σιγκαπούρη: Στους δρόμους τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό

Τη δυνατότητα να επιβιβαστούν σε ταξί χωρίς οδηγό έχουν από την Πέμπτη οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης. Τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό άρχισαν να κυκλοφορούν σε τμήμα της σύγχρονης «πόλης - κράτους», στο πλαίσιο μιας περιορισμένης - σε πρώτο στάδιο - δοκιμής.

Τα έξι ταξί της νεοφυούς επιχείρησης nuTonomy - ηλεκτρικά αυτοκίνητα Renault Zoe και Mitsubishi i-MiEV - κυκλοφορούν σε μια ζώνη τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην οποία έχουν οριστεί σημεία για την επιβίβαση και την αποβίβαση επιβατών.

Οι κούρσες κλείνονται μέσω μίας εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής και συνιδρυτής της nuTonomy, Καρλ Ιαγκνέμα, «η δοκιμή αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία για να συγκεντρώσουμε τις απόψεις των επιβατών σε πραγματικό περιβάλλον».

Ο ίδιος προανήγγειλε την ανάπτυξη ενός στόλου αυτόνομων οχημάτων μέχρι το 2018. Πάντως, εντός των ταξί σε αυτές τις πρώτες δοκιμές βρίσκεται και ένας μηχανικός της εταιρείας, προκειμένου να παρατηρεί τη λειτουργία του οχήματος, αλλά και για να επέμβει σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα.

Σε μία αντίστοιχη πρωτοβουλία, η αμερικανική υπηρεσία διαδικτυακής μίσθωσης ταξί Uber ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα θέσει σε λειτουργία οχήματα χωρίς οδηγό στην αμερικανική πόλη Πίτσμπουργκ.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Alphabet είχε ανακοινώσει τον Μάιο μια σύμπραξη με την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler, για την ανάπτυξη του δικού της στόλου αυτόνομων οχημάτων εντός του έτους.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Τελικά αποδείχτηκε η απάτη αυτών των φωτογραφιών

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε μια φωτογραφία ενός Βραζιλιάνου ο οποίος κατάφερε να πάρει τον τίτλο του πιο γενναίου αναρριχητή. Στη φωτό, ο Luis Fernando Candela ισχυρίστηκε πως κάνει προπόνηση στο χείλος του γκρεμού και εμφανίστηκε κάπως έτσι προκαλώντας όπως ήταν φυσικό τεράστιο ενδιαφέρον και διαμάχη για το πόσο επεξεργασμένη ήταν η φωτογραφία ή αν πράγματι ο πρωταγωνιστής είναι τόσο ματαιόδοξος που θέλει να κάνει εντύπωση ρισκάροντας τη ζωή του...

Τελικά ακολούθησαν και άλλοι το φαινομενικά ηλίθιο παράδειγμά του, και κόσμος άρχισε να συρρέει για να κρεμαστεί στην άκρη του βράχου με την καταληκτική θέα και τα 300 μέτρα υψός. Τόσα τουλάχιστον έλεγε πως είναι ο Luis Fernando Candela...

Ακολουθεί η αλήθεια για το βράχο ο οποίος τελικά δεν είναι στο χείλος του γκρεμού, αλλά μόλις 2 μέτρα από το έδαφος. Χρήστης του Twitter εντόπισε μάλιστα πολύ κόσμο στο σημείο και επίδοξους (ψευτο) ήρωες που περίμεναν να κρεμαστούν...

Πηγή: lifo.gr

Σε ποιο επίπεδο πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις στην ΕΕ ...

Στη Φλαμανδική Βουλή, μίλησε ο κ. Σπυρίδων, συμμετέχοντας εκ μέρους της Επιτροπής Περιφερειών (EτΠ) στην 7η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη που αφορούσε το επίπεδο που πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις (Ευρωπαϊκό, Εθνικό ή Περιφερειακό) ώστε να υπάρχει ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση και καλύτερα αποτελέσματα (Επικουρικότητα).

Ο κ. Σπυρίδων, πρόσφατα γενικός εισηγητής της ΕτΠ , ανέπτυξε την νέα πολιτική της Commission σε σχέση με την βελτίωση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και την ενίσχυση της δυνατότητας να συμμετάσχουν στη διαμόρφωσή τους ακόμη και απλοί πολίτες μέσω διαδικτύου καθώς και την συνεχή παρακολούθηση των επιπτώσεων που έχει στην οικονομία, στην ανάπτυξη αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Κατά την ομιλία του τόνισε την σημασία που έχει να πλησιάσουν οι «Βρυξέλλες», δηλ το κέντρο λήψης των αποφάσεων, τον Ευρωπαίο πολίτη, όχι μόνο γιατί σίγουρα θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα, αλλά γιατί κυρίως θα διαφυλαχθεί η ενότητα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, η οποία στις μέρες μας δοκιμάζεται.

Στην Συνδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Φλαμανδικού Κοινοβουλίου κ. Jan Peymans, ο Αντιπρόεδρος της Commission κ. Frans Timmermans, o Υπουργός Εργασίας του του Λουξεμβούργου κ. Nikolas Smith, η Πρόεδρος της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την νομοθεσία κ. Pavel Svobola, μέλη του Κοινοβουλίου, Πανεπιστημιακοί, κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Σ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Σ.Σπυρίδων Η νομοθεσία της ΕΕ χρήζει εκσυγχρονισμό

Γενικός εισηγητής ήταν ο κος Σπυρίδων (EPP/CoR)στην τελευταία ολομέλεια της επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ.

Η εισήγηση αφορούσε μία από τις σημαντικότερες πολιτικές που έθεσε ως προτεραιότητα ο πρόεδρος της Commission κος Γιούνκερ, αμέσως μετά από την έναρξη της νέας 5ετούς περιόδου. Η πολιτική αυτή αναδεικνύει την ανάγκη βελτίωσης της υπάρχουσας νομοθεσίας και την δημιουργία νέας, ώστε οι κανόνες για τους πολίτες και τις δραστηριότητες τους να είναι σύγχρονοι, αποτελεσματικοί, διαφανείς, που συστηματικά θα επικαιροποιούνται και θα αξιολογούνται, σε σχέση με το αντίκτυπο που θα έχουν στην οικονομία την διευκόλυνση των αναπτυξιακών στόχων της ΕΕ και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η νέα αυτή πολιτική “better regulations for better results” , που την ευθύνη παρακολούθησής της θα έχει ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Commission κ. Timermans, θα δίνει την δυνατότητα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Lighten the load, Have your Say” να μεταφέρεται στους διαμορφωτές της νομοθεσίας, όχι μόνο η θέση των εκπροσώπων των θεσμών της ΕΕ αλλά και οι απόψεις των πολιτών της.

«Ο τρόπος που νομοθετούμε, καθώς και το πόσο η ίδια η νομοθεσία είναι σύγχρονη, επαρκής, αξιόπιστη και αποτελεσματική, αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος» δήλωσε ο κος Σπυρίδων κατά την εισαγωγική του ομιλία.

«Οι Βρυξέλλες οφείλουν να έλθουν κοντά στους πολίτες, να δώσουν την δυνατότητα για μεγαλύτερη συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων ώστε να εδραιώσουν την Δημοκρατική νομιμοποίησή της στην συνείδηση όλων των πολιτών της νέας μεγάλης μας οικογένειας» συμπλήρωσε.

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ-ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ κου ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ CIVEX, 14/10/2015

10 τύποι ανθρώπων που μπορεί να σου χαλάσουν το καλοκαίρι

αναρτήθηκε από: mellon.gr

Όλοι έχουμε συναντήσει στη ζωή μας αρνητικούς ανθρώπους. Κάποιοι άνθρωποι όμως δεν είναι απλώς αρνητικοί, είναι τοξικοί και μας σαμποτάρουν την αυτοπεποίθηση, μας ρουφούν την ενέργεια, μας προδίδουν, δημιουργούν αρνητική ατμόσφαιρα και άσχημες ψυχολογικές συνθήκες… Aυτούς τους τύπους ανθρώπων πρέπει να τους απομακρύνουμε από τη ζωή μας ειδικά τώρα το καλοκαίρι που όλοι νιώθουμε την ανάγκη να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας με θετική ενέργεια και αισιοδοξία.

Κλείστε τους την πόρτα!

Να οι 10 τύποι ανθρώπων που πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας ή τουλάχιστον να αποφύγετε.

1. Άνθρωποι που χάνουν την ψυχραιμία τους, νευριάζουν και σας ‘ρουφάνε’ την ενέργεια

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τα δικά τους προβλήματα, αλλά τα προβάλλουν σε τρίτους, σαν να είναι οι άλλοι υπεύθυνοι! Βάζοντας τις φωνές, βρίζοντας, υποβιβάζοντας τον άλλον, ή βάζοντάς τα με τους πάντες και τα πάντα, αποτινάζουν την ευθύνη των πράξεων τους και τη μεταθέτουν στους άλλους. Μακριά από αυτούς τους ανθρώπους! Όλοι έχουμε δύσκολες στιγμές, αλλά ξέρουμε πώς να τις διαχειριζόμαστε χωρίς να ισοπεδώνουμε τους γύρω μας. Ο αυτοέλεγχος αποτελεί σημαντική αρετή για να πάει κανείς μπροστά στη ζωή του, συναισθηματικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, με κάθε τρόπο. Αν έχετε άτομα με τέτοια συμπεριφορά στη ζωή σας, απομακρυνθείτε και αφήστε τα να ξεσπάσουν το θυμό και τα νεύρα τους αλλού.

2. Άνθρωποι που σας κρίνουν και σας κατακρίνουν διαρκώς

Όλοι χρειαζόμαστε αληθινή και έντιμη κριτική, ιδίως από τους οικείους μας, τους ανθρώπους που μας νοιάζονται, μας αγαπάνε και μας γνωρίζουν καλύτερα από όλους τους άλλους. Επίσης όμως όλοι χρειαζόμαστε και έναν καλό λόγο, τον έπαινο και την ενθάρρυνση. Αν έχετε κάποιον άνθρωπο στη ζωή σας που διαρκώς σας αρκεί αρνητική -και όχι εποικοδομητική-κριτική και δε σας βοηθάει λέγοντας υποστηρικτικά πράγματα ή εντοπίζοντας επίσης και τα θετικά σας, ίσως είναι η στιγμή να τον απομακρύνετε.

3. Άνθρωποι που ροκανίζουν όλο σας τον χρόνο

Δυστυχώς συνήθως πρόκειται για μέλη της οικογένειας: παιδιά, ηλικιωμένοι γονείς, συγγενείς, αλλά και κοντινοί φίλοι. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Πάντα βρίσκονται σε κάποια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε μια κρίση, χρειάζονται τη βοήθειά σας και καταχρώνται το χρόνο και την καλοσύνη σας! Επειδή δε μπορεί κανείς να κόψει τους δεσμούς με τα συγγενικά του πρόσωπα, δε θα πρέπει να αφήσει να γίνουν δεσμά που τον κρατάνε φυλακισμένο! Βάλτε όρια, απομακρυνθείτε όταν μπορείτε και υπερασπιστείτε το δικαίωμά σας στον ελεύθερο χρόνο!

4. Άνθρωποι που έχουν πάρει το ρόλο του θύματος

Αισθάνονται διαρκώς αδικημένοι και δημιουργούν στους γύρω τους τύψεις και ενοχές. Ποτέ δεν παραδέχονται τα λάθη ή τα ελαττώματά τους, παρά μόνο βρίσκουν να κατηγορούν άλλους. Είναι θύματα και δε φταίνε σε τίποτα! Πάντα φταίει ο/η σύντροφός τους, οι συνάδελφοι, οι φίλοι, οι γονείς τους, οι παιδικές τους εμπειρίες, κάτι ή κάποιος φταίει και αυτοί οι καημένοι είναι το θύμα! Αποφύγετε αυτούς τους ανθρώπους για να έχετε την ηρεμία σας!

5. Άνθρωποι αρνητικοί και απαισιόδοξοι

Όλοι έχουμε στιγμές που θα δούμε τα πράγματα πιο μαύρα απ’ ότι είναι, θα νιώσουμε στρες και άγχος ή στεναχώρια… Τα συναισθήματα αυτά είναι φυσιολογικά, αρκεί να τα αισθάνεται κανείς μια στο τόσο και επειδή υπάρχει κάποιος λόγος που τα προκαλεί. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν αρνητικοί και απαισιόδοξοι άνθρωποι οι οποίοι δεν αισθάνονται απλώς κατά καιρούς έτσι, αλλά έχουν υιοθετήσει αυτόν τον αρνητικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Αποφύγετε τους ανθρώπους που τα βλέπουν όλα μαύρα και άραχνα και που προσπαθούν να σας πείσουν ότι έτσι είναι και ότι εσείς κάνετε λάθος. Αποφύγετε τους κατσούφηδες, μουρμούρηδες, γκρινιάρηδες, απαισιόδοξους ανθρώπους που δε χαίρονται με τίποτα και απλώς μεταφέρουν την ψυχική μιζέρια τους σαν κολλητική ασθένεια γύρω-γύρω.

6. Άνθρωποι άσπλαχνοι και ανάλγητοι

Πρόκειται για άτομα που δε μπορούν να μπουν στη θέση του άλλου, δε διαθέτουν την απαραίτητη συναισθηματική νοημοσύνη ούτε καν για να υποκριθούν ότι καταλαβαίνουν πώς αισθάνεται ή τι βιώνει ο άλλος άνθρωπος απέναντί τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι σκληροί, επικριτικοί, άσπλαχνοι και άκαρδοι, δε δίνουν δίκαιο ή δε βρίσκουν ποτέ δικαιολογία στον άλλο, και είναι κρύοι και υπολογιστές. Αντίστοιχα, όταν τους χρειάζεστε δεν είναι ποτέ εκεί, δε μπορούν να σας ακούσουν και να σας δώσουν μια λέξη συμπάθειας ή στήριξη όταν χρειάζεστε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα εγωιστές και νάρκισσοι και καλό είναι να μην τους έχετε δίπλα σας.

7. Άνθρωποι που κουτσομπολεύουν, λένε ψέματα και εξαπατάνε

Έχετε φίλους ή συγγενείς που κουτσομπολεύουν την εμφάνισή σας, τις επιλογές σας, τον τρόπο ζωής σας, μικρά ή μεγάλα, ασήμαντα ή σημαντικά πράγματα που σχετίζονται με εσάς; Ξανασκεφτείτε το αν πράγματι είναι φίλοι σας! Υπάρχουν άνθρωποι που διαδίδουν τα μυστικά των άλλων, εξαπατάνε συναισθηματικά τους γύρω τους, λένε ψέματα, δεν είναι ειλικρινείς και αυθεντικοί. Με τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παράλληλα αλληλοσεβασμός, εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια, βασικά στοιχεία μιας φιλίας ή μιας στενής σχέσης. Απομακρυνθείτε!

8. Άνθρωποι με χειριστική συμπεριφορά που σας εκμεταλλεύονται

Άλλοι άνθρωποι πάλι θα σας προσεγγίσουν για να κερδίσουν κάτι από εσάς: δανεικά, μια εξυπηρέτηση, να τους συστήσετε σε κάποιον που ξέρετε, και παριστάνουν τον φίλο για να κερδίσουν κάτι από εσάς (και μετά εξαφανίζονται!). Υπάρχουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν υλικά ή στον συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα. Εννοείται φυσικά ότι οι φίλοι επιβάλλεται να βοηθάνε τους φίλους όταν αυτό είναι εφικτό, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι προσφορές είναι μονομερείς και ο ‘ευεργετημένος’ καταλήγει να φύγει όταν πάρει αυτό που επιθυμεί. Τέλος, οι χειριστικοί άνθρωποι λένε ψέματα για να σας μειώσουν και να σας ‘πάρουν’ τον ερωτικό σύντροφο, να κλείσουν για τον εαυτό τους μια συμφωνία ρίχνοντας εσάς, ή σας κακολογούν απλώς για να τονίσουν τα δικά τους προτερήματα. Τι χρειάζεστε τέτοια άτομα στη ζωή σας;

9. Άνθρωποι που επίτηδες σας πληγώνουν συναισθηματικά

Οι γονείς σας, ο/η σύζυγος, ο/η σύντροφος, η κολλητή φίλη, κάποιο άτομο με το οποίο έχετε στενό δεσμό κάνει διαρκώς αρνητικές παρατηρήσεις, σας κρίνει και σας κατακρίνει με σκοπό να σας μειώσει, να σας υποβιβάσει και να σας πληγώσει. Ο πατέρας που κατακρίνει τον γιο του ότι δεν ‘τρέχει’ σωστά την οικογενειακή επιχείρηση και ότι όταν ο ίδιος ήταν στην ηλικία του έκανε θαύματα, η μητέρα που κατηγορεί την κόρη της ότι δεν ανατρέφει σωστά τα παιδιά της, ο σύζυγος που διαρκώς κατηγορεί την σύζυγό του ότι δεν είναι καλή νοικοκυρά, η σύζυγος που προσβάλλει τον σύζυγο επειδή δε βγάζει όσα λεφτά θα επιθυμούσε η ίδια… Όλα αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα που δείχνουν ότι οι άνθρωποι πληγώνουν τους άλλους συναισθηματικά είτε επειδή αισθάνονται ότι βγαίνουν κερδισμένοι από μια σύγκριση που κάνουν, είτε επειδή νιώθουν ανώτεροι, είτε επειδή απολαμβάνουν να βλέπουν την αδυναμία του άλλου. Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι αυτοί έχουν αρνητική συμπεριφορά και καλό είναι να τους βάλετε όρια και να μάθετε να απομακρύνεστε όταν αρχίζουν την επίθεση, αν δεν μπορείτε να τους βγάλετε εντελώς έξω από τη ζωή σας.

10. Άνθρωποι που είναι πολύ στρεσαρισμένοι και αγχωμένοι

Ξέρατε ότι οι άνθρωποι που είναι πολύ στρεσαρισμένοι και αγχωμένοι κάνουν κακό στην υγεία τους αλλά και στην υγεία των γύρω τους; Οι στρεσαρισμένοι άνθρωποι μεταδίδουν το στρες τους, την πίεση που αισθάνονται, την κακή τους διάθεση και την αρνητική τους σκέψη στους κοντινούς τους ανθρώπους, οι οποίοι μπαίνουν σε ένα αρνητικό σπιράλ σκέψεων, συναισθημάτων και συμπεριφοράς. Η έκθεση στο στρες επηρεάζει τον εγκέφαλο, τη σκέψη, το συναίσθημα αλλά και τη συμπεριφορά. Να θυμάστε ότι υπολογίζεται ότι 70-90% των επισκέψεων στο γιατρό σχετίζονται με διαταραχές που έχουν στη βάση τους το στρες!

πηγή : γράφει η ψυχολόγος, Δρ Λίζα Βάρβογλη στο boro

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΣΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ …

Στείλατε λάθος email; H Google ενεργοποίησε την επιλογή «Undo Send» στo Gmail

Με το νέο της εγχείρημα η Google, θα μας ρωτάει, αν είμαστε σίγουροι, για την αποστολή των ηλεκτρονικών μας μηνυμάτων

Επιτέλους, εισακούστηκαν οι προσευχές μας από την Google, η οποία μας γλιτώνει από την ντροπή των «κατά λάθος» απεσταλμένων emails.

Την Τρίτη, ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση της επιλογής «Undo Send», η οποία επιτρέπει στους χρήστες να «πάρουν πίσω» τα απεσταλμένα emails, για τα οποία έχουν μετανιώσει, μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων από αποστολή τους.

Μετά την ενεργοποίηση της επιλογής από κάθε χρήστη (Επιλογές > Γενικά > Ενεργοποίηση «Undo Send»), κάθε φορά που θα αποστέλλετε κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα, η Google θα σας δίνει τη δυνατότητα να ακυρώσετε την αποστολή ή να ξαναδείτε το μήνυμά σας.

Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για τους περισσότερους λογαριασμούς, που χρησιμοποιούν το Google Mail, αλλά δεν προσφέρεται ακόμη για όλους τους εταιρικούς λογαριασμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω επιλογή βρισκόταν για αρκετά χρόνια σε πειραματικό στάδιο, πριν τελειοποιηθεί από την Google.

Aπό 29 Ιουλίου τα Windows 10 από Microsoft για 1,5 δισ. ανθρώπους!

Τα Windows 10, της Microsoft πρόκειται να διατεθούν στην αγορά νωρίτερα από ό,τι ήταν αρχικά αναμενόμενο, με την εταιρεία να ανακοινώνει την κυκλοφορία τους στα τέλη του Ιουλίου.

Για υπολογιστές και tablets

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Microsoft αναφέρει ότι τα μοντέλα των υπολογιστών και των tablets που θα ενσωματώνουν το νέο λειτουργικό θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 29 Ιουλίου, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Την ίδια περίοδο τα Windows 10 θα γίνουν διαθέσιμα δωρεάν στους ήδη υπάρχοντες χρήστες των Windows 7 και 8. Οι εκδόσεις των 10 για κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών Xbox και άλλα προϊόντα θα γίνουν διαθέσιμες αργότερα.

Η διάθεση του νέου λειτουργικού ίσως αποβεί ζωτικής σημασίας για την Microsoft, καθώς τα Windows 8 είχαν προκαλέσει στους χρήστες ποικίλες αντιδράσεις. Το γεγονός αυτό είχε προβληματίσει την εταιρεία που αποφάσισε να επαναφέρει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των Windows 7 και να τα ενσωματώσει στο επερχόμενο λειτουργικό.

Nέα γενιά Windows για 190 χώρες

«Σχεδιάσαμε τα Windows 10 με σκοπό να δημιουργήσουμε μία νέας γενιάς έκδοση των Windows για τους 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν το λειτουργικό μας σε 190 χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Τέρι Μάιερσον, ανώτερο στέλεχος της Microsoft. «Γνώριμα, κι όμως ακόμα καλύτερα από ποτέ, τα Windows 10 επαναφέρουν το μενού της Έναρξης που γνωρίζετε και αγαπάτε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μάιερσον επεσήμανε επίσης ορισμένα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10, όπως η ενσωμάτωση της φωνητικής υπηρεσίας Cortana -η οποία ήταν διαθέσιμη μόνο για συσκευές κινητής τηλεφωνίας-, το νέο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο Edge, καθώς και μία νέα εφαρμογή που παρέχει τη δυνατότητα προβολής ηλεκτρονικών παιχνιδιών από μια κονσόλα Xbox σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή tablet.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεκρός ο συνθέτης του «Τιτανικού» Τζέιμς Χόρνερ

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, το μικρό αεροσκάφος, το οποίο χειριζόταν ο Τζέιμς Χόρνερ συνετρίβη σε απομακρυσμένη περιοχή, βόρεια της Σάντα Μπάρμπαρα.

Ο διάσημος συνθέτης και μουσικός Τζέιμς Χόρνερ, βραβευμένος με Όσκαρ για τη μουσική που έγραψε στην ταινία που σάρωσε το παγκόσμιοbox office, είναι νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα, αναφέρει το BBC.

Οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνα, για να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που σόκαρε το Χόλιγουντ.

Ο 61χρονος Χόρνερ, ήταν ένας από τους πλέον καταξιωμένους συνθέτες του αμερικανικού κινηματογράφου. Άλλωστε, το 1997 είχε βραβευτεί με δύο Όσκαρ για τη μουσική του στην ταινία του Τζέιμς Κάμερον «Τιτανικός».

Ανάμεσα στις άλλες διάσημες ταινίες για τις οποίες είχε υπογράψει τη μουσική ήταν τα Avatar, Braveheart, Τροία, Ένας υπέροχος άνθρωπος.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η βοηθός του, Sylvia Patrycja. «Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο, με τεράστια καρδιά και ασύλλυπτο ταλέντο. Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράστασή σας και την αγάπη σας», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: thetoc.gr

Αλλάξτε κανάλι με... τη σκέψη

Ένα πρωτοποριακό σύστημα που επιτρέπει στους τηλεθεατές να αλλάζουν νοητικά κανάλι

Ένα πρωτοποριακό σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα κανάλια της τηλεόρασης με το νου τους (όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικη είδηση!), δοκιμάζει το βρετανικό BBC. Οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν πρόγραμμα απλώς εστιάζοντας τη σκέψη τους στο κανάλι που θέλουν κάθε φορά να δουν και αυτό εμφανίζεται στην οθόνη τους.

Το «νοητικό τηλεχειριστήριο» μπορεί να αντικαταστήσει το παραδοσιακό φυσικό τηλεχειριστήριο στο μέλλον. Η εφαρμογή "Mind Control TV" αναμένεται να διευκολύνει ιδίως τους παράλυτους και τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ώστε να βλέπουν τηλεόραση. Από την άλλη όμως, θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τις κινήσεις του μέσου τηλεθεατή, ο οποίος θα μπορεί να μένει κυριολεκτικά «καρφωμένος» στον καναπέ του.

Προς το παρόν, η εφαρμογή, που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την λονδρέζικη εταιρεία τεχνολογίας This Place, δοκιμάσθηκε σε δέκα εργαζόμενους του ίδιου του BBC, οι οποίοι κλήθηκαν να αλλάξουν κανάλια με τη σκέψη τους, βλέποντας τηλεόραση στον υπολογιστή τους μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας iPlayer του BBC.

Το πείραμα, σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Γκάρντιαν», στέφθηκε με σχετική επιτυχία, καθώς όλοι λίγο-πολύ τα κατάφεραν. Πάντως φάνηκε πως άλλοι χρήστες δυσκολεύονται περισσότερο και άλλοι λιγότερο να αλλάξουν κανάλι με το νου τους.

Μία χρήστρια σχολίασε ότι «ήταν κάτι πράγματι ενδιαφέρον. Δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατό να το κάνω τόσο γρήγορα». Ένας άλλος όμως χρήστης ανέφερε ότι «ήταν πιο αργό από το να χρησιμοποιείς το κανονικό τηλεχειριστήριο».

Κάθε χρήστης φορά στο κεφάλι του μια ειδική «κάσκα» ηλεκτροεγκεφαλογραφίας, που διαθέτει δύο ηλεκτρονικούς αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν συνεχώς τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Όταν ο χρήστης συγκεντρωθεί νοητικά στο επιθυμητό κανάλι, μπορεί να στέλνει ηλεκτρικά σήματα-εντολές στη συσκευή της τηλεόρασης και αυτή ανταποκρίνεται ανάλογα.

Στο μέλλον ίσως να προκύψουν αδιανόητα μέχρι σήμερα προβλήματα, καθώς, όπως δήλωσε ένας άλλος συμμετέχων στο πείραμα, δεν αποκλείεται κάποτε να δίνει νοητική «μάχη» με το παιδί του, σε περίπτωση που διαφωνούν ποιό κανάλι θα δουν, για το ποιού από τους δύο τα εγκεφαλικά κύματα θα επικρατήσουν και θα «διατάξουν» την τηλεόραση να εμφανίσει το πρόγραμμα της προτίμησής τους.

To ΒBC αναγνώρισε ότι η εν λόγω τεχνολογία βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια της, όμως εκτίμησε ότι, με δεδομένη τη συνεχή ψηφιοποίηση του σύγχρονου κόσμου, οι ολοένα πιο εξελιγμένες διεπαφές ανθρώπινου εγκεφάλου-υπολογιστή θα γνωρίσουν ευρεία εξάπλωση μελλοντικά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του BBC, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο έγκυρα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο και παράλληλα προσπαθεί να βρίσκεται στην τεχνολογική πρωτοπορία, στα επόμενα δέκα έως 20 χρόνια η σχετική τεχνολογία θα είναι πια «φανταστική».

Πηγή: protothema.gr

Ο απίστευτος λόγος που οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν την Google

Πίσω στο 2000, η Google αντιμετώπισε ένα παράξενο πρόβλημα. Οι χρήστες του διαδικτύου που επισκέπτονταν την μηχανή αναζήτησης, δεν έκαναν καμία... αναζήτηση.

Η εταιρεία δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ έφτασε στο σημείο να αναγκαστεί να προχωρήσει σε πανεπιστημιακή έρευνα, για να βρει τα αίτια της αποτυχίας της, όπως αποκαλύπτει ο Laszlo Bock της Google.

Τα ευρήματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά αλλά και αστεία.

Οι χρήστες του διαδικτύου δεν ήξεραν ότι το σάιτ της Google είχε "φορτώσει" ολοκληρωτικά, αφού το μινιμαλιστικό στύλ του, μπέρδευε τους επισκέπτες οι οποίοι περίμεναν να τελειώσει το "φόρτωμα" της σελίδας για να πραγματοποιήσουν την αναζήτησή τους, μία αποκάλυψη που έκανε η τότε υπάλληλος της Google, Marissa Mayer.

Αυτός ήταν ο λόγος που οι χρήστες του διαδικτύου δεν έκαναν καμία αναζήτηση.

Για να καταλάβετε τον χρήστη του διαδικτύου εκείνης της εποχής και το πως ένιωθε με την Google, δείτε πως ήταν οι άλλες μηχανές αναζήτησης, σε σχέση με την Google.

Tελικά η Google έδωσε λύση στο πρόβλημα, βάζοντας στην σελίδα της την ένδειξή ότι τα πνευματικά δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα, πράγμα που έδειχνε στους χρήστες ότι έχει τελειώσει το "φόρτωμα" της σελίδας.

Πηγή: http://www.newmoney.gr/

Κάναμε τα ψώνια της ημέρας στο σούπερ μάρκετ του αύριο

Διαλέγοντας ένα προϊόν από το διαδραστικό ράφι σχετικές πληροφορίες για την τιμή, τον τρόπο χρήσης, τα διατροφικά στοιχεία, προτάσεις συνδυαστικών αγορών, μέχρι και το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα παραγωγής του, προβάλλονται σε μεγάλες οθόνες

Στο πολύ κοντινό μέλλον η καταναλωτική εμπειρία εντός των φυσικών καταστημάτων θα είναι εμπλουτισμένη με στοιχεία από το ψηφιακό περιβάλλον. Το μοντέλο αγορών που πολλοί καταναλωτές γνωρίζουν πλέον από τα e-shops, όταν επιλέγοντας ένα προϊόν έχουν απευθείας πρόσβαση σε πλήθος σχετικών πληροφοριών, λαμβάνοντας επιπλέον προτάσεις για συνδυαστικές αγορές και προσφορές, θα μπορεί να λειτουργεί και μέσα στον φυσικό χώρο του κάθε καταστήματος.

Ήδη στο Μιλάνο και στο πλαίσιο της Expo 2015 -της παγκόσμιας εμπορικής έκθεσης που διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια σε διαφορετική πόλη και φέτος είναι αφιερωμένη στην παραγωγή και διαχείριση των τροφίμων, λειτουργεί το σούπερ μάρκετ του μέλλοντος. Εκεί όλα τα προϊόντα είναι τοποθετημένα σε διαδραστικά ράφια. Μόλις ο καταναλωτής σηκώσει μια συσκευασία, ένα μπουκάλι, ένα φρούτο ή οτιδήποτε άλλο, σχετικές πληροφορίες προβάλλονται στις οθόνες που είναι τοποθετημένες ακριβώς από πάνω.

Η τιμή, ο τρόπος χρήσης, προτάσεις συνδυαστικών αγορών, αναλυτικές πληροφορίες για τη διατροφική αξία (θερμίδες, λιπαρά κ.α.), όπως και στοιχεία για το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα παραγωγής του κάθε προϊόντος, είναι άμεσα ορατά στον πελάτη.

Το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ δέχεται καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Καταλαμβάνει περίπου 2.500 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει ως επί το πλείστον ιταλικά προϊόντα. Ανήκει στην Coop, τη μεγαλύτερη, συνεταιριστική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ιταλία. Την εταιρεία διαχειρίζονται 115 ενώσεις καταναλωτών. Σύμφωνα με στοιχεία από τη Wikipedia, η Coop διαθέτει 1.444 καταστήματα και απασχολεί περισσότερους από 56.000 εργαζόμενους.

Στα άμεσα σχέδια της Coop, αμέσως μετά το τέλος της Expo 2015 τον Οκτώβριο, είναι η προώθηση της σχετικής τεχνολογίας σε κάποια από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ που διαχειρίζεται σε όλη την Ιταλία. Μεταξύ των άλλων καινοτομιών που έχουν υιοθετηθεί προς επίδειξη, είναι η χρήση ρομποτικών βραχιόνων για την παρασκευή και το σερβίρισμα χυμών, όπως και πλήρως αυτοματοποιημένα ταμεία.

Η συγκεκριμένη λύση διαδραστικών ραφιών βασίζεται στην τεχνολογία των αισθητήρων Kinect της Microsoft, από το Xbox One, μέσω των οποίων ανιχνεύεται το κάθε σημείο πώλησης. Έτσι, μόλις ο καταναλωτής σηκώσει ένα προϊόν η κίνησή του γίνεται αντιληπτή και οι πληροφορίες που το συνοδεύουν προβάλλονται στην οθόνη. Η υποστήριξη της υποδομής δικτύου παρέχεται από τη Cisco, η οποία τρέχει στο πλαίσιο της Expo 2015 ένα γιγαντιαίο πρότζεκτ διασύνδεσης, έχοντας ουσιαστικά μεταμορφώσει τον χώρο της έκθεσης στο Μιλάνο – έκτασης περίπου ενάμιση τετραγωνικού χιλιομέτρου - σε μια πρότυπη έξυπνη πόλη, όπου όλες οι ψηφιακές λειτουργίες καλύπτονται μέσω IP συνδέσεων.

Παρόμοια λύση για τον μετασχηματισμό της καταναλωτικής εμπειρίας, επίσης με τη χρήση του Kinect της Microsoft, παρουσίασε πρόσφατα στη χώρα μας η Atcom. Μάλιστα, από τις αρχές του 2016 αναμένεται να υλοποιηθούν οι πρώτες εγκαταστάσεις εντός ελληνικών καταστημάτων.

Πηγή: protothema.gr

Μία νέα υπηρεσία gaming σκοπεύει να εισαγάγει το YouTube

Ο δημοφιλής διαδικτυακός ιστότοπος YouTube πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα ιστοσελίδα gaming σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την υπηρεσία Twitch της Amazon, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

To Twitch επιτρέπει στους λάτρεις των video games να παρακολουθούν και να αλληλεπιδρούν με τις μεταδόσεις χρηστών την ώρα που αυτοί παίζουν παιχνίδια. Η Google -στην οποία ανήκει το YouTube- είχε προσπαθήσει πέρυσι να εξαγοράσει το Twitch, ωστόσο δεν τα κατάφερε αφού η Amazon ήταν σε θέση να κάνει μεγαλύτερη προσφορά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η νέα υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

«Μέσα από το YouTube, έχουν ξεφυτρώσει από το gaming εντελώς νέα είδη βίντεο, από αναλυτικούς οδηγούς για παιχνίδια μέχρι μουσικά βίντεο και βίντεο μαγειρικής», δήλωσε μέσω ανάρτησης σε μπλογκ ο διευθυντής προϊόντων του YouTube, 'Αλαν Τζόις. «Τώρα, είναι η σειρά μας να ανταποδώσουμε τη χάρη δημιουργώντας μια υπηρεσία ειδικά διαμορφωμένη για τους gamers», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: zoogla.gr

Twitter: Δεν ισχύει πια το όριο των 140 χαρακτήρων για τα άμεσα μηνύματα!

Την ανακοίνωση έκανε o product manager του Twitter Sachin Agarwal

Μια σημαντική ανακοίνωση, που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους χρήστες του Twitter, έκανε ο product manager της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Sachin Agarwal. Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο δεν θα ισχύει πια ο περιοριστικός όρος των 140 χαρακτήρων για τα άμεσα μηνύματα των χρηστών, αλλά οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα με μάξιμουμ όριο τους 10.000 χαρακτήρες!

Ο Agarwal ζήτησε από τους χρήστες, μέσω Twitter, να κάνουν τις απαραίτητες ενημερώσεις στις ηλεκτρονικές συσκευές τους, προκειμένου να είναι έτοιμοι για την μεγάλη αλλαγή, χωρίς όμως να αναφέρει την ακριβή ημερομηνία μέσα στον Ιούλιο που αυτή θα ισχύσει.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι τα tweets θα εξακολουθήσουν να διατηρούν το όριο των 140 χαρακτήρων.

Η απροσδόκητη είδηση έγινε γνωστή την Πέμπτη, δηλαδή την ίδια μέρα της ξαφνικής παραίτησης του CEO του Twitter Dick Costolo, ενώ ο συνιδρυτής της πλατφόρμας Jack Dorsey ανακοίνωσε, ότι θα αναπληρώσει ο ίδιος το κενό του Costolo, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Πηγή: protothema.gr

Απίστευτη δήλωση της πρώην συζύγου Πούτιν: "Ο άνδρας μου είναι νεκρός, αυτός που κυβερνά είναι ο σωσίας του"

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δολοφονήθηκε εδώ και καιρό και ο άνθρωπος που κυβερνά τη Ρωσία σήμερα είναι ο σωσίας του, ισχυρίζεται η πρώην σύζυγος του Λουντμίλα σε συνέντευξή που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. "Ο σύζυγός μου είναι νεκρός εδώ και καιρό. Ένα βράδυ μπήκαν στο σπίτι τα έκαναν γυαλιά καρφιά και τον άρπαξαν. Μετά από ένα μήνα επέστρεψε ένας άλλος άνθρωπος, ο σωσίας του" δήλωσε η πρώην σύζυγος του Ρώσου Προέδρου προσθέτοντας ότι την απείλησαν πως αν μιλήσει θα σκοτώσουν τις κόρες της.

Οι αποκαλύψεις της όμως που ξεπερνούν κάθε φαντασία και λογική δε σταματούν εδώ. Όπως δήλωσε, η ίδια δραπέτευσε ενώ ετοίμαζαν τη δική της σωσία και ότι τώρα που ζει στο εξωτερικό αποφάσισε να μιλήσει παρά το γεγονός ότι απειλείται η ζωή της, διότι δεν μπορεί να βλέπει τι κάνουν στο όνομα του Πούτιν αυτοί οι "τρομεροί άνθρωποι οι οποίοι τον δολοφόνησαν και δε σταματούν πουθενά".

Πηγή: http://ingossip.gr

Απειλή για τα εταιρικά δίκτυα η πρόσβαση στα social media

Έρευνα αποκαλύπτει ότι η ασφάλεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται χαμηλά σε προτεραιότητα για τις εταιρίες και οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τους κινδύνους

Οκτώ στους δέκα επαγγελματίες στον χώρο της Πληροφορικής πιστεύουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν έναν εύκολο τρόπο για να αποκτήσουν οι χάκερ πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα, επειδή συχνά παραμελείται η ασφάλειά τους, όπως προκύπτει από έρευνα της ESET UK. Επιπλέον, ένα 36% παραδέχεται ότι η εταιρεία τους θα μπορούσε να παραβιαστεί από χάκερ, μέσα από την πρόσβαση που έχει ένας εργαζόμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο χώρο εργασίας του.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το Μάιο σε δείγμα 200 επαγγελματιών IT, αποκάλυψε επίσης ότι το 12% των οργανισμών έχει αντιμετωπίσει περιστατικό εισόδου ιού στο εταιρικό δίκτυο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι παρά το γεγονός πως οι μισοί των ερωτηθέντων αναφέρουν την ύπαρξη εταιρικής πολιτικής για περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το 56% παραδέχεται ότι η πολιτική αυτή στην πραγματικότητα δεν έχει εφαρμοστεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η ESET UK ρώτησε επίσης 1.000 εργαζόμενους καταναλωτές, προκειμένου να προσδιορίσει τη γνώμη τους για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο χώρο εργασίας. Στην ερώτηση γιατί ο οργανισμός τους περιορίζει τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε για λόγους αύξησης παραγωγικότητας, παρά για λόγους ασφάλειας.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός όταν οι ερωτηθέντες καταναλωτές ρωτήθηκαν αν οι ίδιοι, ή κάποιος που γνωρίζουν, είχε αντιμετωπίσει περιστατικό κλοπής ή απόπειρας κλοπής της ταυτότητάς τους στο Facebook, το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησε ναι.

«Μία από τις μεγαλύτερες απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το like-jacking. Το Like-jacking είναι μία κακόβουλη τεχνική εξαπάτησης των χρηστών ενός δικτυακού τόπου, που τους οδηγεί να αναρτήσουν μια ενημέρωση κατάστασης στο Facebook για ένα site που στην πραγματικότητα δεν ήθελαν να πατήσουν «Μου αρέσει», η οποία στη συνέχεια επιτρέπει την εξάπλωση φαρσών και spam. Πρόκειται για ένα πολύ συχνό φαινόμενο και συνήθως περιλαμβάνει ένα δελεαστικό βίντεο που κατευθύνει τους χρήστες σε μια ιστοσελίδα που έχει παραβιαστεί, η οποία στη συνέχεια προσπαθεί να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή τους. Το Like-jacking είναι μια μεγάλη απειλή για τους καταναλωτές και θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις σελίδες για τις οποίες χρησιμοποιούν την επιλογή «Μου αρέσει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μπορεί να αποβεί πιο επιζήμιο από ότι πιστεύουν» εξηγεί ο Μαρκ Τζέιμς, ειδικός σε θέματα ασφαλείας της ESET UK.

Πηγή: protothema.gr

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα ανοικτά WiFi δίκτυα

Χάκερ στήνουν ασύρματα hotspots σε δημόσιους χώρους στοχεύοντας στην υποκλοπή δεδομένων

Πιο συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν είμαστε μακριά από το σπίτι ή τον χώρο εργασίας, αναζητούμε ένα WiFi δίκτυο για να συνδεθούμε ασύρματα στο Internet και να έχουμε πρόσβαση σε online υπηρεσίες μέσω φορητών συσκευών.

Η αναζήτηση ελεύθερων, ανοικτών, χωρίς την προστασία κωδικού WιFi hotspots εξελίσσεται σε ένα ιδιότυπο σαφάρι, το οποίο όμως κρύβει κινδύνους, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας.

Αν χρειάζεται οπωσδήποτε να γίνει χρήση ευαίσθητων πληροφοριών, οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν ασφαλή σύνδεσης, τονίζουν οι αναλυτές της Kaspersky Lab. Γενικά, είναι καλό να αποφεύγεται η χρήση δημόσιων δικτύων WiFi, ειδικά αν εν είναι προστατευμένα με κωδικό πρόσβασης, καθώς οι χάκερ μπορούν να στήσουν WiFi hotspots σε δημόσιους χώρους (όπως αεροδρόμια), ώστε να υποκλέψουν δεδομένα -παρέχοντας την ίδια στιγμή στα θύματά τους πρόσβαση στο Internet.

Συχνά, τα hotspots αυτά έχουν κάποιο όνομα που μοιάζει να ανήκει σε επίσημο φορέα ή μοιάζει με την ονομασία ενός παρακείμενου εστιατορίου, καταστήματος κοκ. Για το λόγο αυτό, είναι χρήσιμο να επιβεβαιώνεται κάθε φορά το ακριβές όνομα της πραγματικής υπηρεσίας WiFi. Επιπλέον, συνιστάται η χρήση δικτύων που προστατεύονται με κωδικό.

Ακόμη και αν ο κωδικός του WiFi είναι ελεύθερα διαθέσιμος σε όλους, εξακολουθεί να παρέχει προστασία. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτός ο κοινός κωδικός χρησιμοποιείται για να παράγει μοναδικά κλειδιά για κάθε χρήστη, έτσι ώστε τα δεδομένα των χρηστών να μη μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν από οποιονδήποτε άλλον, ακόμα και αν ξέρει τον κωδικό του WiFi.

Πηγή: protothema.gr

10+1 νόμοι που αποδεικνύουν πως οι Ευρωπαίοι είμαστε οι πιο παράξενοι άνθρωποι του κόσμου

Οι παράξενοι ευρωπαϊκοί νόμοι που θα σε κάνουν να ξεχάσεις αυτά που ήξερες για τις ευρωπαϊκές χώρες και θα αρχίσεις να τις βλέπεις με άλλο μάτι Μπορεί να νομίζουμε ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί είναι οι πιο νορμάλ του κόσμου, καθώς έχουν αποτινάξει από πάνω τους τις ακραίες συνήθειες και συμπεριφορές, ωστόσο οι παρακάτω νόμοι αποδεικνύουν πως ορισμένες φορές μπορούν να γίνουν ποιο παράξενοι από όσο νομίζουμε.

Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν από τη χρήση της τουαλέτας, μέχρι στο βάψιμο του σπιτιού ή και τον τρόπο που τσακώνονται.

1. Η Ελβετία και οι τουαλέτες

Στην Ελβετία απαγορεύεται η χρήση της τουαλέτας μετά τις 10 το βράδυ, χάρη στο παράξενο σύστημα αποχέτευσης που διαθέτει η χώρα. Έτσι, αν τυχόν βρεθείς ποτέ εκεί φρόντισε να έχεις τελειώσει τη δουλεία σου πριν τις 10 το βράδυ, για να μην αποκτήσεις προβλήματα με το νόμο.

2. Οι Ιταλοί και ο ανδρισμός

Επειδή οι Ιταλοί δεν μπορούν να δεχθούν προσβολές για τον ανδρισμό τους, υπάρχει νόμος που τους απαγορεύει να φορούν φούστες και οι παραβάτες συλλαμβάνονται.

3. Η Γερμανία και τα καύσιμα

Ετοιμάζεται για ταξίδι οδικώς στη Γερμανία, φρόντισε ώστε το αυτοκίνητό σου να διαθέτει αρκετά καύσιμα. Γιατί αν ξεμείνεις στη μέση του δρόμου και χρειάζεσαι απεγνωσμένα ένα βενζινάδικο τότε κινδυνεύεις με πρόστιμο ή και φυλάκιση.

4. Η Γαλλία και τα γουρούνια

Οι Γάλλοι μπορούν να ονομάσουν τα γουρούνια τους όπως θέλουν, αρκεί να μην τα αποκαλέσουν Ναπολέων, το όνομα του μεγαλύτερου ηγέτη της χώρας. Οι παραβάτες απειλούνται με φυλάκιση.

5. Η Σουηδία και τα χρώματα

Κάθε Σουηδός που σέβεται τους νόμους και θέλει αν βάψει το εξωτερικό του σπιτιού του ή τα παντζούρια οφείλει να πάρει γραπτή άδεια από το κράτος για να το κάνει.

6. Η Αγγλία και τα κρεβάτια

Στην Αγγλία απαγορεύεται δια νόμου να κρεμάσει κάποιος το κρεβάτι του από το παράθυρο! Επίσης, γιατί να θέλει κάποιος να κρεμάσει το κρεβάτι του στο παράθυρο;

7. Η Γαλλία και τα φιλιά

Το Παρίσι μπορεί να χαρακτηρίζεται ως η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, ωστόσο όσον αφορά τα φιλιά οι Γάλλοι εμφανίζονται συντηρητικοί, καθώς ο νόμος απαγορεύει τα φιλιά στα τρένα, και όχι σε όλα τα μέσα μεταφοράς!

8. Η Ιταλία και οι μπουνιές

Και επιστρέφουμε στην Ιταλία, όπου απαγορεύονται οι καυγάδες που συμπεριλαμβάνουν μπουνιές. Αν θες να τσακωθείς μπορείς να το κάνεις με σφαλιάρες, αλλά σε καμία περίπτωση με μπουνιές.

9. Η Σουηδία και ο χειμώνας

Επειδή ο χειμώνας στη Σουηδία είναι βαρύς και διαρκεί περισσότερο από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, απαγορεύεται στους πολίτες της χώρας να παραπονιούνται για τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, η Σουηδία διαθέτει "νόμο" που απαγορεύει στους πολίτες να εύχονται να ήταν μια ηλιόλουστη ημέρα!

10. Η Ελλάδα και ο γυμνισμός

Οι Έλληνες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το γυμνισμό, αρκεί να μένει μακρυά από την Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

11. Η Γαλλία και τα τασάκια

Αν τυχόν βρεθείς στη Γαλλία και πέσεις πάνω σε αστυνομικό έλεγχο, φρόντισε να μην έχεις πάνω σου εκτός από μαχαίρια και όπλα, τασάκια για τσιγάρα. Κι όμως τα τασάκια στη Γαλλία θεωρούνται φονικό όπλο και οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση!

Πηγή: http://ingossip.gr

Aυτή είναι η διαφήμιση της δεκαετίας στο Youtube

Με αφορμή τα 10α του γενέθλια, το Youtube διεξήγαγε ψηφοφορία για το αγαπημένο διαφημιστικό βίντεο στην πλατφόρμα. Χιλιάδες χρήστες ψήφισαν αυτά που θεώρησαν καλύτερα και όσα σποτάκια είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν εκατομμύρια views για να αναδείξουν το νικητή.

Την κορυφή κατέκτησε η εταιρεία Turkish Airlines με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από περίπου δύο χρόνια. Ο άσος του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ και ο θρύλος του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι ήταν οι πρωταγωνιστές στο σποτ με θέμα έναν διαγωνισμό selfie.

Το βίντεο που κατάφερε να "γράψει" 140 εκατ. views στο κοντέρ του ψηφίστηκε ως το καλύτερο της δεκαετίας στο Youtube και άφησε πίσω του αρκετά άλλα

Πηγή: www.lifo.gr

ΣΟΚ: ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ INTERNET;

Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα του Internet Watch Foundation.Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε… ο οργανισμός Internet Watch Foundation, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο Λονδίνο, το 88% των φωτογραφιών με γυμνούς εφήβους καταλήγουν και χρησιμοποιούνται σε πορνογραφικά sites.

Η μελέτη έδειξε, οι φωτογραφίες αυτές υποκλέπτονται από «παρασιτικούς» ιστότοπους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούν για πολύ κακούς σκοπούς.Χαρακτηριστικό της τρομακτικής διάστασης που έχει πάρει το φαινόμενο αυτό είναι ότι εντός 48 ωρών, οι ειδικοί του IWF εντόπισαν 12.224 φωτογραφίες και videos, που είχαν δημοσιευτεί σε 68 διακριτικά sites, blogs και κοινωνικά δικτύων, το περιεχόμενο των οποίων ήταν ακατάλληλο.

Συνολικά η μελέτη έδειξε ότι 10.776 εξ αυτών, δηλαδή το 88 % , υποκλάπηκαν και στη συνέχεια δημοσιεύτηκα σε άλλους ιστότοπους.

Οι γυμνές εικόνες συχνά βρίσκονται σε κλεμμένα κινητά τηλέφωνα ή αποστέλλονται μέσω e-mail ή mms.«Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία ανωνυμίας όπου οι νέοι έχουν την ανάγκη να δείξουν ότι υπάρχουν, διψάνε για αναγνώριση», υπογραμμίζει για τη γαλλική free-press Metro, o κοινωνιολόγος Michel Fize.

«Μία ανάγκη να είσαι κάπου ένας σταρ. Όμως αν ο Warhol είπε ότι μπορούμε όλοι να είμαστε διάσημοι για ένα τέταρτο της ώρας, με το Internet, αυτό το τέταρτο μπορεί να διαρκέσει για όλη τη ζωή.», συμπλήρωσε ο ίδιος.Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που συμβεί το κακό και η φωτογραφία ενός εφήβου βρεθεί σε κάποιο ανεπιθύμητο site, δεν αρκεί να διαγράψει το λογαριασμό που διατηρεί, ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη του.Άμα με κάποιο τρόπο η γυμνή φωτογραφία περάσει στο Διαδίκτυο, ο έλεγχος χάνεται προειδοποιεί ο IWF.

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Στις 29 Ιουλίου καταφθάνουν τα Windows 10

Τα Windows 10 θα γίνουν διαθέσιμα δωρεάν στους ήδη υπάρχοντες χρήστες των Windows 7 και 8

Νωρίτερα από ό,τι ήταν αρχικά αναμενόμενο θα διατεθούν στην αγορά τα Windows 10, το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς της Microsoft, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του Ιουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Microsoft αναφέρει ότι τα μοντέλα των υπολογιστών και των tablets που θα ενσωματώνουν το νέο λειτουργικό θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμά του BBC.

Την ίδια περίοδο τα Windows 10 θα γίνουν διαθέσιμα δωρεάν στους ήδη υπάρχοντες χρήστες των Windows 7 και 8. Οι εκδόσεις των 10 για κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών Xbox και άλλα προϊόντα θα γίνουν διαθέσιμες αργότερα.

Η διάθεση του νέου λειτουργικού ίσως αποβεί ζωτικής σημασίας για την Microsoft, καθώς τα Windows 8 είχαν προκαλέσει στους χρήστες ποικίλες αντιδράσεις. Το γεγονός αυτό είχε προβληματίσει την εταιρεία που αποφάσισε να επαναφέρει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των Windows 7 και να τα ενσωματώσει στο επερχόμενο λειτουργικό.

«Σχεδιάσαμε τα Windows 10 με σκοπό να δημιουργήσουμε μία νέας γενιάς έκδοση των Windows για τους 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν το λειτουργικό μας σε 190 χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Τέρι Μάιερσον, ανώτερο στέλεχος της Microsoft. «Γνώριμα, κι όμως ακόμα καλύτερα από ποτέ, τα Windows 10 επαναφέρουν το μενού της Έναρξης που γνωρίζετε και αγαπάτε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μάιερσον επεσήμανε επίσης ορισμένα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10, όπως η ενσωμάτωση της φωνητικής υπηρεσίας Cortana - η οποία ήταν διαθέσιμη μόνο για συσκευές κινητής τηλεφωνίας - το νέο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο Edge, καθώς και μία νέα εφαρμογή που παρέχει τη δυνατότητα προβολής ηλεκτρονικών παιχνιδιών από μια κονσόλα Xbox σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή tablet.

Πηγή: protothema.gr

ΠΛΑΤΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: «Target – Corinth Canal 1940-1944»

Μία σειρά άγνωστων στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Ισθμό και στην Τροιζηνία κατά τον 2ο Παγκ. Πόλεμο. Εκδ. ¨Pen & Sword Military¨, London, 30-4-2015

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΠΛΑΤΩΝ

Κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο η Διώρυγα της Κορίνθου απέκτησε μία σημασία δυσανάλογη με το μέγεθός της. Έγινε το κέντρο πολυαρίθμων ειδικών επιχειρήσεων των Συμμάχων που στόχευαν στην παρεμπόδιση του ανεφοδιασμού της Ιταλίας με πετρέλαιο από από τη Μαύρη Θάλασσα, στην καθυστέρηση της εισβολής στην Κρήτη και κυρίως στην αποκοπή των ζωτικών Γερμανικών γραμμών επικοινωνιών προς την μαχόμενη στην Βόρειο Αφρική στρατιά του στρατηγού Ρόμμελ.

Οι Γερμανικές αεροπορικές δυνάμεις είχαν καταλάβει τη Διώρυγα της Κορίνθου για να αποτρέψουν την υποχώρηση του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας (ΑΝΖΑC) που επιχειρούσε στην Ελλάδα, αφού ο Χίτλερ ήθελε με κάθε τίμημα να κρατήσει τη Διώρυγα ανοιχτή, προκειμένου να ελέγχει το Αιγαίο, σε συσχετισμό και με τους φόβους του για την πιθανότητα εισόδου της Τουρκίας στον πόλεμο με την πλευρά των Συμμάχων.

Το βιβλίο “Target Corinth Canal”, γραμμένο στα αγγλικά από τον Ελληνοκαναδό επιστήμονα πληροφορικής και συγγραφέα Πλάτωνα Αλεξιάδη, εκδόθηκε από το γνωστό για τις επίλεκτες εκδόσεις του σε θέματα Στρατιωτικής Ιστορίας βρετανικό οίκο ‘’Pen & Sword Military’’. Πρόκειται για ένα ιστορικό σύγγραμμα που φέρνει στο φως ένα θησαυρό ανεξέλεγκτων γεγονότων και καταστάσεων κάποιων πολύ λίγο γνωστών επιχειρήσεων των Βρετανών κομμάντος SOE και άλλων μονάδων ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν. Οι επιχειρήσεις αυτές έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Ισθμού και της Τροιζηνίας, με αναπόφευκτη, ίσως και αμφιλεγόμενη εμπλοκή και του ντόπιου πληθυσμού, Ποριωτών και άλλων Τροιζηνίων. Το βιβλίο αναμφίβολα ξεδιπλώνει καλά κρυμμένες πτυχές μιας από τις δυσκολότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας της περιοχής μας, εκείνης της Γερμανικής Κατοχής. Για τη συγγραφή του, ο Πλάτων Αλεξιάδης επί 5 και πλέον χρόνια «τυμβορύχησε» κυριολεκτικά σε ιστορικά, στρατιωτικά και μη, αρχεία στη Βρετανία, στην Αμερική, στην Ιταλία και στην Ελλάδα, και ήλθε σε επαφή με κάποιους εν ζωή μαχητές της εποχής ή απογόνους τους στην Αγγλία. Στον ίδιο χρόνο «όργωσε» χωρίς υπερβολή και την περιοχή της Τροιζηνίας, κυρίως στα Τσελεβίνια, όπου και τα σημεία της τότε κρυφής αποβίβασης, και παραμονής των συμμάχων κομμάντος. Εκεί ξεναγήθηκε από επιζώντες κατοίκους ή απογόνους τους για τα όσα συνέβησαν τότε στον Πόρο, στο Γαλατά και στο Δαμαλά, και συγκέντρωσε τα πολύτιμα στοιχεία που του έδωσαν για την εργασία του, ενώ κατέγραψε και παρουσιάζει διάφανα και τη γνώμη τους για τα γεγονότα που συνέβησαν.

Ο Πλάτων Αλεξιάδης κατάφερε να μας χαρίσει μια συναρπαστική εξιστόρηση των γεγονότων και να μας καταδείξει με σαφήνεια και με αδιάσειστα στοιχεία το βίο και την πολιτεία όσων είχαν εμπλακεί και είχαν διακριθεί για την τότε ηρωική δράση τους.

Κάποιοι τέτοιοι ήρωες, όπως ο επί κεφαλής Βρετανός κομμάντο Mike Cumberlege, αναδύονται μέσα από τις σελίδες του υπέροχου αυτού πονήματος της Στρατιωτικής Ιστορίας. Της Ιστορίας που αφορά και τον τόπο μας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΡΟΥ.

Οδηγίες για την αντιμετώπιση του «κακόβουλου γραπτού μηνύματος» εξέδωσε η Apple

Ένα γραπτό μήνυμα που περιέχει μη λατινικούς χαρακτήρες προκαλεί αυτόματα την κατάρρευση του συστήματος των iPhones, iPads ή iPods

Μία προσωρινή λύση ανακοίνωσε σήμερα η Apple για το σφάλμα που εντοπίστηκε πρόσφατα στο λειτουργικό της iOS για φορητές συσκευές και έχει προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες, ιδιαίτερα των iPhones.

Ένα γραπτό μήνυμα που περιέχει μη λατινικούς χαρακτήρες προκαλεί αυτόματα την κατάρρευση του συστήματος των iPhones, iPads ή iPods.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian, η Apple εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρέχεται μια προσωρινή λύση για τους χρήστες του iOS που έχουν επηρεαστεί από αυτό το σφάλμα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έδωσε τις παρακάτω οδηγίες, που περιλαμβάνουν τρία βήματα τα οποία μπορεί να ακολουθήσει ο χρήστης ώστε να αποφύγει τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το κακόβουλο γραπτό μήνυμα.

1. Ζητήστε από το Siri (τη φωνητική λειτουργία του iOS) να σας διαβάσει τα μηνύματα που δεν έχουν ανοιχτεί.

2. Χρησιμοποιήστε το Siri προκειμένου να απαντήσετε στο κακόβουλο μήνυμα. Αφότου αποστείλετε το μήνυμα με μια απάντηση θα είστε σε θέση να ανοίξετε και πάλι τα Μηνύματά σας.

3. Στα Μηνύματα αγγίξτε και κρατήστε πατημένο το κακόβουλο μήνυμα. Στις επιλογές που θα εμφανιστούν επιλέξτε το More και διαγράψτε το μήνυμα.

Το σφάλμα φαίνεται ότι έχει προκύψει από μια δυσλειτουργία στον τρόπο με τον οποίο το iOS επεξεργάζεται το μη λατινικό κείμενο που συνήθως εμφανίζεται στα αραβικά, τα μαράτι (της Ινδίας) και τα κινέζικα. Κατά το άνοιγμα του κακόβουλου μηνύματος προκαλείται διακοπή στη λειτουργία του συστήματος και εξαναγκασμένη επανεκκίνηση.

Το μήνυμα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής κυρίως για φάρσες, ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτού του είδους σφάλματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και από χάκερς για πιο δόλιους σκοπούς.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα πρόκειται να διαθέσει ένα διορθωτικό για την επίλυση του προβλήματος.

Πηγή: protothema.gr

Μοιραία ατυχήματα σε ταινίες

Θάνατοι, σοβαροί τραυματισμοί και επαγγελματίες που έμειναν παράλυτοι στα γυρίσματα γνωστών κινηματογραφικών παραγωγών

Στα γυρίσματα της ταινίας Now You See Me η ηθοποιός Isla Fisher είχε ένα τρομακτικό ατύχημα που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή. Κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης και ενώ για τις ανάγκες του έργου πάλευε να βγει από μια γυάλινη δεξαμενή, κανείς δεν κατάλαβε πως η ηθοποιός δεν υποκρινόταν και πως πνιγόταν στην πραγματικότητα. Τελικά η ηθοποιός κατάφερε να απεγκλωβιστεί, έχοντας παραμείνει για σχεδόν τρία λεπτά βυθισμένη στο νερό.

Μια έκρηξη στο πλατό της ταινίας Expendables 2 στη Βουλγαρία κόστισε τη ζωή ενός κασκαντέρ. Από το ίδιο ατύχημα τραυματίστηκε ακόμη ένας κασκαντέρ ο οποίος αργότερα μήνυσε την παραγωγή. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για τα γυρίσματα και πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ πρόχειρα.

Ο David Holmes ήταν ο κασκαντέρ που θα αντικαθιστούσε τον Daniel Radcliffe στις δύσκολες σκηνές των γυρισμάτων κατά τις πρώτες έξι ταινίες της σειράς. Κατά τη διάρκεια, ωστόσο, της ταινίας Harry Potter And The Deathly Hallows: Part I όπου πετούσε, λοιπόν, ο κασκαντέρ έπεσε πάνω σε τοίχο. Το αποτέλεσμα ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός του στον αυχένα που τον οδήγησε σε μόνιμη παράλυση.

Ακόμη και στις κωμωδίες συμβαίνουν σοβαροί τραυματισμοί και συγκεκριμένα, στην ταινία Hangover Part II, σε γυρίσματα στην Μπανγκόκ ένας κασκαντέρ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για δύο μήνες σε κωματώδη κατάσταση. Ο ίδιος έπειτα, μήνυσε την Warner Bros επειδή υπέφερε από μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Ο εικονολήπτης της ταινίας Σκοτεινός Ιππότης, Conway Wickliffe πέθανε κατά τη διάρκεια δοκιμών για μια σκηνή δράσης στα γυρίσματα. Το μικρό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε με δέντρο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Λίγα χρόνια μετά, το βρετανικό δικαστήριο αθώωσε τον υπεύθυνο των special effects της ταινίας από τις κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων ασφάλειας.

Στα γυρίσματα της ταινίας Το Kοράκι o γιος του Bruce Lee, Brandon Lee πέθανε από σφαίρα που τον βρήκε στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να καταρρεύσει την ίδια στιγμή.

Στην ταινία ΧΧΧ ο κασκαντέρ του Vin Diesel σκοτώθηκε στα γυρίσματα πέφτοντας σε μια γέφυρα. Ο γνωστός αλεξιπτωτιστής και κασκαντέρ Ηarry O'Conor είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε αμέσως. Η σκηνή, εκτός του θανάτου, συμπεριελήφθη στην ταινία.

Ο Art Scholl σκοτώθηκε κατά τα γυρίσματα της ταινίας Top Gun το 1985. Ο Scholl επιχείρησε ένα ανάποδο γύρισμα με το αεροσκάφος του με συνέπεια να συντριβεί στα 3.000 πόδια. Το σώμα και τα συντρίμμια δεν βρέθηκαν ποτέ.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχεδόν οι μισοί άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το Ίντερνετ μέχρι το τέλος του 2015

Το 80% των νοικοκυριών στις ανεπτυγμένες χώρες και το 34% στις αναπτυσσόμενες θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο με κάποια μορφή

Περίπου 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη μας (7,2 δισ.) θα χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο έως το τέλος του 2015. Αυτό προβλέπει νέα έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU).

Το 2000 υπήρχαν 400 εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ παγκοσμίως, μόλις το ένα όγδοο του σημερινού αριθμού τους. Περίπου τα δύο δισεκατομμύρια των χρηστών θα βρίσκονται στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Εξάλλου, εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους θα υπάρχουν στη Γη πάνω από επτά δισεκατομμύρια συνδρομές κινητής τηλεφωνίας. Οι 78 στους 100 ανθρώπους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ήδη χρησιμοποιούν ευρυζωνική κινητή τηλεφωνία και το 69% χρησιμοποιούν δίκτυα τρίτης γενιάς (3G), όμως μόνο το 29% των επαρχιακών περιοχών καλύπτεται.

Έως το τέλος του 2015, το 80% των νοικοκυριών στις ανεπτυγμένες χώρες και το 34% στις αναπτυσσόμενες θα έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ με κάποια μορφή.

Πηγή: protothema.gr

Γιατί στις παρουσιάσεις της Apple τα iPhone δείχνουν πάντα την ίδια ώρα;

Μετά από οκτώ χρόνια, ισάριθμες εκδηλώσεις και μοντέλα, μόνο συμπτωματικό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτό

Κάποιοι, μάλλον πιο παρατηρητικοί, ίσως θα έχουν προσέξει ότι στις περισσότερες παρουσιάσεις κάθε νέου iPhone η ώρα που αναγράφεται στην οθόνη του τηλεφώνου είναι 9.41 –και σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις 10.41.

Προφανώς και μετά από οκτώ χρόνια, ισάριθμες εκδηλώσεις και μοντέλα, μόνο συμπτωματικό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτό, απασχολώντας εκείνους που παθιάζονται με τα προϊόντα της Apple.

Η απάντηση λοιπόν δόθηκε μέσω του quora.com: Στις 9 Ιανουαρίου του 2007, στις 9 το πρωί ο Στιβ Τζομπς ανέβαινε στην κεντρική σκηνή του συνεδρίου Macworld και 35 λεπτά αργότερα θα έλεγε τη φράση: «Αυτή είναι η μέρα την οποία περίμενα επί δυόμιση χρόνια...».

Στις 9.42 θα έβγαζε από την τσέπη του το πρώτο iPhone. Όπως αποκαλύπτει ένας πρώην εργαζόμενος της Apple, η παρουσίαση είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε η εμφάνιση του iPhone να γίνει στις 9.40. Ο πάντα λεπτολόγος Τζομπς είχε ζητήσει το iPhone στις φωτογραφίες που θα προβάλλονταν πίσω του να δείχνει 9.41, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση στο κοινό ότι έδειχνε τη σωστή ώρα.

Από τότε, σε όλες τις μεγάλες παρουσιάσεις της Apple, το βασικό προϊόν αποκαλύπτεται 40 λεπτά μετά από την έναρξη και έτσι τα iPhone δείχνουν 9.41 –εκτός από τις φορές που οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί, προκειμένου η ώρα να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην πραγματική.

Πηγή: protothema.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η NASA ηχογράφησε τους ήχους του διαστήματος! Ακούστε τους…

Μια δεκαετία έχει περάσει από τότε που ο πρώτος ρομποτικός επισκέπτης από τη Γη έπεσε στην αγκαλιά του Κρόνου. Το Cassini γιορτάζει σχεδόν δέκα χρόνια ανακαλύψεων, από τις λίμνες μεθανίου του Τιτάνα μέχρι τους πίδακες του Εγκέλαδου, ένα πιθανό λίκνο ζωής. Το Cassini της NASA έφτασε στο σύστημα του Κρόνου το 2004 έπειτα από ταξίδι πέντε χρόνων. Η αποστολή είχε ονομαστική διάρκεια τριών ετών, όμως το σκάφος παραμένει σήμερα υγιές και θα συνεχίσει να μεταδίδει παρατηρήσεις μέχρι να εξαντληθούν τα καύσιμά του.

Από την άφιξή του μέχρι σήμερα το ιστορικό σκάφος έχει διανύσει 3,2 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα γυροφέρνοντας τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τα φεγγάρια του – ανακάλυψε μάλιστα οκτώ νέους, μικρούς δορυφόρους.

Τα 514 gigabyte δεδομένων που έχει μεταδώσει ως σήμερα ήταν θησαυρός για τους πλανητολόγους, αφού έχουν οδηγήσει ως τώρα σε 3.039 επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Ακούστε τη μαγική μουσική του Κρόνου:

Η νέα Barbie θα συνομιλεί με τα παιδιά

Το παιχνίδι θα χρησιμοποιεί μία πλατφόρμα αναγνώρισης ομιλίας, την οποία έχει ήδη αναπτύξει η ToyTalk

Η δημοφιλής κούκλα της Mattel Barbie, εκτός από νέα γκαρνταρόμπα θα έχει πλέον τη δυνατότητα να συνδέεται στο Διαδίκτυο και να «συζητά» με τα παιδιά, αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Mattel σε συνεργασία με τη νεοσυσταθείσα αμερικανική εταιρεία ToyTalk σχεδιάζει να αναπτύξει μία έκδοση της κούκλας, την Hello Barbie, η οποία θα ενσωματώνει τεχνολογία μέσω της οποίας τα παιδιά θα μπορούν να έχουν «συνομιλίες» μαζί της. Το παιχνίδι θα χρησιμοποιεί μία πλατφόρμα αναγνώρισης ομιλίας, την οποία έχει ήδη αναπτύξει η ToyTalk.

Eνα πρωτότυπο της κούκλας παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της έκθεσης παιχνιδιών Toy Fair που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου τα «έξυπνα παιχνίδια», βρίσκονταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

«Το νούμερο ένα αίτημα που λαμβάνουμε από κορίτσια από όλο τον κόσμο είναι να μπορούν να συνομιλούν με την Barbie. Τώρα, για πρώτη φορά, η Barbie θα μπορεί να έχει αμφίδρομη επικοινωνία», δήλωσε εκπρόσωπος της Mattel.

Η Hello Barbie θα είναι σε θέση να παίζει διαδραστικά παιχνίδια με τα παιδιά και να τους διηγείται ιστορίες και ανέκδοτα. Στην τελειοποιημένη της μορφή, η κούκλα θα έχει επίσης τη δυνατότητα, από τις συνομιλίες της με το παιδί, να καταγράφει πληροφορίες που αφορούν τα ενδιαφέροντά του. Για παράδειγμα, αν το παιδί αναφέρει ότι του αρέσει ο χορός, το σύστημα της κούκλας θα καταγράψει αυτή την πληροφορία και θα την αναφέρει στο μέλλον.

Εφόσον είναι πλήρως φορτισμένη, η Hello Barbie θα είναι «ενεργή» για περίπου μία ώρα, ενώ για την «έξυπνη λειτουργία» της θα απαιτείται σύνδεση Wi-Fi.

Eνα μικρόφωνο και ένα ηχείο θα είναι ενσωματωμένα στο κολιέ της κούκλας, ενώ οι μπαταρίες θα βρίσκονται στα πόδια της Barbie.

Η κούκλα αναμένεται να κοστίζει περίπου 68 ευρώ (75 δολάρια), ωστόσο η Mattel δεν έχει δώσει ακόμα πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία διάθεσής της στην αγορά.

Πηγή: protothema.gr

Το Facebook «καταπατά» τους νόμους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Το πιο δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει λεπτομερώς με ποιον τρόπο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που συλλέγονται

Το Facebook «καταπατά» το ευρωπαϊκό δίκαιο που αφορά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, παρακολουθώντας και εντοπίζοντας ανθρώπους χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αναφέρεται σε άρθρο του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC επικαλούμενο σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε η βελγική Επιτροπή για την Προστασία του Απορρήτου.

Η επιτροπή κατηγόρησε το Facebook ότι έχει επανειλημμένως αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών σχετικά με το θέμα, ενώ έκανε έκκληση στους χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης να εγκαταστήσουν λογισμικό για την προστασία του απορρήτου στους υπολογιστές τους προκειμένου να μην είναι δυνατόν ο εντοπισμός τους από το Facebook.

Από την πλευρά του το κοινωνικό δίκτυο υποστήριξε ότι συμμορφώνεται πλήρως με τις νομοθεσίες περί προστασίας των δεδομένων, ενώ αμφισβήτησε τις «εξουσίες» του βελγικού οργανισμού.

Με τη σειρά της η Επιτροπή εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της ιστοσελίδας υποστηρίζοντας ότι «Το Facebook καταπατά το βελγικό και ευρωπαϊκό δίκαιο που αφορά στην προστασία του απορρήτου». Η Επιτροπή είχε συντάξει έκθεση ερευνώντας τις αλλαγές που είχαν γίνει τον Ιανουάριο στην πολιτική απορρήτου του κοινωνικού δικτύου.

Σε σχετική ανακοίνωση της η Επιτροπή αναφέρει ότι το Facebook έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει τις βελγικές και άλλες ευρωπαϊκές διακιοδοσίες, επιμένοντας ότι υπόκεινται μόνο στους νόμους τις Ιρλανδίας, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα του κοινωνικού δικτύου.

«Το Facebook απέτυχε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις», αναφέρεται στην έκθεση της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνά ήταν «ανησυχητικά». Σύμφωνα με την Επιτροπή, η οποία βρίσκεται σε συνεργασία με τους αντίστοιχους γερμανικούς, ολλανδικούς, γαλλικούς και ισπανικούς φορείς, αναφέρει ότι το Facebook δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει λεπτομερώς με ποιον τρόπο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που συλλέγονται.

Εκπρόσωπος του Facebook αμφισβήτησε σε δηλώσεις της τις εξουσίες της βελγικής Επιτροπής, ωστόσο δήλωσε ότι η εταιρεία θα επανεξετάσει τα αποτελέσματα της μελέτης σε συνεργασία με την ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων.

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι έχουν τον έλεγχο των όσων επιλέγουν να μοιραστούν και με ποιον», δήλωσε η εκπρόσωπος της ιστοσελίδας. «Το Facebook σέβεται τους ευρωπαϊκούς νόμους και συμμορφώνεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων και για τον λόγο αυτόν η εφαρμογή των προσπαθειών (της Επιτροπής) δεν είναι σαφής», πρόσθεσε η ίδια.

Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση που έχει καταθέσει το τρέχον έτος η βελγική Επιτροπή κατηγορώντας το Facebook ότι καταπατά τους νόμους του απορρήτου. Σε έκθεση που είχε δημοσιοποιήσει τον Φεβρουάριο αναφερόταν ότι η ιστοσελίδα έχει κάνει ιδιαίτερα περίπλοκες τις ρυθμίσεις απορρήτου, προκαλώντας σύγχυση στους χρήστες.

Πηγή: protothema.gr

Η σημαία του πλανήτη Γη

Όσο μακρινή και αν φαντάζει η πιθανότητα της ένωσης όλων των κρατών της Γης σε ένα, υπάρχουν κάποιοι που την οραματίζονται ως ένα ευκταίο ενδεχόμενο, σύμβολο της ομόνοιας μεταξύ των εθνών, που θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα – και ειδικά σε σχέση με την εξερεύνηση του Διαστήματος, που θεωρείται από πολλούς ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί όχι από μεμονωμένα κράτη, αλλά από μια ενωμένη ανθρωπότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε το προσωπικό project του Oskar Pernefeldt, του Beckmans College of Design στη Στοκχόλμη, που αποτελεί και την πτυχιακή του. Όπως γράφει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του project, οι παρούσες αποστολές στο Διάστημα χρησιμοποιούν διαφορετικές σημαίες, ανάλογα με το ποια χώρα τις πραγματοποιεί. «Οι διαστημικοί ταξιδιώτες, ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από απλοί εκπρόσωποι των χωρών τους. Είναι εκπρόσωποι του πλανήτη Γη».

Σκοπός της σημαίας που σχεδίασε, όπως επισημαίνει, είναι να χρησιμοποιείται για την εκπροσώπηση του πλανήτη Γη και να υπενθυμίζει στους κατοίκους της ότι μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη, ανεξαρτήτως των εθνικών συνόρων – καθώς και ότι θα έπρεπε να προσέχουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και τον πλανήτη μας.

Πηγή: e-radio.gr

Είπε στον πατέρα του ότι άφησε έγκυο την κοπέλα του και… δείτε τι πήγε να πάθει

Ένας 16χρονος αποφάσισε να κάνει πλάκα στον πατέρα του και να του ανακοινώσει ότι άφησε την κοπέλα του έγκυο…

Ο Emmanuel Kellam μάλιστα τράβηξε και σε βίντεο την φάρσα η οποία είχε μια απρόσμενη εξέλιξη!

Δείτε τι έγινε:

Πηγή: ingossip.gr

1 2 3 4 5 6 -->